Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Περιστροφικές κινήσεις παλαμών

Recommended Posts

Η κόρη μας είναι 8 περίπου μηνών και από τότε που ανέπτυξε την κινητικότητα των χεριών της κουνάει τα χέρια της απο τον καρπό και κάτω κάπως περιστροφικά, ειδικά οταν την ενοχλει κάτι ή νυστάζει κλπ..το έιδος αυτής της κινησης με αγχώνει λίγο δεν ξέρω γιατί μπορεί και να είναι χαζομάρα μιας νέας μαμάς..πείτε μου έχει κανείς ανάλογη εικόνα από το μωράκι του?? είναι φυσιολογικο?? κουναει τα χεράκια σαν να κάνει κουπε-πε και λίγο περιστροφικά..ομολογώ ότι σκέφτομαι την περίπτωση αυτισμού αλλά μάλλον έιμαι υπερβολική...heelpppp!!!

Διαφημίσεις

χαχαχαχαχαχα ρε τι μου θυμισες. Το εκανε και η δικια μου ομως νομιζω λιγο νωριτερα. 5-6 μηνων ή κατι τετοιο. Ειχα φαει μεγαλη ΗΤΑ λεμε!....νομιζα οτι το παιδι πασχει απο καποια εγκεφαλικη νοσο. Αν δεν ηταν ενταξει η μουρη-κεφαλι της θα πιστευα οτι ισως να εχει καποιο συνδρομο. Επισης εμενα κουναγε το κεφαλι γρηγορα δεξια αριστερα σαν να βλεπει αγωνα τενις ενα πραγμα και σκεφτηκα ΚΑΙ εγω τον αυτισμο. Ειχα φαει λεμε φρικηηηηηηη...........δεν ηταν τπτ. Φασεις δοκιμων ηταν των καινουριων ικανοτητων. Φυσικα μιλησα με την γιατρο και μου ειπε να μην ανησυχω. Πες το στον γιατρο σου, αλλα εγω πιστευω οτι ειστε ενταξει.

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Ellephriem είσαι παντού τελικά χαχα!! άσε και γω την βλέπω και θυμάμαι μια ταινία με ένα αυτιστικό παιδάκι που γυρνούσε ένα πιάτο και κουνούσε τα χέρια του σαν να πετάει...φιουυυυυ...είμαι και νοσηλεύτρια αλλά το άγχος της μάνας εξουδετερώνει αυτή μου την ιδιότητα χαχα!..ε..το κάνει συχνά τελευταία ίσως επειδή ενοχλείται από τα δόντια και΄είναι ανήσυχη..και όσο το κάνει τόσο ανησυχώ κι εγώ..:?

!!!! παρούσα κι εγώ!!!:shock:

Το έκανε πριν 1-2 μήνες κι είχα τρομάξει κι εγώ, αφού προσπαθούσα να κάνω αυτό που κάνει με το δικό μου για να καταλάβω τι και πώς το κάνει! Συνήθως το έκανε όχι στον αέρα αλλά όταν ακουμπούσε κάπου π.χ. ξάπλα ή στο ρηλάξ σαν για να πιάσει κατι.....

Διαφημίσεις

Μηπως απλα κανει προβες στο κου πε πε . Δηλ νυσταζει απο τη μια , αλλα θελει και να μαθει απο την αλλη , να μεγαλώσει , και αυτα τα δυο παλευουν μεσα της .

JJBjp3.png

Λοιπόν άκου για να ξεαγχωθείς. Εμείς αντιμετωπίζουμε θέμα υποτονίας με τη μπέμπα μας που είναι 8 μηνών και 10 ημερών. Το παιδί παρακολουθείται από 3 παιδονευρολόγους. Επειδή κάποιια στιγμή άρχισε να κάνει ακριβώς την ίδια κίνηση με τα χεράκια της και εννοείται ότι την συνεχίζει ακόμα θεώρησα ότι η κίνηση αυτή συνδέεται με το πρόβλημα μας και πανικοβλημένη έτρεξα στον παιδονευρολόγο. Ξέρεις τι είπε. Απλά γέλασε και το θεώρησε ως εξελιγμένη κίνηση για ένα παιδί 5 μηνών και μάλιστα με υποτονία. Πραγματικά μην ανησυχείς, δεν είναι τίποτα. Και σου το λέω γιατί έχω και την επιβεβαίωση της παιδονευρολόγου για το θέμα αυτό.

σε βρισκω πολυυυυ υπερβολικη.....

κι η δικια μου το εκανε κι εγω οχι απλως δεν ανησυχησα αλλα γελουσα κιολας και καμαρωνα για το νεο κατορθωμα της κορης μου!!!!

Μα και εμένα οταν εμαθε το κουπεπε (τωρα και με τα παλαμάκια) το εκανε συχνα (σε διάφορες φάσεις) και οταν ηθελε να κοιμηθεί και να την παρω αγκαλιά εκανε και το καινούργιο κατορθωμα .

Το θεωρησα φυσιολογικο γιατι το παιδι οταν δεν κοιμαται παιζει . Μεχρι να κοιμηθει παιζει μεχρι τελικης πτώσεως και με το που ξυπνάει κατευθειαν παει να παίξει . Λες και βιαζεται να μεγαλώσει ή εχει κάποιο διαγωνισμο να κερδίσει . Δεν μπορω να την πεισω με τιποτα να το παρει πιο χαλαρα το θεμα . :-P

JJBjp3.png

Διαφημίσεις

Και εμείς το κάναμε αυτό και ότι άλλο παράξενο μπορείς να φανταστείς. Ακόμα και το κούνημα του κεφαλιού δεξια-αριστερα, θα φρικάρεις πολλες φορές ακόμα,ότι καινούριο μαθαίνει θα το κάνει συνέχεια μην ανυσυχεις φάσεις είναι που περνάνε....

αχ κορίτσια ευχαριστω!! συνηθως είμαι πολύ ψυχραιμη- δεν ξέρω τι με επιασε!!! μάλλον επειδή αυτές τις μέρες κλαίει συνέχεια λογω δοντιών και ίωσης και αυτή η χειρονομία συνοδεύει το κλάμα και κάπως μου φάνηκε..:oops:

κουναει τα χεράκια σαν να κάνει κουπε-πε και λίγο περιστροφικά..ομολογώ ότι σκέφτομαι την περίπτωση αυτισμού αλλά μάλλον έιμαι υπερβολική...heelpppp!!!

Πριν από λίγη ώρα, παρατήρησα τον μικρό μου να κάνει ακριβώς αυτό, όταν προσπαθούσα να τον κοιμήσω και εκείνος νύσταζε μεν αλλά είχε και τα νεύρα του δε, έκλαιγε και δεν κοιμόταν με τίποτα! Ομολογώ πως σκέφτηκα ακριβώς το ίδιο!!

Που να μην είχα και τόσο πρόσφατο από το 1ο αγοράκι μου,το ότι τα μωρά κάνουν διάφορα "κουλά" καθώς ωριμάζουν κινητικά...!! :)

Είναι προφανώς μια κίνηση που την βλέπει και την κάνετε και προσπαθεί να την μιμηθεί για να επικοινωνήσει. Το ότι το κάνει όταν νυστάζει ή όταν πονάει ή... είναι καλό σημάδι. Προσπαθεί να επικοινωνήσει! Εμάς έκανε το κουπεπε με πολύ περίεργο τρόπο του στυλ "ανεβαίνω στο τραπέζι και χορεύω τσιφτετέλι" ένα πράγμα... και την φωνάζαμε τσιφτετελού... το έκανε και για γειά σου...

Αυτό όμως που με είχε τρελάνει ήταν το πέρα δώθε του κεφαλιού σαν αυτιστικό. Εκεί τα είχα δει όλα κωλυόμενα! Μέχρι να πάμε στη γιατρό και να μου πει ότι δεν έχω λόγο να ανησυχώ εφόσον βλέπω το παιδί και αντιδρά σε ερεθίσματα και ανταποκρίνεται σε ότι της λέμε βάρεσα 5-6 εγκεφαλικα.

Το κάνει ακόμα ειδικά όταν δεν θέλει με τίποτα να κάνει κάτι που της λες :lol: Ξέρει ότι με αυτό τρομάζω και θα την αφήσω ήσυχη :lol:

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

Χαχα! Αερικό και γω σκέφτηκα διάφορα ρε γμτ..πάντως όταν εκνευρίζεται αρχίζει τους καρπούς γρήγορα-γρήγορα σαν να ξεβιδώνει λάμπες χαχα! μάλλον δεν είναι και τπτ όμως έχετε δίκιο..

Διαφημίσεις

Καλησπέρα σας και από μένα!

Είναι η πρώτη φορά που γράφω στο forum, αν και το παρακολουθώ αρκετό καιρό και αναζητώ ανάλογες εμπειρίες σε ό,τι με προβληματίζει.

Είμαι κι εγώ μία καινούργια μαμά. Έχω ένα μπόμπο 7 μηνών.

Γέλασα πολύ με τις απαντήσεις που δίνετε για το συγκεκριμένο θέμα! Αυτό το "παιχνίδι" με τα χεράκια το κάνει κι έμενα! Όχι συνέχεια, αλλά γενικά παίζει με τα χέρια του.

Θα ήθελα να σας ρωτήσω την γνώμη σας και για κάτι άλλο που κάνει εδώ και ένα μήνα περίπου.

Όταν είναι καθιστός, κουνιέται μπρος πισω (σαν να παίρνει φόρα), αλλά δεν σας κρύβω πως το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό, είναι οι κινήσεις ενός παιδιού με αυτισμό.

Το είπα στην παιδίατρο και μου είπε να μην ανησυχώ και πως απλά κάνει καινούργιες κινήσεις.

Εσείς έχετε κάποια ανάλογη εμπειρία?

boutin τι να σου πω τώρα? οτι εμένα τα κάνει και τα 2..δηλ.και μπροσ πισω και χεράκια-ξεβιδώνω-λάμπεσ?

το βλέπω και φρικάρω αν και μάλλον δεν έχουν τπτ τα μωρά μας..

Το μπρος πίσω όταν ήταν 7 μηνών το έκανε μπρούμυτα. Δηλαδή το έκανε μόλις μπόρεσε να στηρίξει το σώμα της στα χέρια της (μετά βίας) και ήταν η αρχή για το μπουσούλημα τελικά ;) έτσι μπουσούλησε... μια μέρα έβαλε παραπάνω δύναμη στο μπρος και έσκασε με τη μούρη μπροστά. Εκεί κατάλαβε ότι μπορεί να προχωρήσει :D

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

aeriko ακριβως τα ιδια και η δικια μου..aggelikoyla τα μωρα μας μεχρι και σε αυτο ειναι ιδια..εγω ομως πιο πολυ τρομαζα με το μπρος-πισω γιατι αυτο ειναι καθαρα κινηση αυτιστικου παιδιου.εμενα καθοταν στον ποπο της και κουνιοταν με τοση δυναμη μπρος -πισω που αναρωτιομουν δεν ποναει η μεση της::

boutin τι να σου πω τώρα? οτι εμένα τα κάνει και τα 2..δηλ.και μπροσ πισω και χεράκια-ξεβιδώνω-λάμπεσ?

το βλέπω και φρικάρω αν και μάλλον δεν έχουν τπτ τα μωρά μας..

Ειδικος δεν ειμαι,οπως και οι περισσοτερες,απλως αναφερουμε εμπειριες για να ησυχασει η μια την αλλη;).

Εμπειρικα λοιπον σου λεω οτι οι διδυμες της αδερφης μου,πιο πολυ η μια,το κανει συνεχεια αυτο με τα χερακια οταν αγχωθει-εκνευριστει με κατι.

Νομιζω πως ειναι στοιχειο του χαρακτηρα του παιδιου σου και ενας τροπος επικοινωνιας.

'θηλαζω αει διδασκομενη'

XAICp3.png

Λοιπον κορες για να ξεκαθαρισουμε τον αυτισμο. Εχω διαβασει κατι λιγα ( λιγα εννοω ΟΧΙ πολλα) και λεει ξεκαθαρα λοιπον οτι το ΠΡΩΤΟ και κυριο σημαδι αυτισμου ειναι η ελειψη επαφης ματιων. Αν κοιτατε το μικρο και αποφευγει να σας κοιταξει ή αν το φωναζετε και εκεινο κοιταει το απειρο τοτε ισως υπαρχει θεμα. Μιληστε και με τον γιατρο σας. Τα ιδια θα σας πει. Αν το παιδι καρφωνει ματια σε σας και σας 'διαβαζει' τοτε ουδεν προβλημα. Αλλα κανεις εδω μεσα δεν ειναι ειδικος. Ελπιζω ολα καλα. Αν ανησυχειτε παντως για αυτισμο (κατι το οποιο ξεκιναει βρεφικη ηλικια αλλα εκδηλωνεται νηπιακη) καντε google και διαβαστε αρθρα. Εχει ΜΙΣΟ ΤΟΝΟ αρθρα το ιντερνετ :)

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Καλημέρα σας!!!

Σας ευχαριστώ πολύ πολύ, που μου γράψατε τις εμπειρίες σας!

Πραγματικά κανείς μας δεν είναι ειδικός, απλά επειδή δεν είχα καμία άλλη εμπειρία με μωρά, δεν έχω ιδέα τι είναι φυσιολογικό και τι όχι. (και νομίζω πως τρελλαίνω και την παιδίατρο με τις ερωτήσεις που τις κάνω όποτε πάμε για εμβόλιο!)

Έχω διαβάσει κι έγω ό,τι βρήκα στο internet για αυτισμό και όντως το πρώτο δείγμα στην βρεφική ηλικία, είναι η έλλειψη επαφής.

Παρόλα αυτά είναι δύσκολο να μην αγχώνομαι ακόμη και για πράγματα που αν τα καλοσκεφτώ ξέρω πως είναι χαζά!

Το ίδιο και γω boutlin παρότι είμαι και νοσηλεύτρια!!:oops:..παρατηρώντας τη μικρή συτές τις μέρες που κάνει αυτές τις κινήσεις με τα χέρια συνέχεια, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι κυρίως με αναστατώνει το μνμ που μου δίνει παρά η ίδια η κίνηση..το μωρό μου αυτή την εποχή είναι φοβερά ανήσυχο και αυτό το γεγονός με κάνει να τα δραματοποιώ κάπως..όταν το εκλογικέυω όμως είμαι σίγουρη πως δεν είναι αυτιστικό καθώς ούτε αποσυρμένη είναι ουτε αποφεύγει βλεμματική επαφή και μια χαρά αποζητάει την επικοινωνία..κάνω την τρίχα τριχιά που λέμε..ε! εγώ το έπαθα αυτό!!!χαχα!!

εμας ο μικρος οταν τον εχουμε αγκαλια δεν μας κοιταει σχεδον ποτε....οταν ειναι στο ριλαξ,στην κουνια,στο παρκο,στο πατωμα μας κοιταει στα ματια μας χαμογελαει μας κανει διαφορα...α!!κ οταν τον κραταω εγω κοιταει τον μπαμπα του στα ματια κ αντιστροφα οταν τον κραταει ο μπαμπας του με κοιταει..ν ανησυχισω που δεν κοιταει αυτον που τον κραταει???

line_feet_beg_40_time_1278648000_text_f4ef20e2e1f4f1e1f7e1eae920eceff520e5e9ede1e9.gif

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...