Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Θάνατος 15χρονης από αλκόολ

love4four

Recommended Posts

Κι υστερα λεω εγω να παω επαρχια να ειναι ασφαλη τα παιδακια μου

Δυστυχώς στις φοιτητουπόλεις της επαρχίας όπου ο φοιτητόκοσμος ξεπερνάει σχεδόν τους μόνιμους κατοίκους τα πράγματα είναι ανεξέλεγκτα!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 94
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Τα παιδιά βιάζονται να μεγαλώσουν, και αυτό συνέβαινε πάντοτε. Όταν όμως βλέπω κοριτσάκια 13-14 ετών να βάφονται και να αγοράζουν στρινγκ εσώρουχα, δεν πρέπει να μας κάνει εντύπωση που στα 15-16 θα το σκάνε από το σπίτι για να ποιούν αλκοόλ και να διασκεδάσουν με αρκετά μεγαλύτερους άντρες.

Επίσης, κατά την άποψή μου καλώς αποδώθηκε κατηγορία παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου στους γονείς του 17χρονου. (τι περίεργο, στο τόπικ αυτό βρέθηκαν τόσα άτομα να αποδώσουν ευθύνες στους γονείς του κοριτσιού και κανένας στους γονείς του 17χρονου. :evil:)

Οτι καλύτερο έχω διαβάσει.

Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι θα πάει στον παράδεισο μιας θρησκείας και δεν θα διακινδυνεύσει να καταλήξει στην κόλαση μιας άλλης.

TbSdp2.png

Συλληπητηρια στους γονεις της κοπελας μια ατυχη ψυχουλα εφυγε,γιατι ηταν ατυχη πραγματικα,η εφηβεια ειναι δυσκολη καταστατη και θελει καλο χειρισμο απο τους γονεις,αλλα εως ενα σημειο,οταν το παιδι φευγει απο το σπιτι δεν μπορουν να ξερουν οι γονεις τι κανει?Εγω μικρη ειχα αυστηρους γονεις, δεν ειχα το φοβο μηπως παθω κατι, φοβομουν μη το μαθει ο μπαμπας μου..οταν λοιπον γνωρισα τον πρωτο μου ερωτα στα 16 εκανα πολλα κρυφα πραγματα που ακομα δεν τα εχει μαθει πχ,ελεγα ψεμματα πτι ημουν σε φιλη και εγω ημουν με το γκομενο 200 χλμ μακρυα,αν εμενα μου συνεβαινε κατι ποιος θα εφταιγε?Παντως οχι οι γονεις μου γιατι οπως ειπα ηταν αυστηροι,εβγαινα 2 σαββατα του μηνα εως της 11..Τωρα εγινα και εγω γονιος και θεε μου τρεμω στην ιδεα το τι θα κανει και εμενα το παιδι μου,ναι θα ειμαι κοντα στο παιδι μου θα το συμβουλευω,θα γνωρισω τις παρεες του,απο εκει και περα ειναι στο παιδι πιστευω και στο χαρακτηρα του,μπορει ολα αυτα να τα εκαναν οι γονεις της κοπελας παρολα αυτα αυτη ισως ηθελε να κανει την επανασταση της,που ολοι καναμε περιπου σε αυτην την ηλικια..Για αυτο ας μην ριχνουμε ευθυνες στους γονεις,ο καθε γονιος εχει τον δικο του τροπο στο κατω κατω δεν μας μαθαινει κανεις να ειμαστε γονεις,με βαση ενστικτου βαδιζουμε...Ο θεος να φυλαει ολα τα παιδακια του κοσμου

Είμαι ερωτευμένη με δυο άντρες!!

Καλημέρα και καλή εβδομάδα...Ερώτηση βρε κορίτσια:

Γιατί γίνεστε τόσο ειρωνικές σε σχέση με διατυπωμένες απόψεις επί του θέματος? Και αντιλαμβάνομαι ότι οι απόψεις με τις οποίες δεν συντάσσεστε (δικαίωμά σας φυσικά) αλλά τις ειρωνεύεστε (καθόλου δικαίωμά σας), είναι οι δικές μου. Σας ειρωνεύτηκα? Σας πείραξε που λέω τη γνώμη μου για το συμβάν?

Κάπου διάβασα ότι "βγάζουμε πολύ εύκολα συμπεράσματα".

Συμπεράσματα-πορίσματα κ.λπ. θα βγάλει το δικαστήριο και θα κρίνει ενόχους ή αθώους. Νομίζω όμως ότι δεν απαγορεύεται να πούμε τη γνώμη μας για το συμβάν και για παράγοντες που πιθανώς να έπαιξαν ρόλο στην τραγική κατάληξη του κοριτσιού. Σας πειράζει? Αν πρόκειται κάθε φορά που κάποιος λέει την άποψή του να τον ειρωνεύεστε κατ' αυτό τον τρόπο, φτιάξτε ένα φόρουμ με τέτοιους κανόνες συνομιλίας να το ξέρουμε εκ των προτέρων.

Όσο για το θέμα της κατηγορίας εναντίον των γονέων του 17χρονου, δεν σχολιάστηκε διότι είναι δεδομένο ότι όταν ένας ανήλικος διαπράττει αδίκημα/κακούργημα, διώκονται ποινικά και οι γονείς του για παραμέληση εποπτείας (σας θυμίζω υπόθεση Άλεξ στη Βέροια). Τί να σχολιαστεί δηλαδή, το αυτονόητο?

KjMfp2.png

Together we stand, divided we fall

Διαφημίσεις

Συλληπητηρια στους γονεις της κοπελας μια ατυχη ψυχουλα εφυγε,γιατι ηταν ατυχη πραγματικα,η εφηβεια ειναι δυσκολη καταστατη και θελει καλο χειρισμο απο τους γονεις,αλλα εως ενα σημειο,οταν το παιδι φευγει απο το σπιτι δεν μπορουν να ξερουν οι γονεις τι κανει?Εγω μικρη ειχα αυστηρους γονεις, δεν ειχα το φοβο μηπως παθω κατι, φοβομουν μη το μαθει ο μπαμπας μου..οταν λοιπον γνωρισα τον πρωτο μου ερωτα στα 16 εκανα πολλα κρυφα πραγματα που ακομα δεν τα εχει μαθει πχ,ελεγα ψεμματα πτι ημουν σε φιλη και εγω ημουν με το γκομενο 200 χλμ μακρυα,αν εμενα μου συνεβαινε κατι ποιος θα εφταιγε?Παντως οχι οι γονεις μου γιατι οπως ειπα ηταν αυστηροι,εβγαινα 2 σαββατα του μηνα εως της 11..Τωρα εγινα και εγω γονιος και θεε μου τρεμω στην ιδεα το τι θα κανει και εμενα το παιδι μου,ναι θα ειμαι κοντα στο παιδι μου θα το συμβουλευω,θα γνωρισω τις παρεες του,απο εκει και περα ειναι στο παιδι πιστευω και στο χαρακτηρα του,μπορει ολα αυτα να τα εκαναν οι γονεις της κοπελας παρολα αυτα αυτη ισως ηθελε να κανει την επανασταση της,που ολοι καναμε περιπου σε αυτην την ηλικια..Για αυτο ας μην ριχνουμε ευθυνες στους γονεις,ο καθε γονιος εχει τον δικο του τροπο στο κατω κατω δεν μας μαθαινει κανεις να ειμαστε γονεις,με βαση ενστικτου βαδιζουμε...Ο θεος να φυλαει ολα τα παιδακια του κοσμου

ετσι ακριβως ειναι,δυστυχως ποτε μα ποτε κανενας γονιος δεν ξερει τι μπορει να κανει το παιδακι του...

χαμογελα τρελλα κ ολα θα πανε μια χαρα

το αγορακι μου ειναι η ζωη μου ολη!!!!!!!!!!!

Eφοσον ζουμε στην κοινωνια που ζουμε οφειλουμε να μαθουμε στα παιδια μας πως να προστατευουν τον εαυτο τους.

Xρωμα δεν αλλαζουνε τα ματια...μονο τροπο να κοιταμε.

tALVp3.png

...ποτε δεν μπορουμε να ειμαστε σιγουροι για το τι θα γινει οταν τα παιδια φευγουν απο το σπιτι,κ αυτο δεν κανει κανενα μπαμπακα αδιαφορο ως προς το παιδι τους,αλλιως η μοναδικη λυση ειναι να τα κλειδωνουμε μεχρι τα 30 που ισως κ να γλιτωσουν απο τα κακα του εξω κοσμου...

Πιστεύω πως όσο και να τα συμβουλεύεις κίνδυνος πάντα θα υπάρχει. Τα παιδιά σε αυτή την ηλικία έχουν τα μυαλά αλλού (όχι στις συβουλές μας...) και έχουν την πεποίθηση ότι τίποτα δε θα συμβεί σε αυτά.

Μη ξεχνάμε επίσης ότι η κοπέλα ήταν ήδη πιωμένη όταν ενέδωσε στη μοιραία της βόλτα. Σε τί θέση ήταν για να "κρίνει" τον κίνδυνο που παραμόνευε και να θυμηθεί τις συμβουλές που προφανώς της είχαν δώσει οι άμοιροι γονείς της; Επιπλέον είμαι σίγουρη πως όσο βρησκόταν μέσα στο μπαρ είχε την εντύπωση-ψευδαίσθηση ότι έλεγχε την κατάσταση (τελείως φυσιολογικό για την ηλικία της)...

Όσο μπορούμε να κρατάμε τα παιδιά μας "προστατευμένα" τόσο το καλύτερο... Ίσως μέχρι τα 30 να είναι υπερβολικό, αλλά μέχρι τα 18 τουλάχιστο??? Δε λέω να τα έχουμε φυλακισμένα, αλλά να υπάρχει συνεχής και διακριτικός έλεγχος και προστασία...

Εγώ θυμάμαι την ημέρα που έγινε το συμβάν οτι λέγανε στην τηλεόραση οτι οι νεαροί προέβησαν σε ασελγείς πράξεις όταν η κοπέλα είχε πιεί την υπερβολική ποσότητα αλκοολ που ήπιε. (Που ήταν μοιραία, άρα δεν ήξερε τί έκανε, δεν νομίζω να υπάρχει αντίρρηση πάνω σε αυτό). Τώρα προστατεύουν μάλλον τη μνήμη της, αλλά για μένα αυτοί πρέπει να τιμωρηθούν αυστηρά γιατί αυτό είναι βιασμός εκτός των άλλων, και δεν θα 'θελα να κυκλοφορούν ελεύθεροι!

επίσης αηδίασα με την απολογία τους.... επέμενε λέει να πιεί ενώ αυτοί της έλεγαν να σταματήσει... και φαντάζομαι τους ξεμονάχιασε κιόλας για να τους βιάσει!

g4BDp3.pngyCdLp3.png

Λυπάμαι πολύ για το κοριτσάκι και για την μανούλα που το έχασε από κοντά της.

Νομίζω οτι πάντα την μεγαλύτερη ευθύνη όταν μιλάμε για ανήλικο έχουν οι γονεις.Εγώ τουλάχιστον έτσι θα ένιωθα.Οτι είχα μεγάλη ευθύνη.Που έφταιξα.

Αυτό βέβαια ισχύει και για τα άλλα δυο παιδιά.Η λέξη δολοφόνος είναι πολύ βαριά όταν αφορά παιδιά.Εμεις οι γονείς πρέπει να μαθαίνουμε στ παιδιά να σέβονται τους άλλους και να είναι υπεύθυνα για τις πράξεις τους.

Να προσθέσω οτι μπορώ με βεβαιότητα να σας πω για το συγκεκριμένο κοριτσάκι πως ήταν γενικότερα γνωστό πως βγαίνει /ξενυχτάει/γυρνάει.Αρα πρέπει να συμπεράνω πως το γνώριζαν και οι γονείς του.Αλλωστε μιλάμε για επαρχιακή πόλη.Και ειδικά στην συγκεκριμένη ξέρουν όλοι τους πάντες.

Αυτο που μου κάνει ιδιαίτερη εντυπωση ειναι οτι ο πατέρας ακόμα και όταν αποκαλύφθηκε ο ρόλος των αγοριών βγήκε και δήλωσε οτι δεν τους κατηγορεί, στέφοντας ακόμα μια φορά τις κατηγορίες του στο νοσοκομείο και μόνο.Αυτη ειναι και η γραμμή του δικηγόρου του.

Τωρα για πιο λόγο, δεν μπορώ να φανταστώ.Ισως να παίζει πάλι ρόλο οτι μιλάμε για μια κλειστή κοινωνία και έναν υψηλόβαθμο δημοσιο υπάλληλο.

Νομίζω οτι το σημαντικότερο που έχουμε να κάνουμε είναι να μην περιορίζουμε πολύ τα παιδιά μας έτσι ωστε να νιώθουν άνετα να μας μιλάνε.Να ξέρουμε τους φίλους τους.Να έχουμε τα ματια μας ανοικτά και να κάνουμε τον σταυρό μας...

QqmLp3.png

Διαφημίσεις

Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μην πεις.

Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι θα πάει στον παράδεισο μιας θρησκείας και δεν θα διακινδυνεύσει να καταλήξει στην κόλαση μιας άλλης.

TbSdp2.png

Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μην πεις.

Αν μιλάς σε εμένα δεν νομίζω οτι είπα ούτε μια.

Αν ήμουν γονιός θα έριχνα το φταίξιμο πρώτα σε εμένα οτιδήποτε και αν πάθαινε το παιδί μου.

Και ξαναλέω: ναι, δεν είναι στον έλεγχο μας ,αλλά μπορούμε να κάνουμε πολλά και το κυριότερο να είμαστε κοντά στα παιδιά μας ουσιαστικά.

QqmLp3.png

Οχι, δεν μιλάω σε εσένα. Μιλάω σε όλες μας. Και εμένα. Σίγουρα πρέπει να είμαστε κοντά στα παιδιά μας, αλλά ότι και να κάνεις, όσα φέρνει η ώρα δε ντα φέρνει ο χρόνος. Η άλλη μανούλα έχασε το 10χρονο παιδάκι της μπροστά στα μάτια της στο σπίτι. Επαιζε το παιδί με την κουρτίνα και πνίγηκε. Δυστυχώς, ήμουν στο νοσοκομείο παίδων όταν έφεραν το παιδάκι μπας και το σώσουν αλλά δεν. Τι να πεις?

TbSdp2.png

Προσφατα διαβαζα ενα αρθρο με θρησκευτικο περιεχομενο.Μιλουσε ενας Γεροντας για το θανατο των μικρων παιδιων.Αναμεσα σε πολλα,ελεγε και το εξης πανω-κατω :

-Γέροντα, γιατί ο Θεός επιτρέπει να πεθαίνουν τόσοι νέοι άνθρωποι;

- Κανείς δεν έχει κάνει συμφωνία με τον Θεό πότε θα πεθάνη. Ο Θεός τον κάθε άνθρωπο τον παίρνει στην καλύτερη στιγμή της ζωής του, με έναν ειδικό τρόπο, για να δώση την ψυχή του. Εάν δη ότι κάποιος θα γίνη καλύτερος, τον αφήνει να ζήση. Εάν δη όμως ότι θα γίνη χειρότερος, τον παίρνει, για να τον σώση. Μερικούς πάλι που έχουν αμαρτωλή ζωή, αλλά έχουν την διάθεση να κάνουν καλό, τους παίρνει κοντά Του, πριν προλάβουν να το κάνουν, επειδή ξέρει ότι θα έκαναν το καλό, μόλις τους δινόταν η ευκαιρία. Είναι δηλαδή σαν να τους λέη:«Μην κουράζεσθε· αρκεί η καλή διάθεση που έχετε». Άλλον, επειδή είναι πολύ καλός, τον διαλέγει και τον παίρνει κοντά Του, γιατί ο Παράδεισος χρειάζεται μπουμπούκια.

Φυσικά οι γονείς και οι συγγενείς είναι λίγο δύσκολο να το καταλάβουν αυτό. Βλέπεις,

πεθαίνει ένα παιδάκι, το παίρνει αγγελούδι ο Χριστός, και κλαίνε και οδύρονται οι γονείς, ενώ έπρεπε να χαίρωνται, γιατί που ξέρουν τι θα γινόταν, αν μεγάλωνε; Θα μπορούσε άραγε να σωθή;

Διαφημίσεις

συγνωμη μεσινια αλλα αυτην ειναι η μεγαλυτερη λαικοτητα που εχω διαβασει ...και δεν το λεω για σενα αλλα για αυτον που την ειπαι ....αν ηταν ετσι δεν θα υπηρχαν ουτε βιαστες ουτε παιδεραστες ουτε ο χιτλερ και ο καθε χιτλερ ,θα τα ειχε προλαβει ο θεος και θα τα ειχε παρει βρεφοι ......ας σκευτομαστε λιγο λογικα ο καθενας μας ειναι υπευθηνοσ για τον εαυτο του ας μην βρισκουμε εξιλαστηρια θυματα σε οντοτητες θεους και δαιμονες .

δηλαδη ο θεος θα εχει παρει το παιδι αν το εχω χυμα μεσα στο αυτοκινητο και τρακαρω ? οχι η βλακεια μου θα το εχει σκοτωσει ,ο θεος θα εχει παρει το παιδι παιρνει το αμαξι του μπαμπα του και τρακαρει ? οχι ....ο θεοσ παιρνει το παιδι που το χτυπανε μεχρι θανατου ?

δεν το αντεχω αυτο το να τα ριχνουμε ολα στην θεια δυναμη .....εμεισ εχουμε τον ευθυνη για το οτι κανουμε η δεν κανουμε .

ylSkp1.pngrwLVp1.png

Προσφατα διαβαζα ενα αρθρο με θρησκευτικο περιεχομενο.Μιλουσε ενας Γεροντας για το θανατο των μικρων παιδιων.Αναμεσα σε πολλα,ελεγε και το εξης πανω-κατω :

- Κανείς δεν έχει κάνει συμφωνία με τον Θεό πότε θα πεθάνη. Ο Θεός τον κάθε άνθρωπο τον παίρνει στην καλύτερη στιγμή της ζωής του, με έναν ειδικό τρόπο, για να δώση την ψυχή του. Εάν δη ότι κάποιος θα γίνη καλύτερος, τον αφήνει να ζήση. Εάν δη όμως ότι θα γίνη χειρότερος, τον παίρνει, για να τον σώση. Μερικούς πάλι που έχουν αμαρτωλή ζωή, αλλά έχουν την διάθεση να κάνουν καλό, τους παίρνει κοντά Του, πριν προλάβουν να το κάνουν, επειδή ξέρει ότι θα έκαναν το καλό, μόλις τους δινόταν η ευκαιρία. Είναι δηλαδή σαν να τους λέη:«Μην κουράζεσθε· αρκεί η καλή διάθεση που έχετε». Άλλον, επειδή είναι πολύ καλός, τον διαλέγει και τον παίρνει κοντά Του, γιατί ο Παράδεισος χρειάζεται μπουμπούκια.

Φυσικά οι γονείς και οι συγγενείς είναι λίγο δύσκολο να το καταλάβουν αυτό. Βλέπεις,

πεθαίνει ένα παιδάκι, το παίρνει αγγελούδι ο Χριστός, και κλαίνε και οδύρονται οι γονείς, ενώ έπρεπε να χαίρωνται, γιατί που ξέρουν τι θα γινόταν, αν μεγάλωνε; Θα μπορούσε άραγε να σωθή;

Δεν θα το σχολιάσω, γιατί μπορεί να θίξω το θρησκευτικό σου αίσθημα.Ωστόσο, σκέψου σε πόσα σημεία του θα αισθάνονταν ΠΟΛΥ άσχημα γονείς που έχουν χάσει τα μωρά τους!

Τιποτε άλλο....

QqmLp3.png

Χωρίς να θέλω κι εγώ να θίξω το θρησκευτικό σου συναίσθημα εμένα τα όσα διάβασα με άφησαν με μια πικρή γεύση στο στόμα.. .

Διάβασα με προσοχή το link. Μόλις το διάβασα το ξαναδιάβασα και δεύτερη φορά για να δω τι είδους παρηγοριά θα μπορούσε να προσφέρει σε μια μάνα που είδε το παιδί της να φεύγει πριν από εκείνη... Προσπάθησα πραγματικά να καταλάβω πως θα μπορούσε το κείμενο και οι σκέψεις που αποτυπώνονται σε αυτό να απαλύνουν τον πόο της απώλειας ενός ανρώπου τον πόνο των γονιών που χάνουν τα παιδιά τους αλλά και κάτι από όσα διάβασα και ειλικρινά δε βρήκα τίποτα...

Τέλος πάντως ίσως να φταίω εγώ... ίσως να μην καταλαβαίνω σωστά τις βουλές ενός Κυρίου που παίρνει τους ανθρώπους για να τους σώσει από τον (μελλοντικό; ) κακό τους εαυτό ή για να στολίσει με μπουμπούκια τον Παράδεισο...

*

συγνωμη μεσινια αλλα αυτην ειναι η μεγαλυτερη λαικοτητα που εχω διαβασει ...και δεν το λεω για σενα αλλα για αυτον που την ειπαι ....αν ηταν ετσι δεν θα υπηρχαν ουτε βιαστες ουτε παιδεραστες ουτε ο χιτλερ και ο καθε χιτλερ ,θα τα ειχε προλαβει ο θεος και θα τα ειχε παρει βρεφοι ......ας σκευτομαστε λιγο λογικα ο καθενας μας ειναι υπευθηνοσ για τον εαυτο του ας μην βρισκουμε εξιλαστηρια θυματα σε οντοτητες θεους και δαιμονες .

δηλαδη ο θεος θα εχει παρει το παιδι αν το εχω χυμα μεσα στο αυτοκινητο και τρακαρω ? οχι η βλακεια μου θα το εχει σκοτωσει ,ο θεος θα εχει παρει το παιδι παιρνει το αμαξι του μπαμπα του και τρακαρει ? οχι ....ο θεοσ παιρνει το παιδι που το χτυπανε μεχρι θανατου ?

δεν το αντεχω αυτο το να τα ριχνουμε ολα στην θεια δυναμη .....εμεισ εχουμε τον ευθυνη για το οτι κανουμε η δεν κανουμε .

Λέξη προς λέξη συμφωνώ και ειδικά με το τελευταιο.....

Δεν υπάρχουν λόγια παρηγοριάς σε γονείς που χάνουν τα παιδιά τους και ειδικά με τέτοιον απάνθρωπο τρόπο. Ακόμα και ο γέροντας άνθρωπος είναι και προσπαθεί να εξηγήσει γιατί γίνονται με τον ανθρώπινο τρόπο σκέψης. Δε μπορούμε να ξέρουμε πώς ο Θεός λειτουργεί και γιατί επιτρέπει να γίνονται αυτά. Πολλές φορές έχω και εγώ την ίδια απορία.

Δυστυχώς το άτυχο κοριτσάκι νόμιζε ότι ο 18χρονος ήταν φίλος της και τον εμπιστευόταν. Μεγάλη λέξη η εμπιστοσύνη και πολύ σημαντική σε τέτοιες ηλικίες. Και οι γονείς όσο κοντά και να είναι με τα παιδιά, στην εφηβεία τα πράγματα αλλάζουν πολύ. Θυμάμαι τον εαυτό μου να κάνω και εγώ τις τρέλες μου, με άτομα που εμπιστευόμουν. Για αυτό ας μην βιαζόμαστε να κρίνουμε ότι φταίνε οι γονείς του κοριτσιού. Μακάρι ποτέ κανένας μας να μην ζήσει κάτι τέτοιο, δε μπορώ ούτε καν να το φανταστώ. Μακάρι όλα τα παιδιά του κόσμου να είναι καλά.

s-age.pngs-age.png

τις βουλές ενός Κυρίου που παίρνει τους ανθρώπους για να τους σώσει από τον (μελλοντικό; ) κακό τους εαυτό ή για να στολίσει με μπουμπούκια τον Παράδεισο...

Αν είναι δυνατόν.

Πριν 1 μήνα περίπου, ταξιδεύοντας Αθήνα-Πάτρα, κάθησα δίπλα σε μία κυρία, η οποία έχασε την κόρη της 30 χρονών σε τροχαίο και άφησε 2 μωρά, τα οποία μεγαλώνει η γιαγιά. Ε, ο παπάς που προσπάθησε να την παρηγορίσει τότε, και την είπε ότι ο θεός ήθελε κοντά του το παιδί της κλπ κλπ, παραλίγο να τον βαρέσει. Ο πόνος και ο θυμός στα μάτια της όταν μου το περιέγραφε, ήταν αβάσταχτος. Τα λόγια της ήταν τα εξής: ΕΓΩ ΤΟ ΗΘΕΛΑ ΚΟΝΤΑ ΜΟΥ ΤΟ ΣΠΛΑΧΝΟ ΜΟΥ......

Η άποψή μου για το θέμα είναι πως ο θεός μπορεί να περιμένει. Ολους κοντά του θα μας πάρει κάποια στιγμή. Δεν υπάρχει βιασύνη. Ουτε για να φτιάξει τον ...κήπο του, ούτε για τίποτα.

TbSdp2.png

Περιμενα οτι θα υπαρχουν αντιδρασεις!Πολυ περισσοτερες!

Οταν φευγει ενας δικος μας ανθρωπος - και ποσο μαλλον ενα μπουμπουκι 15 χρονων - σιγουρα ειναι μια ανοιχτη πληγη που παντα θα αιμορραγει!Ο αποχωρισμος ειναι δυσκολος,οποια μορφη και να εχει!

Κανεις δεν ειπε οτι δεν ειναι τραγικο!Κανεις δεν ειπε οτι δεν ειναι φριχτο!Κανεις δεν ειπε οτι δεν ειναι αβασταχτος πονος!

Ολοι μας σαν γονεις,ξερουμε τι υποχρεωσεις εχουμε στα παιδια μας!Να τα μεγαλώσουμε καλα,να τα μεγαλωσουμε σωστα,να τα προστατευσουμε,να τα καθοδηγησουμε,να τα συμβουλεψουμε,να τα ενημερωσουμε,να τα βοηθησουμε....

Απο εκει και επειτα,οταν κανουμε το καθηκον μας σαν γονεις και εχουμε αποτελεσματα σαν και αυτα....συνηδειτοποιουμε οτι "καποια" πραγματα δεν ειναι στο χερι μας!Αν θελει ο Θεος αυριο το πρωι,μπορει να τα κανει ολα σταχτυ και μπουρμπερι,λεμε στο χωριο μου!

Το γιατι επιτρεπει ο Θεος να γινονται ασχημα πραγματα και το γιατι μερικες φορες εμποδιζει να μην γινει κατι κακο,κανεις δεν το γνωριζει!Ομως γινονται!

Ο θανατος ειναι μια τραγικη αληθεια!Τραγικη μεν,αληθεια δε.Ειναι υπαρκτος,κανεις δεν μπορει να τον αμφισβητισει,κανεις δεν μπορει να τον νικησει!Ισως ειναι η μονη αληθεια σε αυτη την ζωη!

Σε κατι τετοιες στιγμες,οταν η ανθρωπινη φυση μας,αδυνατει να "κανει κατι",καλο ειναι να κοιταμε και το πνευματικο κομματι!

Ηρθαμε σε αυτη την γη,με καποιο σκοπο!Δεν ηρθαμε ουτε για να χτισουμε ενα τεραστιο σπιτι με πισινα,ουτε να πατησουμε το ποδι μας στο φεγγαρι.Οταν ολοκληρωθει αυτος ο σκοπος,φευγουμε!

Κατα την γνωμη μου,αληθινη παρηγορια,σε τετοια παραδειγματα ειναι μονη η πιστη Στο Θεο!

Πραγματικα,λυγιζει η καρδια ολων μας σε τετοιες στιγμες!Δειχνουμε την ευαισθησια μας,την ανθρωπια μας,αλλα και την αδυναμια μας να επεμβουμε!

Θα μου πειτε και με το δικιο σας,αν ειχε γινει ετσι δεν θα ειχε γινει αυτο.Αν ετσι θα ηταν αλλιως!Συμφωνω....αλλα σημασια μερικες φορες εχει το αποτελεσμα!

Για μενα-οσο σκληρο και αν ακουγεται-η κοπελα πραγματοποιησε το ταξιδι της στην Γη και ο Θεος εκρινε πως επρεπε να φυγει...

Μακαρι οι γονεις της να βρουν την παρηγορια και στην συμπαρασταση που πρεπει καθως και το κουραγιο να συνεχισουν!

Αν είναι δυνατόν.

Πριν 1 μήνα περίπου, ταξιδεύοντας Αθήνα-Πάτρα, κάθησα δίπλα σε μία κυρία, η οποία έχασε την κόρη της 30 χρονών σε τροχαίο και άφησε 2 μωρά, τα οποία μεγαλώνει η γιαγιά. Ε, ο παπάς που προσπάθησε να την παρηγορίσει τότε, και την είπε ότι ο θεός ήθελε κοντά του το παιδί της κλπ κλπ, παραλίγο να τον βαρέσει. Ο πόνος και ο θυμός στα μάτια της όταν μου το περιέγραφε, ήταν αβάσταχτος. Τα λόγια της ήταν τα εξής: ΕΓΩ ΤΟ ΗΘΕΛΑ ΚΟΝΤΑ ΜΟΥ ΤΟ ΣΠΛΑΧΝΟ ΜΟΥ......

Η άποψή μου για το θέμα είναι πως ο θεός μπορεί να περιμένει. Ολους κοντά του θα μας πάρει κάποια στιγμή. Δεν υπάρχει βιασύνη. Ουτε για να φτιάξει τον ...κήπο του, ούτε για τίποτα.

Καταλαβαινω απολυτα αυτα που λες!!Και εγω τα βαζω με το Θεο πολλες φορες!!Αμετρητες νυχτιες ...εχω φτασει στο σημειο να αγανακτω!Να νευριαζω και να σκεφτομαι πως ολα ειναι ενα καλοστημενο ψεμα!

Ενας ιερωμενος που ηρθε πριν λιγες μερες στο σπιτι μου,ακουγωντας ολα αυτα που μολις σου περιεγραψα και ακομα περισσοτερα,μου ειπε τα εξης:

Οι ανθρωποι ειναι εγωιστες.Νομιζουν οτι αυτο που θελουν ειναι καλο για αυτους,ενω στην πραγματικοτητα τους καθηστα πνευματικα νεκρους!Ο Θεος εχει τα δικα Του σχεδια για μας,που πολυ πιθανον να μην ταιριαζουν με τα δικα μας!

Οση ωρα μιλουσαμε,δακρυα ετρεχαν στα ματια μου.

-Μας κανει οτι θελει ο Θεος,του ειπα ουρλιαζωντας

-Τωρα το καταλαβες Χριστινα μου?,μου ειπε ηρεμα!

Νομιζω θα θυμαμαι-αν οχι για παντα-αλλα για καιρο την ηρεμια στην φωνη του και στα ματια του!

][/b]Δεν υπάρχουν λόγια παρηγοριάς σε γονείς που χάνουν τα παιδιά τους και ειδικά με τέτοιον απάνθρωπο τρόπο.

Λογια παρηγοριας' date='μπορει ο καθενας να ακουσει πολλα.Η πραγματικη παρηγορια,ερχεται σιγα σιγα![/b']

Ακόμα και ο γέροντας άνθρωπος είναι και προσπαθεί να εξηγήσει γιατί γίνονται με τον ανθρώπινο τρόπο σκέψης. Δε μπορούμε να ξέρουμε πώς ο Θεός λειτουργεί και γιατί επιτρέπει να γίνονται αυτά. Πολλές φορές έχω και εγώ την ίδια απορία.

Καποιοι γερονταδες,εχουν ξεφυγει απο την ανθρωπινη φυση τους και ισως να γνωριζουν πραγματα που εμεις αγνοουμε!Καλο ειναι να τους εμπιστευομαστε!(Γνωμη μου...)

Δυστυχώς το άτυχο κοριτσάκι νόμιζε ότι ο 18χρονος ήταν φίλος της και τον εμπιστευόταν. Μεγάλη λέξη η εμπιστοσύνη και πολύ σημαντική σε τέτοιες ηλικίες. Και οι γονείς όσο κοντά και να είναι με τα παιδιά, στην εφηβεία τα πράγματα αλλάζουν πολύ. Θυμάμαι τον εαυτό μου να κάνω και εγώ τις τρέλες μου, με άτομα που εμπιστευόμουν. Για αυτό ας μην βιαζόμαστε να κρίνουμε ότι φταίνε οι γονείς του κοριτσιού.

Δεν θα μπορουσα να τοποθετηθω καλυτερα!!Συμφωνω λεξη προς λεξη!

Μακάρι ποτέ κανένας μας να μην ζήσει κάτι τέτοιο, δε μπορώ ούτε καν να το φανταστώ. Μακάρι όλα τα παιδιά του κόσμου να είναι καλά.

Αμην!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...