Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Κλάμματα με ξένους !!!


mami

Recommended Posts

Η μπεμπούλα μου είναι πολύ πολύ αντικοινωνική !!! :oops::oops::oops:

 

Ανέχεται μόνο την παρουσία της μαμάς και του μπαμπά (φυσικά !!!), άντε και της γιαγιάς της που την βλέπει συνέχεια από νεογέννητο.

 

Όποτε όμως συναντήσει κάποιον άλλο....μπήζει κάτι κλάμματα !!!!!

Με το που την βλέπει ο επισκέπτης μας (και μάλιστα από κάποια απόσταση, γιατί ξέρω την ιδιοτροπία της και προειδοποιώ ανάλογα) .... σε 10 δευτερόλεπτα, έχει αρχίσει να κλαίει.

Άντε και ξεπερνάμε τη πρώτη δύσκολη στιγμή ...και κάθεται ο κακόμοιρος ο επισκέπτης μας στον καναπέ να ξεπεράσει το σοκ.... πολλές φορές είναι ικανή να τον βλέπει αραιά και που εκεί που κάθεται... και άντε πάλι τα κλάμματα !!!

 

Βοήθεια !!! :roll::roll::roll::roll:

Τι να κάνω ????

Αισθάνομαι πολύ άσχημα και αποφεύγω να έρθει κόσμος στο σπίτι μου !!!

Αλλά μέχρι πότε ???

kTB4p3.png

N9Mep2.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Καλημέρα mami!!

Η μπεμπούλα σου είναι πολύ μικρή ακόμη και ενοχλείται απο την παρουσία ανθρώπων που δεν γνωρίζει.Τώρα που έχει μάθει τους γονείς της, θέλει να τους έχει αποκλειστικά και να τους χαρεί.Και η δικιά μου όλο έκλαιγε όταν έβλεπε "άγνωστα πρόσωπα" στο σπίτι μας και τώρα τρέχει στις αγκαλιές όλων και κάνει χαρές.Εμείς δεν κάναμε τίποτα ιδιαίτερο, συνεχίσαμε να έχουμε κόσμο στο σπίτι μας και σιγά σιγά συνίθησε.

Dont worry!!! :lol::wink:

Link to comment
Share on other sites

Εμείς δεν κάναμε τίποτα ιδιαίτερο, συνεχίσαμε να έχουμε κόσμο στο σπίτι μας και σιγά σιγά συνίθησε.

Dont worry!!! :lol::wink:

 

Αχ τι καλά...λες να συνηθίσει κι εμένα ???

Εσένα από ποιά ηλικία και μετά συνήθισε ???

kTB4p3.png

N9Mep2.png

Link to comment
Share on other sites

τη μπεμπα σου την πας βολτες εξω???

εχετε παιδακια στον κυκλο σας?? ισως αν την φερεις σε επαφη με μικρα παιδακια να εχεις καλυτερα αποτελεσματα!!

Link to comment
Share on other sites

Αχ τι καλά...λες να συνηθίσει κι εμένα ???

Εσένα από ποιά ηλικία και μετά συνήθισε ???

 

Μετά τους 9 περίπου μήνες είδαμε αποτελέσματα.Απόλαυσε τώρα την πλήρη αφοσίωση της, μετά θα την κυνηγάς για να την πάρεις αγκαλιά. :lol::D:lol::D:lol::D

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Μην στεναχωριέσαι..Στην ηλικία της μικρής σας κι εμάς ακριβώς τα ίδια και μας έκανε εντύπωση γιατί είμαστε πολύ κοινωνικοί άνθρωποι με πολλούς συγγενείς και φίλους με παιδάκια κτλ.Με το καιρό από μόνη της το απέβαλλε και μάλιστα τώρα γελάει και παίζει με όλους..Καλά άν βλεπει παιδάκια τρελένεται!!

Link to comment
Share on other sites

η μπεμπούλα σου δεν ειναι καθόλου αντικοινωνική,

αντίθετα είναι ενα απολύτως φυσιολογικό παιδάκι που περνάει το στάδιο της προσκόλλησης.

 

διαβασε όλα αυτα,

 

για να ξέρεις πως να το αντιμετωπίσεις και να μη σε πανικοβαλλει αυτή η ανάγκη του παιδιού σου.

 

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?p=55174#55174

 

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=607

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα ,

και εμένα η μικρή μου όταν ήταν πολύ μωρό μόλις έβλεπε άλλα πρόσωπα εκτός των οικείων της γινόταν χαμός...

όμως όταν ξεκίνησα και την έβγαζα έξω , μαγαζιά , παιδική χαρά κ.τλ. εξοικειώθηκε με τους άγνωστους ανθρώπους και τώρα πια μέχρι και κουβέντα πιάνει αν την ρωτήσουν ....

 

μην στεναχωριέσαι απλά τώρα που ανοίγει και ο καιρός ξεκινηστέ τις βόλτες για να βλέπει και άλλους ανθρώπους..έξω...

Link to comment
Share on other sites

Μου θυμίζεις τον εαυτό μου πριν από 2 μήνες. Έτρεμα μήπως την κοιτάξει κανείς. Γιατί με το που της μιλούσε κάποιος έμπηγε τα κλάματα. Άρχιζα κι εγώ τις δικαιολογίες μήπως και σώσω την κατάσταση.

Τελικά όταν έγινε 5 μηνών, πριν από 20 μέρες δηλαδή, άλλαξε. Βλέπει ξένο άνθρωπο και αρχίζει τα χαμόγελα.

Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν...

 

as1cAbp0g410010MDA4MjExfDlqfEggbWFnb3VsaXRzYSBtYXMgZWluYWk.gif

Link to comment
Share on other sites

Μου θυμίζεις τον εαυτό μου πριν από 2 μήνες. Έτρεμα μήπως την κοιτάξει κανείς. Γιατί με το που της μιλούσε κάποιος έμπηγε τα κλάματα. Άρχιζα κι εγώ τις δικαιολογίες μήπως και σώσω την κατάσταση.

Τελικά όταν έγινε 5 μηνών, πριν από 20 μέρες δηλαδή, άλλαξε. Βλέπει ξένο άνθρωπο και αρχίζει τα χαμόγελα.

Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν...

 

as1cAbp0g410010MDA4MjExfDlqfEggbWFnb3VsaXRzYSBtYXMgZWluYWk.gif

 

Δε λες τίποτα !!!!!

 

Ντρέπομαι τόσο μα τόσο πολύ, που δεν ξέρω τι να κάνω.

Αισθάνεται και ο άλλος άβολα που βλέπει ότι μόλις έκανε ένα μωρό να τσιρίζει, και με κοιτάει απολογητικά !!!

Γενικά είμαστε μία ωραία ατμόσφαιρα !!!

 

Ελπίζω να βελτιωθεί η κατάσταση σύντομα !!!!

 

Πλησιάζουμε κι εμείς να γίνουμε 5 μηνών.... :wink::wink::wink:

kTB4p3.png

N9Mep2.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Διαβασε κι αυτο:

 

23/07/2007 - Ξαφνικά φοβάται τα νέα πρόσωπα!

 

Μέχρι πριν λίγο καιρό χαμογελούσε σε όλους! Τώρα τους κοιτάζει με βλέμμα καχύποπτο κι αν πλησιάσουν πολύ, μπορεί... και να βάλει τα κλάματα. Μα, τι έπαθε ξαφνικά το μικρούλι σας;

 

Της Φλώρας Κασσαβέτη με τη συνεργασία της Εύης Αθανασιάδου, παιδοψυχολόγου

 

Στη γιορτή του παππού όλοι οι συγγενείς περίμεναν με ανυπομονησία να γνωρίσουν το νέο μωρό. Η μπεμπούλα όμως έδειχνε αναστατωμένη. Αν κάποιος πλησίαζε πολύ, έβαζε γοερά κλάματα αρπάζοντας τη μαμά της από το λαιμό. Όλοι ήθελαν να την κρατήσουν αγκαλιά. Εκείνη όμως δεν ήθελε κανέναν. Τι απογοήτευση! Με μεγαλύτερη εκείνη της μητέρας της που με βλέμμα απελπισίας αναρωτιόταν: «Τι έχει το μωρό μου; Γιατί δεν είναι πια πρόθυμη να τους κατακτήσει όλους με εκείνα τα γλυκά της χαμόγελα;».

 

Όσο είναι μικρό, το μωρό μπορεί να γελάει τόσο εύκολα σε κάποιον που βλέπει για πρώτη φορά, όσο εύκολα χαμογελά και στους γονείς του. Το πιθανότερο, μάλιστα, είναι ότι δεν θʼ αντιδράσει ιδιαίτερα αν το κρατήσει στην αγκαλιά του ένας άγνωστος. Όλα αυτά, όμως, μπορεί νʼ ανατραπούν γύρω στα μέσα του πρώτου χρόνου. Μία μέρα, το μέχρι πριν από λίγο καιρό κοινωνικό μικρούλι σας δεν θέλει κανένα καινούργιο πρόσωπο γύρω του. Μπορεί, μάλιστα, να αντιδράσει αρνητικά ακόμα και με πρόσωπα που έχει ξαναδεί αλλά δεν βλέπει πολύ τακτικά, π.χ. τη νονά, το θείο ή τη γιαγιά που μένει μακριά.

 

Τι αλλάζει

 

Γύρω στους 3 πρώτους μήνες τα μωρά αρχίζουν να συνδέουν το πρόσωπο με τη σχέση που υπάρχει μεταξύ τους. Η μητέρα κάνει κάτι, περιμένει, το μωρό ανταποκρίνεται. Μετά, περιμένει εκείνο να αντιδράσει η μητέρα. Κάτι τρέχει μεταξύ τους, που δεν συμβαίνει με τους υπόλοιπους. Έτσι δεν είναι διόλου απίθανο μετά τους 6 μήνες το μικρούλι να αρχίσει νʼ αντιδρά αρνητικά στα νέα πρόσωπα, δείχνοντας ξεκάθαρα ότι προτιμά να είναι με τους γονείς του.

 

Από το δεύτερο μισό του πρώτου χρόνου, εξάλλου, το μωρό μπορεί να εκδηλώσει το άγχος του αποχωρισμού. Το παιδί προσκολλάται περισσότερο στους γονείς σʼ αυτή τη φάση, καθώς ο δεσμός που ξεκίνησε από τη στιγμή της γέννησης ενισχύεται, διαδικασία που έχει να κάνει και με την ανάπτυξη γνωσιακών ικανοτήτων. Το μωρό σάς γνωρίζει πια καλά. Γνωρίζει ότι εσείς είστε που καλύπτετε τις ανάγκες του και που το ανακουφίζετε απʼ οτιδήποτε το ενοχλεί. Το μωρό κάνει ξαφνικά αυτή τη φοβερή ανακάλυψη: Είστε ο γονιός, δηλαδή το πιο σημαντικό πρόσωπο στη ζωή του! Κανένας άλλος ενήλικας δεν είναι κατάλληλος. Το παιδί θέλει το δικό του, προσωπικό ενήλικα. Κλαίει, λοιπόν, όχι γιατί τρομάζει με τα νέα πρόσωπα, αλλά επειδή φοβάται μήπως σας αποχωριστεί!

 

Όλα βαίνουν καλώς!

 

Στην αρχή, παίρνει αυτό το ανήσυχο ύφος, μετά γυρίζει και σας κοιτάει, κλείνει τα μάτια, σουφρώνει τα χείλια και, τελικά, ξεσπά σε κλάματα.

 

Να θυμάστε ότι η αντίδραση αυτή όχι μόνο είναι ενδεικτική για μωρά μεταξύ 6 και 12 μηνών, αλλά αξιολογείται ως άκρως φυσιολογική και υγιής. Σημαίνει ότι το μωρό γνωρίζει πολύ καλά ποια είστε και έχει ήδη αναπτύξει σχέση ασφάλειας με σας και με τα οικεία σʼ αυτό πρόσωπα. Όσο κι αν σας φαίνεται περίεργο, η αντίδρασή του είναι ένδειξη καλής σχέσης με τους γονείς του! Μην επηρεάζεστε, λοιπόν, από κάποιους που θα βιαστούν να κολλήσουν ταμπέλες στο μωρό σας, π.χ. «Είναι αντικοινωνικό ή προσκολλημένο». Καλό θα ήταν, μάλιστα, να εξηγήσετε στους άλλους γιατί το μωρό αντιδρά όπως αντιδρά, έτσι ώστε να καταρριφθεί αυτός ο μύθος.

 

Πότε τελειώνει αυτή η φάση

 

Περίπου μετά από 6 μήνες από τότε που εκδηλώνεται η συγκεκριμένη αντίδραση. Κατά κανόνα, δηλαδή, μόλις το παιδάκι χρονίσει. Φυσικά, υπάρχουν διαφορές. Κάποια μωρά είναι πιο ντροπαλά από τη φύση τους και μπορεί να συνεχίσουν να είναι επιφυλακτικά για μερικά χρόνια ακόμα, ενώ άλλα ξεπερνούν αυτό το στάδιο γρήγορα. Άλλα, πάλι, χρειάζονται κάποιο χρόνο μέχρι να νιώσουν ασφαλή με τα καινούργια πρόσωπα.

 

Η στάση των γονιών πάντως παίζει σπουδαίο ρόλο. Για κάποιους το θέμα «ανεξαρτησία» είναι ένα πολύ σημαντικό και ίσως υπερεκτιμημένο κεφάλαιο. Στην πραγματικότητα, όμως, δεν θα έπρεπε νʼ ανησυχούν καθόλου. Αντίθετα, πρέπει νʼ αντιμετωπίζουν το θέμα της ανασφάλειας του μωρού με χαλαρότητα.

 

Τα 5 βήματα της ανώδυνης προσέγγισης!

 

1. Κοντά τα χέρια!

 

Το μωρό δεν είναι κούκλα που όλοι μπορούν να το πάρουν αγκαλιά, να το φιλήσουν, να το ζουλήξουν. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, είναι φυσικό εκείνο να διαμαρτυρηθεί. Μη δίνετε εύκολα το μωρό στους άλλους, ειδικά αν εκείνο αναστατώνεται. Το μωρό πρέπει να νιώθει ότι η μητέρα είναι η ασφαλής βάση από την οποία μπορεί να εξερευνήσει τον κόσμο.

 

2. Χαμηλώστε τους τόνους!

 

Συμβουλέψτε τους άλλους να είναι ήπιοι στον τρόπο που προσεγγίζουν το μωρό. Όχι δυνατές φωνές ενθουσιασμού, ξαφνικές αγκαλιές, δυναμικές κινήσεις ή πολλά φιλιά. Ακόμα και πρόσωπα από το στενό οικογενειακό περιβάλλον μπορεί να χρειάζεται νʼ αλλάξουν τον τρόπο που εκφράζουν την αγάπη τους.

 

3. Κρατήστε κάποια απόσταση

 

Εξηγήστε στους επισκέπτες ότι χρειάζεται να κρατήσουν κάποια απόσταση στην αρχή, μέχρι να τους συνηθίσει το μωρό. Το καλύτερο είναι να κάτσετε κοντά τους, με το μωρό στην αγκαλιά σας και να αρχίσετε να μιλάτε, δίνοντας την ευκαιρία στο μικρούλι να ηρεμήσει και να συνηθίσει την παρουσία τους.

 

4. Δώστε χρόνο!

 

Δώστε χρόνο στο μικρό να περιεργαστεί τα νέα πρόσωπα από θέση ασφάλειας. Τολμήστε να κάνετε μία σταδιακή προσέγγιση μιλώντας του ήρεμα και καθησυχαστικά. Συμβουλέψτε το νέο πρόσωπο να του δώσει κάποιο αγαπημένο μικρό παιχνιδάκι, παροτρύνοντας το μικρούλι να το πάρει με το χεράκι του.

 

5. Δοκιμάστε ξανά

 

Αν διαπιστώσετε ότι το μικρό δείχνει σημάδια αναστάτωσης προς το νέο πρόσωπο, απομακρυνθείτε για λίγο μέχρι να ηρεμήσει και σταδιακά πλησιάστε ξανά.

 

(πλαίσιο)

 

Tip: Συχνή επαφή με κόσμο!

 

Για νʼ αφήσει το μωρό αυτή τη φάση πίσω του όσο το δυνατόν πιο γρήγορα χρειάζεται... εξάσκηση! Όσο πιο συχνά επιδιώκετε να βλέπει το μωρό κόσμο, τόσο περισσότερο συνηθίζει στην παρουσία άλλων. Αντίθετα, αν αποφεύγετε τις επισκέψεις και τις κοινωνικές συναναστροφές, τότε δεν του δίνετε την ευκαιρία να εξαλείψει αυτή τη συμπεριφορά. Σε ό,τι αφορά κάποια κοντινά πρόσωπα -η θεία, η νονά, ο παππούς, η φίλης σας- αυτό που βοηθάει είναι η επανάληψη, με τακτικές επισκέψεις προκειμένου το παιδάκι να μάθει να τους αναγνωρίζει και να εξοικειωθεί μαζί τους!

 

Ικανότητα αναγνώρισης: Ωριμάζει με τον καιρό!

 

Επειδή ο άνθρωπος είναι κοινωνικό ον, το να αναγνωρίζει πρόσωπα είναι πολύ σημαντική υπόθεση. Όμως, η ικανότητα αυτή αργεί να ωριμάσει σε σχέση με τα υπόλοιπα συστήματα της όρασης. Γύρω στην εφηβεία, ένα παιδί μπορεί πια να αναγνωρίσει πρόσωπα τόσο εύκολα, όσο κι ένας ενήλικας. Σύμφωνα πάντως με την Daphne Maurer, καθηγήτρια ψυχολογίας στο McMaster University στο Hamilton, η αναγνώριση προσώπων είναι μία σημαντική δεξιότητα που τα μωρά αρχίζουν να εξασκούν από την ώρα της γέννησής τους. Έρευνες μάλιστα έχουν δείξει ότι...

 

* Λίγα λεπτά μετά τη γέννησή τους, τα μωρά δείχνουν προτίμηση σε σχέδια που μοιάζουν με πρόσωπα.

* Λίγες μέρες μετά τη γέννησή τους, κοιτούν το πρόσωπο της μητέρας τους περισσότερο από ότι των άλλων.

* Τους 2 πρώτους μήνες, τα μωρά παρατηρούν κάποια εξωτερικά χαρακτηριστικά για νʼ αναγνωρίσουν κάποιον, π.χ. τα μαλλιά. Μπορεί, λοιπόν, εύκολα να υπάρξει σύγχυση αν, για παράδειγμα, η μητέρα και κάποιος άγνωστος φορούν ίδια ρούχα ή έχουν ίδιο χρώμα και μήκος μαλλιών.

* Στους 2 με 3 μήνες αρχίζουν να εστιάζουν πιο πολύ σε χαρακτηριστικά του προσώπου, όπως η μύτη, το στόμα και ειδικά τα μάτια, για νʼ αναγνωρίσουν κάποιον.

* Μετά τους 3 μήνες, το μωρό μπορεί νʼ αναγνωρίσει το πρόσωπο της μητέρας του, ακόμα κι αν τα μαλλιά της δεν φαίνονται ή είναι αλλαγμένα. Μπορεί, επίσης, να το αναγνωρίσει από διαφορετικές οπτικές γωνίες.

* Ακόμα και μεταξύ 6-12 μηνών, η μνήμη του μωρού σχετικά με τα πρόσωπα δεν έχει μεγάλη διάρκεια. Το μωρό δεν μπορεί να συγκρατήσει το πρόσωπο των γονιών του για πολύ καιρό στη μνήμη του αν μεσολαβήσει μεγάλο διάστημα μέχρι να τους ξαναδεί.

Link to comment
Share on other sites

jean πολυ ωραιο αρθρο!! ακομα και εγω που δεν εχω τετοιο προβλημα διαβασα πολλα πραγματα που με αφορουν!

πολυ ενδιαφερον, ευχαριστουμε πολυ!

Link to comment
Share on other sites

Mami σε καταλαβαίνω σαν να περιγράφεις τη δική μου κατάσταση! 11 μηνών ο τρομοκράτης, ως τους 5 περίπου όλα καλά. Ξαφνικά άρχισε να κλαίει ακόμα και με το γείτονα που έβλεπε να τον χαιρετά απ'το παράθυρο!!! Τώρα είναι κάπως καλύτερα, αλλά όχι θεαματικά: δεν έχει πρόβλημα να έρθει κόσμος στο σπίτι. Αρκεί να μην του απευθύνουν το λόγο (!!!) και να καθίσουν 3-4 μέτρα μακριά του! Να σου πω την αλήθεια, το διασκεδάζω! Είναι ένδειξη πως ωριμάζει ο εγκέφαλός του και αναγνωρίζει τους οικείους.

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...