Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Απουσία παιδιών από την γιορτή για το Πολυτεχνείο

Recommended Posts

λοιπον εχω μια ερωτηση..

ολη την εβδομαδα η δασκαλα στα νηπια και τα προνηπια σκιστηκε να ετοιμαζει τα παιδια και να τα μιλαει για το πολυτεχνειο..

τους εμαθε τραγουδια ,τους μιλησε πολυ ομορφα για τα παιδια ηρωες και ηταν ολα ετοιμα για μια πολυ ομορφη γιορτουλα.

βεβαια η γιορτη κραταει 1,5 ωρα και εγω που εργαζομαι ζοριστηκα πολυ και να τον παω στις 8.30 που ξεκιναει η γιορτη αλλα και να τον παρω κατα τις 10 (υποχρεωθηκα σε μια αλλη μανουλα)

Αλλα σηκωθηκαμε το πρωι τον εντυσα ομορφα κοψαμε και λουλουδακια πηγαμε στο σχολειο οπου θα κανανε και συμβολικη καταθεση λουλουδιων...

ημουν πολυ χαρουμενη διοτι με συγκινει πολυ αυτη η μερα...

Φτανοντας εκει δεν αντικριζω ψυχη στο προαυλιο...μπα λεω κατι ξεχασε να μου πει ο γιος μου...μηπως θα κανανε την καταθεση στην πλατεια σκεφτηκα ..

μπαινω στο σχολειο και βλεπω 1 παιδακι απο την δικη μας ταξη και 2 απο το ολοημερο!!

στην συνεχεια ηρθαν αλλα 3 ...

Πολυ λιγες μανες εργαζονται και το ξερω διοτι μενουμε σε χωριο και προτιμησαν να κοιμηθουν παρα να σπαταλησουν μια ωρα στο σχολειο..

δεν τις κατηγορω επιλογη τους ειναι..τωρα στις 11.30 ειναι στο καφε της πλατειας και χαλαρωνουν με καφε...

ας ερθουμε ολοι μας αντιμετωποι με τον εαυτο μας και ας αναλογιστουμ εκαι ΕΜΕΙς μια φορα τις δικες μας ευθυνες...

Διαφημίσεις

• Replies 63
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Αυτό για μένα λέγετε έλλειψη παιδείας.Δεν θεωρούν σημαντικό να μάθουν τα παιδιά τους γεγόνότα που μας έχουν σημαδέψει.Ασε που είναι προεραιτικές οι γιορτές αυτές και σου λέει αγγαρία γιατι να κάνουμε πρωι πρωι.Μετα ρωτάμε τα παιδιά τι γιορτάζουμε στις 17 Νοέμβρη και στις εθνικές επετείους και έχουμε την απαίτηση να γνωρίζουν και όταν δίνουν λάθος απάντηση τα κράζουμε γι'αυτο.ΕΛΕΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!

Δήμητρα

Πολύ νευριάζω με τέτοιες αντιμετωπίσεις σε τέτοια θέματα!! Όταν πήγαινα σχολείο θυμάμαι ότι κάναμε τις πρώτες ώρες μάθημα και τις δύο τελευταίες τις αφιερώναμε για μία γιορτούλα και τότε δεν καταλάβαινα γιατί να μη γιορτάζεται κι' αυτή η μέρα σαν εθνική εορτή!!!! άκου προαιρετική τέτοια μέρα!!!!!

Ντροπή... αυτό μου προκαλεί το γεγονός!

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

Κρίμα γιατι θα ταν τοσο ωραία για τα παιδάκια να συμμετείχαν σε αυτην την γιορτουλα που για μενα προσωπικά την θεωρω πολύ σημαντική μερα!Οι μαμαδες προτίμησαν να πιουν χαλαρα το καφεδάκι τους.....:roll:

Διαφημίσεις

Το θέμα δεν είναι τόσο αν πρέπει να γιορτάζεται σαν εθνική γιορτή ή όχι, αλλά περισσότερο η απαγοήτευση των παιδιών. Προσωπικά με ζορίζουν πολύ αυτές οι μέρες -από πρακτικής απόψης θέμα φύλαξης λόγω δουλειάς αλλά κάνω τα αδύνατα δυνατά να πάνε στην γιορτή (στον σταθμό που πανε προνήπια πηγαίνουν και οι γονεις / γιαγιάδες στις μισες...) γιατί τα παιδιά που ετοιμάζονται όλη την βδομάδα την περιμένουν αυτή την μέρα και σίγουρα απογοητεύονται αν δεν λάβουν μέρος...

Δίνω ένα ελαφρυντικό στις εργαζόμενες, πολλές φορές δεν υπάρχει επιλογή. Στις 27 Οκτώβρη έστειλα τα παιδιά με την γιαγιά τους ή οποία ήταν άρωστη και σηκώθηκε από το κρεβάτι για να τα πάρει στην γιορτή, γιατί εγώ δεν γινόταν να πάρω άδεια την συγκεκριμένη ημέρα...

μαρεσει που εγω στη κορη μου επειδη στο παιδικο κανουν απεργια-επισχεση εργασιας εδω και δεκα μερες τα ειπα ολα μονη μου και της εδειξα εικονεςκλπ....και αλλες αντε μη πω....

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Διαφημίσεις

Και μετά μας φταίνε οι εξωγενείς παράγοντες που σαμποτάρουν τον Ελληνισμό από το να μάθουμε την ιστορίας μας, να προάγουμε την θρησκεία μας και άλλα πολλά............εμείς οι ίδιοι δεν φταίμε ποτέ και για τίποτε:?:

[B][SIZE="3"]Τα δικαιώματά μας συκοφαντήθηκαν ως προνόμια [/SIZE][/B](κλεμμένο το'χω, δεν είναι δική μου σοφία)

Στο νηπιαγωγείο του γιού μου, η δασκάλα είχε αρχίσει να τους μιλάει αρκετές μέρες πριν για το Πολυτεχνείο. Κι όχι μόνο να τους μιλάει αλλά και ν' ακούνε σχετικά τραγούδια, να κάνουν σχετικές ζωγραφιές - ως και μίνι-πανό! Άσχετα με το τι είχαμε πει εμείς στο παιδί ή τι είχαμε δει μαζί στο ίντερνετ, η δασκάλα έκανε καταπληκτική δουλειά!

Χθες, την μέρα της γιορτής, μου είπε ο άντρας μου (που συνόδευσε το παιδί στο σχολείο) πως τουλάχιστον τα μισά παιδιά έλειπαν!!!!! Νόμιζα πως ήταν ένα τυχαίο γεγονός μέχρι που έπεσα πάνω σε αυτό το θέμα που άνοιξε η φίλη μας!!

Κατανοώ τους εργαζόμενους γονείς (κι εμείς τέτοιοι είμαστε) αλλά αναρωτιέμαι γιατί ήταν παρόντα όλα τα παιδάκια στην γιορτή για την 28η Οκτωβρίου? Σπουδαία Εθνική επέτειος (μην παρεξηγηθώ!), απλά κάνω την σύγκριση...

Τώρα πως φθάσαμε ως εδώ... Μεγάααααληηηη κουβέντα κορίτσια. Το σίγουρο είναι πως δεν ξυπνήσαμε ένα πρωί έχοντας υποστεί λοβοτομή...

Και μετά μας φταίνε οι εξωγενείς παράγοντες που σαμποτάρουν τον Ελληνισμό από το να μάθουμε την ιστορίας μας, να προάγουμε την θρησκεία μας και άλλα πολλά............εμείς οι ίδιοι δεν φταίμε ποτέ και για τίποτε:?:

ντοινγκ!:shock::shock::shock:

Κατανοώ τους εργαζόμενους γονείς (κι εμείς τέτοιοι είμαστε) αλλά αναρωτιέμαι γιατί ήταν παρόντα όλα τα παιδάκια στην γιορτή για την 28η Οκτωβρίου? Σπουδαία Εθνική επέτειος (μην παρεξηγηθώ!), απλά κάνω την σύγκριση...

Γιατι 2η γονεικη αδεια μεσα σε ενα μηνα.... πεφτει βαρια στον εργοδοτη.:?

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Διαφημίσεις

Γιατι 2η γονεικη αδεια μεσα σε ενα μηνα.... πεφτει βαρια στον εργοδοτη.:?

Μιλάω για κείνα τα παιδάκια που τα πηγαινοφέρνουν παπουδογιαγιάδες ή κάποια άλλη μαμά συμμαθητή, κ.λ.π.

Καλημέρα!

Η ημέρα του πολυτεχνείου ΔΕΝ είναι αργία. Κακώς κατά τη γνώμη μου, αλλά δεν είναι (σε αντίθεση με την 28η Οκτωβρίου και την 25η Μαρτίου). Αυτό δημιουργεί ένα τεράστιο πρόβλημα στους γονείς που εργάζονται. Η κάθε οικογένεια έχει τη ρουτίνα της. Εγώ, ας πούμε, μπορώ να πω στη γιαγιά να κρατήσει τα παιδιά μία μέρα που δεν έχουν σχολείο, δεν μπορώ όμως να της πω να τα πάει σχολείο και να τα πάρει στις 11.30, γιατί δεν μπορεί να το κάνει. Αν δεν μπορούσα να πάρω άδεια, δεν θα έστελνα το παιδί σχολείο.

Απλά οι δάσκαλοι, όπως και όλοι οι υπόλοιποι δ. υπάλληλοι εκείνη την ημέρα, μπορούσαν να κρατήσουν το ωράριο του σχολείο, να κάνουν την γιορτούλα και να απασχολήσουν τα παιδάκια τον υπόλοιπο χρόνο μέχρι την ώρα που σχολάνε.

Δηλαδή τα παιδιά του γυμνασίου που κάνουν μία ώρα γιορτή και μετά αράζουν στις καφετέριες για την υπόλοιπη ημέρα, είναι ωραιο θέαμα?

Φέτος δε που η 17 Νοέμβρη ακολούθησε πολλές αργίες λόγω εκλογώ και νομίζω μία για συνέλευση (άκου τώρα...) των εκπαιδευτικών, καταλαβαίνω που δεν τα έστειλαν.

Εγω εχω να πω...οτι αν ηταν κανα παρτυ , σιγουρα θα τα πηγαιναν. Ετσι συντηρειται η λογικη του καναπε παντως ....

Αν το πάρτυ ήταν πρωί σίγουρα δύσκολα θα τον πήγαινα....

μαρεσει που εγω στη κορη μου επειδη στο παιδικο κανουν απεργια-επισχεση εργασιας εδω και δεκα μερες τα ειπα ολα μονη μου και της εδειξα εικονεςκλπ....και αλλες αντε μη πω....
΄

Και εγώ του έχω πει αρκετά πράγματα, αλλά πολλά από αυτά τα γνώριζε από πέρυσι στον παιδικό αλλά και φέτος από τη δασκάλα...

ο δικός μου, μου ζητάει και dvd...

Τα pαιδιά μας μαθαίνουν και από το σπίτι.[/QUOTE]

συμφωνώ....

και να απευθυνθώ σε εσάς με τα παχυά λόγια ( από αυτά μπόλικα δε λέω )..

θα μιλήσω για'μένα προσωπικά που είμαι η όχι καλή μάνα, που μεγαλώνω έναν νεοέλληνα του καναπέ...

Έχουμε και λέμε...

1) για προσωπικούς και πολύ σημαντικούς λόγους έχω εξαντλήσει όλη μου την άδεια ( η εργοδοσία θα μου δόσει για τα χριστούγεννα χωρίς να δικαιούμαι ). Επίσης με ανοχή των εργοδοτών μου έρχομαι δουλειά 8:30 αντί 8, χωρίς αυτό να έχει επίπτωσεις στο μισθό μου...

2) την τετάρτη οι γονείς μου συνόδευσαν την αδερφή μου στο νοσοκομείο για εγχείρηση καρδιάς ( έχει και εκείνη ένα 5χρονο παιδάκι )

3) ο πεθερός μου έλειπε εκτός Θεσ/νίκης για πολύ σοβαρό λόγο,οπότε πήγα εγώ αναγκαστικά το παιδί στην πεθερά μου 7:30 το πρωί...( εκεί που μένω είναι δύσκολο η πεθερά μου να έρθει με συγκινωνία στο σπίτι μας για 1 ώρα )....

Μην κρίνετε και μη λέτε μεγάλα λόγια χωρίς να γνωρίζετε. Για ένα είμαι σίγουρη, ότι το δικό μου παιδάκι ξέρει πολύ πιο ουσιαστικά πράγματα για την ημέρα εκείνη απ'ότι κάποια παιδάκια που πήγαν στη γιορτή...

rQGhp3.png

Η ημέρα του πολυτεχνείου ΔΕΝ είναι αργία. Κακώς κατά τη γνώμη μου, αλλά δεν είναι (σε αντίθεση με την 28η Οκτωβρίου και την 25η Μαρτίου). Αυτό δημιουργεί ένα τεράστιο πρόβλημα στους γονείς που εργάζονται. Η κάθε οικογένεια έχει τη ρουτίνα της. Εγώ, ας πούμε, μπορώ να πω στη γιαγιά να κρατήσει τα παιδιά μία μέρα που δεν έχουν σχολείο, δεν μπορώ όμως να της πω να τα πάει σχολείο και να τα πάρει στις 11.30, γιατί δεν μπορεί να το κάνει. Αν δεν μπορούσα να πάρω άδεια, δεν θα έστελνα το παιδί σχολείο.

Απλά οι δάσκαλοι, όπως και όλοι οι υπόλοιποι δ. υπάλληλοι εκείνη την ημέρα, μπορούσαν να κρατήσουν το ωράριο του σχολείο, να κάνουν την γιορτούλα και να απασχολήσουν τα παιδάκια τον υπόλοιπο χρόνο μέχρι την ώρα που σχολάνε.

Δηλαδή τα παιδιά του γυμνασίου που κάνουν μία ώρα γιορτή και μετά αράζουν στις καφετέριες για την υπόλοιπη ημέρα, είναι ωραιο θέαμα?

Φέτος δε που η 17 Νοέμβρη ακολούθησε πολλές αργίες λόγω εκλογώ και νομίζω μία για συνέλευση (άκου τώρα...) των εκπαιδευτικών, καταλαβαίνω που δεν τα έστειλαν.

http://www.doe.gr/diaf/argies.pdf

Είναι σαφές και ότι είναι αργία και ότι υποχρεούνται να κάνουν εκδηλώσεις.

(Λορέτα Ποντικίνα)

Και για να μην κατηγορηθώ αδίκως.... Το Φ.Ε.Κ. που το ορίζει και για τα νηπιαγωγεία: http://www.ypepth.gr/docs/fek_161_13_7_1998_leitoyrgia_dhm.pdf

(Λορέτα Ποντικίνα)

DALIA μου... Δεν είπε κανείς ότι κάποιοι δεν έχουν σημαντικούς λόγους να μην πάνε στην γιορτή (τη συγκεκριμένη ή όποια άλλη τεσπα) αλλά δεν μπορεί να έχουν όλοι τα ίδια σοβαρά προβλήματα που μας περιέγραψες εσύ πχ.... Και δεδομένου ότι η κοπέλα που έγραψε το post διαμένει απ'ότι μας είπε σε χωριό, είδε και τους εν λόγω - άεργους (τονίστηκε αυτό) γονείς να πίνουν φραπεδιά αργότερα στην πλατεία.... Ε.... Δεν νομίζω να έχει κανείς σοβαρό λόγο να μην πάει στην γιορτή αλλά για την φραπούρα, έλα μωρέ, όλα καλά, σωστά;;

Η παιδεία δεν είναι μόνο θέμα του σχολείου, είναι και της οικογένειας. Πρωτίστως της οικογένειας θα έλεγα...

n50jp3.png

http://www.doe.gr/diaf/argies.pdf

Είναι σαφές και ότι είναι αργία και ότι υποχρεούνται να κάνουν εκδηλώσεις.

Προφανώς δεν διάβασες το μήνυμά μου. Εννοώ ότι δεν είναι αργία για τους άλλους εργαζόμενους. Μόνο για τα σχολεία. Οπότε καλά κάνουν και δεν κάνουν μάθημα. Πουθενά όμως δεν λέει ότι τα 'διώχνουν' νωρίτερα. Το φανταζόμουν αλλά τώρα που το είδα και γραμμένο, φούντωσα.

Από πού προκύπτει το 9 με 10 και μισή?

Αν το πάρτυ ήταν πρωί σίγουρα δύσκολα θα τον πήγαινα....

΄

Και εγώ του έχω πει αρκετά πράγματα, αλλά πολλά από αυτά τα γνώριζε από πέρυσι στον παιδικό αλλά και φέτος από τη δασκάλα...

ο δικός μου, μου ζητάει και dvd...

Τα pαιδιά μας μαθαίνουν και από το σπίτι.[/QUOTE]

συμφωνώ....

και να απευθυνθώ σε εσάς με τα παχυά λόγια ( από αυτά μπόλικα δε λέω )..

θα μιλήσω για'μένα προσωπικά που είμαι η όχι καλή μάνα, που μεγαλώνω έναν νεοέλληνα του καναπέ...

Έχουμε και λέμε...

1) για προσωπικούς και πολύ σημαντικούς λόγους έχω εξαντλήσει όλη μου την άδεια ( η εργοδοσία θα μου δόσει για τα χριστούγεννα χωρίς να δικαιούμαι ). Επίσης με ανοχή των εργοδοτών μου έρχομαι δουλειά 8:30 αντί 8, χωρίς αυτό να έχει επίπτωσεις στο μισθό μου...

2) την τετάρτη οι γονείς μου συνόδευσαν την αδερφή μου στο νοσοκομείο για εγχείρηση καρδιάς ( έχει και εκείνη ένα 5χρονο παιδάκι )

3) ο πεθερός μου έλειπε εκτός Θεσ/νίκης για πολύ σοβαρό λόγο,οπότε πήγα εγώ αναγκαστικά το παιδί στην πεθερά μου 7:30 το πρωί...( εκεί που μένω είναι δύσκολο η πεθερά μου να έρθει με συγκινωνία στο σπίτι μας για 1 ώρα )....

Μην κρίνετε και μη λέτε μεγάλα λόγια χωρίς να γνωρίζετε. Για ένα είμαι σίγουρη, ότι το δικό μου παιδάκι ξέρει πολύ πιο ουσιαστικά πράγματα για την ημέρα εκείνη απ'ότι κάποια παιδάκια που πήγαν στη γιορτή...

ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ γιατι το πηρες προσωπικα εχοντας διευκρινισει οτι σαφως δεν αναφερομαο στις μαμαδες που εργαζονται αλλα σε εκεινες που επιναν καφε...

ειμαι σιγουρη οτι τα 42 παιδια που λειπαν επαο την δικη μας γιορτη σιγουρα δεν ειχανε τους δικους σου σοβαροτατους λογους..

εισαι φορτισμενη μαλλον και σε κατανοω απολυτα..ευχομαι καλο κουραγιο και περαστικα και αγυριστα να ειναι για την αδερφουλα σου..

η Παναγια να ειναι μαζι σας στις δυσκολες ωρες που περνατε.

αχ ρε συ dalia στεναχωρεθηκα τωρα μα το Θεο..

πρωτη φορα διαβαζω τετοιο μηνυμα σου φορτισμενο..

τι εγινε καλο μου?τι εγινε η επεμβαση?

πως μπορουμε να σε βοηθησουμε?

Προφανώς δεν διάβασες το μήνυμά μου. Εννοώ ότι δεν είναι αργία για τους άλλους εργαζόμενους. Μόνο για τα σχολεία. Οπότε καλά κάνουν και δεν κάνουν μάθημα. Πουθενά όμως δεν λέει ότι τα 'διώχνουν' νωρίτερα. Το φανταζόμουν αλλά τώρα που το είδα και γραμμένο, φούντωσα.

Από πού προκύπτει το 9 με 10 και μισή?

Σου το επισημαίνω λοιπον αφού δεν το είδες από που προκύπτει:

Τα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δεν λειτουργούν:

Την 17η Νοεμβρίου, ημέρα κατά την οποία γίνονται εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου, τον αντιδικτατορικό αγώνα και την Εθνική Αντίσταση σε όλα τα σχολεία μέσα στο πρωινό ωράριο εργασίας, στις οποίες παίρνει μέρος όλο το διδακτικό προσωπικό. Όταν η 17η Νοεμβρίου είναι Σάββατο ή Κυριακή οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται την προηγούμενη Παρασκευή.

(Λορέτα Ποντικίνα)