Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ

Recommended Posts

μπορεις και την απογευματινη κρεμα αντι για νερο να την φτιαχνεις με γαλα και να της δινεις και γιαουρτακια.μην αγχωνεσαι το ασβεστιο που πρεπει να παρει μπορει να το παρει και απο αλλες τροφες αλλα μην κοψεις και τις προσπαθειες με το γαλα.της κουμπαρας μου ο παιδιατρος της ειχε πει και να μην το πινει να της φτιαχνει καθε μερα εστω να το βλεπει,τελικα μετα απο καιρο αρχισε σιγα σιγα και ξαναπινει

Πολλά παιδιά, πολλές σκοτούρες. Κανένα παιδί, καμιά χαρά.

Κικέρων

Γεωργια 03/10/06 Στελλα 04/03/08

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 50
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ειναι περιπου 16 μηνων. τρωει γιαουρτι ευτυχως και της αρεσει πολυ αλλα εχω προσεξει το εξης

λεω, αφου τρωει γιαουρτι και της αρεσει, το πρωι που δεν θα πιει γαλα να της δωσω γιαουρτι. Δεν θελει τιποτα απολυτως, ουτε κατι αλλο να φαει και μετα απο ωρα τρωει το φρουτο (δεν της δινω ομως αλλα τυπου ψωμι με μελι κτλ). Μου φαινεται λοιπον οτι δεν πειναει ή κανω λαθος;

και χθες εφαγε 7 το γιαουρτι της και 11 που πηγε να κοιμηθει ηπιε με το ζορι 100 γρ γαλα...

Η Κατερινούλα μου εχει αποκτησει αδερφούλη 

χμ... είναι μάλλον μικρή για να μπορείς να το διαπραγματευτείς το θέμα....είναι όμως σε ηλικία που μπορείς να τις δίνεις άλλα τρόφιμα που είναι καλές πηγές ασβεστίου.

Θα συμφωνήσω με τη geoste ότι πρέπει να το φτιάχνεις κάθε μέρα, άσχετα αν το πίνει ή όχι. Και η εμπειρία μου λέει ότι πρέπει να είσαι ή μάλλον να δείχνεις χαλαρή, δλδ να μην την πιέζεις πολύ και να την επιβραβεύεις για όσο πίνει ακόμα και αν σου'ρχεται να σκάσεις. Απλά να μην το βγάλει από τη ρουτίνα της.

ευχαριστω για τις συμβουλες σας.

Εχω να πω οτι ειμαι στα προθυρα του πανικου και της καταρρευσης. Χθες (βεβαια εχει περιπου 3 μερες) δεν ηθελε καθολου να πιει γαλα ουτε καν με τη 2η που της το δινω, το ιδιο και το προωι, ουτε σταγονα δεν ηπιε. Αποτελεσμα χθες το βραδι, αφου την πηρε ο υπνος να της το δωσω. Πολυ στεναχωρεθηκα, δεν θελω να πινει ετσι, μου φαινεται οτι την ταλαιπωρω αφανταστα με αυτον τον τροπο αλλα ρε παιδια δεν ξερω τι να κανω. Απο την αλλη λεω οτι αν κανω ετσι θα μαθει και μετα ξανα γιοκ. Αλλα και το πρωι κατι επινε αλλα παλι τιποτα. Μολις το βλεπει το σπρωχνει και κλαιει.

Ειμαι σε απογνωση, δεν ξερω τι να κανω. Μας ειχε πει ο γιατρος για χεμο αλλα εγω ημουν αρνητικη και ειπε να περιμενουμε κανενα μηνα. Μου ειπε ο αντρας μου να βαλουμε αλλα αφου του λεω μονο που βλεπει το μπιμπερο κλαιει. Και να πω οτι δεν εχω προσπαθησει και αλλιως...με ποτηρι, καλαμακι, κουταλι, με τηλεοραση, τραγουδια χιλια δυο. Τιποτα!

βοηθηστε σας παρακαλω, εχω πελαγωσει

γιατι λες οτι την ταλαιπωρεις? επειδη της το δινεις στον υπνο της??

αμα το πινει ετσι, μη το σκεφτεσαι!!

εγω ετσι μονο το δινω, πολλους μηνες τωρα...

αμα τυχει και καλοξυπνησει, την πατησα... το διωχνει με τα πατουσακια το μπιμπερο....

μεχρι και ξυπνητηρι εχω βαλει για να σηκωθω να της δωσω ενω κοιμαται....

Διαφημίσεις

Εχω να πω οτι ειμαι στα προθυρα του πανικου και της καταρρευσης. Χθες (βεβαια εχει περιπου 3 μερες) δεν ηθελε καθολου να πιει γαλα ουτε καν με τη 2η που της το δινω, το ιδιο και το προωι, ουτε σταγονα δεν ηπιε. Αποτελεσμα χθες το βραδι, αφου την πηρε ο υπνος να της το δωσω. Πολυ στεναχωρεθηκα, δεν θελω να πινει ετσι, μου φαινεται οτι την ταλαιπωρω αφανταστα με αυτον τον τροπο αλλα ρε παιδια δεν ξερω τι να κανω. Απο την αλλη λεω οτι αν κανω ετσι θα μαθει και μετα ξανα γιοκ. Αλλα και το πρωι κατι επινε αλλα παλι τιποτα. Μολις το βλεπει το σπρωχνει και κλαιει.

Ειμαι σε απογνωση, δεν ξερω τι να κανω. Μας ειχε πει ο γιατρος για χεμο αλλα εγω ημουν αρνητικη και ειπε να περιμενουμε κανενα μηνα. Μου ειπε ο αντρας μου να βαλουμε αλλα αφου του λεω μονο που βλεπει το μπιμπερο κλαιει. Και να πω οτι δεν εχω προσπαθησει και αλλιως...με ποτηρι, καλαμακι, κουταλι, με τηλεοραση, τραγουδια χιλια δυο. Τιποτα!

βοηθηστε σας παρακαλω, εχω πελαγωσει

γιατι εχεις πελαγώσει τοσο; 16 μηνων ειναι, τρωει απ ολα φανταζομαι και τα θρεπτικά συστατικά τα συμπληρωνει απο αλλες τροφες. ας πει οσο γάλα θέλει, δωσε της και γιαουρτι, τυρακι αν της αρεσει. Μια αλλη λυση ειναι για λιγο καιρο να μην δωσεις καθολου και να δοκιμασεις μετα απο λιγο. Ισως το πρωι με λιγο μουσλι ή αλλα δημητριακα?

Νομιζω οτι πολυ αδικα ανχώνεσαι..

Εχω να πω οτι ειμαι στα προθυρα του πανικου και της καταρρευσης.

Το 'ξερα ρε γμτ. Γιαυτό σου είπα πιο πάνω προσπάθησε να δείχνεις χαλαρή. Όσο είσαι αγχωμένη δεν υπάρχει περίπτωση να πιει γάλα. Πιστεψέ με δεν είναι συμβουλή που στη λέει κάποιος απ'εξω. Το έχω περάσει, 3 βδομάδες δεν το έβαλε στο στόμα του. Κάθε βράδυ του το έφτιαχνα και το έχυνα. (Το πρωί το ίδιο έκανε και η μαμά μου που τον κρατάει). Ο δικός μου νομίζω ότι για κάποιο λόγο είχε στραβώσει με το μπιμπερό. Κάποιο βράδυ και αφού και αυτός είχε βαρεθεί να χτυπιέται κάθε βράδυ, τον ρωτάω "θέλεις να βάλουμε μέσα στο γάλα λίγα κορν φλέικς ή λίγο ψωμάκι;". Δέχτηκε με ενθουσιασμό. Έφαγε 5 κουταλιές, την επόμενη 10, σε 10 μέρες μου είπε μόνος του "θέλω μόνο γάλα".

Την ίδια συμβουλή μου είχε δώσει και η παιδίατρος "όχι πίεση, μπορεί να μην ξαναπιεί ποτέ".

Α σκέφτηκα και το άλλο. Για δοκίμασε να βάλεις και άλλα άτομα στο παιχνίδι π.χ. παπούδες ή θείους. Ο δικός μου αλλιώς συμπεριφέρεται στη μαμά μου και αλλιώς στο σπίτι μας. Είδες που είπα ότι άρχισε να πίνει με καλαμάκι το βράδυ; Στη γιαγιά του επιμένει να θέλει να πίνει με το κουτάλι.

γιαουρτι τρωει, σημερα εδωσα και το πρωι αφου δεν ηπιε καθολου γαλα.

Ειναι 16 μηνων περιπου.

το σκεφτηκα και εγω να μην της το δωσω για λιγο διαστημα, ιδιαιτερα το βραδι αφου και να μην πιει μια χαρα κοιμαται.

fistikaki δεν ξερω, μου φαινεται καπως αλλα οπως και εσυ και αλλοι κανουν το ιδιο οποτε λογικο μου φαινεται. Το πρωι ομως;

ποια αλλα ατομα;;;;ουτε ο μπαμπας δεν την ταιζει, του το εχω πει απειρες φορες να δοκιμασει αλλα ματαια...το πρωι ουτε καν ακουει το παιδι που χαζοξυπναει και εκει την ταιζω και πολλες φορες δεν ακουει τιποτα. Αν τον αφησω θα δοκιμασει μια, θα τα παρατησει μετα. Θα του ξανακανω νυξη.

εχω δοκιμασει και με μουσλι, κορν φλεικς το πρωι αλλα τζιφος.

ειμαι 99% σιγουρη οτι δεν θελει μπιμπερο η γενικα την ολη διαδικασια. Ισως να το αφησω για λιγο...

σημερα προεκυψε κατι, εβγαλε κατι σαν ογκιδιο χαμηλα στην κοιλια και θα την παω λογικα στο γιατρο οποτε θα τον ρωτησω.

ευχαριστω και παλι

Πως το δινετε το μπιμπερο ενω κοιμαται?..προσπαθησα σημερα, την ειχα ξαπλωμενη στο κρεβατι μου και την γυρισα πλαγια. Να την παρω αγκαλια?Φοβαμαι μην ξυπνησει και φοβηθει ή πνιγει και τετοια.

6bMYp2.png

Διαφημίσεις

martha να την εχεις αγκαλια, ελαφρως σηκωμενη γιατι μας ειπε ο παιδιατρος οτι υπαρχει κινδυνος για ωτιτιδες...

εγω πηγα στο γιατρο και τον ειπα τη γνωμη μου και συμφωνησε οτι αφου δεν θελει και μας διωχνει το βραδι να μην της δωσω καθολου για λιγο καιρο. Ετσι και δεν της εδωσα χθες, μια χαρα κοιμηθηκε, της πηρα και την πιπιλα γιατι το πρωι αν δει μπιμπερο δεν θελει, θελει την πιπιλα, και το πρωι (οταν χαζοξυπνησε ε!) ηπιε περιπου 180!μια χαρα!

θα της κανω και ρυζογαλακι για μετα για αλλαγη γιατι ολο αυγα και γιαουρτι και τοστ τρωει.

Παντως νομιζω οτι απο τοτε που βαλαμε το βραδινο (λιγο βεβαια) αρχισε να μειωνει το γαλα και να το κοβει αλλα μας ειπανε ολοι να τρωει λιγο το βραδι, και ο γιατρος το ιδιο

μια χαρα τα 180..εγω ακομα το παλευω, χθες το βραδυ της εδωσα κρεμα( η μανα μου βασικα) για να μην κοιμαται το παιδι νηστικο.Της λεω αμα πεινασει δεν θα θηλασει?Τες πα, εφαγε την κρεμα της στις 10 κοιμηθηκε 11 και θηλασε το πρωι στις 7.30.Αποψε θα δοκιμασω να της δωσω φρεσκο.Ειδωμεν......

6bMYp2.png

αχ αχ, τι να πω...180 ομως ολη μερα! το βραδι τιποτα!

σιγα σιγα και βλεπουμε.

τη θηλαζεις; της δινεις και με το μπιμπερο το δικο σου η αλλο;

Μπιμπερο δεχεται καθολου ή ποτηρακι;

αν ομως πινει μονο κοιμισμενη τοτε λογικα δεν θα παρει ποτηρακι αν και θα σε βολευε να πας εκει κατευθειαν

ο γιατρος τι λεει;

Διαφημίσεις

Μπιμπερο δεχεται μονο για νερο.Κοιμισμενη δεν την δοκιμασα καθολου, γι' αυτο ρωτουσα πως να το κανω.Ποτηρακι επισης μονο για νερο και κεινο με πιπιλα για μπιμπερο, αλλιως δεν ξερει να πινει, πνιγεται,βρεχεται, τα παντα ολα!!!

Τωρα εαν ο 5λεπτος θηλασμος το 24ωρο της αρκει τι να πω?...

6bMYp2.png

ποιο ποτηρακι δινεις; εχουμε ενα που δεν σταζει, πρεπει να ρουφηξει για να πεσει οποτε το παιρνει απο 6 μηνων.

για γαλα πως και δεν δεχεται με μπιμπερο;

παντως κοιμισμενη μπορεις να την παρεις αγκαλια, ελαφρως ανασηκωμενη και μετα να την κρατησεις λιγο μηπως ρευτει...αχ καλυτερα κανε και μια ερωτηση στο θεμα θηλασμου γιατι δεν ξερω να δωσω συμβουλες.

ριξε μια ματια στο αποθηλασμος κατι θα βρεις λογικα

Καλημέρα κορίτσια,

Εμένα από 5 μηνών πίνει το noulac.

Ξαφνικά πριν κάνα μήνα περίπου άρχισε να μην το θέλει καθόλου το γάλα

και έκανα αυτό που λέει το fistikaki.Του το έδινα στον ύπνο του.

Αλλά κι αυτό κράτησε για λίγο και πάλι δεν το ήθελε.

Μου λέει λοιπόν η παιδίατρος να δοκιμάσω να του το δίνω με νερό της βρύσης και όχι ζεστό και σας πληροφορώ ότι πλέον πίνουμε πρωί - μεσημέρι - βράδυ 150 - 200 γρ. γάλα.Το μεσημέρι δεν πίνει πάντα αλλά πρωί - βράδυ απαραίτητα. Είναι δροσερό και το πίνει ευχάριστα αλλά αυτό γίνεται μόνο με εβαπορέ, η σκόνη θέλει χλιαρό νερό για να διαλυθεί.

Μάνθος 20/12/1987

Νίκος 10/10/1989

Τάσος 09/09/2008

Σταμάτης 17/05/2010

εγω το δοκιμασα με δροσερο γαλα αλλα τιποτα!!!

αχ, ο καθενας με τον πονο του...

μα τι αλλο θα κανουμε οι αμοιρες;;;;

Και εγω το πρωι του δινω το γαλα οταν ειναι κοιμισμενος γιατι αμα ξυπνηση δεν το πινει.Οταν του δινω γιαουρτι το απογευμα δεν θελει να πιει γαλα το βραδυ.Νομιζω οτι το γιαουρτι αντιστοιχει σε 150gr γαλα γι'αυτο μαλλον δεν πινουν το γαλα

εγω χθες δεν την ταισα βραδινο και ειχε φαει λιγο ριζογαλο (βλεπεται απεχθανεται τα γλυκα) και το βραδι, μισοκοιμισμενη το ηπιε ολο...ειχα κανει 200 γιατι ελεγα οτι παλι θα το πεταξω!!!

βεβαια το πρωι 60...τι να πεις

που θα παει, θα τη στρωσω!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...