Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ο μικρός πρίγκιπας μεγαλώνει εξυπνα παιδιά

Recommended Posts

ακούστε αυτό...

ο αδερφός μου εργάζεται σε μεγάλη εταιρεία αθλητικών ειδών που φροντίζει να εκπειδεύει κάθε τόσο τα στελέχη της. αυτές τις μέρες λοιπόν ειχαν ενα meeting στο οποίο τους μίλησε ενας ειδικός σε θέματα ψυχολογίας και καθηγητής πανεπιστημίου (στον τομέα των διαπραγματεύσεων) ο οποίος μεταξύ αλλων τους ανέφερε πως στα παιδιά απο 2 εως 5 ετών η ανάγνωση του μικρού πρίγκιπα σε συνδυασμό με μουσική οπως πχ των enigma (εδω εχω μια απορρια αλλα θα τον ξαναρωτησω γιατι στην αρχη μου ειπε γρηγοριανη μουσική κ μετα μου δωσε να καταλάβω πως μιαζει με ήχους enigma κ carmina burana) βοηθάει στο να διευρίνεται ο εγκλεφαλος τους και να αναπτύσετε σωστά ωστε να θέσει τις απαραίτητες βάσεις για την μετέπειτα πνευματική του ανάπτυξη. επίσης μου ανέφερε πως τα βρέφη απο την εμβρυακή τους ζωή ακόμη εχουν στο πίσω κάτω μέρος του κεφαλιού τους αριστερα κ δεξιά 2 μικρά κενα που καλύπτοντε απο μεμβράνη. αυτα λοιπόν οταν στο περιβάλον υπάρχει ενταση με φωνές κ καυγάδες κλείνουν ωστε να λειτουργήσουν σαν αμυντικός μηχανισμός κ να απομονώσουν τους ήχους που τους στρεσάρουν. ανα αυτό ειναι μια παγιωμένη κατάσταση, αν δηλαδή στο περιβάλον που αναπτύσεται το παιδί υπάρχουν συχνα εντάσεις αυτα τα κενα ''εξασκούντε'' στο να κλείνουν με συνέπεια αργότερα να μην μπορούν διαχωρίσουν κάποιες καταστάσεις κ να κλείνουν χωρις συγκεκριμένη αιτία. αυτο εχει σαν αποτέλεσμα το παιδί μεγαλώνοντας να μην μπορεί να απαρροφήσει πληροφορίες που ειναι χρήσιμες για την ανάπτυξη του (την νοητική προφανώς) οπως πχ να μάθει γρήγορα να απομνημονεύσει κλπ (αυτό λεει λειτουργεί απο την εμβρυακή ακομη ζωή δηλ. απο τον 5ο μήνα που θα ολοκληρώνεται το ακουστικό τους σύστημα!). ο συγκεκριμένος ειδικός ηταν εως κάποια ηλικία ιπτάμενος κ ξεκίνησε τις σπουδές του οταν το παιδί του εμφάνισε στοιχεία δυσλεξιας ωστε να το βοηθήσει.

λατρεύω μικρό πρίγκηπα κ μ αυτο εβαλα κ τα γυαλιά στον αντρα μου που μου λεγε πως αν του το διαβάζω θα τον κάνω φλωρο...τωρα μεχρι κ ο ιδιος λεει θα του το διαβάζει.πφφφ αντρες!:)

M6bap3.png

cik1p3.png

Διαφημίσεις

Και εμένα ο " μικρός πρίγκιπας " μαζί με την " Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων " είναι τα αγαπημένα μου παιδικά βιβλία. Τώρα μου έδωσες ακόμα ένα λόγο να θέλω να τον διαβάζω στο γιο μου

[sIGPIC][/sIGPIC]

δεν ξερω αν ο μικρος πριγκηπας σε κανει εξυπνο...

ξερω ομως... οτι μιλαει στη καρδια σου..

ημουν 9 χρονων οταν το διαβασα... το διαβαζα καθε μερα........ αγαπουσα την αλεπου ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ!!!!

-Αχ, είπε η αλεπού… Θα κλάψω.

-Εσύ φταις, είπε ο μικρός πρίγκιπας, εγώ δεν ήθελα το κακό σου, εσύ θέλησες να σε εξημερώσω…

-Σωστά, είπε η αλεπού.

-Όμως θα κλάψεις, είπε ο μικρός πρίγκιπας.

-Σωστά, είπε η αλεπού.

-Τι κέρδισες λοιπόν;

-Κέρδισα, είπε η αλεπού, το χρώμα του σταριού...

..............................................................................................

Η Αγάπη ρωτά τη Φιλία :

"τι κάνεις εκεί ανόητη?"

και η Φιλία της απαντά:

"Κάνω να γελούν αυτούς που εσύ κάνεις να δακρύζουν"..

Διαφημίσεις

Έχει τόσα μηνύματα κρυμμένα αυτό το απόσπασμα που αναρωτιέμαι... από ποια ηλικία μπορεί ένα παιδί να τα καταλάβει άραγε;

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

δεν το ειχα ξαναδιαβασει μου αρεσε παρα πολυ.

να σου πω την αληθεια με το που το ειδα πηρα το ικρακι μου αγκαλια και του το διαβασα.οχι για να του διευρυνω τον εγκεφαλο αλλα επειδη μου αρεσε παρα πολυ.

αερικο εισαι απο ηλιουπολη βλεπω.... πως και δεν μας εχεις βρει στο parentscafe στις μανουλες ηλιουπολης?αντε σε περιμενουμε.....

eQMGp2.png

Ολο λέω να μπω και όλο χάνομαι εδώ μέσα :lol:

(Λορέτα Ποντικίνα)

Έχει τόσα μηνύματα κρυμμένα αυτό το απόσπασμα που αναρωτιέμαι... από ποια ηλικία μπορεί ένα παιδί να τα καταλάβει άραγε;

σημασια εχει

να καταλαβει καθε παιδακι

ο,τι θελει ΕΚΕΙΝΟ...

:-P

Διαφημίσεις

Εντάξει λοιπόν αλλά νομίζω πως δεν θα καταλάβει και πολλά :lol:

(Λορέτα Ποντικίνα)

Θα σας πω όταν της το διαβάσω :lol: Προς το παρόν δεν έχουμε καταφέρει να διαβάσουμε πάνω απο μία σελίδα εικονογραφημένη σε παραμύθι... Τα βιβλία μας αρέσει να τα ξεφυλλίζουμε (κατά προτίμηση ανάποδα) αλλά όχι να μας τα διαβάζουν... :rolleyes:

Αυτό με την κάρμινα μπουράνα θα το δοκιμάσω επίσης :lol: Στον σταθμό τους βάζουν διάφορα από κλασσική μουσική και όταν κάποια στιγμή το επιχειρήσαμε στο σπίτι την ηρέμησε απίστευτα (συνήθως παίζει babyradio.gr)

(Λορέτα Ποντικίνα)

ειχα διαβασει το μικρο πριγκηπα αλλα ημουν μικρη.

τωρα θα το ξανααποκτησω-γιατι εν τω μεταξυ καπου το εχασα το βιβλιο-και θα το διαβασω στον δικο μου μικρο πριγκηπα:)

Εγω το ειχα διαβασει καποια στιγμη στο δημοτικο....εκτος του οτι δε πολυκαταλαβαινα τι ελεγε....δε ξερω....το χω στο μυαλο μου σα κατι το εφιαλτικο...ουτε καν τωρα δε θελω να το διαβασω....και μονο που το σκεφτομαι με πιανει ενα σφιξιμο στη καρδια...και μου ρχεται παλι εκεινη η πικρη γευση που μου δινε οταν το διαβαζα....:|

Διαφημίσεις

Ηταν το πρωτο βιβλιο που μου αγορασε η μαμα μου στα 7 μου χρονια....ακομη το εχω και το διαβαζω που και που....

Ειναι το αγαπημενο μου αυτο και το Ερωτευμενο συννεφο...

αχ μανουλιτσα μου .....

Ηταν το πρωτο βιβλιο που μου αγορασε η μαμα μου στα 7 μου χρονια....ακομη το εχω και το διαβαζω που και που....

Ειναι το αγαπημενο μου αυτο και το Ερωτευμενο συννεφο...

αχ μανουλιτσα μου .....

πεθαινωωωωωωωωωω :P:p:p:p:p:p:p

τι μου θυμησες!!!!!!

την αισε στον κηπο της!!!!!!!!!!

Ολο λέω να μπω και όλο χάνομαι εδώ μέσα :lol:

αντε σε περιμενουμε να κανονισουμε να παμε και κουνιες με τα μικρα μας.φιλια!!

συμφωνω και εγω με το φυστικακι .ολα τα παιδακια περνουν κατι και ολα κατι διαφορετικο.

eQMGp2.png

πολύ ενδιαφέροντα όλα κι ευχαριστούμε salomi.Εκτός τον

μικρό πρίγκηπα που είναι όπως και πολλών αγαπημένο βιβλίο

θα ήθελα να ρωτήσω αν αυτό για τους enigma ισχύει όντως

γιατί όταν τους άκουγα κι η μικρή μου ήταν περίπου τριών παίρνει

το cd και μου λέει "αυτή είναι δική μου μουσική" αλλά δεν ήξερα γιατί

της άρεσε τόσο και αν αυτό ήταν καλό.Την άφησα βέβαια γιατί όταν

είχα προσπαθήσει να το βγάλω απ τα παιδικά το ζητούσε και το έψαχνε .

Και από τότε βέβαια έχει καταχωρηθεί στα παιδικά cd. Ισως κάτι υπάρχει

που να ελκύει τα παιδιά? Δεν ξέρω.

Ειχα ακουσει πολλα γι αυτο το παραμυθι (δεν ετυχε ποτε να το διαβασω). Εκμεταλλευομενη την Βιβλιοθηκη ειπα να το παρω και αυτο να το διαβασω στο Βασιλη πριν κανενα μηνα.

Παιδια το βαρεθηκε. Διαβασαμε 2 σελιδες και ηταν το μονο που δεν επελεγε απο τα 5 για 20 μερες. Λογω χρονου δεν αξιωθηκα κι εγω γιατι αφιερωνω οσο χρονο να διαβασω στα παιδια (και λογω σχολειου ειναι πια περιορισμενος) αλλα για μενα δεν περισευει οποτε...θα ελεγα εμεινα κι εγω με την απορια.... :mrgreen: Πηγε πισω αδιαβαστο το ερημο.

Πολυ ενδιαφερον παντως ολο το θεμα salomi. :D

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Εγω τον διαβασα τον μικρο πριγκιπα (σε πια ηλικια δεν θυμαμαι) αλλα ποτε δεν μου αρεσε. Οποτε εχει να κανει με το παιδι και τι του αρεσει. Επισης enigma......μιλησαν για enigma? εγω ηξερα οτι ο μοτζαρτ ειναι αυτος που βοηθαει στην αναπτυξη του εγκεφαλου των παιδιων και μαλιστα ουτε αυτο αποδεδειγμενο. Τελος παντων δεν θελω να ριξω λασπη σε αυτα που λενε στα σεμιναρια αλλα μην τα παιρνετε και ολα τις μετρητις. Παραδειγματος χαρην η μικρη ΤΡΕΛΛΕΝΕΤΑΙ για ludovico Einaudi. Το εχουν ακουστα εκει μεσα? Minimalistic contemporary classical music. Ειναι απιστευτος και τον ακουει απο τοτε που γεννηθηκε. Οπως επισης της αρεσει και ο Rossini. Αν της βαλεις δε vivaldi το παιδι αγριευετε. Αρεσκεται ομως και στην enya. Enigma ουτε λογος. Ολα αυτα τα λεω για να εξηγησω οτι καλα τα λεμε εμεις οι γονεις και 'ισως' τα σεμιναρια (αν και αυτα δεν τα εχω σε εκτιμηση) αλλα αν στο αυτι του παιδιου δεν κανει κλικ βραστα. Για μενα? Βαλτε του ΠΟΛΥ μουσικη. Οτι να ειναι. Απο το "χοντρο μπιζελι" μεχρι τα Branderburgh concerto του Bach. Και οτι κατσει. Θα φανει τι του αρεσει. Και σιγουρα θα αλλαζει συνεχεια. Οσο για παραμυθια. Ο πρικγκιπας παντως για μικρες ηλικιες δεν παιζει. Δεν θα τον κατανοησουν στο 'βαθος' που μιλαει το παραμυθι. Και ισως αργοτερα οπως εκανα και εγω να τον φτυσουν και τελειως........λεμε γουστα ειναι αυτα.

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Στους δικούς μου άρχισε ν' αρέσει αφού το είδαν πρώτα στο πλανητάριο. Μετά θυμήθηκαν το βιβλίο και μου ζητούν να το διαβάσω. Το διαβάσαμε όλο μια φορά, αλλά πριν κοιμηθούν τους διαβάζω αποσπάσματα μόνο, την αλεπού που είναι και το δικό μου αγαπημένο σημείο, τα μπαομπάπ, την αρχή με τις ζωγραφιές, τα τριαντάφυλλα και το τέλος. Άλλα σημεία τα βρίσκω πολύ μελαγχολικά. Πάντως μιλάω για ηλικίες 4-6, για πιο μικρά παιδάκια δεν ξέρω...

Συμφωνώ με την Ellle ως προς το ότι ούτε εγώ πιστεύω ότι υπάρχει μαγική φόρμουλα που κάνει τα παιδιά έξυπνα. Κάθε ανάγνωση και μουσική μπορεί να προσφέρει, βρίσκεις κάτι να τους αρέσει.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...