Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Εντονος βήχας το βράδυ

Recommended Posts

και επειδή αυτό που θέλουμε βασικά όλοι μας είναι το καλό των παιδιών μας

καταθέτω τη δικιά μου εμπειρία:

ο γιος μου, σχεδόν 4 ετών τώρα πια, από 8 μηνών ξεκινάει βρογχόσπασμο, βρογχιολίτιδα, βρογχικό άσθμα, όλα το ίδιο είναι, τα έχετε περάσει

δεν υπάρχει πλην των εισπνεόμενων άλλη αγωγή στην κλασσική ιατρική - βρογχοδιασταλτικά και στην χειρότερη κορτιζόνη

τα κάναμε όλα. όλα. και 3 φορές σε νοσοκομείο βράδι που δεν μπορούσε να πάρει αναπνοή, και νεφελοποιητή τελικά στο σπίτι

2 ετών ξεκινάμε ομοιπαθητική στην προαναφερθείσα ιατρό της Θεσσαλονίκης, με ΘΕΑΜΑΤΙΚΑ αποτελέσματα. Ο μικρός φάνηκε να ανασαίνει επιτέλους κανονικά, κι εμείς κλαίγαμε από χαρά. Να σημειώσω ότι το φάρμακο είναι το TUBERCULINUM, ¨οτι έχουμε ιστορικό φυματίωσης στην οικογένεια, και ότι κι εγώ έχω τρομερή ευπάθεια στους πνεύμονες, με την τελευταία πνευμονία να χτυπά φέτος το καλοκαίρι (άτυπη, χωρίς ακουολογικά ευρήματα, το οποίο οδηγεί σε συμπέρασμα ότι πρόκειται μάλλον για μόλυνση βακτηριδίου)

Έλα που φέτος εδώ κι έναν μήνα και τα 2 μου παιδιά ξεκίνησαν βήχα, βήχα βήχα... και το tuberculinum δεν απέδωσε αυτή τη φορά, ακόμη και σε δόση 4 ημερών, 2 φορές την ημέρα Χ 200c

για εσάς που ξέρετε, (εγώ δεν ήξερα, όμως δυστυχώς έμαθα) η δόση αυτή είναι απαγορευτική - διότι υπάρχουν οι 4 νόμοι της ομοιπαθητικής:

The Law of Similars;

The Law of the Single Remedy

The Law of the Minimum Dose

The Law of the Single Dose

Μετά από προτροπή άλλων ομοιοπαθητικών, σταμάτησα τη θεραπεία. Ο μεγάλος μου γιος σταμάτησε να έχει συμπτώματα 3 μέρς μετά, ο μικρός εξακολουθεί να έχει πολύ βήχα φλέμμα μύξα και τσίμπλα στα μάτια, όμως το βράδι δε βήχει!

Ρεζουμέ:

ναι η ομοιοπαθητική σαφώς και δεν είναι κατ εμέ κοπανιστός αέρας - μπορεί όμως τα αποτελέσματα να είναι και επικίνδυνα αν ο ομοιοπαθητικός δεν είναι προσεκτικός

αλλάζω ομοιοπαθητικό (αν έχετε κάτι για Θεσσαλονίκη είμαι όλη αυτιά)

και δεν σταματώ την ομοιοπαθητική. Την προτιμώ από την κορτιζόνη, που έχει μακροχρόνια επιπτώσεις στα κόκκαλα και σε άλλα όργανα, το αερολίν απαγορεύεται από τόσο μικρή ηλικία (έτσι γρήγορα αλλάζουν τα πράγματα... ο μεγάλος μου γιος έκανε αερολιν όταν ήταν 8 μηνών,,, τώρα στον μικρό που είναι 9 μηνών, η παιδίατρος μου είπε ότι πια απαγορεύεται από τόσο μικρή ηλικία....)

και ψάξιμο, ψάξιμο, ψάξιμο. στο ίντερνετ, από φίλους, παντού. Μακάρι να έχουμε γιατρούς, κλασσικούς ή ομοιοπαθητικούς που να τους εμπιστευόμαστε 100%.

κι εγω για επιμονο βηχα (εντονο) ειμαι τωρα στο 4ο σχημα ομοιοπαθητικης για το γιο μου.

μετα απο 3διαφορετικα που δεν τον επιασαν επαναλαμβανουμε το πρωτο παλι απο τα 200 στο 1Μ αυτη τη φορα..

εχω προβληματιστει παρα πολυ..

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 132
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

επίσης να πω ότι ξεκίνησα προχτές λιναρόσπορο στα παιδιά και σε μένα - βράζω μια κουταλιά είτε στο γάλα τους, είτε σε νερό και τους κάνω τσαγάκι - όταν βράσει βγάζει μια κολλώδη πηχτή ουσία (μπλιαχ) που όμως μου είπαν ότι κάνει θαύματα στο βήχα (είναι ψιλοαναγουλέξ, αλλά θα δούμε!!)

επίσης να πω ότι ξεκίνησα προχτές λιναρόσπορο στα παιδιά και σε μένα - βράζω μια κουταλιά είτε στο γάλα τους, είτε σε νερό και τους κάνω τσαγάκι - όταν βράσει βγάζει μια κολλώδη πηχτή ουσία (μπλιαχ) που όμως μου είπαν ότι κάνει θαύματα στο βήχα (είναι ψιλοαναγουλέξ, αλλά θα δούμε!!)

Δεν εχω ελπιδα αν ειναι χαλια. Εγω δινω λιγο σαλεπι (που εμενα μου φαινεται τελειο αλλα εκεινου οχι) που ειναι πολυ καλο επισης.

Διαφημίσεις

Eμένα ο γιος μου πέρασε πρόσφατα λαρυγγίτιδα και έβηχε πολύ τη νύχτα. Η παιδίατρός μας μας είπε οταν έχει λαρυγγίτιδα και βήχει τη νύχτα να τον βγάζουμε λιγο έξω στο κρύο να ανασαίνει.επίσης να αφήνουμε λιγο ανοιχτό το παραθυρο να μπαίνει υγρασία. προσοχή όμως.μόνο στη λαρυγγίτιδα αυτα΄τα κόλπα.πρέπει πρωτα να εχει δει το παιδιί ο γιατρος

:P

calc carbonica ήταν το πρώτο φάρμακο που πήραμε κι εμείς, ανεπιτυχώς

το σαλέπι είναι από όσο γνωρίζω καλό για τον πονόλαιμο, και τον βήχα από εκεί, ενώ ο λιναρόσπορος για τα βρογχικά... το δοκίμασα κι αυτό, εμένα μου έφερνε απίστευτη αναγούλα ακόμη και η μυρωδιά του ωμού κόκκου σαλεπιού!!

ο δροσερός αέρας και το ανοικτό παράθυρο που συνεπάγεται (συνήθως) την μείωση της υγρασίας μπορεί να είναι καλύτερα για τα παιδιά, όμως θέλει 2-3 φορές δοκιμή για να το δεις.. πίστεψέ με, έχω δοκιμάσει τόσα χρόνια τα πάντα πια!!! :) όπως και το αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου (το αναμιγνύω με λεβάντα και κάποιες φορές και λίγο τεϊόδεντρο)

calc carbonica ήταν το πρώτο φάρμακο που πήραμε κι εμείς, ανεπιτυχώς

το σαλέπι είναι από όσο γνωρίζω καλό για τον πονόλαιμο, και τον βήχα από εκεί, ενώ ο λιναρόσπορος για τα βρογχικά... το δοκίμασα κι αυτό, εμένα μου έφερνε απίστευτη αναγούλα ακόμη και η μυρωδιά του ωμού κόκκου σαλεπιού!!

ο δροσερός αέρας και το ανοικτό παράθυρο που συνεπάγεται (συνήθως) την μείωση της υγρασίας μπορεί να είναι καλύτερα για τα παιδιά, όμως θέλει 2-3 φορές δοκιμή για να το δεις.. πίστεψέ με, έχω δοκιμάσει τόσα χρόνια τα πάντα πια!!! :) όπως και το αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου (το αναμιγνύω με λεβάντα και κάποιες φορές και λίγο τεϊόδεντρο)

θα ψαξω να βρω λιναροσπορο , προσωπικα το σαλεπι μου μυριζει σαν ρυζογαλο και μου αρεσει πολυ. Να το κανεις με γαλα αντι νερό, ειναι πιο καλο. Και ευκαλυπτο βαζω (ελαιο και σπρευ). Ολες οι πατεντες μεχρι να βρω εκεινη που πιανει...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...