Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Επέκταση (κι'άλλη!) σχολικού ωραρίου! Ως τις 15:00

Recommended Posts

Φαίη μου, φυσικά και είναι σωστό το ζεστό φαί. Επειδή δεν μπορούν να γίνουν αυτά από τη μία στιγμή στην άλλη και μπορεί να μη γίνουν και ποτέ, εμένα δεν θα με χάλαγε ένα υγιεινό σάντουιτς και μετά ζεστό και φρέσκο φαγάκι στο σπίτι. Γιατί να φάει πατατάκια? Αλλα αν σας φαίνεται τόσο σοβαρό, τότε ας γίνεται αυτό που γίνεται στο ολοήμερο: Φαγητό από το σπίτι, και μεσημεριανό με την επίβλεψη των δασκάλων. Μια χαρά πετυχαίνει στο ολοήμερο. Το ζήτημα είναι ότι οι υποδομές θα γίνουν μόνο μετά από πίεση των γονιών. Και αν τα παιδιά μένουν περισσότερο στο σχολείο, η πίεση θα είναι μεγαλύτερη. Εγώ αναγνωρίζω τα πράκτικά προβλήματα αλλά αυτός δεν είναι λόγος να 'καταργήσουμε' το σχολείο. Όταν ακούω εδώ ότι το παιδί κάνει 4 ώρες σχολείο και 5 ώρες διάβασμα και φροντιστήριο, τότε μιλάμε για καταργημένο σχολείο. Και φυσικά δεν μας νοιάζει τί θα κάνει στο σχολείο. 4 ώρες είναι αυτές, θα περάσουν.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 113
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• kyra

kyra 25 δημοσιεύσεις

• ZWH

ZWH 16 δημοσιεύσεις

• Lisa8

Lisa8 14 δημοσιεύσεις

• aggelomarios

aggelomarios 11 δημοσιεύσεις

Γιατι τα ιδια ελεγαν και για τα 800 πιλοτικα σχολεια και δεν εχει γινει κατι τετοιο.

Τα δικα σου παιδακια ποσο χρονων ειναι?

Πηγαινουν στα πιλοτικα?

Θελω να πω, εχεις εμπειρια απο αυτα?

Όχι, δεν έχω εμπειρία από πιλοτικά. Νομίζω ότι από τη συζήτηση μόνο εσύ έχεις. Γι αυτό σε ρώτησα για τις ώρες του απογεύματος, δηλαδή αν είναι λίγες οι 5 ώρες για εξωσχολικά και διάβασμα. Δηλαδή στα 800 πιλοτικά έχει αυξηθεί η ύλη? Αλήθεια, τί κάνουν τις παραπάνω ώρες?

Άσε μη μου (ξανα)λες, θα διαβάσω πρώτα τις εμπειρίες σου στην άλλη συζήτηση και θα επανέλθω......

Λοιπον στο δικο μας σχολειο κανουν

Αγγλικα απο την πρωτη δημοτικου, πληροφορικη, θεατρικη αγωγη.

Μουσικη και εικαστικα κανουν κανονικα, κανονικοτατα.

Αγγλικα.... πικρη ιστορια. Ο γιος μου παει δευτερα δημοτικου και ξεκινησαν μετα τα Χριστουγεννα.

Κανουν κανονικα αντιγραφη και ορθογραφια. Δεν εχουν βιβλια αλλα η δασκαλα προσπαθει να βγαλει την υλη στο μικρο διαστημα που της εχει απομεινει.

Ολοι οι γονεις κανουν παραπονα.

Οποτε εχει προστεθει και αυτο στην ηδη αρκετη δουλεια που ειχαν.

Δεν ξερω αν ειναι θεμα δασκαλας αλλα τα μικρα τα εχει γονατισει.

Μιλαμε για απιστευτα πραγματα. Γλωσσα 3 φορες αντιγραφη ολοκληρα κειμενα (καποια στιγμη τους ειχε βαλει να γραψουν καποιες λεξεις μεσα απο το βιβλια μαζι με την εξηγηση τους η οποια ηταν ολοκληρες προτασεις απο 3 φορες και επιασε 3 ολοκληρες σελιδες στα τετραδια των παιδιων). Καθημερινα 2 φυλλαδια σε γλωσσα και μαθηματικα. Καθημερινα ασκησεις γραμματικης στο κιτρινο ή στο πορτοκαλι τετραδιο. Εννοειται και αναγνωση και ορθογραφια.

Ολα αυτα θελουν πανω απο 2 ωρες. Αν βαλεις και τις εξωσχολικες δραστηριοτητες (καποια παιδια εχουν 2 ωρες καθημερινα βαλε και το πηγαινε ελα 3). Ερχονται δηλαδη στις 2+ κατι στο σπιτι μεχρι να φανε θα παει 3, βαλε τα μαθηματα (ο δικος μου μπορει να κανει και 3 ωρες) βαλε και τις εξωσχολικες δραστηριοτητες, η ωρα παει 9 για να κανει μπανιο και να παει για υπνο.

Το ωραριο λοιπον ειναι εξαντλητικο για ενα παιδι.

Εαν η περισσοτερη δουλεια γινεται στο σχολειο και δεν εχει το παιδι να διαβασει 2 και 3 ωρες στο σπιτι, ουτε ειναι αναγκασμενο να παει αγγλικα εξω ή γαλλικα- γερμανικα (βαζουν και δευτερη ξενη γλωσσα στην πεμπτη δημοτικου) επειδη δεν διδασκονται σωστα στα σχολεια, τοτε ναι, συμφωνω να γινει αυξηση του ωραριου.

Ομως κατω απο τις υπαρχουσες συνθηκες διαφωνω καθετα. Το μονο που καταφερνουμε να εχουμε ειναι εξαντλημενα παιδια, παρατημενα στο ελεος τους (εκτος αν εχουν την τυχη να πεσουν σε εκπαιδευτικο με ολη την σημασια της λεξεως).

Αυτη ειναι η αποψη μου μεσα απο την εμπειρια μου και σε σχολειο του εξωτερικου και σε σχολειο πιλοτικο, με δυο διαφορετικα παιδια, ενα αριστουχο και ενα παιδι που εχει τις δυσκολιες του αλλα προσπαθει τρελα και τα καταφερνει.

ZWH μου, θα το επαναλάβω. Στο σχέδιο που δόθηκε στη δημοσιότητα ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΑΘΗΜΑΤΑ. Λέει για λιγότερη ύλη και περισσότερες ώρες διδασκαλίας. Για επιμένεις σε μία λανθασμένη πληροφορία?

Συμφωνώ! Αυτό λέει!!!

Αυτό κάνει όμως? Γιατί για φέτος, ανακοίνωσαν μείωση του διαβάσματος στο σπίτι γιάυτα τα 800 πιλοτικα σχολεία. Το αποτέλεσμα γνωρίζεις ποιο ήταν? Αυξηση!!!! Εχω πολλές μανούλες φιλες/συγγενεις, που στειλανε φέτος τα παιδια τους στην α' Δημοτικου. Μου μίλησαν για 3 ωρες διάβασμα κατα μεσο όρο την ημερα!!!

Βρε κορίτσια (καλημέρα Lisa), έχετε δίκιο αλλά είναι σημαντικό να το 'λέει', γιατί μπορούμε να το διεκδικήσουμε. Διάβασα τη συζήτηση για τα 800 πιλοτικά. Και καλές και κακές εμπειρίες. ΟΚ, οι δάσκαλοι έχουν τα επαγγελματικά τους προβλήματα, όπως έχουμε ίσως όλοι. Εμείς όμως είμαστε γονείς, δεν είμαστε οι εργοδότες τους και μπορούμε να διεκδικούμε. Μιλάμε σαν να γίνονται όλα 'για μας, χωρίς εμάς'. Στην επαρχία, από όπου κατάγομαι, οι γονείς είναι 'απο πάνω'. Είμαστε σε ένα φτωχό κράτος σχεδόν διαλυμμένο, έχουμε όμως καλούς δασκάλους και οι γονείς, οι περισσότεροι, ενδιαφέρονται. Το να γίνει μία βιβλιοθήκη στο σχολείο, θέλει ένα ράφι. ΟΚ του Κολλεγίου Αθηνών είναι μεγαλύτερη, αλλά τί να κάνουμε? Να μην κάνουμε ούτε αυτό το ράφι?

Στο σχολείο μίας φίλης, στο ολοήμερο οι γονείς οργάνωσαν μία μέρα την εβδομάδα παρουσίαση επαγγελμάτων. Πήγαινε ο καθένας και παρουσίαζε τη δουλειά του (α' δημοτικού ο γιος της). Η δασκάλα έκανε σχετικά δρώμενα. Με απλά λόγια, με κέφι με μουσική πολλές φορές. Ξέρετε τί έγινε? Εκείνη την ημέρα, έμεναν και πολλά παιδάκι του κλασσικού στο σχολείο και οι γονείς του κλασσικού κατά τα χριστούγεννα διαμαρτυρήθηκαν που δεν κάνουν και στα παιδιά τους κάτι τέτοιο.

Φυσικά και υπάρχει τρόπος να γεμίσουν δημιουργικά δύο ώρες. Και από πότε χρειάζεται δασκάλα 'εικαστικών' για να κάνουν τα παιδιά κατασκευές. Δηλαδή, καλό είναι να υπάρχει αλλά όχι ότι δεν μπορεί η δασκάλα τους να την καλύψει μέχρι να έρθει. Δηλαδή εμείς 30 χρόνια πριν, είχαμε δασκάλα εικαστικών????

Θα επαναλάβω. Σταματήσαμε να δίνουμε σημασία στο σχολείο και χάθηκε η έμπνευση και από τους γονείς και από τους εκπαιδευτικού.

Διαφημίσεις

Nα διεκδικησουμε ακριβως τι?

Θες να σου πω τι γινεται στις συνελευσεις? Ποσοι γονεις πατανε? 10 με 15 και παντα οι ιδιοι!!!!

Παντως θελω να ξεκαθαρισω κατι. Το ολοημερο (μεχρι τις 4) δεν εχει καμια σχεση με τα πιλοτικα ή αυτα που θελουν να κανουν. Καμια απολυτως!!!!!!

Στα ολοημερα (απο τις 2 εως τις 4) ειτε κανουν τα μαθηματα για την αλλη μερα, ειτε αμολανε τα παιδια στο προαυλιο ειτε κανουν γυμναστικη ή τα αφηνουν στα κομπιουτερ. ΔΕΝ εχουν εξτρα υποχρεωσεις για την επομενη μερα!!!

Εαν επεκτεινουν το προγραμμα μεχρι τις 3 θα κανουν μαθηματα κανονικα και αν ακομη δεν αυξηθει η υλη (που αφηστε με να αμφιβαλω οχι γιατι ειμαι περιεργη αλλα επειδη βλεπω τι γινεται στο σχολειο των παιδιων μου), τα παιδια θα ειναι εξαντλημενα, οχι για αυτη την εξτρα ωρα καθημερινα (που θα κανουν μαθηματα βρε παιδια!!!!) αλλα και γιατι γυριζοντας στο σπιτι θα εχουν να κανουν παρα πολλα μαθηματα.

Δεν μπορειτε να καταλαβετε την διαφορα? Αυτο προσπαθω απο χθες να σας πω.

Και τονιζω και παλι (γινοντας απιστευτα κουραστικη) εχοντας εμπειρια απο σχολεια που τελειωνουν στις 4 παρα αλλα αφηνουν πραγματικα την τσαντα στο σχολειο, και εμπειρια απο πιλοτικο που φερνουν στο σπιτι τσαντα 10 κιλα με αναλογες εργασιες!!!

ZWH εννοείται ότι κυρίως συμφωνώ με όσα λές. Η διαφωνία μου είναι μόνο ότι δεν δικαιολογείται τόσο διάβασμα και τόσα εξωσχολικά σε τόση μικρή ηλικία. Εσύ λές ότι τα παιδιά κουράζονται στο σχολείο. Εγώ λέω ότι το σχολείο είναι η κυρία δουλειά τους και ότι δεν πρέπει να τα κουράζουμε το απόγευμα. (Και σου το λέω εγώ που το παιδί μου κάνει ΚΑΙ μουσική ΚΑΙ αγγλικά ΚΑΙ άθληση -για να μη μου ξαναπείτει πάλι ότι δεν ασχολούμΙ:lol::lol:). Αυτή είναι η διαφωνία μας.

Eννοειται οτι η κυρια "Εργασια" των παιδιων ειναι το σχολειο, αλλα ποιος αλλος εργαζομενος εργαζεται 12 ωρες καθημερινα ? Μιλαμε για παιδια.

(εγω παντως δεν ειπα οτι δεν ασχολειτσαι με το παιδι σου :wink: ).

ZWH εννοείται ότι κυρίως συμφωνώ με όσα λές. Η διαφωνία μου είναι μόνο ότι δεν δικαιολογείται τόσο διάβασμα και τόσα εξωσχολικά σε τόση μικρή ηλικία. Εσύ λές ότι τα παιδιά κουράζονται στο σχολείο. Εγώ λέω ότι το σχολείο είναι η κυρία δουλειά τους και ότι δεν πρέπει να τα κουράζουμε το απόγευμα. (Και σου το λέω εγώ που το παιδί μου κάνει ΚΑΙ μουσική ΚΑΙ αγγλικά ΚΑΙ άθληση -για να μη μου ξαναπείτει πάλι ότι δεν ασχολούμΙ:lol::lol:). Αυτή είναι η διαφωνία μας.

Καλημερα και σε σένα Kyra!

Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω πως τα καταφέρνεις!

Δεν ξερω γιά εκεί, πάντως εδώ δεν είναι στο χερι μου να ρυθμίσω τις ώρες εξωσχολικών δραστηριωτήτων! Θα σου εξηγήσω ευθύς αμέσως τι εννοώ: Εαν αποφασίσει το παιδι να πάει μπαλέτο, η κολυμβητηριο, ή αγγλικά, για παράδειγμα, δεν μπορω να πω στους υπευθυνους " Ξερετε, εγώ θέλω το παιδί μου να συμμετεχει μονο μία φορά την εβδομάδα", γιατι θα μου απαντήσουν "Και πως θα ενταχθει στο προγραμμα, όταν η ύλη προχωράει? Πως θα ακολουθήσει τα άλλα τα παιδιά?"

Η κόρη μου λόγο ιώσεων φετος έχασε καποια μαθήματα στο μπαλέτο και στα αγγλικά, τα υπολοιπα παιδιά προχώρησαν, και εκείνη αντιμετώπισε ήδη καποιο πρόβλημα... ¨Σκέφτομαι λοιπόν, οτι καθως μεγαλώνει το παιδι, και η ύλη και οι υποχρεώσεις αυξάνονται, πως θα τα καταφέρνει?

Θα μου πεις να κόψω κατι απο αυτά... Τι να κόψω? Την άθληση? (Θα μου γίνει παχύσαρκο), την ξένη γλώσσα (Τι μέλλον θα έχει)?

Και ναι, θα ήθελα να κάνει και κάποιο μουσικό όργανο, αλλά, δεν τολμάω να το προσθέσω και αυτό στο πρόγραμμα, γιατί ρεαλιστικά δεν υπαρχει περίπτωση να τα καταφέρει...

Κανονικά πρεπει να κόψεις την ξένη γλώσσα, αφού από την πρώτη Δημοτικού θα κάνουν αγγλικά και απο την 5η δευτερη ξένη γλώσσα.

Δώστε μια ευκαιρία στο σχολείο.

Το παιδάκι του Δημοτικού δεν πρέπει να τρέχει κάπου κάθε μέρα το απόγευμα. Διαλέγεις 1 δραστηριότητα και την κάνεις 2 φορές την βδομάδα.

Διαφημίσεις

Κανονικά πρεπει να κόψεις την ξένη γλώσσα, αφού από την πρώτη Δημοτικού θα κάνουν αγγλικά και απο την 5η δευτερη ξένη γλώσσα.

Δώστε μια ευκαιρία στο σχολείο.

Το παιδάκι του Δημοτικού δεν πρέπει να τρέχει κάπου κάθε μέρα το απόγευμα. Διαλέγεις 1 δραστηριότητα και την κάνεις 2 φορές την βδομάδα.

Δυστυχως οι δασκαλοι των ξενων γλωσσων δεν δινουν την ευκαιρια στα παιδια μας να μαθουν. Ξερεις ποσα παραπονα ακουστηκαν φετος απο γονεις που δεν στελνουν τα παιδια τους στα φροντιστηρια? (μιλαω για την δευτερα δημοτικου).

Eπισης μην ξεχνας τα παιδια που πηγαινουν λογοθεραπεις, σε ειδικους παιδαγωγους εκτος (αφου το σχολειο δεν μπορει να στηριξει αυτα τα παιδια).

Καλημερα και σε σένα Kyra!

Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω πως τα καταφέρνεις!

.

Δεν τα 'καταφέρνω'. Γίνονται μόνα τους. Οι δραστηριότητές μας είναι κατά τις 6.00. Τη Δευτέρα έχουμε πάντα συνάντηση με φίλους τους (κανονίζω και βρισκόμαστε σε σπίτι ή έξω όταν έχει καλό καιρό (αθήνα μένω, η καταγωγή μου είναι από επαρχία). Τρέχουν δύο ώρες και γυρνάνε σπίτι ξερά. Βλέπω κι εγώ τις φίλες μου. Τρίτη πάμε σούπερ μάρκετ όλοι μαζί και μετά σπίτι. Τετάρτη έχει μουσική στις 7.00 σε ένα ωδείο κοντά μας (από του χρόνου θα αρχίσει και ο μικρός αλλά πρέπει να βρω κάτι την ίδια ώρα). Τον πήγαινα πέρσυ κάπου πιο μακριά και 'τρώγαμε' όλο το απόγευμά μας. Φέτος είπα να σταματήσω τις βλακείες και να τον πάω σε δέκα λεπτα από το σπίτι με τα πόδια. Πέμπτη κάνει δύο ώρες αγγλικά (η συμφωνία με τη δασκάλα είναι όχι διάβασμα στο σπίτι, έχουμε κάνει ένα γκρουπάκι 3 παιδάκια, και δεν βλέπουν την ώρα να έρθει η δασκάλα. του χρόνου θα 'χώσω' και τον μικρό στην παρέα και ό,τι πιάσει. Όταν θα αρχίσουν στο σχολείο αγγλικά ίσως θα βρω κάτι πιο 'οργανωμένο', αλλά κι αυτό θα είναι ένα μαζεμένο δίωρο). Παρασκευή, γιαγιά, παίζουν με την ψυχή τους. Σάββατο πρωί κάνει κολυμβητήριο. Δεν πειράζει, ας μείνει λίγο πίσω, αν μου προκύψει ταλεντάρα, θα τον βάλω στο αγωνιστικό. Αν επιμείνει μπορώ να του βάλω και μία δραστηριότητα Σάββατο απόγευμα, αλλά θα το παλέψω να μη γίνει.

Νομίζω ότι στο δικό μου πρόγραμμα ταιριάζει να έρχεται το παιδί στις 3.00, να ξεουράζεται μέχρι τις 4.00, να διαβάζει μέχρι τις 6.00 (φρίκη), μετά να 'ζούμε' και μετά να πέφτει χορτασμένο για ύπνο στις 9.00. Ελπίζω να βγάλουμε έτσι το δημοτικό.

Eπισης μην ξεχνας τα παιδια που πηγαινουν λογοθεραπεις, σε ειδικους παιδαγωγους εκτος (αφου το σχολειο δεν μπορει να στηριξει αυτα τα παιδια).

Η φίλη μου που κάνει στο παιδί λογοθεραπεία, δεν το πάει αγγλικά. Του χρόνου, στη δευτέρα, θα ολοκληρώσει τη λογοθεραπεία και θα ξεκινήσει ξένη γλώσσα. Θέλω να πω ότι η λογοθεραπεία προηγείται των πάντων αλλά δεν πειράζει να ξεκινήσει την ξένη γλώσσα ή τη μουσική λίγο αργότερα....

Δυστυχως οι δασκαλοι των ξενων γλωσσων δεν δινουν την ευκαιρια στα παιδια μας να μαθουν.

Επ......!!! Λίγο γενικευμένο αυτό, δεν νομίζεις???Το ίδιο ισχύει για όλους τους εκπαιδευτικούς, και για όλους τους επαγγελματίες, υπάρχουν καλοί και κακοί. Το πρόβλημα είναι ότι στο δημόσιο σχολείο δεν μπορείς να επιλέξεις τον δάσκαλο, όπως δεν μπορείς να επιλέξεις τον υπάλληλο που θα σε εξυπηρετήσει σε οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία.

Δεν ειπα ολοι, αλλα το μεγαλυτερο ποσοστο.

Απο την κορη μου δεν εχω εμπειρια, θελω να πω οτι παει εκτη δημοτικου και στο φροντιστηριο ειναι στο επιπεδο του proficiency δεν εχω ασχοληθει καν με αυτα που κανουν... Γερμανικα? ετσι και ετσι.. , αλλα στον γιο μου αυτο που ειδα ειναι οτι η δασκαλα των αγγλικων τρεχει αδικαιολογητα, δεν εξηγει τιποτα στα παιδια. Που ειναι αυτο που ελεγαν οτι θα μαθαινουν μεσα απο το παιχνιδι?

Επισης και στα χρονια τα δικα μου δεν μαθαιναν τα παιδια ξενη γλωσσα στο σχολειο και δεν εχει να κανει με το τι ηθελε το παιδι. Γαλλικα καναμε και ηθελα να τα μαθω αλλα δεν.... εξω οχι, δεν πηγα γιατι πηγαινα αγγλικα.

Η γνωμη μου? Ας καθησουν ολοι οι νοημονες ανθρωπες αυτου του τοπου και να ξανακανουν τον σχεδιασμο των σχολειων με σκεψη και οχι αρπα κολα οπως κανουν.

Να σκεφτουν τι χρειαζεται, τι χρειαζονται τα παιδια, τι χρειαζονται κτιριακα, πως θα προσεγγισουν τα παιδια και θα ειναι πιο ευκολη η μαθηση, πως θα φτιαξουν τμηματα ενταξης οχι μονο για τα παιδια με δυσκολιες αλλα και για παιδια που ερχονται απο το εξωτερικο. Να κοιταξουν να κανουν ουσιαστικα πραγματα και να μενει η τσαντα στο σχολειο στην πραξη και οχι στα λογια.

Να κανουν εργα ουσιας και οχι εργα εντυπωσιασμου (οποιοι και αν ειναι αυτοι!!!).

Διαφημίσεις

Δυστυχως οι δασκαλοι των ξενων γλωσσων δεν δινουν την ευκαιρια στα παιδια μας να μαθουν. Ξερεις ποσα παραπονα ακουστηκαν φετος απο γονεις που δεν στελνουν τα παιδια τους στα φροντιστηρια? (μιλαω για την δευτερα δημοτικου).

Δεν τα ξεχνώ και για αυτό που ρώτησες πριν εγώ πιστεύω ότι πρέπει να διεκδικήσουμε:

- υποστήριξη στα παιδιά που χρειάζονται λογοθεραπεία, εργοθεραπεία, ψυχολόγο, κλπ την ώρα του σχολείου

- ανθρώπινες - αποδεκτές συνθήκες υγειινής / ασφάλειας

- να γίνεται το μαθημα στο σχολείο να μαθαίνουν τα παιδιά στο σχολείο

- να γίνεται το μάθημα με ευχάριστο, διασκεδαστικό, "μοντέρνο", διαδραστικό - βιωματικό και πολλαπλών προσεγγίσεων τρόπο.

- να σταματήσει η παπαγαλία και να ενθαρύνονται περισσότερο τα παιδιά να σκέφτονται

- να μειωθεί η ύλη και να δωθεί έμφαση στο "πως" όχι στο "πόσο"

- να μένει η τσάντα στο σχολείο!

Eγώ σε γενικές γραμμές συμφωνώ με την kyra....

δεν βρίσκω τόσο τραγικό δηλ αντί να σχολάνε στις 14 να σχολάνε στις 15...

Μπορεί κάποιος να μου δόσει λινκ για τα πιλοτικά διότι από Σεπτέμβριο που θα ήμαστε πρώτη ανήκουμε σε ένα από αυτά

rQGhp3.png

Διαβάζω, διαβάζω....

Γονείς που δεν συμμετέχουν σε συνελέυσεις γονέων.

Γονείς που βάζουν εξωσχολικές δρατσηριότητες στα παιδιά τους κάθε μέρα, κάθε απόγευμα, "γιατί το παιδί θέλει".

Γονείς που παραπονιούνται γιατί το σχολέιο είναι τόσες ώρες.

Γονείς που παραπονιούνται γιατί το παιδί στη 1 δεν θα φαέι ζεστό φαί αλλά ένα σάντουιτς.

Γονείς που παραπονιούνται γιατί το παιδί έχει διάβασμα στο σπίτι....

Συγνώμη, αλλά αυτά είναι πράγματα που οι ίδοι οι γονείς, με μια μαζικότητα, μπορείτε να τα αλλάξετε!

Αν συμμετέχετε στις συνελέυσεις γονέων (όχι οι 5-10 δεν θα βγάλουν το φίδι από την τρύπα, και ναι η μη-συμμετοχή σημαίνει αδιαφορία), μπορείτε να απαιτήσετε καλύτερες συνθήκες κτηριακές στα σχολέια. Μπορείτε να απαιτήσετε από την υπουργούλα μας τα σχολέια να έχουν θέρμανση, να έχουν σωστούς χώρου υγειινής, σωστούς χώρους εστ'ιασης, σωστό προσωπικό (καθαρίστριες, φύλακες κλπ). Μόνο, όμως, με μαζική συμμετοχή και μαζικές απποφάσεις γίνεται αυτό! Α! Και με τρέξιμο! Δεν μπορούμε να περιμένουμε από τους άλλους να δράσουν για μας!

Εξωσχολικές δραστηριότητες....Δεν μπορεί ένα παιδί 6-11 ετών να έχει κάθε μέρα μαθήματα! Ακόμα και αν "θέλει" πρέπει ο γονιός να βάλει ένα όριο. Και εγώ, ως ενήλικας θέλω πα΄ρα πολλά πράγματα, αλλά δεν μπορώ να τα κάνω όλα όσα θέλω! Όσο για τα αθλήματα, ένα παιδί που δεν πάει μπαλέτο ή κολυμβητήριο (ή πάει μια ώρα την εβδομάδα) δεν γίνεται παχύσαρκι. Παχύσαρκο γίενται αν τρώει από τα Goody's, από πιτσαρίες, αν τρώει γαριδάκια, αν δεντρώει σαλάτες και φρούτα. Στο σχολείο ευτυχως υπάρχει ακόμα το μάθημα της γυμναστικής, και υπάρχουν ακόμα αυλές. Τι παραπάνω κίνηση;;; Είναι υπεραρκετά!

Φαϊ.....Αν το παιδί φάει ένα καλό πρωινό (πόσι άραγε Έλληενς τρώνε; Εγώ το ομολογώ δεν έχω φάει ποτέ), φάει στις 10 ένα φρούτο, στη 1 ένα σάντουιτς με κασεράκι, στις 3 άνετα μπορεί να φάει το φαγάκι του στο σπίτι. Αν φάει στη 1 φαγητό, το΄τε μέχρι τις 3 θα ξαναπεινάσει και θα φάει (πιθανότατα) βλακειούλες. Ένα παιδί πρέπει να τρώει κάθε 3-4 ώρες.

Διάβασμα στο σπίτι....Συζητήστε με τη δασκάλα. Πείετε της ότι το παιδί εξαντλέιται από τη δουλεια που τους βάζει. Μήπως τους δείχνει κάποιον άλλο τρόπο δουλειας που εσείς δεν γνωρίζετε, και έτσι δουλεύετε με το παιδί "λάθος" με αποτέλεσμα τις πολλές ώρες; Μιλήστε με τη δασκάλα! Ακόμα και με τη δασκάλα των ξένων γλωσσών, με τη δασάλα των υπολογιστών....Πείτε τι θελετε εσείς από το σχολείο, συζητήστε το! Πείτε τις ανησυχίες σας, τους φόβους σας (π.χ. δεν θέλω να κάνει υπολογιστές γιατί θα κουρκουτιάσει το μυαλό του!), πείτε πώς βλέπετε το σχολέιο, πώς κατά τη γνώμη σας πρέπει να είναι το σχολείο....Η συζήτηση δεν έκανε ποτέ κακό σε κανέναν! Αφήστε και τη δασκάλα να σας πει τη δική της άποψη. Ακούστε την! Μην την απορρίπτετε! Μπορεί στο τέλος να αλλάξετε γνώμη και οι 2!

Αν πάλι όχι, όπως είπα, οι γονέις έχετε τεράστια δύναμη στα χέρια σας, την οποία σχεδόν ποτέ δεν την εκμεταλλεύεστε! Να λποιπόν η ώρα και η στιγμή να βγείτε μπροστά!

Η φίλη μου που κάνει στο παιδί λογοθεραπεία, δεν το πάει αγγλικά. Του χρόνου, στη δευτέρα, θα ολοκληρώσει τη λογοθεραπεία και θα ξεκινήσει ξένη γλώσσα. Θέλω να πω ότι η λογοθεραπεία προηγείται των πάντων αλλά δεν πειράζει να ξεκινήσει την ξένη γλώσσα ή τη μουσική λίγο αργότερα....

Δεν νομιζω να υπαρχει παιδακι που να πηγαινει λογοθεραπεια, ειδικη παιδαγωγο και να πηγαινει και αγγλικα. Εννοειται οτι προηγειται η ξενη γλωσσα.

Ομως μπορει να πηγαινει καποιο αθλημα, η ζωγραφικη. Καποιες τετοιες δραστηριοτητες βοηθανε πολυ τα παιδια που εχουν προβλημα συγκεντρωσης. :wink:

Διαβάζω, διαβάζω....

Γονείς που βάζουν εξωσχολικές δρατσηριότητες στα παιδιά τους κάθε μέρα, κάθε απόγευμα, "γιατί το παιδί θέλει".

Γονείς που παραπονιούνται γιατί το παιδί στη 1 δεν θα φαέι ζεστό φαί αλλά ένα σάντουιτς.

Συγνώμη, αλλά αυτά είναι πράγματα που οι ίδοι οι γονείς, με μια μαζικότητα, μπορείτε να τα αλλάξετε!

Αν συμμετέχετε στις συνελέυσεις γονέων (όχι οι 5-10 δεν θα βγάλουν το φίδι από την τρύπα, και ναι η μη-συμμετοχή σημαίνει αδιαφορία), μπορείτε να απαιτήσετε καλύτερες συνθήκες κτηριακές στα σχολέια. Μπορείτε να απαιτήσετε από την υπουργούλα μας τα σχολέια να έχουν θέρμανση, να έχουν σωστούς χώρου υγειινής, σωστούς χώρους εστ'ιασης, σωστό προσωπικό (καθαρίστριες, φύλακες κλπ). Μόνο, όμως, με μαζική συμμετοχή και μαζικές απποφάσεις γίνεται αυτό! Α! Και με τρέξιμο! Δεν μπορούμε να περιμένουμε από τους άλλους να δράσουν για μας!

Εξωσχολικές δραστηριότητες....Δεν μπορεί ένα παιδί 6-11 ετών να έχει κάθε μέρα μαθήματα! Ακόμα και αν "θέλει" πρέπει ο γονιός να βάλει ένα όριο. Και εγώ, ως ενήλικας θέλω πα΄ρα πολλά πράγματα, αλλά δεν μπορώ να τα κάνω όλα όσα θέλω! Όσο για τα αθλήματα, ένα παιδί που δεν πάει μπαλέτο ή κολυμβητήριο (ή πάει μια ώρα την εβδομάδα) δεν γίνεται παχύσαρκι. Παχύσαρκο γίενται αν τρώει από τα Goody's, από πιτσαρίες, αν τρώει γαριδάκια, αν δεντρώει σαλάτες και φρούτα. Στο σχολείο ευτυχως υπάρχει ακόμα το μάθημα της γυμναστικής, και υπάρχουν ακόμα αυλές. Τι παραπάνω κίνηση;;; Είναι υπεραρκετά!

Φαϊ.....Αν το παιδί φάει ένα καλό πρωινό (πόσι άραγε Έλληενς τρώνε; Εγώ το ομολογώ δεν έχω φάει ποτέ), φάει στις 10 ένα φρούτο, στη 1 ένα σάντουιτς με κασεράκι, στις 3 άνετα μπορεί να φάει το φαγάκι του στο σπίτι. Αν φάει στη 1 φαγητό, το΄τε μέχρι τις 3 θα ξαναπεινάσει και θα φάει (πιθανότατα) βλακειούλες. Ένα παιδί πρέπει να τρώει κάθε 3-4 ώρες.

Διάβασμα στο σπίτι....Συζητήστε με τη δασκάλα. Πείετε της ότι το παιδί εξαντλέιται από τη δουλεια που τους βάζει. Μήπως τους δείχνει κάποιον άλλο τρόπο δουλειας που εσείς δεν γνωρίζετε, και έτσι δουλεύετε με το παιδί "λάθος" με αποτέλεσμα τις πολλές ώρες; Μιλήστε με τη δασκάλα! Ακόμα και με τη δασκάλα των ξένων γλωσσών, με τη δασάλα των υπολογιστών....Πείτε τι θελετε εσείς από το σχολείο, συζητήστε το! Πείτε τις ανησυχίες σας, τους φόβους σας (π.χ. δεν θέλω να κάνει υπολογιστές γιατί θα κουρκουτιάσει το μυαλό του!), πείτε πώς βλέπετε το σχολέιο, πώς κατά τη γνώμη σας πρέπει να είναι το σχολείο....Η συζήτηση δεν έκανε ποτέ κακό σε κανέναν! Αφήστε και τη δασκάλα να σας πει τη δική της άποψη. Ακούστε την! Μην την απορρίπτετε! Μπορεί στο τέλος να αλλάξετε γνώμη και οι 2!

Αν πάλι όχι, όπως είπα, οι γονέις έχετε τεράστια δύναμη στα χέρια σας, την οποία σχεδόν ποτέ δεν την εκμεταλλεύεστε! Να λποιπόν η ώρα και η στιγμή να βγείτε μπροστά!

:wink: Αυτό ακριβώς θέλω να πω.

Ξέρεις, όταν συμφωνώ πάνω από δύο φορές με έναν άνθρωπο, πρέπει να το κοιτάξει. Και με σένα είναι η δεύτερη φορά.

Διαβάζω, διαβάζω....

είναι η 2η φορά στο φόρουμ που πρέπει να πω respect!:-)

απλά τονίζω τα σημεία που τα σκέφτομαι στο 100% με το ίδιο τρόπο.

rQGhp3.png

Δεν νομιζω να υπαρχει παιδακι που να πηγαινει λογοθεραπεια, ειδικη παιδαγωγο και να πηγαινει και αγγλικα. Εννοειται οτι προηγειται η ξενη γλωσσα.

Ομως μπορει να πηγαινει καποιο αθλημα, η ζωγραφικη. Καποιες τετοιες δραστηριοτητες βοηθανε πολυ τα παιδια που εχουν προβλημα συγκεντρωσης. :wink:

Συμφωνώ. Αλλά είναι τόσες ώρες αυτά? Τα μαθήματα ζωγραφικής είναι συνήθως μία φορά την εβδομάδα. Το άθλημα το ρυθμίζεις εσύ, αν δεν θέλεις επιδόσεις σώνει και καλά. Οπότε μένει χρόνος ου ου ου ου ου .

Ασε που, αν προστεθούν εικαστικά στο σχολείο, μπορεί να είναι αρκετό.

Κίνηση!Αθληση!

"Κάθε μέρα μισή με μία ώρα (εκτως σχολείου), γίνεται?"

Αυτό τονίζουν οι περισσότεροι παιδίατροι!

1 ώρα την εβδομάδα, δεν νομίζω να κάνει την διαφορά!

Εσυ εάν γυμνάζεσαι μόνο μία ώρα την εβδομάδα, σου φτάνει?

Ασε που οπως είπα και πιο πάνω, δεν μπορείς να πεις πχ στην δασκάλα του μπαλέτου οτι το παιδι θα πηγαίνει μονο 1 φορά την εβδομαδα! Πως θα συμβαδίσει με τα υπόλοιπα? Το παιδι θα πηγαίνει και θα είναι στον κόσμο του! Εχει και εκεί μια υλη που πρεπει να βγει.

Κίνηση!Αθληση!

Ασε που οπως είπα και πιο πάνω, δεν μπορείς να πεις πχ στην δασκάλα του μπαλέτου οτι το παιδι θα πηγαίνει μονο 1 φορά την εβδομαδα! Πως θα συμβαδίσει με τα υπόλοιπα? Το παιδι θα πηγαίνει και θα είναι στον κόσμο του! Εχει και εκεί μια υλη που πρεπει να βγει.

Λοιπόν, τώρα κατάλαβα γιατί δε συμφωνούμε.

Φυσικά δεν θα πεις στη δασκάλα να πηγαίνει το παιδί το δικό σου μόνο μία φορά.(αν και στο κολυμβητήριο, γίνεται). Απλά θα επιλέξεις μία σχολή που κάνει μία φορά μπαλέτο την εβδομάδα (υπάρχουν, το ξέρω παρά το ότι δεν έχω κορίτσι). Και εν τέλει, δεν θα αγχωθώ να θα βγει η ύλη του μπαλέτου ή του τάε κβο ντο του 7χρονου.

Λένε οι παιδίατροι ότι χρειάζεται 'οργανωμένη άθληση' σε σχολή μία ώρα την ημέρα εκτός σχολείου????:shock::shock::shock: Η παιδική χαρά, το ελεύθερο παιχνίδι, ο παιδότοπος, το ποδήλατο στην αυλή της γιαγιάς δεν είναι μέσα??

Λοιπόν σε διαβεβαιώνω ότι τα παιδιά μου με μία ώρα οργανωμένη άθληση την εβδομάδα αλλά με έντονη δραστηριότητα και σωστή διατροφή (όχι τηλεόραση, όχι χαζοφαγητό, πολλά φρούτα, λαχανικά χμ κλπ) κάθε άλλο παρά παχύσαρκα είναι. Μην φοβάσαι, δεν αρχίζουν να φουσκώνουν ξαφνικά τα παιδιά, αν μειωθεί το μπαλέτο.

Και να σου πω και κάτι άλλο? Δεν πειράζει κι αν δεν συμφωνήσουμε. Καλή καρδιά. Πάντα θα υπάρχουν παιδιά που τρέχουν όλη τη μέρα σε εξωσχολικά. Και οι γονείς τους τα αγαπάνε εξ ίσου με εμάς τους άλλους. Έτσι είναι η ζωή, δεν μπορούμε να είμαστε όλοι ίδιοι. Εϊναι θέμα επιλογής.

Επανέρχομαι για να προτείνω στην παρέα ένα βιβλίο: Το μανιφέστο της χαρούμενης παιδικής ηλικίας, του Carl Honore, εκδ. αερόστατο.

Κίνηση!Αθληση!

Οχι σίγουρα δεν φτάνει 1 ώρα την βδομάδα! Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα τρέχεις στο μπαλέτο/ποδόσφαιρο κλπ 1-2 ώρες την ημέρα.

Κατ'αρχην θέλω να πιστεύω ότι τα παιδιά κάνουν γυμναστική στο σχολείο και ότι "παίζουν" στα διαλείματα όπως παίζαμε και μεις κάποτε και για τον α/β λόγο τρέχαμε.

Το απόγευμα πρεπει να κάνουν κάθε μέρα κάτι. Αυτό όμως μπορεί να είναι ποδήλατο, πατίνια, παιχνίδια στην παιδική χαρά, μπάσκετ /ποδοσφαιρο με τα παιδιά της γειτονιας, σχοινάκι (ανάλογα με την ηλικία) κλπ. Αυτό πρέπει να είναι το παιχνίδι του παιδιού - οχι επιπλέον δουλεία για την οποία θα πρέπει να μειωθεί το ωράριο του σχολείου!

Τα δικά μου είναι ακόμη μικρά δεν έχουμε διάβασμα αλλά είναι όλη μερα στο νηπειαγωγείο όπου γυμναζονται / τρέχουν αρκετά. Παρόλα αυτα κάθε μέρα σχεδόν πρέπει να κάνουμε κάτι έξω. Για τις βροχερές μέρες πήρα κάτι DVD με γυμναστική για παιδιά και παιχνίδια όπως η κουτσομανία - δεν γίνεται αλιώς η σωματική δραστηριότητα είναι απαραίτητη. Αλλά αυτός είναι χρόνος που παιρνάμε μαζί ευχάριστα δεν είναι υποχρέωση που έχει συγκεκριμένη ώρα και τόπο, περι ορέξεως...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...