Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

διατροφή......αρκεί????

Recommended Posts

κορίτσια καλημέρα!!!!επανέρχομαι στην παρέα μετα απο πολύ καιρό διανυοντας πλέον τον 7 μηνα της εγκυμοσύνης μου!!!!μεχρι τώρα όλα καλά (δόξα τω Θεώ) αλλα όπως πολλες απο εσας ετσι κεγω εμφάνισα τον περιβόητο διαβήτη κύησης!!!!!!γυρω στην 22 εβδομάδα έκανα μια μικρη καμπύλη,της 1ας ωρας με γλυκόζη 50 και τιμές:νηστείας 93 60:128.αμεσως η γιατρός με παρεπεμψε σε ενδοκρινολόγο και απο τότε είμαι σε αυστηρότατη διατροφη και ΠΕΙΝΑ!!!!!πριν μια εβδομαδα εκανα την μεγαλη καμπύλη με 100γρ γλυκόζης και τιμές:νηστειας 80, 60:157, 120:109,180:87.απο τοτε εχω και μετρητη σακχαρου στο σπιτι και μετριεμαι 4 φορες την ημέρα.το φαγητό μου είναι πολύ προσεγμένο και μετρημένο και οι τιμές μεσα στα φυσιολογικά όρια με εξαίρεση 2 τιμές νηστείας και μια χτεσινή που χτυπησε 138 μετα το μεσημεριανό(μπιφτεκι,λαχανο και μια φετα μαυρο ψωμι).αληθεια πως εξηγειται αυτή η τιμή?πρωτη φορα μετα το μεσημεριανο ειχα τετοια τιμη!!!!μπορει να παιζει ρολο οτι εφαγα 2 αντι για 1 μπιφτέκι?και τι γινεται με το θεμα της ινσουλίνης?προφανως δεν θα την αποφύγω ε???όσο για τα γλυκα,υπαρχει κατι που σας επιτρεπεται να φατε γιατι εμενα μου απαγορεψε τα πάντα!!!!!σας ευχαριστω για την προσοχή σας και ευχομαι τα καλύτερα σε όλες!!!!

Διαφημίσεις

κορίτσια καλημέρα!!!!επανέρχομαι στην παρέα μετα απο πολύ καιρό διανυοντας πλέον τον 7 μηνα της εγκυμοσύνης μου!!!!μεχρι τώρα όλα καλά (δόξα τω Θεώ) αλλα όπως πολλες απο εσας ετσι κεγω εμφάνισα τον περιβόητο διαβήτη κύησης!!!!!!γυρω στην 22 εβδομάδα έκανα μια μικρη καμπύλη,της 1ας ωρας με γλυκόζη 50 και τιμές:νηστείας 93 60:128.αμεσως η γιατρός με παρεπεμψε σε ενδοκρινολόγο και απο τότε είμαι σε αυστηρότατη διατροφη και ΠΕΙΝΑ!!!!!πριν μια εβδομαδα εκανα την μεγαλη καμπύλη με 100γρ γλυκόζης και τιμές:νηστειας 80, 60:157, 120:109,180:87.απο τοτε εχω και μετρητη σακχαρου στο σπιτι και μετριεμαι 4 φορες την ημέρα.το φαγητό μου είναι πολύ προσεγμένο και μετρημένο και οι τιμές μεσα στα φυσιολογικά όρια με εξαίρεση 2 τιμές νηστείας και μια χτεσινή που χτυπησε 138 μετα το μεσημεριανό(μπιφτεκι,λαχανο και μια φετα μαυρο ψωμι).αληθεια πως εξηγειται αυτή η τιμή?πρωτη φορα μετα το μεσημεριανο ειχα τετοια τιμη!!!!μπορει να παιζει ρολο οτι εφαγα 2 αντι για 1 μπιφτέκι?και τι γινεται με το θεμα της ινσουλίνης?προφανως δεν θα την αποφύγω ε???όσο για τα γλυκα,υπαρχει κατι που σας επιτρεπεται να φατε γιατι εμενα μου απαγορεψε τα πάντα!!!!!σας ευχαριστω για την προσοχή σας και ευχομαι τα καλύτερα σε όλες!!!!

Λοιπόν αντιμετωπίζω το ίδιο θεματάκι απ' τον 7ο μήνα. Ανεβασμένο σάκχαρο και διατροφή, στην οποία έκοψα ΕΝΤΕΛΩΣ τη ζάχαρη κ ότι έχει να κάνει με γλυκό, αμυλούχο, κοκκινιστό κτλ κτλ.

Έχω 2 μήνες που τρυπάω δαχτυλάκια και μετράω ζάχαρο 3 φορές ημερησίως.

Παρά τη σκληρή διατροφή, πότε είναι έτσι πότε γιουβέτσι. Η ενδοκρινολόγος μου μου είπε ότι είναι πολλές φορές θέμα ορμονών. Φαντάσου ότι κατάφερα να ρυθμίσω το πρωινό ανεβασμένο ζάχαρο πίνοντας ΜΟΝΟ ένα ποτήρι γάλα. Αυτό είναι το πρωινό μου. :shock: Πεινάω εδώ και δύο μήνες λέμε, αλλά τουλάχιστον δεν πήρα περιττά κιλά, γιατί έτρωγα πάρα πολύ :oops:

138 ζάχαρο πήγα κι εγώ 2-3 φορές, είναι πολύ μου είπε η γιατρός. Αν συνεχίσει πας για ινσουλίνη. Εμένα ευτυχώς, τώρα στον 9ο, πάνω από 90 δεν έχει φτάσει σε καμία μέτρηση.

Για τα γλυκά που είπες, κομμένα μαχαίρι. Έκανα μια προσπάθεια να δοκιμάσω αυτά τα ζελεδάκια που είναι για διαβητικούς, αλλά μπουυυυ...Ανέβαινε πάλι. Μέχρι κ τα φρούτα έκοψα για να σταματήσει να ανεβαίνει κι ας μου είχε επιτρέψει μόνο 4 φρούτα την ημέρα. :(

Προσπάθησε να μη συγχίζεσαι, να μην αγχώνεσαι, βοηθούν στο να ανέβει το ζάχαρο. Και να σου πω κ κάτι??? Στην τελική, αν δεις και δε φτιάχνει με τόση σκληρή διατροφή, κάνε ινσουλίνη να βρεις την υγειά σου! Καλύτερα θα είσαι απ' το να πεινάς συνέχεια. Άτιμο πράγμα ο διαβήτης εγκυμοσύνης :evil:

Να σου πάνε όλα καλά και να είσαι ήρεμη!!! Με το καλό το μικρό σου!!

eswmm7.png

εχεις δίκαιο!!!ατιμο πραγμα αυτός ο διαβήτης!!!!και μου φαίνεται βουνο πως θα καταφέρω να φτάσω με αυτη την αυστηρή διατροφή μεχρι τον 9!!!!εσυ τουλάχιστον ξεμπερδεύεις και σου εύχομαι ολόψυχα συντομα να κρατας στην αγκαλιά σου ενα πανέμορφο και υγιέστατο μωράκι!!!!να σου πω την αλήθεια μου είπε ο γιατρός να πειραματιστώ και λίγο με τις τροφές αφου μετα μετρίεμαι και μπορω να δω τι με πειράζει.βεβαια δεν το πολυκάνω γιατι οταν βλέπω υψηλή τιμή φρικάρω!!!!α!!!!και κατι άλλο!!!οποτε εχει τυχει να κάνω δυο απανωτές μ ετρήσεις πάντα αυτές είναι διαφορετικές!!!!ξέρεις γιατι συμβαίνει αυτό??να υποθέσω οτι η πρώτη πάντα μετράει ε???

Εννοείς δύο απανωτές μετρήσεις με διαφορετικές ταινιούλες ε? Ναι, συμβαίνει, μην το κάνεις μωρέ, φρικάρεις τσάμπα, το έκανα κι εγώ και λέω καλά, μουρλάθηκα δεν πάω καλά...Και μετά σταμάτησα.

Έχε υπόψην σου ότι τα μηχανάκια μέτρησης δείχνουν πάντα πιο αυξημένο το ζάχαρο, οπότε μείωνε κ κάτι για να μην τρομάζεις άδικα. Μου το' πε η ενδοκρινολόγος.

Φτιάξε την ψυχολογία σου, διώξε το άγχος σου (λες κ είναι εύκολο θα μου πεις...λέμε τώρα) κ θα δεις που θα φτιάξει. Κι αν δε φτιάξει, στο ξαναλέω. 1000 φορές ινσουλίνη, παρά πείνα χωρίς κανένα αποτέλεσμα λόγω ορμονών!!!

Εγώ έτρωγα πχ ζυμαρικά, (που ανεβάζουν το ζάχαρο) κ οι μετρήσεις έβγαιναν πιο χαμηλές από ποτέ. Είναι λίγο κουλά όλα αυτά, μην ψωμολυσσάξεις κιόλας!

Σου εύχομαι ό,τι καλύτερο για την υγεία σου και τη γέννα σου!!!!

eswmm7.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...