Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

προβλήματα με κολλητή

maruz.lala

Recommended Posts

γεια σας! ειμαι νεο μελος εδω και αποφασισα να σας γραψω διοτι δεν εχω που αλλου να απευθυνθω... ειμαι 16 χρονων και εχω πολλους φιλους ομως η κολλητη μου ειναι καπως ασυνηθιστη.. και τι εννοω με αυτο; οτι ειναι μια φιλη μεσω διαδικτυου... δηλαδη την εχω δει απο κοντα πολλες φορες ομως την γνωρισα και την αγαπησα μεσω του ιντερνετ.. η φιλη μου ηταν παντα καπως περιεργη , δεν ανοιγοταν ευκολα και γενικα... ομως την ξερω 3 χρονια τωρα και ειμαι οπως λεει η "best friend".ελα ομως που εγω δεν το βλεπω.. η αληθεια ειναι πως μπορω να μιλαω μαζι της για τα παντα και το γεγονος πως μενουμε μακρια η μια απο την αλλη μας εκανε να δεθουμε απο την πρωτη στιγμη (δεν υπηρχε κινδυνος να πει η μια καπου τα "μυστικα" της αλλης ) ομως παντα νιωθω περιεργα και καπως αβολα. με αγαπαει πολυ το ξερω ομως ποτε δεν κανει κινηση να παρει ενα τηλεφωνο να στειλει ενα μηνυμα βρε αδερφε τα περιμενει ολα απο εμενα. και εγω επειδη την αγαπαω παρα πολυ και οταν αγαπας κανεις υποχωρησεισ την παιρνω καθε φορα.. ομως δεν ειναι μονο αυτο που με προβληματιζει... οταν νευριαζει γινεται απομακρη και μου δειχνει εναν αλλο εαυτο της που συχαινομαι να βλεπω.. εκτος αυτου καθε καλοκαιρι εχουμε την ιδια ιστορια... βρισκει νεους φιλους και με κανει στην ακρη καταλαβαινει οτι δεν αξιζουν και γυριζει παλι σε εμενα... και εγω η ηλιθεια (συγχωρηστε μου την εκφραση) την δεχομαι και ξανα και ξανα και αυτο επειδη την αγαπαω... μηπως τελικα δεν ειναι και τοσο best friend και αν ναι πως θα το καταλαβω αυτο ; την αγαπαω αληθεια δεν θελω να την χασω αλλα οποτε προσπαθω να της μιλησω με αποπερνει. βοηθεια :/

Διαφημίσεις

ποσο χρονων ειναι?ειστε συνομηλικες?ειναι μια προβληματικη σχση παντος αυτη που εχετε.και καθολου πραγματικη.αν ηταν σωστη γτ καταλαβαινεις απο μονη σου τα παντα πανω στην σχεση σας,θα σου λεγα δεν πειραζει η αποσταση ομως δεν ειναι ετσι.κανε περα την ''φιλη''αυτη και δες λιγο τον κοσμο που εχεις γυρω σου.συμμαθητες-τριες εισαι στην καλυτερη ηλικια εχεις πολλα να μαθεις και πολλα να ζησεις,μην σπαταλιεσε σε προβληματικες σχεσεις.

my 3 little stars are my reason to be2946785n7mfu4of95.gif

Εμενα παντως δεν μου κανει για best friend.Αντιθετα μου κανει για αλλη μια συνηθισμενη σχεση οπου ο ενας δινει και ο αλλος περνει ή τουλαχιστον ο ενας δινει περισσοτερα απο οτι περνει ο αλλος. Αν εισαι διατεθειμενη να παιξεις αυτον τον ρολο τοτε συνεχισε μαζι της αν ομως δεν καλυπτεσαι συναισθηματικα αναζητησε φιλες/φιλους που θα σεβονται και τις δικες σου αναγκες.

"Ο φανατισμός είναι η μόνη μορφή θέλησης που μπορεί να διαπνέει τους αδύναμους"

κοριτσι μου δε πιστευω οτι αυτο που νιωθεις ειναι αγαπη αλλα απλα εχεις κολλησει με τη κοπελα αυτη.Ειχα κι εγω καποτε Ααδυναμια σε καποια φιλη,τη θεωρουσα κολλητη γιατι ειμασταν στνεχεια παντου μαζι κ μοιραζομασταν τα παντα υλικο-συναισθηματικο.Ομως καποια στιγμη αρχισε το καπνισμα κ κολλουσε με αλλες που καπνιζνε-κοινα ενδιαφεροντα.....κι εμενα αυτο με πληγωνε.....Καποιες φορες η αναγκη για παρεα μας κανει θυματα αλλων κ μας πληγωνουν.Καταλαβα λοιπον οτι δεν αξιζει να με πληγωνει κανεις και οχι...δεν την εκανα περα απλα ααρχισα να κανω κ με αλλες κοπελες βαζοντας τον εαυτο μπροστα.Αν μια σχεση σε στεναχωρει τοτε δεν ειναι η καταληλη...Ειμαι σιγουρη οτι θα ταιριαξεις κ με αλλα ατομα κοριτσια-αγορια(γιατι οχι...)και θα περνας καλα!μην εξαρτασε απο τους φιλους και θεματα τετοια καλα ειναι να τα συζητας με γονεις,πιστεψε με σε βοηθανε πολυ....Κι επισης στην ηλικια που εισαι η αμφιβολια...ειναι το ενστικτο,να το ακους...οταν κατι σε κανει να μη αμφιβαλλεις κ να δυσανασχετεις απλα να το αποφευγεις...

<<φυσης ουδεν ποιει ματην>>

αν ητανε η γνωση ψωρα θα θηλαζε ολη η χωρα

Διαφημίσεις

Δεν αρκεί να αγαπάς μόνο εσύ. Με τους φίλους μας δεν πρέπει να νιώθουμε άβολα. Συζήτησέ το και με τους γονείς σου. Την ξέρουν? Τι γνώμη έχουν? Ή την έχουν δει μόνο 1-2 φορές? Κι εγώ πιστεύω πως είναι απλά μια αδυναμία. Η φιλία και η αγάπη είναι πάρε-δώσε. Δεν μπαίνουν όλα στη ζυγαριά, αλλά όχι να μην παίρνεις και τίποτα. Μην αφήνεις κανένα να σε υποτιμά. Δε θα τη χάσεις, γιατί δεν την είχες ποτέ. Φιλία δεν είναι να στέλνεις μόνο μηνύματα στο facebook. Σαφώς θα μπορούσες να γνωρίσεις μέσω internet μια κοπέλα που να ''εξελιχθεί'' σε καρδιακή φίλη, αλλά σίγουρα δεν είναι η συγκεκριμένη. Δεν είναι φιλία το να σε χρησιμοποιεί για καβάτζα όταν ξεμένει από παρέες. Η φιλία (ακόμα και η απλή παρέα) θέλει 2 για να κρατηθεί, όταν προσπαθεί μόνο ο ένας, δε γίνεται τίποτα. Όπως σε έναν ερωτικό δεσμό, δεν αρκεί να θέλει μόνο ο ένας, έτσι και στη φιλία. Να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά, να γνωρίζεις καινούργιους ανθρώπους, να μη χαλιέσαι σε σχέσεις που δεν έχουν τίποτα να σου δώσουν και απλά σε χρησιμοποιούν όταν σε έχουν ανάγκη. Μια τέτοια φίλη συνήθως σε ζηλεύει στη χαρά σου. Θέλει να είσαι από κάτω, θέλει να είσαι πάντα εκεί, να τη συγχωρείς και να την περιμένεις. Να της δίνεις και να της ξαναδίνεις καινούργιες ευκαιρίες. Και όποτε θέλει, να ξαναφεύγει.. Πώς στο απέδειξε ότι σ' αγαπάει? Δεν είναι καθόλου δύσκολο να την κάνεις πέρα. Αν είσαι βέβαιη πως θέλεις να ξεκόψετε, απλά αραίωσε την επικοινωνία. Να την παίρνεις τηλέφωνο όλο και πιο σπάνια. Μέχρι να χαθείτε.. Δε χρειάζεται να μαλώσεις. Απλά χάνεσαι...Και βρίσκεις νέα άτομα, άτομα που θα εμπιστεύεσαι, μαζί τους θα επικοινωνείς, θα περνάς όμορφα, θα γελάς, θα νιώθεις άνετα, θα είσαι ο εαυτός σου, θα μοιράζεσαι τις αγωνίες και τα όνειρά σου..:)

EkcAp3.png

ειναι 16 και αυτη... αυτα που μου λες τα χω σκευτει και εγω απειρες φορες ομως πως να την κανω περα ετσι απλα ;

ναι ετσι απλα!!οταν δεν περνεις κατι θετικο απο εναν ανθρωπο αυτο σου δημιουργει μια στασιμοτητα και στην φαση που σε εσυ δεν θα σου κανει καλο αυτο το μονο σιγουρο.ξερεις ποσες φιλεναδες ειχα που πιαναν γκομενο αντε να τις δω ποσο καιρο ανοιγαν παρε δωσε με αλλες παρεες αντε ξανα,κι εγω το κανα ομως ημουν ξεκαθαρη.ειχα πολλες παρεες και βαριομουν ευκολα οποτε μια απο δω μια απο κει,χαβαλε.ομως ειχα δυο κολλητες και ηταν κολλητες δεν τις εβλεπα καθε μερα η μια ηταν δυο χρονια μεγαλυτερη μου και ειναι ακομη φιλη μου,και η αλλη ιδια ηλικια με μενα και ειναι ακομη φιλη μου,μενει και μακρια ομως μιλαμε στο τηλ.πολυ συχνα και ημαστε 38χρ.και 40.μια ζωη.το καλυτερο ειναι-αυτο λεω και στον γιο μου τον μεγαλο που ειναι 17χρ.-να μην κλεινει τις πορτες του στους ανθρωπους γυρω του ομως να μην αναλωνετε και σε καμια προσπαθεια.οταν περνας καλα με καποιον εχει καλος οταν δεν για οποιονδηποτε λογο ασχολησου με καποιον αλλο.μια χαρα ειναι ετσι,και ξεκαθαρος εχει 4φιλαρακια σταθερα και απο κει και περα πανε ερχονται φιλοι φιλες στο σπιτι εξω ουυυυ!!!μην στεναχωριεσε τζαμπα,αστην να κανει την ζωη της και εσυ την δικη σου.αν καποια στιγμη γουσταρεις να πιεις ενα καφε μαζι της οκ αν οχι παλι οκ.

my 3 little stars are my reason to be2946785n7mfu4of95.gif

αυτά τα κολλητηλίκια θα μάθεις μεγαλώνοντας ότι δεν υπάρχουν... Εγώ δυστηχώς το εμαθα με τον άσχημο τρόπο. Ο καθένας κορίτσι μου κοιτάζει το συμφέρον του και όταν χάνεται η "φίλη" σου είναι επειδή εκείνη την περίοδο βρίσκει κάτι καλύτερο απο σένα ενώ όταν αυτό το καλύτερο "βρωμάει" ή παλιώνει επιστρέφει σε σένα... Να ξέρεις πως σπάνια βρίσκεις πραγματική φιλία γιαυτό προσπάθησε να έχεις όσο το δυνατόν περισσότερους φίλους και γνωστούς και ίσως στην πορεία ανακαλύψεις την πραγματική φιλία εκεί που δεν το περιμένεις...

eNortjKzUjI0MjAztVSyBlwwFXYC1A,,39.png

οι φιλίες σε αυτη την περίοδο της ζωής σου θα έλεγα ειναι δύσκολες και αρκετά περίεργες....τωρα σε αυτη την περίπτωση όπως ειπες η φιλη σου ειναι διαδικτιακή και όχι πραγματική και τι θέλω να πω.....αν είσασταν μαζι στο σχολειο μπορει να μην κάνατε καν παρεα....το διαδικτυο έχει ένα μεγάλο προσόν την ανωνυμία και πάνω σε αυτή αρκετοι άνθρωποι βασίζονται και δημιουργουν ένα προφιλ ανθρωπου σύμφωνα με αυτα που γράφονται.....και όχι σύμφωνα με αυτό που ειναι στην πραγματικοτητα.....και θα σου φέρω ένα απλο παραδειγαμ....εσυ μπορει να ακους hip-hop μουσική και η άλλη κοπέλα για να σου δείξει πόσο μοδάτη ειναι μπορει να σου πει.....έλα ρε και εμενα αυτο ειδος μουσικης μου αρεσει....αυτο μπορει να είναι ψευτικο και αμεσως αμεσως γίνεται ένα παιχνίδι εντυπώσεων.....μπορεί όμως να μην ισχυει και αυτο που σου λέω και να το έχεις τσεκάρει απο μόνη σου και απλά.....να βαριέται....αυτου του ειδους την σχέση ή να έχει κάποιες άλλες προτεραιότητες....σίγουρα η απόσταση δεν βοηθά και ο καθένας πρεπει να προσαρμόζεται στα πραγματικά δεδομένα.....εγω θα σου έλεγα απλά να την έχεις φιλη αλλά μην στηρίζεσαι απολυτα σε αυτη....και να μην απαιτεις.....η δική μου κολλητη ειναι σε άλλη πολη και αυτο γιατι εγω μετακόμισα στην Αθήνα....και μπορει να κάνουμε να μιλήσουμε και ένα μηνα....αλλά όταν βρεθούμε....θα πούμε αρκετα πράγματα ουσίας....δεν υπάρχει θέμα ζήλειας.....κάποτε υπήρχε απο την πλευρα της καχυποψία...αλλά όταν βγηκα αληθινη στις προθέσεις μου σταμάτησε αυτο.

1129643tvsq1yiqpw.gif

Διαφημίσεις

Mε την επι 24 χρονια κολλητη μου (απο την πρωτη γυμνασιου μαζι) δεν εχουμε σχεση εξαρτησης. Ποτε δεν κοιταξαμε ποια πηρε τηλεφωνο και ποσες φορες.

Υπαρχουν διαστηματα που χανομαστε γιατι το εχουμε αναγκη και διαστηματα που ημαστε συνεχεια μαζι.

Αυτο ισχυε ολα αυτα τα χρονια και τωρα πλεον που ειμαστε ολοκληρες γυναικες και μενουμε 8 ωρες μακρια συζητουσαμε οτι η φιλια μας εχει κρατησει και δεν μας εχει κουρασει για αυτον ακριβως τον λογο.

Η κολλητη δεν ειναι ενα αξεσουαρ που το κρεμαμε πανω μας 24 ωρες το 24ωρο.

Ειναι ανθρωπος με δικες τους αναγκες και στιγμες απομονωσης.

Εχει σημασια εαν μας πηρε 1 φορα και εμεις 10? Στην 10 που την πηραμε ηταν εκει?

Η δικη μου κολλητη οπως ειπα καποιες φορες χανεται γιατι εχει τα δικα της προβληματα, την δικη της ζωη. Ενα μηνυματακι του στυλ "βρε σκατουλα ζεις?" και εμφανιζεται!!!!! :-) .

Εχει τυχει και εγω να μην εχω διαθεση να μιλησω. Θα επρεπε να μου κραταει μουτρα?

Θα επρεπε να πιστευει οτι δεν την αγαπαω ή δεν με αγαπαει?

Στις χαρες και στις λυπες μας, μαζι ειμαστε. Ξερω και ξερει οτι ανα πασα στιγμη μπορει να βασιστει η μια στην αλλη.

Αυτο για εμενα ειναι φιλια και οχι το ποσες φορες τηλεφωνηθηκαμε τον χρονο.

Ω,μα δεν την αγαπάς!

Έχεις θεοποιήσει το συγκεκριμένο άτομο και της έχεις δώσει ένα τίτλο που φαίνεται πως τον έχεις μεγάλη ανάγκη.Τον τίτλο της ''κολλητής'' ή της ''best friend''.Βρήκες την ανάλογη ανταπόκριση και νιώθεις ότι αυτή η κοπέλα είναι κάτι σημαντικό.

Μιλάω με πολλούς ανθρώπους μέσω internet ακόμα και τώρα που είμαι μεγάλη και έχω παιδάκι.Άτομα που γνωρίζω και μένουν μακριά,με άλλους που δεν μας δίνεται συχνά η ευκαιρία να συναντηθούμε,ακόμα και με θεωρητικά άγνωστα άτομα.

Κάποτε δούλευα μαζί με μια κοπέλα που την έβλεπα πολύ λίγο κάθε μέρα.Όσο διαρκεί ένα διάλειμμα φροντιστηρίου φαντάσου.Για τους καθηγητές είναι 1-2 λεπτά παραπάνω :) τεσπα.Μου φαινόταν ψώνιο και πολύ δήθεν.Δεν είχαμε μιλήσει ιδιαίτερα αλλά το ύφος της μου έβγαζε κάτι τέτοιο.Μια μέρα μιλήσαμε τυχαία στο Facebook.Ε,καμία σχέση.Βρήκα σε εκείνη πράγματα που πίστευα ότι δεν είχε.

Για να μη μακρυγορώ...

Στους real φίλους σου νιώθεις ότι έχεις τη δυνατότητα να μιλήσεις;Οι εξομολογίσεις από το διαδίκτυο γίνονται απίστευτα εύκολα.Γράμματα σε μια οθόνη και ο συνομιλητής δεν θα σου πει ποτέ όσα πιστεύει για το πρόβλημα σου.Θα στο φέρει πιο μαλακά.Αντιθέτως τα άτομα που σε ξέρουν θα σου ρίξουν κι ένα ''χαστούκι'',που λέει ο λόγος.Γιατι ξέρουν ποιά είσαι,ξέρουν το χαρακτήρα σου και το κυριότερο,σε ζουν.

Πρέπει να μάθεις ότι οι άνθρωποι γύρω σου θα σου λένε πολλά αλλά σε πολλές περιπτώσεις δεν θα εννοούν ούτε το 1/3.Είτε πρόκειται για αγόρια,είτε για φίλους.

Επειδή εγώ δεν ''κυνήγησα'' ποτέ άτομα που μου έδειχναν αδιαφορία,με απομάκρυναν ή με ξέχναγαν τα καλοκαίρια,δε μπορώ να σου πω να κάνεις κάτι τέτοιο.Αντιθέτως,σκέψου αν αξίζει να χαλάς τη διάθεση σου εξαιτίας των δικών της σκαμπανεβασμάτων.Αραίωσε λίγο.Αν δεις ότι ''χάνεται'' μη στείλεις εσύ μήνυμα.Είναι σημαντικό να επιδιώξει η ίδια επικοινωνία μαζί σου.

Mε την επι 24 χρονια κολλητη μου (απο την πρωτη

γυμνασιου μαζι) δεν εχουμε σχεση εξαρτησης. Ποτε δεν κοιταξαμε ποια πηρε τηλεφωνο και ποσες φορες.

Υπαρχουν διαστηματα που χανομαστε γιατι το εχουμε αναγκη και διαστηματα που ημαστε συνεχεια μαζι.

Αυτο ισχυε ολα αυτα τα χρονια και τωρα πλεον που ειμαστε ολοκληρες γυναικες και μενουμε 8 ωρες μακρια συζητουσαμε οτι η φιλια μας εχει κρατησει και δεν μας εχει κουρασει για αυτον ακριβως τον λογο.

Η κολλητη δεν ειναι ενα αξεσουαρ που το κρεμαμε πανω μας 24 ωρες το 24ωρο.

Εδώ ταιριάζει το μήνυμα της Ζωής.

Από την ηλικία σου μέχρι και σήμερα που είμαι σε μια σεβαστή ηλικία :-D έχω γνωρίσει ''φίλες'' και φίλες.Καλώς ή κακώς οι φίλες είναι λίγες.Ενώ οι ''φίλες'' πάρα πολλές.Έχω 3 αληθινές φίλες,τις δύο από μικρή την άλλη τη γνώρισα όταν σπουδάζα.Με τις 2 θα μιλήσουμε 2 φορές την εβδομάδα και θα βρεθούμε 2 φορές το μήνα.Με την άλλη επικοινωνούμε κάπως πιο συχνά γιατι ακόμα είναι ελεύθερη και έχει πιο ευέλικτο ωράριο από τις άλλες.Με τις ''φίλες'' μιλάω το πολύ 3 φορές το χρόνο.

Η ουσία δεν είναι να λες ή να λέει ότι είστε κολλητές,αλλά να μπορείς να την εμπιστευτείς χωρίς να σου κάνει ''νούμερα''.

Sorry για το μεγάλο μήνυμα.Επεκτάθηκα λίγο παραπάνω :lol:

97Cep2.png

''dum spiro spero''

Ωχ ανοίξαμε πληγές τώρα!

Βασικά πιστεύω, πως πλέον έχει παρεξηγηθεί πολύ ο όρος "φίλες-φίλοι", έγω τους λέω γνωστούς! Βγαίνω μαζί τους για ένα καφέ-ποτό-φαί, περνάω καλά με το χαβαλέ που κάνουμε,με τα αστεία μας,με τις καφρίλες μας, αλλά μέχρι εκεί! είναι άτομα απλά για να περνάμε καλά και δεν το εννοώ με την ένοια "είμαι καλοπερασάκιας και χέστηκα για αυτούς" το λέω με την έννοια πως τέτοια άτομα δεν έχουν να μου προσφέρουν τίποτα παραπάνω από ένα ξέγνιαστο απόγευμα!

Και από την άλλη υπάρχουν οι ΦΊΛΟΙ και εννοώ οι καθαροί φίλοι χωρίς τίτλους όπως κολλητη-best friend κλπ κάτι τέτοια τα θεωρώ σαχλαμάρες (με το συμπάθιο)....

Είχα-έχω-και θα έχω τρελά προβλημάτα-στεναχώριες με οικογενειακά θέματα, ξες ποιους θεωρώ φίλους;;;; αυτούς που όταν τους πέρνω 4 τα ξημερώματα και τους λέω με κλάματα και υστερία ""ΤΡΈΧΑ, ΘΈΛΩ ΝΑ ΒΓΩ ΈΞΩ, ΔΕΝ ΑΝΤΈΧΩ ΕΔΩ ΜΈΣΑ"", και αυτοί μετά από 5 λεπτά το πολύ είναι κάτω από το σπίτι και χτυπάνε κουδούνια! αυτοί ΝΑΙ είναι φιλοί! είναι εκεί αναπάσα στιγμή-όποτε τους χρειαστώ και εννοείται πως το ίδιο κάνω και εγώ για αυτούς!

υπάρχουν φίλοι με αρχίδ*α και αρχίδ*α φίλοι! στο χέρι σου είναι να τους ξεχωρίσεις!και να θυμάσαι, μην έχεις ούτε στον κ*λο σου εμπιστοσύνη, ποτέ δεν ξέρεις πότε θα χ*σεις.................................!

4c6c426cd0.png

Ωχ ανοίξαμε πληγές τώρα!

Βασικά πιστεύω, πως πλέον έχει παρεξηγηθεί πολύ ο όρος "φίλες-φίλοι", έγω τους λέω γνωστούς! Βγαίνω μαζί τους για ένα καφέ-ποτό-φαί, περνάω καλά με το χαβαλέ που κάνουμε,με τα αστεία μας,με τις καφρίλες μας, αλλά μέχρι εκεί! είναι άτομα απλά για να περνάμε καλά και δεν το εννοώ με την ένοια "είμαι καλοπερασάκιας και χέστηκα για αυτούς" το λέω με την έννοια πως τέτοια άτομα δεν έχουν να μου προσφέρουν τίποτα παραπάνω από ένα ξέγνιαστο απόγευμα!

Και από την άλλη υπάρχουν οι ΦΊΛΟΙ και εννοώ οι καθαροί φίλοι χωρίς τίτλους όπως κολλητη-best friend κλπ κάτι τέτοια τα θεωρώ σαχλαμάρες (με το συμπάθιο)....

Είχα-έχω-και θα έχω τρελά προβλημάτα-στεναχώριες με οικογενειακά θέματα, ξες ποιους θεωρώ φίλους;;;; αυτούς που όταν τους πέρνω 4 τα ξημερώματα και τους λέω με κλάματα και υστερία ""ΤΡΈΧΑ, ΘΈΛΩ ΝΑ ΒΓΩ ΈΞΩ, ΔΕΝ ΑΝΤΈΧΩ ΕΔΩ ΜΈΣΑ"", και αυτοί μετά από 5 λεπτά το πολύ είναι κάτω από το σπίτι και χτυπάνε κουδούνια! αυτοί ΝΑΙ είναι φιλοί! είναι εκεί αναπάσα στιγμή-όποτε τους χρειαστώ και εννοείται πως το ίδιο κάνω και εγώ για αυτούς!

υπάρχουν φίλοι με αρχίδ*α και αρχίδ*α φίλοι! στο χέρι σου είναι να τους ξεχωρίσεις!και να θυμάσαι, μην έχεις ούτε στον κ*λο σου εμπιστοσύνη, ποτέ δεν ξέρεις πότε θα χ*σεις.................................!

έχεις απολυτο δικιο εγω ειχα γνωρισει μια κοπελα απο την δουλεια την ειχα φερει και στο σπιτι μου βγαιναμε μαζι, πολυ ζηλιαρα μετα το καταλαβα αφου την επαθα ημουν εγκυος και με κουτσομπολευε έλεγε σε συναδελφο στην δουλεια οτι ο αντρας μου είναι αυστηρος και οτι μου φερετε ασχημα και ότι το σπιτι που αγορασαμε δωσαμε τοσα λεφτα και πηραμε ένα παλιο σπιτι !!!!!μιλαμε για φιδι κολοβο καλα που ξεμπλεξα μαζι της νωρις!!!!!

η φιλία κατά την διάρκεια της εφηβείας που διανύεις λαμβάνει ίσως τον σημαντικότερο ρόλο........ τι είναι όμως φιλία; ΔΕΝ είναι ερωτική σχέση για να απαιτείς αποκλειστικότητα όμως παρ' όλα αυτά όλοι θέλουμε έναν κολλητό για ασφάλεια......

με τα χρόνια ωριμάζουμε και η αποκλειστικότητα δεν αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τις φιλικές μας σχέσεις...... κοιτάμε τα πιο ουσιώδη π.χ. να χαίρεται με την χαρά και να βοηθάει στην λύπη (να μην ζηλεύει...να είναι σωστός σύμβουλος - στήριγμα αν χρειαστεί......)

οι φίλοι έχουν δικαίωμα και στην ...ερωτική ζωή και σε άλλους φίλους άρα όταν κάνουν σχέση ή κι άλλους φίλους...δεν πρέπει να μας την δίνει γιατί αύριο και εμείς θα κάνουμε κάτι αντίστοιχο...... κι αν αραιώσουν οι επαφές όταν ισορροπήσουν οι καταστάσεις τα ξαναβρίσκουν......αν όχι άλλα ήταν τα αίτια

στην ζωή προσπαθούμε να είμαστε κοινωνικοί έχοντας στην διάθεσή μας μια δεξαμενή από γνωστούς-μελλοντικούς φίλους από εκεί και πέρα διαλέγουμε και πληγωνόμαστε και απογοητευόμαστε όταν κάνουμε λάθος αλλά δεν τα παρατάμε καθ' ότι ο άνθρωπος είναι κοινωνικό ον και πιο απλά .....γιατί όπως και οι .....άντρες έτσι και οι φίλες είναι σαν τα λεωφορεία ....πάντα υπάρχει το επόμενο!!!!!!!

Διαφημίσεις

μεχρι σημερα εχω ακουσει πολλες αποψεις.. αλλοι λενε να την κανω περα αλλοι οτι μαλλον αξιζει δεν ξερω εχω στα αληθεια μπερδευτει... στους γονεις μου δεν μπορω να μιλησω. ειμαστε μονο εγω η αδερφη μου και η μαμα μου και αυτη εχει ηδη στο κεφαλι της πολλα.

αισθανομαι πολυ περιεργα...παντα ειχα φιλες και μαλιστα πολλες φιλες ομως απο τοτε που πεθανε ο μπαμπας μου καμια δεν με καλυπτε μου φενονταν ολες ανουσιες με ενδιαφεροντα μονο για τα αγορια κτλ.. και τοτε σαν απο μηχανης θεος μπηκε στη ζωη μου αυτη η κοπελα και η αληθεια ειναι πως με βοηθησε πααρα πολυ..

ομως δεν την καταλαβαινω ειλικρινα οχι πλεον... μου φερεται με τροπο τοσο διαφορετικο. ηταν η τελεια κοπελα ειλικρινα νοιαζοταν για μενα για τα προβληματα μου.. πλεον νοιαζεται μονο οταν με ακουει να κλαιω και μιλαμε συνηθως για τα δικα της προβληματα τα οποια δεν ειναι ουσιαστικα π.χ αγορια,μπαρακια,η καινουρια της κολλητη για την οποια εχω μαθει ακομα και τι βρακι φοραει.. κουραστηκα πια ομως νιωθω πως αν φυγω απο αυτη τη σχεση θα μεινω τελειως μονη μου.. και χρειαζομαι καποιον δεν αντεχω να τα κραταω ολα μεσα μου... δεν ξερω αν με καταλαβαινετε και αν εχετε ζησει παρομοια φαση ομως ειλικρινα νιωθω απεσια...

στο χέρι σου είναι να μιλήσεις και για τα δικά σου όταν συζητάτε......

και φρόντισε παράλληλα να ψάχνεις και για άλλες φίλες πάντα, σε καλύπτει δεν σε καλύπτει η φίλη σου, ώστε αν τυχόν δεις ότι υπάρχει πρόβλημα να έχεις αντικαταστάτη -τρια

δεν ήρθε το τέλος του κόσμου και ούτε χρειάζεται να τσακωθείς.....απλά όταν βρεθεί νέα κολλητή θα της λες κι εσύ ....τι βρακί φοράει!! και θα σκυλιάζει...... (μάλλον η απόσταση σας έφαγε........)

και φρόντισε να έχεις κοντά την φίλη σου γιατί από την μια η απόσταση δρα ως ανωνυμία και μπορείς να πεις τα πάντα, από την άλλη σε λίγο καιρό έχει αποτελεσμα την αποξένωση αν δεν το χειριστείς σωστά

προσπαθησα με ολες μου τις δυναμεις να μη μπλεχτω στο θεμα σου ειλικρινα αλλα δε το σηκωνει η συνειδηση μου...θα σου πω μια ιστορια, θες την κρατας, θες την πετας

ειχα μια φιλη απο πρωτη γυμνασιου μεχρι τα 31 μου!!!

κολλητη, μερα νυχτα...δεν της μιλουσε κανεις, η μαλλον αυτη δεν ηθελε κανεναν γιατι ο μπαμπας της ηταν ηθοποιος και σνομπαρε ολα τα παιδια..."τι θα μιλαμε με την κορη του μαναβη?" και τετοια...η ζωη της ηταν η αντιγραφη μου, τις φουστες μου, τα χομπυ μου, τα παπουτσια μου, αμα πηγαινα σχολειο με τις γειτονισσες μου γινοτανε καβγας,αμα επαιρνε τηλεφωνο και ημουν για καφε μια καμμια φιλη γινοταν πανικος....περασα ολη την εφηβεια μου λεγοντας "κριμα ειναι κανεις δεν την θελει" και τα ανεχομουν ολα....οταν ερωτευτηκα για πρωτη φορα (πλατωνικα βεβαια) αρισε να μου γραφει γραμματα η κοπελα αυτη λεγοντας "σε χανω, γλυστρας μεσα απο τα χερια μου, τωρα αγαπας αυτον" κλπ γενικα, χωρις εμενα δεν υπηρχε...εγω ομως ημουν πολυ κοινωνικη και μιλουσα με ολους και με αγαπουσαν τα παιδια μπορω να πω.

τελειωσε το σχολειο, εφυγε Αθηνα να γινει ηθοποιος- εγινε.... ερχοταν μια φορα δυο το χρονο σπιτι μου, κοιμοταν, ετρωγε, λεγαμε τα νεα μας, ολα τελεια! προπερσι πηγα να της γνωρισω τον κουμπαρο μου- εκεινη ξετρελλαθηκε εκεινος ομως οχι....τους ειπα καντε οτι θελετε μη με ανακατευετε...αυτη παρατησε τη δουλεια της και αποφασισε να μετακομισει εδω....γι αυτον....και τοτε της ειπα να μη βιαστει γιατι με τις 2 φορες που πηγαν για καφε δε σημαινει τιποτα και η κυρια θυμωσε...γιατι δεν του εξηγησα λεει "οτι αυτη δεν ειναι σαν τις αλλες τις που--- οτι αυτη εκπεμπει σε αλλο μηκος κυματος, οτι ειναι καλλιεργημενη και μιλια πιο μπροστα απο μας κλπκλπ" ο τυπος ομως δεν εκανε τιποτα μαζι της

και τρωω ενα βρισιμο, εναν πολεμο καθε μερα επι εναμιση μηνα!!!!!

ΜΟΝΟ που ημουν 5 μηνων εγκυος!!!!!! χαραματα τηλεφωνα, βρισιμο επι 2ωρου, γιατι δεν εξηγησα στον κουμπαρο μου τι διαμαντι ειναι!!!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ???? εσκασα απο τη στεναχωρια μου, εκλαιγα βδομαδες, δημιουργησα προβλημα στο εμβρυο και ετρεχα ολο τον πρωτο χρονο στους γιατρους που ειπαν ολοι οτι ηταν απο μεγαλη στεναχωρια....γιατι??? γιατι ξαφνικα συνειδητοποιησα οτι η καλη μου κολλητη ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΚΑΒΓΑ.....

1) δεν ηρθε στο γαμο μου λεγοντας ψεματα οτι η μαμα της ηταν νοσοκομειο ενω μετα στον καβγα παραδεχτηκε οτι δεν ηθελε να συναντηθει με κοσμο που δεν ηταν του επιπεδου της (!)

2) δεν ηρθε οταν γεννησα ουτε τον πρωτο ουτε τον δευτερο

3) δεν ηρθε οταν ημουν παραλυτη στο νοσοκομειο επι 58 μερες απο μυοσιτιδα και περιμεναν να τα τιναξω- και ειχα καθε μερα 25 ατομα επισκεπτηριο - αλλα αυτη ουτε τηλεφωνο - να φανταστεις οι γονεις της με πηραν αλλα οχι αυτη

4) οταν γνωρισα τον αντρα μου βγηκαμε ολοι μαζι και οι κυρια εφυγε στα δεκα λεπτα γιατι η μουσικη σκηνη που την πηγαμε "ηταν καταγωγιο"

και γενικα, χαραμισα ολη την εφηβεια μου να ειμαι με ενα ατομο αρρωστημενο, που δε λογαριαζει ουτε μανα ουτε πατερα ουτε κανεναν, γιατι εγω νομιζα οτι ειχα φιλη κολλητη

αυτα ειχα να σου οω - τα σχολια δικα σου

• 2 months later...

ειμαι περιπου στην ηλικια σου και περιπου εχω και εγω βιωσει κατι τετοιο..απο το δημοτικο ειχα μια φιλη που με θυμοταν οποτε ολοι οι αλλοι την αφηναν..με παραταγε μονη μου και πηγαινε με αλλους..οταν τελιωσαμε το δημοτικο και μπηκαμε στο γυμνασιο ημασταν σε διαφορετικα τμηματα..εγω εκανα αλλες παρεες και εκεινη ακομα προσπαθουσε να βρει καινουριες φιλες..δεν ερχοταν παντα στην παρεα μονο αν την φωναζα εγω αλλα δεν μπορουσα να την παρακαλαω και ολας και ετσι απομακρυνθηκαμε τελειως..εχει κανει αλλες παρεες και εγω τις δικες μου..με βλεπει στο διαδρομο και ουτε που μου μιλαει δεν την ενιωσα ποτε κολλητη μου γιατι ποτε δεν ηταν εκει οταν την χρειαστηκα..τωρα εχω κανει φιλες πραγματικες που οτι και αν χρειαστω ειναι εκει για εμενα και εγω ειμαι εκει για αυτες..εχω και πολλους γνωστους η απλους φιλους εκει εχω βαλει και αυτη την κοπελα..στους γνωστους..πια εχουμε τυπικες σχεσεις και κανονιζουμε να βγουμε μια στο τοσο και εκεινη ακομα με αποκαλει κολλητη της..εγω ομως δεν την νιωθω κολλητη μου γιατι ποτε δεν ηταν..

μην την βγαλεις την κοπελα αυτη απο την ζωη σου απλα προσπαθησε να βρεις παρεες που θα σε κανουν να νιωσεις καλα και θα ειναι εκει για μια ζωη..με την κοπελα αυτη κρατα τυπικες σχεσεις..

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...