Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Κλιματιστικά και σωστή συντήρηση - Tips

rasty

Recommended Posts

δεν μου κανει κ εντυπωση να εχουν ξεχασει κατι.

στην εσωτερικη μοναδα της κρεβατοκαμαρς οταν πρωτοεβαλα σε λειτουργια το κρυο (μολις μια μερα πριν τα ειχαν τοποθετησει)

εβγαζε νερα απο μεσα κ πλημμηρυσα στο νερο!

παρκε? χάλι!

τραβαγα μονη μου επιπλα βαρια!

χωρια τα μπαζα που αφησαν μεσα στα κουφωματα!!!!

φυσικα ηρθαν την επομενη κ εγενετο ο χαμος!

κ ημουν εγκυος!!!!

λογικα... οτι σπερνεις, θεριζεις.

εγω.... το προωθησα οσο μπορουσα!

Διαφημίσεις

ναι.

απο μια τρυπουλα βγαζει!

οποτε?

Δυστυχώς δε σου έχουν τοποθετήσει το ρουξούνι της αποχέτευσης που περιλαμβάνεται στην συσκευασία. Πρέπει να απευθυνθείς σε ένα κατάστημα που πουλάει υλικά για ψυκτικούς και να ζητήσεις ένα ρουξούνι εξωτερικής μονάδας και 2,5 μέτρα αποχέτευση περίπου. Αυτοί ξέρουν, θα σου δώσουν ότι χρειάζεται. Εγώ ψωνίζω από την ΕΨΕΜ, Πειραιώς 139 Στο ύψος της Πέτρου Ράλλη, Τηλ. 210-3451001. Ελπίζω να βοήθησα...

age.png

δεν μου κανει κ εντυπωση να εχουν ξεχασει κατι.

στην εσωτερικη μοναδα της κρεβατοκαμαρς οταν πρωτοεβαλα σε λειτουργια το κρυο (μολις μια μερα πριν τα ειχαν τοποθετησει)

εβγαζε νερα απο μεσα κ πλημμηρυσα στο νερο!

παρκε? χάλι!

τραβαγα μονη μου επιπλα βαρια!

χωρια τα μπαζα που αφησαν μεσα στα κουφωματα!!!!

φυσικα ηρθαν την επομενη κ εγενετο ο χαμος!

κ ημουν εγκυος!!!!

Δεν το ξέχασαν, δεν το βάζουν για να μην βάλουν 2,5 μέτρα αποχέτευση παραπάνω που κοστίζει περίπου 7? τα 25 μέτρα :(

age.png

Δυστυχώς δε σου έχουν τοποθετήσει το ρουξούνι της αποχέτευσης που περιλαμβάνεται στην συσκευασία. Πρέπει να απευθυνθείς σε ένα κατάστημα που πουλάει υλικά για ψυκτικούς και να ζητήσεις ένα ρουξούνι εξωτερικής μονάδας και 2,5 μέτρα αποχέτευση περίπου. Αυτοί ξέρουν, θα σου δώσουν ότι χρειάζεται. Εγώ ψωνίζω από την ΕΨΕΜ, Πειραιώς 139 Στο ύψος της Πέτρου Ράλλη, Τηλ. 210-3451001. Ελπίζω να βοήθησα...

καλωδιο εννοεις για να βγαινουν τα νερα?

εχει. απο εκει βγαινουν τα νερα οταν δουλευω κρυο.

οποτε οψομεθα για ρουξουνι. (τα γουρουνια!!!!!)

φυσικα κ με βοηθησες.:D

ευχαριστω!

καλωδιο εννοεις για να βγαινουν τα νερα?

εχει. απο εκει βγαινουν τα νερα οταν δουλευω κρυο.

οποτε οψομεθα για ρουξουνι. (τα γουρουνια!!!!!)

φυσικα κ με βοηθησες.:D

ευχαριστω!

Αυτό το καλώδιο είναι η αποχέτευση για το εσωτερικό μηχάνημα όταν δουλεύει στην ψύξη. Η θα βάλεις άλλο ένα για το εξωτερικό ή θα πάρεις κι ένα "ταφ" για να ενώσεις και τις δύο αποχετεύσεις, στο μαγαζί που θα πας θα σου πουν και τους δύο τρόπους. Μην αγχώνεσαι, είναι πολύ απλό. Δυστυχώς, σχεδόν στις μισές εγκαταστάσεις δεν βάζουν αποχέτευση για το εξωτερικό με την λογική ότι "στο μπαλκόνι βρέχει, το κλιματιστικό που θα στάζει μας πείραξε". Λες και το ρουξούνι που είναι μέσα στην συσκευασία είναι διακοσμητικό...

age.png

Διαφημίσεις

οχι τπτ αλλο ειχα κ το λαπτοπ απο κατω κ δεν θελει καλεις να ξερει τι θα γινοταν!

κ φυσικα κατι σε αστ.(edit)...... σερβις ηταν?

παντως συνεργαζονται με μεντια μαρκτ.

μακρια κορες. μακρια κ αλλαργα τουλαχιστον για αρκουδισια!

κι ας μου πει καποιος απο αυτους οτι κανω δυσφημιση.

θα γελασουμε πολυ!!!!!

τελος παντων, εκανα εντιτ, για να μην εκθεσω το φορουμ.

οποιος καταλαβε, καταλαβε!

μωρε καλα εκανα κ τους ειχα στολισει εγγραφως, στα μεδια μαρκτ τοτε!!!!

σε ευχαριστω rasty!

Μπράβο rasty..... πολύ ανθρώπινο αυτό που κάνεις!

Τι άλλο να πω, σπανίζει, πλέον στις μέρες μας κανένας δεν σε βοηθάει χωρίς αντίτιμο ακόμα κι αν δεν του κοστίζει τίποτα.

Αν όλοι μας λειτουργούσαμε κατ' αυτόν τον τρόπο κανείς δεν θα μπορούσε να μας κοροιδέψει.

Και πάλι χάρηκα για την επιλογή σου να βοηθάς με αυτόν τον τρόπο.

bMZ0p2.png

Ανοίχτε την μάσκα, πλύντε τα φίλτρα και κοιτάχτε αν από πίσω οι σωλήνες είναι καθαροί και δεν έχουν σκόνη πάνω ή κάποιου είδος άλλη βρωμιά όπως καυσαέριο (μαύρη σκόνη) ή νικοτίνη (καφέ σκόνη). Αν είναι όντως καθαροί, ξαναβάλτε τα φίλτρα που πλύνατε, ξεπλύνετε την εξωτερική μονάδα με τον τρόπο που γράφω πιό πάνω και αφήστε το service για φέτος.

Tip: Μην σας κοροιδέψουν ότι αν δεν κάνετε συντήρηση δεν ισχύει η εγγύηση, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο...

Σε ευχαριστω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:P:p:p:p:pπολυ πολυ!

κοριτσια εχουμε τον ψυκτικο στο forum μας! κ οτι απορια δεν λυνεται δια γραφης..... μπορει να λυθει απο κοντα;)

age.png

το παιδι σου δεν ειναι η συνεχεια της ζωης σου,

ειναι η αφετηρια της δικης του ζωης!

Μπράβο rasty..... πολύ ανθρώπινο αυτό που κάνεις!

Τι άλλο να πω, σπανίζει, πλέον στις μέρες μας κανένας δεν σε βοηθάει χωρίς αντίτιμο ακόμα κι αν δεν του κοστίζει τίποτα.

Αν όλοι μας λειτουργούσαμε κατ' αυτόν τον τρόπο κανείς δεν θα μπορούσε να μας κοροιδέψει.

Και πάλι χάρηκα για την επιλογή σου να βοηθάς με αυτόν τον τρόπο.

Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια :oops:

age.png

Διαφημίσεις

Αυτό το καλώδιο είναι η αποχέτευση για το εσωτερικό μηχάνημα όταν δουλεύει στην ψύξη. Η θα βάλεις άλλο ένα για το εξωτερικό ή θα πάρεις κι ένα "ταφ" για να ενώσεις και τις δύο αποχετεύσεις, στο μαγαζί που θα πας θα σου πουν και τους δύο τρόπους. Μην αγχώνεσαι, είναι πολύ απλό. Δυστυχώς, σχεδόν στις μισές εγκαταστάσεις δεν βάζουν αποχέτευση για το εξωτερικό με την λογική ότι "στο μπαλκόνι βρέχει, το κλιματιστικό που θα στάζει μας πείραξε". Λες και το ρουξούνι που είναι μέσα στην συσκευασία είναι διακοσμητικό...

Και σε μένα δεν είχαν βάλει αυτό το ρουξούνι και τελικά ο άντρας μου πήρε ένα τέτοιο ταφ που λες και το σύνδεσε με το λάστιχο της ψύξης.

Και τώρα που το άναψα στη θέρμανση (πριν διαβάσω τα υπέροχα tips σου) είχα ένα κουβαδάκι στο μπαλκόνι (γιατί η αποχέτευση του μπαλκονιού είναι αρκετά μακριά και δεν βολεύει να φτάσει μέχρι εκεί) να δείτε μαύρα νερά που έβγαλε. Δηλαδή αν δεν έπιαναν λίγο τα χέρια του άντρα μου ή αν ήμουν μόνη μου τι θα γινόταν στο μπαλκόνι μου;;;;;;;;;;;; Μαύρα νερά και τα μάρμαρα να μην καθαρίζουν με τίποτα....... Δηλαδή γιατί δεν μπορεί κάποιος να κάνει τη δουλειά του σωστά;;;;;;

Πάντως rasty οφείλω να σε ευχαριστήσω θερμά και εγώ για τις πολύτιμες συμβουλές σου γιατί πραγματικά σπανίζουν άτομα σαν και σένα!!!!

Σου εύχομαι να βρείς την καλοσύνη σου μπροστά σου στο πολλαπλάσιο!!!!!!!!

r0Cip3.png

m6Aop3.png

• 2 months later...

@rasty

3 παρατηρήσεις:

1.Η κλίμακα που αναφέρεις στο αρχικό σου ποστ είναι Celsius και όχι Celsium.

2.Δεν είναι λίγο ριψοκίνδυνο να προτείνεις να πετούν νερό στην εξωτερική μονάδα χωρίς να επισημάνεις ,να την αποσυνδέσουν από το ρεύμα σε άτομα που δεν έχουν τεχνική κατάρτιση;Κάποιοι θα το καταλάβουν με τον άσχημο τρόπο μόλις φάνε τίναγμα!

3.Παρατεταμένη ρίψη νερού από άτομα που δε γνωρίζουν δε θα κάνει μακροπρόθεσμα ζημιά στο λιπαντικό του ρουλεμάν του ανεμιστήρα όσο κι αν αυτό είναι θεωρητικά προστατευμένο;

Καλησπέρα, θέλω τη βοήθειά σας. Διάβασα τα προηγούμενα post ,σε κάποιο σημείο λέτε ότι στη θέρμανση πρέπει να μη δουλεύει στο high (δεν ξέρω αν το γράφω σωστά, τον δυνατό αέρα εννοώ). Ακόμα να το έχουμε το ανώτερο στους 27 βαθμούς.

Το δοκίμασα χθες αλλά δεν ζεσταινε τόσο όσο με το δυνατό αέρα.

Σε ποια θερμοκρασία και πως πρέπει να το δουλεύουμε , για να κάνουμε περισσότερη οικονομία στο ρεύμα;

Αν βοηθάει το κλιματιστικό μου είναι fujitsu όχι inverter, αγορασμένο το 2004.

natassa + tasos = 15 years together

" Να θυμάσαι ότι κάθε άνθρωπος που συναντάς, κάτι φοβάται, κάτι αγαπά και κάτι έχει χάσει"

Καλησπέρα, θέλω τη βοήθειά σας. Διάβασα τα προηγούμενα post ,σε κάποιο σημείο λέτε ότι στη θέρμανση πρέπει να μη δουλεύει στο high (δεν ξέρω αν το γράφω σωστά, τον δυνατό αέρα εννοώ). Ακόμα να το έχουμε το ανώτερο στους 27 βαθμούς.

Το δοκίμασα χθες αλλά δεν ζεσταινε τόσο όσο με το δυνατό αέρα.

Σε ποια θερμοκρασία και πως πρέπει να το δουλεύουμε , για να κάνουμε περισσότερη οικονομία στο ρεύμα;

Αν βοηθάει το κλιματιστικό μου είναι fujitsu όχι inverter, αγορασμένο το 2004.

Μια θερμοκρασία γύρω στους 20 βαθμούς(για θέρμανση) και τον ανεμιστήρα στο auto προσφέρει μια καλή σχέση απόδοσης/κατανάλωσης.

Βέβαια ανάλογα με το πως χάνει τη θερμότητα του κάθε σπίτι ανάλογα με τη μόνωση που έχει ή τις γεωγραφικές του ιδιαιτερότητες αλλά και λόγω ότι κάθε άνθρωπος αντιλαμβάνεται διαφορετικά το αίσθημα της ζέστης, αναπρογραμματίζουμε ανάλογα.

Γενικά για τα μη inverter μηχανήματα τόσο στη θέρμανση όσο και στη ψύξη για τη μεγαλύτερη οικονομία πρέπει δουλεύονται με τη μικρότερη διαφορά θερμοκρασίας από τον εξωτερικό χώρο ώστε να αποφεύγονται οι μεγάλες μεταβολές στο φορτίο του κινητήρα τους.

Πιο απλά:τα μη inverter είναι χοντρικά σαν να οδηγείς ένα συμβατικό αυτοκίνητο και σε κάθε φανάρι να το σβήνεις και να το ξαναβάζεις μπροστά.Θα σου κάψει περισσότερο βενζίνη.

Μια θερμοκρασία γύρω στους 20 βαθμούς(για θέρμανση) και τον ανεμιστήρα στο auto προσφέρει μια καλή σχέση απόδοσης/κατανάλωσης.

Βέβαια ανάλογα με το πως χάνει τη θερμότητα του κάθε σπίτι ανάλογα με τη μόνωση που έχει ή τις γεωγραφικές του ιδιαιτερότητες αλλά και λόγω ότι κάθε άνθρωπος αντιλαμβάνεται διαφορετικά το αίσθημα της ζέστης, αναπρογραμματίζουμε ανάλογα.

Γενικά για τα μη inverter μηχανήματα τόσο στη θέρμανση όσο και στη ψύξη για τη μεγαλύτερη οικονομία πρέπει δουλεύονται με τη μικρότερη διαφορά θερμοκρασίας από τον εξωτερικό χώρο ώστε να αποφεύγονται οι μεγάλες μεταβολές στο φορτίο του κινητήρα τους.

Πιο απλά:τα μη inverter είναι χοντρικά σαν να οδηγείς ένα συμβατικό αυτοκίνητο και σε κάθε φανάρι να το σβήνεις και να το ξαναβάζεις μπροστά.Θα σου κάψει περισσότερο βενζίνη.

Ευχαριστώ για τις συμβουλές σου. Το σπίτι είναι αρκετά μονωμένο, αλλά τώρα με τα πολλά κρύα, πρέπει να δουλεύω τα κλιματιστικά στους 27 βαθμούς με δυνατό ανεμιστήρα για να πιάσει θερμοκρασία στο εσωτερικό του σπιτιού γύρω στους 20 βαθμούς όσο γίνεται πιο γρήγορα.

Σε διαφορετική περίπτωση αργεί πολύ να ζεσταθεί το σπίτι, και δεν αντέχεται τόσο κρύο.

Όταν πιάσει βέβαια αυτή τη θερμοκρασία τα χαμηλώνω, αλλά και πάλι τα ρυθμίζω στους 23 για να την συντηρήσει.

natassa + tasos = 15 years together

" Να θυμάσαι ότι κάθε άνθρωπος που συναντάς, κάτι φοβάται, κάτι αγαπά και κάτι έχει χάσει"

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ για τις συμβουλές σου. Το σπίτι είναι αρκετά μονωμένο, αλλά τώρα με τα πολλά κρύα, πρέπει να δουλεύω τα κλιματιστικά στους 27 βαθμούς με δυνατό ανεμιστήρα για να πιάσει θερμοκρασία στο εσωτερικό του σπιτιού γύρω στους 20 βαθμούς όσο γίνεται πιο γρήγορα.

Σε διαφορετική περίπτωση αργεί πολύ να ζεσταθεί το σπίτι, και δεν αντέχεται τόσο κρύο.

Όταν πιάσει βέβαια αυτή τη θερμοκρασία τα χαμηλώνω, αλλά και πάλι τα ρυθμίζω στους 23 για να την συντηρήσει.

Εάν δεν υπάρχει ραγδαία καιρική μεταβολή,μπορείς να χρησιμοποιείς το χρονοδιακόπτη έτσι ώστε να ξεκινά η θέρμανση λίγο πριν σηκωθείς από το κρεβάτι ή γυρίσεις από τη δουλειά.Επίσης προσπάθησε να εκμεταλλευτείς όσο πιο πολύ μπορείς το ηλιακό φως μέσα από τα παράθυρα σου.Θα μπορούσα να σου προτείνω κουρτίνα χάντρα η οποία προστατεύει από αδιάκριτα βλέμματα-κατά τη διάρκεια της ημέρας- αλλά αφήνει και ένα σημαντικό ποσό ηλιακού φωτός να μπει στο σπίτι.

Δεν θα ήθελα να καταχραστώ παραπάνω το χώρο στο πολύ ωραίο θέμα που άνοιξε ο φίλος rasty και θα ήθελα να μας πει και αυτός τις απόψεις του.:)

• 5 months later...

καλημέρα σε όλους....θα ήθελα και εγώ τα φώτα σας....πριν ένα μήνα περάσαμε κλιματιστικό στο σπίτι και τώρα με τις πολλές ζέστες το ανάβουμε συνέχεια....το πρόβλημα μου είναι ότι η εξωτερική μονάδα δεν βγάζει ούτε σταγόνα νερό,ενώ η διπλανή μας δεν προλαβαίνει να μαζεύει τα μπουκάλια από το δικό της....πήρα τηλ τον τεχνικό που μας το πέρασε και μου είπε ότι δεν είναι απαραίτητο να βγάζει νερό η εξωτερική μονάδα.....έτσι είναι η κάτι δεν έκανε καλά αυτός και δεν θέλει να μου το πεί?

Αυτό που έχω σπίτι βγάζει νερό,όχι πολύ αλλά βγάζει.Όλοι οι γνωστοί μου που έχουν κλιματιστικό τους βγάζει νερό.Γιατί δεν κάνεις ένα τηλέφωνο στην ίδια την εταιρεία να σε κατατοπίσουν?

• 11 months later...

Καλησπερα και απο μενα. Εχω απελπιστει με το κλιματιστικο Hitachi που εχω. Ξαφνικα σταματησε να λειτουργει και ειναι νεκρο. Δεν αναβει τπτ οταν το βαζω στην πριζα και φυσικα δεν λαμβανει καμια εντολη απο το τηλεχειρηστηριο. Ηρθε ενας τεχνικος και μου ειπε οτι ειναι θεμα εσωτερικης πλακετας. Αφου ειδα και αποειδα βρηκα την πλακετα και την παρηγγειλα. Με την βοηθεια ενος φιλου μου ηλεκτρονικου περασα την καινουρια πλακετα αλλα μπααααααααααααα.... Το θεμα ειναι οτι ανεβαζει και δινει στην πλακετα ρευμα. Αλλα δεν αναβει. Παρακαλω αμα μπορει καποιος να βοηθησει στο τι πρεπει να ψαξω γιατι με αλλους τεχνικους που μιλησα μου ζητανε 300αρια για να παρουνε τις μοναδες στο μαγαζι τους κτλ κτλ..

Ευχαριστω.

• 2 χρόνια μετά...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...