Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πόνοι περιόδου στην αρχή της κύησης

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 202
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Χθες έμαθα πως είμαι έγκυος. Η χοριακή βγήκε 59,3. Έχω όμως πόνους και ενοχλήσεις στην κοιλιά σαν περιόδου. Να φοβάμαι; Ο γιατρός είπε όχι..

WXR0p3.png

συγχαρητηρια να εχεις μια τελεια εγκυμοσυνη και να κρατησεις ενα υγιεστατο μωρακι στην αγκαλιτσα σου:P;):D.κι εγω νομιζω δεν πρεπει να ανησυχεις ειναι φυσιολογικο και στα 2 μου παιδια νομιζα οτι μου ρχετε απο λεπτο σε λεπτο και τελικα μου ηρθε 9 μηνες μετα.μεγαλωνει η μητρα γιαυτο λογικα πονας.και παλι συγχαρητηρια:-D:grin::-D..

ggHRp3.png fkuPp3.png

Διαφημίσεις

Γεια σας και από εμένα!

Καλή επιτυχία σε όσες προσπαθούν και συγχαρητήρια σε όσες τα κατάφεραν!

Εγώ θεωρητικά είμαι 4 εβδ. και 5 ημερών και ουσιαστικά 2 1/2 εβδομάδων από την ωοληψία με μετρήσεις χοριακής 122 και 385 η επαναληπτική. Μέχρι τώρα έχω έντονους πόνους στη μέση και αντίστοιχους πόνους και πρήξιμο στο στήθος.

Σήμερα νιώθω το στήθος μου να μην είναι τόσο πρησμένο και με πονάει λιγότερο. Είναι φυσιολογικά αυτά τα σκαμπανεβάσματα;

• 2 εβδομάδες μετά...

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΚΑΝΑ ΤΕΣΤ ΚΑΙ ΒΓΗΚΕ ΘΕΤΙΚΟ:-D!ΕΧΩ ΟΜΩΣ ΠΟΝΑΚΙΑ ΚΑΤΩ ΧΑΜΗΛΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΕΥΡΑ.ΞΕΡΕΙ ΚΑΜΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΑΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΩ!ΦΟΒΑΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑ ΜΙΑ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΚΥΗΣΗ ΠΡΙΝ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΦΟΒΑΜΑΙ!ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Katsoufaki τα είχα κι εγώ αυτά τα πονάκια αλλά από δεξιά. Νόμιζα το χειρότερο ότι ήταν εξωμήτριο και άλλες τέτοιες βλακείες μη γνωρίζοντας ότι οι πόνοι σ'αυτή την περίπτωση απλά δεν αντέχονται. Στην περίπτωσή μου ήταν το ωχρό σωμάτιο το οποίο εμφανίζεται στην ωοθήκη όπου έγινε η ωορηξία όταν έμεινες έγκυος. Ψάξτο και στο google δεν είμαι καλή στα link. Πολλές φορές προκαλει λίγο πόνο στην αρχή της εγκυμοσύνης. Σου παραθέτω τα στοιχεία της Βικιπαίδειας. Καλή εγκυμοσύνη να έχεις!

Ωχρό σωμάτιο

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Ωχρό σωμάτιο ονομάζεται η προσωρινή ενδοκρινής δομή (αδένας) που αναπτύσσεται μέσα σε ένα άδειο ωοθυλάκιο μετά την ωορρηξία. Εκκρίνει μεγάλες ποσότητες προγεστερόνης καθώς και σημαντικές ποσότητες οιστραδιόλης και ανασταλτίνης-Α, προκειμένου να προετοιμάσει το επιθήλιο της μήτρας για να δεχθεί ένα γονιμοποιημένο ωάριο. Το σωμάτιο εκκρίνει επίσης σημαντικές ποσότητες οιστρογόνων που εμποδίζουν την περαιτέρω έκκριση της γοναδοτροπίνης (από τον υποθάλαμο) και επομένως την έκκριση της ωχρινοποιητικής ορμόνης και της ωοθυλακιοτρόπου ορμόνης. Οφείλει την ονομασία του στον έντονο χρωματισμό του, λόγω της υψηλής συγκέντρωσης καροτενοειδών από τη διατροφή.

Δομή [Επεξεργασία]

Αποτελείται από κύτταρα πλούσια σε λιπίδια.

Λειτουργία [Επεξεργασία]

Σε περίπτωση εγκυμοσύνης συνεχίζει να αναπτύσσεται για το πρώτο τρίμηνο και στη συνέχεια υποστρέφει, ενώ εάν το ωάριο δεν γονιμοποιηθεί (εντός περίπου 14 ημερών, στον άνθρωπο), ουλοποιείται παίρνοντας μορφή ινώδους ιστού και τότε ονομάζεται λευκό σωμάτιο. Η έκκριση προγεστερόνης είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη του ενδομητρίου και τη διατήρηση (υποστήριξη) της εγκυμοσύνης.

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΚΑΝΑ ΤΕΣΤ ΚΑΙ ΒΓΗΚΕ ΘΕΤΙΚΟ:-D!ΕΧΩ ΟΜΩΣ ΠΟΝΑΚΙΑ ΚΑΤΩ ΧΑΜΗΛΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΕΥΡΑ.ΞΕΡΕΙ ΚΑΜΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΑΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΩ!ΦΟΒΑΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑ ΜΙΑ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΚΥΗΣΗ ΠΡΙΝ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΦΟΒΑΜΑΙ!ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Εγώ έχω ακόμα αυτά τα πονάκια και είμαι 6 εβδ. και 2 ημερών... Νομίζω ότι είναι φυσιολογικοί... μη σου πω και επιθυμητοί πόνοι!

Καλησπέρα κορίτσια!

Εγώ είμαι στην 29η εβδομάδα αλλά θα ήθελα να σας πω ότι πόνους και κάτω χαμηλά στην κοιλιά (ίδιοι με περιόδου) και στην μέση είχα τους 2 πρώτους μήνες. Εάν πάτε στην γιατρό σας την πρώτη φορά και σας κάνει ενδοκολπική εξέταση & διαπιστώσει ότι όλα είναι οκ μην στεναχωριέστε που έχετε αυτά τα πονάκια.

Έκανα τεστ εγκυμοσύνης την 6η εβδομάδα (13 μέρες καθυστέρηση είχα!) γιατί με τους πόνους κοιλιάς και μέσης περίμενα να μου έρθει κανονικά περίοδος. Αλλά τελικά αποδείχτηκε λανθασμένο το συμπέρασμα που είχα βγάλει :))

ΥΓ. Μην σηκώνετε βάρη μόνο καθόλου ειδικά τώρα στην αρχή

Κομπλεξικές γυναίκες (καθυ)στερημένες...

Διαφημίσεις

Καλησπέρα κορίτσια! Κι εγώ είμαι καινούρια στο φόρουμ και φρέσκια εγκυούλα:D

Είμαι στην 6η εβδομάδα τώρα. Την προηγούμενη εβδομάδα, που ήταν η 5η δηλαδή, είχα αρκετά πονάκια χαμηλά στην κοιλιά, ιδίως την περασμένη Παρασκευή όλη μέρα.. Ευτυχώς από τότε δεν ξαναπόνεσα σχεδόν καθόλου. Απ'όσο ρώτησα και φίλες μου που ήταν έγκυες, όλες είχαν τέτοια πονάκια στην κοιλιά σαν αυτά της περιόδου στην αρχή της εγκυμοσύνης, οπότε νομίζω ότι είναι πολύ φυσιολογικό!

Ναι, κορίτσια! Τα πονάκια είναι φυσιολογικά. Εγώ διανύω την έβδομη εβδομάδα και ειδικά τις δύο προηγούμενες είχα τραβήγματα και πονάκια αρκετά έντονα και σήμερα που πήγα για υπέρηχο ήταν όλα τέλεια!!!

Κατσουφάκι, αν είναι η πρώτη χοριακή σου είναι πολύ καλή!!! Σε ποια ημέρα καθυστέρησης βρίσκεσαι;

ιοκαστη μου σε ευχαριστω που απαντησες!ναι η πρωτη χοριακη ειναι.ειμαι στην 8η μερα καθυστερησης.αυριο θα την ξαναεπαναλαβω για να δουμε αν ολα πανε καλα!ευχομαι να εχεις μια γερη και ομορφη εγκυμοσυνη!

ιοκαστη μου σε ευχαριστω που απαντησες!ναι η πρωτη χοριακη ειναι.ειμαι στην 8η μερα καθυστερησης.αυριο θα την ξαναεπαναλαβω για να δουμε αν ολα πανε καλα!ευχομαι να εχεις μια γερη και ομορφη εγκυμοσυνη!

Ευχαριστὠ για τις ευχές. Πώς πήγε η επαναληπτική σου;

Διαφημίσεις

Καλημέρα κι απο μένα!!

Είμαι κι εγώ καινούργια στο forum. Προσπαθουμε πανω απο χρονο για ενα παιδακι αλλά είναι δύσκολα τα πράγματα, λόγω πολυκυστικών. Ο γιατρός μου το τελευταίο 4μηνο μου δίνει ωορρηκτικά χάπια. Αυτήν τη φορά είχα δυο μερες καθυστέρηση και μετα δυο μερες μονο καφε υγρα. Λέτε να υπάρχει καμια πιθανοτητα,να ελπίζω? Δε θέλω άλλη μια απογοήτευση, έχω κουραστεί:cry::cry::cry:

Καλημέρα κι απο μένα!!

Είμαι κι εγώ καινούργια στο forum. Προσπαθουμε πανω απο χρονο για ενα παιδακι αλλά είναι δύσκολα τα πράγματα, λόγω πολυκυστικών. Ο γιατρός μου το τελευταίο 4μηνο μου δίνει ωορρηκτικά χάπια. Αυτήν τη φορά είχα δυο μερες καθυστέρηση και μετα δυο μερες μονο καφε υγρα. Λέτε να υπάρχει καμια πιθανοτητα,να ελπίζω? Δε θέλω άλλη μια απογοήτευση, έχω κουραστεί:cry::cry::cry:

Καλημέρα!!

Δεν θέλω ούτε να σε απογοητεύσω ούτε να σου δώσω ελπίδες αλλά κι εγω είχα πόνους περιόδου και την επόμενη μέρα απο εκείνη που περίμενα είχα καφέ και εγω ήμουν έγκυος!!!Σου εύχομαι κι ελπίζω το ίδιο!!!

Αλλα και εσυ να μην είσαι τώρα έγκυος που ξέρεις;;;) ο επόμενος μήνας μπορεί να είναι ο τυχερός!!!μάλλον είσαι σε καλό δρόμο!!

io6Qp3.png

g3BCp2.png

Κι εγώ πριν ακόμα μάθω ότι είμαι έγκυος, και βασικά ήταν την πρώτη μέρα καθυστέρησης είχα τόσο δυνατούς πόνους περιοδου που νόμιζα ότι θα αδιαθετήσω από λεπτό σε λεπτό, τελικά δεν αδιαθέτησα και 3 μέρες αργότερα έκανα ένα τεστάκι και βγήκε θετικό. Τα πονάκια συνεχίστηκαν όχι βέβαια τόσο έντονα αλλά πονούσα αρκετά και τελικα σταμάτησαν όταν ξεκίνησα τα utrogestan

• 3 εβδομάδες μετά...

κοριτσακια μου καλησπερα...........τον προηγουμενο μηνα ειχα περιοδο στις 28 και εχω σταθερο κυκλο καθε 30 μερες............στις 20 του νοεμβρη αρχισα να ποναω το παθενω μια βδομαδα πριν την περιοδο και λεω δεν ειναι τιποτα θα μου ερθει περιοδος στις 26 του νοεμβρη που περιμενα.............αλλα δεν την ειδα την κοκκινοσκουφιτσα να ερχετε.............λιπον σημερα ειμαι στην πρωτη μερα καθηστερισεις και απο τι καταλαβα θα παω και στην δευτερη ........σημερα τα ποναλακια εχουν απαλινει κατα παρα πολυ.................τι λετε αν ειναι

κοριτσακια μου καλησπερα...........τον προηγουμενο μηνα ειχα περιοδο στις 28 και εχω σταθερο κυκλο καθε 30 μερες............στις 20 του νοεμβρη αρχισα να ποναω το παθενω μια βδομαδα πριν την περιοδο και λεω δεν ειναι τιποτα θα μου ερθει περιοδος στις 26 του νοεμβρη που περιμενα.............αλλα δεν την ειδα την κοκκινοσκουφιτσα να ερχετε.............λιπον σημερα ειμαι στην πρωτη μερα καθηστερισεις και απο τι καταλαβα θα παω και στην δευτερη ........σημερα τα ποναλακια εχουν απαλινει κατα παρα πολυ.................τι λετε αν ειναι

Πήγαινε αμέσως για χοριακή. Αυτή θα δείξει σίγουρο αποτέλεσμα. Σου εύχομαι τριψήφιο νούμερο!

Καλή τύχη

Κορίτσια καλησπέρα! Ας παραθέσω κ εγω την απορία μου,μιας και άπειρη και άσχετη με το θέμα..... συνοπτικα:τελευταία περίοδος 16/10 ,τεστ θετικό, ο γιατρός μου εκλεισε ραντεβού την Τρίτη 04/12...μάλλον είμαι στην 5 εβδομάδα λοιπόν...είχα πόνους περιοδου πολύ έντονους,αλλα απο χτες σταμάτησαν!νοιώθω πως μου χει φύγει και το πρήξιμο τόσο στην κοιλιά όσο και στο στήθος....να ανυσηχήσω??ο αντρας μου ψιλο τρομαξε και μου είπε να ξανα κάνουμε το τεστ! :lol: ειναι φυσιολογικά ολα αυτα??

• 5 εβδομάδες μετά...

kalispera koritsia!!!teleytai periodos mou irthe 5 dekembriou me stathero kiklo 24imerwn.eixame epafi 16/12.k ayrio logika perimenw periodo.to proi simera ekana ena test alla arnitiko.persi eixa mia empeiria me 2 meres kathisterisi to self clear mou vgale axno thetiko k tin idia mera pou eixa kanei xoriaki itan 25.yparxei periptwsi to simerino test na einai lathos?an k apo simera to proi exw psiloponakia xamila k ligo sti mesi.sas eyxaristw poly!!

kalispera koritsia!!!teleytai periodos mou irthe 5 dekembriou me stathero kiklo 24imerwn.eixame epafi 16/12.k ayrio logika perimenw periodo.to proi simera ekana ena test alla arnitiko.persi eixa mia empeiria me 2 meres kathisterisi to self clear mou vgale axno thetiko k tin idia mera pou eixa kanei xoriaki itan 25.yparxei periptwsi to simerino test na einai lathos?an k apo simera to proi exw psiloponakia xamila k ligo sti mesi.sas eyxaristw poly!!

Καλησπέρα! Οσο δεν έρχεται η περίοδος πάντα υπάρχει περίπτωση εγκυμοσύνης! Οταν το τεστ γίνεται νωρίς συμβαίνει να μην ανιχνεύσει την ορμόνη στα ούρα, καθώς είναι ακόμη σε μικρή συγκέντρωση. Αν και τις επόμενες 2-3 μέρες συνεχιστεί η καθυστέρηση πήγαινε για χοριακή!

8hwQp3.png

Καλησπέρα! Οσο δεν έρχεται η περίοδος πάντα υπάρχει περίπτωση εγκυμοσύνης! Οταν το τεστ γίνεται νωρίς συμβαίνει να μην ανιχνεύσει την ορμόνη στα ούρα, καθώς είναι ακόμη σε μικρή συγκέντρωση. Αν και τις επόμενες 2-3 μέρες συνεχιστεί η καθυστέρηση πήγαινε για χοριακή!

Σ'ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ....ΑΛΛΑ ΝΑ...ΞΕΡΕΙΣ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ.ΔΕΝ ΚΡΑΤΙΕΣΑΙ Κ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΑΠΟ ΠΙΟ ΝΩΡΙΣ.ΕΛΠΙΖΩ ΤΑ ΠΟΝΑΚΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΟΥ ΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΥΡΙΟ.ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΙΟ ΩΡΑΙΟ ΑΠ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΕΙΔΕ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΠΩΣ ΕΛΕΓΕ ΣΕ ΜΙΑ ΞΑΔΕΡΦΗ ΤΟΥ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΠΑΜΠΑΣ,ΕΛΠΙΖΩ ΜΟΝΟ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΕΠΗΡΕΑΣΑ ΕΓΩ ΑΛΛΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ:-D

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...