Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

εξωμήτριος κύηση

HAPPYELEN

Recommended Posts

Τη ρώτησα αν είναι το ωχρό σωμάτιο και δεν θυμάμαι τι μου είπε :oops: γιατί λέγαμε διάφορα. Αλλά μάλλον αυτό πρέπει να ήταν. Να σου πω την αλήθεια σκέφτομαι αρνητικά, γιατί δεν έχω πόνους περιόδου που να υποδηλώνουν ότι η μήτρα προσπαθεί να προσαρμοστεί στην κύηση. Δεν ξέρω αν είναι φυσιολογικό. Έχω μόνο την ενόχληση στα δεξιά και σκέφτομαι μήπως είναι στη σάλπιγγα κανένα γονιμοποιημένο ωάριο.

Σ'ευχάριστώ πάντως και μόνο που μου απάντησες.

Μην το προδικαζεις και μην θεωρεις σιγουρα τα κλασικα συμπτωματα σε καθε εγκυμοσυνη, αυτη μπορει να διαφερει αν οντως υφισταται κυηση.

Οσο για την ενοχληση δικιολογειτε απο την ωορηξια καθως εγινε απο εκεινη την πλευρα. Κανε ενα τεστακι η πανε για μια χοριακη και υστερα βλεπεις πως θα κινηθεις.

Καλη επιτυχια σου ευχομαι....:D:D:D

Η φουρτουνα μου ηρθε...και ξεσηκωσε τον κοσμο μου στις 27/07/2012

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 507
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Υπαρχουν συμπτωματα που να καταλαβαινεις οτι η κυηση ειναι εξωμητρια;;;;;;;;;;

Συνηθως υπαρχει κοιλιακος πονος, κολπικη αιμοραγια, λιποθυμικα επεισοδια, πονο στο δεξιο ωμο και αισθημα αδυναμιασ, αλλα δεν ειναι απολυτο οτι αν εχεις αυτα η καποια απο τα παραπανω σημαινει οτι η κυηση ειναι εξωμητριος.

έκανα τεστ και βγήκε θετικό και δεν μπορώ να χαρώ... πολύ με προβληματίζει το πονάκι που έχω μόνο δεξιά.

Το απόγευμα θα πάρω τη γιατρό μου τηλεφωνο αν και μάλλον δεν θα μπορούμε να διαπιστώσουμε κάτι. Και την Τρίτη κατευθείαν για χοριακη.

Πότε θα φαίνεται κάτι στον υπερηχο;;

8noIp2.pngjOU4p3.png

έκανα τεστ και βγήκε θετικό και δεν μπορώ να χαρώ... πολύ με προβληματίζει το πονάκι που έχω μόνο δεξιά.

Το απόγευμα θα πάρω τη γιατρό μου τηλεφωνο αν και μάλλον δεν θα μπορούμε να διαπιστώσουμε κάτι. Και την Τρίτη κατευθείαν για χοριακη.

Αχ τι ωραια, υπεροχα νεα και μη σκεφτεσαι αρνητικα.....!!!!!!

Αν κανεις χοριακη πρεπει να ειναι πανω απο 1000 μοναδες για να φανει στον υπερηχο αλλα αν πας τωρα με την ολιγοημερη καθυστερηση που εχεις θα δεις τουλαχιστον παχυ ενδομητριο και πιθανον εμβρυικα στοιχεια.

Διαφημίσεις

τουλαλα μην ακουω χαζομαρες καλε!!!Να σου πω οτι και εμενα σε αυτη την εγκυμοσυνη δεν ειχα πονους περιοδου μονο αριστερα κατι πονακια που και που και δεν καταλαβα οτι ειμαι εγκυος οπως αλλες φορες!!!Να χαρεις γιατι εισαι εγκυουλα και ολα καλα θα πανε αυτη τη φορα!!!χχχχχχ:P:p:p:p:p:p

στον υπερηχο μπορεις να δεις κατι οταν η χοριακη ειναι πανω απο 2000 μοναδες χχχ

Σας ευχαριστώ πολύ κορίτσια για τη συμπαρασταση!

:)

Μαρκέλα μου έδωσες κουραγιο που είπες ότι δεν καταλαβες πολλους πόνους περιόδου.. Ελπίζω να πανε όλα καλά!

Αύτη τη φορά είχα καλό προαίσθημα και μου τα χάλασε η λογικη μου!

8noIp2.pngjOU4p3.png

Ήθελες να είσαι έγκυος και δεν μπορείς να χαρείς γιατί έχεις πονάκια δεξιά? το πιο πιθανό είναι η ωορηξία σου αυτό το μήνα να έγινε απο τη δεξιά ωοθήκη γι αυτό και τα πονάκια. Μην πάει συνέχεια το μυαλό σου σε κάτι άσχημο που πέρασες. Παει αυτό πέρασε, τώρα κρατάς ενα καινούριο θετικό τεστ και κάνεις μια νέα αρχή. Εύχομαι όλα καλά μέχρι τέλους!!!

• 2 εβδομάδες μετά...

geia sas!!

xreiazomai voitheia,

meta apo 6 mines prospatheias emeina epitelous ekgios, otan to katalava imoun stin 5i evdomada. kata tin diarkeia tis eksimosinis (prin to katalavo) ekana metakomisi, aktinografies kai eperna pausipona,

otan imoun stin ekti evdomada eida ligo aima kai piga sto nosokomeio opou kai me kratisan mexri na mpo stin 7i gia na akousoume tin kardoula tou morou,

otan mpika stin 7i eida auti ti fora poli aima kaname xoriaki i opoia eixe anevei aisthita alla emvrio pouthena tote sigoureutikame pos itan eksomitrio kai malista stin deksia oothiki,

to aferesane me lamparoskopisi kai me apoksisi(akomi anarono).

poso kairo na perimeno mexri na ksanaprospathiso?

pou mporei na ofilete??

iparxei periptosi i 2i ekgymosini na einai pali eksomitria?

• 2 εβδομάδες μετά...

Καλησπέρα...πριν 9 μήνες έμεινα έγκυος στην δεύτερη μόλις προσπάθεια μου για μωράκι αλλά δυστυχώς ακολούθησε αιμορραγία, εγκληματική πληροφόρηση από τον τότε γιατρό μου ότι απέβαλα....και λίγο αργότερα ρήξη του εξωμητρίου (χωρίς να έχω ιδέα)...Ακολούθησε λαπαροτομία και αφαίρεση της δεξιάς μου σάλπιγγας...Τώρα είμαι στις καινούριες προσπάθειες για μωράκι ανήσυχη μέν...αισιόδοξη δε...

Εύχομαι σε όλες τις μέλλουσες μανούλες με το καλό, μια όμορφη και τελειόμηνη εγκυμοσύνη... :)

Διαφημίσεις

Καλησπέρα...πριν 9 μήνες έμεινα έγκυος στην δεύτερη μόλις προσπάθεια μου για μωράκι αλλά δυστυχώς ακολούθησε αιμορραγία, εγκληματική πληροφόρηση από τον τότε γιατρό μου ότι απέβαλα....και λίγο αργότερα ρήξη του εξωμητρίου (χωρίς να έχω ιδέα)...Ακολούθησε λαπαροτομία και αφαίρεση της δεξιάς μου σάλπιγγας...Τώρα είμαι στις καινούριες προσπάθειες για μωράκι ανήσυχη μέν...αισιόδοξη δε...

Εύχομαι σε όλες τις μέλλουσες μανούλες με το καλό, μια όμορφη και τελειόμηνη εγκυμοσύνη... :)

φανταζομαι αλλαξες γιατρο! οοοοολα καλα θα πανε!!

φανταζομαι αλλαξες γιατρο! οοοοολα καλα θα πανε!!

Καλησπέρα Δήμητρα. Ναι βέβαια...δεν με χειρούργησε κάν αυτός...Κράτησα το γιατρό που με χειρούργησε τότε και που ουσιαστικά του είμαι ευγνώμων που αναπνέω εξαιτίας της έγκαιρης επέμβασης του εκείνη τη μέρα...Το εύχομαι και το έχω πραγματικά αναγκη να πάνε όλα καλά...σε ευχαριστώ πολύ!

γεια σας κοριτσια!! τελικα μετα απο την εξωμητριο κυηση που ειχα το φεβρουαριο κ τις ακαρπες προσπαθεειες τους επομενους μηνες μεχρι κ σημερα κ τους μεγαλους κυκλους περιοδου, μου ειπε ο γιατρος μου κ εκανα εξετασεις ορμονολογικες μεσα στις εξετασεις ηταν κ του θυρωειδη τελικα μη σας τα πολυ λογο εχω οζο στο θυρωειδη 17 χιλ. εκανα παρακεντηση, περνω κ χαπι τ4 εδω κ ενα μηνα, ρωτησα τον ενδοκρινολογο αν το εξωμητριο προκληθηκε απο αυτο το γεγεγονος η απαντηση: επαιξε κ αυτο το ρολο του, τωρα με τις πολυκηστικες, τον οζο που μου κανει τις ορμονες ανω κατω κ τη μια σαλπιγγα αμα μεινω εγκυος θα γραψω τζοκερ!!!!

• 3 months later...
Τη ρώτησα αν είναι το ωχρό σωμάτιο και δεν θυμάμαι τι μου είπε :oops: γιατί λέγαμε διάφορα. Αλλά μάλλον αυτό πρέπει να ήταν. Να σου πω την αλήθεια σκέφτομαι αρνητικά, γιατί δεν έχω πόνους περιόδου που να υποδηλώνουν ότι η μήτρα προσπαθεί να προσαρμοστεί στην κύηση. Δεν ξέρω αν είναι φυσιολογικό. Έχω μόνο την ενόχληση στα δεξιά και σκέφτομαι μήπως είναι στη σάλπιγγα κανένα γονιμοποιημένο ωάριο.

Σ'ευχάριστώ πάντως και μόνο που μου απάντησες.

έτσι για την ιστορία να πω ότι τελικά αυτό το πονάκι που είχα δεν ηταν από προβλημα στη σαλπιγγα, αλλά πολύ πιθανόν από το ωχρό σωμάτιο. Μου κράτησε αρκετές μέρες αλλά ευτυχώς τελικά δεν ήταν τίποτα κακό. Επίσης τελικά πολύ αργότερα είχα πολύ λίγους πόνους περιόδου. Κάθε εγκυμοσύνη διαφορετικη που λένε.. Ελπίζω να πάνε όλα καλά μέχρι το τέλος!

8noIp2.pngjOU4p3.png

Διαφημίσεις

Πριν 9 μήνες ήταν η πρώτη φορά που ήρθα στο forum. Τότε, είχα μία παλίνδρομη κύηση. Δεν ήθελα καν παιδί όταν είχα μείνει έγκυος. Η εμπειρία εκείνη με έκανε να θέλω. Η παλίνδρομη κύηση τότε αντιμετωπίστηκε με απόξεση. Δεν είχα κύημα - είχα παχύ ενδομήτριο και επίμονη αιμοραγία.

Τον Φλεβάρη αποφασίσαμε να κάνουμε παιδί. Τον Μάρτη είχα καθυστέρηση, αλλά "αδιαθέτησα" (νόμιζα...), με λίγο αίμα όμως και αρκετό πόνο κάτω αριστερά. Επίσης, ζαλάδες. Στην 32 μέρα του κύκλου μου λοιπόν, έκανα υπέρηχο. Έδειξε παχύ ενδομήτριο. Η χοριακή, 583. Μετά από 4 μέρες, 799 και μετά από άλλες δύο, 770. Την ίδια μέρα (προχτές) έκανα υπέρηχο. Ο γιατρός είπε ότι είναι κατά 99% εξωμήτρια κύηση. Είδε κάτι που μοιάζει με σάκο και εμβρυακό στοιχείο στην αριστερή μου ωοθήκη. Χτες, σταμάτησαν οι ζαλάδες.

Σήμερα, η χοριακή είναι 1199.

Δεν έχω κανέναν πόνο, ούτε ζαλαδές. Η αιμοραγία συνεχίζει, σταγονοειδής, καφέ και λίγη, εδώ και 14 μέρες. Ο γιατρός είπε δεν είναι από το εξωμήτριο, αλλά από το παχύ ενδομήτριο και δεν επηρεάζει την κατάσταση.

Αύριο το πρωί θα πάω στο νοσοκομείο για πιο λεπτομερή υπέρηχο. Νηστική. Γιατί ίσως γίνει λαπαροσκόπηση.

γεια σας κοριτσια!! τελικα μετα απο την εξωμητριο κυηση που ειχα το φεβρουαριο κ τις ακαρπες προσπαθεειες τους επομενους μηνες μεχρι κ σημερα κ τους μεγαλους κυκλους περιοδου, μου ειπε ο γιατρος μου κ εκανα εξετασεις ορμονολογικες μεσα στις εξετασεις ηταν κ του θυρωειδη τελικα μη σας τα πολυ λογο εχω οζο στο θυρωειδη 17 χιλ. εκανα παρακεντηση, περνω κ χαπι τ4 εδω κ ενα μηνα, ρωτησα τον ενδοκρινολογο αν το εξωμητριο προκληθηκε απο αυτο το γεγεγονος η απαντηση: επαιξε κ αυτο το ρολο του, τωρα με τις πολυκηστικες, τον οζο που μου κανει τις ορμονες ανω κατω κ τη μια σαλπιγγα αμα μεινω εγκυος θα γραψω τζοκερ!!!!

Εγώ με θυροειδή και μια σαλπιγγα , έμεινα. Πήρα το τ4 δυο μηνες και μετα έμεινα.τώρα έχω μια ακόμα γλυκιά ζουζουνα. Καλυτερο και απο τζόκερ!!!

Εγώ με θυροειδή και μια σαλπιγγα , έμεινα. Πήρα το τ4 δυο μηνες και μετα έμεινα.τώρα έχω μια ακόμα γλυκιά ζουζουνα. Καλυτερο και απο τζόκερ!!!

Αχ τι καλα νεα μου δίνεις ελπίδες πολλές τώρα είμαστε στο 2 μήνα προσπαθειών περιμένω περίοδο στις 30 του μήνα για να δούμε κ Εσυ με μια σαλπιγγα απο εξωμητριο;

• 2 εβδομάδες μετά...

Γεια σας γλυκα μου κοριτσια.Ειμαι νεα στο forum αλλα σας διαβαζω απο το 2011.Η δικη μου ιστορια ειναι οτι τον 3/11 ημουν εγκυος αλλα δυστυχως ηταν εξωμητριο και μαζι με το μωρο μου εχασα και τη δεξια σαλπιγγα.περιμεναμε 3 μηνες και βαλαμε εμπρος ξανα χωρις αποτελεσμα.τον 3/12 εκανα αφαιρεση του θυροειδη και ραδιενεργο ιωδιο και ετσι περιμεναμε 1χρονο για ξαναξεκινησουμε. Εχουμε τωρα σχεδον 1 1/2χρονο που προσπαθουμε και δε γινεται τιποτα. Τη δευτερα εχουμε ραντεβου με τον γυναικολογο για να δουμε τι εξετασεις πρεπει να γινουν. Ελπιζω να ειναι ολα ενταξει και γρηγορα να εχουμε μωρακι. Αφου το καταφεραμε μια φορα θα τοκαταφερουμε και δευτερη. Σας ευχαριστω ολες γιατι μου δινεται ελπιδα.

Γεια σας γλυκα μου κοριτσια.Ειμαι νεα στο forum αλλα σας διαβαζω απο το 2011.Η δικη μου ιστορια ειναι οτι τον 3/11 ημουν εγκυος αλλα δυστυχως ηταν εξωμητριο και μαζι με το μωρο μου εχασα και τη δεξια σαλπιγγα.περιμεναμε 3 μηνες και βαλαμε εμπρος ξανα χωρις αποτελεσμα.τον 3/12 εκανα αφαιρεση του θυροειδη και ραδιενεργο ιωδιο και ετσι περιμεναμε 1χρονο για ξαναξεκινησουμε. Εχουμε τωρα σχεδον 1 1/2χρονο που προσπαθουμε και δε γινεται τιποτα. Τη δευτερα εχουμε ραντεβου με τον γυναικολογο για να δουμε τι εξετασεις πρεπει να γινουν. Ελπιζω να ειναι ολα ενταξει και γρηγορα να εχουμε μωρακι. Αφου το καταφεραμε μια φορα θα τοκαταφερουμε και δευτερη. Σας ευχαριστω ολες γιατι μου δινεται ελπιδα.

Καλησπερα!!Πριν ξεκινησετε προσπαθειες να κανεις μια σαλπιγγογραφια να ελεγχθει η διαβατοτητα της αλλης σαλπιγγας..γινεται 7-8η μερα του κυκλου κ μπορεις κ τον ιδιο μηνα να μεινεις εγκυος!!

Πηγα σημερα στον γιατρο μου και μου ειπε να κανω σαλπιγγογραφια 6-10 ημερα περιοδου.επεισης καποιες ορμονικες 2-6 ημερα και ο αντρουλης μου ενα σπερμοδιαγραμμα. Μας ειπε για τον αντρα μου να παμε στον λυμπεροπουλο. Ειναι καλος ,ποσα παιρνει γνωριζει καμια σας;καμια ιδεα για σαλπιγγογραμμα; Αν εχει κανει καμια πειτε μου παρακαλω που και ποσο σας στοιχησε;

• 4 εβδομάδες μετά...

Καλησπερα κοριτσια. Σημερα πηγα για σαλπιγγογραφια. Δεν ειναι καλα τα αποτελεσματα. Η μια και μοναδικη μου σαλπιγγα ειναι υδροσαλπιγγα. Τωρα τι κανουμε; Ευτυχως δεν πονεσα αλλα τι να το κανω;Ο ακτινολογος μου ειπε οτι επρεπε να μου ειχε πει ογιατρος μου να κανω πολυ νωριτερα την εξεταση. Μηπως πρεπει να κοιταξω για αλλον; Σορρυ αλλα δεν ειμαι καθολου καλα. Καληνυχτα.

Καλησπερα κοριτσια. Σημερα πηγα για σαλπιγγογραφια. Δεν ειναι καλα τα αποτελεσματα. Η μια και μοναδικη μου σαλπιγγα ειναι υδροσαλπιγγα. Τωρα τι κανουμε; Ευτυχως δεν πονεσα αλλα τι να το κανω;Ο ακτινολογος μου ειπε οτι επρεπε να μου ειχε πει ογιατρος μου να κανω πολυ νωριτερα την εξεταση. Μηπως πρεπει να κοιταξω για αλλον; Σορρυ αλλα δεν ειμαι καθολου καλα. Καληνυχτα.

Σάσα Καλησπέρα! Καταρχήν σου εύχομαι σύντομα με ένα γερό μωράκι και είμαι σίγουρη ότι θα το αποκτήσεις! Όταν ήταν να ξεκινήσω εξωσωματική λόγω χαμηλού σπέρματος ο γιατρός μου ζήτησε σαλπιγγογραφία. Τον ρώτησα τι χρειάζεται αφού ούτως ή άλλως εξωσωματική θα έκανα οπότε ήταν αδιάφορη η διαβατότητα των σαλπιγγών. Τότε μου εξήγησε ότι ήθελε να δει αν έχω υδροσάλπιγγα γιατί σε αυτή την περίπτωση αυτό θα οδηγούσε την εξωσωματική σε αποτυχία και άρα θα έπρεπε πρώτα να τακτοποιηποιηθεί αυτό το θέμα. Μη στεναχωριέσαι καθόλου. Να χαίρεσαι που έμαθες ποιό ήταν το πρόβλημα και δεν έμενες έγκυος. Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Το δύσκολο είναι όταν όλα είναι ΟΚ και δεν μπορεί το ζευγάρι να βρει ποιό είναι το πρόβλημα και να το διορθώσει. Σου στέλνω όλη τη θετική μου ενέργεια. Έχω περάσει από όλα τα στάδια της υπογονιμότητας και έχω 3 κόρες μεγάλες από εξωσωματική και οι 3. Σε διαβεβαιώ ότι μόλις μείνεις με το καλό έγκυος θα έχεις ξεχάσει τα όσα πέρασες για να το καταφέρεις. Φιλιά πολλά!

γεια σου sasa,

οπως ειπε και η piscina, το καλο ειναι οτι βρηκες προβλημα που διορθωνεται. η αφαιρεση της σαλπιγγας ειναι απο επεμβασεις που γινονται λαπαροσκοπικα, αναρρωνεις γρηγορα, και δεν πονας πολυ, οπως σε καποιες αλλες.

και σου δινει παρα πολλες πιθανοτητες επιτυχιας στην εξωσωματικη οταν με το καλο θα την κανεις. η υδροσαλπιγγα "δηλητηριαζει" το εμβρυο, εκκρινωντας τοξικο υγρο.

μην στεναχωριεσαι. επειδη και εγω ειχα παθει εξωμητριο περυσι, εκλαιγα γιατι δεν ηθελα να χασω την σαλπιγγα μου. ο γιατρος μου εξηγησε οτι αν ειναι προβληματικη, καλυτερα να φυγει για να μην προκαλει προβληματα.

σου ευχομαι καλο κουραγιο, και ολα να πανε καλα.

Καλησπερα κοριτσια μου ευχαριστω για τη στηριξη σας. Ειμαι πολυ καλυτερα. Εχω βγει στη γυρα και ρωταω για εξωσωματικο. Πηγα και σε εναν γυναικολογο (αλλον οχι αυτον που ειχα και με κατεστρεψε) και μου ειπε πως δεν ειναι πολυ διογκωμενη η σαλπιγγα, ειναι ελαφριας μορφης υδροσαλπιγγα, αλλα πρωτα να μιλησω με εξωσωματικο και βλεπουμε. Εχω υποψιν τον Μακρακη απο embryo art ,ειχαμε συνεργασια με την κλινικη οταν δουλευα σε ενα φαρμακειο και ξερω πως ειναι εντιμος ανθρωπος και δεν κοιταει να στα αρπαξει. Ισα ισα που εχει διωξει γυναικες γιατι δεν μπορουσε να κανει κατι. Εσεις γνωριζετε καμια αλλη κλινικη αξιοπιστη;

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...