Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πιλάφι


Elliz

Recommended Posts

Μήπως γνωρίζετε κάποια συνταγή για ιδιαίτερο πιλάφι,

γενικά όσες συνταγές έχω κάνει δεν μου έχουν

πετύχει και θέλω να φτιάξω κάτι ιδιαίτερο την Κυριακή του

Πάσχα

 

Thanks :D

.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


http://www.hungry.gr/getbyform.asp?kateg=%C4%C7%CC%C7%D4%D1%C9%C1%CA%C1&elem=%D1%D5%C6%C9&tropos=%FC%EB%EF%E9+%EF%E9+%F4%F1%FC%F0%EF%E9&table=faghta&x=13&y=13

Κοιτα ποσες σου βρηκα!!! Βεβαια δεν τις εχω δοκιμασει, αλλα μπορει καποιες να ειναι τελειες!!!

Link to comment
Share on other sites

indian_rice.jpg

 

Αυτό το ρύζι είναι μια ελαφριά και γευστική εναλλακτική πρόταση στο κλασσικό πιλάφι, για να συνοδεύσετε κρέας ή κοτόπουλο. Παίρνει ένα εντυπωσιακό κίτρινο χρώμα που το κάνει κατάλληλο και για τραπέζια!

 

Συστατικά

 

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

6 σπόρους καρδάμωμο (cardamon)

½ κουτ. γλυκού γαρύφαλλο (ολόκληρο-όχι τριμμένο)

2 ξυλάκια κανέλλας

½ κουτ. γλυκού κιτρινόριζα σκόνη (turmeric)

375 γρ. ρύζι basmati

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

αλάτι

750ml νερό

25γρ. ξανθές σταφίδες

25γρ. κάσιους ή φιστίκια Αιγίνης

 

Οδηγίες

 

1. Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα. Προσθέτετε το καρδάμωμο (αφού χτυπήσετε τους σπόρους σε γουδί), τα γαρύφαλλα, την κανέλα, την κιτρινόριζα και το πιπέρι και ανακατεύετε σε σιγανή φωτιά για 2 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να αναδύουν τα αρώματά τους.

2. Προσθέτετε το ρύζι και συνεχίζετε να ανακατεύετε για 1 ακόμα λεπτό.

3. Στη συνέχεια ρίχνετε το αλάτι και το νερό και ανακατεύετε.

4. Αφού πάρει μία βράση χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το ρύζι να βράσει χωρίς να αφαιρέσετε το καπάκι για περίπου 15 λεπτά.

5. Βγάζετε το σκεύος από τη φωτιά (το νερό πρέπει να έχει απορροφηθεί) και ανακατεύετε απαλά το ρύζι με ένα πιρούνι.

6. Προσθέτετε τις σταφίδες, σκεπάζετε την κατσαρόλα με μία καθαρή στεγνή πετσέτα κουζίνας και αφήνετε το ρύζι να συνεχίσει να μαγειρεύετε για ακόμα 5 λεπτά.

7. Πριν σερβίρετε αφαιρέστε τα ξυλάκια της κανέλας και προσθέστε τα κάσιους ή τα φιστίκια Αιγίνης (ψιλοκομμένα).

 

Δοκιμασμένο και πεντανόστιμο!

 

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Βαζεις λαδι στην κατσαρολα (να γεμισει ο πατος). Μόλις ζεσταθει ρίχνεις το ρύζι (εγω βαζω κιτρινο bali) . Ανακατεύεις και ρίχνεις ενα τριμένο κρεμύδι. Ανακατευεις 1-2 λεπτα ακομα και προσθέτεις νερό [b]καυτο[/b], ενα κυβο κνορ ή αλατι (γουστα ειναι αυτα), πιπέρι, λιγο ριγανη και μια δάφνη. Κλεινεις τελειως το καπακι και αφηνεις να πιει το νερό. Δεν ανοιγεις καθολου. Αν οταν το πιει δεν ειναι ετοιμο το ρυζι προσθετεις λιγο ζεστο ακομα.

 

Γινεται τέλειο. Είναι απο τα πράγματα που καμαρωνω. Αυτο και οι πατατες μου :lol::lol:

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
Μανιταροπίλαφο

 

 

· 250γρ άγρια μανιτάρια

· 2 κούπες ρύζι

· 1 σκελίδα σκόρδο

· 2 μικρά κρεμύδια

· 1 φλυτζανάκι βαλσάμικο ξύδι ή κρασί λευκό

· αλάτι, πιπέρι και βασιλικό

 

οδηγίες:

Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια και αφού έχει κάψει το λάδι ρίχνουμε τα μανιτάρια να τσιγαριστούν. Μόλις φύγουν τα υγρά των μανιταριών προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμύδι ψιλοκομένα. Αφού τσιαγαριστούν και ροδίσουν προσθέτουμε το ρύζι ανακατεύοντας συνέχεια για να μη μας κολήσουν. Στη συνέχεια τα σβήνουμε με το βαλσαμικό ξύδι ή το κρασί και προσθέτουμε 6 κούπες χλιαρό νερό και τ' αφήνουμε να σιγοβράσει έως ότου ρουφήξει τα υγρά του. Προσθέτουμε πιπέρι, αλάτι και τριμένο βασιλικό και το αφήνουμε όλο μαζί να βράσει.

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...