Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Συσπάσεις μήτρας, σουβλιές στην κοιλιά

Recommended Posts

mommy αν θες ένα χρόνο τότε στο 3μηνο θα πρέπει να ξαναμείνεις έγκυος. Αυτό από μόνο του θα είναι ταλαιπωρία για σένα. και σίγουρα 1 έτους δεν καταλαβαίνει πολλά για να του εξηγήσεις. Εμένα που είναι 19 μηνων και πλέον μπορούμε να συννενοηθούμε και πάλι δεν μπορεί να καταλάβει απόλυτα ότι πρέπει να προσέχω. Τωρα που έχω αρχίσει και βαραίνω δε είναι δύσκολα τα πράγματα. Δεν μπορώ να κάτσω στο πάτωμα να παίξουμε όπως πριν. Γενικά είναι ζόρικα αλλά πιστεύω ότι είναι μια καλή διαφορά τα 2 χρόνια. Θα ταλαιπωρηθούμε λίγο στην αρχή μέχρι να ξεπεταχτει και το δεύτερο αλλά μετά θαναι καλά και για τα παιδιά που θα έχουν παρέα.

Στο θέμα μας τώρα. Δεν τον πήρα τον γιατρό ακόμα. Δεν έχω καθόλου συσπάσεις. θα τον πάρω σίγουρα μέσα στην βδομάδα για να κλείσω το ραντεβού για την άλλη τετάρτη οπότε θα του το πω τότε. Προσέχω λίγο με τον μικρό και την κούραση μήπως τελικά το παρακάνω και γιαυτό τα έχω τα πονάκια.

mommy εσυ τι ένιωθες; Συσπάσεις ή αυτά που έχω κι εγώ; Σου έδωσε κάποιο φάρμακο;

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 264
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

mommu αν θες ένα χρόνο τότε στο 3μηνο θα πρέπει να ξαναμείνεις έγκυος. Αυτό από μόνο του θα είναι ταλαιπωρία για σένα. και σίγουρα 1 έτους δεν καταλαβαίνει πολλά για να του εξηγήσεις. Εμένα που είναι 19 μηνων και πλέον μπορούμε να συννενοηθούμε και πάλι δεν μπορεί να καταλάβει απόλυτα ότι πρέπει να προσέχω. Τωρα που έχω αρχίσει και βαραίνω δε είναι δύσκολα τα πράγματα. Δεν μπορώ να κάτσω στο πάτωμα να παίξουμε όπως πριν. Γενικά είναι ζόρικα αλλά πιστεύω ότι είναι μια καλή διαφορά τα 2 χρόνια. Θα ταλαιπωρηθούμε λίγο στην αρχή μέχρι να ξεπεταχτει και το δεύτερο αλλά μετά θαναι καλά και για τα παιδιά που θα έχουν παρέα.

Στο θέμα μας τώρα. Δεν τον πήρα τον γιατρό ακόμα. Δεν έχω καθόλου συσπάσεις. θα τον πάρω σίγουρα μέσα στην βδομάδα για να κλείσω το ραντεβού για την άλλη τετάρτη οπότε θα του το πω τότε. Προσέχω λίγο με τον μικρό και την κούραση μήπως τελικά το παρακάνω και γιαυτό τα έχω τα πονάκια.

mommu εσυ τι ένιωθες; Συσπάσεις ή αυτά που έχω κι εγώ; Σου έδωσε κάποιο φάρμακο;

Όχι, έχεις δίκιο το 3μηνο είναι πολύ νωρίς, εκεί γύρω στο 6μηνο και μετά, αυτές δεν είναι και οι συστάσεις των γιατρών για το ελάχιστο χρονικό ασφαλές διάστημα απόστασης από μια δεύτερη γέννα αν δεν κάνω λάθος;

Μπορώ να καταλάβω πολύ καλά πως δεν θέλεις να στερήσεις από το πρώτο παιδάκι τίποτα, και εγώ το ίδιο θα ένιωθα, αλλά ναι αφού με ρωτάς, σίγουρα οι αγκαλιές και η κούραση παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο στα συμπτώματα αυτά.

Εγώ το έπαθα πρώτη φορά πριν κανα μήνα, είχα κουραστεί και αγχωθεί με όλα τα διαδικαστικά και την γραφειοκρατία από δημόσιο φορέα.

Το ίδιο βράδυ, με πονούσε η μέση ελαφρά και ελαφροί πόνοι περιόδου, ένιωθα μια ταραχή και υπερένταση και την κοιλιά μου να τεντώνει να σφίγγει και να πετρώνει.

Νομίζω πως τα δικά σου συμπτώματα είναι πιο έντονα, αλλά ο γιατρός είπε πως σύσπαση είναι το πέτρωμα η πολύ σκληρή κοιλιά, εσύ έχεις αυτό το σύμπτωμα;

Όπως έχω γράψει και πιο κάτω, μου έγραψε yutopar (μισό χάπι τρεις φορές την ημέρα, το οποίο έχω σταματήσει τώρα) και αμπούλες μαγνησίου mag2 δύο φορές την ημέρα, τις οποίες συνεχίζω μέχρι και τώρα.

Προσέχω σαφώς περισσότερο, θεωρώ πως το ελέγχω και είμαι πολύ καλύτερα.

Εγώ επιμένω πως από την στιγμή που παρουσίασες τέτοια συμπτώματα, κακώς χρονοτριβείς, μην περιμένεις τόσο πολύ, να τον πάρεις σήμερα κιόλας, είτε έχουν σταματήσει, είτε έχουν μετριαστεί τα συμπτώματα, και να του αναφέρεις τα πάντα!!!

υ.γ. mariazei έτσι νομίζω και εγώ, έχεις απόλυτο δίκιο!

----------------------

δεν έχω καθόλου πετρώματα γι' αυτό δεν τον πήρα. ξέρω ότι οι συσπάσεις είναι τα πετρώματα, στην πρώτη εγκυμοσύνη είχα και έπερνα μαγνήσιο.Οταν είμαι ξαπλα για ώρ και ξεκούραστη είμαι καλά. Αμα περπατήσω, κουραστω ή μείνω πολύ ώρα σε άβολη θέση με πιάνει.

το 6μηνο που λες για την γέννα είναι για την καισαρική νομιζω. στον φυσιολογικό τοκετό δεν νομίζω ότι δίνουν κάποιο όριο αλλά από την εμπειρία μου ξέρω ότι χρειάζεται λίγος χρόνος να επανέλθεις στην προ εγκυμοσύνης κατάσταση. Για παράδειγμα εμένα με πονούσε η πλάτη μου και δεν μπορούσα να "τεντωθω" για 9 μηνες μετά την γέννα. Στο 9μηνο ένιωσα ότι επανήλθα. Οι ορμόνες και γενικά όλο το σώμα. Οχι ότι θα πάθεις και κάτι αν μείνεις έγκυος νωρίτερα. Η μαμα μου στους 3μηνες έμεινε έγκυος σε μένα και μια ξαδέλφη μου το ίδια στα παιδιά της. απλά αμα το μωρό είναι 3-6μηνων έχει πολλές απαιτήσεις. Οχι ότι 1,5 ετους δεν έχει αλλά λές είναι λίγο καλύτερα. Οπως και να' χει αν έχεις αντοχες που θα τα έχεις και τα δυο να το κάνεις. Απλά ρώτα τον γιατρό αν υπάρχει κάποιος χρονικός περιορισμός.

Νομίζω πως είναι θετικό που δεν έχεις πετρώματα, δεν ξέρω τι άλλο να προσθέσω σχετικά, είναι καθαρά δική σου απόφαση αν θα περιμένεις η όχι!

Για την επόμενη γέννα, είναι πολύ χρήσιμα αυτά που αναφέρεις γιατί τα έχεις περάσει και εσύ και ο στενός σου περίγυρος, και σίγουρα είναι και θέμα κάθε γυναίκας, αλλά και πολλών άλλων παραμέτρων , που έχουν να κάνουν με την ομαλή αποκατάσταση του κάθε οργανισμού, πάντως σίγουρα θα ρωτήσω και τον γιατρό μου τι άποψη έχει σχετικά, μιας και είναι αυτός που γνωρίζει πολύ καλά όλο το γυναικολογικό ιστορικό μου!

----------------------

Καλησπέρα!Είναι η δεύτερη φορα που γράφω αν και διαβάζω το φορουμ πολυ καιρό!Είμαι στην 29-30 εβδομάδα και εδω και ενα μηνα εχω συσπάσεις-πετρωματα στην κοιλιά σε καθημερινή βάση.Είμαι σε γιοτοπαρ 1/2 ανα 4ωρο αλλα και πάλι οι συσπάσεις συνεχίζονται αλλοτε πιο εντονες κι αλλοτε πιο αραιες.Η γιατρος μου έδωσε και ρευμασιντ υπόθετα αλλα δεν τα μπορω μου προκαλουν ζάλη και συγχρόνως φοβάμαι πως αν τα βαζω σχεδον καθε μερα θα εχούν επιπτώσεις πρώτα στο μωρό και έπειτα σε'μένα!Είναι κάποια αλλη κοπέλα που πέρασε ή περνάει παρόμοια κατάσταση και πως το αντιμετώπισε?

Διαφημίσεις

Αστερακι δυστυχως δεν ξέρω να σε βοηθησω. Εγώ είχα συσπάσεις αλλά όχι τόσο έντονες και με το μαγνήσιο ήμουν μια χαρά. Βέβαια μου χε πει ο γιατρός να μην κάνω τιποτα. Πολύ προσοχη.

Εγώ μιλησα τελικά με τον γιατρό και είναι μάλλον συσπάσεις. Μου πε να με δει αν είναι συχνα και συνεχομενα. ευτυχως δεν είναι όταν ξεκουράζομαι. ξαπλα μέχρι την δευτερα και δευτερα πρωί στον γιατρό να με δει.

Σέυχαριστώ πάντως για την άμεση απάντηση σου σιδερένια.Αφού με το μαγησιο και την ξεκούραση είσαι καλύτερα τότε μην ανησυχείς όλα θα πάνε καλά!

Νασαι καλά αστεράκι. στην πρώτη εγκυμοσυνη είχα και έπερνα μαγνησιο. τώρα δεν είχα πετρώματα και δεν το είχα καταλάβει ότι είναι συσπάσεις. σήμερα μίλησα μαζί του και την δευτερα θα πάω να με δει και να μου πει αν πρέπει να πάρω κάποιο φάρμακο.

για τα υπόθετα πάντως μην αγχώνεσαι. αν βοηθάνε να τα πέρνεις. δεν θα μας έδιναν όλα αυτά αν δεν βοηθούσαν. Και γω στην πρώτη εγκυμοσυνη φοβόμουν τα ουτροζεσταν αλλά αν δεν υπήρχαν και αυτά ποιος ξέρει αν θα είχα τον γιο μου τώρα. Απλά μίλα με τον γιατρό για το ότι σου φέρνουν ζάλη μήπως σου δώσει κάτι άλλο που να μην σε πειράζει.

Και να ξεκουράζεσαι. Ξάπλα όσο μπορείς και μην κάνεις τίποτα. Η ξεκούραση βοηθάει πάρα πολύ.

Καλησπέρα!Είναι η δεύτερη φορα που γράφω αν και διαβάζω το φορουμ πολυ καιρό!Είμαι στην 29-30 εβδομάδα και εδω και ενα μηνα εχω συσπάσεις-πετρωματα στην κοιλιά σε καθημερινή βάση.Είμαι σε γιοτοπαρ 1/2 ανα 4ωρο αλλα και πάλι οι συσπάσεις συνεχίζονται αλλοτε πιο εντονες κι αλλοτε πιο αραιες.Η γιατρος μου έδωσε και ρευμασιντ υπόθετα αλλα δεν τα μπορω μου προκαλουν ζάλη και συγχρόνως φοβάμαι πως αν τα βαζω σχεδον καθε μερα θα εχούν επιπτώσεις πρώτα στο μωρό και έπειτα σε'μένα!Είναι κάποια αλλη κοπέλα που πέρασε ή περνάει παρόμοια κατάσταση και πως το αντιμετώπισε?

καλησπερα!τα ρευμασιντ τα επαιρνα κι εγω και μου φερνανε ζαλη..Ομως ειναι σωτηρια για το μωρο...αποτρεπουν απο το να δημιουργηθουν χειροτερες καταστασεις που μπορει να βλαψουν και εσενα και το μωρο..Κι εγω δεν ηθελα να τα παρω, αλλα δεν ειχα αλλη επιλογη..Κανε υπομονη να φτασεις στις 24-25 εβδομαδες ....ενεσεις κορτιζονης σου ειπανε να κανεις??Και για τις συσπασεις μη χαιδευεισ την κοιλια σου...ξερω ακουγεται ανοητο, αλλα ισχυει.Νοσηλευτικα 1μηνα σε νοσοκομειο και σου μιλω εκ πειρας...Φιλια πολλα και καλο κουραγιο!

fnGBp2.png

καλησπερα!τα ρευμασιντ τα επαιρνα κι εγω και μου φερνανε ζαλη..Ομως ειναι σωτηρια για το μωρο...αποτρεπουν απο το να δημιουργηθουν χειροτερες καταστασεις που μπορει να βλαψουν και εσενα και το μωρο..Κι εγω δεν ηθελα να τα παρω, αλλα δεν ειχα αλλη επιλογη..Κανε υπομονη να φτασεις στις 24-25 εβδομαδες ....ενεσεις κορτιζονης σου ειπανε να κανεις??Και για τις συσπασεις μη χαιδευεισ την κοιλια σου...ξερω ακουγεται ανοητο, αλλα ισχυει.Νοσηλευτικα 1μηνα σε νοσοκομειο και σου μιλω εκ πειρας...Φιλια πολλα και καλο κουραγιο!

Ωχ! λαθος!34-35 εβδομαδες ηθελα να πω!!!!!

fnGBp2.png

Διαφημίσεις

Νασαι καλά αστεράκι. στην πρώτη εγκυμοσυνη είχα και έπερνα μαγνησιο. τώρα δεν είχα πετρώματα και δεν το είχα καταλάβει ότι είναι συσπάσεις. σήμερα μίλησα μαζί του και την δευτερα θα πάω να με δει και να μου πει αν πρέπει να πάρω κάποιο φάρμακο.

Σιδερένια, όλα καλά; Τι σου είπε ο γιατρός;

Και για τις συσπασεις μη χαιδευεισ την κοιλια σου...ξερω ακουγεται ανοητο, αλλα ισχυει.Νοσηλευτικα 1μηνα σε νοσοκομειο και σου μιλω εκ πειρας...Φιλια πολλα και καλο κουραγιο!
Γεια σου Μαρία55, μπορείς να μας πεις περισσότερα γι΄αυτό; Είναι κάτι που ισχύει επιστημονικά, η κάτι που έχεις παρατηρήσει εσύ προσωπικά; Δεν το έχω ακούσει άλλη φορά!

----------------------

Σιδερένια' date=' όλα καλά; Τι σου είπε ο γιατρός;

Γεια σου Μαρία55, μπορείς να μας πεις περισσότερα γι΄αυτό; Είναι κάτι που ισχύει επιστημονικά, η κάτι που έχεις παρατηρήσει εσύ προσωπικά; Δεν το έχω ακούσει άλλη φορά![/quote']

Εγω το εχω ξανακουσει μου το εχει πει και ο γιατρος μου και το εχω διαπιστωσει και εγω η ιδια (στην αρχη μου φαινοταν χαζο και θεωρουσα παραλογους αυτους που ελεγαν κατι τετοιο)Στην αρχη οταν την χαιδευα συνεχεια ειχα τσιμπιματακια χαμηλα αλλα μολις σταματησα να την χαιδευω σταματησαν και τα τσιμπιματακια σε μεγαλο βαθμο(δεν λεω εντελως γιατι γενικα εχω ενα θεμα με τις συσπασεις απο την 5η εβδομαδα

Εγω το εχω ξανακουσει μου το εχει πει και ο γιατρος μου και το εχω διαπιστωσει και εγω η ιδια (στην αρχη μου φαινοταν χαζο και θεωρουσα παραλογους αυτους που ελεγαν κατι τετοιο)Στην αρχη οταν την χαιδευα συνεχεια ειχα τσιμπιματακια χαμηλα αλλα μολις σταματησα να την χαιδευω σταματησαν και τα τσιμπιματακια σε μεγαλο βαθμο(δεν λεω εντελως γιατι γενικα εχω ενα θεμα με τις συσπασεις απο την 5η εβδομαδα

Είναι κάτι που κάνω πολύ συχνά, μόνο που εγώ έχω παρατηρήσει πως έτσι χαλαρώνει η κοιλιά μου, και φεύγει το όποιο πέτρωμα, ειλικρινά θα ήθελα να μάθω περισσότερα, αν έχετε βρει κάποια μελέτη, η το οτιδήποτε σχετικά, θα ήθελα να το διαβάσω!Μαρία-Ευγενία, ο γιατρός σου, σου έδωσε εξήγηση γι΄αυτό το ...φαινόμενο;:?

----------------------

Είναι κάτι που κάνω πολύ συχνά' date=' μόνο που εγώ έχω παρατηρήσει πως έτσι χαλαρώνει η κοιλιά μου, και φεύγει το όποιο πέτρωμα, ειλικρινά θα ήθελα να μάθω περισσότερα, αν έχετε βρει κάποια μελέτη, η το οτιδήποτε σχετικά, θα ήθελα να το διαβάσω!Μαρία-Ευγενία, ο γιατρός σου, σου έδωσε εξήγηση γι΄αυτό το ...φαινόμενο;:?[/quote']

Σχετικη μελετη να σου πω την αληθεια δεν εχω ψαξει να βρω ακομα τουλαχιστον.Δεν ρωτησα ακριβως το γιατρο μου αλλα την γραμματεα του που ειναι και μαια.Αλλα μου το ειπε και η ξαδερφη του αντρα μου που ειναι επισης μαια(οχι σε μενα στη πεθερα μου για να ειμαι ειλικρινης)αλλα να σου πω την αληθεια δεν θυμαμαι ακριβως να σου πω το γιατι.Νομιζω της ειπε οτι χαλαρωνουν οι συνδεσμοι?Η κατι τετοιο.Εσυ το γιατρο σου τον εχεις ρωτησει?Α!Και κατι αλλο δεν θυμαμαι που ακριβως το ειχα δει αλλα υπηρχε αναλογο θεμα και στο foroum και τα κοριτσια αν οχι ολα τα περισσοτερα ελεγαν οτι προκαλει συσπασεις το χαιδεμα στη κοιλια.κι εγω εκει το ειχα διαβασει πρωτη φορα.

Σχετικη μελετη να σου πω την αληθεια δεν εχω ψαξει να βρω ακομα τουλαχιστον.Δεν ρωτησα ακριβως το γιατρο μου αλλα την γραμματεα του που ειναι και μαια.Αλλα μου το ειπε και η ξαδερφη του αντρα μου που ειναι επισης μαια(οχι σε μενα στη πεθερα μου για να ειμαι ειλικρινης)αλλα να σου πω την αληθεια δεν θυμαμαι ακριβως να σου πω το γιατι.Νομιζω της ειπε οτι χαλαρωνουν οι συνδεσμοι?Η κατι τετοιο.Εσυ το γιατρο σου τον εχεις ρωτησει?Α!Και κατι αλλο δεν θυμαμαι που ακριβως το ειχα δει αλλα υπηρχε αναλογο θεμα και στο foroum και τα κοριτσια αν οχι ολα τα περισσοτερα ελεγαν οτι προκαλει συσπασεις το χαιδεμα στη κοιλια.κι εγω εκει το ειχα διαβασει πρωτη φορα.

Εχθές ήμουν στον γιατρό μου, για τον καθιερωμένο μηνιαίο υπέρηχο, και μόλις σήμερα διάβασα γι΄αυτό, εν τω μεταξύ του είχα τόσες πολλές ερωτήσεις για την γέννα, ένα κατεβατό ολόκληρο!:)

Σε δύο βδομάδες θα τον δω και πάλι, μάλλον τότε θα τον ρωτήσω, θα το κοιτάξω και απο εδώ μήπως το βρω σαν θέμα, ευχαριστώ!

----------------------

Διαφημίσεις

Σιδερένια' date=' όλα καλά; Τι σου είπε ο γιατρός;

Γεια σου Μαρία55, μπορείς να μας πεις περισσότερα γι΄αυτό; Είναι κάτι που ισχύει επιστημονικά, η κάτι που έχεις παρατηρήσει εσύ προσωπικά; Δεν το έχω ακούσει άλλη φορά![/quote']

Ενα μηνα στο Παπαγεωργιου, ΟΛΟΙ οι γιατροι και οι μαιες αυτο λεγανε..μη χαιδευετε τις κοιλιες σας....τι να πω...ειναι πολυ υπουλες αυτες οι συσπασεις τελικα....ξεκινουν απο το πουθενα και ειναι παραξενο πραγμα....Δε θελει ομως αγχος..ξερω ειναι δυσκολο, αλλα παρε ενα βιβλιο ενα χαζοπεριοδικο..δες ταινιες..κανε κατι να μην στρεσσαρεσαι....Ολα καλα να πανε ευχομαι!!ΦΙλια πολλα!

fnGBp2.png

Ενα μηνα στο Παπαγεωργιου, ΟΛΟΙ οι γιατροι και οι μαιες αυτο λεγανε..μη χαιδευετε τις κοιλιες σας....τι να πω...ειναι πολυ υπουλες αυτες οι συσπασεις τελικα....ξεκινουν απο το πουθενα και ειναι παραξενο πραγμα....Δε θελει ομως αγχος..ξερω ειναι δυσκολο, αλλα παρε ενα βιβλιο ενα χαζοπεριοδικο..δες ταινιες..κανε κατι να μην στρεσσαρεσαι....Ολα καλα να πανε ευχομαι!!ΦΙλια πολλα!

Δεν έχω ειλικρινά λόγο να σε αμφισβητήσω, το έψαξα εχθές λιγάκι, δεν βρήκα κάτι επίσημο, αλλά πολλές μητέρες υποστηρίζανε πως τα χάδια στην κοιλιά απαγορεύονται , για τους λόγους που αναφέρεις και εσύ, θα περιορίσω λοιπόν τα χάδια, μέχρι να ρωτήσω και τον γιατρό μου.

Ευχαριστώ πολύ για τις ευχούλες, και σε εσένα τα καλύτερα πάντα, φιλιά πολλά επίσης!:-P

----------------------

Καλημέρα και καλή εβδομάδα. Είναι η 23η για μένα :) και όλα πάνε καλά.. Εκτός από το άγχος μου που είναι μάλλον λίγο υπερβολικό κάποιες φορές :rolleyes: Θα ακουστεί μάλλον χαζό αυτό που θέλω να ρωτήσω, αλλά έχω την εξής απορία: Πώς μπορώ να είμαι σίγουρη ότι τα σκιρτίματα που νιώθω στην κοιλιά είναι πάντα το μωρό και όχι κάποια σύσπαση...; :oops:

Καμιά φορά αμφιβάλλω γιατί μου φαίνεται υπερβολικό να κλωτσάει τόσο πολύ και συνεχόμενα το παιδί... Είναι φυσιολογικό σ' αυτή τη φάση να τον νιώθω τόσο συχνά μέσα στη μέρα; To Σάββατο για παράδειγμα, από το απόγευμα μέχρι και αργά το βράδυ -μετά τη μία- τον ένιωθα σχεδόν συνέχεια... και χαμηλά στην κοιλία και όχι μόνο.. Μπορεί κάποια να διαφωτίσει τη χαζή απορία μου και να μου πει πώς μπορώ να ξεχωρίζω τις συσπάσεις από το μωρό μου... :oops:

ΚΑλησπερα! Ειμαι κιεγω στη 23η εβδ. και καθε μερα το ακουω ολο κ πιο συχνα. Κλωτσιες(μικρουλες), σκιρτηματα εντονα, αναποδογυρητα...ολα τα καλα. Χωρις να ειμαι ειδικος θα σου ελεγα να μην αγχωνεσαι διοτι οσα νιωθεις ειναι το παιδακι σου και οχι συσπασεις μητρας. Εγω παντως μιας που το αναφερεις καποιες φορες νιωθω σαν ενα ενοχλητικο φουσκωμα κ νομιζω πως εχει να κανει με το οτι ανοιγει η μητρα. Δεν ξερω αν ομως... μηπως ειναι συσπασεις???

Σ΄ευχαριστώ πολυ για την απάντηση σου maria55 και για το κουράγιο που μου δίνεις!Τουλάχιστον ξέρω πως δεν είμαι η μόνη που περνάει τέτοια φάση!Τα υπόθετα ρευμασιντ τα έπαιρνες κάθε μέρα?Η γιατρος μου μου είπε όταν τα πετρώματα είναι εντονότερα τότε να τα παίρνω.Ενέσεις κορτιζόνης δεν μου κάνανε και ούτε μου ανέφερε κάτι η γιατρός μου!Πάντως αυτο για την κοιλία πρώτη φορά το ακούω και εγω κάθε φορά που έχω συσπάσεις την χαϊδεύω!Το ξέρω πως όταν φτάσω την 35η εβδομάδα θα ξε-αγχωθω!Εύχομαι κι σένα ότι καλύτερο!

καλησπερα κοριτσια!αφου διαβασα ολα τα post σας,δεν εβγαλα ακρη τι συμβαινει σ εμενα γιαυτο θα το παρω απο την αρχη!εμενα η γιατρος μου,μου εχει δωσει magnesium sandoz απο την αυχενικη,ενα την ημερα.γενικα και απο τουσ υπερηχουσ η μπεμπα μου ειναι πολυ ζωηρη και με κλωτσαει παρα πολυ ολη μερα,η γιατρος ειπε οτι βοηθαει και το σωμα μου που τη νιωθω και οτι δεν εχω καθολου κιλα η κιλιτσα!αυτο με το πετρωμα εγω οσο και αν σας διαβασα δεν μπορω να καταλαβω αν και κατι αναγλυφα στην κιλια μου εξογκωματακια πιανω και νομιζω οτι ειναι το μωρακι μου.εδω και 2 3 εβδομαδες παθαινω κραμπες στους γλουτους και καμια φορα δεν μπορω να κουνηθω απο το πιασιμω αλλα νομιζα οτι ειναι οκ,απο προχθεσ με ταραξε το εντερο μου(γενικα εχω προβληματακια) και με περνουσαν σουβλιες που ανακουφιζονταν με κενωσεις,οποτε λεω ειναι το εντερο,αλλα πονουσα πολυ ολη νυχτα,ειχα κατσει στο πλαι και υπεφερα σιωπηλα,αλλα λεω κολικοσ εντερου.το λεω στον αντρα μου,μου λεει παρε τη γιατρο,παιρνω που λετε μου λεει,παρε ενα μαγνησιο ακομα και ηρεμισε,μην αγχωνεσαι τοσο ευκολα κλπ.και λεω οκ κανω σαν παρανοικη!την αλλη μερα τα ιδια,απο εχθεσ το βραδυ ο πονος πηγε απο τη δεξια πλευρα και με ενοχλουσε οταν ειμουν γυρισμενη απο εκεινη τη μερια,το πρωι λιγο με ενοχλουσε λεω πονακια της εγλυμοσυνησ.εκανα και δουλειεσ εχθες,σκουπα,σφουγγαρισμα μπανιο,το απογευμα ειχα μια δουλεια με τον αντρα μου,παω να σηκωθω να ετιμαστω,δεν μπορουσα κοριτσια να περπατησω,με πονουσε πολυ χαμηλα δεξια.ο αντρας μου ελεγε να παρω τη γιατρο αλλα επειδη μου ειπε ηρεμησε μην κανεις ετσι δεν ηθελα να την ξαναενοχλησω.φυσικα ηρθα εκατσα στα αυγα μου στον καναπε,και με περασαν ολα.τωρα δεν ξερω τι να κανω,ειναι αυτα συσπασεισ η πονακια εγκυμοσυνης και κραμπες?πονουσ περιοδου δεν εχω καθολου.σορρυ για το μεγαλο μνμ και αν σας ζαλησα και εγω το πρωτο μου ειναι και φοβαμαι οπως καταλαβενετε!!

qH8Hp3.png

z4RLp2.png

Selestina mou min anxonese!oi syspaseis pianoun oli tin kilia den einai mono apo tin mis meria i thn alli!ayto pou niotheis einai trabigmata apo tous syndesmous pou kratane ti mitra.einai logiko, oso megalonei i mitra sou toso trabiounte gia na kratisoun to baros.na mantepso?an trabouses mia noiti grami o ponos pou niotheis tha itan basika apo kato kato kai gyro apo tin kilia sa na lene oi plainoi kiliakoi?an thes pare xana to giatro sou alla ego exo synexeia ponakia kai akoma kai merikes syspaseis tin hmera den einai kati na anisixeis!filia

λες ρε κοριτσι??ργω πιο πολυ το καταλαβαινω πως λεγαν οι γιαγιαδες,σαν νευροκαβαλικεμα,η μαλλον οπως ειπες εσυ οι συνδεσμοι πρεπει να ειναι.και εγω ασχετα με το εντερο που ηταν σαφεστατο τη μου ειχε συμβει,δεν καταλαβα οτι αυτοι οι πονοι που εχω ειναι συσπασεισ.απλα ειπα ας το γραψω μην κανω καμοια βλακεια!με ηρεμισες παντως πολυ,σ ευχαρηστω πολυ γλυκια μου!η μπεμπουλα μου συνεχιζει το παρτι τησ ακαθεκτη!!

qH8Hp3.png

z4RLp2.png

Bravo bre koritsi,etsi,xalarwse, h mpempoula sou kanei to diko ths party ara einai super!kai h lexi neyrokavalikema pou eipes mou leei (xwris na eimai kamia eidikos!) oti ontos travigmata einai,logikotata kai oso megalonei i kilitsa kai bareneis toso tha ta niotheis!tin epomeni fora pes to kai sto giatro sou etsi gia na sou pei k aytos na hremiseis entelos!ante eftases sth mesi, apo do kai pera eisai perissitero kairo egguos para mi!

Bravo bre koritsi,etsi,xalarwse, h mpempoula sou kanei to diko ths party ara einai super!kai h lexi neyrokavalikema pou eipes mou leei (xwris na eimai kamia eidikos!) oti ontos travigmata einai,logikotata kai oso megalonei i kilitsa kai bareneis toso tha ta niotheis!tin epomeni fora pes to kai sto giatro sou etsi gia na sou pei k aytos na hremiseis entelos!ante eftases sth mesi, apo do kai pera eisai perissitero kairo egguos para mi!

η λεξη αυτη ειναι απο τη γιαγια μου,ετσι μου το περιεγραψε!!αλλο τοσο εμεινε,περιμενουμε πως και πως να ερθει αλλα παραλληλα φοβασε μην γινει κατι,εμεις που ειμαστε κ με πρωτο,ακομα περισσοτερο!!

qH8Hp3.png

z4RLp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...