Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Δίκλινο, τρίκλινο ή τετράκλινο?

mimika

Recommended Posts

Υπαρχει καμια μανουλα απο σας που να εχει εμπειρια απο το "Μητερα"?

Δεν εχω ακουσει και πολλα για μαιες, προσωπικο και γενικα οτι αφορα το συγκεκριμενο μαιευτηριο και εχω ηδη αγχος για το που θα πεσουμε.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 53
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ΓΕΝΕΣΙΣ το τρίκλινο είναι 1.525 με την αμοιβή παιδιάτρου και αναισθησιολόγου... Ενώ το Μονόκλινο Β 2.450 αλλά και πάλι δεν έχει ούτε καναπέ μέσα για να κοιμηθεί κάποιος μαζί σου αν σου προκύψει καισαρική οπότε πας ίσως στο μονόκλινο Α το οποίο θα βγει 2.800 με την αμοιβή επίσης παιδιάτρου καθώς και αναισθησιολόγου...

Και εξτρά η αμοιβή του γυναικολόγου/μαιευτήρα... Χμμ με βλέπω τρίκλινο πολλά τα λεφτάαααααααααααα !!

Όταν παίρνω...γεμίζουν τα χέρια μου. Όταν δίνω, γεμίζει η ψυχή μου...

Μιμίκα, εγώ γέννησα στο Μητέρα πριν από περίπου 3 χρόνια.

Επέλεξα το τετράκλινο οικονομικό (κατόπιν παρότρυνσης του γιατρού μου).

Από άποψη "ξενοδοχείου" και "εστιατορίου" ήταν μια χαρά. Οι μαίες δεν μπορώ να πω ότι με βοήθησαν ιδιαίτερα (εκτός από μία που ήταν λίγο μεγλύτερες η Πόπη, η οποία φαινόταν ότι λάτρευε τα μωρά) με τον θηλασμό, αντιθέτως μας έλεγαν ότι την πρώτη μέρα δεν έχει νόημα να βάλεις το μωρό στο στήθος !! Βέβαια εγώ είχα τη δικιά μου μάια η οποία ερχόταν κάθε μέρα και μου έδειχνε διάφορα πράγματα. Στο τέλος, όταν είναι να πάρεις το μωρό και να φύγεις, έρχεται μια μαία και σου δείχνει πως να το αλλάζεις, πώς να το κάνεις μπάνιο κ.τλ. αλλά τα λέει τόσο γρήγορα (σαν ρομπότ) που αν δεν είχα την μαμά μου κοντά μου τις πρώτες μέρες, φαντάζομαι ότι θα είχα κάνει τις απίστευτες γκάφες.

Τέλος, μου έμεινε μια αίσθηση ότι είναι σαν ένα "εργοστάσιο μωρών" όπου κοιτάνε κυρίως πως να βγάλουν λεφτά, αλλά φαντάζομαι ότι όλα τα ιδιωτικά μαιευτήρια το ίδιο είναι.

Η μόνη συμβουλή μου είναι... Χαλάρωσε και απόλαυσέ το... και κοίτα να ξεκουραστείς αυτές τις μέρες που θα είσαι στην κλινική...

Εγώ πάντως το δεύτερο θα γεννήσω Θεσσαλονίκη (μάλλον Γενική).

Σοφία

Όσο ζω... μαθαίνω

--------------------------

Μαρία (γέννηση 5/6/2004)

Σωτήρης (γέννηση 30/7/2007)

Sofia μου σ'ευχαριστω πολυ!

Η αληθεια ειναι οτι εχω ηδη αυτη την αποψη και για το Μητερα και για το Ιασω καθοτι εχουν γεννησει αρκετες γνωστες και φιλες και στα δυο. Θα προσπαθησω να χαλαρωσω κι ελπιζω να μη χρειαστει να επεμβω σε οτι αφορα τις μαιες.....

Το μονο που εχει σημασια ειναι να εχουμε γερα και τυχερα μωρακια!!!

Και τις δύο γέννες μου τις έκανα στην Γενική Κλινική της Θεσσαλονίκης σε δίκλινο δωμάτιο.

Την πρώτη φορά είχε πολυ κίνηση η κλινική γιατί δε είχε ανοιξει το Γενεσις αλλά εγώ ήμουν τυχερή γιατί πέτυχα πολύ καλή κοπέλα και μείναμε από τότε φιλες και συναντιόμαστε συχνά. Την δευτερη φορά δυνοπάθησα τα δύο πρωτα βράδια απο την διπλανή μου, ροχάλιζε, έκλαιγε, κτλ. Μετά έφυγε και ήμουν μόνη και απόλαυσα τις παροχές του μονόκλινου σε χαμηλη τιμή. Νομίζω πως τα μονοκλινα ειναι υπερβολικά ακριβά - εκτος αν τα έχεις και μπορείς να τα δόσεις.

Και στραβός να σου τύχει κάνεις λίγη υπομονή και μετά φεύγεις τρισευτυχιμσένη με το μωράκι σου. Αλλά παρόλα αυτά έχεις το δικαίωμα να ζητήσεις αλλάγή δωματίου και αυτοί είναι υποχρεωμένοι να στο κάνουν. Το λέω γιατι έτυχε να ζήσω μια τέτοια κατάσταση και μάλιστα έλεγαν ότι δεν έχουν διαθέσιμο και αυτος ο κύριος που το ζητούσε απαίτησε να μπει σε πχ μονοκλινο μέχρι να αδειάσει άλλο δίκλινο που ήθελε!

Όσον αφορά για την βαλιτσα θα μπορέσετε να πάρετε πολλές πληροφορίες απο σεμινάρια που γίνονται στο Mothercare και στο Prenatal. Κυρίως στο πρώτα υπάρχει σεμινάριο και για θηλασμό κτλ. Εγω βοηθήθηκα αφάνταστα . Υπηρχε μαια που έλεγε για το μπάνιο το μωρου, πως να το κρατήσεις κτλ. Μερικές φορές ειναι λιγάκι προιοντικό αλλά σημασία έχει να μάθεις τι θες τι χρειάζεσαι και να αποφασίσεις. Αξιζει τον κόπο! :wink:

g07Lp2.png

Διαφημίσεις

• 9 months later...

Εγώ έκανα πριν τρία χρόνια καισαρική στο Λητώ σε δίκλινο (ήταν ο πρώτος μου τοκετός) και πλήρωσα 3150 στο νοσοκομείο και 2500 στο γιατρό μου. Ενώ η διπλανή μου κοπέλα που έκανε φυσιολογικό τοκετό πλήρωσε 2900 στο νοσοκομείο και 3000 στο γιατρό της!

Με έβαλαν να σηκωθώ 5-6 ώρες μετά την επέμβαση (με ορό και καθετήρα) και κάθε δύο ώρες να περπατάω μέσα στο δωμάτιο. Σε 24 ώρες μου έβγαλαν καθετήρα και ορό και έτρωγα τα πάντα.

Αυτή τη φορά έλεγα να επιλέξω τρίκλινο, γιατί είναι μεγάλη η διαφορά τιμής και θα μπορούσα να αγοράσω κάτι στα παιδιά μου αντί για δίκλινο. Όμως όσο πλησιάζει ο καιρός, σκέφτομαι πάλι να διαλέξω δίκλινο. Δεν αντέχω δυστυχώς με πολλά άτομα, αν και δεν είμαι παράξενη, και η κλινική είναι πολύ αυστηρή στα ωράρια και στον αριθμό των επισκεπτών.

Ας είναι όλα καλά και το δωμάτιο είναι στα δευτερεύοντα.

wjhKp3.png

c5dop3.png

Συμφωνώ με την Iride τα ποσά μπορεί να είναι ολίγον τι εξωφρενικά για το δίκλινο αλλά είναι πολύ καλύτερα να μην έχεις ένα κάρο κόσμο μέσα έξω(Φαντάστητε σκινικό σε 6κλινο..εσεισ και ο σύζηγος δηλαδη 12 άτομα αλλά 2 σε κάθε κοπέλα για επίσκεψη 12 το σύνολο 24 ΑΤΟΜΑ μαμα μου φαντάσου φασαρία.....)Ανχωθηκα και που το σκέφτηκα!!Εντάξει δεν μου τρέχουν και απότα μπατσάκια αλλά και σε τρίκλινο που γέννησε μια εξαδέλφη μου πριν ένα μήνα πάλι πολυ κόσμο μάζευε το δωμάτιο.Καμια ηρεμία είναι και το προσωπικό που μπαινοβγαίνει...

Κορίτσια συμφωνώ για το δίκλινο.

Είναι βεβαια ακριβό, στο μητέρα πληρώσαμε μόνο για το δωμάτιο γύρω στα 3500 ευρώ και 2000 ο γιατρός. Δε μπορώ όμως να κοιμηθώ με φασαρία και ευτυχώς που πηγα σε τέτοιο δωμάτιο γιατί απέναντι που ήταν τα τρίκλινα γινόταν χαμός. Το καλύτερο όμως ήταν ότι τη δεύτερη ημέρα έφυγε η κοπέλα που ήταν δίπλα μου και μέχρι να φύγω έμεινα μόνη μου... :D:D

Ειστε η ζωη μου: Θεοδώρα 3ων, Στελα 2, Μπεμπης-Αποστολος!

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

• 1 month later...

Κορίτσια καλημέρα!

Διάβασα όλα τα παραπάνω που γράφετε για την επιλογή του δωματίου στο μαιευτήριο, και ήθελα να διασαφηνίσω το εξής:

Εγώ που θα κάνω καισαρική στο Ιασώ και θα έχω και δίδυμα, τι προτείνετε να κάνω? Τα οικονομικά μας δεν είναι καθόλου καλά και μου φάνηκε δελεαστικό αυτό που γράφετε σχετικά με το τετράκλινο που έχει δύο τουαλέτες και είναι προτιμότερο του τρίκλινου. Ή μήπως θα είναι κόλαση και πρέπει να σκεφθώ μόνον το δίκλινο? Για μονόκλινο δεν δυνάμεθα, δυστυχώς...

Ανυπομονώ να ακούσω τις απόψεις σας!

κορίτσια μάλλον εγώ ήμουν απο τις τυχερές , στην πρώτη γέννα είχα ιδιωτίκη ασφάλεια που μου κάλυπτε 90% το τοκετό και πήγα σε μονόκλινο στο ιασώ...Π'αρα πολύ μικρό !!! σαν κλουβί , στην δεύτερη τετράκλινο πολύ ωραίο !!!Άλλα στην τρίτη (μιας και ήμουν καλή πελάτισσα του γυναικολόγου :lol: ) μου είπε να δηλώσω 6κλινο και μετά αυτός με εσωτερικές διαδικασίες με έβαλε σε τρίκλινο (βέβαια στον λογαριασμό πλήρωσα 6 κλινο) :wink:

Διαφημίσεις

mamaka,

για κάνε μια περιγραφή πιο ακριβή του τετράκλινου, σε παρακαλώ. Είναι χωρισμένο σε δύο μέρη με παραβάν? Ηχομόνωση μηδενική, βεβαίως, αν είναι έτσι. Τι σου άρεσε? Θα χαρώ αν το κάνεις να φανεί δελεαστικό :)

ήταν σαν να είσαι σε δικλινο !

ήταν ευρύχωρο , εντάξει απο ηχομόνωση κάτι γινόταν φαντάσου οτι υπήρχαν δυο τηλεοράσεις σε κάθε χώρισμα αλλά δεν ακουγόταν η άλλη σε εμάς .

εμένα προσωπικά μου άρεσε πολύ ..άσε που ήταν πιο άνετο απο ένα κανονικό δικλινο

Το χώρισμα πώς ήταν, σαν αυτά τα απεχθή κοινά νοσοκομειακά που προσφέρουν λίγη privacy με τα μεταλλικά πόδια και συνήθως τα σύρουν γύρω από ένα κρεβάτι όταν εξετάζεται ο ασθενής, αλλά σε μεγαλύτερο μέγεθος, ή κάτι πιο σταθερό, ας πούμε κόντρα πλακέ (για γυψοσανίδα δεν είμαι τόσο αισιόδοξη ώστε να ρωτήσω).

Συγγνώμη που ζητώ τέτοιες λεπτομέρειες! Προσπαθώ να το δω μέσα από το δικό σου βλέμμα...

Διαφημίσεις

nektar κ το 6κλινο στο ιασω εχει 2τουαλετες κ ειναι κ αυτο χωρισμενο με παραβαν απο την μια εχει 3κρεββατια κ απο την αλλη επισης αλλα 3, εγω κοριτσια ελεγα να γεννησω σε 2κλικο αντε το πολυ σε 3κλινο, αλλα με επιασε ο γιατρος κ μου ειπε οτι ειναι βλακεια να δωσω τοσα λεφτα για ενα δωματιο που θα μεινω 3μερες κ καλυτερα θα ειναι με αυτα τα λεφτα να παρω τα βλαστοκυτταρα.Οπου κ αυτο εκανα εμεινα σε 6κλινο, οι κοπελες οι δυο που ειχα διπλα μου ηταν σουπερ, κ δεν ειχαμε κανενα απολυτως προβλημα, κ τα λεφτα που θα εδινα για το 2κλινο ανοιξα ενα λογαριασμο κ τα εβαλα στο παιδακι μου.

Θεωρω οτι αν δεν υπαρχουν τα λεφτα (ξερετε να τρεχουν απ τα μπατζακια μας :P ) ή δεν υπαρχει ιδιωτικη ασφαλεια...να επιλεξετε 6κλινο

Βρε κοριτσια 4 μερες ειναι...με υπομονη περναν και τελειωσε :wink:

Εγω ημουν δε δικλινο και τις 2 φορες (καθως εχω ασφαλεια) και ολα ηταν οκ...αλλα καλιστα θα μπορουσε να τυχει στο διπλανο κρεββατι κανα βλαμενο (που συνηθως οσο πιο καλη θεση..τοσο πιο πολυ τουπε εχουν..λες και καναν κατορθωμα :? )

Φυλαξτε τα λεφτακια σας για εσας και τα παιδακια σας..μην τους τα χαριζετε :wink:

Kορίτσια έχει απόλυτο δίκιο η Αφροδιτη,δεν αξίζει να χαρίζουμε τα ωραία μας χρηματάκια για να πλουτίζουν οι μέτοχοι της κάθε πολυεθνικής που διαχειρίζεται τις επιχειρήσεις-ξενοδοχεία- νοσοκομεία σαν το ΙΑΣΩ και το ΛΗΤΩ.Προσωπικά δεν αντιμετωπίζω κανένα ιδιαίτερο οικονομικό πρόβλημα,θα μπορούσα άνετα να πάω και σε μονόκλινο ,αλλά τα θεωρώ πεταμένα λεφτά προτειμώ να τα κρατήσω για την ζουζούνα μου ή να πάμε με τα χρήματα αυτά διακοπές το καλοκαίρι σε ξενοδοχείο 4ων-5 αστέρων παρά να τα φάνε αυτοί.Θα γεννήσω σε 6κλινο και θα μου μήνουν και τα χρήματα.Βέβαια δεν θα πήγαινα με κανένα τρόπο σε δημόσιο να λέμε και την αλήθεια...Κορίτσια δεν αξίζει 3-4 μέρες είναι δεν θα αγοράσουμε το δωμάτιο ούτε θα το παντρευτούμε :wink:

και μία συμβουλή:

όσες πάτε σε τρίκλινο, τετράκλινο, εξάκλινο, έχετε μαζί σας ωτοασπίδες για το βράδυ! ήμουν σε εξάκλινο και 2 από τις 6 κοπέλες ροχάλιζαν!! μιλάμε όμως για τρελό ροχαλητό, να μην μπορείς να κλείσεις μάτι!

το επόμενο πρωί, έστειλα το σύζυγο για ωτοασπίδες και το ίδιο βράδυ έκανα έναν ύπνο απίστευτο :lol:

και μη ξεχάσετε να πείτε στις νοσηλεύτριες (ή στις διπλανές σας) να σας σκουντάνε όταν φέρουν τα μωρά :P:)

συμφωνω κι εγω με τις προλαλησαντες,

κι εγω ειμαι μεταξυ εξακλινου και τρικλινου στο Ιασω.

Εχει οντως 4κλινο? Δεν το γνωριζω

Για 4 μερουλες ας κανουμε λιγο υπομονη, αφηστε που εγω θα βαριομουν αφορητα αν ημουν μονη μου. Τουλαχιστον αν εχεις και παρεα περναει πιο ευχαριστα η ωρα..ανταλλασσουμε και συμβουλες...

το μονο προβλημα πιστευω ειναι η φασαρια απο τον κοσμο και τι γινεται οταν θες να θηλασεις?

εγω ας πουμε οταν με το καλο γεννησω και θα θελω να θηλασω δε γουσταρω να ειναι ολο το συγγενολοι μεσα στο δωματιο ουτε το δικο μου ουτε των αλλωνων , πως μπορουμε να απαιτησουμε να εχουμε την ησυχια μας?

Το ΕΛΕΝΑ εχει εξαιρετικα μονοκλινα με δικη σου τουαλλετα μεγαλων διαστασεων με βεραντα. Ο γιατρος μου ηταν αριστος, το προσωπικο επισης. Εχω παει προσφατα σε ΙΑΣΩ και οταν ειδα το τετρακλινο (που ηταν το μισο απο το μονοκλινο δικο μου) απογοητευτηκα. Γιατι να το προτιμησει κανεις, οταν χρεωνουν τετοια ποσά?

Η επιλογή του νοσοκομείου δεν εξαρτάται πάντα από εμάς. Ο γυναικολόγος είναι αυτός που συνήθως ορίζει το πού θα γεννήσουμε.Μακάρι ο δικός μου να μου έδινε την επιλογή να διαλέξω μαιευτήριο, αλλά συνεργάζεται μόνο με το ΙΑΣΩ. Και φυσικά δεν έχω σκοπό να τον αγνοήσω γιατί τον εμπιστεύομαι πολύ.

Όταν γέννησα τον γιό μου, έμεινα σε 4κλινο. Το συστήνω ανεπιφύλακτα! Δυο-δυο τα κρεβάτια αντικριστά με 2 τουαλέτες. Το μισό τετράκλινο είναι μεγαλύτερο από το δίκλινο. Το μόνο που χωρίζει το δωμάτιο στα δύο είναι ένα απλό παραβάν που αφήνει και ένα μέτρο πέρασμα. Ησυχία φυσικά δεν υπάρχει, ιδίως τις ώρες επισκεπτηρίου. Αλλά την ώρα του θηλασμού έχεις κάθε δικαίωμα να τους βγάλεις όλους έξω (ή έστω μόνο τους άντρες) και κανείς φυσικά δεν μπορεί να σου πει τίποτα.

Ευτυχώς δεν είχα πρόβλημα με τις άλλες κοπέλες. Την 1η μέρα μάλιστα, ήμουν μόνη γιατί το διπλανό κρεβάτι μόλις είχε αδειάσει. Όταν ήρθε την επομένη μια νέα μαμά, στεναχωρέθηκα αλλά απέκτησα μια νέα φίλη γιατί έχουμε κρατήσει επαφές από τότε.

Η διαφορά στην τιμή 4κλινου με 3κλινου είναι πολύ μικρή και πιστέψτε με, η ουσιαστική διαφορά είναι μεγάλη! Στο τρίκλινο είναι δυο κρεβάτια δίπλα-δίπλα και ένα απέναντι. Αυτά που είναι διπλανά είναι πιο στριμωγμένα από τα διπλανά στο 4κλινο. Το 3ο κρεβάτι που είναι μόνο του, βρίσκεται ακριβώς απέναντι απ'την πόρτα και όποιος μπαίνει περνάει από μπροστά σου. Και δεν το συζητάω όταν είναι ανοιχτή η πόρτα.... χάλια... σε βλέπουν όλοι απ'το διάδρομο. Και είναι 1 τουαλέτα για 3 κρεβάτια. Χρειάζεται να πω κι άλλα;

"Privacy" εννοείται ότι βρίσκεις μόνο σε μονόκλινο. Ακόμα και το 2κλινο είναι επικίνδυνο ιδίως αν πέσεις σε καμία ιδιότροπη διπλανή. Αλλά εκείνες τις 4 μέρες, θέλεις πραγματικά να τις μοιραστείς και με άλλες κοπέλες που πέρασαν κάτι παρόμοιο με σένα. Έχεις τέτοιο ενθουσιασμό που δεν θες να είσαι μόνη σου. Και κυρίως, θέλεις να ρωτήσεις χιλιάδες πράγματα, έχεις αμέτρητες απορίες και δε θες όλη την ώρα να ενοχλείς τις νοσοκόμες.

Είναι μόνο 4 μέρες. Και επειδή οι επόμενες είναι πολύ ζόρικες, η διαμονή στο μαιευτήριο μοιάζει με σχολική εκδρομή. Όλοι σε φροντίζουν, σου φέρνουν το μωρό έτοιμο, εσύ μόνο τρως αρχοντικά, κοιμάσαι και θηλάζεις.

Μετά είναι τα δύσκολα..... Μετά αναπολείς τις μέρες του μαιευτηρίου και σκέφτεσαι το πόσο βλάκας ήσουν που άφηνες χαζά πράγματα να σε ενοχλούν.

Απολαύστε τες, κορίτσια, όσο περισσότερο μπορείτε γιατί μετά έρχονται τα ξενύχτια, οι αγωνίες, τα άγχη και οι ευθύνες!

Με τα παιδιά μου, ξαναγεννιέμαι...

bUwEp2.png

Εγώ γέννησα πριν 6 μήνες στο ΙΑΣΩ σε 4κλινο και θα συμφωνήσω απόλυτα στο θέμα με τις 2 τουαλέτες γιατί είναι πολύ βασικό. Αν σκεφτείτε ότι τα μωρα τα φέρνουν τις ίδιες ώρες άρα θα πρέπει να έχει πλυθεί για να θηλάσεις νομίζω ότι 3 άτομα στην ίδια τουαλέτα είναι δύσκολο. Πάντως ησυχία δεν υπάρχει σε καμία περίπτωση. Την φασαρία βέβαια δεν την κάνουν μόνο οι επισκέπτες αλλά και οι νοσηλεύτριες οι οποίες μπαίνουν σαν κομμάντο μέσα ότι ώρα και να είναι. Όσο για το θέμα θηλασμός και επισκέπτες εγώ την πρώτη μέρα το αντιμετώπισα αυτό με την διπλανή μου καθώς με τους δικούς μου επισκέπτες ήμουν κέρβερος. Η διπλανή μου ήταν μια χαρά κοπέλα αλλά οι συγγενείς της ολίγον ζώα. Έτσι το πρώτο βράδυ μετά τις επισκέψεις της εξήγησα ότι πρώτα θα θηλάζουμε και μετά θα μπαίνουν μέσα οι άλλοι και το κατάλαβε απόλυτα. Στην δική μου περίπτωση βέβαια θα πω ότι εγώ ήμουν ενοχλητική γιατί είχα ζητήσει αποκλειστικό θηλασμό και μου την φέρναν συνέχεια μέσα στην νύχτα. Πάντως αυτό που δεν αντέχεται με τίποτα είναι η ΖΕΣΤΗ. Και διαφωνώ με όσους λένε ότι το μαιευτήριο είναι σαν εκδρομή. Εγώ παρακαλούσα να φύγω κι έκατσα και παραπάνω λόγω ίκτερου. Σπίτι μου σπιτάκι μου κι ας μην ήξερα που πάνε τα τέσσερα :lol:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...