Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ριζάλευρο Βανίλια- ξεκίνημα με το κουταλάκι.

angelia

Recommended Posts

ΛΕΝΑ κι εγω συμφωνω με katpend!!

ρυζαλευρα και λοιπες κρεμες τις προσπερασαμε τον πρωτο καιρο..

εμεις γυρω στους 5 1/2 μηνες δοκιμασαμε φρουτοκρεμα (με το δαχτυλο της μαμας),μην φανταστεις 1-2 σταγονες..επισης αχλαδακι ή μηλο στα χειλια για γευση..

και εκει γυρω στους 6 μηνες ξεκινησαμε φρουτοκρεμα σαν πρωτο γευμα..σταδιακα..αφου καθιερωσαμε την φρουτοκρεμα ως πρωτο γευμα και ξεπερασαμε σχετικες δυσκοιλιοτητες και πισωγυρισματα σε γαλα,αρχισαμε χορτοσουπα..γλυκο-πατατα,κολοκυθι,καροτο,σελινο (και κρεμμυδι που το αφαιρεις απο το νερο μολις βρασει, μονο για να παρει το ζουμι τα συστατικα) και σταδιακα μοσχαρακι-κοτοπουλο-ψαρακι..

τωρα που ειμαστε 9 μηνων, οποιον βλεπει να τρωει, παει διπλα του και του μουγκριζει στυλ ''θελω κι εγω'', οποτε εχει δοκιμασει φρικασε,πιτσα,παστιτσιο,μπιφτεκια κλπ. μικρες ποσοτητες -μην φανταστεις!- απλα για την γευση..(οσο μπορω βεβαια τα ''καθαριζω'' απο μπαχαρικα ωστε να μην την ενοχλησουν ή αποφευγω τα μερη που εχουν αυγο ή αλατι)

κι οταν ειμαστε εξω και τρωει καποιος στην παρεα, τον κοιταει στα ματια και του μουγκριζει, μεχρι να της δωσω λιγο να δοκιμασει..:lol::lol::lol:

οσο για τις κρεμες τις εχω παρει μουσλι, ριζαλευρο και γευση με 3 δημητριακα της holle και της δινω καμια φορα ετσι για αλλαγη..

οπως καταλαβαινεις το κεμπαπ,κοκορετσι και σπληναντερο δεν ειναι μακρια!!!:mrgreen::mrgreen:

Οταν ξεκινησετε με τα πραγματικα φαγητα που εγω δε τα τρωω αλλα τα θεωρω θεικα...να σας στειλω σπληναντερο κ τα συναφη...ολα ντοπια!Δε προκειται να ξαναφατε τιποτε αλλο...Αυτες τις 3 κρεμες εχω κι αγω αλλα προς το παρον μονο ρυζαλευρο δινω.Θελω σιγααα σιγαα να μπαινουν αλλες γευσεις,δε βιαζομαι,θελω να θηλαζω οσο μπορω περισσοτερο κ να δοκιμαζει κ απο κατι εστι για την εμπειρια:-D

<<φυσης ουδεν ποιει ματην>>

αν ητανε η γνωση ψωρα θα θηλαζε ολη η χωρα

• 2 months later...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 143
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εμείς θα αρχίσουμε το Σάββατο την κρέμα βανίλια με το κουταλάκι και ο μικρός είναι σχεδόν 6 μηνών. Θα αρχήσουμε με 50γρ αρχικά και σιγά σιγά θα το αυξάνουμε. Για να δούμε πως θα πάμε...

Γεια σας και από εμαααααααααααααας! Με το καλό εύχομαι σε όλες τις μανούλες! Καλές μάσες! Πάντα γεμάτο στομαχάκι, με υγεία και χαρά.

Αισθάνομαι πολύ περήφανη που η μικρούλα μου τρώει το ρυζάλευρο και τη φρουτόκρεμά της....

Όπως είπατε και εσείς ξεκίνησα πριν από κάποιες ημέρες και σιγά σιγά τρώμε τις κρεμούλες μας....

Πορτοκάλι πειράζει που της έδωσα από τώρα;

Άλλες δυσκολίες δεν είχα....

Ευχαριστώ εκ των προτέρων....:D

Γεια σας και από εμαααααααααααααας! Με το καλό εύχομαι σε όλες τις μανούλες! Καλές μάσες! Πάντα γεμάτο στομαχάκι, με υγεία και χαρά.

Αισθάνομαι πολύ περήφανη που η μικρούλα μου τρώει το ρυζάλευρο και τη φρουτόκρεμά της....

Όπως είπατε και εσείς ξεκίνησα πριν από κάποιες ημέρες και σιγά σιγά τρώμε τις κρεμούλες μας....

Πορτοκάλι πειράζει που της έδωσα από τώρα;

Άλλες δυσκολίες δεν είχα....

Ευχαριστώ εκ των προτέρων....:D

καλησπερα!!!

αν δεν κανω λαθος το πορτοκαλι ειναι απο τα τελευταια φρουτα που δινουμε...κοντα στο χρονο ισως?? δεν ξερω αν κανει απο τωρα!!! ο γιατρος σου σου ειπε να δινεις?

F2ETp3.png

Διαφημίσεις

Γεια σου Μπουνίτσα μου!!! Είμαστε πάαααααααααρα πολύ καλά. Μόνο το πρωί τη φρουτόκρεμα παλεύω. Έχω κάνει αρκετούς συνδυασμούς: αχλάδι, αχλάδι-μήλο, αχλάδι μήλο μπανάνα, αχλάδι μήλο αβοκάντο, αχλάδι αβοκάντο, αχλάδι μήλο πορτοκάλι μπανάνα.

Τι άλλο να κάνω; Ή μήπως να περιμένω;

Με την ενέργειά της έχει πολύ γέλιο. Μόλις τη βάλω στο ριλάξ, το μεσημέρι και το απόγευμα, κάνει κακά....σχεδόν κάθε μέρα.

Αυτά. Κατά τα άλλα κούραση. Χρειάζομαι ύπνο. Πονάνε τα χέρια μου και το προσωπάκι μου θέλει ένα μίνι μπότοξ...

Εσείς πώς πάτε;

Αναστασι....

εμείς δε τα πάμε πολύ καλά.....

φρούτα τρώμε σχεδόν το μισό και φαγητό πολύ λίγο.... με το ζόρι....

ξεκινήσαμε καμιά βδομάδα χορτόσουπα, αλλά όχι καλά.....

εμένα μου κακοφαίνεται κιόλας, γιατί ο μεγαλος μου γιος έφαγε όλη τη χορτόσουπα από τη δεύτερτη κιολας μέρα!!!!

τώρα πάμε με άλλους ρυθμούς.....

από κούραση άλλο τίποτα......

• 5 εβδομάδες μετά...

Κορίτσια καλησπέρα

Εμείς ξεκινήσαμε την προηγούμενη εβδομάδα ρυζάλευρο βανίλια νουνου και ενώ την έφαγε με ευχαρίστηση του προκάλεσε διάρροια.Εχει συμβεί σε καμιά αυτό;

Πήγα και πήρα σκέτο ρυζάλευρο παλι νουνου αλλά με μπερδεψε η αναλογία.Λέει 18γρ σε 225ml γάλα.Σε σκέτο νερό δε γίνεται;

Εριξα με το μάτι ρυζάλευρο σε 120 ml γάλα μέχρι να δω ότι έγινε πηχτό.Δεν ενθουσιάστηκε κιόλας αλλα το έτρωγε.Εγώ όμως δεν του το έδωσα όλο γιατί φοβήθηκα μήπως έκανα τίποτα λάθος και πάθει τίποτα, οπότε συμπλήρωσα με γάλα.

Ξαφνικά αγχώθηκα

Διαφημίσεις

Κορίτσια καλησπέρα

Εμείς ξεκινήσαμε την προηγούμενη εβδομάδα ρυζάλευρο βανίλια νουνου και ενώ την έφαγε με ευχαρίστηση του προκάλεσε διάρροια.Εχει συμβεί σε καμιά αυτό;

Πήγα και πήρα σκέτο ρυζάλευρο παλι νουνου αλλά με μπερδεψε η αναλογία.Λέει 18γρ σε 225ml γάλα.Σε σκέτο νερό δε γίνεται;

Εριξα με το μάτι ρυζάλευρο σε 120 ml γάλα μέχρι να δω ότι έγινε πηχτό.Δεν ενθουσιάστηκε κιόλας αλλα το έτρωγε.Εγώ όμως δεν του το έδωσα όλο γιατί φοβήθηκα μήπως έκανα τίποτα λάθος και πάθει τίποτα, οπότε συμπλήρωσα με γάλα.

Ξαφνικά αγχώθηκα

μηπως το πειραξε οτι της νουνου εχει ζαχαρη?η μηπως απλα κρυωσε η κοιλιτσα του??

δεν ξέρω ειλικρινά

Αυριο θα πάρω την παιδιατρο να τη ρωτήσω σχετικά.

Ελειπε κι αυτη για πάσχα και δεν το θεωρησα αρκετά σοβαρό για να την ενοχλήσω

οταν τρωει μετα εχει ξινιλες???γιατι οταν ειχα δοκιμασει την συγκεκριμενη κρεμα η μικρη ειχε απιστευτες ξινιλες...μηπως γι'αυτο το μωρακι δεν αισθανεται καλα...

οταν τρωει μετα εχει ξινιλες???γιατι οταν ειχα δοκιμασει την συγκεκριμενη κρεμα η μικρη ειχε απιστευτες ξινιλες...μηπως γι'αυτο το μωρακι δεν αισθανεται καλα...

Η αληθεια είναι ότι ρευόταν μετά συνέχεια

Πήρα και την παιδιατρο και μου είπε ότι αυτή η κρεμα δεν προκαλεί διαρροια, ότι κάτι άλλο θα τον πείραξε.Θα πάω αύριο από κει να μου γράψει εμβόλιο και θα το συζητήσω πιο αναλυτικά.Της είπα να πάρω να δοκιμάσω σκέτο ρυζάλευρο (δεν της είπα ότι έχω ήδη πάρει και του έδωσα να φάει) και μου είπε ότι αποκλείεται να του αρέσει γιατί το σκέτο δεν έχει γλυκόζη!!!!

Όπως βλέπεις έχουμε αρκετά θέματα να συζητήσουμε και μάλλον την πάω για αλλαγή την παιδίατρο

Διαφημίσεις

Θα μπορούσε κάποια κοπέλα να μου πεί πως φτιάχνει το σκέτο ρυζάλευρο?

Το ρίχνουμε στο γάλα που πίνει το μωρό μέχρι να πήξει και να γίνει κρεμούλα;

το απλο το ρυζαλευρο σε γαλατακι το φτιαχνεισ..αυτο με την βανιλια με νερο..υπαρχει μια μαρκα ρυζαλευρο βανιλια που δεν εχει ζαχαρη κλπ...Αυτη με το μπλε αρκουδακι........:wink:

Ευχαριστω κορίτσια

Κάπως καλύτερα τωρα η κοιλίτσα του.

Μάλλον θα του αλλάξω και μάρκα μήπως κάποια άλλη του κάτσει καλύτερα.

Βιολογική της frezylac εχει δοκιμάσει κανείς?

Μου έδωσε η παιδίατρος ένα δείγμα.

Δεν υπάρχει καμιά κρέμα χωρίς ζάχαρη?

Εγώ έχω θέμα, ξεκινήσαμε με κρέμα το απόγευμα λίγο λίγο αλλά κλαίει υπερβολικά, του αλλάξαμε κουταλάκι τα ίδια. εχουμε και δόντια. Τη πρώτη εβδομάδα έτρωγε μόνο 4 κουταλιές και μετά σφράγιζε το στόμα και σπάραζε, φυσικά έδινα και το γάλα. Την δεύτερη εβδομάδα μόνο μια μέρα κατάφερε και έφαγε 100 ml απο την κρέμα. Πήρα nestle χωρίς extra Προσθήκη ζάχαρης λέει το κουτί. Δεν νομίζω να φταίει η κρέμα τότε γιατι την 1 μέρα την κατάπιε? Στις 3,5 ώρες του τη δίνω (τρώει στο 4ωρο). Τι να κάνω δεν ξέρω, την άλλη εβδομάδα ξεκινάμε και φρούτο.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...