Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

σκυλος φυλακας και μωρο..??

stellaTD

Recommended Posts

Διαφημίσεις

αυτο ειναι το θεμα.εδω οι κλεφτες ειναι . ¨ξεδιαντροποι¨ 2 φορες μεσα σε μια μερα μεσα στη μεγαλοι εβδομαδα χτυπησαν το σπιτι της πεθερας μου διπλα και το εκαναν γης μαδιαμ. ασε που φοβαμαι και το φολιασμα,το εχουν σαν καραμελες! γι αυτο το θελω μικρο.να μενει μεσα και να με προηδοποιει μολις καποιος προσπαθησει κατι να κανει.χωραφια? αλλο τιποτα !! δενειναι αναγκη δηλδη να το κανω βολτες στους δρομους? αρκει με καθε τροπο να ξεδινει την ενεργεια του ετσι?

Οχι βεβαια!!εγω αμολυτο τον εχω ολη μερα ουτε βολτες ουτε δεμενο...στο σπιτι ειναι οταν βρεχει η εχει πολυ ζεστη το καλοκαιρι γτ ειναι και μαυρος ο κακομοιρος και θα λιωσει...

Μεγαλα σκυλια φυλακες που τα αγριευεις και τα χεις δεμενα για να μαθουν εγω δεν τα συνιστω σε καμια περιπτωση...θελουν εκπαιδευση απο ειδικο και ειναι κυριως για οταν λειπεις...εμενα τον ιδιοκτητη που τον βλεπει καθε μερα και του κανει και χαρες οταν λειψαμε για λιγες μερες και πηγε να μπει στο σπιτι να δει κατι στο καλοριφερ δεν τον αφησε...του γρυλιζε και ορμαγε στην πορτα..πραγμα που δεν κανει οταν ημαστε εμεις σπιτι...επισης στη διαρκεια της μερας γαβγιζει...αν ακουσει ομως κατι τη νυχτα ερχεται κοντα μας και γαβγιζει χαμηλοφωνα και προειδοποιητικα...και χωρις καμια εκπαιδευση...μονο τα βασικα απο εμας

Το καθε σκυλι οταν θεωρει ενα μερος δικο του δεν αφηνει εισβολεις...αν το θες μονο για να σε προειδοποιει μπορεις να παρεις ενα μικρο...ειναι πιο ευκολο σε ολα του και το γεγονος οτι φοβουνται πιο πολυ λογω μεγεθους ειναι λες κι εχεις συναγερμο...δεν περναει τιποτα απαρατηρητο...

IZvWp3.png

• 2 months later...

Θα σου πρότεινα 2 ράτσες – επιλογές. Το λυκόσκυλο (γερμανικό ή βελγικό, δεν έχει ιδιαίτερη σημασία) και το μπόξερ. Αν το τρίχωμα του λυκόσκυλου σου δημιουργεί πρόβλημα σε θέματα συντήρησης και καθαριότητας, ίσως η λύση του Μπόξερ φαντάζει ιδανική. Όχι μεγαλόσωμο, πολύ καλός φύλακας και λατρεύει τα παιδιά όσο λίγες ράτσες. Όσο άσχημο είναι στην όψη με τα σάλια του συχνά να τρέχουν δημιουργώντας μία δυσάρεστη τον πρώτο καιρό εικόνα και αίσθηση, τόσο αγαπητό αποδεικνύεται στην πορεία. Εκτιμώ ότι θα σας αποζημιώσει όλους στο έπακρο. Επιπλέον είναι κοντότριχο, που σημαίνει ότι δεν θα αφήνει τρίχα στο χώρο, όπου κινείται, άρα θα είναι πιο εύκολη και ακούραστη η συμβίωση και για σένα τη νοικοκυρά αλλά και για το παιδί, που θα μπορεί να το αγκαλιάζει και να παίζει ακόμη πιο άνετα.

Ό,τι κι αν επιλέξετε, καλή συμβίωση να έχετε, καλά παιχνίδια και μακριά οι επίδοξοι κλέφτες και διαρρήκτες!

Επιπλέον κάντε μία βόλτα σε κάποιο εκτροφείο και μιλήστε με κάποιον ειδικό, σίγουρα θα μάθετε χρήσιμα πράγματα, έστω κι αν τελικά δεν πάρετε από κει το νέο μέλος της οικογένειάς σας. Χωρίς να έχω κάτι με τα pet-shop, στη φάση της έρευνας αγοράς αλλά και της ίδιας (της αγοράς) προσωπικά θα τα απέφευγα.

Για μενα το καλυτερο θα ταν να παρεις μπασταρδακι και αν μπορεις να το διασταυρωσεις να ειναι μπασταρδακι με λυκοσκυλο. Εχουν περασει απ τα χερια μου πολλα πολλα σκυλια κ εχω καταληξει στο συμπερασμα οτι τα ημιαιαμα ειναι τα πιο εξυπνα κ ειδικα αν το μαζεψεις απ το δρομο κ το περιθαλψεις, δεν θα σταματησει ποτε να στο ξεπληρωνει στο μεγιστο βαθμο.

Μετα την καταιγίδα, έρχεται πάντα η λιακάδα.

ευχαριστω πολυ βρε κοριτσια!! στα αλλα forum με τα σκυλια ακουσα πολλα. οτι πρεπει οποσδηποτε να ειναι μεσα στο σπιτι να πηγαινουν καθε μερα πρωι-μεσημερι-βραδυ βολτα γιατι βαριουνται και εκτονωνονται με ζημιες στο σπιτι.και για μενα ειναι πολυ δυσκολο μα πηγαινω καθε μερα 3 φορες βολτα το σκυλο.ουτε στο παιδι μου δεν το κανω.και δεν μλαμε για καλοκαιρι αλλα ο χειμωνας ειναι πιο σκληρος και εδω που μενω ειναι πιο απομακρησμενη περιοχη ,δεν εχει τετραγωνα να πεις κανω μια βολτα στο τετραγωνο. δεν ξερω ειμαι πολυ μπερδεμενη .θελω πολυ να παρω σκυλο,παντα ηθελα και κυριως τωρα με το παιδι που ξερω ποσο καλο θα του κανει!!! αν ειναι ομως να το τρεχω απο πισω περισσοτερο απο το παιδι μου.... εσας κανουν ζημιες?τα πηγατε σε εκπαιδευτη ή οτι κανατε μονοι σας??

ΑΦΡΟΔΙΤΗ τα μαλτεζακια ειναι ηρεμα σκυλια (απο αποψη ζημιων εννοω παντα) το πας κ εσυ 2-3φορεςς τη μερα βολτα?

Τωρα το ειδα...και δεν ξερω αν σ ενδιαφερει ακομα...

Οχι ζημιαρα δεν ειναι καθολου ...σε γενικες γραμμες ειναι πολυ καλη .

Οσο γιαβολτες το καλο με τα μικροσωμα σκυλια ιεναι οτι δεν εχουν τηνεντονη αναγκη για βολτα εξω (εμεις δεν την βγαζουμε καθολου εξω... καποιες φορες μονο την αφηνουμε και τρεχει μαζι με τα παιδια στην αυλη ..οπως καταλαβαινεις το χειμωνα αυτο δεν γινεται ...γιατι τα παιδια εχουν διαβασματα + αν βρεχει...οποτε πιο σπανια)

Και ειναι πραγματικα συναγερμοι... δεν υπαρχει περιπτωση να μην ξεσηκωσει το τοπο να αντιληφθει κατι περιεργο (ισωςνα ειναι και απο φοβο που λενε καποιοι λογο οτι ειναι μικροσωμα...εμενα ομως μ ενδιαφερει τ αποτελεσμα )

Διαφημίσεις

Εγώ κορίτσια έχω ένα γερμανικό ποιμενικό !!! δεν υπαρχή άλλο σαν αυτό το σκυλί φύλακας με τα όλα του ,θα σας πω μόνο ένα περιστατικό που μας είχε συμβεί πριν μερικά χρόνια όταν ακόμα ο γιος μου ήταν σε στράτα (τώρα είναι 10 χρονών ) εγώ έχω αρκετά μεγάλη αυλή έξω από το σπίτι μου η όποια συνορεύει ακριβώς με δρόμο ,περιφραγμένη η αυλή εκτός από μια πορτούλα που βγαίνει στο δρόμο ,ο λύκος μας δεμένος ακριβώς από πάνω από την αυλή σε ένα υπερυψωμένο χωράφι που με ελιές απόσταση από την αυλή μόνο λίγα μέτρα ,καλοκαίρι και ο μικρός με την στράτα στην αυλή και εγώ από το παράθυρο τον παρακολουθούσα κάνοντας ταυτόχρονα και τις δουλείες του σπιτιού όταν ξαφνικά ακούω κάτι σαν αλυσίδα να σέρνετε και μετά απόλυτη ησυχία ,βγαίνω έξω και τι να δω ,ένας κύριος είχε μπει μέσα στην αυλή και πήγε να σήκωση το μωρό από την στράτα , ο σκύλος είχε σπάσει την αλυσίδα και ήταν κάποια εκατοστά μακριά του γρυλίζοντας έτυμος να του επιτεθεί ,φωνάζω εγώ μην κουνηθείτε πάω πιάνω το μωρό από το ένα χέρι και από το άλλο το σκύλο ,τον ρωτώ σε έξαλλη κατάσταση εγώ, τι ήθελε μέσα στην αυλή μας ?και μου απατάει ειδα από τον δρόμο το μωρό και μπήκα να του ζουλίξω τα μαγουλάκια !!!! αν σας ζουλαγε εσάς όμως τα κοκαλάκια σας ο σκύλος θα ψαχνόμαστε τώρα .

Ζήσε τη ζωή σου όπως θέλεις, χωρίς να υπολογίζεις τη γνώμη του κόσμου. Ο κόσμος είναι πολύς, η ζωή σου όμως λίγη.

• 1 month later...

εμείς έχουμε ένα westie. τι να σου πρωτοπώ... πολύ καλός χαρακτήρας, δεν μαδάει, δεν μυρίζει, μαθαίνει εύκολα διάφορα, και απο τότε που εχουμε το μωρό ειναι κυρία. υπάκουει μέχρι αηδίας. φέτος στις διακοπές που πήγαμε όλοι μαζι ούτε που την καταλάβαμε. μάλλον καταλαβε ότι είχαμε σαλτάρει με την μικρή (είναι 18μ.)

το μόνο που έχω δει με το παιδι είναι ότι καμιά φορά σαν να την ζηλεύει, της ψευτοορμάει όταν την ενοχλεί... κάτι τετοιο. παντως δεν την έχει πειράξει ποτε. νομίζω ότι έχει βάλει μονη της τα όρια. και το παιδι την φοβάται. δλδ όταν η λουσυ δεν θέλει η μικρή δεν πλησιάζει. νομίζω ότι τα αρσενικά ειναι πιο προστατευτικα με τα παιδιά. τα θηλυκα μπορεί να ζηλευουν παραπανω. το σκυλί το είχαμε πριν το παιδι. παντως μην ξεχνάς οτι ενα σκυλάκι ειναι σαν μωρό στην αρχη. θέλει την υπομονή του αλλα μετά σε ανταμείβει. αρκει το μεγαλώσεις με κανόνες.... αλλιώς χάθηκες

• 2 εβδομάδες μετά...

Μένω έξω απο την πόλη και τα γύρο σπίτια τα έχουν ρημάξει , σε εμάς ούτε για πλάκα δεν έχουν κοπιάσει δόξα το θεό ακόμα !!! Έχω 6 σκυλιά και 7 στρέμματα κήπο, . Τα μικρά που έχουμε ειναι 2 μαλτεζακια και ένα pug , είναι οι συναγερμοί δεν περνάει κουνούπι χωρίς να το πάρουν χαμαπαρι και να προειδοποιήσουν ... στα μετόπισθεν έχω ενα γερμανικό ποιμενικο ένα rottweiler το οποίο είναι κουτάβι ακόμα αλλά σκληρό καρύδι και ενα pitbull.... οοολα αυτά σαρώνουν όλη μέρα και νύχτα το οικόπεδο απο άκρη σ άκρη ... και όποιος θέλει ας μπει..

Την μικρή μου την υπέρ αγαπάνε όλα και την προσέχουν, δεν έχω αντιμετωπίσει ποτέ ποτέ πρόβλημα , βέβαια και εγώ δεν την αφήνω ποτέ χωρίς επιτήρηση να παίξει μαζί τους ...

Μένω έξω απο την πόλη και τα γύρο σπίτια τα έχουν ρημάξει , σε εμάς ούτε για πλάκα δεν έχουν κοπιάσει δόξα το θεό ακόμα !!! Έχω 6 σκυλιά και 7 στρέμματα κήπο, . Τα μικρά που έχουμε ειναι 2 μαλτεζακια και ένα pug , είναι οι συναγερμοί δεν περνάει κουνούπι χωρίς να το πάρουν χαμαπαρι και να προειδοποιήσουν ... στα μετόπισθεν έχω ενα γερμανικό ποιμενικο ένα rottweiler το οποίο είναι κουτάβι ακόμα αλλά σκληρό καρύδι και ενα pitbull.... οοολα αυτά σαρώνουν όλη μέρα και νύχτα το οικόπεδο απο άκρη σ άκρη ... και όποιος θέλει ας μπει..

Την μικρή μου την υπέρ αγαπάνε όλα και την προσέχουν, δεν έχω αντιμετωπίσει ποτέ ποτέ πρόβλημα , βέβαια και εγώ δεν την αφήνω ποτέ χωρίς επιτήρηση να παίξει μαζί τους ...

σε ζηλευω θελω και εγω!!!!

εμεις εχουμε ενα ελληνικο ποιμενικο που βρηκαμε αδεσποτο κουταβι και τα παιδια τα λατρευει!!! το εχουμε στην βεραντα και μπορει να ανεβοκατεβαινει ελευθερο στον κηπο και στην ταρατσα και δεν τολμαει να μπει κανεις αν και νομιζω οτι πιθανοτερο ειναι να τους πεθανει στο γλυψιμο αλλα δεν νομιζω οτι κανεις ρισκαρει.

Παντως μαι φορα πηγε να μπει ενας πλασιε και τον ακινητοποιησε γαυγιζοντας, ο τυπος τα επαιξε αλλα αυτη κουναγε την ουρα!!!

l86Tp3.png d6AUp3.png

Διαφημίσεις

Εμεις μενουμε σε μονοκατοικια και εχουμε φοβηθει αρκετα με αυτα που ακουμε γυρο μας(περι κλοπες).Εχουμε ενα pitbull το οποιο ολη μερα τον εχω εξω και το βραδυ 'η απο το απογευμα κατι φορες τον εχουμε μεσα στο σπιτι.Τον εχουμε γιατι τον αγαπαμε πολυ και ειναι και εξεραιτικος φυλακας.Δεν τον αφηνω το βραδυ εξω,γιατι πιστευω οτι μπορει να του ριξουν φολα και μετα να μπουν στο σπιτι,ενω αν κανουν το λαθος να ανοιξουν πορτα 'η παραθυρο θα βρεθουν αντιμετοπη χωρις να τους χωριζει κανενα καγκελο μεταξυ τους.Και μετα ας τα βγαλουν περα με τα δοντακια του...!!!!

Ο γιος μου ειναι 5 χρονων και δεν αντιμετοπισαμε κανενα προβλημα(βεβαια ποτε δεν ξεχναμε τον κανονα οτι ποτε δεν αφηνουμε ενα σκυλο με ενα παιδακι μονα χωρις την προσοχη μας).

Οσοι ακουν την ρατσα εχουν μια περιεργη αντιδραση στο οτι κανουμε λαθος να ειναι με το παιδι.Ειναι μεγα λαθος αυτα που εχουν ακουστει απο τα μμε. Συγουρα αυτα τα σκυλια ειναι πολυ δυνατα αλλα ειναι πως θα τα μαθεις να μεγαλωσουν.Τον μικρο μου τον αγαπαει τοσο πολυ που αν κανεις το λαθος να τον χτυπησεις στον πωπω...ο σκυλος μου δειχνει δοντια...για προ'ι'δοποιηση(βεβαια σε εμενα δεν κανει τιποτα)αλλα αν τολμησει καποιος ξενος...!!! Φανταστητε οτι το βραδυ παει και κοιματε διπλα(οχι επανω) στο κρεβατι του μικρου...και οχι στο σαλονι που ειναι το καλαθι του!!!!

jyjdp3.png

sWN4p3.png

Good boss good dog όπως λένε και οι Αμερικάνοι .. κανένα σκυλί δεν γεννιέται κακό.

Τα pitbull είναι μια από τις πιο αδικημένες ράτσες , αν όλοι αυτοί ανίδεοι που τα κατηγορούν άνοιγαν λίγο τα στραβά τους θα διαπίστωναν πως όχι απλά είναι πάρα πολύ καλά σκυλιά σε θέμα χαρακτήρα αλλά είναι και κατάλληλα για παιδιά , στην Αμερική και σε άλλες χώρες που έχουν ρεγουλαρισμένες τις παρωπίδες τους προτείνουν τα pitbull για οικογένειες με παιδιά και τα θεωρούν καλά όσο και τα boxer που τα χαρακτηρίζουν σκυλιά Baby sitter .... γιατί πολύ απλά είναι υπομονετικά και ανθεκτικά στον πόνο , οπότε μπορούν να ανεχτούν τα παιχνίδια ενός μικρού μπομπιρα και όχι μόνο

Good boss good dog όπως λένε και οι Αμερικάνοι .. κανένα σκυλί δεν γεννιέται κακό.

Τα pitbull είναι μια από τις πιο αδικημένες ράτσες , αν όλοι αυτοί ανίδεοι που τα κατηγορούν άνοιγαν λίγο τα στραβά τους θα διαπίστωναν πως όχι απλά είναι πάρα πολύ καλά σκυλιά σε θέμα χαρακτήρα αλλά είναι και κατάλληλα για παιδιά , στην Αμερική και σε άλλες χώρες που έχουν ρεγουλαρισμένες τις παρωπίδες τους προτείνουν τα pitbull για οικογένειες με παιδιά και τα θεωρούν καλά όσο και τα boxer που τα χαρακτηρίζουν σκυλιά Baby sitter .... γιατί πολύ απλά είναι υπομονετικά και ανθεκτικά στον πόνο , οπότε μπορούν να ανεχτούν τα παιχνίδια ενός μικρού μπομπιρα και όχι μόνο

το προηγουμενο σκυλι μας ηταν dogoargentino και ισως το πιο καλοβουλο του κοσμου!!

μονο για την Αμερική που αναφερεις ας μην την περιγραφουμε με τοσο ροδινα χρωματα σε πολλες πολιτειες ειναι ακομα παρανομη η κατοχή τετοιων ρατσων.

l86Tp3.png d6AUp3.png

Oκ συμφωνω. Απ την αλλη εχουμε ενα rotwailler στο κηπο, 11 χρονων γιαγιακα. Σουπερ σκυλος, πιστη, υπακουη, φιλικη με τους γνωστους και φυλακας απο τους λιγους! Το αδυνατο σημειο, τα παιδια! Μην δει παιδια λες και λυσσαει. Γαβγιζει και αφριζει.Και δεν ειχε ποτε καποια ασχημη εμπειρια απο αυτα. Αστα. Οταν γεννηθηκε ο μικρος καναμε τα παντα να τον δεχτει. Τιπότα! Απο τοτε οταν ειναι να παιξει στο κηπο, ο σκυλος μας ειναι δεμενος. Και ρωτησα και τον κτηνιατρο και μου ειπε οτι αφου δεν τα θελει, δεν θα τα δεχτει ποτε.Μην το επιχειρησεις γιατι μπορει στην αρχη ολα καλα αλλα καποια στιγμη να στραβωσει με κατι και να επιτεθει...

Και καθομαι εγω και της λεω "βρε χαζουλα, δεν θα ταν καλυτερα αντι να σαι δεμενη οταν βγαινει ο μικρος να παιξει, να τρεχατε και να παιζατε μαζι?" Αλλα δεν μ ακουει....:rolleyes:

Μετα την καταιγίδα, έρχεται πάντα η λιακάδα.

το προηγουμενο σκυλι μας ηταν dogoargentino και ισως το πιο καλοβουλο του κοσμου!!

μονο για την Αμερική που αναφερεις ας μην την περιγραφουμε με τοσο ροδινα χρωματα σε πολλες πολιτειες ειναι ακομα παρανομη η κατοχή τετοιων ρατσων.

Ναι έχεις δίκιο σε αυτό, αλλά παντού υπάρχουν υπάρχουν βαλμένοι :lol:

Διαφημίσεις

εγω εχω ενα γκριφον μαλτεζ τον ειχα πριν γεννηθει η μικρη τωρα εναμιση χρονο μετα τον βασανιζει αλλα του αρεσει παιζουν πολυ αλλα παντα μπροστα μου. ειναι πολυ καλος φυλακας και κοιμαται παντα εξω απο τα υπνοδωμαρια μας. οταν καποιος ξενος πλησιαζει την μικρη τον γρυλιζει

Oκ συμφωνω. Απ την αλλη εχουμε ενα rotwailler στο κηπο, 11 χρονων γιαγιακα. Σουπερ σκυλος, πιστη, υπακουη, φιλικη με τους γνωστους και φυλακας απο τους λιγους! Το αδυνατο σημειο, τα παιδια! Μην δει παιδια λες και λυσσαει. Γαβγιζει και αφριζει.Και δεν ειχε ποτε καποια ασχημη εμπειρια απο αυτα. Αστα. Οταν γεννηθηκε ο μικρος καναμε τα παντα να τον δεχτει. Τιπότα! Απο τοτε οταν ειναι να παιξει στο κηπο, ο σκυλος μας ειναι δεμενος. Και ρωτησα και τον κτηνιατρο και μου ειπε οτι αφου δεν τα θελει, δεν θα τα δεχτει ποτε.Μην το επιχειρησεις γιατι μπορει στην αρχη ολα καλα αλλα καποια στιγμη να στραβωσει με κατι και να επιτεθει...

Και καθομαι εγω και της λεω "βρε χαζουλα, δεν θα ταν καλυτερα αντι να σαι δεμενη οταν βγαινει ο μικρος να παιξει, να τρεχατε και να παιζατε μαζι?" Αλλα δεν μ ακουει....:rolleyes:

Ειχα καποτε ενα rotwailler(πριν παντρευτω) και ειληκρινα οταν οταν εβλεπε παιδακι 'η καροτσακι αφριζε οπως λες.Προσωπικη μου γνωμη δεν ενδικνονται για παιδια!!!!

Οσο για την δικια σου δεν υπαρχη περιπτωση πλεον να την δεχτει γιατι ειναι πολυ μεγαλη σε ηληκια ωστε να εκπαιδευτει σε αυτο.

Και για την ασφαλεια του παιδιου να μην το επιχειρησεις

jyjdp3.png

sWN4p3.png

Οτι σε καποιες πολητειες ειναι ακομα παρανομη αυτη η κατοχη τετοιων ρατσων.....θα απαντησω με το ακολουθω βιντεο.

Αξιζει να εχετε υπομονη να το δειτε ολο!!!!!

http://youtu.be/lGmTJueGX2w

jyjdp3.png

sWN4p3.png

Εγώ θα πρότεινα το ΣΑΡ ΠΕΙ (είναι αυτό με τις ζάρες), μικρόσωμο, σοβαρό σκυλί και καλός φύλακας.

Στα μεγαλόσωμα, φυσικά το βέλγικο λυκόσκυλο αλλά όχι το λαμπραντόρ που συνήθως ενώ είναι πολύ φιλικό με τα παιδιά, για φύλακας δεν κάνει.

• 1 month later...

Αν θες να σε φυλάει το σκυλί (ανεξαρτήτως ράτσας) πρέπει να το έχεις μέσα στο σπίτι, να καταλαβαίνει οτι αυτός είναι ο χώρος του και πρέπει να τον προστατεύει. Επίσης έτσι του δίνεται το πλεονέκτημα αιφνιδιασμού των υποψήφιων κλεφτών που θα τρομάξουν περισσότερο αν ακούσουν γάβγισμα πίσω από μια πόρτα, παρά αν το δουν έξω στην αυλή. Παράλληλα, όσο πιο πολύ το έχεις έξω τόσο πιο βρώμικο θα είναι και πιο επικίνδυνο συνεπώς για το παιδί!! Την ανάγκη του μπορείς άνετα να του τη μάθεις να την κάνει έξω, οπότε με μία βόλτα το πρωϊ και μια το βράδυ θα είστε οκ και δεν θα έχετε θέματα μέσα στο σπίτι. Τώρα για το μέγεθος, εννοείται πως όσο πιο μεγάλο τόσο περισσότερη φροντίδα χρειάζεται αλλά είναι πιο αξιόπιστο στο θέμα της φύλαξης. Τα μικρά είναι αλήθεια οτι είναι πανέξυπνα, μεταφέρονται εύκολα, ακούν τα πάντα και προειδοποιούν αλλά μέχρι εκει, γιατί όσο και να δαγκώνουν με μια κλωτσιά τα κάνεις πέρα αμέσως!!! Ιδίως αν είσαι άπειρη με τα σκυλιά θα σου έλεγα να πάρεις ένα μικρό, οπότε να είναι πιο ελεγχόμενο και για σένα και για το παιδι φυσικά. Πιστεψέ με ξέρω, είχα και ροτβάιλερ και τώρα έχω σπιτς.

:cool:

Life is too short to be boring!!!

:wink:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...