Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλαγή στήθους και αντληση

katinaki

Recommended Posts

δεν είναι μαγικό το πως η φύση τα κατευθύνει για να αυξήσουν την παραγωγή μας και να σιγουρέψουν το γαλατάκι που χρειάζονται; :mrgreen:

μια χαρά. όσο τα κακά παραμένουν μουσταρδένια με άσπρα κομματάκια (αυτό σημαίνει ότι παίρνει και το λιπαρό γάλα) τότε να μην ανησυχείς καθόλου!

την είχα πατήσει και γω στην αρχή που είχε κάτι σφιξιματάκια και του έδωσα χαμομήλι (του βουνού όμως, όχι κιντερτέ). τίποτα δεν προσφέρει, μόνο στο στήθος έβρισκε παρηγοριά το αστεράκι μου, άσε που μια φορά το δοκίμασε και μετά ούτε να δει ζωγραφιστό το μπιμπερό για 9 μήνες :mrgreen:

οπότε αγκαλίτσα, βυζάκι, αγαπούλες και DVD όπως είπα και παραπάνω :mrgreen:

Μαρία, σ'ευχαριστώ...τελικά δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, μόνο η κούρασή μας είναι το θέμα αλλά αυτό είναι το λιγότερο...Ναι τα κακάκια του είναι μουσταρδί με σπόρια...έχει τύχει κανα δυό φορές να είναι πρασινωπά αλλά η παιδίατρος μου είπε ότι συμβαίνει αυτό στα παιδιά που θηλάζουν...

There is no way to be a perfect mother but a million ways to be a good one!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 55
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Μαρία, σ'ευχαριστώ...τελικά δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, μόνο η κούρασή μας είναι το θέμα αλλά αυτό είναι το λιγότερο...Ναι τα κακάκια του είναι μουσταρδί με σπόρια...έχει τύχει κανα δυό φορές να είναι πρασινωπά αλλά η παιδίατρος μου είπε ότι συμβαίνει αυτό στα παιδιά που θηλάζουν...

όχι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας :)

πρασινωπά μπορεί να είναι τα κακά για πολλούς λόγους (χαχαχα είχα κάνει διδακτορικό πέρσι!):

1. πράσινα με βλέννες: πιθανή αλλεργία

2. πράσινα αφρώδη: πιθανή υπερπαραγωγή

επίσης σε περίπτωση ίωσης, εμβολίου μπορεί να πρασινίσουν...

JnDWp3.png Η λίστα με τα eshops-->Εδώ

αν με εμετό εννοείς σαν να σπρώχνει ποσότητα γάλακτος από το στοματάκι της, τότε δεν είναι εμετός αλλά γουλίτσα και δεν ανησυχούμε για μεμονωμένες περιπτώσεις...απλά πιπιλίζοντας για να εδραιώσει την παραγωγή, τρώει ξώφαλτσα παραπάνω :)QUOTE]

για εμετο προκειται γιατι βγαζει αρκετη ποσοτητα,οπως την κρατω στον ωμο μου λερωνει τα ρουχα.Αυτο απο την μερα που γεννηθηκε το εχει κανει 4-5 φορες.

6bMYp2.png

για εμετο προκειται γιατι βγαζει αρκετη ποσοτητα,οπως την κρατω στον ωμο μου λερωνει τα ρουχα.Αυτο απο την μερα που γεννηθηκε το εχει κανει 4-5 φορες.

αν είναι εμετός, τότε θα είναι σαν χαλασμένο γάλα και θα μυρίζει...αλλιώς είναι γουλίτσα....

Διαφημίσεις

Επανέρχομαι πάλι καθώς την άλλη εβδομάδα θα πρέπει να λείψω για 1,5 μέρα και θέλω να έχει το δικό μου γαλατάκι η μπεμπα μου. Τόσες μέρες δεν έχω καταφέρει να αντ΄λησω ούτε μια σταγώνα καθώς θηλάζουμε συννέχεια. Πάμε καλύτερα με το μωρό μου νομίζω αρχίζουμε και ψιλοκαταλαβαίνουμε η μία την άλλη, συνεχίζει βέβαια σε κάποια γέυματα να κλαίει στο στήθος και να μην μπορώ να την ταίσω αλλά την βάζω την ξαναβάζω και ξανά και ξανά μέχρι που χορταίνει και κοιμάται.

Θα μπορούσε κάποιος να με κατευθύνει για το πώς θα μπορέσω για 1 εβδομάδα να αντλώ και να αποθηκεύω γάλα όσο μπορέσω να μην φάει πολύ ξένο..ευχαριστώ πολύ!

Για 1,5 μέρα το μωρό δεν θα σε δει καθόλου; Αυτό νομίζω ότι είναι πιο σοβαρό από το αν θα πιει ξένο γάλα. Πιο σοβαρό και ψυχολογικά και για τη συνέχιση του θηλασμού: θα πρέπει να αντλείς συστηματικά όσο λείπεις και υπάρχει η περίπτωση επιστρέφοντας, το μωρό να μην πιάνει το στήθος...

Δεν μπορείς να το αναβάλεις ή να πάρεις το μωρό μαζί σου;

Δες εδώ ανάλογη συζήτηση: http://parents.org.gr/forum/showthread.php?p=1752877#post1752877

Για 1,5 μέρα το μωρό δεν θα σε δει καθόλου; Αυτό νομίζω ότι είναι πιο σοβαρό από το αν θα πιει ξένο γάλα. Πιο σοβαρό και ψυχολογικά και για τη συνέχιση του θηλασμού: θα πρέπει να αντλείς συστηματικά όσο λείπεις και υπάρχει η περίπτωση επιστρέφοντας, το μωρό να μην πιάνει το στήθος...

Δες εδώ ανάλογη συζήτηση: http://parents.org.gr/forum/showthread.php?p=1752877#post1752877

ώπα το Κατινάκι είπε θα λείψει για μια επέμβαση, όχι για να φτιάξει μαλλί και νύχι :evil:

καλό θα ήταν να μην την τρομοκρατείς λοιπόν...σου έτυχε και το λες από εμπειρία;

η κοπέλα έχει νοικιάσει ήδη νοσοκομειακό θήλαστρο και ζητάει συμβουλές για τις αντλήσεις, 1ον να αφήσει γάλα για το μωράκι της και 2ον για να μην χαλάσει η παραγωγή της όσο θα είναι χώρια του...

οχι δυστυχως είναι ένα θέμα σοβαρό ίσης προταιρεότητας με το παιδί (κατά τα λεγόμενα των γιατρών) το οποίο προέκυψε στην εγκυμοσύνη και επειδή τότε δεν μπορούσαμε να επέμβουμε έχει κλειστεί ήδη το ραντεβού..ήθελαν απο το μαιευτήριο να με πάρουν με χίλια ζόρια τους είπε να περάσουν μερικές μέρες..ίσως τότε να ήταν καλύτερα τώρα που το σκέφτομαι αλλά δεν έχω άλλη επιλογή. μου φαίνεται τραγικό για 1,5 μέρα να ξεχάσει το μωρό το στήθος..το ότι θα έχει θέμα δεν θα είναι ήρεμη είμαι σίγουρη αλλά να ξεχάσει το στήθος τι να πώ. θα ξεκινήσω πάλι απο την αρχή.

για την ώρα μόλις τελείωνει το γεύμα αντλώ ότι έχει μείνει για να υπάρχει γάλα όταν ξαναπινάσει αλλά δεν ξέρω και αν είναι η σωστή μέθοδος.

ώπα το Κατινάκι είπε θα λείψει για μια επέμβαση, όχι για να φτιάξει μαλλί και νύχι :evil:

καλό θα ήταν να μην την τρομοκρατείς λοιπόν...σου έτυχε και το λες από εμπειρία;

η κοπέλα έχει νοικιάσει ήδη νοσοκομειακό θήλαστρο και ζητάει συμβουλές για τις αντλήσεις, 1ον να αφήσει γάλα για το μωράκι της και 2ον για να μην χαλάσει η παραγωγή της όσο θα είναι χώρια του...

maria_s, μην βαράς και μην αρπάζεσαι. Δεν προσπαθώ να τρομοκρατήσω κανέναν ούτε να κάνω την έξυπνη.

Αν δεις το link που παρέθεσα περιλαμβάνει ανάλογη συζήτηση και εκεί απαντάει και η Αγλαΐα όπου αναφέρει τον κίνδυνο το μωρό να μην πιάνει το στήθος μετά.

Δεν είπα ούτε καν υπονόησα ότι η katinaki πάει για "μαλλί ή νύχι" ή τέλος πάντων ότι "ρίχνει" το μωρό για να κάνει κάτι για την πάρτη της. Είπα απλά ότι το να λείψει η μαμά από ένα τόσο μικρό μωρό (για οποιονδήποτε λόγο μιας και το μωρό δεν αντιλαμβάνεται τον λόγο της απουσίας της μαμάς) ενέχει κινδύνους που καλό είναι να τους ξέρει εκ των προτέρων και να είναι προετοιμασμένη ανάλογα. Την πιθανότητα αυτών των κινδύνων δεν την εφύηρα εγώ, την έχουν πει οι ειδικοί: πέρα από την Αγλαΐα, αντίστοιχη επισήμανση έκανε και ο παιδίατρος-σύμβουλος θηλασμού κ. Παπαβέντσης σε πρόσφατή του ομιλία στο Περί θηλασμού, σε μαμά που επίσης θα έλειπε από ασαράντηστο μωρό για 1 μέρα.

Το ερώτημα για το αν μπορεί να το αναβάλει επίσης καλώς τίθεται αφού οι περισσότεροι γιατροί άλλων ειδικοτήτων δεν λαμβάνουν υπ' όψιν τους το θέμα του θηλασμού σοβαρά και προτείνουν παρεμβατικές μεθόδους και απομάκρυνση του μωρού από τη μαμά ελαφρά τη καρδία: επίσης ανάλογη συζήτηση δες εδώ, με μαμά που ρωτούσε πώς να αποθηλάσει άμεσα για να κάνει "θεραπεία" ασύμβατη με το θηλασμό, που τελικά δεν ήταν κι απολύτως απαραίτητη http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=28318&page=2

Τέλος, ενώ είναι σημαντικό φυσικά να απαντάμε σ' αυτό που ο άλλος ρωτάει, είναι εξίσου σημαντικό να κάνουμε τον κόπο να βλέπουμε αν το ερώτημά του και η απάντησή μας τον οδηγούν στον επιθυμητό δρόμο ή τον βγάζουν απ' αυτόν: Μια μαμά που ρωτάει πώς να αντλήσει μέσα στις πρώτες σαράντα μέρες, είναι μια μαμά που πρώτα απ' όλα πρέπει να σιγουρέψουμε ότι ΠΡΕΠΕΙ να μπει στη διαδικασία της άντλησης και μετά να τη βοηθήσουμε με το πώς να αντλήσει.

Εύα μου, αν της είχες απαντήσει εξαρχής όπως και σε μένα τώρα, δεν θα αρπαζόμουν...αλλά δε σου κρύβω ότι ο τρόπος του αρχικού σου μηνύματος χωρίς να έχεις διαβάσει τον λόγο που θέλει να αντλήσει ή χωρίς να μπεις στον κόπο να την ρωτήσεις γιατί θέλει να μπει σε αυτή τη διαδικασία, με ενόχλησε...

όλα αυτά που μου παραθέτεις τα έχω διαβάσει, είμαι ήδη μια μαμά που έχει θηλάσει επιτυχώς για αρκετούς μήνες, οπότε δεν μου είναι ξένα.

Επειδή όμως υπήρξα στην θέση της κατερίνας ένα χρόνο πριν και μου είναι πολύ πρόσφατο το άγχος και η έλλειψη αυτοπεποίθησης κατά πόσο το κάνω σωστά, είμαι πολύ ευαίσθητη ως προς τον τρόπο που πρέπει να μιλάμε σε μια τόσο πρόσφατη μανούλα, ειδικά όταν χρησιμοποιείται μόνο γραπτός λόγος.

Κατά τη γνώμη μου, σε αυτή τη φάση που είναι η φίλη εδώ χρειάζεται συμπαράσταση για να μπορεί να αντιμετωπίσει με αυτοπεποίθηση τον μικρό αποχωρισμό της από το παιδί και για να μπορέσει να διαχειριστεί τον θηλασμό κατά την επιστροφή της. Συμφωνώ με τις πληροφορίες που παραθέτεις, αλλά δε συμφωνώ με τον τρόπο που το κάνεις.

Λυπάμαι πολύ που παρεξήγησες την απάντηση μου, δεν ήταν αυτός ο σκοπός μου, αλλά τείνω να είμαι πολύ προστατευτική στις φίλες μου που προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο για το παιδί τους :-D.

Διαφημίσεις

οχι δυστυχως είναι ένα θέμα σοβαρό ίσης προταιρεότητας με το παιδί (κατά τα λεγόμενα των γιατρών) το οποίο προέκυψε στην εγκυμοσύνη και επειδή τότε δεν μπορούσαμε να επέμβουμε έχει κλειστεί ήδη το ραντεβού..ήθελαν απο το μαιευτήριο να με πάρουν με χίλια ζόρια τους είπε να περάσουν μερικές μέρες..ίσως τότε να ήταν καλύτερα τώρα που το σκέφτομαι αλλά δεν έχω άλλη επιλογή. μου φαίνεται τραγικό για 1,5 μέρα να ξεχάσει το μωρό το στήθος..το ότι θα έχει θέμα δεν θα είναι ήρεμη είμαι σίγουρη αλλά να ξεχάσει το στήθος τι να πώ. θα ξεκινήσω πάλι απο την αρχή.

για την ώρα μόλις τελείωνει το γεύμα αντλώ ότι έχει μείνει για να υπάρχει γάλα όταν ξαναπινάσει αλλά δεν ξέρω και αν είναι η σωστή μέθοδος.

katinaki αφού δεις και το μήνυμά μου-απάντηση στην maria_s και παίρνοντας ως δεδομένο ότι δεν μπορείς να το αλλάξεις άρα θα πρέπει να λείψεις θα σου πρότεινα τα εξής:

1. Να εξαντλήσεις την πιθανότητα να σου φέρνουν το μωρό να το θηλάσεις για όσο μπορείς ενώ θα νοσηλεύεσαι. Αν μπορείς να αντλείς εκεί -που θα πρέπει κανονικά για να διατηρήσεις την παραγωγή σου- θα μπορείς να βάλεις και το μωρό στο στήθος. Αυτό θα το κάνεις κυρίως για να κρατήσει το μωρό την επαφή με το στήθος και κυρίως για να νιώσει το μωρό ασφάλεια. Αν σε απασχολεί το θέμα των μικροβίων, σκέψου ότι θα είσαι σε χειρουργική όχι σε παθολογική κλινική, όπου τα μικρόβια είναι "ελεγχόμενα". Ανάλογη συζήτηση (από την Αγλαΐα) δες ενδεικτικά εδώ: (και για τη νάρκωση-αντιβίωση) http://parents.org.gr/forum/showthread.php?p=631676&highlight=%F7%E5%E9%F1%EF%F5%F1%E3%E5%DF%EF#post631676 και εδώ: http://parents.org.gr/forum/showthread.php?p=1704015&highlight=%E5%F0%DD%EC%E2%E1%F3%E7#post1704015

2. Για τις αντλήσεις: Αν αντλείς μόνο από το στήθος που μόλις θήλασε το μωρό δεν θα συγκεντρώσεις εύκολα ποσότητα.

Θα δεις πότε το μωρό κοιμάται και θα κάνεις άντληση και από τα δύο στήθη τότε. Αν ξυπνήσει θα κατεβάσει γάλα το μωρό, μην στεναχωριέσαι.

Αν είναι μωρό που σ' αυτή την περίπτωση θα εκνευριστεί από τη χαμηλή ροή ή αν δεν έχει ώρες που κοιμάται σερί τότε θα αντλείς από το ένα στήθος και θα θηλάζεις από το άλλο, είτε παράλληλα είτε αμέσως μετά το θηλασμό. Δηλαδή αμέσως μετά το θηλασμό, αντλείς μόνο από το άλλο στήθος και αφήνεις το στήθος που θήλασε το μωρό για να το ξαναδώσεις όταν πεινάσει.

Τις αντλήσεις τις κάνεις κυρίως πρωί (ή και ξημερώματα) που η ροή είναι μεγαλύτερη και δεν θα δημιουργήσεις "συγχιση" με τους θηλασμούς. Αν όμως το μωρό κοιμάται κάποιες ώρες συνεχόμενα το απόγευμα ή το βράδυ, τότε κάνε μια άντληση και από τα δύο στήθη 1 ώρα μετά το θηλασμό (θεωρώντας ότι έχεις μπροστά σου min.1-2 ώρες μέχρι τον επόμενο θηλασμό, για να μην δει το μωρό διαφορά καθόλου στη ροή και εκνευριστεί).

Το σημαντικό στις αντλήσεις είναι η ποσότητά τους όχι η διάρκεια. Δηλαδή μετά τα 15-20 λεπτά σταμάτα, δεν έχει νόημα να συνεχίζεις. Αφού εχεις νοσοκομειακό, μόλις σταματήσει να στάζει το στήθος, γύρνα ξανά στη φάση διέγερσης και λογικά θα έχεις άλλο ένα let-down, που θα σου δώσει κάποια έξτρα ποσότητα γάλακτος.

Για να ενώσεις ποσότητες γάλακτος από διαφορετικές αντλήσεις θα πρέπει να είναι όλες κρυωμένες στο ψυγείο (δεν ενώνεις δηλ. φρεσκοαντλημένο σε ήδη κρύο).

Καλύτερα να μην ενώσεις ποσότητες από διαφορετικές μέρες.

Αν χρειάζεσαι περισσότερες λεπτομέρειες για κάτι, ρώτα.

Σημ. Η Αγλαΐα λείπει στη Βιέννη και γυρνάει την Κυριακή.

Εύα μου, αν της είχες απαντήσει εξαρχής όπως και σε μένα τώρα, δεν θα αρπαζόμουν...αλλά δε σου κρύβω ότι ο τρόπος του αρχικού σου μηνύματος χωρίς να έχεις διαβάσει τον λόγο που θέλει να αντλήσει ή χωρίς να μπεις στον κόπο να την ρωτήσεις γιατί θέλει να μπει σε αυτή τη διαδικασία, με ενόχλησε...

όλα αυτά που μου παραθέτεις τα έχω διαβάσει, είμαι ήδη μια μαμά που έχει θηλάσει επιτυχώς για αρκετούς μήνες, οπότε δεν μου είναι ξένα.

Επειδή όμως υπήρξα στην θέση της κατερίνας ένα χρόνο πριν και μου είναι πολύ πρόσφατο το άγχος και η έλλειψη αυτοπεποίθησης κατά πόσο το κάνω σωστά, είμαι πολύ ευαίσθητη ως προς τον τρόπο που πρέπει να μιλάμε σε μια τόσο πρόσφατη μανούλα, ειδικά όταν χρησιμοποιείται μόνο γραπτός λόγος.

Κατά τη γνώμη μου, σε αυτή τη φάση που είναι η φίλη εδώ χρειάζεται συμπαράσταση για να μπορεί να αντιμετωπίσει με αυτοπεποίθηση τον μικρό αποχωρισμό της από το παιδί και για να μπορέσει να διαχειριστεί τον θηλασμό κατά την επιστροφή της. Συμφωνώ με τις πληροφορίες που παραθέτεις, αλλά δε συμφωνώ με τον τρόπο που το κάνεις.

Λυπάμαι πολύ που παρεξήγησες την απάντηση μου, δεν ήταν αυτός ο σκοπός μου, αλλά τείνω να είμαι πολύ προστατευτική στις φίλες μου που προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο για το παιδί τους :-D.

Το μήνυμα στο οποίο απάντησα δεν έλεγε το λόγο αλλά και να τον έλεγε το ίδιο θα απαντούσα για τους λόγους που παρέθεσα ήδη.

Δεν είχα καμμία διάθεση μομφής ούτε καν επίπληξης και ξαναδιαβάζοντας το αρχικό μου μήνυμα -πέρα από τη συντομία του- προσωπικά δεν βλέπω κάτι μεμπτό.

Όπως και να'χει, λυπάμαι αν ο τρόπος μου παρερμηνεύτηκε.

Καλά κάνεις και προστατεύεις τις φίλες σου - έτσι θα έκανα κι εγώ. Και στο κάτω κάτω μου έδωσες την ευκαιρία να εξηγήσω καλύτερα τα λεγόμενά μου (και τις προθέσεις μου).

katinaki αφού δεις και το μήνυμά μου-απάντηση στην maria_s και παίρνοντας ως δεδομένο ότι δεν μπορείς να το αλλάξεις άρα θα πρέπει να λείψεις θα σου πρότεινα τα εξής:

1. Να εξαντλήσεις την πιθανότητα να σου φέρνουν το μωρό να το θηλάσεις για όσο μπορείς ενώ θα νοσηλεύεσαι. Αν μπορείς να αντλείς εκεί -που θα πρέπει κανονικά για να διατηρήσεις την παραγωγή σου- θα μπορείς να βάλεις και το μωρό στο στήθος. Αυτό θα το κάνεις κυρίως για να κρατήσει το μωρό την επαφή με το στήθος και κυρίως για να νιώσει το μωρό ασφάλεια. Αν σε απασχολεί το θέμα των μικροβίων, σκέψου ότι θα είσαι σε χειρουργική όχι σε παθολογική κλινική, όπου τα μικρόβια είναι "ελεγχόμενα". Ανάλογη συζήτηση (από την Αγλαΐα) δες ενδεικτικά εδώ: (και για τη νάρκωση-αντιβίωση) http://parents.org.gr/forum/showthread.php?p=631676&highlight=%F7%E5%E9%F1%EF%F5%F1%E3%E5%DF%EF#post631676 και εδώ: http://parents.org.gr/forum/showthread.php?p=1704015&highlight=%E5%F0%DD%EC%E2%E1%F3%E7#post1704015

2. Για τις αντλήσεις: Αν αντλείς μόνο από το στήθος που μόλις θήλασε το μωρό δεν θα συγκεντρώσεις εύκολα ποσότητα.

Θα δεις πότε το μωρό κοιμάται και θα κάνεις άντληση και από τα δύο στήθη τότε. Αν ξυπνήσει θα κατεβάσει γάλα το μωρό, μην στεναχωριέσαι.

Αν είναι μωρό που σ' αυτή την περίπτωση θα εκνευριστεί από τη χαμηλή ροή ή αν δεν έχει ώρες που κοιμάται σερί τότε θα αντλείς από το ένα στήθος και θα θηλάζεις από το άλλο, είτε παράλληλα είτε αμέσως μετά το θηλασμό. Δηλαδή αμέσως μετά το θηλασμό, αντλείς μόνο από το άλλο στήθος και αφήνεις το στήθος που θήλασε το μωρό για να το ξαναδώσεις όταν πεινάσει.

Τις αντλήσεις τις κάνεις κυρίως πρωί (ή και ξημερώματα) που η ροή είναι μεγαλύτερη και δεν θα δημιουργήσεις "συγχιση" με τους θηλασμούς. Αν όμως το μωρό κοιμάται κάποιες ώρες συνεχόμενα το απόγευμα ή το βράδυ, τότε κάνε μια άντληση και από τα δύο στήθη 1 ώρα μετά το θηλασμό (θεωρώντας ότι έχεις μπροστά σου min.1-2 ώρες μέχρι τον επόμενο θηλασμό, για να μην δει το μωρό διαφορά καθόλου στη ροή και εκνευριστεί).

Το σημαντικό στις αντλήσεις είναι η ποσότητά τους όχι η διάρκεια. Δηλαδή μετά τα 15-20 λεπτά σταμάτα, δεν έχει νόημα να συνεχίζεις. Αφού εχεις νοσοκομειακό, μόλις σταματήσει να στάζει το στήθος, γύρνα ξανά στη φάση διέγερσης και λογικά θα έχεις άλλο ένα let-down, που θα σου δώσει κάποια έξτρα ποσότητα γάλακτος.

Για να ενώσεις ποσότητες γάλακτος από διαφορετικές αντλήσεις θα πρέπει να είναι όλες κρυωμένες στο ψυγείο (δεν ενώνεις δηλ. φρεσκοαντλημένο σε ήδη κρύο).

Καλύτερα να μην ενώσεις ποσότητες από διαφορετικές μέρες.

Αν χρειάζεσαι περισσότερες λεπτομέρειες για κάτι, ρώτα.

Σημ. Η Αγλαΐα λείπει στη Βιέννη και γυρνάει την Κυριακή.

Δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό και αν θέλω να φέρω ένα μωρό στο νοσοκομείο. ώαν ήταν να μείνω για μέρες τότε ναι αλλά εγώ θα μπώ την πέμπτη το πρωί και θα έιμαι σπίτι την παρασκευή το απόγευμα. κανονικά θα έπρεπε να γυρίσω σάββατο ή κυριακή αλλά θα γίνει εξαίρεση λόγω της περίπτωσης. Ο γυναικολόγος μου που ήταν και δική του πίεση να γίνει η επέμβαση άμεσα είναι πολύ υπέρ του θηλασμού και έχω να πώ οτι όσο ήμουν στο νοσοκομείο αυτός όσο και αν φαίνεται περίεργο με βοήθησε να θηλάσω και μου έδωσε τις καλύτερες συμβουλές παρά οι μαίες εκέι που με τρέλεναν η καθεμια ελεγε διαφορετικά πράγματα και με κατηγορούσαν οτι δεν χορταίνει το παιδι και εγώ κάθομαι και το ταλαιπωρω ενώ να του δώσω ξένο ή ζαχαρόνερο να χορτάσει. ήταν δευτερη μέρα μετα τη γεννα και μου έλεγαν δεν έχεις γάλα δεν έχεις γάλα..τέσπα...απο αυτό το λόγο γύρισα τρελαμένη σπίτι.

Εχεις δίκιο οτι γιατροί δεν νοιάζονται και πολύ αν μια μάνα θηλάζει ή όχι. θα ήθελα αν μπορούσε και η Αγλαία να μου απαντούσε. είναι τόσο πρόβλημα να λέιψω για 1,5 μέρα απο το παιδί πριν σαραντίσω? αν λείψω δλδ στις 42 ή 45 μέρες θα είναι διαφορέτικά? αν ναι να προσπαθήσω να το αναβάλω αν θα είναι το ίδιο να το κάνω να τελειώνει να μου φύγει και αυτό το άνχος.

ευχαριστώ πολύ για τις αντλήσεις θα ξεκινήσω με τον τρόπο που προτείνεις σήμερα και αν έχω κάποιο πρόβλημα θα επανάλθω :-)

Δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό και αν θέλω να φέρω ένα μωρό στο νοσοκομείο. ώαν ήταν να μείνω για μέρες τότε ναι αλλά εγώ θα μπώ την πέμπτη το πρωί και θα έιμαι σπίτι την παρασκευή το απόγευμα. κανονικά θα έπρεπε να γυρίσω σάββατο ή κυριακή αλλά θα γίνει εξαίρεση λόγω της περίπτωσης. Ο γυναικολόγος μου που ήταν και δική του πίεση να γίνει η επέμβαση άμεσα είναι πολύ υπέρ του θηλασμού και έχω να πώ οτι όσο ήμουν στο νοσοκομείο αυτός όσο και αν φαίνεται περίεργο με βοήθησε να θηλάσω και μου έδωσε τις καλύτερες συμβουλές παρά οι μαίες εκέι που με τρέλεναν η καθεμια ελεγε διαφορετικά πράγματα και με κατηγορούσαν οτι δεν χορταίνει το παιδι και εγώ κάθομαι και το ταλαιπωρω ενώ να του δώσω ξένο ή ζαχαρόνερο να χορτάσει. ήταν δευτερη μέρα μετα τη γεννα και μου έλεγαν δεν έχεις γάλα δεν έχεις γάλα..τέσπα...απο αυτό το λόγο γύρισα τρελαμένη σπίτι.

Εχεις δίκιο οτι γιατροί δεν νοιάζονται και πολύ αν μια μάνα θηλάζει ή όχι. θα ήθελα αν μπορούσε και η Αγλαία να μου απαντούσε. είναι τόσο πρόβλημα να λέιψω για 1,5 μέρα απο το παιδί πριν σαραντίσω? αν λείψω δλδ στις 42 ή 45 μέρες θα είναι διαφορέτικά? αν ναι να προσπαθήσω να το αναβάλω αν θα είναι το ίδιο να το κάνω να τελειώνει να μου φύγει και αυτό το άνχος.

ευχαριστώ πολύ για τις αντλήσεις θα ξεκινήσω με τον τρόπο που προτείνεις σήμερα και αν έχω κάποιο πρόβλημα θα επανάλθω :-)

Το αν θα είναι τελικά πρόβλημα ή όχι για το μωρό σου δυστυχώς δεν το ξέρει κανείς εκ των προτέρων... Το συζητάμε γιατί έχει συμβεί και μπορεί να συμβεί. Ο γυναικολόγος είναι σημαντικό το ότι σε στήριξε αλλά ενδεχομένως να μην γνωρίζει τις επιπτώσεις 1,5 μέρας διακοπής στη γαλουχία στη φάση αυτή (οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν...). Πράγματι 1,5 μέρα είναι λίγο με τα δικά μας δεδομένα αλλά δεν ξέρουμε αν θα είναι για τα δεδομένα του δικού σου μωρού.

Οι 42 και οι 45 και οι όποιες μέρες έχουν την εξής έννοια: το μωρό ακόμα είναι (και θα πρέπει να είναι) πάρα πολύ προσκολλημένο στη μαμά και ακόμα μαθαίνει το θηλασμό ο οποίος δεν έχει εγκατασταθεί ακόμα στη φάση αυτή και ενδεχομένως να διαταραχτεί από τέτοιες διακοπές. Το πότε ο θηλασμός εγκαθίσταται εξαρτάται από την κάθε γυναίκα και από το πόσο καλά θηλάζει το μωρό, άρα και το αν είναι 35 ή 45 μέρες ή 50 είναι πάλι σχετικό... (ο σαραντισμός είναι κάτι σαν το μέσο όρο...).

Αυτό που "συζητάμε" (το βάζω σε εισαγωγικά γιατί στην ουσία εσύ ξέρεις κι εσύ αποφασίζεις) είναι το μήπως μπορείς να μην υποβληθείς κι εσύ και το μωρό σ' αυτή τη διαδικασία τώρα.

Αν μη τι άλλο για να μην έχεις πρόβλημα με το στήθος σου θα πρέπει να αντλείς στην κλινική/νοσοκομείο αλλιώς κινδυνεύεις από απόφραξη πόρου/μαστίτιδα/μείωση της παραγωγής. Αν μπορείς να αντλείς, μπορείς και να θηλάσεις το μωρό (φυσικά με τη βοήθεια συγγενούς ή νοσοκόμας αν χρειάζεται).

Όπως σου είπα, η Αγλαΐα θα επιστρέψει την Κυριακή - νωρίτερα δεν θα δει το μήνυμά σου.

Σαν μητέρα που έχω περάσει όσα συζητάτε, έχω διαβάσει και συνεχίζω να θηλάζω νομίζω ό,τι όντως 'τρομοκρατείται' το κατινάκι χωρίς λόγο.

Εμένα προσωπικά θα με άγχωνε αν το μωρό θα δεχόταν να πιεί μητρικό από το μπιμπερό για να μπορέσω να λείψω και όχι ό,τι θα ξεχνούσε το στήθος σε 1,5 μέρα...

Δηλαδή έλεος. Δεν μπορούμε να παρεμβαίνουμε στην ιατρική και να λέμε στην κοπέλα να αναβάλει την επέμβαση που έχει προγραμματίσει επειδή σε 1,5 μέρα θα ξεχάσει το μωρό το στήθος....

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Διαφημίσεις

Επίσης κατινάκι και λοιπές μανούλες. Όσα περνάτε και ζέιτε είναι απολύτως φυσιολογικά. Τα νεογεννητάκια σας θέλουν στήθος για να χορτάσουν, στήθος για να νιώσουν αγάπη, ζεστασιά, ασφάλεια, στήθος για να ηρεμήσουν. Αυτή είναι η φύση του ανθρώπου και είναι κάτι που κάθε νεογέννητο ανθρωπάκι έχει ανάγκη άσχετα αν του παρέχεται ή όχι.

Επίσης φυσιολογικά είναι τα άγχη σας και εμείς εδώ όπως μπορούμε σας λύνουμε τις απορίες και σας βοηθάμε. Να έχετε πίστη στον εαυτό σας, κουράγιο, προσπάθεια πολύ χρειάζεται, υπέρβαση, θυσία και άλλα πολλά...Δεν συμμερίζομαι την άποψη ό,τι ο θηλασμός είναι το ευκολότερο πράγμα στον κόσμο. Ίσως για κάποιες είναι, ίσως κάποια μωρά είναι πιο απαιτητικά αλλά όπως και να έχει κάθε μανούλα οφείλει να προσφέρει το καλύτερο στο παιδί της.

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Σαν μητέρα που έχω περάσει όσα συζητάτε, έχω διαβάσει και συνεχίζω να θηλάζω νομίζω ό,τι όντως 'τρομοκρατείται' το κατινάκι χωρίς λόγο.

Εμένα προσωπικά θα με άγχωνε αν το μωρό θα δεχόταν να πιεί μητρικό από το μπιμπερό για να μπορέσω να λείψω και όχι ό,τι θα ξεχνούσε το στήθος σε 1,5 μέρα...

Δηλαδή έλεος. Δεν μπορούμε να παρεμβαίνουμε στην ιατρική και να λέμε στην κοπέλα να αναβάλει την επέμβαση που έχει προγραμματίσει επειδή σε 1,5 μέρα θα ξεχάσει το μωρό το στήθος....

Αν είχες διαβάσει προσεκτικά τις παραθέσεις και ακριβώς αυτά που έγραψα στην katinaki δεν νομίζω ότι θα έλεγες όσα λες με τόση ευκολία.

Ένα μωρό θα πιει τελικά από το μπιμπερό γιατί είναι θέμα επιβίωσης.

Και αν δεις επίσης προσεκτικά τα όσα γράφω δεν της είπα ποτέ "να αναβάλει την επέμβαση γιατί το μωρό θα ξεχάσει το στήθος". Ανέφερα την πιθανότητα, την οποία στηρίζουν οι ειδικοί και της πρότεινα να ξανασκεφτεί τις δυνατότητές της.

Τέλος, στο τελευταίο μου μήνυμα προς την ίδια, της προτείνω να σκεφτεί να της φέρνουν το μωρό να το θηλάζει εκεί, κάτι που έχει προταθεί σε ανάλογες περιπτώσεις από τους ειδικούς και έχει γίνει με επιτυχία.

Ας μας απαντήσει καλύτερα το Κατινάκι αν θέλει και αν βρίσκει τον λόγο φυσικά αν φοβήθηκε με όσα της είπες. Εγώ αν ήμουν στην θέση της, που υπήρξα κάποτε, θα είχα τρομοκρατηθεί με όσα λες.

Εσύ της λες να σκεφτεί αν μπορεί να αναβάλλει την επέμβαση, σκέφτεσαι όμως μήπως έτσι τίθεται σε κίνδυνο η ζωή της?

Και μην είσαι τόσο σίγουρη ό,τι το μωρο θα πιει από το μπουκάλι γιατί εμένα ο δικός μου δεν έπινε μέχρι να γυρίσω!!!

Επίσης δεν μου ακούγεται καθόλου καλό και ασφαλές να κουβαλάνε ένα νεογέννητο στο νοσοκομείο να θηλάζει θέτοντάς το σε τόσους κινδύνους και μικρόβια.

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Τέλος Κατινάκι, γιατί αυτή είναι η ουσία αν θέλεις οποιαδήποτε βοήθεια με τις αντλήσεις ρώτησέ με. Έχω εμπειρία και όπου μπορώ θα σε βοηθήσω.

Γιατί τελικά η κοπέλα μας έγραψε για να μας ρωτήσει πώς μπορεί να αντλεί και ποιες είναι οι σωστές οδηγίες για να λείψει 1,5 μέρα και όχι αν πρέπει να λείψει.

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Και μην είσαι τόσο σίγουρη ό,τι το μωρο θα πιει από το μπουκάλι γιατί εμένα ο δικός μου δεν έπινε μέχρι να γυρίσω!!!

Εσύ, αυτό το λες για να καθησυχάσεις την katinaki;

Εσύ της λες να σκεφτεί αν μπορεί να αναβάλλει την επέμβαση, σκέφτεσαι όμως μήπως έτσι τίθεται σε κίνδυνο η ζωή της?

Δεν γνωρίζω καμμία επέμβαση από την έλλειψη της οποίας να "τίθεται σε κίνδυνο η ζωή" και να είναι προγραμματισμένη... Εσύ ξέρεις;

Επίσης δεν μου ακούγεται καθόλου καλό και ασφαλές να κουβαλάνε ένα νεογέννητο στο νοσοκομείο να θηλάζει θέτοντάς το σε τόσους κινδύνους και μικρόβια.

Το μωρό θα πάει στη χειρουργική όπου θα είναι η μητέρα και όχι στα εξωτερικά ιατρεία. Στη χειρουργική ισχύουν άλλοι κανόνες υγιεινής πρωτίστως για την καλή μετεγχειριτική πορεία των χειρουργημένων (εδώ, της μητέρας). Η μητέρα ούτως ή άλλως θα "πάει στο νοσοκομείο" η ίδια, άρα θα "φέρει" στο μωρό της την επόμενη μέρα στο σπίτι ό,τι είναι αυτό με το οποίο ήρθε η ίδια σε επαφή.

Σκέφτεσαι μήπως αυτά που εσύ λες, εντελώς αστήρικτα, τρομοκρατούν (περισσότερο.. ; ) την katinaki;

Ξέρω πολλές επεμβάσεις που είναι προγραμματισμένες και σοβαρές και η ίδια η κοπέλα είπε ό,τι δεν αναβάλλεται η επέμβαση.

Δεν με ενδιαφέρει να έρθω σε σύγκρουση μαζί σου, αυτό που με ενδιαφέρει είναι να βοηθήσω την κοπέλα και οποιαδήποτε άλλη κοπέλα ζητάει βοήθεια με τρόπο όμορφο και γλυκό και όχι με ύφος δικτάκτορα!

Τέλος και θα σε αφήσω Εύα, δεν είναι το ίδιο να πάει ένα μωρό σε ένα νοσοκομείο και να πάει η μητέρα του στο σπίτι την επόμενη μέρα. Νομίζω όλοι καταλαβαίνουν την διαφορά!

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Ξέρω πολλές επεμβάσεις που είναι προγραμματισμένες και σοβαρές και η ίδια η κοπέλα είπε ό,τι δεν αναβάλλεται η επέμβαση.

Δεν με ενδιαφέρει να έρθω σε σύγκρουση μαζί σου, αυτό που με ενδιαφέρει είναι να βοηθήσω την κοπέλα και οποιαδήποτε άλλη κοπέλα ζητάει βοήθεια με τρόπο όμορφο και γλυκό και όχι με ύφος δικτάκτορα!

Τέλος και θα σε αφήσω Εύα, δεν είναι το ίδιο να πάει ένα μωρό σε ένα νοσοκομείο και να πάει η μητέρα του στο σπίτι την επόμενη μέρα. Νομίζω όλοι καταλαβαίνουν την διαφορά!

Η βοήθεια, στο δικό μου λεξιλόγιο, έχει την έννοια του λέω σε κάποιον τη συμβουλή που πιστεύω και έχω τσεκάρει ως σωστή, όχι αυτό που θέλει ν' ακούσει, προκειμένου ν' ακουστεί "γλυκό και όμορφο". Αν αυτό, στο δικό σου λεξιλόγιο, έχει .."ύφος δικτάτορα", τότε είμαστε σε άλλο μήκος κύματος...

Οι δε συγκρούσεις, όταν ως κίνητρο έχουν τη στείρα αντιπαράθεση, με αφήνουν παγερά αδιάφορη - γιατί σε τίποτα από όσα εγώ παρέθεσα δεν είδα ουσιαστικό αντίλογο, παρά μόνο προσωπικές απόψεις.

Κορίτσια για όνομα, η Εύα είναι από τα πιο ήπια και ευγενικά άτομα που γράφουν εδώ μέσα, όχι και δικτάτορα!

Και εν πάσει περιπτώσει, δεν ξέρω ποιος τρομοκρατείται και ποιος όχι από τα γραφόμενά της, γιατί δεν ξέρω την ψυχολογική κατάσταση του καθενός, αυτό που ξέρω όμως είναι πως ό,τι έχει γράψει και σε αυτό και στα υπόλοιπα θέματα δεν τα κατεβάζει από το κεφάλι της, αλλά είναι οι οδηγίες που δίνουν και οι παιδίατροι που είναι πιστοποιημένοι σύμβουλοι θηλασμού.

Τώρα αν έχετε αντίρρηση ως προς τις συμβουλές των ειδικών, δικαίωμά σας, και ας κάνει ο καθένας ό,τι θεωρεί καλύτερο

jv42p3.png

DfUyp2.png

Κορίτσια μην τσακωνεσται σας παρακαλώ νοιώθω πολύ άσχημα..:oops::oops:

Η επέμβαση δεν έιναι κάτι που μπορεί να μου στερήσει την ζωή (χτυπα ξύλο) αλλά είναι κάτι που ΠΡΕΠΕΙ να γίνει χωρίς μεγάλη αναβολή.

Το μπουκάλι το πιάνει το μωρό μου γιατί τις πρώτες μέρες που πονούσαν οι θηλές μου αντλούσα και κάποια γεύματα τα έτρωγε εκέι και κάποια τα τελείωνα με μπουκάλι.

Ολες με έχετε βοηθήσει πολύ και είμαι σίγουρη πως αυτά που λέει η Ευα δεν έιναι να με τρομοκρατήσει. Απλά μου κάνει εντύπωση να πω την αλήθεια ο φόβος μη και δεν ξαναπιάσει το στήθος καθώς ξέρω μωράκια που γεννήθηκαν και έμειναν 1 ή 2 μήνες σε θερμοκοιτίδα και μετά κατάφεραν να θηλάσουν κανονικά γιατί η δικιά μου που ήδη θηλάζει και ξέρει να το ξεχάσει ή να το αρνηθεί για 1,5 μέρα? Στεναχωριέμαι αφάνταστα που θα την αποχωρηστώ και δεν θα είναι με την μανούλα της το βράδυ αλλά νομίζω μια εντελώς υγειής μανούλα είναι πιο σημαντικό. Το γεγονός να φέρω το μωρό στο νοσοκομείο όσο λίγοι και να είναι οι κίνδυνοι ΔΕΝ το διαπραγματεύομαι και ας είναι και τελείως λάθος.

Επίσης σήμερα μου διμιουργήθηκε άλλη μια απορία...έχω συλλέξει και είναι στην κατάψυξη 3 σακουλάκια των 150μλ..αλλά δεν ξέρω πόσα θέλει το μωρό μου σε κάθε γεύμα :?::?: οχι τπτ αλλο αλλα να μην πεταχτει και το γαλατακι της μαμας.

"Για 1,5 μέρα το μωρό δεν θα σε δει καθόλου; Αυτό νομίζω ότι είναι πιο σοβαρό από το αν θα πιει ξένο γάλα. Πιο σοβαρό και ψυχολογικά και για τη συνέχιση του θηλασμού: θα πρέπει να αντλείς συστηματικά όσο λείπεις και υπάρχει η περίπτωση επιστρέφοντας, το μωρό να μην πιάνει το στήθος..." Αυτά είναι δικά σου γραφόμενα, όχι δικά μου. Αν εγώ διάβαζα αυτό το ποστ και με αφορούσε όταν το μωρό μου ήταν 3 εβδομάδων, θα με τρομοκρατούσε και θα με φόβιζε το κεφάλαιο 'θηλασμός'.

Και εν πάσει περιπτώση την απάντηση την έδωσε το Κατινάκι, δεν έχω κάτι άλλο να πω.

Επί του θέματος, Κατινάκι καλύτερα να αποθηκεύεις μικρότερες ποσότητες το 50-60μλ γιατί αυτές οι μεγάλες ποσότητες αν ξεπαγωθούν μπορεί να πεταχτούν αν το μωρό δεν τις καταναλώσει. Το ξεπαγωμένο γάλα δεν ξαναφυλάσσεται και πρέπει να καταναλωθεί εντός 24ώρου. Αν δεν έχεις διαβάσει τις οδηγίες φύλαξης κοιταξε εδώ

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=24675

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...