Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

kitty μου μάλλον πολλά είναι ψυχολογικά τελικά.

Μπράβο σου που έβγαινες, αν δεν ήμουν κρυωμένη χάλια θα πετούσα κι γω!

Οχι ότι εδώ έχει να πας κάπου, αλλά είναι καλύτερα από τονα είσαι έγκλειστη σπίτι.

Εχω ένα ανάλαφρο αίσθημα, σα να μην είμαι έγγυος. Οταν φτερνίζομαι ή βηχω με τραβάει η κοιλιά και θυμάμαι το μωρό!

Χθες ξαφνικά ένιωσα κάτι δεξιά κάτω, σα να με ακουμπούσε κάτι από μέσα :o

Με βάση όμως τον γιατρό της αυχενικής στον 5ο μήνα θα νιώσω το μωρό.

Εσένα σου είπαν πότε?

Εμάς είναι αγοράκι μάλλον, εσάς?

και εμάς στην αυχενική αγοράκι μας είπε! Ήταν και το πρώτο πράγμα που μας είπε και ήταν και ψιλοσίγουρος αλλά εγώ δεν το δένω κιόλας. Εν τω μεταξύ ήμασταν τόσο ψαρωμένοι με τον άντρα μου να είναι όλα καλά, που δεν ρωτήσαμε παραπάνω για το θέμα του φύλου, να μας πει αν είναι 100% βέβαιος ή όχι. Μπορεί να δούμε σίγουρα την άλλη εβδομάδα που έχω το μηνιαίο ραντεβού στον γιατρό...

Για το πότε θα νιώσω το μωρό δεν έχω συζητήσει με τον γιατρό μου τίποτα, για να μην αγχωθώ και με αυτό! Από ότι έχω διαβάσει/ακούσει οι πρώτη φορά έγγυες εκεί γύρω στην 19-20 εβδομάδα το καταλαβαίνουν, άλλες και νωρίτερα.

Λες εσύ αυτό που ένιωσες να ήταν το μωράκι από τώρα? μια χαρά τότε!

Σε ποιο νησάκι ακριβώς μένεις? (αν θέλεις να πεις βέβαια)

Και περαστικά και προσοχή με το κρύωμα!!!

bGMQp3.png?6xqcHzTu

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 122
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Μπράβο βρε κορίτσια...εγω ειμαι στην δευτερη εγκυμοσυνη ...μολις εκλεισα τον 4ο μήνα και πήρα 9κιλα!!!!απο 58 που ημουν ( 1,75) ειμαι τωρα 67...ουφ!!!!αλλα εχω και εγω κατι πονακια χαμηλα στην κοιλια.βεβαια σε ολη την διάρκεια των 4 μηνων κανένα αλλο συμπτωμα, τυπου αναγούλας κτλ...για αυτο αλλωστε και τα κιλα....καλή εγκυμοσύνη σε ολες ευχομαι.....

anastasiakio μια χαρα τυχερή που δεν είχες τα κλασσικά συμπτώματα! και για το ύψος σου εντάξει αδύνατη ξεκίνησες οπότε είχες το αρχικό περιθώριο για τα κιλά.Βέβαια ο γιατρός τι σου λέει είναι το θέμα! για να δω κι εγώ όταν κλείσω τον 4ο πόσα θα έχω βάλει...

bGMQp3.png?6xqcHzTu

κοριτσια υπάρχουν μέρες που νιώθω βάρος ή κάτι σαν τέντωμα στην κοιλιά μου....δεν είναι και ότι καλύτερο κι όταν το λέω στον άντρα μου με κοροιδεύει ....

νιώθετε κάτι παρόμοιο εσείς?

κοριτσια υπάρχουν μέρες που νιώθω βάρος ή κάτι σαν τέντωμα στην κοιλιά μου....δεν είναι και ότι καλύτερο κι όταν το λέω στον άντρα μου με κοροιδεύει ....

νιώθετε κάτι παρόμοιο εσείς?

ναι, κι εγώ έχω αυτά τα συμπτώματα από καιρό σε καιρό: σαν να τεντώνει η κοιλιά, βάρος και επίσης σουβλιές σαν φλεβίτσες. Ο γιατρός είπε ότι είναι η μήτρα που μεγαλώνει και είναι φυσιολογικό, αλλά χρειάζεται ξεκούραση. Παίρνω και μαγνήσιο 3 φορές την ημέρα. Επίσης έχω παρατηρήσει ότι με πιάνουν όταν έχω φάει πολύ... (κλαψ)

Δες και το θέμα "πώς νιώθετε στο δεύτερο τρίμηνο", πολλές κοπέλες έχουν παρόμοια συμπτώματα στην κοιλιά.

Με το καλό το μωράκι σου!

bGMQp3.png?6xqcHzTu

Διαφημίσεις

Καλησπερα και απο εμενα.Εγω θελα να σας ρωτησω το εξης.Στον μηνα αυτο που διανυουμε εχετε παρατηρησει αν υπαρχουν αυξημενες εκκρισεις?Μιλαω για εντελως διαφανες και αοσμες εκκρισεις σαν νερο σχεδον.Απλα με φοβιζουν μην τυχον και εχω καποια "διαρροη" και χανω αμνιακο υγρο χωρις να το καταλαβαινω.Να σημειωσω οτι ειμαι στο κρεβατι εδω και εναμιση μηνα λογω αποκολλησης οποτε δεν τιθεται θεμα κουρασης.Σας παρακαλω πειτε μου μια αποψη.Σας ευχαριστω πολυ.

NUG7p3.png

Καλησπερα και απο εμενα.Εγω θελα να σας ρωτησω το εξης.Στον μηνα αυτο που διανυουμε εχετε παρατηρησει αν υπαρχουν αυξημενες εκκρισεις?Μιλαω για εντελως διαφανες και αοσμες εκκρισεις σαν νερο σχεδον.Απλα με φοβιζουν μην τυχον και εχω καποια "διαρροη" και χανω αμνιακο υγρο χωρις να το καταλαβαινω.Να σημειωσω οτι ειμαι στο κρεβατι εδω και εναμιση μηνα λογω αποκολλησης οποτε δεν τιθεται θεμα κουρασης.Σας παρακαλω πειτε μου μια αποψη.Σας ευχαριστω πολυ.

διάβασε εδώ στην 17ηβδομαδα λεει για φυσιολογικες εκκρίσεις

τώρα μια βδομάδα πάνω κατω δεν κάνει διαφορα΄

βέβαια και με ένα τηλ στο γιατρό ηρεμούμε περισσότερο

http://www.gynmed.gr/content.php?id=59

Για σας κορίτσια. MUMBASHA έχω και εγώ πολλές εκκρίσεις και από ότι έχω διαβασει είναι φυσιολογικό. Να σε ανησυχούν αν μυρίζουν έντονα και αν αλλάξουν χρώμα.

Hellokitty80 μαζί γεννάμε!! εγώ είμαι 16 και 5. εδώ και μια εβδομάδα νιώθω το μωράκι μου κανονικά επειδή είναι η δεύτερη μου εγκυμοσύνη και γνωρίζω το αίσθημα!

dev110pp___.png

Aj6bp2.png

ZoVip3.png

Hellokitty80 μαζί γεννάμε!! εγώ είμαι 16 και 5. εδώ και μια εβδομάδα νιώθω το μωράκι μου κανονικά επειδή είναι η δεύτερη μου εγκυμοσύνη και γνωρίζω το αίσθημα!

dev110pp___.png

Ναι marina, τι ωραία!!!

ΠΗΤ έχω 19/4/2012 και γεννάω στο Γαία. Εσύ?

Έχεις δει αν είναι αγοράκι ή κοριτσάκι?

Φυσικά δεν καταλαβαίνω καθόλου το μωράκι ακόμα! Είμαι πρώτη φορά έγκυος. Από διάφορα που διαβάζω και από ό,τι μου είπε η θεία μου (που είναι νοσηλεύτρια) σε κανα μήνα, στους 4,5, θα το καταλάβω! Για να δούμε!

Άντε με το καλό τα πασχαλινά μας μωρά!

bGMQp3.png?6xqcHzTu

κοριτσια έχω πάλι κατι να ρωτήσω, περίεργο νομίζω

μουδιάζουν οι πατούσες μου , γιατί????? είναι της εγκυμοσύνης?

έψαξα στο ιντερνετ και δε βρήκα κάτι συγκεκριμένο

εκτός εγκυμοσύνης λέει για πιθανό διαβήτη

ανυσηχησα μεσημεριατικα........

Διαφημίσεις

Hellokitty εγώ γεννάω 20/4. Επειδή έκανα προγεννητική γνωρίζω το φύλο. θα είναι και αυτό κοριτσάκι. έχω ήδη ένα κοριτσάκι ενός χρόνου. θα το νιώσεις πολύ σύντομα!

Aj6bp2.png

ZoVip3.png

• 4 εβδομάδες μετά...

καλησπερα εγκυούλες! Ειμαι στην 16 εβδομαδα κ οι αναγουλες δεν λενε να φυγουν. Εχουν μαλιστα χειροτερεψει απο οταν ξεκινησα τον σίδηρο.Ευτυχως χωρις εμετους.Επισης ο σιδηρος αντιθετα απο οτι εχω ακουσει μουδημιουγησε ευκοιλιοτητα.Βεβαια η γιατρος μου μου δινει 3 χαπια την ημερα. Σας φαινεται πολυ? Αυτο που περισσοτερο με ανησυχει ειναι οτι εδω κ δυο περιπου βδομαδες νιωθω εναν εντονο κ με διαρκεια πονο λιγα εκατοστα κατω απο το δεξι στηθος. εκει που περιπου τελειωνουν τα πλευρα. Κυριως μετα το φαι αλλα κ σε ασχετες στιγμες. Ειναι ανυποφορο κ δεν μπορω καν να χαλαρωσω.Το χει καμια?? Εχετε καμια ιδεα τι ειναι?? Η γιατρος μου 3 μερες τωρα δεν απαντα στο τηλ να ρωτησω. Επισης απο χθες το βραδυ εχω εντονο πονο στις φτερνες. Με το ζορι περπατω. Συγνωμη αν σας ζαλησα ανησυχω ομως πολυ κ θα εκτιμουσαοποιαδηποτε βοηθεια.

γεια σου kelly313!

καταρχάς προσπάθησε να μην ανησυχείς γιατί το άγχος όπως ξέρεις δεν κάνει καλό στο μωράκι! συνέχισε βέβαια να ψάχνεις τη γιατρό σου στο τηλέφωνο, γιατί ό,τι και να σου πούμε εμείς εδώ, σίγουρα αυτή θα ξέρει καλύτερα!

βέβαια εγώ για λιγότερο από όσο λες εσύ (έψαχνα τον γιατρό μου μία μέρα, άφησα μήνυμα στη μαία που ήταν άσχετη, και δεν με κάλεσαν πίσω) άλλαξα κατευθείαν γιατρό...

λοιπόν για αυτά που ρωτάς, από προσωπική πείρα μπορώ να σε βοηθήσω μόνο στις αναγούλες: εμένα τελικά μου πέρασαν αρκετά όταν μπήκα στον πέμπτο μήνα, μετά την 18η εβδομάδα, οπότε κάνε λίγη υπομονή για αυτό το θέμα. Τον τέταρτο μήνα δηλαδή τελικά τον πέρασα σχεδόν όπως το πρώτο τρίμηνο. για να παίρνεις τόσο σίδηρο μάλλον θα έχεις αρκετά χαμηλό αιματοκρίτη, θα ξέρει η γιατρός που σου έδωσε τη δοσολογία. εγώ τώρα παίρνω ένα τις δύο μέρες και όντως και αυτό μου προκαλεί ελαφρές παρενέργειες.

Τώρα για τον πόνο κάτω στα πλευρά που λες, οι πόνοι και οι έντονες σουβλιές σε όλη την περιοχή της κοιλιάς από ψηλά μέχρι χαμηλά συνήθως είναι φυσιολογικοί και οφείλονται στο μεγάλωμα της μήτρας. Γενικά πρέπει να βελτιώνονται με την ξεκούραση από ό,τι ξέρω.

Ίσως κάποια κοπέλα που είχε τέτοιους έντονους πόνους ξέρει να μας πει.

Πάντως μην αγχώνεσαι και τα σκέφτεσαι όλα μαζί, το πιθανότερο είναι ό,τι δεν θα είναι τίποτα!

bGMQp3.png?6xqcHzTu

Κοριτσια καλημερα και απο εμενα.Κελυ εγω εχω να σου πω οτι εχω καταληξει στο εξης συμπερασμα.Οι πονοι της γεννας δεν ειναι τιποτα παραπανω απο τους πονους της εγκυμοσυνης μαζεμενους ολους μαζι σε μια μερα.Νομιζω πως οι κοπελες που στη διαρκεια της εγκυμοσυνης εχουν διαφορους πονους(γιατι δεν πονανε και ολες)θα καταλαβουν απολυτα αυτο που λεω.Απο πονους ρωτα με οτι θελεις,εχω περασει απο ολους μεχρι τωρα.Αυτο που λες με τον πονο κατω απο το στηθος το εχω αρκετα συχνα σε σημειο που δεν μπορω να παρω βαθια ανασα.Πρεπει να χαλαρωσεις οσο μπορεις εκεινη τη στιγμη και να κανεις ελαφρυ μασαζακι,και σιγα σιγα περναει.Ειναι λογικο,σκεψου οτι ο θωρακας μας ανεβαινει περιπου 5 ποντους ψηλοτερα απο τη φυσιολογικη του θεση κατα την εγκυμοσυνη,πραγμα που δεν γινεται απο τη μια μερα στην αλλη,υπαρχουν και οι παρενεργειες για να γινει αυτο.Τωρα οι φτερνες σου μπορει να ειναι κατι εντελως τυχαιο ακομα και απο καποιο παπουτσι γιατι ισως εχουν πρηστει λιγο τα ποδια σου.Επεμεινε να βρεις τη γιατρο σου και οπως ειπε και η κιττυ τριξε της και λιγο τα δοντια που δεν απανταει γιατι ισως να τη χρειαζοσουν για κατι ακρως επειγον,δεν επιτρεπεται να αγνοει τα τηλ για τοσες ωρες.Ευχομαι να μας πανε ολα καλα κοριτσια!!!

NUG7p3.png

Hellokitty80 κ Mumbasha σας ευχαριστω πολυ για τις αμεσες απαντησεις. Ειναι πολυ παρηγορο που καποιος σκυβει αμεσα πανω απο το ,οσο μικρο κι αν ειναι, προβλημα μας τωρα που στην ουσια περναμε αυτην την κατασταση μονες - μιας κ οι συντροφοι μονο υποθεσεις μπορουν να κανουν. Αν ειναι να περασουν σε κανα μηνα οι αναγουλες, νομιζω οτι θα το αντεξω! οσο για τον πονο μου αρεσει η εξηγηση της υπερυψωσης του θωρακα αφου εγω ως μονη θεωρια σκεφτομουν κατι πιο κοντα σε πνευμονια ή εμφραγμα!! (οκ ειμαι καπως ασθενοφοβη!το παραδεχομαι!) :roll: .Θα ΄περιμενω κ σημερα μηπως βρω την γιατρο κ αυριο θα παω αλλου. Νομιζω πως ειναι αδικαιολογητη:mad:. Σας ευχομαι μια τελειομηνη εγκυμοσυνη χωρις καθολου προβληματα!

Διαφημίσεις

Καλησπέρα κορίτσια και από μένα.

και εγώ στον τέταρτο μήνα, και απογοητευμένη, γιατί όλοι μου έλεγαν πως μόλις κλείσω τον 3ο θα περάσουν οι αναγούλες...αλλά τίποτα!!!

και αναγούλες και ναυτία όλη μέρα και εμετούς μέρα-νύχτα!!!

επίσης έχω και εγώ τραβήγματα χαμηλά στην κοιλιά. και όταν βήχω έχω έντονο πόνο ακριβώς στη μήτρα:confused::confused::confused:

πάντως το μωράκι δεν το έχω νιώσει ακόμα, μάλλον είναι πολύ νωρίς:roll:

ελπίζω η συνέχεια της εγκυμοσύνης να είναι καλύτερη, θέλω τόσο πολύ να μπορέσω να την απολαύσω...

19-02-2011 my first baby is gone...

25-06-2011 my second baby is gone...

12-05-2012 το θαύμα έγινε..καλωςήρθες μωρό μου!

tXbzp3.png

και εγώ στον τέταρτο μήνα, και απογοητευμένη, γιατί όλοι μου έλεγαν πως μόλις κλείσω τον 3ο θα περάσουν οι αναγούλες...αλλά τίποτα!!!

επίσης έχω και εγώ τραβήγματα χαμηλά στην κοιλιά. και όταν βήχω έχω έντονο πόνο ακριβώς στη μήτρα:confused::confused::confused:

ελπίζω η συνέχεια της εγκυμοσύνης να είναι καλύτερη, θέλω τόσο πολύ να μπορέσω να την απολαύσω...

Γεια σου! Μην απογοητεύεσαι καθόλου, θα νιώσεις σίγουρα καλύτερα!

Όπως έγραψα και πιο πριν εγώ στον 4ο μήνα ήμουν σχεδόν όπως στο πρώτο τρίμηνο από αναγούλες-ναυτίες-καούρες-διάθεση-αντοχές...

Τώρα στον 5ο πραγματικά πετάω, είναι μεγάλη η διαφορά!:mrgreen:

(Βέβαια έχω ακούσει ότι για κάποιες εγγυούλες δυστυχώς συνεχίζουν σε όλη την εγκυμοσύνη τα συμπτώματα, δεν θέλω να σε τρομάξω, αλλά και αυτό να γίνει το πιο σημαντικό δεν είναι τελικά να είναι καλά το μωράκι?)

Τα τραβηγματάκια και οι σουβλίτσες και ο πόνος στην κοιλιά φυσιολογικά είναι και αυτά.

Εννοείται ότι είναι πολύ νωρίς για το μωράκι να το ακούσεις! Η καθεμία με το χρόνο της εξάλλου.:D

Εδώ εγώ είμαι στην 21 εβδομάδα και δεν νομίζω ότι ακόμα έχω καταλάβει τίποτα. Χτες μάλιστα παραπονιόμουν στον γιατρό για αυτό, και μου είπε ότι ακόμα και τώρα είναι νωρίς. Εν τω μεταξύ γέλαγε γιατί άλλες λέει περνάνε 9 μήνες και ισχυρίζονται ότι δεν καταλαβαίνουν καθόλου το μωρό και άλλες νομίζουν ότι το καταλαβαίνουν από κύτταρο! Τι ακούνε και αυτοί οι γιατροί...

πάντως σού εύχομαι με όλη μου την καρδιά να νιώσεις καλύτερα και να απολαύσεις την εγκυμοσύνη σου όπως θέλεις!!!:P

Και με το καλό να έρθει το μωράκι σου!!!:-P:razz::-P

bGMQp3.png?6xqcHzTu

λίγο πιο μετά γίνονται όλα πολύ καλύτερα, κάνε λίγη υπομονή ακόμη και έχε πίστη! Για τους εμετούς δεν ξέρω γιατί δεν έχω...

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

Γεια σας κοριτσια.Τι κανετε?Θελω τη βοηθεια σας.....Την προηγουμενη εβδομαδα μου εδωσε φαρμακα ο γιατρος(σιδηρο,ασβεστιο,μαγνησιο)αλλα χωρις να εχω κανει ακομα τις απαραιτητες εξετασεις(σιδηρου.ασβεστιου κτλ.)Θα τις κανω στις 23/12(τοτε μου εκλεισε ραντεβου το ικα)Διαβασα ομως οτι αν εχεις ηδη αρκετο ασβεστιο δεν κανει να το παιρνεις(στις οδηγιες το ειδα)Εσεις τι λετε?(παιρνω 3 μαγνησιου,2 σιδηρου και 1 ασβεστιου)

Για σας κορίτσια! και εγώ παραπονιόμουν για αναγούλες αλλά μόλις μπήκα στον πέμπτο εξαφανίστηκαν. kelly και εγώ πίνω 3 σίδηρα την ημέρα γιαί η αιμοσφαιρίνη μου έχει πέσει στο 9,6. έχει τύχει σε καμιά σας να έχει αυξημένη την ορμόνη CRP; Σημαίνει ότι κάπου υπάρχει φλεγμονή στον οργανισμό και ο γιατρός μου ανάφερε ότι υπάρχει πιθανότητα πρόωρου τοκετού και αγχώθηκα πολύ. βέβαια όταν έκανα ανάλυση ήμουν λίγο άρρωστη και μου είπε μπορεί να φταίει αυτό αλλά η αγωνία είναι μεγάλη.

2012.png

Aj6bp2.png

ZoVip3.png

Καλησπέρα σας και απο εμένα:Pείμαι 18 εβδομάδων και κάτι ψηλά μέχρι τώρα είμουν τυχερή και εάν εξερεσουμε λίγες ζαλάδες που είχα αρχικά δεν είχα κανένα άλλο σύμπτωμα!όμως εδώ και 1 εβδομάδα έχω ένα μόνημο τράβηγμα χαμηλά μυικό(πολύ χαμηλά δεν νομίζω να είναι το μωρό)νοιώθει καμία σας κάτι παρόμοιο??Πήρα τηλ τον γιατρό μου και μου είπε να μην ανησυχώ είναι η μήτρα που μεγαλώνει..Ας έχουμε ολες μας μια καλή και τελιόμηνη εγκυμοσύνη!!!Με πανέμορφα υγιή μωράκια:P

RUx9p2.png

• 2 εβδομάδες μετά...
γεια σας μανουλεσ!!εχω μια απορεια!!ποτε μπαινουμε στον 5ο??????

ενδεικτικα

http://neoigoneis.weebly.com/sigmaepsilon-piomicroniota940-epsilonbetadeltaomicronmu940deltaalpha-mu942nualpha-taurho943muetanuomicron-epsilon943mualphaiota.html

Kht7p2.png

3iVPp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...