Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Εκζέματα πίσω στους μηρούς σε 9 μηνών μωρό

Recommended Posts

Καλημέρα!

Ο μικρός μου είναι σχεδόν 20 μηνών και το τελευταίο εξάμηνο ταλαιπωρείται (και μαζί μ'αυτόν και εμείς, πιο πολύ ψυχολογικά) από έκζεμα στις γάμπες του και στα χέρια του. Προσπαθώ όσο μπορώ να το έχω υπό έλεγχο χρησιμοποιώντας ενυδατικές κρέμες και ειδικά σαπούνια καθαρισμού, σήμερα το πρωί όμως, τον είχε πιάσει τόσο πολύ φαγούρα στα πόδια του με αποτέλεσμα να τα ξύνει με μανία και να τα ματώσει. Θα πάμε στο γιατρό σήμερα το απόγευμα και μάλλον δε θα αποφύγουμε την κορτιζόνη αυτή τη φορά. Υπάρχει κάποια άλλη μανούλα που να αντιμετωπίζει (ή να έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν) παρόμοια κατάσταση? Και αν ναι, τί συμβουλές μπορεί να μου δώσει? Ευχαριστώ!

Διαφημίσεις

Γειά σας,

αντίστοιχo θέμα υπάρχει επίσης και εδω:

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=2843&highlight=%B8%EA%E6%E5%EC%E1

Βοηθήστε στη διατήρηση της λειτουργικότητας του forum κάνοντας χρήση της αναζήτησης & αναφοράς.  Αν παρατηρήσετε κάποια δημοσίευση που θεωρείτε περίεργη επιθετική ή ενάντια στους κανόνες κάντε αναφορά δημοσίευσης  Οδηγίες για το πως γίνεται η αναφορά δείτε εδώ   Ευχαριστούμε

Ακολουθήστε μας και στο Instagram:

follow_insta.png.f136a60ab3d6a108659752cf6fcc0a5a.pngfollow_cafe.jpg.0bc77dbbb8cab70c6c8919c95cac08b8.jpg

• 1 month later...

Υστερά απο πολλές κρέμες που δοκίμασα και έγω στο παιδάκι μου 2,5 ετών

κατέληξα στην frezy derm emolient.

Για το δικο μου παιδι είναι ενα και ένα.

Ομως του βάζω καθε μέρα και επισης τον κάνω μπάνιο με αφρόλουτρο με βρώμη της Avene.Υπάρχουν σε ολα τα φαρμακεία.

Γιαννής 1/7/2006 + Νικόλας 20/10/2009

εκτος απο κρεμες κλπ κλπ καλο ειναι να μαθεις σε τι ειναι αλλεργικο γιατι το εκζεμα το βγαζει οταν τρωει για πολυ καιρο το παιδι κατι που το πειραζει ...ετσι εγινε με μενα οταν επινε γαλα με υδρολυμενη πρωτεϊνη ενω επρεπε να κοψουμε τελειως το αγελαδινο γαλα (αλλα ειπαμε ασχετοι γιατροι δινουν ασχετες πληροφοριες...) ....η μικρη ειχε γεμιση και την ετρωγε παντου με αποτελεσμα να γινει και μολυνση ...ετσι αλλαξα γιατρο μου εξηγησε τι να προσεχω και απο τοτε χρησιμοποιω και εγω καθημερινα την emolient cream της Frezyderm τη σειρα Atropel , αν εχει φαγουρα (που σημαινει οτι κανει αλλεργικη αντιδραση ) θα της δωσω Atarax (antistaminiko ine) και παραλληλα χρησιμοποιω και εγω αφρολουτρο ειδικο (Avene)....otan το εκζεμα γινεται πολυ ασχημο δε χρειαζεται να δωσεις κορτιζονη δια στοματος....υπαρχουν κορτιζονουχες κρεμες (θα σου πει και η παιδιατρος) που εφαρμοζονται τοπικα....θελει υπομονη....ψαξε ομως τι ειναι αυτο που το πειραζει...αυγο??ντοματα;???γαλα???δες ποτε ειναι πιο εντονα τα συμπτωματα...κρατα ημερολογιο εμενα με βοηθησε πολυ.....

αν εβλεπες πως ητανε η μικρη μου θα τρομαζες και ο παιδιατρος τοτε (καθηγητης κιολας) μου ελεγε θα περασει δεν ειναι τιποτα.....

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας. Η δερματολόγος μας έδωσε όντως κορτιζονούχα κρέμα την οποία τις πρώτες μέρες τη βάζαμε σε ολόκληρο το πόδι/χέρι (τόσο άσχημα ήταν) και ευτυχώς μετά από περίπου 10 μέρες το δερματάκι του συνήλθε. Το κάνω μπάνιο κάθε μέρα με το Balneum (λάδι σόγιας) και μετά του βάζω μια ενυδατική κρέμα που λέγεται Cetraben, την οποία βάζω όσο συχνά μπορώ, συνήθως με κάθε άλλαγμα πάνας. Δεν ξέρω αν τα προϊόντα αυτά κυκλοφορούν στην Ελλάδα. Με συμβούλεψε να βάζω κορτιζόνη με την πρώτη ένδειξη ότι θα ξεκινήσει κοκκινίλα γιατί στο τέλος καταλήγω να τη χρησιμοποιώ σε μικρότερες ποσότητες και για λιγότερες μέρες. Αν το έκζεμα γίνει χειρότερα, φτάνουμε στην κατάσταση που είμασταν και τώρα και θέλουμε 10 μέρες τουλάχιστον να συνέλθουμε. Μου είπε επίσης ότι πριν την άνοιξη δε θα υπάρχει αισθητή βελτίωση λόγω καιρού/κεντρικής θέρμανσης και όλους τους υπόλοιπους παράγοντες που επηρεάζουν τέτοιες καταστάσεις. Κατ’εκείνη, δεν τίθεται θέμα αλλεργίας. Μπορεί όμως να είναι κληρονομικό, γιατί και εγώ δεν έχω και το πιο εύκολο δέρμα και για μια περίοδο βασανιζόμουν με ξηροδερμία. Η καλύτερη πρόληψη είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη ενυδάτωση. Έχω διαβάσει για μια κρέμα που πολλές μανούλες χρησιμοποιούν εδώ στο φόρουμ, την aderma νομίζω λέγεται, και θέλω να την ψάξω όταν με το καλό κατέβω Ελλάδα για διακοπές. Την Aveeno τη χρησιμοποιούσα όταν ήταν πιο μικρός, αλλά δυστυχώς δεν την βρίσκω εδώ και αναγκαστικά τη σταμάτησα. Τι να σου κάνει και αυτό το ταχυδρομείο!! :lol:

Διαφημίσεις

• 1 χρόνο μετά...

Η κόρη μου είναι 9 μηνών και εδώ και ένα μήνα έχει κάνει στην αρχή σαν ξηροδερμία και στη συνέχεια σαν εκζέματα πίσω στους μηρούς.Αύριο έχουμε παιδίατρο να δούμε τι θα μας πει.Μήπως είναι από το αφρόλουτρο;Ίσως είναι και από την τρυβή,τα ρούχα της.Γνωρίει καμία κοπέλα να μου πει κάτι.Ευχαριστώ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ειχαμε κι εμεις

μας τα προκαλεσε το προδερμ

εγω ειχα και το αφρολουτρο αλλα και την σκονη πλυντηριου

πηρα φισαν και περσιλ, αγορασα και ενα προϊον της φρεζυντερμ, το ατροπελ νομιζω και δεν ξαναβγαλαμε

Ερασιτέχνες έχτισαν την Κιβωτό. Επαγγελματίες έχτισαν τον Τιτανικό!

ERCO Κ ΕΓΩ ΜΙΑ ΑΠ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗ ΜΙΚΡΗ ΜΟΥ ,ΡΩΤΗΣΑ ΤΟΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ Κ ΜΕ ΚΑΘΥΣΗΧΑΣΕ,ΠΗΡΑ Κ ΕΓΩ ΤΗΝ ΚΡΕΜΟΥΛΑ ΤΗΣ ΦΡΕΖΥΝΤΕΡΜ,ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΤΗΝ ΒΑΛΟΥΜΕ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ.ΔΕΝ ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠ ΤΟ ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΟ Κ ΕΓΩ ΠΡΟΔΕΡΜ ΒΑΖΩ,ΘΑ ΤΟ ΑΛΛΑΞΩ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΚΙΟΛΑΣ,ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ Η ΞΗΡΟΔΕΡΜΙΑ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΜΗΝΕΣ.

τa ΜΩΡΑΚΙA ΜΟΥ ειναι το ΝΟΗΜΑ της ΖΩΗΣ μου!hpWgp3.png

CNy3p2.png

Η κόρη μου είναι 9 μηνών και εδώ και ένα μήνα έχει κάνει στην αρχή σαν ξηροδερμία και στη συνέχεια σαν εκζέματα πίσω στους μηρούς.Αύριο έχουμε παιδίατρο να δούμε τι θα μας πει.Μήπως είναι από το αφρόλουτρο;Ίσως είναι και από την τρυβή,τα ρούχα της.Γνωρίει καμία κοπέλα να μου πει κάτι.Ευχαριστώ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ευχαριστώ πολύ κορίτσια!Και εγώ προδέρμ χρησιμοποιώ!Αύριο θα σας πω τι μου είπε η παιδίατρος.Ίσως το Μαράκι μου έχει ευαίσθητο δερματάκι,γιατί και οταν ακουμπάει για αρκετή ώρα κάπου κοκκινίζει το σημείο για αρκετή ώρα.

Διαφημίσεις

η δικια μου τα εβγαλε αυτα οταν της πρωτοεδωσα αυγο...μηπως αλλαξεσ κατι ση δατροφη της εφαγε κατι καινουργιο???

Η παιδίατρος μου΄πε ότι είναι αλλεργική αντίδραση από κάποια τροφη!Να σου πω την αλήθεια δεν θυμάμαι να της έδωσα κάτι το διαφορετικό ίσως όμως τα Μιράντα τα μπισκοτάκια που τις έδωσα 3-4 να την έκαναν τον πρόβλημα.Βέβαια μου είπε να μην τη δίνω μερικές μέρες πορτοκάλι,μανταρίνη και ντομάτα!Μου΄δωσε την elocon πρωί και βράδι και 3-4 φορές την μέρα να χρησιμοποιώ γαλάκτωμα για να μην ξηρένεται η περιοχή!Μόλι περάσουν τα εκζεματάκια να ξεκινήσω πάλι μία μία τις τροφές που σταμάτησα για να δούμε τη την πειράζει.

Γιατί δεν δοκιμάζεις την κρεμούλα σώματος της Bepanthol; Δεν έχεις να χάσεις κάτι. Η μικρούλα μου είχε έκζεμα πίσω από τα αυτάκια της και μέσα σε μια εβδομάδα από την χρήση της είχαν εξαφανιστεί όλα!!!!!!!!!!!!!!!!!

aYVcp2.png

Γιατί δεν δοκιμάζεις την κρεμούλα σώματος της Bepanthol; Δεν έχεις να χάσεις κάτι. Η μικρούλα μου είχε έκζεμα πίσω από τα αυτάκια της και μέσα σε μια εβδομάδα από την χρήση της είχαν εξαφανιστεί όλα!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ Νατασούλα!

ΘΑ ΤΗΝ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ Η ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΑΝΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΒΓΑΖΕΙ ΚΑΙ ΣΤ΄ΑΥΤΑΚΙΑ ΕΚΖΕΜΑΤΑΚΙΑ!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!!!!!!!!!!!:-P:razz::-P

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...