Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΙΚΑ ΚΑΙ ΟΑΕΔ

Recommended Posts

εγω πηγα μια εβδομαδα μετα και δεν μου ειπαν απολυτως τιποτα.κλεισε ραντεβου για την ιδια μερα για να εισαι καλυμμενη.η φιλη μου που πηγε 3-4 μερες πριν την εδιωξε και της ειπε οταν ξεκινησει η αδεια οχι πριν.και εχω διαβασει και περιπτωσεις που εχουν παει και ενα μηνα πριν χωρις να δημιουργησουν προβλημα.μπαχαλο δηλαδη :lol::lol:

Επειδη εχω ρωτησει το ΙΚα πρεπει οπωσδηποτε να χει παρελθει η ημερομηνια εναρξης της αδεια.Δηλαδη οχι νωριτερα μετιποτα,την επομενη για να σαι σιγουρη!!

Εγω εχω αλλο ερωτημααα:(:(..εγω ξεκιναω 20 Απριλιου..τα ενσημα που ζηταειτο ΙΚα πρεπει να ναει απο 20 Απριλιου και πισω 2 χρονια ή ας πουμε απο (και)Μαρτιο και πισω 2 χρονια??Γνωριζει καποιο κοριτσακι???:)

RN1Zp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 951
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Επειδη εχω ρωτησει το ΙΚα πρεπει οπωσδηποτε να χει παρελθει η ημερομηνια εναρξης της αδεια.Δηλαδη οχι νωριτερα μετιποτα,την επομενη για να σαι σιγουρη!!

Εγω εχω αλλο ερωτημααα:(:(..εγω ξεκιναω 20 Απριλιου..τα ενσημα που ζηταειτο ΙΚα πρεπει να ναει απο 20 Απριλιου και πισω 2 χρονια ή ας πουμε απο (και)Μαρτιο και πισω 2 χρονια??Γνωριζει καποιο κοριτσακι???:)

τα ενσημα για να βγεις σε αδεια κυοφοριας???εμενα δεν μου τα ζητησαν(ουτε και τα ειχα εκτυπωσει)γιατι λεει τα βλεπουν στο συστημα τους και δεν εχει νοημα να τα εκτυπωσω.θα τα χρειαστεις ομως για τον οαεδ και θα μετρησεις απο την πητ και πισω 2 χρονια.

Kht7p2.png

3iVPp3.png

τα ενσημα για να βγεις σε αδεια κυοφοριας???εμενα δεν μου τα ζητησαν(ουτε και τα ειχα εκτυπωσει)γιατι λεει τα βλεπουν στο συστημα τους και δεν εχει νοημα να τα εκτυπωσω.θα τα χρειαστεις ομως για τον οαεδ και θα μετρησεις απο την πητ και πισω 2 χρονια.

σ ευχαριστω πολυ!!εννοεις γιατο επιδομα τοκετου??ή για το επιδομα οαεδ που παιρνεις μετα το επιδομα τοκετου??

RN1Zp2.png

σ ευχαριστω πολυ!!εννοεις γιατο επιδομα τοκετου??ή για το επιδομα οαεδ που παιρνεις μετα το επιδομα τοκετου??

για το επιδομα του οαεδ,το συμπληρωματικο επιδομα μητροτητας.

Kht7p2.png

3iVPp3.png

• 4 εβδομάδες μετά...

Καλησπέρα,

θα ήθελα να ρωτήσω πότε μπορώ να κάνω την εξουσιοδότηση στον σύζυγο μου για να παραλάβει το επίδομα λοχείας και τοκετου. Είμαι στον 8ο μήνα και δεν ξέρω αν πάω τώρα στο αστυνομικό τμήμα ή στα ΚΕΠ και την κάνω αν θα έχει ισχύ μέχρι να γεννήσω και μετά. Ξέρει μήπως κάποια να μου απαντήσει; Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

Διαφημίσεις

Καλησπέρα,

θα ήθελα να ρωτήσω πότε μπορώ να κάνω την εξουσιοδότηση στον σύζυγο μου για να παραλάβει το επίδομα λοχείας και τοκετου. Είμαι στον 8ο μήνα και δεν ξέρω αν πάω τώρα στο αστυνομικό τμήμα ή στα ΚΕΠ και την κάνω αν θα έχει ισχύ μέχρι να γεννήσω και μετά. Ξέρει μήπως κάποια να μου απαντήσει; Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

καλημέρα

να πας και τωρα να την κανεις.εγώ πηγα μολις μπήκα στον ογδοο μολις πηρα την αδεια κυοφοριας στα ΚΕΠ.Τα κοριτσια εκεί μου ειπαν οτι ισχυει κανονικα μεχρι και ενα μηνα αφου γεννησω (ακομακαι ενα περασουν3 μηνες και δηλαδη.)οποτε κανενα προβλημα.

Στα ΚΕπ ειναι και δωρεαν στην κανουν και αμεσως.να παρεις ομως καιτο βιβλιαριο του ικα γιατι θελουν να ταυτοποιησουν το ΑΜΙ σου!!;);)

RN1Zp2.png

Γεια σας είμαι στον 8ο μήνα και ήθελα να ρωτήσω σχετικά με την εξουσιοδότηση στον σύζυγο μου για να παραλάβει το επίδομα λοχείας και τοκετου. Σε παλαιότερο μήνυμα(2008) είδα πως θα πρέπε αυτή η εξουσιοδότηση να είναι από το ταμείο παροχών γιατί γράφε κάτι λεπτομέρειες που δε τα γράφει μια εξουσιοδότηση στο ΚΕΠ. Ισχύει αυτό;

Η θα είμαι ΟΚ και με του ΚΕΠ;Ως προς το επίδομα του ΟΑΕΔ δε πρέπει πάλι να κάνω εξουσιοδότηση;

Και μία ακόμη ερώτηση για να πάρω το επίδομα κυοφορίας για τις 56 μέρες πριν τη γέννα πρέπει να προσκομίσω ένσημα (200) από τη δουλεία μου επικυρωμένα από το ΙΚΑ του εργοδότη μου; Η άμα πάω στο ταμείο παροχών θα τα δουν από το σύστημα ;;(πείτε ναιιιιι !!!)

Σας ευχαριστώ πολύ....

καλημέρα

να πας και τωρα να την κανεις.εγώ πηγα μολις μπήκα στον ογδοο μολις πηρα την αδεια κυοφοριας στα ΚΕΠ.Τα κοριτσια εκεί μου ειπαν οτι ισχυει κανονικα μεχρι και ενα μηνα αφου γεννησω (ακομακαι ενα περασουν3 μηνες και δηλαδη.)οποτε κανενα προβλημα.

Στα ΚΕπ ειναι και δωρεαν στην κανουν και αμεσως.να παρεις ομως καιτο βιβλιαριο του ικα γιατι θελουν να ταυτοποιησουν το ΑΜΙ σου!!;);)

Καλησπέρα! Με αυτή την εξουσιοδότηση μπορεί ο σύζηγος να πάρει τα λεφτά από το ΙΚΑ ενώ εγώ θα είμαι ακόμα στο μαευτήριο;

Καλησπέρα! Με αυτή την εξουσιοδότηση μπορεί ο σύζηγος να πάρει τα λεφτά από το ΙΚΑ ενώ εγώ θα είμαι ακόμα στο μαευτήριο;

δεν νομιζω οτι θα εισαι ακομα στο μαιευτηριο.πρεπει να εχεις την ληξιαρχικη πραξη γεννησης του παιδιου για τα επιδοματα την οποια εμεις τουλαχιστον την πηραμε 15 μερες μετα.

Kht7p2.png

3iVPp3.png

Γεια σας είμαι στον 8ο μήνα και ήθελα να ρωτήσω σχετικά με την εξουσιοδότηση στον σύζυγο μου για να παραλάβει το επίδομα λοχείας και τοκετου. Σε παλαιότερο μήνυμα(2008) είδα πως θα πρέπε αυτή η εξουσιοδότηση να είναι από το ταμείο παροχών γιατί γράφε κάτι λεπτομέρειες που δε τα γράφει μια εξουσιοδότηση στο ΚΕΠ. Ισχύει αυτό;

Η θα είμαι ΟΚ και με του ΚΕΠ;Ως προς το επίδομα του ΟΑΕΔ δε πρέπει πάλι να κάνω εξουσιοδότηση;

Και μία ακόμη ερώτηση για να πάρω το επίδομα κυοφορίας για τις 56 μέρες πριν τη γέννα πρέπει να προσκομίσω ένσημα (200) από τη δουλεία μου επικυρωμένα από το ΙΚΑ του εργοδότη μου; Η άμα πάω στο ταμείο παροχών θα τα δουν από το σύστημα ;;(πείτε ναιιιιι !!!)

Σας ευχαριστώ πολύ....

εγω ενσημα δεν τους πηγα,τα ειδαν στο συστημα τους.

Kht7p2.png

3iVPp3.png

Διαφημίσεις

Καλημέρα! Είμαι στον 4ο μήνα σε δίδυμη κύηση!! Μήπως ξέρει κάποια κοπέλα να μου πει αν χρειάζεται να βγάλω τα δικαιολογητικά για το ικα δύο φορές? διάβασα κάπου οτι το βοήθημα τοκέτου το παίρνω Χ2 αλλά δε ξερω τιποτα για τα επιδόματα!!

Σας ευχαρηστώ.

FX0Cp3.pnga%3E

Καλησπέρα κορίτσια, έχω ΠΗΤ 20/6 και θέλω να κάνω τα απαραίτητα χατριά για τον άντρα μου για να εισπράξει τα χρήματα που δικαιούμαι...

Έχω κάνει μια εξουσιοδότηση για να εισπράξει από το ΙΚΑ.

Θα χρειαστώ και μια για τον ΟΑΕΔ? Κάπου είδα οτι θα χρειστεί να βγάλω και τα ένσημά μου για τον ΟΑΕΔ. Ξέρετε αν αυτά μπορούν να μου τα εκτυπώσουν σε οποιοδήποτε ΙΚΑ ή πρέπει να πάω εκεί που ανήκει η εταιρεία που δουλεύω?

Εκτός απο εξουσιοδότηση, βιβλιάριο, αποδείξεις από το Ικα και βεβαίωση εργοδότη θα χρειαστώ και κάτι άλλο για το πρόσθετο του οαεδ? Θα μπορεί να κάνει κατευθείαν και την αίτηση για το 6 μηνο ο άντρας μου ή θα πρέπει να πάω εγώ κάποια στιγμή?

SSvbp3.pngjuBIp2.png

Καλησπέρα κορίτσια, έχω ΠΗΤ 20/6 και θέλω να κάνω τα απαραίτητα χατριά για τον άντρα μου για να εισπράξει τα χρήματα που δικαιούμαι...

Έχω κάνει μια εξουσιοδότηση για να εισπράξει από το ΙΚΑ.

Θα χρειαστώ και μια για τον ΟΑΕΔ? Κάπου είδα οτι θα χρειστεί να βγάλω και τα ένσημά μου για τον ΟΑΕΔ. Ξέρετε αν αυτά μπορούν να μου τα εκτυπώσουν σε οποιοδήποτε ΙΚΑ ή πρέπει να πάω εκεί που ανήκει η εταιρεία που δουλεύω?

Εκτός απο εξουσιοδότηση, βιβλιάριο, αποδείξεις από το Ικα και βεβαίωση εργοδότη θα χρειαστώ και κάτι άλλο για το πρόσθετο του οαεδ? Θα μπορεί να κάνει κατευθείαν και την αίτηση για το 6 μηνο ο άντρας μου ή θα πρέπει να πάω εγώ κάποια στιγμή?

τα ενσημα μπορεις να τα βγαλεις απο οποιοδηποτε ικα.αλλα αυτο που θυμαμαι ειναι οτι ο οαεδ ηθελε τα ενσημα μεχρι την τελευταια μερα που δουλεψα πριν βγω σε αδεια κυοφοριας και επειδη δεν ηταν ακομα περασμενα στο συστημα τους χρειαστηκα ενα χαρτι απο τον εργοδοτη και με αυτο χαρτι στην συνεχεια στο ικα της περιοχης που ανηκει η επιχειρηση

,μαλλον ηταν βεβαιωση ενσημων(δεν θυμαμαι γιατι τα εκανε ο αντρας μου).

την αιτηση για 6μηνο την εκανε ο αντρας μου χωρις εξουσιοδοτηση αλλα δεν μπορουσε να την κανει πριν ξεκινησει το 6μηνο,του ειχαν πει απο την ημερα που θα ξεκινησει και μετα οχι πριν.αλλα αυτο μπορει να διαφερει απο υπηρεσια σε υπηρεσια.

Kht7p2.png

3iVPp3.png

τα ενσημα μπορεις να τα βγαλεις απο οποιοδηποτε ικα.αλλα αυτο που θυμαμαι ειναι οτι ο οαεδ ηθελε τα ενσημα μεχρι την τελευταια μερα που δουλεψα πριν βγω σε αδεια κυοφοριας και επειδη δεν ηταν ακομα περασμενα στο συστημα τους χρειαστηκα ενα χαρτι απο τον εργοδοτη και με αυτο χαρτι στην συνεχεια στο ικα της περιοχης που ανηκει η επιχειρηση

,μαλλον ηταν βεβαιωση ενσημων(δεν θυμαμαι γιατι τα εκανε ο αντρας μου).

την αιτηση για 6μηνο την εκανε ο αντρας μου χωρις εξουσιοδοτηση αλλα δεν μπορουσε να την κανει πριν ξεκινησει το 6μηνο,του ειχαν πει απο την ημερα που θα ξεκινησει και μετα οχι πριν.αλλα αυτο μπορει να διαφερει απο υπηρεσια σε υπηρεσια.

σ' ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες... :)

όσον αφορά το επιδομα του οαεδ νομίζω οτι μπορούμε να το πάρουμε μέχρι και 3 μήνες μετά την πληρωμή από το ικα, ισχύει? αν ισχύει τότε μάλλον δεν θα βιαστώ με τον οαεδ...

SSvbp3.pngjuBIp2.png

σ' ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες... :)

όσον αφορά το επιδομα του οαεδ νομίζω οτι μπορούμε να το πάρουμε μέχρι και 3 μήνες μετά την πληρωμή από το ικα, ισχύει? αν ισχύει τότε μάλλον δεν θα βιαστώ με τον οαεδ...

ναι καπου τοσο ειναι το περιθωριο 2 η 3 μηνες.

Kht7p2.png

3iVPp3.png

Διαφημίσεις

μα ποσο μπερδεμα ειναι αυτα τα επιδοματα !

με μισθο 940 καθαρα αλλα δεν δουλεψα καθολου στη διαρκεια εγκυμοσυνης πληρωνομουν απο το Ικα μονο 720 ευρω !

μου εδωσαν για τις 56 ημερες γυρω στα 1300 αν θυμαμαι !

θα παρω αντιστοιχα κατι παραπανω για τις 63 ημερες.... οπως επισης ενα βοηθημα απο ικα 991 ευρω οπως ειπαν απο κει !

απο τον οαεδ θα βγει κ μια διαφορα μου ειπαν !

προφανως επειδη επαιρνα ανναρωτικες ? κ μηπως ξερει καποια να μου πει πως να υπολογισω τα χρηματα της διαφορας ?

επισης μαλλον θα κανω καισαρικη επειδη δεν εχει παρει θεση !

πληρωνομαι παραπανω λογω χειρουργειου ??? κ αν ναι ποσο παραπανω ?? κ ποτε ???

ουπς ! συγνωμη εριξα μπολικες ερωτησεις μαζι !

χιχιχ!!!

Ειμαι Ερωτευμενη με την κορη μου !!!

Εγω απο τον ΟΑΕΔ πηρα σχεδον ενα καθαρο μισθο. Επισης εκανα καισαρικη σε νοσοκομειο και επειδη εχω ΙΚΑ δεν πληρωσα τπτ για 8 μερες νοσηλεια, αλλα δεν πηρα και τπτ. Τωρα αν γεννας σε κλινικη μπορει να ειναι διαφορετικα τα πραγματα. Συμβουλη μου ειναι παντως μην καθεσαι και τα μετρας, κοιτα τον ευατο σου και κανε την εξουδιοδοτηση που χρειαζεται για το ΙΚΑ για να παει να παρει ο συζηγος την δοση μετα την γεννα!!!

Κατσε να γραψω και αναλυτικα τα ποσα που πηρα απο ΟΑΕΔ και ΙΚΑ:

Με μισθο 980 μικτα πηρα:

888? απο τον ΟΑΕΔ

Πριν την γεννα 971? απο το ΙΚΑ

και μετα την γεννα 1236? + 991 επιδομα γεννας

Ηρθε στην ζωη μας ενα μικρο θαυμα 27-8-2010

Με τον αντρούλη μου είμαστε μαζί από 26-3-2008

8cb77eec73ea8ded8efbb8757f6cb8c0.jpg

14/9/2014... δεν ξεχνω

μα ποσο μπερδεμα ειναι αυτα τα επιδοματα !

με μισθο 940 καθαρα αλλα δεν δουλεψα καθολου στη διαρκεια εγκυμοσυνης πληρωνομουν απο το Ικα μονο 720 ευρω !

μου εδωσαν για τις 56 ημερες γυρω στα 1300 αν θυμαμαι !

θα παρω αντιστοιχα κατι παραπανω για τις 63 ημερες.... οπως επισης ενα βοηθημα απο ικα 991 ευρω οπως ειπαν απο κει !

απο τον οαεδ θα βγει κ μια διαφορα μου ειπαν !

προφανως επειδη επαιρνα ανναρωτικες ? κ μηπως ξερει καποια να μου πει πως να υπολογισω τα χρηματα της διαφορας ?

επισης μαλλον θα κανω καισαρικη επειδη δεν εχει παρει θεση !

πληρωνομαι παραπανω λογω χειρουργειου ??? κ αν ναι ποσο παραπανω ?? κ ποτε ???

ουπς ! συγνωμη εριξα μπολικες ερωτησεις μαζι !

χιχιχ!!!

οι αναρρωτικες δεν παιζουν ρολο.εγω πηρα συνολο απο ικα και οαεδ τοσα χρηματα οσα θα επαιρνα εαν δουλευα αυτους τους 4 μηνες.εαν δηλαδη εσυ για 4 μηνες δουλεια θα επαιρνες 4.000 ευρω και σου εδωσε το ικα 3,000 ευρω ο οαεδ θα σου δωσει αλλα 1.000 για να φθασεις τα 4.000 ευρω.επισης το επιδομα λοχειας θα το παρεις +10% περισσοτερο εαν βαλεις το παιδι στο δικο σου βιβλιαριο.

για την καισαρικη παιρνεις επιδομα καισαρικης περιπου 300 ευρω αλλα μονο εαν γεννησεις σε ιδιωτικο μαιευτηριο οχι σε δημοσιο.και αφου παρεις τα 300 ευρω μπορεις να κανεις ενσταση,αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα απο μονο του.....:rolleyes:

Kht7p2.png

3iVPp3.png

sofaki1978 Καλημέρα!!!

Σ ευχαριστω για την αμεση απαντηση σου, κατι τελευταιο για να

βαλω σε τάξη τα πράγματα στο μυαλό μου!:lol:

Να υπολογίζω 4 καθαρούς μισθούς σύν το επιδομα τοκετού

(4 x καθ.μισθος) + 991,20 ? ή μήπως

(επιδ. κυοφ.+επιδ.λοχ.+οαεδ +επιδ.τοκ.)= 4 x καθ. μισθός ?

ελπίζω να μη σε κουραζω....!!!:-P:-P:-P

sofaki1978 Καλημέρα!!!

Σ ευχαριστω για την αμεση απαντηση σου, κατι τελευταιο για να

βαλω σε τάξη τα πράγματα στο μυαλό μου!:lol:

Να υπολογίζω 4 καθαρούς μισθούς σύν το επιδομα τοκετού

(4 x καθ.μισθος) + 991,20 ? ή μήπως

(επιδ. κυοφ.+επιδ.λοχ.+οαεδ +επιδ.τοκ.)= 4 x καθ. μισθός ?

ελπίζω να μη σε κουραζω....!!!:-P:-P:-P

στους 4 μισθους δεν θα υπολογισεις το επιδομα τοκετου,μονο κυοφοριας-λοχειας και οαεδ θα συμπληρωσουν τα λεφτα σου!

Kht7p2.png

3iVPp3.png

επισης το επιδομα λοχειας θα το παρεις +10% περισσοτερο εαν βαλεις το παιδι στο δικο σου βιβλιαριο.

Επειδή θα πάει ο άντρας μου, μπορείς να μου πεις τι ακριβώς πρέπει να κάνει για την εγγραφή του παιδιού στα μητρώα? Χρειάζεται και γι αυτό εξουσιοδότηση? Φαντάζομαι οτι δεν θα πρεπει να πάει φωτο... Μόνο με την ληξιαρχική πράξη? και είπες οτι πάει εκει πριν πάει να πληρωθεί έτσι δεν είναι?... Σε ζαλίσαμε λίγο... :wink:

SSvbp3.pngjuBIp2.png

Ελπιζω να το γραφω στο σωστο μερος...

Πηρα την προηγουμενη βδομαδα το επιδομα κυοφοριας και στο ΙΚΑ μου ειπανε οτι απο τις 6/6 οι πληρωμες θα γινονται στην Εθνικη...Δεν ξερω αν ισχυει αυτο μονο για εδω...Πρεπει να πας στο μητρωο του ΙΚΑ με ταυτοτητα και βιβλιαριο Εθνικης με το ονομα σου σαν πρωτο δικαιουχο και φωτοτυπιες αυτων και μετα καθε 1 και 15 του μηνος θα γινονται οι πληρωμες παροχων...Το γραφω γτ αφενος μπορει να ισχυει γενικα και αφετερου εμενα θα με βολεψει απιστευτα αφου με μια cash card μπορει να παει οποιος να ναι να παρει τα χρηματα μετα χωρις να περιμενει σε ουρες στη τραπεζα...κατα τα αλλα τα δικαιολογητικα κλπ οπως και πριν

IZvWp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...