Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

σε ποιο μειγμα βαζουμε χρωμα?

supermama

Recommended Posts

δε βρικα κατι παρομοιο στο φορουμ.χαζευα κατι σχεδια για εναλακτικη ιδεα για παρτυ αντι για τουρτα. δειτε λιγο το βιντεο αν θελετε και πειτε μου τι υλικο ειναι αυτο που ριχνει στην αρχη το χρωμα? επισης μπορουμε να βαλουμε τη φαντασια μας εδω και να το σινεχισουμε το θεματακι.

1-2-3MPOMPIRES!!!

Διαφημίσεις

αυτό είναι βουτυρόκρεμα. Μαργαρίνη όπως το super fresco χτυπημένο για πολύ ώρα σε υψηλή ταχύτητα με κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη. Έτσι καλύπτουν οι Αμερικάνοι τις τούρτες τους.

Κάλλιστα μπορείς να χρωματίσεις την σαντιγύ σου, ξεκινώντας με 1-2 σταγόνες, χτυπάς στο μίξερ και σιγά σιγά προσθέτεις μέχρι να έχεις το χρώμα που θέλεις.

***ξέχασα, στην βουτυρόκρεμα βάζουν και 2-3 κουταλιές γάλα

Love me or Hate me!

I'm still gonna shine!

αυτό είναι βουτυρόκρεμα. Μαργαρίνη όπως το super fresco χτυπημένο για πολύ ώρα σε υψηλή ταχύτητα με κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη. Έτσι καλύπτουν οι Αμερικάνοι τις τούρτες τους.

Κάλλιστα μπορείς να χρωματίσεις την σαντιγύ σου, ξεκινώντας με 1-2 σταγόνες, χτυπάς στο μίξερ και σιγά σιγά προσθέτεις μέχρι να έχεις το χρώμα που θέλεις.

Συνταγή βουτυρόκρεμας

Χρησιμοποιείται για να καλύψουμε κέικ, τούρτες, να φτιάξουμε ροζέτες ή άλλα σχέδια ή σαν υλικό για να ενώσουμε τα διάφορα κομμάτια του γλυκού μεταξύ τους.

Πως τη φτιάχνουμε

4 κ.σ. βούτυρο

1 φλ. κρέμα γάλακτος

1 3/4 φλ. άχνη ζάχαρη

1 φλ. γάλα

2-3 βανίλιες ή εσανς αμυγδάλου

Ανακατεύουμε το βούτυρο και την κρέμα και χτυπάμε στο μίξερ να αφρατέψει. Προσθέτουμε σταδιακά την άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε μια κρεμώδη υφή. Προσθέτουμε το γάλα και τέλος τη βανίλια ή την εσανς.

Αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο αλλά όχι πολύ. Είναι προτιμότερο να έχει μια πιο ρευστή μορφή για να απλώνεται ευκολότερα.

Διαφημίσεις

ααα μαλιστα! καταλαβα. ωραια θα κανω ενα πειραμα στα γενεθλια του γιου μου.ευχαριστω για τις απαντησεις σας! Να ρωτησω και κατι αλλο? με αυτο το μειγμα κανεις τα διαφορα ''τρισδιαστατα'' πανω σε μια τουρτα? στυλ λουλουδακια η οτιδηποτε αλλο? φανταζομαι αν ειναι αυτο θα πρεπει να παγωσει λιγο ε? για να μπορεις να του δωσεις σχημα

1-2-3MPOMPIRES!!!

ααα μαλιστα! καταλαβα. ωραια θα κανω ενα πειραμα στα γενεθλια του γιου μου.ευχαριστω για τις απαντησεις σας! Να ρωτησω και κατι αλλο? με αυτο το μειγμα κανεις τα διαφορα ''τρισδιαστατα'' πανω σε μια τουρτα? στυλ λουλουδακια η οτιδηποτε αλλο? φανταζομαι αν ειναι αυτο θα πρεπει να παγωσει λιγο ε? για να μπορεις να του δωσεις σχημα

όχι με την ζαχαροπαστα κάνεις τα σχέδια τα τρισδιαστατα......

Δενς εδώ την συνταγή της ζαχαροπαστας έχει και βιντεο με οδηγίες....

όχι με την ζαχαροπαστα κάνεις τα σχέδια τα τρισδιαστατα......

Δενς εδώ την συνταγή της ζαχαροπαστας έχει και βιντεο με οδηγίες....

αχ τελεια! ευχαριστω! εχω και αλλη μια απορια τωρα γιατη ζαχαροπαστα! λεει μπορουμε ανδετη χρησιμοποιησουμε αμεσως να τη τυλιξουμε σε μεμβρανη. ποσο κραταει ετσι?

1-2-3MPOMPIRES!!!

αχ τελεια! ευχαριστω! εχω και αλλη μια απορια τωρα γιατη ζαχαροπαστα! λεει μπορουμε ανδετη χρησιμοποιησουμε αμεσως να τη τυλιξουμε σε μεμβρανη. ποσο κραταει ετσι?

Αρκετό καιρό αλλά δεν ξέρω πόσο!!!!

Διαφημίσεις

Απάντησα ξάνά αλλά χάθηκε το μήνυμα (κάπου στον κυβερνόχωρο...)

Νομίζω ότι το "frosting" η "icing" του βίντεο δεν είναι βουτυροκρεμα γιατί αυτή γίνεται λίγο κιτρινωπή και πιο μαλακια και όχι τόσο γυαλλιστερή.

Νομίζω ότι αυτό είναι τύπου " Fondant Icing" η "White Icing"

Η βουτυρόκρεμα είναι ίσως πιο εύκολη αλλά δεν πετυχαίνουν πάντα τα χρώματα, μπορούσα να κάνω ροζ, φουξια, γαλάζιο, μπλε΄αλλα δεν μου έβγαινε το κόκινο με τίποτα (μου φαινόταν φούξια)

ενώ αν η βάση σου είναι άσπρη από την αρχή καλύτερα...

• 2 εβδομάδες μετά...
Απάντησα ξάνά αλλά χάθηκε το μήνυμα (κάπου στον κυβερνόχωρο...)

Νομίζω ότι το "frosting" η "icing" του βίντεο δεν είναι βουτυροκρεμα γιατί αυτή γίνεται λίγο κιτρινωπή και πιο μαλακια και όχι τόσο γυαλλιστερή.

Νομίζω ότι αυτό είναι τύπου " Fondant Icing" η "White Icing"

Η βουτυρόκρεμα είναι ίσως πιο εύκολη αλλά δεν πετυχαίνουν πάντα τα χρώματα, μπορούσα να κάνω ροζ, φουξια, γαλάζιο, μπλε΄αλλα δεν μου έβγαινε το κόκινο με τίποτα (μου φαινόταν φούξια)

ενώ αν η βάση σου είναι άσπρη από την αρχή καλύτερα...

Έχεις δίκιο jannis, μπορείς να κάνεις ολόλευκη "βάση" αν χρησιμοποιήσεις την μαργαρίνη ζαχαροπλαστικής που πουλάει στα ψυγεία χύμα ο Σκλαβενίτης. (είναι ολόλευκη)

Βάζω συνταγές για icing (αν και εμένα δεν μου αρέσει η βουτυρόκρεμα, δεν την χρησιμοποιώ)

Buttercream Icing (η κλασσική συνταγή)

* 1/2 cup solid vegetable shortening

* 1/2 cup (1 stick) butter or margarine softened

* 1 teaspoon clear vanilla extract

* 4 cups sifted confectioners' sugar (approximately 1 lb.)

* 2 tablespoons milk

Makes: About 3 cups of icing.

Buttercream Icing

instructions

(Medium Consistency)

In large bowl, cream shortening and butter with electric mixer. Add vanilla. Gradually add sugar, one cup at a time, beating well on medium speed. Scrape sides and bottom of bowl often. When all sugar has been mixed in, icing will appear dry. Add milk and beat at medium speed until light and fluffy. Keep bowl covered with a damp cloth until ready to use.

For best results, keep icing bowl in refrigerator when not in use. Refrigerated in an airtight container, this icing can be stored 2 weeks. Rewhip before using.

For thin (spreading) consistency icing, add 2 tablespoons light corn syrup, water or milk.

For Pure White Icing (stiff consistency), omit butter; substitute an additional 1/2 cup shortening for butter and add 1/2 teaspoon No-Color Butter Flavor. Add up to 4 tablespoons light corn syrup, water or milk to thin for icing cakes.

Snow White Buttercream Icing (όπως το λέει και ο τίτλος το απόλυτα λευκό icing)

Ingredients:

* 2/3 cup + 3 tablespoons water, divided

* 1/4 cup Meringue Powder

* 12 cups sifted confectioners' sugar, (about 3 lbs.) divided

* 1 1/4 cups solid vegetable shortening

* 3 tablespoons light corn syrup

* 3/4 teaspoon salt

* 3/4 teaspoon no-color almond extract

* 3/4 teaspoon clear vanilla extract

* 1/2 teaspoon no-color butter flavor

Makes: About 7 cups of icing.

instructions

Stiff Consistency:

In large bowl, combine 2/3 cup water and meringue powder; whip with electric mixer at high speed until peaks form. Add 4 cups sugar, one cup at a time, beating at low speed after each addition. Add remaining 8 cups sugar and 3 tablespoons water, shortening and corn syrup in 3 additions, blending well after each. Add salt and flavorings; beat at low speed until smooth. Keep bowl covered with a damp cloth until ready to use. For best results, keep icing bowl in refrigerator when not in use. Refrigerated in an airtight container, this icing can be stored 2 weeks. Rewhip before using.

For thin (spreading) consistency icing, add up to 4 more tablespoons each water and corn syrup.

**** Αν κάποια θέλει να τις μεταφράσω να μου πει ********

Love me or Hate me!

I'm still gonna shine!

Έχεις δίκιο jannis, μπορείς να κάνεις ολόλευκη "βάση" αν χρησιμοποιήσεις την μαργαρίνη ζαχαροπλαστικής που πουλάει στα ψυγεία χύμα ο Σκλαβενίτης. (είναι ολόλευκη)

Βάζω συνταγές για icing (αν και εμένα δεν μου αρέσει η βουτυρόκρεμα, δεν την χρησιμοποιώ)

Buttercream Icing (η κλασσική συνταγή)

* 1/2 cup solid vegetable shortening

* 1/2 cup (1 stick) butter or margarine softened

* 1 teaspoon clear vanilla extract

* 4 cups sifted confectioners' sugar (approximately 1 lb.)

* 2 tablespoons milk

Makes: About 3 cups of icing.

Buttercream Icing

instructions

(Medium Consistency)

In large bowl, cream shortening and butter with electric mixer. Add vanilla. Gradually add sugar, one cup at a time, beating well on medium speed. Scrape sides and bottom of bowl often. When all sugar has been mixed in, icing will appear dry. Add milk and beat at medium speed until light and fluffy. Keep bowl covered with a damp cloth until ready to use.

For best results, keep icing bowl in refrigerator when not in use. Refrigerated in an airtight container, this icing can be stored 2 weeks. Rewhip before using.

For thin (spreading) consistency icing, add 2 tablespoons light corn syrup, water or milk.

For Pure White Icing (stiff consistency), omit butter; substitute an additional 1/2 cup shortening for butter and add 1/2 teaspoon No-Color Butter Flavor. Add up to 4 tablespoons light corn syrup, water or milk to thin for icing cakes.

Snow White Buttercream Icing (όπως το λέει και ο τίτλος το απόλυτα λευκό icing)

Ingredients:

* 2/3 cup + 3 tablespoons water, divided

* 1/4 cup Meringue Powder

* 12 cups sifted confectioners' sugar, (about 3 lbs.) divided

* 1 1/4 cups solid vegetable shortening

* 3 tablespoons light corn syrup

* 3/4 teaspoon salt

* 3/4 teaspoon no-color almond extract

* 3/4 teaspoon clear vanilla extract

* 1/2 teaspoon no-color butter flavor

Makes: About 7 cups of icing.

instructions

Stiff Consistency:

In large bowl, combine 2/3 cup water and meringue powder; whip with electric mixer at high speed until peaks form. Add 4 cups sugar, one cup at a time, beating at low speed after each addition. Add remaining 8 cups sugar and 3 tablespoons water, shortening and corn syrup in 3 additions, blending well after each. Add salt and flavorings; beat at low speed until smooth. Keep bowl covered with a damp cloth until ready to use. For best results, keep icing bowl in refrigerator when not in use. Refrigerated in an airtight container, this icing can be stored 2 weeks. Rewhip before using.

For thin (spreading) consistency icing, add up to 4 more tablespoons each water and corn syrup.

**** Αν κάποια θέλει να τις μεταφράσω να μου πει ********

Καλό θα ειναι οταν κοπιάρουμε συνταγες να αναφέρουμε και την πηγη.. ακομα και αν ειναι βιβλίο.. ;)

Καλό θα ειναι οταν κοπιάρουμε συνταγες να αναφέρουμε και την πηγη.. ακομα και αν ειναι βιβλίο.. ;)

Πολύ-πολύ ΣΩΣΤΟ !!!!

Συμφωνώ απόλυτα !!!

Οι συνταγές λοιπόν είναι από εδώ: http://www.wilton.com

Love me or Hate me!

I'm still gonna shine!

Διαφημίσεις

Συμφωνώ και εγώ με αυτό είναι θα έλεγα απαραίτητο !!!!!

;)

Ζήσε τη ζωή σου όπως θέλεις, χωρίς να υπολογίζεις τη γνώμη του κόσμου. Ο κόσμος είναι πολύς, η ζωή σου όμως λίγη.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...