Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

εγγραφή στο νηπιαγωγείο

Recommended Posts

Νομίζω πως, αν και χρειάζεται "γερά νεύρα", η δουλειά σας πρέπει να είναι πολύ όμορφη, είναι έτσι?

Θέλει πολλά και γερά νεύρα, υπομονή και επιμονή για να δουλέψεις σωστά με κάθε παιδί ξεχωριστά (όσο αυτό γίνεται σε μια τάξη με 25 παιδιά) αλλά και για να ατιμετωπίσεις 25 μαμάδες που η κάθε μία θεωρεί το παιδί της ως κέντρο του κόσμου (και καλά κάνει, δεν το κατακρίνω), και θέλει και πάρα πολλή φαντασία για να διατηρήσεις το ενδιαφέρον των "πιτσιρικίων"...

Και μην ξεχάσω, σεβασμό προς τα΄παιδιά! Είναι αυτόνομες προσωπικότητες, σε "μικρό" μέγεθος, και όχι "χαζά". ¨Αρα ωφείλουμε ως νηπιαγωγοί, ως δάσκαλοι με την ευρεία έννοια, να τα σεβόμαστε, να τα λαμβάνουμε υπόψη μας και να συναποφασίζουμε μαζί τους....

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 987
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• emmaki

emmaki 160 δημοσιεύσεις

• v & a

v & a 76 δημοσιεύσεις

• ismeni

ismeni 39 δημοσιεύσεις

• TARA

TARA 36 δημοσιεύσεις

7:00- 8:00

Πρωινή – Προαιρετική Ζώνη

(για τη λειτουργία της απαιτείται η συμμετοχή τουλάχιστον 5 νηπίων πρώτης νηπιακής ηλικίας)

ναι καλα!

στο νηπιαγωγειο της γειτονιάς μου ειπανε πώς αν μαζευτουν 5 παιδιά θα κλεισουν το νηπιαγωγειο!!!!

αρα... οι νηπιαγωγεοι ΔΕΝ θελουν την πρωινη ζωνη και απειλούν!

age.png

"Αλλά και οι μαμάδες πρέπει να προσπαθούν λίγο να ενημερώνονται για τα νομικά πλαίσια πριν διακδικήσουν κάτι ή πριν τα βάλουν με τις νηπιαγωγούς για τις "απαιτήσεις" που έχουν. Και δεν αναφέρομαι σε σένα, αναφέρομαι γενικά!!!!!!!!!!"

Το κακό είναι ότι οι μαμάδες αναγκάζονται να ενημερώνονται για τα νομικά πλαίσια, για να διεκδικήσουν τα αυτονόητα, ακόμη και αν αυτό είναι μια απλή ενημέρωση. Πάντως στο δικό μας νηπιαγωγείο, η νηπιαγωγός μου απάντησε ότι και ακόμη και αν μαζευτούν οι πέντε αιτήσεις, αυτή θα κάνει στάση εργασίας.

Γνωρίζει κάποια νηπιαγωγός αν (και αν ναι, σύμφωνα με ποια εγκύκλιο), πρέπει να προσκομίσει ο γονιός για την εγγραφή στο νηπιαγωγείο και πιστοποιητικό από οφθαλμίατρο?

Γνωρίζει κάποια νηπιαγωγός αν (και αν ναι, σύμφωνα με ποια εγκύκλιο), πρέπει να προσκομίσει ο γονιός για την εγγραφή στο νηπιαγωγείο και πιστοποιητικό από οφθαλμίατρο?

Δεν υπάρχει εγκύκλιος.

Αλλά υπάρχουν γονείς που δεν έχουν πάει ποτέ το παιδί τους σε οφθαλμίατρο. Είναι λοιπόν ένας τρόπος, έστω και αναγκαστικά, να πάιε το παιδί στον οφθαλμίατρο και να βρεθεί αν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα.

Διαφημίσεις

σύμφωνα με εγκύκλιο που βρήκα εγώ στο internet (είναι για την ανατολική αττική βέβαια), δεν απαιτείται κάτι τέτοιο.

Οπότε, γιατί εμένα να με υποχρεώσει κάποιος να πληρώσω 30 και βάλε ευρώ για να εξετάσω το 3,5 ετών παιδί μου για μυωπία???

σύμφωνα με εγκύκλιο που βρήκα εγώ στο internet (είναι για την ανατολική αττική βέβαια), δεν απαιτείται κάτι τέτοιο.

Οπότε, γιατί εμένα να με υποχρεώσει κάποιος να πληρώσω 30 και βάλε ευρώ για να εξετάσω το 3,5 ετών παιδί μου για μυωπία???

Δεν σε υποχρεώνει κανείς, Μπορείς να το πας και σε νοσοκομείο και να μην πληρώσεις τίποτα...

Είπα ότι δεν απαιτείται, αλλά είναι ένας τρόπος για να πάνε κάποια παιδιά στον οφθαλμίατρο, όχι μόνο για μυωπία υπάρχουν και πολλά άλλα και πιο σοβαρά προβλήματα....

ΑΝ δεν θες να το πας, πάρε ένα τηλέφωνο στην [ρωτοβάθμια να ρωτήσεις τι μπορείς να κάνεις.

Διάβασε το Προεδρικό Διάταγμα 200 που καθορίζει τη λειτουργία των νηπιαγωγείων.

το ταμειο σου δεν εχει οφθαλμιατρο; Δε χρειαζεσαι παιδοφθαλμιατρο ια μια εξεταση ρουτινας και χαρτι για το σχολειο

Αν κλείσω ραντεβού σε δημόσιο νοσοκομείο για οφθαλμιατρική εξέταση, θα μου πάρει μήνες...

Εμένα μου το είπανε ως υποχρεωτικό και επειδή μου τη δίνουν κάτι τέτοια "υποχρεωτικά", που δεν ξέρω ποιος τα αποφασίζει, δεν θα το κάνω.

Στην ηλικία που βρίσκεται η κόρη μου, αφενός αν είχε κάποιο σοβαρό πρόβλημα θα το ήξερα, καθώς τη βάζω να διαβάζει και να γράφει (απλά πραγματάκια), και αφετέρου η τυχόν φυσιολογική ανάπτυξη μυωπίας, αστιγματισμού κλπ έρχεται συνήθως αργότερα.

Οπότε, για μένα είναι νταβατζιλίκι να αποφασίζει ο/ η κάθε νηπιαγωγός τι πρέπει - κατά τη γνώμη του - να κάνει ο γονιός...

Διαφημίσεις

το ταμειο σου δεν εχει οφθαλμιατρο; Δε χρειαζεσαι παιδοφθαλμιατρο ια μια εξεταση ρουτινας και χαρτι για το σχολειο

το ταμείο μου ΔΕΝ έχει τέτοια! πας σε εξωτερικό γιατρό και μετά παίρνεις για την επίσκεψη 20 ευρώ. Οι γιατροί όμως παίρνουν περισσότερα.

Ετσι κι αλλιώς το θέμα μου δεν είναι το οικονομικό. Για μένα, με 3 παιδιά, είναι μεγάλος μπελάς να τρέχω για τέτοια χωρίς να είναι απαραίτητο...

Αν κλείσω ραντεβού σε δημόσιο νοσοκομείο για οφθαλμιατρική εξέταση, θα μου πάρει μήνες...

Εμένα μου το είπανε ως υποχρεωτικό και επειδή μου τη δίνουν κάτι τέτοια "υποχρεωτικά", που δεν ξέρω ποιος τα αποφασίζει, δεν θα το κάνω.

Στην ηλικία που βρίσκεται η κόρη μου, αφενός αν είχε κάποιο σοβαρό πρόβλημα θα το ήξερα, καθώς τη βάζω να διαβάζει και να γράφει (απλά πραγματάκια), και αφετέρου η τυχόν φυσιολογική ανάπτυξη μυωπίας, αστιγματισμού κλπ έρχεται συνήθως αργότερα.

Οπότε, για μένα είναι νταβατζιλίκι να αποφασίζει ο/ η κάθε νηπιαγωγός τι πρέπει - κατά τη γνώμη του - να κάνει ο γονιός...

Διαφωνώ μαζί σου, αλλά δικαίωμα σου να κάνει ό,τι νομίζεις πιο σωστό.

Παρεπιμτόντως, η μυωπία δεν έχει χρονικό ΄ροιο που ξεκινά, και ακόμα και μισός βαθμός μπορεί να ζορίζει το παιδί. Ακόμα, υπάρχει η αχρωματοψία ή η δυσχρωψία. Επίσης η οφθαλμική πίεση, δεν φαίνεται, όπως δεν φαίνεται στην αρχή και το παιδίκό γλαύκωμα το οποίο μπορεί να αντιμετωπιστεί και όσο νωρίτερα τόσο καλύτερα....Και πολλές άλλες παθήσεις....

Διαφωνώ μαζί σου, αλλά δικαίωμα σου να κάνει ό,τι νομίζεις πιο σωστό.

Παρεπιμτόντως, η μυωπία δεν έχει χρονικό ΄ροιο που ξεκινά, και ακόμα και μισός βαθμός μπορεί να ζορίζει το παιδί. Ακόμα, υπάρχει η αχρωματοψία ή η δυσχρωψία. Επίσης η οφθαλμική πίεση, δεν φαίνεται, όπως δεν φαίνεται στην αρχή και το παιδίκό γλαύκωμα το οποίο μπορεί να αντιμετωπιστεί και όσο νωρίτερα τόσο καλύτερα....Και πολλές άλλες παθήσεις....

Σίγουρα υπάρχουν πολλές πολλές παθήσεις που μπορεί να έχουν ή να αναπτύξουν τα παιδιά μας! Και ο κάθε γονιός, θα πρέπει να ελέγχει τακτικά το παιδί του για όσες περισσότερες μπορεί!

ΟΜΩΣ, αυτό δεν θα το κάνει επειδή θα το αποφασίσει η νηπιαγωγός της γειτονιάς του! Εδώ είναι η ένστασή μου. Αλλωστε, αν ήταν έτσι, τότε θα έπρεπε να μας ζητάνε ΚΑΘΕ χρόνο να κάνουμε εξέταση υποχρεωτικά για την εγγραφή στο σχολείο (δημοτικό κλπ) από οφθαλμίατρο, οδοντίατρο, καρδιολόγο, αργότερα γυναικολόγο κλπ. Δεν το κάνουν όμως.

Σίγουρα υπάρχουν πολλές πολλές παθήσεις που μπορεί να έχουν ή να αναπτύξουν τα παιδιά μας! Και ο κάθε γονιός, θα πρέπει να ελέγχει τακτικά το παιδί του για όσες περισσότερες μπορεί!

ΟΜΩΣ, αυτό δεν θα το κάνει επειδή θα το αποφασίσει η νηπιαγωγός της γειτονιάς του! Εδώ είναι η ένστασή μου. Αλλωστε, αν ήταν έτσι, τότε θα έπρεπε να μας ζητάνε ΚΑΘΕ χρόνο να κάνουμε εξέταση υποχρεωτικά για την εγγραφή στο σχολείο (δημοτικό κλπ) από οφθαλμίατρο, οδοντίατρο, καρδιολόγο, αργότερα γυναικολόγο κλπ. Δεν το κάνουν όμως.

Πάντως η "νηπιαγωγός της γειτονιάς" (είναι αρκετά υποτιμητικό αυτο για τον άνθρωπο στον οποίο θα εμπιστευτείς το παιδί σου, δεν νομίζεις) δεν δρα από μόνη της.

Παίρνει εντολές από τους ανωτέρους της, που της στέλνουν έγγραφα. Δεν κάενι ό,τι της κατέβει στο κεφάλι.

Α! Και σε κάποια φάση στη μέση της χρονιάς αναγκαστικά θα περάσετε από όλοους τους γιατρούς....Και του χρόνου θα ξαναπεράσετε. Και κάθε χρονιά θα περνάτα τουλάχιστον από καρδιολόγο, για να πάρετε χαρτί για τη γυμναστική....

Διαφημίσεις

Πάντως η "νηπιαγωγός της γειτονιάς" (είναι αρκετά υποτιμητικό αυτο για τον άνθρωπο στον οποίο θα εμπιστευτείς το παιδί σου, δεν νομίζεις) δεν δρα από μόνη της.

Παίρνει εντολές από τους ανωτέρους της, που της στέλνουν έγγραφα. Δεν κάενι ό,τι της κατέβει στο κεφάλι.

Α! Και σε κάποια φάση στη μέση της χρονιάς αναγκαστικά θα περάσετε από όλοους τους γιατρούς....Και του χρόνου θα ξαναπεράσετε. Και κάθε χρονιά θα περνάτα τουλάχιστον από καρδιολόγο, για να πάρετε χαρτί για τη γυμναστική....

Κι όμως, δεν το είπα υποτιμητικά, δεν ξέρω γιατί σου φάνηκε έτσι....

Όσο για τις εντολές και τα έγγραφα, ΓΙ ΑΥΤΟ στο αρχικό μου ποστάρισμα ρώτησα αν υπάρχει εγκύκλιος, και μου είπες ΕΣΥ Η ΙΔΙΑ ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

Όσο για τον καρδιολόγο που λες, σε πληροφορώ πως ΔΕΝ μας ζητήθηκε ποτέ στη μεγάλη, πέραν της εγγραφής της στην Α' δημοτικού (και τελειώνει την τρίτη φέτος). Εμείς φυσικά το πήγαμε το παιδί, γιατί καθώς είπα ήδη ο κάθε γονιός οφείλει να το κάνει...

Τέλος, εγώ έχω βρει την εγκύκλιο "Γλυκά Νερά, 27-05-2011, Αρ. Πρωτ. Φ.63.1/3826", ΠΡΟΣ: -Γραφεία Π.Ε. Ανατ. Αττικής

-Δημόσια & Ιδιωτικά Νηπιαγωγεία

Ανατ. Αττικής (διαμέσου των Γραφείων Π.Ε.)

που λέει:

"Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθ. 11 του Π.Δ.

200/1998 (ΦΕΚ 161 Α΄), τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή στο νηπιαγωγείο

είναι τα εξής:

α) Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας για την εγγραφή του μαθητή στα

οικεία μητρώα ή δημοτολόγια, στο οποίο αναγράφεται ολογράφως και αριθμητικώς η

ημερομηνία γέννησης.

β) Επίδειξη του βιβλιαρίου ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο φαίνεται ότι

έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια και η οδοντολογική εξέταση.

γ) Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο να προκύπτει αδιαμφισβήτητα η διεύθυνση

κατοικίας του μαθητή.

δ) Δήλωση του γονέα ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για την ασφαλή προσέλευση και

αποχώρηση του νηπίου.

Επίσης, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία στο νηπιαγωγείο εγγράφονται

υποχρεωτικά νήπια που συμπληρώνουν την νόμιμη ηλικία – έτους γέννησης 2006."

ρε παιδια γιατι φερνουμε την καταστροφη για τα παντα?

για να γραφτουν τα παιδια στο σχολειο, για να βγαλουμε ταυτοτητα, για να παρουμε συνταξη (λεμε τωρα) χρειαζονται τα Α,Β,Γ εγγραφα. πως να το κανουμε....

μια εξεταση απο γιατρο για καρδια, ματια (για πρωτη φορα για τα περισσοτερα απο τα παιδια μας) για καλο ειναι, κατι ισως δειξει..ας την κανουμε!

εγω μπορω να πω οτι ανακουφιστηκα οταν ο αλεξ διαβασε ολα τα νουμερα σε ολες τις γραμμες οταν εγω ακομα και με τα γυαλια μου διπλα του δεν εβλεπα κατω απο την 4η-5η σειρα..!

αχ katrin μου κανεις λαθος..εγω στην ηλικα της κορης σου φορεσα γυαλια..η καθε παθηση των ματιων μπορει να εκδηλωθει απο πολυ νεαρη ηλικια.

Δεν διαφωνώ ότι μπορεί να τα φορέσει μικρή, αλλά αυτό πρώτον το καταλαβαίνεις (η μεγάλη μου φοράει και το καταλάβαμε εμείς πρώτοι) και δεύτερον αν το κράτος ήθελε να "προστατεύσει" τα παιδάκια, ας έστελνε σε κάθε νηπιαγωγείο, δημοτικό κλπ από ένα γιατρό της κάθε ειδικότητας για εξέταση!

παρ'ολα αυτά, ξαναείπα ότι μου τη δίνει το ότι ο καθένας αποφασίζει για το ποια χαρτιά θα ζητήσει από τους γονείς, χωρίς αυτά να τα ζητάει το υπουργείο..

Eγραψα και εγω το παιδακι μου ....πηγαμε στον οφθαλμιατρο(20 ευρω)...πηγαμε στον οδοντιατρο(δωρεαν ελεγχος) θελουμε σφραγισματα.....πηγαμε στην παιδιατρο μας(δωρεαν).

Με το καλο να ξεκινησει το παιδακι μου και ολα τα παιδακια του κόσμου .

υ.γ

οφθαλμιατρο ειχαμε παει οταν ηταν 2,1/2 μηνών ......γιατι η παιδιατρος ηθελε να παρουμε την γνωμη του.....

Ο οφθαλμιατρος μας ειχε πει 2 με 3 χρονών οπωσδήποτε να τσεκαρουμε τα παιδακια μας για να γλυτωσουμε τυχών μυωπιες κτλ.

Γιαννής 1/7/2006 + Νικόλας 20/10/2009

για να γραφτουν τα παιδια στο σχολειο, για να βγαλουμε ταυτοτητα, για να παρουμε συνταξη (λεμε τωρα) χρειαζονται τα Α,Β,Γ εγγραφα. πως να το κανουμε....

καλή μου, το ζήτημα είναι αν αυτά τα χαρτιά απαιτούνται στην πραγματικότητα ή όχι...Αν είναι απόφαση του υπουργείου, είναι απολύτως σεβαστή.

Αν είναι απόφαση του εκάστοτε νηπιαγωγού, τότε δεν είναι.

Το ζήτημα είναι πολύ απλό και δεν το μπλέκει κανείς.

Το μπλέξιμο δημιουργείται όταν ο καθένας αρχίζει να ζητάει ό,τι χαρτιά νομίζει ο ίδιος πως είναι απαραίτητα...

Eγραψα και εγω το παιδακι μου ....πηγαμε στον οφθαλμιατρο(20 ευρω)...πηγαμε στον οδοντιατρο(δωρεαν ελεγχος) θελουμε σφραγισματα.....πηγαμε στην παιδιατρο μας(δωρεαν).

Με το καλο να ξεκινησει το παιδακι μου και ολα τα παιδακια του κόσμου .

υ.γ

οφθαλμιατρο ειχαμε παει οταν ηταν 2,1/2 μηνών ......γιατι η παιδιατρος ηθελε να παρουμε την γνωμη του.....

Ο οφθαλμιατρος μας ειχε πει 2 με 3 χρονών οπωσδήποτε να τσεκαρουμε τα παιδακια μας για να γλυτωσουμε τυχών μυωπιες κτλ.

Με το καλό το παιδάκι σου να ξεκινήσει το σχολείο!!!

Δυστυχώς εμείς αυτά τα δωρεάν δεν τα έχουμε, οπότε είμαστε:

Οφθαλμίατρος 30 ευρώ

Παιδίατρος 50 ευρώ

οδοντίατρος 20 ευρώ (ελπίζω τουλάχιστον...)

Σύνολο: 100 ευρώ (το ταμείο σε αυτά μας γυρίζει τα 40)

Κι όμως, δεν το είπα υποτιμητικά, δεν ξέρω γιατί σου φάνηκε έτσι....

Όσο για τις εντολές και τα έγγραφα, ΓΙ ΑΥΤΟ στο αρχικό μου ποστάρισμα ρώτησα αν υπάρχει εγκύκλιος, και μου είπες ΕΣΥ Η ΙΔΙΑ ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

Όσο για τον καρδιολόγο που λες, σε πληροφορώ πως ΔΕΝ μας ζητήθηκε ποτέ στη μεγάλη, πέραν της εγγραφής της στην Α' δημοτικού (και τελειώνει την τρίτη φέτος). Εμείς φυσικά το πήγαμε το παιδί, γιατί καθώς είπα ήδη ο κάθε γονιός οφείλει να το κάνει...

Το Προεδρικό Διάταγμα 200 για τη λειτουργάι των νηπιαγωγείων, ορίζει όλα τα έγγραφα που απαιτούνται για την εγγραφή στο νηπιαγωγείο (για το δημοτικό είναι το 201).

Από εκεί και πέρα, ο κάθε προϊστάμενος πρωτοβάθμιας, μπορεί να πάρει επάνω του την ευθύνη και να ζητήσει και άλλα χαρτιά. Αυτά θα τα καθορίσει με έγγραφο που θα στείλει στα σχολεία.

Οι νηπιαγωγοί είναι υποχρεωμένοι να υπακούσουν γιατί είναι υπάλληλοι και αλλιώς θα έχουν κυρώσεις. Όπως κυρώσεις θα έχουν αν κάνουν ό,τι θέλουν και ζητάνε ό,τι χαρτιά θέλουν (π.χ. αν πάρουν τα προνήπια με βάση το εισόδημα και όχι με κλήρωση)

Για τον καρδιολόγο πάντως μου κάνει εντύπωση αυτό που λες.

Σε όσα σχολεία έχω δουλέψει κατά τη μέση της χρονιάς (άλλο θέμα αυτό) μας έστελναν κάποια έντυπα διπλά ή τριπλά (το ένα ήταν σίγουρα κίτρινο και νομίζω ένα ροζ) και έιχε πάνω εξετάσεις από διάφορες ειδικότητες. Έπρεπε οι γονείς να πάνε στο γιατρό (παιδίατρο, καρδιολόγο, οδοντίατρο, οφθαλμίατρο κλπ) να εξετάσει το παιδί και να συμπληρώσει το έντυπο ο καθένας με σφραγίδα και υπογραφή. Ήταν για να πιστοποιηθεί ότι το παιδί ήταν υγιές και μπορούσε να συμμετέχει σε γυμναστική και κινητικές δραστηριότητες.

Το ίδιο μου είπαν φίλοι μου δάσκαλοι ότι πάει κάθε χρόνο και στα δημοτικά.

Γραφτήκαμε κι εμείς την περασμένη εβδομάδα στα δικαιολογητικά ζητούσε και

οφθαλμίατρο και οδοντίατρο καθώς κι ένα κατεβατό που έπρεπε να συμπληρώσει η παιδίατρος πέρα από επίδειξη του βιβλιαρίου υγείας για τα εμβόλια.Παρότι δεν είναι υποχρεωτικός ο καρδιολόγος για το νηπιαγωγείο έχω κλείσει ραντεβού για να αποκλείσω κάθε ενδεχόμενο.

Η πρόληψη είναι σημαντική αλλά δυστυχώς στην χώρα μας πρέπει να συντρέχει κάποιος λόγος ή να στο "επιβάλλουν".

Και μιας και η συζήτηση είναι για οφθαλμίατρο τον μικρό μου του βρήκε αστιγματισμό και επανεξέταση τον Σεπτέμβριο-Οκτώβριο για να μπορέσει να γίνει πιο αναλυτικά η εξέταση.

Υ.Σ

Το μόνο πρόβλημα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε προς στιγμήν είναι πως ίσως το παιδί δεν μπορέσει να πάει στο νηπιαγωγείο που έχει ο ίδιος επιλέξει μιας και ανήκει σε 3 διαφορετικά σχολεία και θα πρέπει να περιμένουμε να γίνει κλήρωση τον Σεπτέμβριο

.Αν επιλεγεί για το άλλο σχολείο θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε κι άλλη κλήρωση για εναλλαγή σε πρωινή/απογευματινή βάρδια.

Ας ελπίσουμε ότι δεν θα χρειαστεί να το περάσουμε όλο αυτό!

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Υ.Σ

Το μόνο πρόβλημα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε προς στιγμήν είναι πως ίσως το παιδί δεν μπορέσει να πάει στο νηπιαγωγείο που έχει ο ίδιος επιλέξει μιας και ανήκει σε 3 διαφορετικά σχολεία και θα πρέπει να περιμένουμε να γίνει κλήρωση τον Σεπτέμβριο

.Αν επιλεγεί για το άλλο σχολείο θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε κι άλλη κλήρωση για εναλλαγή σε πρωινή/απογευματινή βάρδια.

Ας ελπίσουμε ότι δεν θα χρειαστεί να το περάσουμε όλο αυτό!

Πώς γινεται να ανηκει σε 3 σχολεια?:shock:

Από εκεί και πέρα, ο κάθε προϊστάμενος πρωτοβάθμιας, μπορεί να πάρει επάνω του την ευθύνη και να ζητήσει και άλλα χαρτιά. Αυτά θα τα καθορίσει με έγγραφο που θα στείλει στα σχολεία.

Οι νηπιαγωγοί είναι υποχρεωμένοι να υπακούσουν γιατί είναι υπάλληλοι και αλλιώς θα έχουν κυρώσεις. Όπως κυρώσεις θα έχουν αν κάνουν ό,τι θέλουν και ζητάνε ό,τι χαρτιά θέλουν (π.χ. αν πάρουν τα προνήπια με βάση το εισόδημα και όχι με κλήρωση)

Αυτό ήθελα να μάθω από την αρχή!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...