Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ

LA LATINA

Recommended Posts

tsarli είπε:
Εννοούν να τον πάρουν στη θάλασσα 3 μηνες, για το καλοκαίρι, έχουν σπίτι εκεί. Μακάρι να εννοούσαν για ενα απλό μπάνιο. Αυτοί εννοούν για διακοπές.

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙΣ, ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙΣ!!!!!!!!!

ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΑ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ !!!

ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ...

Η κόρη μου είναι η κινητήρια δύναμη της ζωής μου, το φως μου!!! Την λατρεύω!!!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 144
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

tsarli είπε:
Το καινούριο τώρα ειναι το θέμα των κιλών, που καταλήγει φυσικά στο μπέμπη. Από 50 κιλά είμαι πλέον 70, πολύ χάλια. Πάχυνα και μετά τη γεννα πολύ, γιατί είχα κλειστεί μέσα, λόγω του τραυματισμού του στηθους, αλλά και επειδή η μαμά μου έβγαζε βολτα τον μικρό για να καθαρίσω, να αλλάξω σεντόνια, να πλύνω κανα πιάτο, να κάνω τις αναγκαίες δουλειες. .

Τώρα μου λέει να πηγαίνω για περπάτημα και μετά και γυμναστήριο. Της λέω θα πηγαίνω βόλτες με το μωρό. Και δεν απαντάει. Το μόνο που λέει είναι ότι έτσι δε θα προλάβω να`αδυνατίσω σε 3 μήνες που είναι η βάφτιση.

Και για να μην την αδικώ..μου σιδερώνει τα πάντα.

Το αδυνάτισμα σιγά σιγά θα το τακτοποιήσεις... Ο άντρας σου τί ώρες βρίσκεται στο σπίτι; Μπορεί και αυτός να προσέχει το μωρό και να πηγαίνεις στο γυμναστήριο, δίχως να ανακατευεται η γιαγιά!!!

Η κόρη μου είναι η κινητήρια δύναμη της ζωής μου, το φως μου!!! Την λατρεύω!!!

γεια σας κοριτσια μου κ απο μενα.εχω καιρο να μπω γιατι ειμαι λεχωνα 28 ημερων κ τρεχω με το μπεμπη.tsarli μου τα κοριτσια εχουν δικιο!καποια στιγμη η υποχρεωση γινεται χειραγωγηση!τους ορους τους βαζεις εσυ!θα σου πω σε οτι αφορα εμενα!μενω διπλα απο τα πεθερικα μου χωρις προβληματα γιατι ειναι καλος κοσμος.ομως ανηκουν στην κατηγορια που αν τους δωσεις θαρρος μπαινουν καβαλα!πχ.η κουνιαδα μου κρινει σωστο τα 2 παιδακια της να τα εμπιστευεται εν λευκω στα αυτοκινητα των πεθερικων μου και χωρις καρεκλακι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!το ιδιο και ο αδερφος μου με τα παιδια του με τον δικο μου πατερα!εγω απο την πρωτη στιγμη εχω ξεκαθαρισει και στους γονεις μου και στα πεθερικα μου οτι παιδι δικο μου στο αυτ/το θα παρουν μονο αν εγω ειμαι στην εντατικη σε κομματωδη κατασταση(σημειωτεον για να μη θεωρηθω σκυλα, να αναφερω οτι ο πεθερος μου εχει απειρα προβλαματα υγειας 64 ετων συν του οτι πινει τον αμπακο,η πεθερα μου απροσεκτη κ ατζαμης οδηγος σε σημειο ανοησιας και ο πατερας μου πινει ισχυρα ανικαταθλιπτικα).στην αρχη ειχα κατι περιεργες δηλωσεις του στυλ''ειναι να μη σου τυχει,να μη στο χρωσταει ο θεος,μπορει να συμβει κ σε σας που ειστε γονεις του μια ασχημη στιγμη στο τιμονι και αλλες τετοιες παπαρες''.για να μην μακρυγορω κοριτσια μου τους εσκασα σε ολους την ατακα''εγω ειμαι η μανα,εγω εφαγα το μαχαιρι για να τον γεννησω,εγω και ο πατερας του αποφασιζουμε γι αυτον εως οτου μεγαλωσει και να μπορει να αποφασιζει ο ιδιος για τον εαυτο του και τελος!δε με νοιζει τι κανετε με τα παιδια των αλλων!ο καθενας για το παιδι του κανει αυτο που νομιζει!και μη με ζοριζετε πολυ γιατι η επομενη φορα που θα τον δειτε ολοι σας θα ειναι φανταρος στην πυλη του στρατοπεδου!!!!!!!!!κιχ δεν εβγαλε κανεις!ουτε γονεις,οτε πεθερικα!σαουρα κατσανε που λενε και στα μερη μου,γιατι ξερουν οτι ειμαι θεομουρλη!tsarli παρε τα πανω σου και ασεε τους συναισθηματισμους!αν αυριο το παιδακι σου μεγαλωνοντας σου πει οτι η γιαγια τον πνιγει(γιατι αυτο θα γινει πιστευω οντας τοσο υπερβολικη)τι θα του πεις?παιδι μου εγω το επετρεψα?παρε αποφασεις κοριτσι πριν να ναι αργα!συγνωμη αν χωθηκα υπερβολικα στα προσωπικα σου!

tsarli συγνώμμη που θα σε στενοχωρήσω αλλά θα σου πω και την αλλη άποψη γιατί όλα καλά αυτά που σου λένε οι άλλες κοπέλες ότι έχεις δίκιο κλπ αλλά ας δούμε τα πράγματα και λίγο πιο σοβαρά... όταν έχεις επιτρέψει σε οποιονδήποτε είτε είτε είναι γονείς είτε πεθερικά να "κανονίζουν" την ζωή σου τότε συγνώμη που θα στο πω αλλά έχουν και άποψη... δηλ.. όπως λες και εσύ σας ταίζουν, σας ποτίζουν, σου κάνουν τις δουλειές, σου κρατάνε το μωρό... τι περιμένεις να κάθονται άπραγοι?? συμφωνώ ότι πολλές φορές μπορεί να λένε κάποια πράγματα με άκομψο τρόπο ή που δεν σου αρέσουν αλλά όταν έχεις επιτρέψει ως άτομο κάποιος άλλος να έχει κλειδί του σπιτιού σου και να σε ζει στην κυριολεξία τότε θα πρέπει να δεχτείς ότι θα έχει και άποψη για τα πάντα.... θεωρώ ότι με τον σύζυγό σου θα πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσετε λίγο τα της καθημερινότητας και μετά να "βάλεις" καποιον στη θέση του.. π.χ. την μαμά σου... όσο κρατά το κλειδί του σπιτιού σου και πληρώνει για τα πάντα θα έχει και άποψη για τα πάντα... είτε σου αρέσει είτε όχι... λυπάμαι εάν σε στενοχωρώ αλλά αυτή είναι η αλήθεια....

Καλώς ή κακώς γονείς και πεθερικά όταν βοηθάνε, πόσο μάλλον όταν σε ζούνε παίρνουν αυτομάτως το δικαίωμα να μπερδεύονται στη ζωη του ζευγαριού. Πρέπει να έχεις μεγάλα ψυχικά αποθέματα άλλα και σταθερότητα στα θέλω σου, να μην αποκλίνεις για κανένα λόγο γιατί το' χασες το παιχνίδι. Είναι δύσκολο να κρατήσεις ισορροπίες γιατί νιώθεις κι εσύ ευγνώμων ναι άλλα και υποχρεωμένη. Γνώμη μου είναι πως αν θέλει κπς να βοηθήσει με την καρδιά του δεν πρέπει να ζητάει ανταλλάγματα ή να απαιτεί διαφορετικά εγώ τουλάχιστον θα προτιμούσα να μη το κάνει καθόλου κι ας μη με βολεύει αυτο. έχω ζήσει κι εγώ κάτι παρόμοιο με τα πεθερικά μου και να σκεφτείς οτι δε ζητάω τίποτα, με το γιο τους κανονίζουν πράγματα. Όταν λοιπόν επεμβαίνουν είτε σχετικά με το μωρό είτε σχετικά με το σπίτι μας πάντα απαντάω πως με το άντρα μου έκανα οικογένεια και οτι υπάρχει θα το συζητήσω μαζί του και με κανέναν άλλο.Εντάξει απομακρυνόμαστε για λίγες μέρες μετά τα βρίσκουμε κι όταν βρουν την ευκαιρεία ξανακάνουν το ίδιο και παίρνουν την ίδια απάντηση. Και κάπως έτσι κυλάει η ζωή. Ομως κουβέντα παραπέρα δε σηκώνω κι όποιος θέλει το καταλαβαίνει.

Διαφημίσεις

O σύζυγος λείπει κάθε μέρα 8-2 και 5:30 περίπου με 9 ή 9:30. Tώρα με την ανακαίνιση λείπει συνέχεια. Και επειδή τρέχει και για τη μάνα του, γιαγιά κλπ (από κει μόνο τον αγκαρεύουν), έρχεται το μεσημέρι σπίτι, τρλωει ακι ξεραίνεται στον ύπνο σε δευτερόλεπτα. Ξυπνάει ακι φεύγει πάλι. Και το βράδυ κάνουμε μπάνιο το μωρό, μιλάμε λίγο για το σπίτι και πάλι ξεραίνεται. Πάντως παλιότερα που τον κάναμε μπάνιο εγώ και η μαμά μου, πώς τα κατάφερε και τον έκανε μόνη της σιγά σιγά..με απομακρύνει με τον τρόπο της. Δηλαδή εγώ το μόνο που κάνω είναι να κρατάω το μπουρνούζι με ανοιχτά τα χέρια. Μόλις τον τοποθετεί βρεγμένο πάνω στο μπουρνούζι, τον αρπάζει με τέτοιο τρόπο που μια φορά θα της έπεφτε. Και της λέω "καλά, δε θα τον αγγίξω, δε θα στον πάρω, εντάξει". Φυσικά δε μίλησε, αλλά ήταν η 1η φορά που κατάλαβε τί έκανε, το είδα στο βλέμα της. Το ίδιο κάνει και όταν είναι να τον ντύσω/αλλάξω. Χώνει και τα δικά της χέρια. Μια, δυο, ε, της τον αφήνω να τον χορτάσει. Πλέον θύμωσε και ο σύζυγος και τον κάνουμε εμείς μπάνιο, έστω και λίγο πιο αργά.

Τώρα για τα υπόλοιπα. Εκτιμώ απεριόριστα τη βοήθειά τους και πάντα μέχρι τώρα, μπορεί να θύμωνα και να φώναζα, αλλά στο τέλος, χωρίς να το καταλάβω, γινόταν το δικό τους. Η αλήθεια είναι ότι φωνάζω πολύ, αλλά τα νεύρα μου είναι σπασμένα. Το μόνο που ήθελα ήταν στα δύσκολα να είναι με το μέρος μου. Πέρασα πολύ δύσκολα στην αρχή με το θηλασμό. Ήθελα να μου πει πόσο χαίρεται που το προσπαθώ. Αυτή με ειρωνία μου έλεγα "σιγά καλέ, εσείς τί πάθατε που δε θηλάσατε, όλο βλακείες, τα στραβά σου ξέρεις, ποιες είναι αυτές που σου φουσκώνουν τα μυαλά να πάω να τις πιάσω". Και γινόμουν ράκος. Αλλά και γω της απαντούσα "κόντρα εσύ? Κόντρα και γω, μέχρι να πάει φαντάρος θα τον θηλάζω".

Δεν είμαι δηλ. και γω λουλούδι για μύρισμα, εξοργίζομαι αμ΄'εσως και λεω πολλά. Και πάντα το παράπονό της ήταν ότι ενώ μου τα πρόσφεραν όλα, εγώ τους"έβρυζα" και γενικώς τους φερόμουν με "νεύρα". Εγώ από την πλευρά μου της έχω πει οτι βοηθά σε όλα με το παραπάνω (οικονομικό), αλλά στη διαπαιδαγώγηση έχει πολλά κενά. Και φυσικά "του κόσμου τα παιδιά έτσι κι αλλιώς", πόσο τέλεια είναι του κόσμου τα παιδιά. Πήγε να αρχίσει και για τα εγγόνια, αλλά της το έκοψα. "Του κόσμου τα εγγόνια δεν κλαίνε έτσι όταν βγαίνουν δοντια, εσάς κάτι έχει, εγώ πρώτη φορά βλέπω μωρό να ουρλιάζει για τα δόντια, του κόσμου τα εεγόνια δεν είναι έτσι". Ε και γω της είπα να πάει να πάρει τα εγγόνια του κόσμου.

sLvDp3.png

διαβασα μονο το αρχικο μηνυμα....δεν σε εχει ευνουχισει, εχεις παραιτηθει!!!!!

Της εξηγεις με καλο τροπο....αν καταλαβει εχει καλως, αν δεν καταλαβει απαιτεις να γινουν οπως θες εσυ γιατι εσυ εισαι η μαμα!

Αν χρησιμοποιησει το οικονομικο για να σε 'εκβιασει', ειναι κατι που θα το εκανε ετσι και αλλιως οποτε καλυτερα μια ωρα αρχυτερα!

Εχεις αποκλειστικη ευθυνη της καταστασης.....

αχ κορίτσια δεν άντεξα να διαβάσω και πολλά, μου ανέβηκε η πίεση!! τι σκ@@@ από σχολείο τις περνάνε?? από το ίδιο καλούπι βγαίνουν όλες?????

Οι άντρες της ζωής μου...

Αχεγω τώρα τι να γραψω???????

Υπομονη να κανει η κοπελα ΑΛΛΑ σε καταστασεις που πρεπει...σε αυτες που δεν πρεπει....απλα να θεσει ορους για να κρατηθουν ισσοροπιες....αλλιως κλαφτα χαραλαμπε!!!!!

Η φουρτουνα μου ηρθε...και ξεσηκωσε τον κοσμο μου στις 27/07/2012

τσαριλ σου δινω συμβουλές για να σωσεις

α) την σχέση σου με το παιδί

β) τον γάμο σου που απειλείται και συ κοιμάσαι...

1) κλειδί στη μαμά σου κομένο (βρες μια καλή δικαιολογία μην την προσβάλεις, γιατί εσύ φταις που της το δωσες και όχι εκείνη που το δέχτηκε)

2) ψάξε βρες δουλειά (και θα αυξηθούν τα έσοδά σας και δεν θα έχεις ανάγκη τους γονείς σου, και θα κρατά η μάνα σου το μωρό τις ώρες που δουλεύεις, και να σε αφήνει τις υπόλοιπες ύσηχη με το μωράκι αφου θα της φεύγει η λύσα)

3) πρότεινε στην μάνα σου κάποια αποσχόληση πχ φιλόπτωχο, γυμναστήριο, κάποια σεμινάρια κτλ (για να μην βαριέται ολή μέρα και σκεύτεται συνέχεια το μωρό)

4) σταδιακά δεν θα επιτρέπεις στη μητέρα σου να φροντίζει το μωρό όσο είσαι παρούσα (θα βρίσκεις φυσικά δικαιολογίες για να μην λάβουν εχθρότητα)

και η τελευταία μου συμβουλή:

ΚΟΨΕ ΤΟΝ ΟΜΦΑΛΙΟ ΛΩΡΟ ΜΕ ΤΗ ΜΑΝΑ ΣΟΥ...

ΜΕΓΑΛΩΣΕΣ ΕΙΤΕ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ

φιλικά

Διαφημίσεις

αγοροmummy! είπε:
αχ κορίτσια δεν άντεξα να διαβάσω και πολλά, μου ανέβηκε η πίεση!! τι σκ@@@ από σχολείο τις περνάνε?? από το ίδιο καλούπι βγαίνουν όλες?????

Tελικά υπάρχουν πολλές, ε??

Δεν έχω χρόνο να γράψω, κοιμίζω το μπέμπη, ο οποίος αν δεν πιάσει 12 δεν κλείνει μάτια με τίποτα!

sLvDp3.png

φιλενάδα πάρε σοβαρά αυτά που σου είπα...

κυνδινεύεις εκτός από τον άντρα και το μωρό σου να χάσεις τον εαυτό σου (ότι απέμεινε)

το ξέρω ότι ακούγομαι στρίντζο αλλά: ΞΥΠΝΑΑΑΑΑΑΑ

tsarli είπε:
Tελικά υπάρχουν πολλές, ε??

Δεν έχω χρόνο να γράψω, κοιμίζω το μπέμπη, ο οποίος αν δεν πιάσει 12 δεν κλείνει μάτια με τίποτα!

όχι πολλές, ΟΛΕΣ! Όλοι οι γονείς αν τους αφήσεις θα παρεμβαίνουν στα ΠΑΝΤΑ! Στην περίπτωσή σου τα όρια δυστυχώς έχουν πάει περίπατο... Σε καταλαβαίνω από τη μία γιατί είμαι κ εγώ συναισθηματική, από την άλλη όμως βάλε όρια προτού διαλυθείτε!!! Συγγνώμη που στο λέω έτσι, αλλά η συμπεριφορά σου είναι πολύ ενοχική και δυστυχώς για να μη στενοχωρήσεις τους γονείς σου επιβαρύνεις τη δική σου οικογένεια (εννοώ φυσικά τον άντρα σου και το μωράκι σου). Στην τελική το μωρό πρέπει να καταλάβει ότι η οικογένειά του είστε οι γονείς του βασικά και εσείς κάνετε κουμάντο στο σπίτι σας, μετά ακολουθούν διακριτικά οι υπόλοιποι. Δηλαδή σας βοηθάνε επειδή σας αγαπούν ή περιμένουν μόνο ανταλλάγματα από εσάς?????? Για εμένα απαιτεί σοβαρή συζήτηση αυτό.Άσε που πολλές από τις "σαχλαμάρες" που λένε σε εσένα θα πουν αργότερα και στο μωρό, θα επηρεαστεί η προσωπικότητά του! Φαντάσου να το μαλώνεις εσύ όταν κάνει κάποιο λάθος και να πετάγεται ένας όχλος παππούδων από πίσω να σε ακυρώνει. ΓΓΓΓΓκκκκκκρρρρρ.... Θα το τρελάνετε το παιδάκι! Μη σου ακούγεται περίεργο, είναι η φυσική συνέχεια! Εύχομαι να μη με παρεξηγήσεις αλλά προτιμώ να στα πω χύμα και μακάρι έστω και κάτι να σου μείνει απο αυτά που σου λέω, παρά απλά να σου δώσω κουράγιο. Είμαστε όλες μανούλες και σου μιλάω όπως θα τα έλεγα σε αδερφή μου! Κοπέλα μου πάτα πόδι αλλιώς το μωρό πρώτα θα πει "γιαγιά" και μετά "μαμά"!:lol: Σε φιλώ και ελπίζω σύντομα να βάλεις τα πράγματα στη θέση τους!!

Οι άντρες της ζωής μου...

Να μαι πάλι και γω!

Τελικά να και ένα θέμα στο οποίο συμφωνούμε ΟΛΕΣ! Μα είναι δυνατόν να "μη σε αφήνει" η μαμά σου να πλύνεις/αλλάξεις/ ντύσεις κλπ το μωρό ΣΟΥ???Είναι δυνατόν να παραιτείσαι εσύ και όχι εκείνη??? Αφού είναι μαμά σου της μιλάς ΞΕΚΑΘΑΡΑ εκέινη την ώρα και λες μαμά ΕΓΩ ΘΑ ΤΟ ΑΛΛΑΞΩ/ΠΛΥΝΩ/ΤΑΙΣΩ ΚΛΠ ΚΛΠ ΚΛΠ ΠΗΓΑΙΝΕ ΟΤΑΝ ΣΕ ΧΡΕΙΑΣΤΩ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ...

Ελπίζω να σε ταρακουνήσαμε λίγο γιατί δεν μπορεί να είμαστε ΟΛΕΣ στριμμένες κορες (καλά εγώ είμαι λίγο..!)

Βγές λίγο από το ρόλο του θύματος και συμπεριφέρσου δυναμικά

Επίσης, η ιδέα με τη δουλειά με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη γιατί νομίζω θα σας βοηθήσει ΟΛΟΥΣ από όλες τις πλευρές. Το κυριότερο θα ξεκολλήσει το μυαλό σου από το μικρόκοσμο στον οποίο είναι κλεισμένο...Εγώ αμέσως μετά τις γέννες μου έτρεχα για δουλειά (όχι πολύωρη) για να ξελαμπικάρω!!

Καλή μου θα χαλάσεις τη σχέση σου με τον άντρα σου...Έχω ζήσει πάνω κάτω με πεθερικά και με μια πεθερά κακιά και ανακατώστρα. Όταν έκανε και κάνει μ...κίες (τώρα λιγότερες γιατί εδώ και 4 μήνες δεν μιλιόμαστε) τα έβαζα με τον άντρα μου που δεν της βάζει όρια.

Επειδή σας βοηθάνε οικονομικά θα σας τρελάνουν κιόλας;Δεν κατάλαβα δηλαδή: βοηθάνε επειδή λόγω της κρίσης είστε άσχημα οικονομικά (όπως και οι περισσότερες οικογένειες) ή γιατί θέλουν να σας χειρίζονται; Αν η μαμά σου (συγνώμη για τον τόνο μου) θέλει παιδί ας υιοθετήσει να το κάνει ότι θέλει.

Αυτό είναι το ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ. Άλλος ο ρόλος της ως γιαγιά και άλλος ο ρόλος σας ως γονείς.

Έχεις σκεφτεί πόσο κακό θα κάνει αυτό στο παιδί; Γιατί, συγνώμη που στο λέω έτσι, αλλά νομίζω ότι η μαμά σου τον αγαπάει εγωιστικά και όχι όπως θα έπρεπε. Τι σημαίνει να πει πρώτα γιαγιά(το έκανε και η πεθερά μου στην κόρη μου αυτό...) τι έχει να κερδίσει πέρα απο το να τονωθεί ο εγωισμός της; Προτιμάει δηλαδή να χαρεί η ίδια απο το να χαρείς εσύ που είσαι το παιδί της; Βάζει τον εγωισμό της πάνω απο εσένα;

Έχεις φανταστεί τον γιό σου μετά απο 17 χρόνια να θέλει να πάρει μηχανάκι και εσείς ως γονείς να μην θέλετε (για ευνόητους λόγους φαντάζομαι) και η μάνα σου να του το αγοράσει γιατί δεν θέλει να του χαλάσει χατήρι και επειδή θέλει να την αγαπάει περισσότερο απο ότι εσας;

EVvep3.png6SUnp3.png

Αγάπες μου σας λατρεύω!

30.06.2011: Το αδελφάκι σας, το αστεράκι μου, πήγε στον ουρανό πριν ακόμα γεννηθεί...

Διαφημίσεις

Καλέ πάτησα κενό και με σταμάτησε...Έχω και άλλα να πω!!!!

Εσύ θα ξαναζήσεις αυτήν την εποχή του μωρού σου; Εννοώ ότι το μωρό θα μεγαλώσει και δεν θα ξαναείναι μωρό. Η φροντίδα, το νοιάξιμο, τα ζουζουνίσματα είναι διαφορετικά σε κάθε ηλικία. Σε καταλαβαίνω ότι την αγαπάς και θέλεις να την βλέπεις να χαίρεται, αλλά τον εαυτό σου τον σκέφτεσαι καθόλου; Τι αναμνήσεις θα έχεις εσύ απο το μωρό σου σε αυτή την ηλικία; Θα σκέφτεσαι μετά απο χρόνια ότι ήσουν καλή στο ρόλο σου ως κόρη αλλά απούσα ως μαμά...

Εμένα η μάνα του μου είπε στην κόρη να μην τη μάθω σε αγκαλιές και εγώ ως ζώων την άκουσα (δεν μπορούσα να της αρνηθώ τίποτα γιατί είναι πολύ δεσποτική, αυταρχική και κακιά και φοβόμουν να αντιμιλήσω) με αποτέλεσμα να μην χαρώ όπως θα ήθελα το κοριτσάκι μου ως μωρό και να έχω τύψεις τώρα.

1.Πιάσε δουλειά όπως σου είπαν και οι άλλες κοπέλες.

2. Μίλησε με τον άντρα σου και ρώτα τον πώς αισθάνεται σε όλο αυτό.

3. Πιάσε τη μάνα σου όταν κοιμάται το μωρό (ώστε να μην σε γράφει επιδεικτικά) και πες της ότι δεν είναι φυσιολογικό όλο αυτό. Πές της ότι την νοιάζεσαι και θες να έχει ρόλο στη ζωή του παιδιού, ρόλο που να σας συμπληρώνει ως γονείς και όχι να σας αντικαθιστά.

4. Πες της ότι το κλειδί του σπιτιού σας θα το χρησιμοποιεί όταν λείπετε και είναι ανάγκη να μπει μέσα.Όταν θα είστε εκεί να χτυπάει κουδούνι. Εμένα η μάνα του είχε μπει μέσα ενώ κοιμόμασταν (φορούσα μόνο το κάτω εσώρουχο...)και άρχισε να μας ραντίζει με αγιασμό!!!!!!Το που θα φτάσει η κάθε γυναίκα που θέλει να ανακατεύεται δεν το ξέρει κανείς!

Πιάσε τη ζωή σου στα χέρια σου. Και μην νομίζεις ότι επειδή τους φωνάζεις είσαι κακιά κόρη. Αντιδράς με φωνή γιατί αλλιώς δεν ακούγεται η φωνή σου. Νομίζω ότι σου έχουν επιβληθεί τόσο που δεν μπορείς να αναπνεύσεις...γι΄αυτό φωνάζεις.

Συγνώμη και πάλι μήπως επενέβει πολύ στα προσωπικά σου. Απλά ήθελα να σε ξυπνήσω...

EVvep3.png6SUnp3.png

Αγάπες μου σας λατρεύω!

30.06.2011: Το αδελφάκι σας, το αστεράκι μου, πήγε στον ουρανό πριν ακόμα γεννηθεί...

Συμφωνώ απόλυτα με την karita και τα άλλα κορίτσια..

Εσύ νομίζεις ότι είσαι κακιά επείδη φωνάζεις (η μαμά σου ωστόσο σε γράφει), και καταλήγεις να της κάνεις όλα τα χατήρια από τύψεις, με αποτέλεσμα να της έχεις παραχωρήσει όλες τις αρμοδιότητες της μάνας. Τι θα πει "βάζει τα χέρια της εκεί που ντύνω το μωρό"? Σταμάτησέ την! Μάνα σου είναι, όχι πεθερά που θα πρέπει να σκέφτεις και λίγο παραπάνω τα λόγια σου. Εμένα και οι 2 γιαγιάδες θα με είχαν καβαλήσει αν τους είχα αφήσει χώρο στο ελάχιστο. Εδώ, δεν τις είχα αφήσει ποτέ να αλλάξουν το μωρο, σε σημείο να τους δείχνω εγώ πώς να το κάνουν όταν τελικά πήγα δουλειά και θα το κράταγαν. Παρ'όλα αυτά άκουγα συνέχεια σχόλια του τύπου " Αχ, μονο με εμένα κάνει έτσι το μωρό, μόνο εμένα αγαπάει τόσο κτλ κτλ". Πήγαιναν να τον σηκώσουν-ντύσουν κτλ και τις έκοβα με ένα "θα το κάνω εγώ". Μόνο να τον ρέψουν τις άφηνα για να χαρούν. Έχουν καιρό να χαρούν οι γιαγιάδες, οι πρώτοι μήνες ανήκουν στους γονείς!

Σχετικά με τον θηλασμό, μην δίνεις καμια σημασία, ούτε να σε πιάνει το παράπονο, έχε υπόψη σου ότι οι περισσότερες μανάδες της γενιάς μας δεν θήλασαν γιατί είχε γίνει τρομερή προπαγάνδα για το ξένο γάλα τότε γύρω στις αρχές του 80. Μέχρι και οι γιατροί τότε πίστευαν ότι το ξένο γάλα είναι καλύτερο από το μητρικό. Έτσι οι μανάδες μας δεν εχουν το θηλασμό σε καμία υποληψη,έχω ακούσει τα χίλια μύρια για αυτό, μέχρι και ότι πρέπει να πάω σε μαστολόγο να με δει τόσο που θηλάζω:evil: Και φυσίκα ο θηλασμός εμποδίζει τις γιαγιάδες να ταϊσουν-κρατήσουν το μώρο και τον σνομπάρουν φουλ.

Για το κλείδι, ΠΑΡΤΟ, ή μην αφηνεις να μπαίνει έτσι η μαμά σου, είστε ξεχωριστό σπίτι, δεν μένετε όλοι μάζι! Και γω πάνω από τους γονείς μου μένω αλλά απαγορεύεται αυστηρά να ανοίξουν με κλειδί! Μπορεί να είναι ευκολία (για ποιον δεν ξέρω) , αλλά και μόνο για το τι συμβολίζει (ότι η μητέρα σου έχει δικαίωμα να μπαίνει όποτε θέλει -> να επεμβαίνει όποτε θέλει) πρέπει να σταματήσει αυτό. Ο άντρας σου δεν έχει πρόβλημα με αυτό?

Συγνώμη κορίτσια αλλά το ότι ο σύζυγος της κοπέλας και ΠΑΤΕΡΑΣ του παιδιού είναι ΑΠΩΝ, το έχει διαβάσει κανείς???? tsarli μου συγνώμη που θα στο πω αλλά επειδή ως άτομο είμαι πολύ εγωίστρια ΜΉΠΩς ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΒΑΛΕΙ ΜΕ ΛΑΘΟΣ ΑΤΟΜΟ??? θεωρώ απαράδεκτο από πολλές κοπέλες να επικρίνουν με τέτοιο τρόπο την μητέρα σου η οποία σας ζει και σε βοηθάει σε όλα.... αυτό γλυκιά μου είναι ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ όχι των γιαγιάδων παππούδων.. αυτό με το μπουρνούζι μου θύμισε εμένα με τον άντρα μου που όταν ήταν μωρό και πήγαινε να τον πιάσει τον άφηνε πολύ ώρα στο κρεβάτι μέχρι να τον αλλάξει χωρίς να τον έχει σκεπασμένο με την πετσέτα, γιατί ο άντρας μου κάνει και 10 ώρες να του βάλει κρέμα / pampers κλπ και του φώναζα ότι θα κρυώσει.... την ανατροφή του παιδιού την έχεις αναλάβει μαζί με την μαμά σου και όχι με τον άντρας σου όπως πρέπει... αποδέχεσαι πολύ εύκολα ότι ο άντρας σου έρχεται σπίτι για ελάχιστη ώρα και αυτή την ώρα κοιμάται στην μαμά σου όμως σου φταίνε όλα... μήπως να σκεφτείς λίγο σοβαρά τι σου φταίει?? μήπως να αφήσεις το βόλεμα και να σκεφτείς σοβαρά που οδηγεί η κατάσταση... δεν σε κρίνω αλλά διαβλέπω αλλα πράγματα πιο σοβαρά από αυτά που αναφέρεις....

Koρίτσια sorry που δεν γράφω αμέσως, απλά με το μωρό και το θηλασμό και την ανακαίνιση βρίσκω χρόνο στα κλεφτα.

Έχετε απόλυτο δίκιο σε όλα. Η αλήθεια είναι ότι σίγουρα τα προβλήματα είναι πιο ουσιαστικά και προϋπάρχουν. Η ουσία είναι ότι ανέκαθεν έκανα αυτό που ήθελα, δεν μου χαλούσαν χατίρι, έζησα με πολλές ανέσεις (στερούνταν αυτοί για να έχω εγώ τα πάντα), αλλά σε σοβαρά θέματα (σπουδές-γάμος) ικανοποίησα (ήθελα δεν ήθελα) τις δικές τους ανάγκες και επιθυμίες (και μη μου πείτε ότι δεν είναι δύσκολο να σου χαλάσουν τη σχέση με τον μοναδικό άνθρωπο που αγάπησες, ένα βήμα πριν την εκκλησία, μη μου πείτε κι εδώ ότι υπήρξα αδύναμη σαν χαρακτήρας, γιατί το πάλεψα όσο δεν πήγαινε). Τελοσπάντων, δεν τα ανέφερα γιατί θα φανώ "κακίστρο" που κατηγορεί άλλους για τις δικές της λανθασμένες επιλογές. Οπότε προτιμώ πλέον, απ' το να κάθομαι και να λέω "ναι, φταίνε αυτοί για τη σημερινή μου κατάσταση", να δέχομαι ότι απλά έκανα λάθος επιλογές.

Όσο για το παρελθόν, το αφήνω στην άκρη γιατί δεν βγαίνει τίποτα. Γενικά δεν βγαίνει τίποτα. Οφείλω να αποδεχτώ ότι έχω χρυσούς γονείς, αλλά με πολύ εγωιστική αγάπη (να μην παντρευτώ τον τάδε γιατί δεν τους αρέσει εμφανισιακά, να χαίρονται το μωρό όπως αυτοί θέλουν κλπ).

Τουλάχιστον εδώ τα έβγαλα από μέσα μου. Γιατί και σε φίλη που τα έχω πει, η απάντηση είναι μία "σου προσφέρουν τόσα και σε υπεραγαπάν, που δεν πρέπει να χεις παράπονο".

Εξ ού και τα πολλά νεύρα (η μάνα μου λέει στο σύζυγο ότι πρέπει να με στείλουν σε ψυχολόγο-ψυχίατρο για τα νεύρα) και ο σύζυγός μου ήρθε σπίτι και μου το είπε. Επίσης μου είπε, τώρα που τους γνωρίζει ακόμη καλύτερα, ότι αυτός αν ήταν στη θέση μου, θα είχε πάει ήδη σε τρελοκομείο. Ευτυχώς με πιστεύει πλέον και μάλιστα μου λέει ότι κάνω πολύ υπομονή.

Η αλήθεια είναι όμως ότι δεν μπορώ να κάνω κι αλλιώς. Άλλωστε αν βάλω στη ζυγαριά τα πλην και τα συν, σίγουρα βαραίνουν τα συν. Απλά μωρέ είναι και κάποια πλην που με πόνεσαν τόσο..

Σας ευχαριστώ για τη συμπαράσταση. Στο φόρουμ βρίσκω ανθρώπους που τους αισθάνομαι δικούς μου. Ευχαριστώ για το χρόνο που διαθέτετε να διαβάσετε την ¨κλάψα" μου.

sLvDp3.png

τσαριλ έχεις εξαγωραστεί με τα λεφτα των γονιών σου... :(

μην κάνεις ζυγοσταθμιση τα συν και τα πλην, αν είναι δυνατόν!!

δηάδή δεν σπο'υδασε αυτό που ήθελες, και δεν παντρευτηκες αυτόν που ήθελες γιατί;

για να μην χάσεις το ρευστό των γονιών σου :shock: ;

ή την αγάπη τους;

να την βρασεις τετοια αγάπη που δεν νοιαζεται γι την ευτυχία του παιδιού τους....

δηλαδη επειδη σου δίνουν το σπίτι τους, "παραχωρείς" το μωρό σου σε εκείνους;

δεν νομίζω ότι μπορείς να ταρακουνηθείς με κανέναν τρόπο, κορίτσι μου επιλέγεις να βρίσκεσαι σε αυτήν την απαίσια ευνουχιστική κατάσταση, και να ξέρεις συνέχεια θα χειροτερελυει...

αν θες ένα καλύτερο μέλλον για την οικογένεια σου κάνε αυτά που σου είπα σε προηγούμενο ποστ...

αλλιώς :(, θα βυθίζεσαι ολοένα και περισσότερο στη μιζέρια και στην αυτολυπηση...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...