Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αποστείρωση μέχρι πότε?

Recommended Posts

το καλύτερο είναι να ακολουθήσεις τις οδηγίες του παιδιάτρου σου. αυτός ξέρει και τις ανάγκες του παιδιού σου. εμείς όσο τρώμε μόνο κρέμα, αποστειρώνουμε τα μπιμπερό, όχι το πιατάκι, αλλά όταν αρχίσουμε τα φρούτα θα σταματήσουμε τελείως.

naOIp3.png

• 2 months later...

Διαφημίσεις

ανάλογα τι θα σου πει ο γιατρός σου αλλά συνήθως σταματάνε μόλις γίνουν 4ων μηνων....

κι όταν συμβεί αυτό... βλέπεις πλέον τον κόσμο με άλλο μάτι... πιο αισιόδοξα! :lol:

εξαρτάται όντως απο το γιατρό. Η δική μου μου είπε στους 6 μήνες. εξαρτάται όμως και απο το παιδί. Ο μικρός μου 4,5 μηνών μπουσούλαγε άρα και ήταν συνέχεια κάτω. Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν δεν υπήρχε κανένας απολύτως λόγος να αποστειρώνω τα πάντα, άρα και την έκοψα τότε :wink:

εμεις σταματησαμε την αποστειρωση μολις κλεισαμε τον 5ο μηνα και αρχησε να τρωει κρεμουλες . Σταδιακα αρχησα να πλενω τα μπιμπερο με ζεστο νερο και μεσα σε ενα μηνα σταματησαμε εντελως και το ζεστο νερο και αρχησαμε να τα πλενουμε κανονικα.

Διαφημίσεις

Περίπου 4.5 μηνών εμείς το κοψαμε γιατι έβαζε όλα τα παιχνιδάκια στο στόμα της οπότε δεν είχε και νόημα...Όμως και τώρα (5.5) μπιμπερό και πιπίλες της τα ξεπλένω με βραστό νερό

και μενα ο μικρος μου αρχισε να βαζει τα παντα στο στομα...

τα μπουκαλια δηλαδη τα ξεπλενετε απλα με βραστο νερο και δεν τα πλενετε με καποιο απορυπαντικο?αυτο αρκει?

tqj2p3.png vvtJp3.png

Εγω τα επλενα τα μπιμπερο του,

και τωρα τα εκπαιδευτικα ποτηρακια του,

με ζεστο σαπουνονερο.

Βαζω λιγο απορρυπαντικο για τα πιατα σε ζεστο νερο και τα πλενω.

Μετα βεβαια αρκετο ξεπλυμα.

Σκετο νερο ισως να ηταν αρκετο αν το ξεπλενες αμεσω

αλλα αν μεινει καποια ωρα απλυτο το μπιμπερο θελει ενα

σαπουνακι για να φυγουν τα καταλοιπα του γαλακτος.

Don't let fears hold you back from living everyday to your fullest!

τα πλένω πάντα με το απορρυπαντικό των πιάτων και ζεστό νερό της βρύσης

απλά τα ξεπλένω πάααααααααρα πολύ καλά

επίσης πριν τα πλύνω, δεν τα αφήνω ποτέ με το γάλα μέσα να κάτσουν ώρα...

αδειάζω το γάλα, το ξεπλένω κι όλας λίγο με νεράκι και αν δεν το πλύνω επιτόπου το γεμίζω με καθαρό νεράκι και την πιπιλα μέσα και τα πλένω αργότερα κανονικά με σαπουνάδα

τα υπολείμματα του γάλακτος δε φεύγουν με μόνο νερό, θέλουν σαπούνι στάνταρ

Απο τη στιγμη που θα αρχισει το μωρο να βαζει πραγματα στο στομα του, δεν εχει νοημα η αποστειρωση. Εμεις την σταματησαμε γυρω στους 6 μηνες. Αλλα για τις πιπιλες καπου καπου εβραζα νερο στον βραστηρα και το εριχνα απο πανω.

Συμφωνω με οσα ειπε η μαμα των Ωριων για το σαπουνερο και τα μπιμπερο, αλλα εγω πλένω τα μπιμπερο και τις πιπιλες τωρα πλεον στο πλυντηριο πιατων και μετα απλως τα ξεπλενω με νερο για να μην εχει υπολειματα απορυπαντικου.

Διαφημίσεις

Εμενα μου ειχε πει ο παιδιατρος να την σταματησω στους 6μηνες, αλλα για δικους μου λογους την εκοψα στον 8μηνα κ το νερο που επινε το εβραζα μεχρι τους 12μηνες.υπερβολικο ε????????

αμα μπορουσα ακομα θα της τα αποστειρωνα ολα, κ εννοειται οτι ολα της τα παιχνιδια τα καθαριζω με τον ατμοκαθαριστη ακομα κ τωρα :roll:

Εμενα μου ειχε πει ο παιδιατρος να την σταματησω στους 6μηνες, αλλα για δικους μου λογους την εκοψα στον 8μηνα κ το νερο που επινε το εβραζα μεχρι τους 12μηνες.υπερβολικο ε????????

αμα μπορουσα ακομα θα της τα αποστειρωνα ολα, κ εννοειται οτι ολα της τα παιχνιδια τα καθαριζω με τον ατμοκαθαριστη ακομα κ τωρα :roll:

Κουκλα νομιζω οτι υπερβαλεις λιγακι , απο τη στιγμη που τρωνε στερεα τροφη παυει να εχει καν ενοια η αποστειρωση . Επειτα το νερακι μωρε κριμα να το στερεις δροσερο και χωρις βρασιμο απο το παιδακι σου , μην ανυσηχεις κουκλα μου τιποτα δεν παθαινουνε απο αυτα . Με τα μικροβια αναπτυσεται καλυτερα το ανοσοποιιτηικο τους συστημα , ακομα και τα παιχνιδια αστα ετσι οπως ειναι , ενα καλο καθαρησμα σπιτι χρειαζεται μονο και τιποτα αλλο , αμα δεις τι θα τρωνε εξω περπατωντας θα σου μαζευτει η τριχα . Και δεν μιλαω για πολυ μεγαλυτερα παιδια , για παιδακια σαν το δικο σου η τον δικο μου μιλαω . Αστο να παρει τα αντισωματα που χρειαζεται θα δεις οτι μονο κερδισμενο θα βγει , αλλιωτικα δυστηχως με το που θα ερθει σε επαφη με μη αποστειρωμενο η καλα πλυμενο αντικειμενο θα αρρωστησει , ακριβως επειδη δεν θα εχει μαζεψει αντισωματα .

ισως να εχεις δικιο κ να μην υπερβολικη, θελω ομως οσο μπορω να την εχω καθαρη κ να της εχω τα παντα καθαρα,πλεον εχει μαθει ετσι κ η μικρη,δηλ εαν της πεσει κατω η πιπιλα μου την φερνει κατευθειαν να της την πλυνω,το γελιο το μεγαλο εχει οταν βρει καμια τριχα στο πατωμα φωναζει κ την πιανει κ λεει τιχα τιχα.

δεν ξερω βρε κοριτσια εαν αληθευει αυτο με τα αντισωματα δηλ εμεις γιατι δεν γλυφουμε τα πατωματα η γιατι οταν μας πεσει το φαγητο μας κατω το πεταμε κ τα παιδια μας πρεπει να τα αφησουμε να παρουν αντισωματα.εμενα με τρελαινει αυτο θελω αμα πεσει η πιπιλα της κατω να την πλυνω δεν μπορω να πιστεψω οτι αμα την βαλει στο στομα της βρομικη δεν θα μου αρρωστησει κι ολας

Διαφημίσεις

:) σωστη η μικρη χαχαχαχαχαχα . Βασικα σου ειπα μην ανυσηχεις , αλλα αμα γενικα σε κανει αυτο να αισθανεσαι ποιο ανετα ενοειτε οτι θα το κανεις , απλως να μην πολυαγχωνεσαι , δεν θα παθει τιποτα . Εμας ο μικρος αρρωστησε μια φορα 5 μηνων οταν σταματησε περιποθ η αποστειρωση και 2-3 φορες ξανα αλλα ακομα και τοτε δεν τον ειχα κατω στο πατωμα , απο τη στιγμη που ειναιθ κατω και αναρειχατε παντου και βαζει στο στομα του και τις πιπιλες που πεφτουνε κατω δεν μας εχει αρρωστησει ουτε μια φορα (φτου φτου ) .Δεν ειπαμε να φανε και χωματα αλλα οτι πεφτει μεσα στο σπιτι ακινδυνο ειναι .

Είναι καθαρά θέμα γιατρού...

Ο δικός μας, από την πρώτη στιγμή μας είχε πεί το πολύ 2 μήνες αποστείρωση :!:

Γιατί σιγά σιγά πρέπει να έρχονται σε επαφή με τον κόσμο.

Και πράγματι ο Κωστής 3 μηνών έβαζε τα πάντα στο στόμα...οπότε τι αποστείρωση μου λές :?

Βέβαια επειδή θήλαζα αποκλειστικά μέχρι τον 5 μήνα και δεν ήθελε και πιπιλα, τελικά δεν αποστειρώσαμε ποτέ...Ευτυχώς τον αποστειρωτή τον είχαμε δανεικό από φίλους :D -τον χρησιμοποιήσαμε συνολικά 4-5 φορές :)

KbCJp2.pngEYukp3.png

Tυχερη που εισαι!!!!!Ρωτα κι εμενα τι περναω με τις αποστειρωσεις αφου θηλασα μονο 25 μερες!Η μπεμπουλα μου ομως σε 8 μερες θα κλεισει τους 3 μηνες και θα σταματησω να αποστειρωνω αφου και ο δικος μου γιατρος ειναι κατηγορηματικος.

Κραταω επιτελους το ονειρο της ζωης μου στην αγκαλια μου!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ααααχ και εγω θελω.Δεν αντεχω αλλο αυτον τον νεροχυτη!πλυσιμο, καθαρισμα, αποστειρωση, βρασιμο νερων εκατο φορες την μερα εχω λαλησει!Μαρεσει κιολας χθες το βραδυ ειπα μια και μοναδικη φορα στον αντρα μου να κανει τα διαδικαστικα γιατι θαβγαινα 8) και δεν προλαβα να τα κανω 8) και κατεβασε λιγο το μουτρακι!που και να το κανουν οσες φορες το κανουμε εμεις!!Εγω δεν ξερω ποτε σταματαμε, λετε και εμεις στους 3?Για να ρωτησω την παιδιατρο και εγω!

και εμενα προχτες μου ειπε να σταματησω την αποστειρωση αλλα νομιζω πως τις πιπιλες και τις ψευδοθηλες θα συνεχισω νατις αποστειρωνω για λιγο ακομα.....

κορίτσια, απο τη μια βλέπω εμάς που κάνουμε σαν τις τρελές με τις αποστειρώσεις και απο την άλλη τα τσιγγανάκια στο δρόμο που ζουν σε συνθήκες χάλια να το πω, καθόλου υγιεινης να το πω, καμια σχέση με αποστειρώσεις να το πω. Κάπως έτσι πάντως. Και τα παιδιά τους: ταύροι υγείας!!! ενώ τα δικά μας όλο και κάποια ιωσούλα θα αρπάξουν. Μήπως η νομαδική ζωή είναι τελικά η λύση? Ξυπόλητοι στους δρόμους όλοι κορίτσια!! :lol::lol::lol:

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΕΓΩ ΤΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑ ΣΤΟΥΣ ΠΕΝΤΕ ΜΗΝΕΣ!ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ!ΚΑΠΟΥ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΒΡΩ.ΕΠΕΙΔΗ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΜΑΣ ΣΥΧΝΑ ΤΑ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΣΚΟΥΡΑ ΓΙΑΤΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΑΙ ΑΚΟΥΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕ ΤΙ. ΟΠΩΣ ΠΟΛΥ ΣΥΧΝΑ ΕΧΕΙ ΕΙΠΩΘΕΙ ΤΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΔΗΓΟΣ! ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΠΑΓΙΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΓΙΑΤΙ. ΠΡΙΝ ΚΑΝΕΝΑ ΜΗΝΑ ΕΙΔΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΓΚΡΙΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΟΤΙ ΤΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΜΠΙΜΠΕΡΟ ΟΤΑΝ ΕΚΤΕΘΟΥΝ ΣΕ ΥΨΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΜΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ ΟΥΣΙΑ. ΚΑΙ ΕΤΡΕΞΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΓΥΑΛΙΝΑ! ΟΤΑΝ ΠΗΓΑ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΩ ΕΙΔΑ ΟΤΙ ΚΑΙ Ο ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ!! ΑΑΡΑΑ? ΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟ! ΝΕΥΡΙΑΣΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ :twisted: ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΤΟΟΟΣΟ ΠΟΛΥ? ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΩΡΑΚΙΑ? ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΤΙ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΟΧΗ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΑ, ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ, ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ.ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΦΥΛΑΞΟΥΜΕ ΤΑ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙΑ ΜΑΣ. ΑΠΛΑ ΜΕ ΤΟ ΦΤΩΧΟ ΜΑΣ ΜΥΑΛΟ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ... :(

ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ!

ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΜΑΜΑ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ.. :cry:

ναι αλλά το παιδάκι δεν τρώει απ τον αποστειρωτή αλλά απ το μπουκάλι....

επιπλέον άλλη ποιότητα πλαστικού το ένα κι άλλη το άλλο...

ναι μεν είναι πιθανό κι ο αποστειρωτής να βγάζει κάποιες ουσίες αλλά δεν είναι απευθείας πάνω σε αυτές το γάλα...

αν βγάζει ουσίες κι ο αποστειρωτής, κάποιες από αυτές ίσως κάτσουν στο μπουκάλι που ίσως περάσουν μετά στο γάλα...

άρα οι ποσότητες που συζητάμε στην μια και στην άλλη περίπτωση είναι εντελώς διαφορετικές

ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΔΕΝ ΞΕΡΩ! ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ! ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΧΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΠΟΥ ΠΩΣ ΜΙΑ ΜΑΜΑ ΤΑ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΝΕ ΣΕ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ! ΚΑΛΟ Ε? ΠΑΝΤΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΦΥΓΩ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΒΑΖΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΚΑΙ Η ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΗ..ΙΣΩΣ ΤΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ Η ΜΑΜΑ ΓΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.

• 5 months later...

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΕΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ 6 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗ ΑΛΛΑ ΛΕΩ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΨΩ. ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟ ΒΡΑΖΩ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΣΤΗΝ ΚΡΕΜΑ. ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ? ΤΟ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΡΥΣΗ, ΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΝΑ ΒΡΑΖΩ ΝΑ ΤΗΣ ΔΙΝΩ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΟ???

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...