Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

10 μηνών κ το κρέας ούτε να το φτύσει..

eli-madi

Recommended Posts

καλησπέρα..η μικρή μου ειναι 10 μηνών κ μέχρι τώρα δεν έχω καταφέρει να την ταίσω κρεας.αρνείται πεισματικά να δοκιμάσει.γενικά δεν είναι ευκολη στο φαγητό αλλά το κρέας..κοτοπουλο,μοσχάρι σ'όλες τις πιθανές παραλλαγές με ζυμαρικα,με λαχανικά δεντο θέλει..τι να την κάνώ?:idea:

Διαφημίσεις

Μπιφτέκια, Γιουβαρλάκια, δοκίμασες?

μακαρονισα με κιμα οχι πολτοποιημενα αλλα κομματακια. συνηθως τους αρεσει καλυτερα ετσι!

age.png

το παιδι σου δεν ειναι η συνεχεια της ζωης σου,

ειναι η αφετηρια της δικης του ζωης!

Η γιαγια μου ειχε "ανακαλυψει" ενα "μαγικο" φαγητο που λεγονταν "Τζουτζουρδελια", δεν ειναι κατι εξωπραγματικο οσο και αν ακουγεται. Ειναι οι γνωστοι κεφτεδες αλλα τους εκανε πολυ πολυ μικρους και με παραμυθιαζε οτι αυτο το φαι δεν το τρωει αλλος κανεις.

Με αποτελεσμα να τους τρωω και να ζηταω και αλλους βεβαια αν δεν ηταν στο σωστο μεγεθος....δεν κατεβαιναν !!!!!

Για δοκιμασε να την " παραμυθιασεις" καπως ...ισως να καταφερεις κατι και φυσικα δοκιμασε και διαφορετικους τροπους μαγειρεματος .

Διαφημίσεις

οχι,θα το δοκιμάσω,αλλα πως μαγειρεμένα?

Τα γιουβαρλακια για τη μικρή τα φτιάχνω όπως τα δικά μας αλλά αντί για αυγολέμονο τα κάνω με ντοματα και να είναι και λίγο σουπα με ζουμακι για να κατεβαίνουν πιο εύκολα. Μπιφτεκάκια στο φούρνο με πατάτες χωρίς αλάτι.

Τα γιουβαρλακια ήταν από τα πρώτα φαγητά που έφαγε χωρίς να είναι αλεσμενα και με μεγάλη όρεξη.

Στα αλεσμένα της βάζεις λεμόνι, σελινο, κρεμμύδι ή πράσο (που γλυκαίνουν);; Μπορεί αν έιναι θέμα χρόνου να συνηθίσιε τις γεύσεις. Ο παιδιατρος δεν προτείνει αλλο κρέας πέρα από μοσχάρι ή κοτόπουλο;

Καλησπέρα. Η δικιά μου τρώει απ΄όλα στην κυριολεξία!!!!!!!!!! Από κρέατα μοσχάρι, κοτόπουλο, γαλοπούλα, αρνί, κατσίκι και τους δυο τελευταίους μήνες ψάρι. Και τελευταία και φακές.

Επειδή βαριέται τις ίδιες και ίδιες γεύσεις (όλο βραστό) πολλές φορές το βάζω στο φούρνο και έτσι αλλάζει όλη η γεύση. Και της κάνω παρόμοια φαγητά με τα δικά μας. Για να καταλάβεις. Κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο αλλά χωρίς λάδι (το προσθέτω μετά στο άλεσμα), ψάρι με ντομάτα και κρεμμυδάκι πάλι στο φούρνο, μοσχαράκι με ζυμαρικά και ντοματούλα επίσης στο φούρνο, αρνάκι με λαχανικά. Βλέπω πώς έτσι τρώει καλύτερα.

Επίσης της έχω φτιάξει αρνάκι με μαρούλια-άνιθο-κρεμμυδάκι στην κατσαρόλα κάτι σαν φρικασέ (το διάβασα από εδώ στο φόρουμ αλλά δεν θυμάμαι από ποια κοπέλα :oops:) και της αρέσει ιδιαίτερα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Βέβαια το καλύτερό της είναι το κοτόπουλο με τραχανά. Εκεί δεν την προλαβαίνω :P!!!!!!!!!!!!!!!

Και μερικά φαγητά τα μαγειρεύω για όλους μας, για παράδειγμα την ψαρόσουπα )όπως και το μοσχάρι σούπα με λαχανικά) την βράζω κανονικά και όταν κοντεύει να χυλώσει βγάζω την μερίδα της μικρής σε ένα μπωλάκι και ρίχνω στο δικό μας φαγητό αλάτι-πιπέρι.

Προσπάθησε να της αλλάξεις λίγο τις γεύσεις και κάνε υπομονή, μερικά παιδάκια δύσκολα συνηθίζουν το φαγητό. Εγώ στάθηκα τυχερή σε αυτό, μετά από 1-2 μήνες άρνησης άρχισε να τα τρώει όλα σταδιακά.

Α, και κάτι άλλο. Δοκίμαζε τα φαγητά πριν της τα δίνεις. Μερικά είναι πραγματικά πολύ άνοστα γι' αυτό δεν τα τρώνε τα παιδάκια μας. Εγώ σε αυτήν την περίπτωση ρίχνω λίγο λεμονάκι.

aYVcp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...