Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ

LA LATINA

Recommended Posts

Στέλλα ...με τιποτα δεν θα αφηνα τα παιδια μου ουτε μια ωρα εκεί ...και αν μου ελεγε κατι ο αντρας μου θα του εριχνα ευθυνες αν παθουν κάτι (αυτος ειναι χειροτερος απο μενα ) και από εδω και περα ΟΥΤΕ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ! Μόνο τα τυπικα αφού μένετε και αλλού ....εγω απλά θα εκανα ενα τηλεφωνο αν αρρωσταινε , το παιδί θα πηγαινε εκει μονο μα τον αντρα μου και ας τολμουσε να πει κάτι στον γιο της .....θα απαντούσα και εγω σε κείνον που θα ήξερε......ΜΑΚΡΥΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ....

• 1 month later...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 144
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

σηριαλ θα γραψω στο τελος.....αφου το προηγουμενο ΣΚ μας κρεμασανε οτι και καλα θα μας κανανε τραπεζι και κανονισαμε να κανουμε μια επισκεψη μετα εκει κοντα αλλα τα πεθερικουλια μου την κανανε θαλασσιτσα......μας ξανακαλεσανε αυτη τη βδομαδα και πηγαμε το Σαββατο......

πιναμε καφεδακι στο μπαλκονι και τα παιδια παιζανε στην αυλη οταν η πεθερα μου πηρε τον μεγαλο να πανε στο παρκο ειναι ακριβως διπλα αλλα μπροστα στο σπιτι ακριβως εχει δρομο και αλλον εναν πιο περα καθετο για να φτασουν, εννοειται η περιοχη τιγκα στο αυτοκινητο και παρκαρισμενα και διερχομενα......εγω δεν ειδα, γιατι το παιδι δε φαινοταν πισω απο ενα αυτοκινηο παρκαρισμενο, ακουω τον αντρα μου να ουρλιαζει "μαμα τι κανεις, το παιδι που το αφηνεις, ελατε γρηγορα τωρα μεσα" και βλεπω μια γυναικα οδηγο που φρεναρε, και λεει "κι εγω εχω παιδια, αλλοιμονο, τον ειδα απο μακρια οτι ηταν στο δρομο"

ε??????????what????????? εμεινα παγωμενη....τοτε καταλαβα....η καλη μας η γιαγια ειχε την παρτη της απο μεσα μερια και το παιδι απ εξω και μιλουσε και δεν ειδε το αυτοκινητο......

μετα απο δεκα λεπτα λεει ο πεθερος μου να παει και τον μικρο στο παρκο (2) και μας λεει

-το παιδι στο ιδιο σημειο στο δρομο- δειτε τον λιγο παω να βαλω τα παπουτσια μου και το αφηνει στο δρομο και μαλιστα πιο εξω απ τα παρκαρισμενα παλι...... εγω ετοιμαζομαι να πηδηξω το καγκελο να παω......η πεθερα κοιταει "ελα βρε δεν παει πουθενα!" και μεχρι να καταλαβουμε ο πεθερος εβγαλε φτερα και ετρεξε---- εγω μεχρι να κουνηθω εξαλλου ποσο γρηγορη να ειμαι!!

αντε τωρα δωσε παιδια το καλοκαιρι που τα θελουν!!!

ευτυχως το ειδε ο αντρας μου και ειπε απο μονος του μωρα δεν εχει να παρουν ειναι ανευθυνοι---ελπιζω να το κρατησει.......κι εχω και τη μανα μου να φωναζει που δε μιλαω οταν γινονται αυτα....

• 3 εβδομάδες μετά...

Στελλα κορίτσι μου, εγω δεν έπαιζε να άφηνα παιδιά εκεί. Θα το παιζα τρελλίτσα για να μην τσακωθω οτι και καλά δεν μπορω να τα αποχωριστω. Για ένα καφεδάκι και πολύ είναι.

• 1 χρόνο μετά...

Να μπω κια γω στην παρέα σας. Δυστυχώς εμάς το πρόβλημα είναι με τη μαμά μου (η πεθερά άφαντα, ενδιαφερεται μόνο για τα παιδιά της κόρης της). Το μωράκι μου είναι 5 μηνώνούν όλα,. Από τότε που γέννησα, οι σχέσεις μας είναι κάκιστες. Την ενοχλούν όλα. Γιατί νευριάζω με μωρό/δουλειές/σύζυγο που λείπει όλη μέρα. Σαν να μη γέννησα εγώ, σαν να μην έχω ορμόνες. Ομηρικοί καυγάδες..

Τελοσπάντων, αυτό είναι το λιγότερο. Συνεχίζουμε..

1) Δέχομαι απίστευτο πόλεμο επειδή θηλάζω. Και επιμένω να θηλάζω γιατί τράβηξα πολλά για να το πετύχω (πληγή στο στήθος, γιατρούς, νοσοκομεία, ήταν ένας γολγοθάς αλλά τα κατάφερα). Μάλλον της στερώ χρόνο από το εγγόνι της με το θηλασμό. Αφού στην αρχή που ήταν βρεφάκι μου το' παιρνε από τα χέρια "χόρτασε, τώρα θέλει τη γιαγιά του". Ή ¨κι εμείς που δε θηλάσαμε τί έγινε, πάθατε τίποτα"? Τί dvd με εκπαιδευτικές εκπομπές για τα οφέλη του θηλασμού της βάζω, τί ενημερωτικά φυλάδια, τί της μεταφέρω τα λόγια της παιδιάτρου..γυρίζει από την άλλη, κάνει σαν να μην με ακούει, σαν να μη μιλάω, σαν να μην υπάρχω. Που και που λέει "τα στραβά τους ξέρουν αυτοί, και επειδή το λέει γιατρός πάει να πει ότι είναι το σωστο"?

Τώρα που θα γίνει 6 μηνών, ανυπομονεί "άντε να γίνεις 6 να τρως και να μη θηλάζεις". Νομίζει... Ή "άντε, η γιαγιά θα σου δώσει και πίτσα". Ή όταν πίνουμε νερό "αχ, το βλέπεις, ζηλεύει, θέλει κι αυτό νερό".

2) Το καλύτερο όμως "ο ξάδερφός σου στο χωριό εδιναν στο μικρό -εννοείται δε θήλασε- από 6ν μηνών γάλα εμπορίου (αυτό που πίνουμε οι μεγάλοι, π.χ. της δέλτα), σιγά, τί έπαθε, σιγά μη δίνει τώρα λεφτά για γάλα-σκόνη. Σημειωτέον η μαμά μου δεν έχει οικονομικό θέμα και μας στηρίζει σε όλα, ειδικά για το μωρό πληρώνει τα πάντα. Είμαι σίγουρη πως θα του δώσει τέτοιο γάλα όταν λείπω (θα πετάει το δικό μου που της το αφήνω).

3) Το μωρό έπινε το δικό μου γάλα όταν έλειπα με συγκεκριμένο μπιμπερό και θηλή (calma medela που μιμείται το θηλασμό). Εννοείται το κατήργησε και πίνει από τα άλλα, που όπως λέει η μάνα μου "γκλουκ γκλουκ το κατέβασε όλο, όχι σαν τη calma που δυσκολευόταν το παιδί".

4)Χθες της λέω "να τον κάνουμε λίγη γυμναστικούλα να δυναμώσουν και οι ραχιαίοι του (η παιδίατρος μου το είπε και μου έδειξε). "Ναι, τί ξέρει κι αυτή, έλα παιδί μου να κάνεις τη γυμναστικούλα σου που κάνεις με τη γιαγιάκα σου". Και τί να δω ρε κορίτσια.."Να, κάνουμε βαρελάκι". Τί ήταν αυτό το βαρελάκι λοιπόν. Τον έπιασε από τα πόδια, τον κράτησε ψηλά ανάποδα κάποια ώρα και μετά τον έσκασε μπρούμυτα στον καναπέ και άρχισε να ουρλιάζει αυτός. Και συνέχισε αμέσως και τον ξαναέπιασε από τα πόδια και τον ξαναγύρισε. Ούτε σε τσίρκο το έχω δει αυτό! Άσε που φαντάζομαι κάποιος που ξέρει, μπορεί να κάνει "περίεργα" με το μωρό, τοποθετώντας το όμως σωστά. Έμεινα κόκαλο.

5) Ενώ έχουμε πει όχι τηλεόραση, όταν γυρνάμε σπίτι και τον κρατάει και την ανοίγουμε, βλέπουμε την έντασή της (εμείς τη βάζουμε πάντα στο μηδέν όταν π.χ. θηλάζει και δεν βλέπει το μωρό). Η ένταση στο 27 παρακαλώ.

6)Προχθές τον πήρε βόλτα. Όταν γυρνάει τί να δω, η κάλτσα του μωρού και η κουβέρτα του όλα κοκκινομωβ, σαν να πάτησε το μωρό σταφύλια. Τρόμαξα, αλλά τη ρώτησ αήρεμα τί έγινε και της είπα ότι σιγά, δεν έγινε και τίποτα. Α, τώρα το είδα, μου λέει. Ισχυρίζεται ότι δεν τον έβγαλε από το καρότσι. Ενώ κάθε φορά που βγαίνουν βόλτα τον βγάζει (αυτή μας παινεύεται).

7) Όσο για βόλτες..εγώ δεν τον έχω βγάλει ακόμη!! Ναι, καλά ακούσατε! Πού να πάρω σειρά. όλη την ώρα θέλει να τον παίρνει, ακόμη και αμέσως μετά τα εμβόλια. Ντύσ΄τον , έρχομαι! Εγώ πάλι επειδή βλέπω πόσο χαρά παίρνει, δεν της λέω τίποτα, ότι θέλω και γω να βγω μαζί με τις φίλες μου και με τα καροτσάκια.

:cool: Επίσης στη βόλτα την μπέρδεψαν και τη νόμιζαν για μάνα του μωρού..(είναι 62 ετών). Το αφήνω ασχολίαστο..

9) Θέμα πιπίλας τώρα. Γενικά το μωρό δεν πάιρνει πιπίλα και ειδικά εμ αυτά που είχα τραβήξει στην αρχή με το θηλασμό, δεν ήθελα να του δίνη για να μην έχουμε καμιά σύγχυση θηλών. Ήμουν σίγουρη όμως ότι τον έδινε. Οπότε τοποθετούσα με συγκεκριμένο τρόπο την πιπίλα και όταν γυρνούσαν την έβρισκα αλλιώς. Αλλά πιπίλα δεν έδινε. Μια φορά μάλιστα άρχισε να λέει κάτι μπούρδες, ότι "το πήρε το καρότσι η τάδε και το πήγε βόλτες και φαίνεται έβαλε τα χερια της στα πράγματα του μωρού και πήρε την πιπίλα".

sLvDp3.png

Διαφημίσεις

Συνεχίζω..και ενώ το μωρό κοιμάται τρωγοντας στο στήθος, όποτε νυστάζει και πάω να τον πάρω, ουρλιάζει "όχι, όχι, πιπίλα και τη γιαγιά του θέλει, εγώ τον κοιμίζω αγκαλιά". Αυτή τα ξέρει όλα!

Πώς έχει η κατάσταση γενικά..εμένα με θρέφουν οι γονείς μου, με στηρίζουν οικονομικά σε όλα. Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας και είχα πολλά έξοδα, δεν πήγαινε και η δουλειά λόγω κρίσης και πλέον είμαι σπίτι με το μωρό. Οι γονείς μου πληρώνουν τα πάντα. Ο σύζιγος βγάζει λίγα και η πλευρά του όχι απλά δεν βοηθάει, αλλά επιβαρύνει κι όλας. Με λίγα λόγια, έχουμε μεγάλη υποχρέωση στους δικούς μου. Τώρα βγήκαν αυτοί στο ενοίκιο και μας έδωσαν το σπίτι τους (το πατρικό μου) και μας το ανακαινίζουν πλήρως. Σε αυτό το θέμα δεν μπορώ να πω. Θα στερηθούν αυτοί για να έχουμε εμείς τα καλύτερα. Το σπίτι που νοίκιασαν είναι το κολητό διαμέρισμα με το πατρικό για να μας βοηθάν με το μωρό. Και εννοείται για να διαλέξω κουζίνες κλπ. η μάνα μου επιμένει να πηγαίνω, να λείπω όσο θέλω για να κρατάει αυτή το μωρό. Απλά με έχει ευνουχίσει, αυτή είναι η κατάλληλη λέξη, αισθάνομαι σαν το "χαζό", ότι αυτή τα ξέρει όλα. Με υποτιμάει συνέχεια, ειδικά εμμέσως, όταν της μιλάω και κάνει ότι δεν ακούει ακι ασχολείται με το μωρό. Στην αρχή μας απειλούσε ότι θα πάρει το μωρό να το μεγαλώνει σπίτι της "άντε μην τον πάρω".

Επίσης το άλλο κουλό "μια φίλη μου που γέννησε η κόρη της, μεγαλώνει αυτή το παιδί. Η κόρη με το σύζυγό της μένουν σε άλλη πόλη και περνάν όλοι καλά.

sLvDp3.png

Καλημέρα Τσάρλι!

Να σου ζήσει το μωρό!!!

Καταρχήν είσαι φρέσκια μαμά και φυσικά δικαιολογούνται κάποιες υπερβολές εκ μέρους σου πχ παραπάνω νεύρα. Επίσης εσύ είσαι η μαμά του και εσύ θέτεις τους κανόνες σχετικά με το πώς θα μεγαλώσεις το μωρό ΣΟΥ, τί θα το ταίσεις, πότε θα το παρετε αγκαλιά ή πότε θα πάρει ή όχι πιπίλα και άλλα πολλά!!!

Εγώ όταν γέννησα την κόρη μου, πχ είχα την ιδιοτροπία ότι δεν θέλω πολλές αγκαλιές από όλους!!! Ούτε εγώ η ίδια δεν την έπαιρνα όλη μέρα αγκαλιά, δηλαδή ήθελα να μάθει να κάθεται και στο λίκνο ή στη κούνια ή καρότσι. Αυτό δεν άρεσε σε πολλούς, ιδίως στο σόι του άντρα μου. Να φανταστείς είχε τσαντιστεί η κουνιάδα μου, επειδή 40ημερών μωρό ήθελε να το πάρει αγκαλιά να παίξει και δεν την άφησα γιατί ήθελα να συνεχίζει να κοιμάται!!! Το αποτέλεσμα ήταν να πεισμώσει η 'καλή" θεία (εργένισσα δίχως παιδιά) και να περάσει 1,5χρόνος με ελάχιστες επαφές ούτε τηλέφωνο μέχρι να της περάσει η τσαντίλα... Η πεθερά μου φυσικά είχε υποστηρίξει την κόρη της, και μου είχε ζητήσει τον λόγο γιατί δεν απολογήθηκα στην κόρη της. Και της είχα απαντήσει κοφτά ότι εγώ και ο άντρας μου έχουμε τον πρώτο λόγο στο παιδί μας!!! Ευτυχώς που τα πεθερικά ζουν σε διπλανό χωριό και δεν έρχονται παρά μόνο εμείς πάμε βόλτες!!!

Πάντως όλοι οι παλιοί (πχ και η δικιά μου μαμά) όλο κάτι διαφορετικό συμβούλευε απ' ότι η παιδίατρος...Και σκέφτομαι ότι επειδή ακολουθούσα τις συμβουλές της γιατρού, ίσως γι΄αυτό έφερναν αντιρρήσεις.

Εσύ Τσάρλι δουλεύεις; Γιατί στον προσέχει η μαμά σου; Εμένα μου την πρόσεχε μόνο σε ειδικές περιπτώσεις την μικρή μου (και να φανταστείς μένουμε στον 1ο εμείς και στο ισόγειο οι γονείς μου), είχα γυρίσει στην δουλειά όταν ήταν 9-10 μηνών. Μου το κράτησε μετά για 10 μήνες μέχρι που απολύθηκα... Όταν μου το φύλαγε η μαμά μου, της έδινα οδηγίες αλλά σίγουρα δεν τα έκανε ακριβώς όπως τα έλεγα...Αλλά ευτυχώς έχουμε τις ίδιες απόψεις διαπαιδαγώγισης και μεγαλώματος της μικρής, οπότε δεν είχα πρόβλημα.

Ελπίζω να μην σε κούρασα, απλά ήθελα να πω ότι σιγά σιγά και εσύ θα χαλαρώσεις με το μεγάλωμα του παιδιού και θέτοντας και τους κανόνες σου, προσπάθησε να βρείς με την μάνα σου μια μέση λύση.

Η κόρη μου είναι η κινητήρια δύναμη της ζωής μου, το φως μου!!! Την λατρεύω!!!

Αυτή τη στιγμή δε δουλεύω, αλλά τρέχω για την ανακαίνιση (πμάνια, κουζίνες, βρύσες κλπ.) ή πάμε καμιά Θεσσαλονίκη πάλι για την ανακαίνιση. Δεν μπορούμε να παίρνουμε το μωρό μαζί γιατί τρέχουμε σαν τρελοί μεσα στα μαγαζιά για να τελειώνουμε γρήγορα και επίσης δε θέλουμε να το ταλαιπωρούμε. Αλλά και η μάνα μου θα έκανε καυγά αν το πέρναμε, σου λέει τί δουλειά έχει τώρα το παιδί όταν διαλέγουμε πλακάκια κλπ.

Τώρα κλασικά ήρθε τον πήρε βόλτα και φυσικά..μας κατατρόμαξε, η αγαπημένη της συνήθεια. Μπαίνει αθόρυβα σπίτι (είχε ανέκαθεν κλειδί και δεν έχω πρόβλημα με αυτό), εμείς με το μπέμπη είμαστε πάνω, στο δωμάτιο. Δεν ακούγεται που αναβαίνει και ξαφνικά ανοίγει η πόρτα και πετάγομαι μέχρι πάνω. "Ε, τί, ποιός θες να είναι"? Αυτή είναι η απάντησή της.

sLvDp3.png

Τώρα που λείπουν βγάζω γάλα για το απόγευμα που θα τον κρατήσει, γιατί θα πάμε για ηλεκτρικά. Τον κρατάει α) γιατί πολλές φορές της λέω ότι δήθεν θέλω να κάνω μπάνιο και έχω την ανάγκη της, για να τον έχει αυτή, γιατί "λιώνει" να τον κρατάει. Και β) όταν τρέχω για το σπίτι.

Αλλά συνήθως της λέω μπούρδες για να χαίρεται "πόσο γελάει όταν σε βλέπει, χαίρεται που τον πηγαίνεις βόλτα" και δως του καμαρώνει αυτή. Εγώ τα κάνω αυτά γιατί την αγαπώ και θέλω να είναι ευτυχισμένη. Και ευτυχισμένη είναι πλέον μόνο όταν έχει το μωρό και λείπω εγώ. Αν δεν το θήλαζα κι όλας, θα ήταν το καλύτερό της. Μα τέτοια κόντρα για το θηλασμό?

sLvDp3.png

Έχουμε και ασρείες στιγμές όμως..όταν νομίζει ότι είμαι στο δωμάτιο, την ακούω που λέει "πες για-για". Κάνω ότι πάω προς την κουζίνα και αμέσως "πες μα-μα".

Μωρέ μακάρι να πει γιαγιά πρώτα, εγώ θα χαρώ περισσότερο, αφού θα την δω τόσο χαρούμενη.

Εμ'ας το θέμα μας είναι τα ψέματα που μας λέει, αυτά τα ¨"white lies". O άντρας μου έχει απηυδήσει και θέλει να βάλουμε κάμερα στο σπίτι της, αλλά εγώ διαφωνώ. Δε χρειάζεται να βάλουμε κάμερα, τα κάνει και μπροστά μας.

sLvDp3.png

Διαφημίσεις

Αυτή τη στιγμή δε δουλεύω, αλλά τρέχω για την ανακαίνιση (πμάνια, κουζίνες, βρύσες κλπ.) ή πάμε καμιά Θεσσαλονίκη πάλι για την ανακαίνιση. Δεν μπορούμε να παίρνουμε το μωρό μαζί γιατί τρέχουμε σαν τρελοί μεσα στα μαγαζιά για να τελειώνουμε γρήγορα και επίσης δε θέλουμε να το ταλαιπωρούμε. Αλλά και η μάνα μου θα έκανε καυγά αν το πέρναμε, σου λέει τί δουλειά έχει τώρα το παιδί όταν διαλέγουμε πλακάκια κλπ.

Τώρα κλασικά ήρθε τον πήρε βόλτα και φυσικά..μας κατατρόμαξε, η αγαπημένη της συνήθεια. Μπαίνει αθόρυβα σπίτι (είχε ανέκαθεν κλειδί και δεν έχω πρόβλημα με αυτό), εμείς με το μπέμπη είμαστε πάνω, στο δωμάτιο. Δεν ακούγεται που αναβαίνει και ξαφνικά ανοίγει η πόρτα και πετάγομαι μέχρι πάνω. "Ε, τί, ποιός θες να είναι"? Αυτή είναι η απάντησή της.

Καταλαβαίνω...Τώρα με την ανακαίνιση, είναι δύσκολο όντως να παίρνεις το μωρό μαζί... Όμως συζήτησε με την μητέρα σου οτι σε στεναχωρεί αυτή η συμπεριφορά της και ότι φυσικά αγαπάει το εγγόνι της αλλά γονείς του είστε εσείς!!! έστω και αν σας βοηθάει οικονομικά. Όλοι μας έχουμε ανάγκη την βοήθεια...αλλά δεν σημαίνει ότι εξαγοραζόμαστε ή ότι μοιραζόμαστε την ευθύνη του παιδιού!

Αλλά σιγά σιγά βάζε όρια...ευγενικά και με χιούμορ... Πχ το κλειδί που έχει, να μάθει το χρησιμοποιεί εάν λείπετε από το σπίτι, ειδάλλως να χτυπάει κουδούνι! Οπότε βάλε κλειδί στην πόρτα και να αναγκάζεται να χτυπαέι κουδούνι...Και καλά να της πεις, ότι το βάζεις από συνήθεια στην πόρτα το κλειδί σου!!!

Εμένα η μάνα μου ή ο πατέρας μου που μένουν από κάτω, ανεβαίνουν, μπαίνουν στην κουζίνα και κοντοστέκονται πχ μήπως κοιμάται ο άντρας μου ή μήπως ντύνομαι ή μήπως κοιμίζω το παιδί κλπ...Και τους δίνουμε το οκ να περάσουν στο υπόλοιπο σπίτι!!! Όμως αυτό έχει γίνει αβίαστα, δίχως τσακωμούς. Καμιά παρατήρηση του τύπου: παππού μην μπαίνεις τραγουδώντας, γιατί κοιμίζω το μωρό!!! έχει γίνει αλλά δεν έχουμε παρεξηγηθεί! Κλειδί δεν έχω στην πόρτα ούτε όμως έχουν οι γονείς μου!

Η πεθερά μου από την άλλη τις ελάχιστες φορές που ερχόταν σπίτι (τώρα το έκοψε...) ερχόταν επίσκεψη 8-8.30 το πρωί ή 4-5 το μεσημέρι γιατί αυτή στο χωριό ξυπνάνε από τα άγρια χαράματα και τις θεωρούν κατάλληλες ώρες επισκέψεων. Της έλεγα λοιπόν, μην έρχεσαι τέτοιες ώρες και ας παρεξηγιόταν!!! Πχ εγώ δεν πάω σπίτι της ή δεν τηλεφωνώ μετά τις 9 το βράδυ ειδικά τον χειμώνα, γιατί ξέρω ότι σχεδόν κοιμούνται!!! Το σέβομαι και έτσι θέλω να με σέβονται...

Τί να πούμε;;;είναι δύσκολες οι σχέσεις...

Μόνο δύσκολες...και τον καημένο τον μπαμπά μου, δεν τον αφήνει καθόλου να το χαρεί το μπεμπάκι, μόλις πάει κι αυτός να το παίξει λίγο, του το αρπάζει κυριολεκτικά από τα χέρια και του λέει "δε σε θέλει εσένα αγριάνθρωπε, έλα στη γιαγιάκα σου αγορι μου". Ικανοποιείται αν το μωρό θελει μόνο αυτήν ή αναγνωρίζει μόνο αυτήν. Και θεωρώ ότι γι' αυτό δε θέλι το θηλασμό, γιατί δεν μπορεί να είναι απόλυτα εξαρτημένο από αυτήν. Υπάρχει γιαγιά που να μη θέλει να θηλάζει το εγγόνι? Και είναι και μορφωμένη.

sLvDp3.png

Φανταζόμαστε με τον άντρα μου ότι επειδή πλέον το μόνο της ενδιαφέρον είναι αυτό το μωρό και επειδή το μωρό δεν μπορεί να της πει "ε, τί κάνεις εκεί" και είναι ο μόνος άνθρωπος που δεν της κάνει παρατήρηση (δεν μπορεί δηλ.!), θεωρεί ότι έχουν την τέλεια σχέση.

Ενώ ο μπαμπάς μου πάντα ζητάει κι αυτός το μωρό (και εννοείται δεν το δίνει "αυτός ο μπαμπάς σου πολύ ζηλεύει"...έτσι μου λέει) αυτή επιδιώκει να το πηγαίνει συνέχεια βόλτα μόνη της, χωρίς το μπαμπά μου και χωρίς εμένα. Πάει και βρίσκει άλλες γιαγιάδες/φίλες και εμείς οι υπόλοιποι στην απ' έξω.

Τελευταία ζητά να κοιμάται το μωρό εκεί. Το μωρό κοιμάται μαζί μου στο κρεβάτι (ο σύζυγος σε άλλο δωμάτιο) και ξυπνάει κανά 2,3,4 φορές το βράδυ, μπορεί να κλάψει κι όλας, τον παίρνω αγκαλιά, του δίνω στήθος και ξανακοιμάται, ή κατά το ξημέρωμα τρώει και κοιμάται. Πλέον η μαμά μου στο σπίτι της τον παίζει ΜΟΝΟ μέσα στη κρεβατοκάμαρα της και λεει "πάμα πάμε στο κρεβάτι της γιαγιάς που τόσο το αγαπάς".

Ε, για να μην της χαλάσω χατίρι, πήγα και έμεινα εκεί όλη τη μέρα (όχι βράδυ) και πήγαμε να κοιμηθούμε το μεσημέρι. Κλασικά ο δικός μου ξύπνησε με κλάματα αμέσως (σύνηθες φαινόμενο). Πάω να τον βάλω στήθος να ηρεμήσει και μπαίνει μέσα σίφουνας η μάνα μου "αγκαλίτσα γιαγιάς θέλει τομωρό μου, αγκαλίτσα γιαγιάς". Βρε ποια αγκαλίτσα της λέω, άσε τώρα να ηρεμήσει το μωρό.

Ε, με έχει σκάσει. Όσο για συζήτηση, έχω ξεκινήσει ατελείωτες φορές, με γράφει κανονικότατα. Της λέω "σου μιλάω, δεν με ακούς? Κοίτα με, σου μιλάω" και κάνει σαν να μην είμαι εκεί, με αγνοεί πλήρως και παίζει με το μωρό...

sLvDp3.png

Μόνο δύσκολες...και τον καημένο τον μπαμπά μου, δεν τον αφήνει καθόλου να το χαρεί το μπεμπάκι, μόλις πάει κι αυτός να το παίξει λίγο, του το αρπάζει κυριολεκτικά από τα χέρια και του λέει "δε σε θέλει εσένα αγριάνθρωπε, έλα στη γιαγιάκα σου αγορι μου". Ικανοποιείται αν το μωρό θελει μόνο αυτήν ή αναγνωρίζει μόνο αυτήν. Και θεωρώ ότι γι' αυτό δε θέλι το θηλασμό, γιατί δεν μπορεί να είναι απόλυτα εξαρτημένο από αυτήν. Υπάρχει γιαγιά που να μη θέλει να θηλάζει το εγγόνι? Και είναι και μορφωμένη.

Τον θηλασμό τον βρίσκει για πρόσχημα...Όταν θα σταματήσεις να θηλάζεις, πάλι κάτι θα βρει για να υποστηρίξει ότι τα κάνει καλύτερα από εσένα...

Σκέψου κάποια στιγμή το παιδί να μην την θέλει!!! Ω! Τι θα γίνει;;;

Εμένα το παιδί μου πέρασε μια φάση που δεν ήθελε να μιλάει στο τηλέφωνο...ή μάλλον είναι επιλεκτική με ποιους θα μιλήσει!!! Έλα που αυτό το παρεξηγεί η θεία του η καλή!!! οτι το μάθαμε εμεις το παιδί να μην της μιλάει και τέτοια!!! Ή πηγαμε για επισκεψη στα πεθερικά και ήταν εκεί και τα 2 αδερφια του άντρα μου, η αδερφή του και ο αδερφος του με την γυναικα του. Ελα που η μικρή πήγαινε συνέχεια στην συνυφάδα και όχι στην κουνιάδα! και τους 3 τους βλέπουμε αραιά και πού όταν έρχονται σε άδεια από Αθήνα...Δεν είχε δηλαδή συνηθίσει κανέναν από τους 3... Μας έφαγε με την γκρίνια της, η κουνιάδα΄ποιος της έχει πει να μην μου μιλαει¨!!! Αφού ο άντρας μου τσακώθηκε μαζί της και της είπε να μην ξαναπει τετοιες βλακείες...τα ελεγε και τα πίστευε...

Ο εγωιστής άνθρωπος τα θέλει όλα δικά του. Οπότε όταν δεν γίνονται έτσι όπως τα θέλει, δημιουργεί φασαρία!!! Κόιταξε λοιπόν να βρεις χρυσή τομή γιατί είναι η μάνα σου και μένετε και πολύ κοντά!

Ευτυχώς έχεις τον άντρα σου και την βάζει στη θέση του. Εμάς ποιός θα την μαζέψει?

Εμάς πολλές φορές κλαίει όταν είναι μαζί της και μόλις θα τον πάρω εγώ αγκαλιά ηρεμεί. Αρχίζει τότε "και μια ζωή αγκαλιά θα τον έχεις? Τον καλοέμαθες". Ή όταν κλαίει μαζί της, αρχίζει "η κοιλίτσα, η κοιλίτσα το πονάει". Μα ποια κοιλίτσα? Ποτέ δεν είχε θέμα με κολικούς, κοιλίτσες κλπ. Απλά τα μωρά..φωνάζουν τη μαμά μους (όπως λέει και το τραγούδι).

sLvDp3.png

Διαφημίσεις

Δεν λέω ότι εγώ κάνω τα σωστά, μην με παρεξηγήσεις, έτσι! Απλά εμένα η μάνα μου ούτε μην την ζήταγε τόσο υπερβολικά (εννοείται την υπερ αγαπάει την εγγονή της) ούτε όμως και εγώ την μοιραζομουν τόσο... Δηλαδή με βοήθαγε να την κάνω μπάνιο, να την πάω βολτα, να την ταίσω αλλά μεχρι εκεί. Δεν της την έδινα να τα κάνει μόνη της η γιαγιά!

Η άλλη γιαγιά πάλι δεν έχει κρατήσει ποτέ το εγγόνι της...Υπάρχουν και άλλοι λόγοι βέβαια, αλλά εγώ το παιδί μου δεν το στέλνω πακέτο στο χωριό να το κρατήσει...Ούτε εμένα η μανα μου με εστελνε διακοπές στο χωριό μικρή και ευτυχώς της ίδιας γνώμης είναι και ο άντρας μου. Ότι οικογενειακώς θα πηγαίνουμε βόλτες στη γιαγιά και στον παππού στο χωριό και μετά οικογενειακώς θα επιστρέφουμε!!!

Μάθε να μην το μοιράζεσαι το μωρό εσύ και η γιαγιά!!! Μόνο όταν είναι ανάγκη να στο φυλαει, να το κοιμίσει, να το ταϊζει και όλα!!! Εμένα η μάνα μου όταν την φυλαγε την μικρή, σε πληροφορώ όταν ήταν ώρα για ύπνο, την ανέβαζε πάνω στο σπίτι της!!! Η κόρη μου κοιμήθηκε 3,5 χρν πρώτη φορά για μεσημέρι στην γιαγιά της, επειδή είχα δουλειά και έλειπα ένα μεσημέρι...Δηλαδή το παιδί δεν πηγαινοερχεται πανω κατω στα σπίτια!!! Ναι κατεβαίνει, κατω στην γιαγιά , θα φάει κιόλας, μπορεί και να κάνει και ντους, αν πχ την εχει πάρει η γιαγιά από τον παιδικό αλλά και το ίδιο ξέρει ποιο είναι το σπίτι του! Άλλος ο ρόλος της γιαγιάς και άλλος ο ρόλος των γονιών!!!

Μακάρι να βρείτε λύση !!! Όσο πιο νωρίς, τόσο καλύτερα!!!

Καλημέρα και από μένα!

Θεωρώ υπερβολικές τις αντιδράσεις της γιαγιάς και ότι προφανώς κάποιος πρέπει να τη βάλει στη θέση της..Από την άλλη δεν πιστεύω ότι μπορείς να το κάνεις εύκολα εσύ tsarli γιατί παραείσαι ευαίσθητη..εννοείται πως είναι πολύ όμορφο αυτό που λές ότι χαίρεσαι να βλέπεις τη μαμα σου να είναι χαρούμενη, όμως σε κάτι τέοιες περιπτώσεις μερικοί άνθρωποι ξεθαρεύουν σε σημείο που να μπερδεύονται οι ρόλοι...Στη θέση σου θα της έκοβα όλες τις υπερβολές και θα μείωνα τις ώρες που της το αφήνω...όχι βέβαια να μη το χαρεί και αυτή αλλά σιγά σιγά να συνειδητοποιήσει ότι είναι ΓΙΑΓΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΑΜΑ! Α! δεν υπήρχε περίπτωση να της αφήσω το μωρό να το παει βόλτα αν ηθελα να το παω ΕΓΩ! Να χαίρεσαι το μωράκι σου!

Καλημέρα και από μένα!

Θεωρώ υπερβολικές τις αντιδράσεις της γιαγιάς και ότι προφανώς κάποιος πρέπει να τη βάλει στη θέση της..Από την άλλη δεν πιστεύω ότι μπορείς να το κάνεις εύκολα εσύ tsarli γιατί παραείσαι ευαίσθητη..εννοείται πως είναι πολύ όμορφο αυτό που λές ότι χαίρεσαι να βλέπεις τη μαμα σου να είναι χαρούμενη, όμως σε κάτι τέοιες περιπτώσεις μερικοί άνθρωποι ξεθαρεύουν σε σημείο που να μπερδεύονται οι ρόλοι...Στη θέση σου θα της έκοβα όλες τις υπερβολές και θα μείωνα τις ώρες που της το αφήνω...όχι βέβαια να μη το χαρεί και αυτή αλλά σιγά σιγά να συνειδητοποιήσει ότι είναι ΓΙΑΓΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΑΜΑ! Α! δεν υπήρχε περίπτωση να της αφήσω το μωρό να το παει βόλτα αν ηθελα να το παω ΕΓΩ! Να χαίρεσαι το μωράκι σου!

Συμφωνώ Love4 .

Εγώ έγραψα πολλά και θα την ζάλιζα την κακομοίρα την Τσάρλι αλλά τα ίδια εννοώ και εγώ!

Ας προσπαθήσει όμως πρώτα η Τσάρλι να βάλει μέτρο στην μαμά της γιατί αν το κάνει ο γαμπρός, η πεθερά του ίσως πεισμώσει παραπάνω...

Κορίτσια, είμαι μεν ευαίσθητη, αλλά το κάνω και από υποχρέωση, αυτοί με ταϊζουν και με τάϊζαν, αυτοί μας παρέχουν τα πάντα. Από την άλλη όμως είμαι και νευρική και μαλώνω πολλές φορές μαζί της, θέλω να πω ότι δεν έχω αφήσει τα πράγματα στην μοίρα της, αλλά με αγνοεί και με απαξιώνει.

Να φανταστείτε ότι όταν γεννήθηκε το μωρό, επειδή είχε ίκτερο και εγώ ήμουν κομμάτια, ήρθαν μόλις γυρίσαμε από μαιευτήριο και την επόμενη τους είπαμε να μην έρθουν για να ηρεμήσει και το μωρό. Έγινε χαμός, με έπαιρναν συγγενείς "γιατί στερείς και απομακρύνεις τους γονείς σου από το παιδί". Αυτά τη 2η μέρα! Απορώ και γω τί τους είπε.

Μετά άρχισε το τροπάριο. Μόλις ζεστάνει ο καιρός, θα τον πάρουμε θάλασσα. Εσείς να ξεκουραστείτε, να πάτε διακοπές, εμείς θα πάρουμε το καλοκαίρι το μωρό στη θάλασσα. Πλέον κατάλαβαν ότι το μωρό θηλάζει, οπότε με βαρύ πένθος λένε ¨εμείς δε θα χαρούμε εγγόνι στη θάλασσα, γιατί θηλάζει, ενώ όλοι οι φίλοι μας έχουν τα εγγόνια εκεί". Μα τους λέω θα έρχομαι. "Ε, τί να το κάνουμε έτσι, εμείς θέλουμε να τον έχουμε μόνο του"!!!

Όσο για μένα , για να δείτε πόσο ηλίθια ήμουν, όταν γέννησα, επειδή ένιωθα άσχημα να θηλάζω μπροστά στο μπαμπά μου, πήγαινα στο δωμάτιο,έβγαζα το γάλα και του το δινα να το ταϊζει αυτός. και δως του χαρά ο μπαμπάς μου. Μα πόσο ηλίθια ήμουν. Πλέον όταν είμαστε στο σπίτι τους, ο μπαμπάς μου λέει "γιατί δεν τον αφήνεις να κοιμηθεί σε μας? Αφού έχεις γάλα στην κατάψυξη, άσ΄το εδώ και θα τον ταϊζουμε". Ναι, αλλά ο μπαμπάς μου αγνοεί ότι εγώ σπίτι θα πρέπει να βγάζω γάλα (τα γεύματα του μωρού) για να διατηρήσω την παραγωγή. Δηλαδή αν τον αφήσω κάποιες φορές εκεί και τον ταϊζουν από την κατάψυξη, ε, θα μου κοπεί και το γάλα. Θα πρέπει να είμαι σπίτι μου και να βγάζω και με το θήλαστρο τις ώρες που θα έτρωγε το μωρό. Τους λέω ότι δνε αντέχω άλλο το θήλαστρο. Αλλά πού να καταλάβουν??

Άσ' τον εδώ βρε, πού θα τον πας τώρα νυχτιάτικα? Αυτή είναι η απάντηση.

sLvDp3.png

το έχεις καταλάβει ότι φταις εσύ και μόνο εσύ;;;;

ΕΣΥ δεν τους έχεις βάλει όρια.... και αλωνίζουν.... σχολιάζουν ...παραπονιούνται παντού..... και εσύ τι κάνεις;;; βγάζεις εδώ τα αποθημένα σου;;; θέλει δραστικότερες λύσεις....

Ναι μεν τους έχεις υποχρέωση ΑΛΛΑ..... πρέπει να ους το εξηγήσεις ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ και να τηρήσεις αυτά που θα πεις ....

Το παιδί δεν είναι τρόπαιο για τους παππούδες - γιαγιάδες .....

Ευχαριστώ μαμά μπαμπά ΑΛΛΑ.....(με ωραίο τρόπο ΛΕΣ ΟΧΙ ΑΝ ΔΕ ΘΕΣ...)

και περιττό να σου πω ότι η κατάσταση αυτή καπελώνει και τον άντρα σου και θα αρχίσεις να έχεις προβλήματα και μαζί του..... ΒΑΛΕ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΣΟΥ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙΣ

Καλησπέρα κι απο μένα!

Αγαπητή φίλη νομίζω οτι η γιαγιά σε έχει γεμίσει τύψεις κι ενοχές που βοηθάει οικονομικά και σε έχει παραγκωνίσει απο τη ζωή του παιδιού σου.

Απο αυτά που διάβασα η γιαγιά κάνει κουμάντο στο παιδί,κι όχι η μαμά.

Αυτό δεν είναι αγάπη...είναι χειραγώγηση -όπως τα παρέθεσες...

Θα σου έλεγα να τα κόψεις αλλά είναι αργά και φοβάμαι η γιαγιά αν το κάνεις θα σας εκμεταλλεύεται (λόγω των οικονομικών).

Μελλοντικά να ξέρεις ίσως σας επηρρεάσει και ως ζευγάρι (όλο αυτό το ανακάτεμα στη ζωή σας)

Εγω ακόμα θυμάμαι την πρώτη μέρα που ήρθαμε σπίτι με το μωρό που είχε κανει κακά στον δρόμο και την πήρε η πεθερά μου να την αλλάξει...και σκέψου οτι η πεθερά μου είναι αγία!!Δεν ανακατεύεται και δεν ασχολείται και γενικώς είναι υπέροχη ως πεθερά.

io6Qp3.png

g3BCp2.png

Από το ένα αυτί να μπαίνουν όσα σου λένε, από το άλλο να βγαίνουν!!! Να μην περνάει το δικό τους!!!

Η υποχρέωση που τους έχετε, είναι σεβαστή αλλά δεν σας βοηθάνε αρκεί να κάνουν το δικό τους, έτσι δεν είναι;;; Δηλαδή αν δεν κάνετε ότι θέλετε, θα σας κόψουν την βοήθεια;;;

Και εμένα οι δικοί μου βοηθούν όσο μπορούν...με σημαντικότερη βοήθεια να μας δώσουν το σπίτι που μένουμε... (τα πεθερικά δεν έχουν άνεση...και όταν έχουν, το ¨ξεχνάνε¨...)

Ξαναλέω όμως, το παιδί έχει γονείς!!!

Τον μπέμπη εννοείται πρέπει να το χαρούν οι παππούδες αλλά με μέτρο!!!

Τί σημαίνει θα πάρουμε τον μπέμπη στη θάλασσα;;; 5-7 μηνών μωρό;;;;;; Και να μην θήλαζες, πάλι δεν έχει νόημα να είναι ένα μωρό τόσο μικρό στον ήλιο!!! Εγώ γέννησα Μάρτιο και θήλαζα την μικρή, είχαμε πάει θάλασσα 2-3 φορές αργά το απόγευμα, να βουτηξουμε με τον άντρα μου και ειχανε οι γονεις μου την μπεμπα στη καφετερια και περιμενανε. Έβγαινα από την θάλασσα και πήγαινα στο ΙΧ να την θηλάσω... Δεν έβγαζα γάλα σε θήλαστρο παρα μόνο σε μεγάλη ανάγκη, όταν θα έλειπα ώρες...!!! Δηλαδή δεν υπήρχε λόγος να το ταϊζουν οι άλλοι και εγώ να κάθομαι δίπλα τους....

το έχεις καταλάβει ότι φταις εσύ και μόνο εσύ;;;;

ΕΣΥ δεν τους έχεις βάλει όρια.... και αλωνίζουν.... σχολιάζουν ...παραπονιούνται παντού..... και εσύ τι κάνεις;;; βγάζεις εδώ τα αποθημένα σου;;; θέλει δραστικότερες λύσεις....

Ναι μεν τους έχεις υποχρέωση ΑΛΛΑ..... πρέπει να ους το εξηγήσεις ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ και να τηρήσεις αυτά που θα πεις ....

Το παιδί δεν είναι τρόπαιο για τους παππούδες - γιαγιάδες .....

Ευχαριστώ μαμά μπαμπά ΑΛΛΑ.....(με ωραίο τρόπο ΛΕΣ ΟΧΙ ΑΝ ΔΕ ΘΕΣ...)

και περιττό να σου πω ότι η κατάσταση αυτή καπελώνει και τον άντρα σου και θα αρχίσεις να έχεις προβλήματα και μαζί του..... ΒΑΛΕ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΣΟΥ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙΣ

Ποσο δικιο εχεις, αλλά αν τους μιλάω και δεν απαντάνε, τί να κάνω? Ή αν κάνω παρατηρηση στη μαμά μου για κάτι, το ξανακάνει. Της λέω "αν το ξαακάνεις θα το καταλάβω και θα γινει χαμός". Ούτε που τη νοιάζει. Ο άντρας μου τώρα θα αφησει καπποια μερα τη δουλειά του και θα την παρακολουθησει στη βολτα. Φοβηθήκαμε με αυτό που βρηκαμε τελευταία στην κάλτσα και στην κουβέρτα του. Επίσης φοβόμαστε μην του δωσει γάλα εμπορίου, νερό ή κάτιάλλλο. Η παιδίατρος ξέρει πότε θα γινουν όλα, όχι η μάνα μου.

Και ναι, βγάζω το άχτι μου εδώ, τα λέω και ξαλαφρώνω κάπως. Οι. φίλες μου δεν θηλάζουν και θεωρούν ότι οι γονείς μου έχουν δίκιο (μόνο μπελάς είναιο θηλασμός, δε χορταίνει το παιδί-καιρός να τον κόψουμε-)

sLvDp3.png

Από το ένα αυτί να μπαίνουν όσα σου λένε, από το άλλο να βγαίνουν!!! Να μην περνάει το δικό τους!!!

Η υποχρέωση που τους έχετε, είναι σεβαστή αλλά δεν σας βοηθάνε αρκεί να κάνουν το δικό τους, έτσι δεν είναι;;; Δηλαδή αν δεν κάνετε ότι θέλετε, θα σας κόψουν την βοήθεια;;;

Και εμένα οι δικοί μου βοηθούν όσο μπορούν...με σημαντικότερη βοήθεια να μας δώσουν το σπίτι που μένουμε... (τα πεθερικά δεν έχουν άνεση...και όταν έχουν, το ¨ξεχνάνε¨...)

Ξαναλέω όμως, το παιδί έχει γονείς!!!

Τον μπέμπη εννοείται πρέπει να το χαρούν οι παππούδες αλλά με μέτρο!!!

Τί σημαίνει θα πάρουμε τον μπέμπη στη θάλασσα;;; 5-7 μηνών μωρό;;;;;; Και να μην θήλαζες, πάλι δεν έχει νόημα να είναι ένα μωρό τόσο μικρό στον ήλιο!!! Εγώ γέννησα Μάρτιο και θήλαζα την μικρή, είχαμε πάει θάλασσα 2-3 φορές αργά το απόγευμα, να βουτηξουμε με τον άντρα μου και ειχανε οι γονεις μου την μπεμπα στη καφετερια και περιμενανε. Έβγαινα από την θάλασσα και πήγαινα στο ΙΧ να την θηλάσω... Δεν έβγαζα γάλα σε θήλαστρο παρα μόνο σε μεγάλη ανάγκη, όταν θα έλειπα ώρες...!!! Δηλαδή δεν υπήρχε λόγος να το ταϊζουν οι άλλοι και εγώ να κάθομαι δίπλα τους....

Εννοούν να τον πάρουν στη θάλασσα 3 μηνες, για το καλοκαίρι, έχουν σπίτι εκεί. Μακάρι να εννοούσαν για ενα απλό μπάνιο. Αυτοί εννοούν για διακοπές.

sLvDp3.png

Το καινούριο τώρα ειναι το θέμα των κιλών, που καταλήγει φυσικά στο μπέμπη. Από 50 κιλά είμαι πλέον 70, πολύ χάλια. Πάχυνα και μετά τη γεννα πολύ, γιατί είχα κλειστεί μέσα, λόγω του τραυματισμού του στηθους, αλλά και επειδή η μαμά μου έβγαζε βολτα τον μικρό για να καθαρίσω, να αλλάξω σεντόνια, να πλύνω κανα πιάτο, να κάνω τις αναγκαίες δουλειες. .

Τώρα μου λέει να πηγαίνω για περπάτημα και μετά και γυμναστήριο. Της λέω θα πηγαίνω βόλτες με το μωρό. Και δεν απαντάει. Το μόνο που λέει είναι ότι έτσι δε θα προλάβω να`αδυνατίσω σε 3 μήνες που είναι η βάφτιση.

Και για να μην την αδικώ..μου σιδερώνει τα πάντα.

sLvDp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...