Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

το μωρό μας είναι 50 ημερών περίπου 6.000 κιλά και 60 πόντους ! έπινε Almiron 1 στο μαιευτήριο και συνέχισε μέχρι και πριν δυο μέρες να το πίνει η παιδίατρος μας το άλλαξε σε Almiron ΗΑ επειδή η μαμά μικρή είχε μια αλλεργία στην γύρη όχι κάτι σημαντικό μια δυο φορές την είχε πειράξει μικρή. είναι αυτός λόγος να αλλάξουμε γάλα?το μονό που παρατηρούσαμε στο μωρό είναι ότι την πρώτη βδομάδα που βγήκε από το μαιευτήριο είχε μια κένωση την ημέρα με πολύ περιεχόμενο ενώ από εκεί και έπειτα σχεδόν σε κάθε γεύμα και από λίγο η κενώσεις έφερναν λίγο προς διάρροια κίτρινη χωρίς αίμα η τίποτα άλλο περίεργο.η απορία μου είναι αν ήταν αλλεργικό το παιδί δεν θα είχαμε δει κάτι 50 μέρες που το πίνει?δεν πρέπει να κάποιο τεστ πριν αλλαχτεί το γάλα σε αλμυρον ΗΑ για να διαπιστωθεί αυτό? σκοπεύω παντός να πάω και σε άλλων παιδίατρο!

 

όλες οι εμπειριες-απόψεις καλοδεχούμενες!

ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


ξεκινάω απο το τελευταίο που ρωτάς, κανένα τεστ σέ βρέφος κάτω των 18 μηνών δεν μπορεί να δείξει αν το παιδί ειναι αλλεργικό στο γάλα ή σε οτιδήποτε.

Η μεγάλη μου η κόρη είχε αλλεργία στο γάλα, όταν γεννήθηκε η μικρή μου και έφτασε η στιγμή να της δώσω ξένο γάλα, ο παιδίατρος ήταν κατηγορηματικός στο ότι έπρεπε να πίνει μόνο υποαλλεργικό γάλα, λόγω του ιστορικού της μεγάλης αδερφής της.

Ενδεχομένως η δική σου η παιδίατρος αυτή τη ψιλοδιάρροια να την εκτίμησε σαν συνέπεια του απλού γάλατος που πίνει και θεώρησε πως είναι καλύτερο το υποαλλεργικό.

Δεν σου έδωσε άλλη μάρκα για να υποθέσω πως "τ' αρπάζει" απο άλλη εταιρεία.

Αν εσύ δεν εμπιστεύεσαι την επιστημονική της κατάρτιση παίρνεις γνώμη και άλλου παιδιάτρου ή πολύ απλά την αλλάζεις , γιατί είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει μια σχέση επιστοσύνης μεταξύ σας χωρίς αμφισβητήσεις ειδικά για ένα τόσο απλό θέμα.

Να σου ζήσει το μωράκι και Καλά Χριστούγεννα!

Ευχαριστώ το θεό που μου χάρισε δυο υπέροχες κορούλες

Link to comment
Share on other sites

το almiron ha δεν ειναι για παιδια που εχουν αλεργια αλλα για την προληψη της δυσανεξιας και κατα των κολικων... το οτι θα δωσεις αυτο το γαλα δεν σημαινει οτι εχει αλεργια αλλα οτι εκρινε ο παιδιατρος οτι το παιδι εχει κληρονομικοτητα σε αλλεργια κ για να μην του παρουσιαστει

Link to comment
Share on other sites

καλημέρα κι από μένα...........εμένα ο γιος από 25 ημερών περίπου και μετά από αλλαγή 6 παιδιάτρων παρακαλώ.........διαπιστώσαμε κι αυτό φυσικά χωρίς καμία εξέταση γιατί όπως είπε και η zwza δεν μπορεί να φανεί κάτι σε τόσο μωράκια!!απλά το παιδί μας έκλαιγε κάθε φορά που έπινε γάλα δίναμε και εμείς Almiron 1, με λίγα λόγια ο κάθε γιατρός που αλλάζαμε μας άλλαζε και γάλα χωρίς όμως το παιδί να συνέρχεται στο τέλος και μετά από πολύ αγώνα καταλήξαμε στο Almiron Pepti 1 που είναι για βρέφη με διαγνωσμένη αλλεργία στο αγελαδινο γάλα, στους 6 μήνεν προσπαθήσαμε να τον βγάλουμε από αυτό το γάλα και να πάμε σιγά σιγά στο κανονικο, μας έβαλε αρχικά η παιδίατρος στο Almiron HA που είναι για παιδία με πιθανή αλλεργία στο αγελαδινό γάλα αλλά ο μικρός πάλι έκλαιγε και έβγαλε και κοκκινίλες γύρω γύρω απτα χειλάκια του οπότε συνεχίσαμε σε Almiron perpi 2.

μόλις ο μικρός έκλεισε χρόνο (πριν από ένα δηλαδή) ξανα επιχειρήσαμε να κάνουμε την αλλαγή και τα καταφέραμε.

αυτό που θέλω να σου πω είναι το εξής:

1)πάρε κι άλλες γνώμες και μην μπεις τόσο εύκολα στα υποαλλεργικά εφόσον το παιδί σου σου φαίνεται ότι είναι καλά (γιατί μετά θα δυσκολευτεί πολύ να πάει στα κανονικά)

2)είναι ακριβά σαν γάλατα (και σε μικρές συσκευασίες) και γιαυτό τα προτείνουν τόσο ευκολα (almiron pepti 20,00 euro kai almiron HA 13.00 euro)

 

αυτά ελπίζω να σε βοήθησα λιγάκι

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • 2 εβδομάδες μετά...

συνεχιζουμε με αλμιρον 1 κανονικα.οι κενωσεις συχνες μεν σχεδον καθε φορα που τρωει αλλα πλεον με υφη σαν κρεμα.βαρος παιρνει κανονικα αιμα στα κακα δεν εχει ουτε τιποτα κοκκινιλες στο σωμα !ειναι δυο μηνων και οι κολικοι σταματησαν εντελος!σχεδων κοιμαται και τρωει μονο οπωτε ολα καλα!

Link to comment
Share on other sites

παντως το ΗΑ δεν υστερει σε τιποτα απο τα συστατικα του απλου.η διαφορα ειναι οτι ειναι πιο ευπεπτο.κ εγω μετα τον θηλασμο ΗΑ εδεινα χωρις να υπαρχει προβλημα αλλεργιας.

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...