Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

πεθερα- πως να την αντιμετωπισω πια!!!

tzini

Recommended Posts

Να σας χαιρετησω παλι ολες τις κοπελες.

χρειαζομαι τις συμβουλες σας.....

η μεγαλη κορη, η συλια (απο της μαμας μου το βγαλαμε εμεις) θελαμε να δωσουμε το ονομα της μαμας μου, γιατι σκιστηκε να μας βοηθησει κ πριν το γαμο κ για τον γαμο κτλ.

Το θεμα ειναι το ονομα για τα διδυμα. Ο μπεμπης θα ονομαστει αλεξανδρος (απο τον πατερα του αντρα μου). Η μπεμπουλα..... αρχικα ειχαμε απορριψει την ιδεα του ονοματος της πεθερας μου, γιατι 1ον δεν μας αρεσει κ 2ον δεν μας εχει βοηθησει ποτε κ σε τπτ, ολο εμποδια μας βαζει κ μας δημιουργει προβληματα (οτι φυσεως μπορειτε να φανταστητε- μεσα ειστε!).

Με το που γεννησα ΄΄εστειλε΄΄ αγγελιοφορο για να μας πει για το ονομα της. Γελασαμε κ οι 2. σκεφτηκαμε οτι μπορει κ να μας κανει πλακα η νονα του αντρα μου (ο αγγελιοφορος, που ουτε κ με αυτην εχει τις καλυτερες σχεσεις).

Ηρθε σπιτι η οξωαποδω πεθερα, το προηγουμενο σαββατο κ η 1η της λεξη με το που μπηκε μεσα, ηταν: ποια λενε ολγα, την μπειμπισιττερ η΄την ξενη καθαριστρια την μολδαβη?

Κ της λεω την ελληνιδα την μπειμπισιττερ. Α γιατι νομιζα οτι eλεγαν την ξενη κ ειναι ωραιο ονομα. Μπα της λεω δεν της αρεσει ουτε της ιδιας ουτε, ε δεν ειναι κ ωραιο ονομα (κ καλα)

Πως μπορω να την αντιμετωπισω με τροπο τετοιο ωστε να μην ερθουν σε ανεπανορθωτη ριξη οι σχεσεις μας, γιατι κ η υπομονη εχει ορια. Σκεφτομαι μονο τον αντρα μου, γιατι δεν εχει επαφες με τον πατερα του (κ φυσικα ηταν χειραγωγηση της πεθερας μου).δεν θα ηθελα να φασουμε σε σημειο να μην εχει κ επαφες με την μητερα του!

Γιατι δηλωσε κ παλι σε γνωστους η οξωαποδω (Χτες ηρθε η νονα της μπεμπας με την πεθερα της -ας πουμε φιλη της πεθερας, γιατι με κανεναν δεν εχει καλες σχεσεις η οξωαποδω) οτι αν δεν ακουσει το ονομα της θα κανει φασαρια μεσα στην εκκλησια. Οτι ειχε πει κ για την περιπτωση που εμφανιζοταν ο πατερας του αντρα μου στο γαμο μας. (τοτε τελευταια στιγμη ειχαμε ριξει το προσκλητηριο κατω απ την πορτα της εισοδου της πολυκατοικιας που μενει ο πεθερος μου) Κ φυσικα επειδη εχει περασει τα πανδινα ο αντρας μου απο το ασχημα διαζυγιο που ειχαν οι γονεις του, δεν ρισκαραμε ουτε το να γινει τσαμουκας στο γαμο μας, ουτε κ να μην ερθει κ η ιδια του η μανα στο γαμο μας.(ηταν δεν ηταν το ενα κ το αυτο)

Πως να την βαλω στη θεση της? Γιατι ειμαι στο οριο να κανω το μπαμ.

Δεν ξεχνιουνται με τιποτα οσα εχει κανει. (θα ηταν ατελειωτες σελιδες το να σας τα παραθεσω κ σιγουρα θα με βριζατε 100%) Απλα τα εχω προσπερασει κ κανω ας πουμε την χαζη.

λογικα... οτι σπερνεις, θεριζεις.

εγω.... το προωθησα οσο μπορουσα!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 60
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

φιλη μου ειναι δυσκολη η θεση σου....τρια παιδια και κανενα της πεθερας το ονομα εφοσον στα αλλα εβαλες ονοματα συγγενων ειναι λιγο μπαμ!!! αν δεν ειχες βαλει σε κανενα θα ηταν πιο ευκολο για σενα....

ολγα ειναι το ονομα αν καταλαβα εμενα μου αρεσει γινεται και Ολια και ειναι πολυ ωραιο τωρα βεβαια επειδη ξερω απο πεθερες καταλαβαινω οτι δε θες να το ακους

εν προκειμενω αφου συμφωνεις με τον αντρα σου μπορειτε να το πειτε καθαρα οτι αποφασισατε να τη βαλετε πχ Μαρια και να τελειωνει το θεμα η να γραφτει στο προσκλητηριο το ονομα να το δουν ολοι και τελος

παντως να γινει καβγας μες την εκκλησια δεν ειναι ουτε ωραιο ουτε πρεπον

φροντιστε να της ξεκαθαρισετε οτι αν κανει καβγα δε σας ξαναβλεπει και πειτε της οτι το εγγονακι οπως και να το λενε θα της δωσει τετοιες χαρες στο μελλον που δεν αξιζει να του χαλασει τη μερα και να βλεπει μετα στο βιντεο το παιδακι οτι η γιαγια ηταν κουκουρουκου

καλο ε????????????

αλλα και με τη σειρα να τα παρεις το τριτο ειναι παλι δικο σου!

Εγω απ'οτι εχω καταλαβει χαλασατε τις σχεσεις με τον πεθερο σου εξαιτιας της ενω ο ανθρωπος ειναι μια χαρα ?

Και σας ειπε θα γινει χαμος στην εκκλησια αν δεν ακουσει το ονομα της ?

Τι λετε ρε παιδια ? Ποιος θα αποφασισει για τα ονοματα των παιδιων μου? Ειμαστε σοβαροι? Εγω στην θεση σου , θα εβγαζα τον πεθερο στο ενα και στο αλλο κατι ασχετο, και θα της ελεγα το ονομα το εχουμε αποφασισει, αν δεν σ'αρεσει να μην ερθεις αλλα σκηνες στην εκκλησια δεν θα ανεχτω.Αντε μη σου πω δεν θα την καλουσα κιολας.

Σε κανεναν δεν επετρεψα να ανακατευτει στο ονομα της κορης μου.Οι γονεις μου βεβαια ποτε δεν ανεφεραν τιποτα αλλα η πεθερα μου μια φορα τολμησε να πει κατι και δεν ηξερε απο που να φυγει.

19Zup2.png

149138qob4e3htng.gif

Σε κανεναν δεν επετρεψα να ανακατευτει στο ονομα της κορης μου.Οι γονεις μου βεβαια ποτε δεν ανεφεραν τιποτα αλλα η πεθερα μου μια φορα τολμησε να πει κατι και δεν ηξερε απο που να φυγει.

αλλο να εχεις ενα παιδι και να βαλεις οτι θες

κι αλλο να εχεις βαλει ηδη τη μαμα σου

και τον πεθερο σου

και ν αφηνεις μονο αυτην απ εξω!!!!!!

νομιζω ετσι??? εγω λεω να της το πουνε οπωσδηποτε για να μη γινουν ρεζιλι εκεινη τη μερα

Δε συμφωνω.Αυτα μονο στην Ελλαδα γινονται.Πως παει δηλαδι.Μια σου και μια μου?Και στο κατω κατω βγαλανε ονοματα και απο τις δυο πλευρες....η κοπελα πατερα δεν εχει?

Αυτο που με εξοργιζει εμενα ειναι το οτι θεωρουν δεδομενο οτι θα βγαλεις τα ονοματα τους.Εκτος αυτου, αν ηταν εξυνη η πεθερα θα το ακουγε αλλα με το ετσι θελω? Ελεοοοοοςςς.΅Εξακολουθω και πιστευω οτι μονο οι γονεις ειναι αυτοι που αποφασιζουν και κανενας δεν εχει δικαιωμα να ανακατευτει.Το καλυτερο ειναι να την βαλει στην θεση της ο γιος της.

Και στο κατω κατω ρεζιλι εκεινη θα γινει αν κανει σκηνη ......

19Zup2.png

149138qob4e3htng.gif

Διαφημίσεις

εγω αυμφωνω απολυτα μαζι σου

μονο στην ελλαδα γινονται αυτα τα καραγκιοζιλικια

κι εγω το θεωρω αδιανοητο να εχει ενα σοι ολο τα ιδια ονοματα επειδη καθε γιος πχ βαζει του παππου και παει λεγοντας

αλλα αν το ξεκινησεις ετσι............μετα τι λες? εβαλα τη μαμα μου αλλα εσυ ουστ απο δω?

τζινι αυτό που λες μάλλον δεν γίνεται....δηλαδή να βγάλεις άλλο όνομα και να μην χαλάσουν οι σχέσεις σας.

Κι αυτό το λέω ορμώμενη από αυτά που μας έγραψες.

Αν έχει τέτοιο χαρακτηρα η πεθερά σου σίγουρα και φασαρία θα σας κάνει και θα θυμώσει.

Εγώ προτίμησα να βγάλω τα παιδιά μου όπως ήθελα γνωρίζοντας την εξέλιξη των σχέσεων μας. Αλλά είπα στον εαυτό μου ότι αν παρεξηγηθούν θα φταίνε μόνο εκείνοι. 1 χρόνο μετά τη βάπτιση τα παιδιά τα έχουν δει 2 φορές.

Δεν αξίζουν να λέγονται παπούδες...προτιμούν να παραμένουν θυμωμένοι για το όνομα και να χάνουν τις μοναδικές στιγμές με τα εγγονάκια τους.

λοιπoν παρτε κ την εξης παραμετρο:

οι γονεις του αντρα μου χωρισαν παρα πολυ παλια οταν ηταν 16 ο αντρας μου(τωρα ειναι στα 35).

η πεθερα δεν μποριυσε να κανει παιδια, πεδευτηκε παρα πολυ κ μετα απο πολλα χρονια εκανε τον αντρα μου. με αποτελεσμα ο κοσμος της να γυρναει αποκλειστικα μονο γυρω απ τον γιο της, παραμεριζοντας καθε αναγκη του παθερου μου ( ο οποιος σημειωστε οτι ηταν ναυτικος κ αυτος)

δηλ. δεν αφηνε καμια επικοινωνια αναμεσα στον γιο κ στον πατερα αρχης εξαρχης (λογο του επαγγελματος αρχικα) κ μετα λογο του συνδρομου οβερπροτεκτιβ. με αποτελεσμα περνοντας τα χρονια ο αλεξανδρος να νιωθει κ να ειναι ξενος στο σπιτι του.

αλλο, οπ πεθερος, δεν ηξερε την ηλικια της πεθερας μεχρι κ που παντρευτηκαν. μικορδειχνει πολυ η παθερα. κ οταν παντρευτηκαν ειδε στην ταυτοτητα οτι τον περναγε 10 χρονια!(ασχετο, αλλα γαι να καταλαβετε το χαρακτηρα της)

αλλο, με το που με γνωρισε ο αντρα ςμου στην μανα του, η πρωτη της λεξη ηταν: οποια κ να παντρευτει ο γιος μου, ο πατερας του δεν θα επιτρεψω να ειναι στο γαμο (χαζογελαγε ο αντρας μου)

αλλο, οταν δεν ειχαμε παντρευετι ανοιγε την αλληλογραφια που του εστελνα στο πλοιο (εκει σαλταρα αρχικα)!

αλλο, οταν αρραβωνιαστηκαμε το 2006 καλοκαιρι, η μανα μου παρολο που ειχα το 1ο επεισοδιο ιλιγγου ηρθε στην αθηνα (εστω κ σαν φυτο) κ την εξυπηρετησε κ η πεθερα τημ κουτσομπολεψε σαν χαζη στο μυαλο σε κοινους γνωστους.

αλλο, επεσε ο πετερας μου απο την ταρατσα (εκανε κατι μερεμετια) κ εσκασε πανω στην περγκολα της κλιματαριας εδω στην αθηνα κ ουτε καν σηκωσε το τηλ. να πει ενα περατσικα σε εμενα!

δεν επερνε κανενα τφ για χρονια πολλα σε γιαρτες κ μου εβρισε καταμουτρα τους γονεις μου βλαχους γιατι η σκουφια μας κραταει απο τα ιωαννινα.

η μονη επαφη που ειχε με τους δικους μου ηταν στο τραπεζι του γαμου κ στον αρραβωνα μας. πουθενα αλλου, παρα μονο ξωφαλτσα στο σπιτι μας.

για τις τρικλοποδιες μεχρι κ την τελευταια στιγμη στο γαμο, δεν θα μου εφτανε ουτε κ τομος να σας τα πω.

δεν χαιρετηθηκε με τουε γονεις μου, ουτε στο γαμο, ουτε στα βαφτισια της συλια.

στο γαμο δεν εκατσε για φωτο καν. στο τραπεζι επισης.

στην 1η μου εγκυμοσυνη στη συλια δεν με πηρε ουτε ενα τφ, να με ρωτησει τι κανει το παιδι του παιδιου μου. πως ειναι? καμια επαφη α πο λυ τως.

ηρθε στο μαιετηριο στη συλια κ μιλαγε για κηδεια!!!!!

και παααααααααααααρα πολλα αλλα.

απλα επειδη εχει περασει παρα πολλα ο αντρας μου κανω υπομονη.

δεν θελω να ειμαι η αφορμη εγω να μην εχει σχεσεις κ με την μανα του.

επισης για οσους δεν ξερουν ειναι ναυτικος κ ο αντρας μου.

μεγαλωσε τον αντρα μου με τετοιο τροπο ωστε η μονη επαφη που ειχε με τον πατερα μου, ηταν καθαρα οικονομικοι λογοι. ο αντρας μου τοτε ηταν μικρος-ανωρημος να καταλαβει καποια πραγματα. αργοτερα καταλαβε αλλα δεν μπορουσε να κανει κ πολλα, ουτε κ θα τον τιμαγανε τα παντελονια που φοραει (θελω να πιστευω).

αργοτερα ο πεθερος μου ξαναπαντρευτηκε κ ηταν αδυνατο να το χωνεψει κ ο αντρας μου κ η μανα του.

οταν εφυγε ο πεθερος μου τον ρωτησε τον αντρα μου, αγορι μου με ποιον θελεις να καθησεις με εμενα η΄με την μανα σου?! κ φυσικα ο αντρας μου εκανε την επιλογη του ''τοτε''.

και ποσα ακομα μου ρχονται!!!

Αν είναι τόσο κακός άνθρωπος καλύτερα να μην έχετε σχέσεις ούτως ή άλλως ανεξάρτητα από το όνομα.

Επίσης δεν νομίζω ότι ο άνδρας σου θα χαλάσει τη σχέση με τη μάνα του γι'αυτό το λόγο.

Μα ειναι δυνατον? Δηλαδη αν ακουσουν το ονομα τα αγαπανε περισσοτερο?

Πω,πω θεε μου τι εγωιστικο που ειναι να θελεις ντε και καλα να ακουσεις το ονομα σου απο το εγγονι..........αν ποτε με ακουσετε να λεω τετοια στο παιδακι μου αυριο μεθαυριο........μαστιγωστε μεεεεεε

19Zup2.png

149138qob4e3htng.gif

Διαφημίσεις

τα φανταστηκα οτι θα εχουν γινει τετοια και για να λες και για τρικλοποδιες αλλα τοσα φανταζομαι καλη μου

εμεις δεν ειπαμε οτι ειναι καλη

πως εχει αξιωση τοτε να μπει το ονομα της?

και απειλει κιολας

παρολα αυτα που εγιναν ομως ο αντρας σου εχει επαφες μαζι της

αρα εκεινος θα αποφασισει και θα της το ανακοινωσει κιολας

εγω νομιζω οτι αυτο ειναι το σωστο

εσυ μεινε εξω απ αυτο

Πω,πω θεε μου τι εγωιστικο που ειναι να θελεις ντε και καλα να ακουσεις το ονομα σου απο το εγγονι..........αν ποτε με ακουσετε να λεω τετοια στο παιδακι μου αυριο μεθαυριο........μαστιγωστε μεεεεεε

κι ομως ετσι κανουνε

εμενα ο πατερας μου εχει πεθανει εδω και δεκα χρονια

κι ενω ο πεθερος εχει κι αλλο γιο ελευθερο

με τροπο με κατευθυναν κι εβαλα το ονομα του- που ειναι και ιδιο με το δικο μου

στο δευτερο εβαλα το μπαμπακα μου

και τωρα μια μερα τους ειπα ε βαλαμε το ονομα μην υποχρεωσετε και τον αλλο γιο ξανα να το βαλει και ειπαν "τι λες, αλλο ο ενας γιος, αλλο ο αλλος!"

και οι αλλοι που κανουν κορες τι ειναι???????? ηλιθιοι?????????

Αφού δεν θες να έχεις σχέσεις με την πεθερά σου και την αντιπαθείς έτσι κι αλλιώς, για ποιο λόγο προβληματίζεσαι? Βάλε στο παιδάκι σου το όνομα που σου αρέσει και τελείωσε το θέμα. Εκτός αν ο άντρας σου θέλει να μπει το όνομά της, οπότε εκεί ναι, έχεις πρόβλημα. Αν όμως ο άντρας σου συμφωνεί μαζί σου τότε ακόμα κι αν γίνει ο κακός χαμός μαζί της, μην χαλιέσαι. Έτσι κι αλλιώς αν το'χει στο αίμα της να τσακώνεται ακόμα κι αν κάνεις το χατήρι της από κάπου αλλού θα βρει να πιαστεί.

Το λες σαν να σου κάνει εντύπωση!

Αν όχι όλοι οι περισσότεροι παππούδες αυτό δεν κάνουν;

τζίνι ευτυχώς που ο άνδρας σου είναι με το μέρος σου αλλιώς θα είχατε μεταξύ σας παρεξηγήσεις.

εννοειτε πως ουτε ο αντρας μου θελει το ονομα της μανας του.

αλλα αν επελθει ο κακος χαμος, απλα διερωταμαι για την ψυχολογικη κατασταση του αντρα μου.....οκ, εχει κανει καινουργια οικογενεια, αλλα δεν φυτρωσε, εχει γονεις, κ τα παιδια μας εχουν παπουδες. καταλαβατε τι θελω να πω?!

κ αν γινει ο κακος χαμος απ την πλευρα του αντρα μου, δυσκολα θα ξαναστρωσει. ποσο δε απο εμενα!

...και προσθεστε κ οτι την συντηρει ο αντρας μου. (την πεθερα)

Διαφημίσεις

πραγματικα μου ρχετε να τη βρισω, αλλα κρατιεμαι με νυχια κ με δοντια!

το μοτο μου κ η υπογραφη μου (το οτι σπερνεις λογικα θα θεριζεις), απο αυτη της τη συμπεριφορα το αποκομισα.

δηλ. φανταστειτε να μην ειχε ουτε τον πατερα του ουτε την μανα του στο γαμο μας.

φανταστειτε να μην εχει ουτε τον πατερα του, ουτε την μανα του στην βαφτιση στα διδυμα.

ψυχολογικος ευνουχισμος μου κανει εμενα.

Το λες σαν να σου κάνει εντύπωση!

Αν όχι όλοι οι περισσότεροι παππούδες αυτό δεν κάνουν;

τζίνι ευτυχώς που ο άνδρας σου είναι με το μέρος σου αλλιώς θα είχατε μεταξύ σας παρεξηγήσεις.

Εχεις δικιο αλλα εμεις τα παιδια τους φταιμε γι'αυτο.Εγω το ξεκοψα απο την αρχη και ολα ηρθαν στα ισια τους.Καποια στιγμη αυτα πρεπει να αλλαξουν.Μη το ξεχασουμε οταν θα ερθει η σειρα μας να γινουμε παππουδες......:lol:

19Zup2.png

149138qob4e3htng.gif

Εχεις δικιο αλλα εμεις τα παιδια τους φταιμε γι'αυτο.Εγω το ξεκοψα απο την αρχη και ολα ηρθαν στα ισια τους.Καποια στιγμη αυτα πρεπει να αλλαξουν.Μη το ξεχασουμε οταν θα ερθει η σειρα μας να γινουμε παππουδες......:lol:

Συμφωνώ!κ γω την κόρη μου την έβγαλα με ένα όνομα που μας άρεσε σ εμένα κ τον άντρα μου. Ούτε μαμά ούτε πεθερά. Αυτά τα κουλά που για χάρη τους έχουν σφαχτεί τόσες οικογένειες πρέπει να τελειώσουν επιτέλους

λοιπόν...

η πεθερά σου είναι άστα να πάνε και με άσχημο (κατά τη γνώμη σας) όνομα...

Απ'όσα έγραψες, κατάλαβα επίσης οτι και το όνομα της να βγάλετε πάλι κάτι θα βρει για να δημιουργήσει πρόβλημα....

Οπότε σκέψου.....θα σου άρεσε να βγάλεις το κοριτσάκι σου με ένα όνομα που κάθε φορά που θα το λες, θα σου έρχεται στο μυαλό η κακίστρω η πεθερά σου???????? δε νομίζω....

όσο για το να μην έρθει λόγω ονόματος....πίστεψε με καλύτερα....

εδώ ήρθε στο μαιευτήριο που γέννησες και μιλούσε για κηδεία....σκέψου τι μπορεί να κάνει αν έρθει μουτρωμένη στη βάπτιση!!!

μη σκας....

και εμείς κάναμε γάμο και βάπτιση μαζί και ο άντρας μου δεν είχε ούτε τον πατέρα του (λόγω υγείας), ούτε τη μητέρα του (λόγω βλακείας!)!

και τι έγινε??????????? απο το να ήταν παρούσα και με τα μούτρα μέχρι το πάτωμα, καλύτερα μακριά!

αυτοί χάνουν στην τελική....

Πάντως δεν υπάρχει λόγος να μπεις στη διαδικασία ούτε να της εξηγήσεις ούτε να την αντιμετωπίσεις....

τυπώστε τα προσκλητήρια και φροντίστε να έχουν πάνω το όνομα του κάθε παιδιού...

απο εκεί και πέρα ας αποφασίσει η ίδια τι θα κάνει.....δικό της το πρόβλημα....

Η βάπτιση των παιδιών μας πρέπει να αποτελεί μέρα χαράς και όχι άγχους για το πως θα αντιδράσει ο καθένας!

κανόνισε τα όλα όπως θέλετε με τον άντρεα σου και οι υπόλοιποι ας αρκεστούν στο να μοιραστούν μαζί σας τη χαρά σας! αν δε μπορούν, δε φταίτε εσείς....

Κοριτσια υπαρχουν και χειροτερα οπως το δικο μου θεματακι.Ο αντρας μου απαιτησε να βγουν τα ονοματα των γονιων του(εκεινοι βεβαιως δεν ανακατευτηκαν αλλα δεν ειπαν και οχι) τα οποια ονοματα εχει βγαλει και η κουνιαδα μου!!!Ομως δεν ειπα τιποτα γιατι δεν θα εβγαζα ακρη και δεν αντεχω γενικως τους καυγαδες.Και το αστειο ειναι οτι ολοι οι συγγενεις του μου ελεγαν και αυτο το παιδι ετσι θα το ονομασετε?Αφηστε τα .Αλλα και τι να κανεις να τσακωνεσαι και να στεναχωριεσαι?Να ειμαστε καλα εμεις και τα παιδακια μας μονο και τιποτε αλλο!!

nSRtp3.png

σιγη ιχθυος απο την πεθερα μεχρι τωρα. κενενα τφ απο το προηγ. σαββατο.:rolleyes:

μονο ενα ξωφαλτσο ντριν κ δεν μπορουσα να απαντησω.

ό,τι κ να έχει κάνει η πεθερά σου, είναι η μάνα του άντρα σου.

όπως εσύ αγαπάς τη μανούλα σου, από την οποία μπορεί να έχει πάράπονα ο άντρας σου, μικρά ή μεγάλα, έτσι κ ο άντρας σου αγαπά τη δική του μάνα, με τα ελαττώμτά της.

η θέση του άντρα σου ποιά είναι; τί θέλει; τον ρώτησες;

δεν είναι κ ό,τι καλύτερο να δίνεις ονόματα παππούδων στα 2 παιδιά κ στο 3ο να βγάζεις απ' έξω την πεθερά, όσο κ αν σε έχει πληγώσει.

δεν μιλώ καθόλου εκ του ασφαλούς. αντίθετα, πληγώθηκα πολύ από πεθερικά στο παρελθόν, αλλά όλα τα προβλήματα τα εστίαζα σε λάθος μεριά.

το πρόβλημα ξεκινάει από μέσα, από το ζευγάρι.

όσο τον σέβεσαι, να σε σέβεται κ το αντίστροφο.

θα ήθελες να βάλει στη θέση της τη μάνα σου ο άντρας σου; αυτό είναι δικό σου ζήτημα.

έτσι, κ για την πεθερά σου. ο άντρας σου πρέπει να της μιλήσει, αν κάτι πάει στραβά. όχι όμως να του πεις εσύ τί να πει, ούτε να του κατηγορείς τη μάνα του. εσύ θα χάσεις, εσείς φθείρεστε.

τα δικά μου πεθερικά δεν ήρθαν στη βάφτιση, δεν άφησαν τους προσκεκλημένους της μεριάς του άντρα μου να έρθουν στη βάφτιση.

ο άντρας μου ήταν για λύπηση, μόνος του. όμως έφταιγα κ εγώ, παρόλο που έδωσα πρώτο το όνομα της πεθεράς....

μερικές φορές οι γονείς συμπεριφέρονται σαν μωρά.

το παιδί μου, ό,τι σκανταλιές κι αν κάνει, το συγχωρώ, το αγαπάω, το χαϊδεύω. γιατί; για να μάθει να προχωρά, να μάθει ότι το αγαπάω όπως είναι.

έτσι κ οι γονείς μας. μέχρι ένα σημείο μας φρόντιζαν, μας συγχωρούσαν, μας χάιδευαν...

τώρα καλούμαστε εμείς να τους κανακέψουμε στα λάθη τους συγχωρώντας τους, να κάνουμε χώρο για τα λάθη τους. αλλιώς πώς αγαπάμε;

δεν αγαπάμε όποιον μας αγαπάει κ μας δίνει ό,τι θέλουμε. δεν κάνουμε αυτό με τα παιδιά μας. αγαπάμε χωρίς ανταπόδοση.

θέλει χώρο από τον εαυτό μας η όλη υπόθεση, δεν είναι καθόλου εύκολο.

σου εύχομαι ολόψυχα να είσαι καλά, να έχεις αγάπη με τον άντρα σου κ να χαίρεστε τα παιδάκια σας.

αν καταφέρεις να αγαπήσεις σαν μωρό σου την πεθερά σου, ορμώμενη από την αγάπη του άντρα σου... θα δεις θαύματα! δεν θα ξαναχρειαστεί να σπάσεις το κεφαλάκι σου για το τί να πεις, τί να κάνεις, τί εννοοουσε κλπ.

υ.γ. το Όλγα είναι πολύ όμορφο όνομα! κ τα ονόματα παίρνουν αξία μέσα από το χαρακτήρα που διαμορφώνουμε! είναι στο χέρι σας!

φιλικά, μια πρώην παθούσα!

δεν πειραζει σεβη, μια χαρα τα λες.

το ονομα ειναι το λιγοτερο. απλα μας εχει κανει τοσα πολλα μα τοσα πολλα που δεν μπορουν να ξεχαστουν με τιποτα (κ να απαιτει κι απο πανω?!)

πια παραδοση κ κουραφεξαλα, οταν η ιδια δεν ηθελε-αφηνε να ερθει ο πατερας του αντρα μου στο γαμο μας κ μας εκανε ψυχολογικο πολεμο?

οταν ενα τφ δεν σηκωσε ποτε να πει ενα ρημαδι χρονια πολλα στους γονεις μου? ενα τφ στην διαρκεια της πρωτης μου εγκυμοσυνης? μην επαναλαμβανομαι παλι.

μια απ τα ιδια ενιωθε (εν μερη) κ ο αντρας μου στο γαμο μας.

αυτο θελω να αποφυγω, την ψυχολογικη καταρακωση του αντρα μου.

κ ειναι κ ο ιδιος συμφωνος να μην δωσουμε (με την καμια) το ονομα της.

απλα προσπαθω να καταλαβω πως πρεπει εντελει να της φερθω, γιατι αυτη νομιζει οτι κανοντας τον καραγκιοζη εγω (για τον αντρα μου βασικα), μπορω να ανεχτω κ αλλα! κ παταει στο γεγονος οτι ο αντρας μου λογο δουλειας λειπει μεγαλο χρονικο διαστημα απο το σπιτι μας. που κανονικα θα επρεπε να καταλαβαινει γιατι κ ο δικος της αντρας την ιδια δουλεια εκανε. ασε που συνεχεια μου λεει οτι μοιαζουν σαν χαρακτηρες ο αντρας μου με τον πεθερο κ θα με παρατησει οπως εκανε ο δικος της αντρας!

δηλ. ελεος!

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...