Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τράπεζα σπέρματος

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• 3 months later...
  • 2 εβδομάδες μετά...

να ρωτησω ειδικα οσες εχουν κανει σπερματεγχυση η εχουν καποια γνωστη που να εχει προσπαθησει , πετυχε?Ποσες προσπαθειες χρειαστηκαν?Εγω προγραμματιζω να κανω μεσα στον επομενο μηνα αλλα φοβαμαι μην πανε ολα τζαμπα και η αγωνια και τα χρηματα και ολα.Τι νομιζετε?Αξιζει?Φυσιολογικα δεν παλευεται αλλο στην περιπτωση μου ειλικρινα εχω απελπιστει ειχα μια παλλινδρομη πριν απο χρονια και προσπαθω 5μισι χρονια να μεινω εγκυος και τιποτα :-(

Γεια σου Αντωνία λοπόν τυχαίνει να γνωρίζω 2 περιπτώσεις που έκαναν με σπέρμα δότημέσα στον περασμένο χρόνο. Η μία είναι μια κοπέλα 40 χρονών η οποία μου είπε ότι της πέτυχε με την 4η φορά. Η άλλη ήταν 32 ετών και τα κατάφερε την 6η φορά! ! Ετσι για την ιστορία να σου πω ότι η πρώτη κοπέλα δεν είχε σχέση και ήθελε να αποκτήσει παιδί ενώ η 2η ήταν ομοφυλόφιλη και συζούσε με άλλη γυναίκα.

Όσο για μένα όι πρώτες 2 σπερματεγχύσεις μου δεν πέτυχαν και η τρίτη αναμένεται να δείξει σε 5 μέρες. Αλλά εγώ δεν έκανα με δότη και δεν ξέρουμε τι παίζει με το δικό μας σπέρμα. Οι στατιστικές λένε ότι μέσα στις 4 πρώτες φορές πετυχαίνει σε μεγάλο ποσοστό, ειδικά αν το σπέρμα είναι καλό. Η ηλικία παίζει κάποιο ρόλο. Πόσων χρονών είσαι? Ο γιατρός τι σου είπε για την σπερματεγχυση σε σχέση με το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις? Γιατί λες ότι φυσιολογικά δεν μένεις έγκυος? Μην απελπίζεσαι η επιστήμη σπημερα υπόσχεται μωράκια για όλες μας!

Dw9Ap2.pngUbgpp2.png

Διαφημίσεις

δεν εχω κανει εξετασεις για να δω αν εχω προβλημα δεν ξερω καθολου τι παιζει αλλα προσπαθω πολλα χρονια και δε μενω εγκυος η γιατρος μου ειπε οκ να κανω.Ειμαι σε καλη ηλικια δεν ειμαι μεγαλη

Δεν έχεις κάνει σαλπιγγογραφία? Είναι απαραίτητη νομίζω, όταν οι σάλπιγγες δεν είναι διαβατές είναι δώρον άδωρον η σπερματέγχυση! Η γιατρός σου θα παρακολουθήσει και την ωορρηξία σου. Μπορεί να χρειαστεί να πάρεις και κλομιφαίνη, βοηθάει. Κι εγώ πήρα, παρόλο που δεν είχα θέμα με την ωορρηξία. Πότε το προγραμματίζεις? Περιμένουμε νέα σου!

Dw9Ap2.pngUbgpp2.png

οχι δεν εχω κανει σαλπιγγογραφια γιατι πιστευω οτι δεν ειναι αυτο το θεμα απο τη στιγμη που ειχα μεινει εγκυος παλιοτερα φυσιολογικα και δυστυχως κατεληξε σε παλινδρομη:( εννοειται οτι θα σας πω νεα μου το προγραμματιζω για τον αλλο μηνα

• 4 months later...

καλησπερα ετοιμαζομαι για σπερματεγχυση γιατι δυστυχως περασα μια περιοδο με μυκητες και η γιατρος μου μου συνεστησε να μην την κανω εκεινο το διαστημα κι εχω καποιες αποριες.Θελω να κανω σπερματεγχυση απο δοτη απο τραπεζα δηλαδη και μου ειπαν οτι μπορω να μην την κανω σ εκεινο το κεντρο απλα να παρω το δειγμα απο εκει και να μου την κανω η γιατρος μου.Ομως μου ειπαν επισης οτι το δειγμα διαρκει για 1 ωρα περιπου.Η τραπεζα ειναι κεντρο Αθηνα και η γιατρος μου Παλαιο Φαληρο πως θα τα καταφερω να το παω στη γιατρο μου μεσα σε μια ωρα?Να φανταστειτε η αναμονη στο ιατρειο διαρκει αρκετα και η αποσταση ειναι ουτως η αλλως μεγαλη.Το στελνουν εκεινοι στη γιατρο μου η το πηγαινω εγω?Εχει στο ιατρειο κατι που να μπορει να το φυλαξει ωστε να μη χαλασει το δειγμα μεχρι την ωρα που θα την κανω?Πρεπει να κλεισω ραντεβου και με τους δυο την τραπεζα δηλαδη και τη γυναικολογο την ιδια μερα για να το παρω εγω και να το παω?Κατι τετοιο μου φαινεται αδυνατο μιας και η τραπεζα ειναι ανοιχτη απ οσο ξερω μεχρι τις τρεις το μεσημερι και το ιατρειο που πηγαινω ομως ανοιγει στις 6 το απογευμα. :confused:

Αντωνία μου γιατί να μην κάνεις την σπερματέγχυση στο κέντρο, εφόσον σου δίνεται αυτή η δυνατότητα? Η γιατρός σου τι περισσότερο θα κάνει σε σχέση με το κέντρο? Γιατί να ρισκάρεις να χαλάσει το σπέρμα κάνοντάς το βόλτες και περιμένοντας στην γιατρό?

Διαφημίσεις

και εγω θα σου προτεινα αν εχεις τοσο στενα χρονικα περιθωρια μεταφορας και αναμονης στο ιατρειο της γιατρου σου να το κανεις στο κεντρο!

μετα σε παρακολουθει η γιατρος σου αν και πιστευω οτι θα πρεπει να υπαρχει ασφαλης τροπος μεταφορας απευθειας στη γιατρο σου απο το κεντρο!

λογω του οτι πριν τη σπερματεγχυση χρειαζεται να γινει παρακολουθηση ωορρηξιας και μου πεφτει μακρια το κεντρο σε σχεση με τη γιατρο μου που μπορω να πηγαινω και καθε μερα ενω στο κεντρο αντε να παω μια φορα

Antonia, θα την κανεις στο κεντρο, όπου το σπέρμα θα παει κατεψυγμενο, θα το αποψυξουν και θα το ετοιμασουν οι εμβρυολόγοι του κέντρου. Στο ιατρείο δεν είναι εφικτό γιατί πρέπει να είναι ήδη αποψυγμενο και ο γιατρός απλά το αναρροφα στον καθετήρα. Το σπέρμα μόλις αποψυχθει πρέπει το πολύ σε 10 λεπτα να εγχυθεί. Αλλιως χανεται η ισχυ του. Επομενως μονόδρομος το κεντρο, αλλιως τσαμπα η προσπαθεια.

• 5 εβδομάδες μετά...
καλησπερα ετοιμαζομαι για σπερματεγχυση γιατι δυστυχως περασα μια περιοδο με μυκητες και η γιατρος μου μου συνεστησε να μην την κανω εκεινο το διαστημα κι εχω καποιες αποριες.Θελω να κανω σπερματεγχυση απο δοτη απο τραπεζα δηλαδη και μου ειπαν οτι μπορω να μην την κανω σ εκεινο το κεντρο απλα να παρω το δειγμα απο εκει και να μου την κανω η γιατρος μου.Ομως μου ειπαν επισης οτι το δειγμα διαρκει για 1 ωρα περιπου.Η τραπεζα ειναι κεντρο Αθηνα και η γιατρος μου Παλαιο Φαληρο πως θα τα καταφερω να το παω στη γιατρο μου μεσα σε μια ωρα?Να φανταστειτε η αναμονη στο ιατρειο διαρκει αρκετα και η αποσταση ειναι ουτως η αλλως μεγαλη.Το στελνουν εκεινοι στη γιατρο μου η το πηγαινω εγω?Εχει στο ιατρειο κατι που να μπορει να το φυλαξει ωστε να μη χαλασει το δειγμα μεχρι την ωρα που θα την κανω?Πρεπει να κλεισω ραντεβου και με τους δυο την τραπεζα δηλαδη και τη γυναικολογο την ιδια μερα για να το παρω εγω και να το παω?Κατι τετοιο μου φαινεται αδυνατο μιας και η τραπεζα ειναι ανοιχτη απ οσο ξερω μεχρι τις τρεις το μεσημερι και το ιατρειο που πηγαινω ομως ανοιγει στις 6 το απογευμα. :confused:

εχω κανει την 1η μου στις 31/1ο κ στη 1/11 με σπερμα απο δοτη... περιμενω να περασουν οι 15 μερες... το σπερμα το πηρα απο καποιο κεντρο και κατευθειαν εφυγα για το γιατρο μου χωρις αναμονη γιατι ειχε κανονισει τα ραντεβου του.... καλη σου επιτυχια...

• 3 εβδομάδες μετά...
Μελανία καλημέρα και απο μενα.

Εμεις με τον αντρα μου απευθυνθηκαμε σε τραπεζα σπερματος στη Δανία. Για ρίξε μια ματιά εδω. cryosinternational.com

Ειναι μια απο τις μεγαλυτερες τραπεζες παγκοσμιος. πηρα απο κει και εκανα σπερματεγχυνση στον γιατρο μου στην πολη μου. Δεν τα καταφεραμε την πρωτη φορα αλλα πιστευω ακραδαντα οτι εκανα πολλα λαθη και φταιω εγω κατα το 80% που δεν επιασε. σε κανα δυο μηνες παμε για 2η και ειμαι πολυ αισιοδοξη. Καλη επιτυχια

μπορεις να μου πεις καποιες λεπτομερειες../?

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...