Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΙΚΑ ΚΑΙ ΟΑΕΔ

Recommended Posts

από τότε που έγινε ο ΕΟΠΥΥ. Μπείτε στη σελίδα του (eopyy.gov.gr) και διαβάστε για περισσότερες λεπτομέρεις "Ενιαίος κανονισμός παροχών υγείας" (στα Εντυπα -κανονισμός νομοθεσία)

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 951
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• 4 εβδομάδες μετά...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ!!!!ΕΡΩΤΗΣΗ...ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΑΔΕΜΑ-ΚΟΥΡΜΕ-ΧΤΕΝΙΣΜΑ ΟΛΩΝ ΑΚΟΥΣΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΠΩς ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ ΠΑΕΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΑ 586 ΕΥΡΩ...ΞΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΚΟΠΕΛΙΑ ΕΑΝ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΜΠΑΧΑΛΟ????ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΤΠΤ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ....

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ :)

Το θαύμα της ζωής βρίσκεται μέσα μας...

KALHSPERA EGW GENNHSA STHS 15/02/2012 YPOTITHETE MESO EOPYY STO IASW THA PLHRVNA 960 ALLA TELIKA PLHRWSA 2000 GIATI KATARGHTHIKE TO EOPYY PHGA STO IKA AMAROYSIOY NA KANV TA XARTIA GIA TO EPIDOMA TOKETOY KAI MOY EIPAN OTI DEN MPORV NA TO PARV GIATI MPHKA MESO EOPYY MILHSA ME EOPYY KAI MOY EIPAN OTI TO DIKAIOUMAI KAI EXEI BGEI NEA EGGYKLIOS ALLA KAOI PALI TO IKA DEN TO DEXETAI GIATI DEN EXEI THN NEA EGGYKLIO EXEI KANEIS PAROMOIO PROBLHMA GNWRIZETE KATI ?EYXARISTV......

ΚΑΛΗΜΕΡΑ,

Απαντώντας στις προηγουμενες κοπελες, εχω να πω οτι αναμενουμε εδω και καιρο την εγκυκλιο, η αργοπορια οφειλεται στο οτι εχουν εμπλακει στον εοππυ σχεδον ολα τα μεγαλα ταμεια που ειχαν διαφορετικες παροχες και προσπαθουν τωρα να τα ισοροπησουν και να γινουν οι παροχες με δικαιο τροπο και ξεκαθαρο, χωρις παραθυρακια οπως παλια.Αγνωστο ποτε θα δημοσιευτει η συγκεκριμενη εγκυκλιος, μπορει να παρει και μηνες αλλα μπορει να βγει και ξαφνικα, δεν ακουγεται κατι, υπομονη , παντως οταν ανακοινωθει σιγουρα θα το μαθετε..υπαρχει παρα πολυς κοσμος με τις ιδιες αποριες..φιλια υπομονης.

69Dzp3.png

06pBp2.png

Διαφημίσεις

Γέννησα 3/3. Από την κλινική μου έδωσαν μία βεβαίωση ότι δεν εφαρμόστηκε το ΚΕΝ. Την κατέθεσα στο ΙΚΑ της περιοχής μου μαζί με την απόδειξη της κλινικής κ ληξιαρχικές πράξεις των παιδιών κ μου είπαν ότι τα χρήματα θα μπουν στο λογαριασμό μου αρχές Απριλίου.

• 2 εβδομάδες μετά...
  evgenia_83 είπε:
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ!!!!ΕΡΩΤΗΣΗ...ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΑΔΕΜΑ-ΚΟΥΡΜΕ-ΧΤΕΝΙΣΜΑ ΟΛΩΝ ΑΚΟΥΣΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΠΩς ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ ΠΑΕΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΑ 586 ΕΥΡΩ...ΞΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΚΟΠΕΛΙΑ ΕΑΝ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΜΠΑΧΑΛΟ????ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΤΠΤ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ....

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ :)

Καλησπέρα,

και εγώ κατέθεσα τα χαρτιά στο Ικα πριν λίγες μέρες και μου είπαν ότι αρχές του μήνα θα μπούν τα λεφτά. Το ποσό δεν είναι standard, βγαίνει απο τις αποδοχές που είχες εδώ και 2 χρόνια (2010-2011) και εγώ περίμενα περισσότερα απότι μου είπαν διότι αυτό το χρόνο το μεροκάματό μου ήταν μεγαλύτερο απο πέρυσι αλλά απο το Ικα μου είπαν ότι κοιτάνε τα περσινά και προπέρσινα δεν τους ενδιαφέρει τα φετινά. Γενικά δεν βγάζεις άκρη όλοι άλλα και άλλα λένε και εγώ μέχρι να καταθέσω τα χαρτιά δεν ήμουν σίγουρη κάν αν θα πάρω επίδομα.

Καλησπέρα σε όλες,

Γνωρίζει μήπως καμία πότε μπορώ να πάω στον ΟΑΕΔ για να πάρω το συμπληρωματικό επίδομα? Πήρα την πρώτη δόση απο το Ικα, το επίδομα κυοφορίας πρέπει να πάω τώρα στον ΟΑΕΔ ή όταν πάρω και το επίδομα τοκετού?

Ευχαριστώ

xristina_kio είπε:
Καλησπέρα σε όλες,

Γνωρίζει μήπως καμία πότε μπορώ να πάω στον ΟΑΕΔ για να πάρω το συμπληρωματικό επίδομα? Πήρα την πρώτη δόση απο το Ικα, το επίδομα κυοφορίας πρέπει να πάω τώρα στον ΟΑΕΔ ή όταν πάρω και το επίδομα τοκετού?

Ευχαριστώ

Οταν θα παρεις το επιδομα λοχειας( και εαν το δικαιουσαι και το επιδομα τοκετου)το ικα θα σου δωσει ενα χαρτι που θα γραφει τα χρηματα που σου εδωσε.Με αυτο το χαρτι και καποια αλλα δικαιολογητικα θα πας στον Οαεδ για το συμπληρωματικο επιδομα.

EDIT διαβασα πιο πανω σε πιο παλιο μηνυμα οτι εισαι ανεργη,εαν συνεχιζεις να εισαι δεν δικαιουσαι το συμπληρωματικο επιδομα του ΟΑΕΔ.

Kht7p2.png

3iVPp3.png

xristina_kio είπε:
Καλησπέρα,

και εγώ κατέθεσα τα χαρτιά στο Ικα πριν λίγες μέρες και μου είπαν ότι αρχές του μήνα θα μπούν τα λεφτά. Το ποσό δεν είναι standard, βγαίνει απο τις αποδοχές που είχες εδώ και 2 χρόνια (2010-2011) και εγώ περίμενα περισσότερα απότι μου είπαν διότι αυτό το χρόνο το μεροκάματό μου ήταν μεγαλύτερο απο πέρυσι αλλά απο το Ικα μου είπαν ότι κοιτάνε τα περσινά και προπέρσινα δεν τους ενδιαφέρει τα φετινά. Γενικά δεν βγάζεις άκρη όλοι άλλα και άλλα λένε και εγώ μέχρι να καταθέσω τα χαρτιά δεν ήμουν σίγουρη κάν αν θα πάρω επίδομα.

Η Ευγενια εννοει το 6μηνο του ΟΑΕΔ που το ποσο ειναι σταθερο για ολες ;)

Kht7p2.png

3iVPp3.png

Διαφημίσεις

sofaki1978 είπε:
Οταν θα παρεις το επιδομα λοχειας( και εαν το δικαιουσαι και το επιδομα τοκετου)το ικα θα σου δωσει ενα χαρτι που θα γραφει τα χρηματα που σου εδωσε.Με αυτο το χαρτι και καποια αλλα δικαιολογητικα θα πας στον Οαεδ για το συμπληρωματικο επιδομα.

Αυτό το συμπληρωματικό τι ακριβώς είναι? Σε τι ποσό περίπου ανέρχεται?

sofaki1978 είπε:

EDIT διαβασα πιο πανω σε πιο παλιο μηνυμα οτι εισαι ανεργη,εαν συνεχιζεις να εισαι δεν δικαιουσαι το συμπληρωματικο επιδομα του ΟΑΕΔ.

Ημουν άνεργη για 2 μήνες, μετά έγινε πρόσληψη. Είχα κανονίσει να δουλέψω μετά την γέννα αλλά τελικά δούλεψα 2 βδομάδες πρίν μπώ σε άδεια.Εχω ενεργό εργασιακή σχέση.

xristina_kio είπε:
Αυτό το συμπληρωματικό τι ακριβώς είναι? Σε τι ποσό περίπου ανέρχεται?

Είναι το ποσό που παίρνεις για να συμπληρώσει τα επιδόματα κυοφορίας και λοχείας που θα πρέπει να ισούνται (αυτά τα δύο ) με 4 μισθούς. Επομένως δεν είναι το ίδο ποσό για όλους.

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

-When you love someone all saved up wishes start coming true-

-Όταν γίνεται μανούλα η καρδιά σου χτυπάει για πάντα έξω από το σώμα σου..-

oneiraki είπε:
Είναι το ποσό που παίρνεις για να συμπληρώσει τα επιδόματα κυοφορίας και λοχείας που θα πρέπει να ισούνται (αυτά τα δύο ) με 4 μισθούς. Επομένως δεν είναι το ίδο ποσό για όλους.

Σε ευχαριστώ. Μήπως γνωρίζεις κιόλας ποιό μισθό μετράνε;Το μισθό της τελευταίας ενεργειακής σχέσης που εργάζομαι ή όπως στο Ι.Κ.Α.των προηγούμενων ετών;

Διαφημίσεις

xristina_kio είπε:
Σε ευχαριστώ. Μήπως γνωρίζεις κιόλας ποιό μισθό μετράνε;Το μισθό της τελευταίας ενεργειακής σχέσης που εργάζομαι ή όπως στο Ι.Κ.Α.των προηγούμενων ετών;

Λογικά τον μισθό που μετράει και το ΙΚΑ γιατί με βάση αυτόν προκύπτει η διαφορά

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

-When you love someone all saved up wishes start coming true-

-Όταν γίνεται μανούλα η καρδιά σου χτυπάει για πάντα έξω από το σώμα σου..-

xristina_kio είπε:

Νομιζω τον τελευταιο σου μισθο,οχι των προηγουμενων ετων.Αν θυμαμαι καλα συμπληρωνει ενα χαρτι ο εργοδοτης( που θα σου δωσει ο ΟΑΕΔ) και εκει πρεπει να γραψει τα μικτα σου.Αλλα επειδη εχουν περασει 2 1/2 χρονια απο τοτε που το πηρα δεν στο λεω με 100% σιγουρια :?

Kht7p2.png

3iVPp3.png

sofaki1978 είπε:
Νομιζω τον τελευταιο σου μισθο,οχι των προηγουμενων ετων.Αν θυμαμαι καλα συμπληρωνει ενα χαρτι ο εργοδοτης( που θα σου δωσει ο ΟΑΕΔ) και εκει πρεπει να γραψει τα μικτα σου.Αλλα επειδη εχουν περασει 2 1/2 χρονια απο τοτε που το πηρα δεν στο λεω με 100% σιγουρια :?

ακομα ετσι ειναιεγω που γεννησα τον νοεμβριο αυτο εκανα

N2dVp2.png

γέννησα πριν 15 μέρες και θέλω αυτην την εβδομάδα να πάω στο ΙΚΑ να δωσω τα δικαιολογητικά για να πάρω τα επιδοματα τοκετού και λοχείας.

Πριν το κάνω αυτό θα πάω να ανανεωσω το βιβλιάριο μου (μιας και το ανανεωτικό χαρτακι δεν μου εχει αποσταλει ακόμα από τον Φλεβάρη που εληγε το βιβλιαριο) και θέλω να βάλω και το μωρό προστατευόμενο μέλος στο βιβλιαριο μου.

Τι δικαιολογητικά χρειάζονται για αυτό? Ο αντρας μου είναι στο ΤΣΜΕΔΕ αλλά το μωρο θα το βάλω εγω στο ΙΚΑ, πρέπει να μου δωσει κάποιο χαρτι ο αντρας μου ή αρκει το ότι δηλώνω ότι θελω να το ασφαλίσω εγω?

Οποια κοπέλα ξερει θα με εξυπηρετησει να μου πει γιατι θα έχω κανονισει να μου κρατησουν το μωρό 1-2 ωρες το πρωι για να πάω στο ΙΚΑ και δεν μπορω να με διωξουν και να ξανατρεχω! δεν μου ειναι ευκολο.

Ευχαριστω:D

OmKAp2.png

tt13621d.aspx

Γειά σας μανούλες και μέλλουσες μανούλες.Εγώ δουλευω κάθε χρόνο εποχιακά με σύμβαση απο 1 Απριλίου-31 Οκτωβρίου,ΠΗΤ είναι 16 Σεπτεμβρίου και βγαίνω σε άδεια 23 Ιουλίου,έχω τα 200 ενσημα για το ικα αλλά το προβλημα μου είναι με τον ΟΑΕΔ.Αν γνωρίζει κάποια ας μου πει αν δικαιούμαι το εξάμηνο και το συμπληρωματικό του ΟΑΕΔ γιατί μου λένε πως απο 1 Απριλίου έως 23 Ιουλίου δεν μου φτάνουν τα ένσημα ούτε για να βγώ σε ταμείο ανεργείας.

Κορίτσια καλησπέρα! Θα μπορούσατε να μου δώσετε τα φώτα σας; Είναι ο πρώτος μήνας που περιμένω να πληρωθώ από τον ΟΑΕΔ για το 6μηνο. Ξέρετε πότε μπαίνει στον λογ/σμο; Μου είπαν 1η-5 του μήνα, αλλά ανησυχώ μήπως δεν με πληρώσουν μια και ο άντρας μου δεν πρόκειται να πληρωθεί από την δουλειά του απ' ότι έμαθε.

behitze είπε:
Γειά σας μανούλες και μέλλουσες μανούλες.Εγώ δουλευω κάθε χρόνο εποχιακά με σύμβαση απο 1 Απριλίου-31 Οκτωβρίου,ΠΗΤ είναι 16 Σεπτεμβρίου και βγαίνω σε άδεια 23 Ιουλίου,έχω τα 200 ενσημα για το ικα αλλά το προβλημα μου είναι με τον ΟΑΕΔ.Αν γνωρίζει κάποια ας μου πει αν δικαιούμαι το εξάμηνο και το συμπληρωματικό του ΟΑΕΔ γιατί μου λένε πως απο 1 Απριλίου έως 23 Ιουλίου δεν μου φτάνουν τα ένσημα ούτε για να βγώ σε ταμείο ανεργείας.

Δεν ξερω τι συμβαση εχεις ακριβως αλλα για το 6μηνο του ΟΑΕΔ πρεπει να εχεις ενεργη σχεση εργασιας.Εαν εχεις πητ 16 Σεπτεμβριου η αδεια λοχειας σου ληγει περιπου 20 Νοεμβριου που σημαινει οτι η συμβαση σου θα εχει ληξει,δεν θα εχεις εργοδοτη να σου συμπληρωσει τα χαρτια που απαιτουνται για το 6μηνο.Για το συμπληρωματικο επιδομα δεν ξερω να σου απαντησω:?

Kht7p2.png

3iVPp3.png

sofaki1978 είπε:

Να ρωτησω κατι?Εγω εχω αναρρωτικη απο τον οκτωβρη λογο εγκυμοσυνης,εχω πητ 6/06 μετα την περιοδο της λοχειας που θα παω για το εξαμηνο με ποιο μισθο θα το υπολογισουν απο τη στιγμη που ημουνα με αναρρωτικη?(Απο τον οκτωβρη που λειπω τους εγινε αυξηση)

sofaki1978 είπε:

Εγω θα γεννησω σε δημοσιο και δεν θα παρω το επιδομα τοκετου.Αρα δεν δικαιουμαι και το συμπληρωματικο επιδομα?(λοχειας-κυοφοριας το παιρνω κανονικα)

ΜΑΡΙΑ-ΕΥΓΕΝΙΑ είπε:
Να ρωτησω κατι?Εγω εχω αναρρωτικη απο τον οκτωβρη λογο εγκυμοσυνης,εχω πητ 6/06 μετα την περιοδο της λοχειας που θα παω για το εξαμηνο με ποιο μισθο θα το υπολογισουν απο τη στιγμη που ημουνα με αναρρωτικη?(Απο τον οκτωβρη που λειπω τους εγινε αυξηση)

Μαρια μου δεν το ξερω αυτο,λυπαμαι :?

Kht7p2.png

3iVPp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...