Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

"BAUTE" ΚΑΙ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Recommended Posts

Κορίτσια να σας ρωτήσω κάτι? κάνετε baute τώρα στην εγκυμοσύνη? δηλαδή αποτρυχωση σε αισθητικό ?

μου είπαν να μην κάνω γιατί -λέει- ξυπάζεται το μωρό, αλλά εγώ δεν πονάνω και τόσο, μόνο στο μπικίνι λίγο, αλλά είναι υποφετρός ο πόνος.

Δεν θέλω σε καμια περίπτωση να ξυρισω πόδια και μπικίνι αλλά αν ειναι για καλό???

επίσης σαν βρωμάνε τα μανό ? εμένα μου μυρίζουν και δεν βάφω τα νύχι αμου, παρ αμονο τροφή. αντε και κανένα γαλλικό στα πόδι ατώρα που θα μπούν παντοφλάκια.

επίσης όταν πάμε στο μαιευτήριο πρέπει να έιναι τα νύχια ξεβαμμένα?

ουφ, τα ειπα :wink: όλα

Aphrodite_k

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 68
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εγώ στο μόνο που μπορώ να απαντήσω είναι για τα νύχια....

Εγώ τα έβαφα και την ώρα του τοκετού τα είχα βαμένα (δεν πρόκανα να τα ξεβάψω :) ). Δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα.

sL7ap2.png

Σίγουρη δεν είμαι αλλα προφανώς ότι δεν απορροφάται απο το δέρμα δεν πρέπει να είναι και επικίνδυνο! Πάντως εγω χρησιμοποιώ μόνο προϊόντα που δεν έχουν μέσα χημικά όπως parabens, propylene glykol, ορυκτέλαια κτλ....και το ίδιο μου είπε να κάνω και η γιατρός στο παιδάκι μου.

Π.χ τα johnson & johnson προέρχονται απο ορυκτέλαια = πετρέλαιο!

Προσοχη λοιπόν!

Εταιρίες που εμπιστεύομαι είναι ο ΚΟΡΡΕΣ και η WELEDA.

Εγώ γλυκειά μου κάνω αποτρίχωση με κερί κανονικότατα...και παντού. Τι εννοείς ξυπάζεται το μωρό, δεν καταλαβαίνω, αν θέλεις μου εξηγείς. Όσον αφορά τα νύχια, υπάρχει περίπτωση να σου το απαγορεύσουν στο μαιευτήριο και ο λόγος είναι μακάβριος, θέλουν να βλέπουν αν μελάνιασαν τα νύχια σου σε-μακριά από εμάς-περιπτώσεις που απειλείται η υγεία της μάνας...εγώ τα είχα βαμμένα, απλά τα είχα περιποιηθεί....άλλες φίλες μου τα είχαν βάψει και πέρασε απαρατήρητο το γεγονός. Τι να σου πω;

Διαφημίσεις

και τί;;; Θα πάω να γεννήσω χωρίς το νυχάκι βαμμένο στο ποδαράκι; χε χε χε...

όσο για αποτρίχωση έχω ακούσει πως δεν υπάρχει πρόβλημα!

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

κανονικά για αποτρίχωση δεν υπάρχει πρόβλημα. Λέιζερ μόνο απαγορεύεται!

εγώ μέχρι και τον 3ο μήνα έκανα αποτρίχωση μόνη μου σπίτι με silkepil, και τώρα το έκοψα και ενέδωσα στο ξυράφι!!! χαμένος ο κόπος τόσα χρόνια με το μηχάνημα που τις έβγαζε από τη ρίζα και είχα βρε την υγειά μου.

Τώρα πάλι γουρουνότριχα βγηκε!!! :evil:

όσο για τα νύχια ο γιατρός μου με αφήνει κανονικά να τα βάφω, κι εγώ βαριέμαι.μόνο σκληρυντικό που και που. Αλλά το απολαμβάνω που είναι μακρυά γυαλιστερά και ωραία. Θα τα κόψω σύντομα γιατί μωρό και νύχι δε ξέρω αν συμβαδίζει. :lol::lol:

1Iik.png

Για το μανον εχω να πω οτι οταν ειχα παει για εγχειρηση αμυγδαλων σε κλινικη πριν 4 χρονια τα ειχα παρει ολα γαλαζια(πυτζαμες,παντοφλες,εσωρουχα)ειχα βαψει και τα νυχια γαλαζια.(να χαλασει το σετ? :lol: )

Πριν με βαλουν χειρουργειο τα βλεπει η νοσοκομα και λεει αυτη η κοπελα εχει βαμμενα νυχια,φερτε ενα βαμβακι με ασετον και με εβαλε να τα ξεβαψω.Νομιζω οτι σου βαζουν ενα ειδικο "μανταλακι"στο δαχτυλο που μετραει οξυγονωση και παλμους.

Στη γεννα δεν ξερω αμα απαγορευεται αλλα σιγουρα αν χρειαστει θα εχουν ασετον και θα σας δωσουν αφου στη δικη μου περιπτωση ηταν πανετοιμοι.Τοσες γυναικες βλεπουν καθημερινα,μην αγχωνεστε,ειναι οργανωμενοι,καντε οτι θελετε.

.png

anniw μου ,ξυπάζεται θα πει: ξαφνιάζεται και τρομάζει.Βλέπεις η μαμά μου είναι κρητικιά ...

Πάντως μια φίλη,φίλης που διατηρεί ιντιτούτο αισθητικής νυχιών ,δεν συνιστά το βάψιμο των νυχιών στην εγκυμοσύνη.

ΣΤΕΛΛΑ blbnp2.png DF5ip2.png

Καλημέρα και από μένα!!!

Εγώ πάντως στην γέννα (Λητώ) είχα κάνει πεντικιούρ γαλλικό στα πόδια και όχι μόνο δεν μου είπαν να το βγάλω, αλλά οι μαίες το βρήκαν πολύ ωραίο!!! :wink:

t6c4p3.pngXRnsp2.png

Διαφημίσεις

Εγώ γλυκειά μου κάνω αποτρίχωση με κερί κανονικότατα...και παντού. Τι εννοείς ξυπάζεται το μωρό, δεν καταλαβαίνω, αν θέλεις μου εξηγείς. Όσον αφορά τα νύχια, υπάρχει περίπτωση να σου το απαγορεύσουν στο μαιευτήριο και ο λόγος είναι μακάβριος, θέλουν να βλέπουν αν μελάνιασαν τα νύχια σου σε-μακριά από εμάς-περιπτώσεις που απειλείται η υγεία της μάνας...εγώ τα είχα βαμμένα, απλά τα είχα περιποιηθεί....άλλες φίλες μου τα είχαν βάψει και πέρασε απαρατήρητο το γεγονός. Τι να σου πω;

ξυπάζεται είναι μάλλον κρητικιά λέξη μόνο. εννοώ ότι αναστατώνεται.

Αναστατωνεται από το τράνταγμα και τον πόνο που νιώθεις.

δεν ξέρω, έτσι μου είπαν, αλλά μάλλον πάλι ( φφφφφχχχχχ) κοτσάνες μυ είπαν. αλλά βρε αννιώ, στο μπικινάκι, ε, δεν πονάει λίγο παραπάνω????? :?:?:?

Aphrodite_k

Σε μας πάντως το ξυπασμένη σημαίνει αυτή που δεν ντρέπεται γαι τίποτα, κάτι σαν εξ όλης και προόλης........αν καταλαβαίνετε τι εννοώ. Είναι απίστευτο πόσο διαφορετικά μπορεί κανείς να εκλάβει την έννοια κάποιας λέξης ανάλογα με το ποιά περιοχή ζεί έτσι? :)

oIKlp2.png

Εγω παντως την αποτριχωσουλα στο μπικινι την κανω συχνα!Ε, εχω γινει που εχω γινει σαν μοσχαρος να ειμαι και ατιμελιτη δε γινεται!Ο αντρουλης μου θα φριξει! :lol::lol::lol:

Ο γιατρος παντως δεν μου ειχε πει κατι αρνητικο για την αποτριχωση και πολλες φιλες μου εκαναν κατα τη διαρκεια της εγκυμοσυνης και δεν ειχαν προβλημα.

Και το νυχακι το φτιαχνω μανικιουρ-πεντικιουρ απο τον 4ο μηνα παρακαλω! μου μυριζε και εμενα το μανο γι'αυτο δεν τα κανω μονη μου, παω σε αισθητηκο!

Οσο για το βαμενο νυχι στον τοκετο, δεν ξερω, σε κανονικη επεμβαση με γενικη αναισθισια νομιζω το ξεβαφουν, στον τοκετο ομως αν ειναι φυσιολογικος γιατι να το ξεβαψουν??

[/url]

s-age.png

και η Μπουλιτα μου ηρθε στον κοσμο 09/07/2008

Και εγω τα πάντα κάνω!Αποτρίχωση παντού με κερι, μανικιούρ,πεντικιούρ.Ο γιατρός μου μου είχε πει όταν τον είχα ρωτήσει ότι "Έγκυος είσαι, δε σημαίνει ότι παύεις να περιποιήσε τον εαυτό σου!!!!!Κάντε ότι δεν σας ενοχλεί...θα νιώσετε SUPER! :D:lol:

.png

ttbd8fd.aspx

Διαφημίσεις

Eγω οταν τον ρωτησα για αποτριχωση με κερι,(κανω 2 χρονια παντου,)μου ειπε να περιμενω καλυτερα να γεννησω, :( Απ'οτι βλεπω εδω πολλες εγκυουλες συνεχισαν την αποτριχωση κανονικοτατα.Σκεφτομαι μολις κλεισω τον 3ο και μπω στον 4ο να συνεχισω το κερι γιατι μετα απο 9 μηνες με ξυραφακι θα γινω σαν πιθηκος,θα κανουμε κοντρες με τον αντρα μου ποιος εχει τις μεγαλυτερες και τις πυκνοτερες τριχες :evil:

6Qyip2.pngKvUzp2.png

Λένε ότι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, το δέρμα είναι πιο ευαίσθητο γι'αυτό και η αποτρίχωση με κερί είναι λίγο πιο επώδυνη....

Αλλά δεν απαγορεύεται.

Τα μόνα που μου απαγόρευσε ο γιατρός μου είναι βαφές μαλλιών και περμανάντ. Και η μαία μου είπε ότι πρέπει να ξεβάψω τα νύχια μου πριν την εισαγωγή μου στο μαιευτήριο.

Ξέρω περίπτωση κοπέλας που μπήκε να γεννήσει με νύχια ψεύτικα-μεταξωτά και κανείς δεν της είπε τίποτα.

Με τα παιδιά μου, ξαναγεννιέμαι...

bUwEp2.png

ουφ,

ξεαγχώθηκα λίγο γιατί πραγματικά δεν θέλω να βάλω ξυραφάκι και αν υποψιαζόμουν ότι θα αφηνα το τέτοιο μου αξυριστο μέχρι τη γέννα , οι νοσοκόμες θα χρειάζονταν ξυλοκοπτικό :shock::shock: για να το συνεφέρουν.... χαχαχαχαχα :D:D:D:D:D:D

και πολυ σωστά, δεν πάυουμε να είμαστε γυναίκες, και το μωράκι μας, με το που θα βγεί, θα αντικρύσει ένα ωραιότατο..... χμχμχμ :shock::shock::shock: , και ένα ωραιότατο ποδαράκι με γαλλικό................ :wink::wink::wink:

Aphrodite_k

Σε μας πάντως το ξυπασμένη σημαίνει αυτή που δεν ντρέπεται γαι τίποτα, κάτι σαν εξ όλης και προόλης........αν καταλαβαίνετε τι εννοώ. Είναι απίστευτο πόσο διαφορετικά μπορεί κανείς να εκλάβει την έννοια κάποιας λέξης ανάλογα με το ποιά περιοχή ζεί έτσι? :)

και εδώ το ίδιο σημαίνει ( ψυλομύτα ξεδιάντροπη κτλ) αλλά σε κάποιες λέξεις έχουμε διπλή σημασία.... όπως αυτή,

αντε βρέ σας κάνουμε και μαθήματα τοπικής διαλέκτου.... :roll::wink::wink::wink:

Aphrodite_k

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΓΕΙΑ ΣΑΣ

ΕΙΜΑΙ ΚΙ ΕΓΩ ΜΙΑ ΜΕΛΛΟΥΣΑ ΜΑΜΑ(ΣΗΜΕΡΑ ΜΠΗΚΑ ΣΤΗΝ 21η ΕΒΔΟΜΑΔΑ) ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΧΑΝ ΦΟΒΗΣΕΙ ΟΛΟΙ.ΝΑ ΜΗ ΒΑΦΩ ΝΥΧΙΑ, ΜΑΛΛΙΑ, ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΩ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ.ΤΑ ΝΥΧΙΑ ΤΑ ΒΑΦΩ,ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΜΕ ΦΥΤΙΚΕΣ ΒΑΦΕΣ ΚΑΙ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΑΜΕ ΣΤΑ ΞΥΡΑΦΑΚΙΑ. :( ΜΕ ΑΠΕΤΡΕΨΕ Η ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ).ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΛΗΘΟΥΝ ΣΥΣΠΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΗΤΡΑ!ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ?

.png1117533.png

Δεν νομίζω να ισχύει κάτι τέτοιο!Είναι μάλλον και αυτό ένας από τους άπειρους μύθους...Εκεί που κάνω αποτρίχωση,η κοπέλα μου λέει συνέχεια για άλλες εγκύους που έκανε και κάνει αποτρίχωση και στο μπικίνι.Καμία όπως και εγώ δεν έχει αντιμετωπίσει πρόβλημα...Πίστεύω ότι με το κερί αποφεύγονται και οι γνωστοί ερεθισμοί του ξυραφιού!Αν μπορείς και αισθανεσαι άνετα να το κάνεις καν'το...Φιλιά και καλή λευτεριά! :lol:

.png

ttbd8fd.aspx

Αφροδιτη μου μην ανησυχεις!

εγω και αποτριχωση εκανα(μηχανακι στα ποδια μονη μου μεχρι τον 9ο και σε αισθητικο το μπικινι) και με βαμμενο νυχι στο ποδι γεννησα(χρωματος μωβ που αρεσε και στη γιατρο και στην μαια! :wink: )

φιλιααααα!

Υ.Γ. σου εστειλα π.μ. :D

Αφροδιτη μου μην ανησυχεις!

εγω και αποτριχωση εκανα(μηχανακι στα ποδια μονη μου μεχρι τον 9ο και σε αισθητικο το μπικινι) και με βαμμενο νυχι στο ποδι γεννησα(χρωματος μωβ που αρεσε και στη γιατρο και στην μαια! :wink: )

φιλιααααα!

:D

σωστηηηηηη, οπότε και το μωράκι σου είδε τη μανουλα πολύ καλλωπισμένη..... :D:D:D:D:D

Aphrodite_k

• 3 εβδομάδες μετά...
κορίτσια από την Κρήτη σε ποια πόλη είστε?

Αν είναι να τα πούμε με καφέ από κοντά βρε αδερφέ!Και εγώ Κρήτη είμαι!

εσύ από που είσαι??? είσαι αγορακι ή κοριτσα΄κι γιατί με το nickname σου μπερδευτηκα.

και δεν μου λές, τι σοι μετανάστης είασι ή θα το κάνεις όπως ο αντρούλης μου που λέει ότι τώρα που θα αυξηθούν τα εξοδα με το μωρό θα πάει μεταναστης για δουλειά.......... :D:D:D:D:D

Aphrodite_k

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...