Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΞΥΛΟΣΟΜΠΕΣ??

miamama

Recommended Posts

εγω εδω γιατι δε βλεπω καμια σομπα;;;

χμμμμμμμμμμμ για αυτο κ εγω απορω τωρα μισο καλη μου να σου διξω τα σαιτ τι στο καλο γινετε ?

.....

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 629
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

http://www.syrios.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=342&category_id=52&option=com_virtuemart&Itemid=3〈=el

εγω αυτη λεω να παρω.... μενω με ενοικιο ομως κ θα τη βαλω στο σπιτι!! εχει κ φουρνο!

η πιο φτηνη που εχω βρει ειναι στα 360 ευρω....

το ψαχνω ακομη για τη τιμη....

Διαφημίσεις

http://www.syrios.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=342&category_id=52&option=com_virtuemart&Itemid=3〈=el

εγω αυτη λεω να παρω.... μενω με ενοικιο ομως κ θα τη βαλω στο σπιτι!! εχει κ φουρνο!

Και εμείς αυτή έχουμε δει για να πάρουμε στα 350 ευρώ την βρήκαμε, είδαμε και για απλή χωρίς να ζεσταίνει καλοριφέρ και κάνει 300 περίπου η ίδια.

sobaprityfgw15modelprez.jpg

Αριάδνη μου, ξημερώνει γιατί σʼ έχω..

EcQXp3.png

μικρη ειναι αυτην ? ποσα τετραγωνικα σπιτι εχεισ ?

.....

tyfeonas καλησπερα σου και σε ολους στο φορουμ , ειμαι ενα βημα πριν την αγορα της thorma falun , σημερα λοιπον επικοινωνισα τηλεφωνικα με εταιρια απο θεσσαλονικη που διαθετη την σομπα για να προβω στην παραγγελια της , ομως οταν αναφερα οτι δεν εχω την δυνατοτητα να την συνδεσω να περνει εξωτερικο αερα , μου διαβεβεωσαν οτι η σομπα δεν θα δουλεψη σωστα . καπνιλα στο τζαμι , και μη σωστη καυση αρα και χαμηλη αποδοσης θερμοτητας .

Επισης με επισημαν οτι πελατης τους την δοκιμασε χωρις εξωτερικο αερα και εχει αυτα τα αποτελεσματα, ετσι αναγκαστικανε να βαλουν ενα μικρο βεντιλατέρ στην οπη για να στελνει αερα ....

Εφοσων ειναι τοσο σημαντικο τους λεω θα κανω καποια zickzac το σπιραλ που ειναι για των εξωτερικο αερα , περιπου 4 μετρα αποσταση θα γινει η τρυπα απο την σομπα και θα συνδεσω και το εξωτερικο αερα......Και ομως παλι με διαβεβεωσαν οτι δεν θα λειτουργησει σωστα , πρεπει να ειναι σε ευθεια διαταξη ο αγωγος και απεθειας απο το πισω μερος της σομπας να βγαινει κατευθειαν εξω .....:confused::confused::confused:

ψαχνωντας λοιπον στο google βρηκα την αναφορα του tyfeonas , των οποιο παρακαλω θερμα να με βοηθησει με την εμπειρια του στην συγεκριμενη σομπα... ευχαριστω....

φιλε εγω την εχω χωρις εξωτερικο αερα και δεν εχω τετοιο προβλημα.

καταρχην ο εξωτερικος αερας ειναι για να δουλευει ποιο σωστα ολη η διαταξη.

δηλαδη να παιρνει αερα απο εξω και να μην δημιουργει υποπιεση μεσα στο σπιτι.

αν βαλεις αερα απο εξω η φωτια δεν καιει τον αερα του σπιτιου και ετσι δεν εχεις το φαινομενο να μπαιζουν ελαχιστο κρυο αερα απο παραθυρα κτλ.

οσον αφορα το τζαμι , ειναι αυτοκαθαριζομενο.

δηλαδη αν μαυρισει μετα απο λιγο καιει την μαυριλα και καθαριζει.

ποτε μαυριζει?

αν βαλεις κακης ποιοτητας ξυλα η ξυλο που εχει πολυ καπνα (πευκο) και εχεις τον αερα κλειστο.

κατω ακριβως απο την πορτα εχει ενα μοχλο που κανονιζει ποσο αερα να ριξει στην φωτια. αν τον εχει κλειστο αρκετα και η σομπα δεν εχει ζεσταθει ακομα καλα θα κανει ατελη καυση και οι μαυριλα θα κολλησει στο τζαμι.

μολις ομως ζεσταθει καλα θα το καθαρισει το τζαμι γιατι θα καψει οτι εχει επανω.

οσον αφορα την καπνα , αυτες οι σομπες δεν ειναι για να την δουλευεις με ανοιχτη πορτα.

βαζεις ξυλα , βαζεις προσαναμα καλο την αναβεις και κλεινεις την πορτα με ανοιχτο τερμα τον αερα.

εφοσον παρει απο που θα σου καπνισει?

θα καπνισει με την πορτα κλειστη?

τωρα οταν πας να βαλεις ξυλα ξανα περιμενεις να σβησει η φωτια και να εχει καρβουνα απο τα ξυλά (η σομπα εχει ακομα μεγαλη θερμοκρασια δεν θα κρυωσεις , τα καρβουνα κρατανε κανενα μισαωρο την σομπα ζεστη)

οπως ειναι λοιπον τα καρβουνα βαζεις επανω ξυλο/α και κλεινεις την πορτα.

με το καρβουνο παλι δεν καπνιζει.

η μονη φορα που μπορει να εχεις θεμα ειναι να βαλεις ξυλα χωρις να εχεις πολυ καρβουνο η να βαλεις στην αρχη ξυλα αλλα να μην τα βαλεις σωστα και να μην αναψουν τα ξυλα.

εκει επειδη δεν παιρνει το ξυλο αλλα καρβουνιαζει καπνιζει και επειδη δεν εχει φλογα να τραβηξει τον αερα θα σου καπνισει ΑΝ ανοιξεις την πορτα.

μονο τοτε .

πιστευω ομως και σε ανοιχτο τζακι το ιδιο κανει.

βαλε σε ενα τζακι ενα ξυλο και σβηστο με νερο.

δεν θα ερθει η καπνα και μεσα στο σαλονι?

αφου δεν εχει φλογα να βγαλει ζεστο αερα επανω?

μικρη ειναι αυτην ? ποσα τετραγωνικα σπιτι εχεισ ?

το σπιτι ειναι καπου 75-80 τμ....

πηρε και μια φιλη μου σομπα γι αυτα τα τμ και τη καλυπτει... ζεσταινει μια χαρα και κανει κ καλο φαγητο!!

αρα νομιζω ειμαι ενταξει...

δηλ και με εναν τυπο που μιλησα μου ειπε αυτος ποια να παρω... αναλογα με τα τμ...

απλα σημερα που πηγαμε να τη κλεισουμε μας ειπαν σε 1ο μερες...

γινεται χαμος λεει με τις παραγγελιες....

Διαφημίσεις

Να πω στον φίλο ποιο πάνω ότι 550 ευρώ για ενργειακη σόμπα με φούρνο αλλά και μποιλερ νερού είναι παρά πολύ λίγα οπότε δεν είναι από τις top επιλογές.

Εφόσον όταν την αναβεις δεν κάθεσαι δίπλα σημαίνει ότι δεν έχει δίπλα τοιχωματα κτλ.

Προσοχή δεν λέω ότι δεν κανείς την δουλειά σου η ότι δεν κερδίζεις λεφτά από την χρήση της.

Σίγουρα όμως δεν έχει δευτερογενή καύση σε αυτά τα λεφτά.

Ήθελα και εγώ να την πάρω αυτήν (βουλγαρική δεν είναι ;) αλλά τελικά αποφάσισα να πάρω αυτήν που έχω τώρα. Όπως και να χει όμως γλυτωνεις λεφτά και αυτό είναι το βασικό.

Περιμεντε να δείτε του χρόνου τι έχει να γίνει με τις ξυλοσομπες που το πετρέλαιο θα έχει όσο το κίνησης.....

Αγαπητέ tyfeonas,

μπορείς σε παρακαλώ να με διευκολύνεις? Μένω Αθήνα νότια προάστια.

το μαγαζί που αγόρασες την Thoma Falun θα ήθελα.

σε ευχαριστώ. lonis

........MOY EIΠΑΝΕ ΟΤΙ Η ΤΗΟΜΑ ΑΚS-50 ΚΑΠΝΗΖΕΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΒΓΗ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΤΟ ΜΠΟΥΡΙ ΧΩΡΙΣ ΓΩΝΙΕΣ ΕΞΩ , ΔΗΛ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΤΑΒΑΝΙ , ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ? Η ΜΑΛΛΟΝ Ο ΠΩΛΗΤΗΣ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ? ΙΣΧΥΡΙΣΤΗΚΕ ΟΤΙ ΤΟΥ ΤΟΠΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ....

Ενημερωτικα θα σας αναφερω.

Στην Βουλγαρια υπαρχουν πολλοι παραγωγοι ξυλοσομπας. Μια απο τις παρωγωγικες μοναδε ειναι και η Prity.

Οποιος εχει τη δυνατοτητα να απισκεφθει μια απο τις δυο παρακατω πολεις, θα δει πολυ μεγαλη ποικιλια.

SANDANSKI και Gotse Delchev . Και στις δυο πολεις υπαρχουν απο δυο καταστηματα που πουλανε γενικα ειδη θερμανσης.(θερμαστρες ξυλου, θερμαστρες με pellet και καυστηρες ξυλου και pellet).

Οσο για τις τιμες? Πολλα ατομα που πηραν απο εκει, ειδανε τις διαφορες!

Και μια συμβουλη.

Αυτη την εποχη οποιος παει εκει για αγορα, ας εχει ετοιμο το μεταφορικο μεσον.

Και αποφυγετε το Σαββατο!

YΓ. Προσοχη στους εμπορους που ...παρκαρανε μεσα στο εδω φορουμ!

Σε αυτους που δεν τους ενδιαφερει αν μπορουν παρα πολλοι να πληρωσουν σε διπλη τιμη το ιδιο αντικειμενο!

Ενημερωτικα θα σας αναφερω.

Στην Βουλγαρια υπαρχουν πολλοι παραγωγοι ξυλοσομπας. Μια απο τις παρωγωγικες μοναδε ειναι και η Prity.

Οποιος εχει τη δυνατοτητα να απισκεφθει μια απο τις δυο παρακατω πολεις, θα δει πολυ μεγαλη ποικιλια.

SANDANSKI και Gotse Delchev . Και στις δυο πολεις υπαρχουν απο δυο καταστηματα που πουλανε γενικα ειδη θερμανσης.(θερμαστρες ξυλου, θερμαστρες με pellet και καυστηρες ξυλου και pellet).

Οσο για τις τιμες? Πολλα ατομα που πηραν απο εκει, ειδανε τις διαφορες!

Και μια συμβουλη.

Αυτη την εποχη οποιος παει εκει για αγορα, ας εχει ετοιμο το μεταφορικο μεσον.

Και αποφυγετε το Σαββατο!

YΓ. Προσοχη στους εμπορους που ...παρκαρανε μεσα στο εδω φορουμ!

Σε αυτους που δεν τους ενδιαφερει αν μπορουν παρα πολλοι να πληρωσουν σε διπλη τιμη το ιδιο αντικειμενο!

ρε φιλε ολα καλα αλλα αυτη που ειναι απο αθηνα πως θα πανε βουλγαρια?

ποιο πολλα θα χαλασουμε στις βενζινες.

μακαρι να μπορουσαμε.

εδω ξυλα θελουμε απο βουλγαρια και δεν βρισκουμε ακρη.

ρε φιλε ολα καλα αλλα αυτη που ειναι απο αθηνα πως θα πανε βουλγαρια?

ποιο πολλα θα χαλασουμε στις βενζινες.

μακαρι να μπορουσαμε.

εδω ξυλα θελουμε απο βουλγαρια και δεν βρισκουμε ακρη.

ΧΜΜΜΜΜΜΜΜ ΣΩΣΤΟΣ απισεισ για ξυλα βουλγαριασ εχω μαι ακρουλα αν ενδιαφερεστε αλλα δνε ξερω αν βολευη μεταφορικα για αθηνα μεχρι θεσαλλονικη με 85 ευρω τον τονο τα φερνουν τα ζαγαρια χαχαχαχα

.....

Διαφημίσεις

tyfeonas,

σωστο το της αποστασης,αλλα πιο πανω εγραψα:

Οποιος εχει τη δυνατοτητα να απισκεφθει μια απο τις δυο παρακατω πολεις.......

Μαμαλευτερακι,

εκανες πολυ καλα που εψαξες τα παντα πολυ δυναμικα!

Δικαιωθηκες και εξοικονομισες!

Καλησπέρα,

διαβάζω με πολύ ενδιαφέρον, όλα αυτά που γράφετε, μια και εμείς ψαχνόμαστε για πιο οικονομική λύση αντί του καλοριφέρ με πετρέλαιο.

Μια συνάδελφος μου είπε για επιτοίχια θέρμανση μαρμάρου, αυτό που διαφημίζει και η εκπομπή του "Με το Δεξί" πέρσι.

...

Αν θελεις να τα δωσεις στη ΔΕΗ! :(

Παντως ειναι ομορφα.

Φιλενάδα, επειδή κι εγώ είμαι από Καβάλα και ψάχνω κάτι παρόμοιο, μήπως θα μπορούσες να μας πεις από ποιό μαγαζί την πήρες? Βουλγάρικη είναι?

Προσπάθησα να σου στείλω PM αλλά έχεις πάρα πολλά μηνύματα. Αν θέλεις σβήσε μερικά για να μπορέσω να επικοινωνήσω.

Thanks! ;)

Συγνωμη. Στειλε τηλ να σε παρω.

ΧΜΜΜΜΜΜΜΜ ΣΩΣΤΟΣ απισεισ για ξυλα βουλγαριασ εχω μαι ακρουλα αν ενδιαφερεστε αλλα δνε ξερω αν βολευη μεταφορικα για αθηνα μεχρι θεσαλλονικη με 85 ευρω τον τονο τα φερνουν τα ζαγαρια χαχαχαχα

καλε ,θελω και εγω... μπορεις να ου πεις?????

1. Τέσσερα πράγματα στη ζωή δε γυρίζουν πίσω. Οι στιγμές που έζησες, οι πράξεις που έκανες, τα λόγια που είπες και οι ευκαιρίες που έχασες.

Λοιπον. Εχουμε 2 εβδομαδες που την αναψαμε τη σομπα μιας και εδω το βραδυ πεφτει ακομα και στους 3-4 βαθμους!. Σε πολυ μεγαλο σπιτι δεν κανει το σπιτι "ΦΟΥΡΝΟ" οπως λεμε αλλα κραταει μια θερμοκρασια περιπου 21-22 βαθμους. Εχουμε καταχαρει τον φουρνο που εκει ψηνω πλεον σε πηλινη γαστρα τα παντα! Χτες το βραδυ εκανα ρεβυθια!

Δεν καπνιζει καθολου, δε μυριζει καθολου, σε γενικες γραμμμες...ΣΩΘΗΚΑΜΕ! :D

Της φιλης μου η σομπα ειναι ιδια με τη δικια μου και συμπληρωνει σε λιγο 2 χρονια και ειναι μια χαρα.

Πηραμε και 5 τονους ξυλα Ελληνικα, σε παλετες με 520 ευρω και ελπιζουμε να κρατησουν για καμποσο καιρο.

annagrig1980,

τα ξυλα που πηρατε,ενδεχεται να σας βγαλουν την χρονια. Καλη η τιμη τους.

Επισης, πολυ καλη και η κιινηση σας για τον τον τροπο θερμανσης.

Τα περιπου χιλια και ευρω που εδωσες,θα ητανε θερμανση με πετρελαιο για εναν μηνα !

Μεσα στον φουρνο,μπορεις να κανεις πολλα φαγητα. Το οποιοδηποτε κρεας,γινεται σαν ...λουκουμι! Πατατες, φρυγανιες, καστανα κλπ. Θα τα ενεργοποιησεις ολα πιστευω.

Καλημέρα,

Είμαι καινούρια εδώ πέρα, αλλά τυχαία παρακολούθησα τη συζήτηση για τις σόμπες.

Ήθελα να ρωτήσω κάτι, αν δεν ενοχλώ. Διάβασα όλα όσα είπε ο tyfeonas, και έχω βάλει και εγώ στο μάτι τη falun, την οποία την είχα δει εδώ και ένα μήνα. Πήρα τηλέφωνο στον ίδιο που πρότεινε ο tyfeonas, ο οποίος μου είπε ότι κάνει 800 ευρώ η σόμπα, 200 η εγκατάσταση και 400 τα μπουριά, καπέλα κτλ. Δεν είναι κάπως πολλά; Μπορώ να ρωτήσω εσύ από πού και πόσο την πήρες;

Ευχαριστώ πολύ,

Της φιλης μου η σομπα ειναι ιδια με τη δικια μου και συμπληρωνει σε λιγο 2 χρονια και ειναι μια χαρα.

Δεν μας είπες τελικά η σόμπα αυτή είναι βουλγάρικη? Τι μάρκα είναι?

annagrig1980,

τα ξυλα που πηρατε,ενδεχεται να σας βγαλουν την χρονια. Καλη η τιμη τους.

Επισης, πολυ καλη και η κιινηση σας για τον τον τροπο θερμανσης.

Τα περιπου χιλια και ευρω που εδωσες,θα ητανε θερμανση με πετρελαιο για εναν μηνα !

Μεσα στον φουρνο,μπορεις να κανεις πολλα φαγητα. Το οποιοδηποτε κρεας,γινεται σαν ...λουκουμι! Πατατες, φρυγανιες, καστανα κλπ. Θα τα ενεργοποιησεις ολα πιστευω.

Ναι, ναι! Μολις εψησα πιπεροπιτα και ετοιμαζω καστανα! Δε θα χωραμε απο την πορτα αν συνεχισουμε ετσι!!! :lol::lol::lol:

Δεν μας είπες τελικά η σόμπα αυτή είναι βουλγάρικη? Τι μάρκα είναι?

Ειναι η ιδια που γραφουν τα πιο πολλα παιδια παραπανω. Η Prity με κρεμ επενδυση και φουρνο (θα σε παρω αυριο τηλ :wink: )

345_sulusobaprityfgw15_1238879684.jpg

Καλησπέρα,

παρακολουθώ το θέμα και έχω πιστεί πως τελικά από όλες τις απόψεις η ξυλόσομπα είναι το πιο οικονομικό μέσον για να ζεσταινόμαστε.

Ο άντρας μου θυμάται η σόμπα της γιαγιάς στο χωριό και λέει πως δεν είναι καλή λύση η σόμπα. Επίσης δεν έχω χώρο. Το σπίτι έχει καλοριφέρ και όλοι η τοίχοι έχουν η σώματα ή έπιπλα.

Αν καταφέρω και τον πείσω, που μπαινουν αυτές οι σόμπες (κάτω από παράθυρο, πχ., σε τι απόσταση από έπιπλα, δίπλα από σώμα καλοριφέρ κλπ.). Η έξοδος για την "καμινάδα" που πρέπει να γίνει, την κάνει ο τεχνικός;). Έχω μπερδευτεί λίγο για το τι πρέπει να γίνει, όταν κάποιος έχει καλοριφέρ στο σπίτι και θέλει να βάλει σόμπα.

Επίσης τι μαγαζια προτείνετε στον νομό Ηράκλειο/Κρήτης.

Ευχαριστώ για τη βοήθεια σας.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...