Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΞΥΛΟΣΟΜΠΕΣ??

miamama

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 629
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ξερει κανεις τη διαφορα εχουν οι ενεργειακες σομπες οι οποιες εχουν εξωτερικη παραχη αερα οποτε αναγκαστηκα ανοιγεις δυο τρυπες μια για τον καπνο και η αλλη για τον αερα απο αυτες που δεν εχουν εξωτερικο αερα ?

........Aν και καιρο εχει καποιος να γραψει , ρωταω εχω καταληξει σε δυο σομπες ατη Βουλγαρικη Prity FGR με φουρνο χωρις διπλα τοιχωματα στα 340 ευρω , και στην ΑΚS-50 Σλοβακικη με φουρνο και διπλα τοιχωματα στα 500 ευρω , εχει κανεις εμπειρια , γνωμη ? η κατι καλυτερο ?

Κάποια βοήθεια πάνω σε αυτό το θέμα κανεις?είμαστε στο 5o και εαν ανεβάσουμε μπουρί από το πλάι δίχως να περνάει μέσα από το μπαλκόνι του 6ου θα υπάρχει θέμα η πρέπει να πάρουμε την αδεια του?

ΥΓ δεν τα πάμε καθόλου καλά με τον 6ο!!

ΣΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ ΛΕΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΡΗΤΑ , ΟΤΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΕ ΑΛΛΗ ΚΑΠΝΟΔΟΧΟ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ , ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΧΩ ΔΕΙΑΒΑΣΕΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ Η ΣΟΜΠΑ ME PELET ΕΧΕΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΚΑΥΣΑΕΡΙΑ (ΜΑΥΡΙΛΑ) , Η ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΣΟΜΠΑ (ΔΕΝ ΞΕΡΩ,ΨΑΞΕ) , ΑΡΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΒΑΛΕΙΣ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΜΠΑΛΚΟΝΙ , ΚΑΤΩ ΔΗΛ ΑΠΟ ΤΟΥ 6ου , ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΒΓΑΙΝΕΙ ΕΚΤΟΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗς ΓΡΑΜΜΗΣ ΚΑΙ ΑΡΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΕ ΓΕΝΙΚΩΣ , ΑΡΑ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΝΤΟ ΣΤΟΝ ΟΡΟΦΟ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ ΝΑ ΣΤΕΡΕΩΘΕΙ ΣΕ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟ ΧΩΡΟ (ΔΗΛ ΤΟΙΧΟΣ ΠΡΟΣΟΨΗΣ) , ΚΑΙ ΘΕΟΣ ΒΟΗΘΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΚΟ ΓΕΙΤΟΝΑ.......ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΞΕΚΗΝΗΣΑ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΗΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΖΑΚΙ , ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ , ΝΑ ΦΕΡΩ ΚΑΙ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗς ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ , ΟΤΙ ΔΗΛ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΣΤΕΡΕΩΣΩ ΣΕ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟ ΧΟΡΟ (ΣΤΟ ΠΛΑΙ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕΣ),,,,,,

ξερει κανεις τη διαφορα εχουν οι ενεργειακες σομπες οι οποιες εχουν εξωτερικη παραχη αερα οποτε αναγκαστηκα ανοιγεις δυο τρυπες μια για τον καπνο και η αλλη για τον αερα απο αυτες που δεν εχουν εξωτερικο αερα ?

φιλε μου δεν ειναι υποχρεωτικο να κανεις τρυπα να περνει αερα απο εξω.

αν μπορεις την κανεις αν δεν μπορεις δουλευει και ετσι.

απλως ειναι ποιο σωστο να παιρνει αερα απο αλλα δεν σημαινει οτι δεν δουλευει.

Διαφημίσεις

........Aν και καιρο εχει καποιος να γραψει , ρωταω εχω καταληξει σε δυο σομπες ατη Βουλγαρικη Prity FGR με φουρνο χωρις διπλα τοιχωματα στα 340 ευρω , και στην ΑΚS-50 Σλοβακικη με φουρνο και διπλα τοιχωματα στα 500 ευρω , εχει κανεις εμπειρια , γνωμη ? η κατι καλυτερο ?

πηγαινε νατις δεις και τις δυο απο κοντα φιλε και οποια γεμισει το ματι παρε.

Εχω "ψηθει" τρομερα με την ιδέα την ξυλόσομπας γιατι το σπιτι μας ειναι αδυνατον να ζεσταθει τον χειμωνα με πετρελαιο εκτος και εαν διαθετουμε 600Ε τον μηνα μονο για θερμανση και παλι μιλαμε το πολυ 21 βαθμους.

Το κακο ειναι οτι ειμαστε σε οροφο αρα το μπουρι-καπνοδοχος δεν μπορουμε να το βγαλουμε εξω, ετσι δεν ειναι? Η μονη αλλη λυση που σκεφτομαστε ειναι να συνδεσουμε την ξυλοσομπα με μια καπνοδοχο τζακιου που περναει μεσα απο τον τοιχο απο τον κατω οροφο ( δεν λειτουργει ακομα το τζακι κατω αλλα ισως στο μελλον) και αυτο να βγαινει μετα στις καμιναδες κανονικα πανω απο την σκεπη. Ξερει κανεις εαν γινεται κατι τετοιο ?

μπορεις να το συνδεσεις απο οσο ξερω με καμιναδα που υπαρχει ηδη.

αν περναει απο κοντα μπορει να μπει μπουρι μεχρι εκει.

βεβαια καλυτερα θα σου πει καποιος που ασχολειται με καμιναδες.

πιστευω ομως οτι γινεται ανετα.

Αυτο! http://ecx.images-amazon.com/images/I/41gETpgKOKL._AA300_.jpg

eιναι απλα τελειο. Ευκολο στην τοποθετηση και ενω εχει στηριγματα για τον τοιχο, ειναι τοσοο σταθερο που δεν τα εβαλα.

Δυστυχως το αμαζον εδω και ενα μηνα περιπου δεν το στελνει πια. Ευτυχως προλαβα να το παραγγειλω για το τζακι αλλα αφου δε θα αναβουμε πια, το εβαλα στη σομπα.

http://www.amazon.co.uk/BabyDan-5616-2600-01-75-Premium-Hearth-Black/dp/B000KPOI7G/ref=lh_ni_t

ωραιο αλλα δεν εχω τοσο χωρο στο σημειο που την εχω.

μαλλον θα φτιαξω κατι παρομοιο.

παιδια επειδη πολλοι μου στελνουν pm αλλα δυστηχως τα βλεπω πολυ αργα απλα να ξαναπω οτι το μαγαζι που την πηρα εγω ειναι αυτο.

http://www.filippatos.gr/index2.html

εχει σχεδον ολες τις εταιρειες και απο οτι εμαθα ανοιξε μαγαζι και στην κεφαλλονια.

παντως γενικα ψαχτειτε με τις τιμες γιατι παιζουν πολυ.

εγω σε ακτινα 2 χιλιομετρων βρηκα τεραστιες διαφορες.

επισης ηθελα να ρωτησω εχει κανεις ακρη για ξυλα απο βουλγαρια με παραδοση αθηνα σε παλλετες?

αν καποιος/ποια απο βορεια ελλαδα εχει καμμια ακρη η κανενα τηλεφωνο ας μου στειλει ενα Pm.

ευχαριστω.

Καλησπέρα,

διαβάζω με πολύ ενδιαφέρον, όλα αυτά που γράφετε, μια και εμείς ψαχνόμαστε για πιο οικονομική λύση αντί του καλοριφέρ με πετρέλαιο.

Μια συνάδελφος μου είπε για επιτοίχια θέρμανση μαρμάρου, αυτό που διαφημίζει και η εκπομπή του "Με το Δεξί" πέρσι.

Γνωρίζει κανείς λεπτομέρειες, συμφέρει, συγκριτικά με τις σόμπες. Τι λέτε;

Κάτι πρέπει να κάνουμε και εμείς, οι τιμές του πετρελαίου είναι απαγορευτικές...

Διαφημίσεις

καλησπερα σε ολες και ολους.

ειδα το ποστ αυτο και ειπα να μοιραστω μερικα πραγματα σχετικα με τις ξυλοσομπες μιας και εβαλα προσφατα μια.

καταρχην οταν ολοι ακουμε ξυλοσομπα εχω στο μυαλο μας τις παλιες μαντεμενιες ξυλοσομπες τις γιαγιας.

ευτηχως τα πραγματα εχουν εξελιχθει απο τοτε αρκετα και οι σημερινες ξυλοσομπες δεν εχουν σχεση με τις παλαιοτερες.

οι διαφορες που υπαρχουν κυριως στις νεες ξυλοσομπες (εκτος απο τις αισθητικες) ειναι και ενεργειακες μιας και αρκετες εχουν συστηματα δευτερογενους καυσεως το οποιο καιει τα αερια που βγαζει το ξυλο με αποτελεσμα και να εκμεταλευεται τα ξυλα καλυτερα (καιει λιγοτερα) και να βγαζει σημαντικα λιγοτερο καπνο απο την καμιναδα.

ζεσταινει ανετα ενα μεσαιο σπιτι αρκει να τοποθετηθει καπου στο κεντρο , σιγουρα στο μερος που περναει τον περισσοτερο χρονο η οικογενεια σας , και το μονο κακο ειναι οτι πρεπει να εχετε τις εσωτερικες πορτες των δωματιων ανοιχτες ωστε να διαχεεται ο θερμος αερας σε ολα τα δωματια.

συνηθως αυτες οι σομπες συνοδευονται απο εναν βαθμο αποδοσης 67% κτλ.

εγω εχω αγορασει μια thorma fallun με αποδοση 82.3% ειναι δηλαδη ενεργειακης κλασης Α++ και τα καυσαερια που βγαζει δεν εχουν σχεση με τζακια κτλ.

καιει γυρω στο 1μισο κιλο ξυλο την ωρα αλλα στην πραγματικοτητα ειναι λιγοτερο μιας και το καρβουνο που μενει απο το ξυλο διατηρει την θερμοκρασια για αρκετη ωρα μετα.

τα ξυλα παιζουν σε τιμες γυρω στα 160 ευρω ο τονος που αν το υπολογισετε με 2 κιλα την ωρα ξυλο ειναι

0,16λεπτα του ευρω χ2ωρες0,32 λεπτα την ωρα επι 15 ωρες την ημερα= 4,8 ευρω την ημερα!!!

δεν καπνιζουνε μεσα στο σπιτι και ειναι ποιο καθαρες απο τζακι μιας και κλεινουν τελειως με την πορτα και το τζαμι που εχουν και εχουν σκαφακι για τις σταχτες.

εχουν διπλο τοιχωμα για ζεσταινουν τον αερα και να μπορεις να κατσεις διπλα τους χωρις να καιγεσαι.

δεν εχουν σχεση με τα παραδοσιακα τζακια που ζεσταινετε το πρωσοπο σου κι η πλατη σου παγωνει.

καμμια σχεση.

ενα παραδοσιακο τζακι εχει αποδοση 8% ενω μια ξυλοσομπα ενεργειακη τουλαχιστον 70% δηλαδη μπορει να ζεστανει οσο 6 αντοιστιχα τζακια με τα ιδια ξυλα.

δεν καινε οπως τα παραδοσιακα τζακια γιατι εχουν διακοπτη που ελεγχετε την καυση.

ενω παραδοσιακο τζακι μπορει να καψει μεχρι και 7 τονους σε μια σεζον.

αυτες οι σομπες 2μιση τονους το πολυ και μιλαμε για βαρυ χειμωνα.

τα αρνητικα ειναι οτι δεν μπορεις να ζεσταινεις νερο για μπανιο κτλ .

και οτι τα ξυλα που θα αγορασετε θα πρεπει να ειναι σε μικρο μεγεθος

30 εκατοστα περιπου μακρος (αν ζητησετε για σομπα απο τον ξυλεμπορα θα εχει)

παντως το να το βαλεις παραλληλα με το καλοριφερ (δηλαδη να υπαρχει καλοριφερ το οποιο θα αναβει και η ξυλοσομπα να διατηρει για πολυ ωρα την θερμοκρασια ) θα σας γλυτωσει πολλα λεφτα απο το πετρελαιο μιας και το καλοριφερ θα αναβει πολυ λιγοτερο (για να μην πω καθολου)

προσωπικα πριν την παρω και η γυναικα μου αλλα και τα κοντινα συγγενικα προσωπα ειχαν αμφιβολιες αλλα πιστεψτε τωρα αρεσει σε ολους για να μην πω οτι το σκεφτονται και αυτοι.

εγω εχω παρει αυτην εδω

http://ruprom-image.s3.amazonaws.com/325036_w640_h640_3_1.jpg

η οποια ειναι η καλυτερη που μπορειτε να βρειτε στην ελλαδα με λογικα λεφτα 700 ευρω αλλιως υπαρχουν εταιρειες που για καλη ποιοτητα θα σας ζητησουν μεχρι και 2000 ευρω!!!

υπαρχουν και αρκετες φτηνες 200 εως 600 ευρω αλλα δυσκολα θα βρειτε καλη ποιοτητα σε αυτη την τιμη.

εγω το εψαξα παρα πολυ και κατεληξα σε αυτην.

υπαρχουν και ισπανικες με φουρνο οι οποιες εχουν συστημα το οποιο βγαζει την μυρωδια του φαγητου απο το μπουρι με αποτελεσμα να μην μυριζει το δωματιο .

επειδη το εχω ψαξει παρα πολυ το θεμα με τιμες κτλ

εχω καταληξει σε καποιες εταιρειες.

αν οντως ενδιαφερεστε μπορω να σας γραψω ποιες προτεινω αλλα και μαγαζι ωστε να τις παρετε φτηνα γιατι η τιμες διαφοροποιουνται σημαντικα απο καταστημα σε καταστημα δυστηχως.

επισης να αναφερω οτι δεν ειμαι εμπορος ουτε εχω καποιο κερδος απο ολες τις παραπανω πληροφοριες που σας εδωσα.

απλα αναφερω την εμπειρια μου .

μηπωσ μπορεισ να μου δωσεισ τηλ.η τισ εταιρεισ για να ρωτησω;

http://www.casa-energy.gr

ρίξτε μια ματιά κι εδώ. Ψάχνοντας βρήκα τις καλύτερες τιμές στην αγορά και μεγάλη ποικιλία!!:-D

εξημερώνεις την φαντασία ενός παιδιού?

αυτόματα του στερείς δεξιότητες,δημιουργικότητα,ελευθερία έκφρασης..δηλαδή τα πάντα.

pregnant-1437368400z0z1440306000z0.png

Παιδιά υπάρχει και άλλη λύση .Υπάρχει και ο διπλός λέβητας (λέβητας pellet) να το πώ απλά που καίει και πετρέλαιο και ξύλα .και το απότέλεσμα είναι το ίδιο στη θέρμανση και δεν χρειάζετε τρύπες ή οτιδήποτε άλλο.

Παιδιά υπάρχει και άλλη λύση .Υπάρχει και ο διπλός λέβητας (λέβητας pellet) να το πώ απλά που καίει και πετρέλαιο και ξύλα .και το απότέλεσμα είναι το ίδιο στη θέρμανση και δεν χρειάζετε τρύπες ή οτιδήποτε άλλο.

εμεις εχουμε λεβητα πελλετ ξυλου δεν εχει καμια σχεση με το πετρελαιο.

για το λεβητα πετρελαιου ξερω οτι μπορεις να βαλεις καυστηρα πελλετ αλλα δεν θα εχει καλη αποδοση.

πετρελαιο και ξυλο δεν υπαρχει.

Τα τρία θεμέλια της ζωής είναι:

να έχεις κάτι να κάνεις, κάτι να αγαπάς, και κάτι να ελπίζεις.

Διαφημίσεις

φιλε μου δεν ειναι υποχρεωτικο να κανεις τρυπα να περνει αερα απο εξω.

αν μπορεις την κανεις αν δεν μπορεις δουλευει και ετσι.

απλως ειναι ποιο σωστο να παιρνει αερα απο αλλα δεν σημαινει οτι δεν δουλευει.

tyfeonas καλησπερα σου και σε ολους στο φορουμ , ειμαι ενα βημα πριν την αγορα της thorma falun , σημερα λοιπον επικοινωνισα τηλεφωνικα με εταιρια απο θεσσαλονικη που διαθετη την σομπα για να προβω στην παραγγελια της , ομως οταν αναφερα οτι δεν εχω την δυνατοτητα να την συνδεσω να περνει εξωτερικο αερα , μου διαβεβεωσαν οτι η σομπα δεν θα δουλεψη σωστα . καπνιλα στο τζαμι , και μη σωστη καυση αρα και χαμηλη αποδοσης θερμοτητας .

Επισης με επισημαν οτι πελατης τους την δοκιμασε χωρις εξωτερικο αερα και εχει αυτα τα αποτελεσματα, ετσι αναγκαστικανε να βαλουν ενα μικρο βεντιλατέρ στην οπη για να στελνει αερα ....

Εφοσων ειναι τοσο σημαντικο τους λεω θα κανω καποια zickzac το σπιραλ που ειναι για των εξωτερικο αερα , περιπου 4 μετρα αποσταση θα γινει η τρυπα απο την σομπα και θα συνδεσω και το εξωτερικο αερα......Και ομως παλι με διαβεβεωσαν οτι δεν θα λειτουργησει σωστα , πρεπει να ειναι σε ευθεια διαταξη ο αγωγος και απεθειας απο το πισω μερος της σομπας να βγαινει κατευθειαν εξω .....:confused::confused::confused:

ψαχνωντας λοιπον στο google βρηκα την αναφορα του tyfeonas , των οποιο παρακαλω θερμα να με βοηθησει με την εμπειρια του στην συγεκριμενη σομπα... ευχαριστω....

καλησπερα σε ολες και ολους.

ειδα το ποστ αυτο και ειπα να μοιραστω μερικα πραγματα σχετικα με τις ξυλοσομπες μιας και εβαλα προσφατα μια.

καταρχην οταν ολοι ακουμε ξυλοσομπα εχω στο μυαλο μας τις παλιες μαντεμενιες ξυλοσομπες τις γιαγιας.

ευτηχως τα πραγματα εχουν εξελιχθει απο τοτε αρκετα και οι σημερινες ξυλοσομπες δεν εχουν σχεση με τις παλαιοτερες.

οι διαφορες που υπαρχουν κυριως στις νεες ξυλοσομπες (εκτος απο τις αισθητικες) ειναι και ενεργειακες μιας και αρκετες εχουν συστηματα δευτερογενους καυσεως το οποιο καιει τα αερια που βγαζει το ξυλο με αποτελεσμα και να εκμεταλευεται τα ξυλα καλυτερα (καιει λιγοτερα) και να βγαζει σημαντικα λιγοτερο καπνο απο την καμιναδα.

ζεσταινει ανετα ενα μεσαιο σπιτι αρκει να τοποθετηθει καπου στο κεντρο , σιγουρα στο μερος που περναει τον περισσοτερο χρονο η οικογενεια σας , και το μονο κακο ειναι οτι πρεπει να εχετε τις εσωτερικες πορτες των δωματιων ανοιχτες ωστε να διαχεεται ο θερμος αερας σε ολα τα δωματια.

συνηθως αυτες οι σομπες συνοδευονται απο εναν βαθμο αποδοσης 67% κτλ.

εγω εχω αγορασει μια thorma fallun με αποδοση 82.3% ειναι δηλαδη ενεργειακης κλασης Α++ και τα καυσαερια που βγαζει δεν εχουν σχεση με τζακια κτλ.

καιει γυρω στο 1μισο κιλο ξυλο την ωρα αλλα στην πραγματικοτητα ειναι λιγοτερο μιας και το καρβουνο που μενει απο το ξυλο διατηρει την θερμοκρασια για αρκετη ωρα μετα.

τα ξυλα παιζουν σε τιμες γυρω στα 160 ευρω ο τονος που αν το υπολογισετε με 2 κιλα την ωρα ξυλο ειναι

0,16λεπτα του ευρω χ2ωρες0,32 λεπτα την ωρα επι 15 ωρες την ημερα= 4,8 ευρω την ημερα!!!

δεν καπνιζουνε μεσα στο σπιτι και ειναι ποιο καθαρες απο τζακι μιας και κλεινουν τελειως με την πορτα και το τζαμι που εχουν και εχουν σκαφακι για τις σταχτες.

εχουν διπλο τοιχωμα για ζεσταινουν τον αερα και να μπορεις να κατσεις διπλα τους χωρις να καιγεσαι.

δεν εχουν σχεση με τα παραδοσιακα τζακια που ζεσταινετε το πρωσοπο σου κι η πλατη σου παγωνει.

καμμια σχεση.

ενα παραδοσιακο τζακι εχει αποδοση 8% ενω μια ξυλοσομπα ενεργειακη τουλαχιστον 70% δηλαδη μπορει να ζεστανει οσο 6 αντοιστιχα τζακια με τα ιδια ξυλα.

δεν καινε οπως τα παραδοσιακα τζακια γιατι εχουν διακοπτη που ελεγχετε την καυση.

ενω παραδοσιακο τζακι μπορει να καψει μεχρι και 7 τονους σε μια σεζον.

αυτες οι σομπες 2μιση τονους το πολυ και μιλαμε για βαρυ χειμωνα.

τα αρνητικα ειναι οτι δεν μπορεις να ζεσταινεις νερο για μπανιο κτλ .

και οτι τα ξυλα που θα αγορασετε θα πρεπει να ειναι σε μικρο μεγεθος

30 εκατοστα περιπου μακρος (αν ζητησετε για σομπα απο τον ξυλεμπορα θα εχει)

παντως το να το βαλεις παραλληλα με το καλοριφερ (δηλαδη να υπαρχει καλοριφερ το οποιο θα αναβει και η ξυλοσομπα να διατηρει για πολυ ωρα την θερμοκρασια ) θα σας γλυτωσει πολλα λεφτα απο το πετρελαιο μιας και το καλοριφερ θα αναβει πολυ λιγοτερο (για να μην πω καθολου)

προσωπικα πριν την παρω και η γυναικα μου αλλα και τα κοντινα συγγενικα προσωπα ειχαν αμφιβολιες αλλα πιστεψτε τωρα αρεσει σε ολους για να μην πω οτι το σκεφτονται και αυτοι.

εγω εχω παρει αυτην εδω

http://ruprom-image.s3.amazonaws.com/325036_w640_h640_3_1.jpg

η οποια ειναι η καλυτερη που μπορειτε να βρειτε στην ελλαδα με λογικα λεφτα 700 ευρω αλλιως υπαρχουν εταιρειες που για καλη ποιοτητα θα σας ζητησουν μεχρι και 2000 ευρω!!!

υπαρχουν και αρκετες φτηνες 200 εως 600 ευρω αλλα δυσκολα θα βρειτε καλη ποιοτητα σε αυτη την τιμη.

εγω το εψαξα παρα πολυ και κατεληξα σε αυτην.

υπαρχουν και ισπανικες με φουρνο οι οποιες εχουν συστημα το οποιο βγαζει την μυρωδια του φαγητου απο το μπουρι με αποτελεσμα να μην μυριζει το δωματιο .

επειδη το εχω ψαξει παρα πολυ το θεμα με τιμες κτλ

εχω καταληξει σε καποιες εταιρειες.

αν οντως ενδιαφερεστε μπορω να σας γραψω ποιες προτεινω αλλα και μαγαζι ωστε να τις παρετε φτηνα γιατι η τιμες διαφοροποιουνται σημαντικα απο καταστημα σε καταστημα δυστηχως.

επισης να αναφερω οτι δεν ειμαι εμπορος ουτε εχω καποιο κερδος απο ολες τις παραπανω πληροφοριες που σας εδωσα.

απλα αναφερω την εμπειρια μου .

Στείλε μου σε παρακαλώ τα μαγαζιά με τις ισπανικές σόμπες με φούρνο, καθώς και το που πήρες την δική σου. Ευχαριστώ.

Πιο φτηνα την πηρες εσυ. 380! Μια χαρα! :D

Ο φουρνος δεν επηρεαζει την αποδοση αν ειναι κλειστος.

Το σπιτι ειναι μεγαλο αλλα και της φιλης μου που εχει ακριβως την ιδια, ειναι 170 τ.μ και το ζεσταινει ολο.

Επισης το καλο που εχει ειναι οτι δεν καπνιζει καθολου αλλα θελει προσοχη στα ξυλα να ειναι στεγνα, γιατι αυτου του τυπου λερωνονται πολυ ευκολα οι σωληνες και θελουν συχνα καθαρισμα. Αυτο για την κρεβατοκαμαρα θεωρω οτι ειναι μειον γιατι το καθαρισμα βγαζει πολυ βρωμια.

Επισης αυτες οι σομπες νομιζω οτι το πιο σωστο ειναι να μπαινουν σε ενα μεγαλο χωρο του σπιτιου γιατι εκπεμπουν απιστευτη θερμοτητα στο χωρο που βρισκονται. Στην κρεβατοκαμαρα θα θελετε ανοικτα παραθυρα για να κοιμηθειτε.

Φιλενάδα, επειδή κι εγώ είμαι από Καβάλα και ψάχνω κάτι παρόμοιο, μήπως θα μπορούσες να μας πεις από ποιό μαγαζί την πήρες? Βουλγάρικη είναι?

Προσπάθησα να σου στείλω PM αλλά έχεις πάρα πολλά μηνύματα. Αν θέλεις σβήσε μερικά για να μπορέσω να επικοινωνήσω.

Thanks! ;)

Οι βουλγάρικες σόμπες εχουν την επωνυμια PRITY.Aυτή την στιγμή είναι οτι οικονομικό υπάρχει τουλάχιστον εδώ στα βόρια!!!Τι να κάνουμε έτσι που μας το πάνε το πετρέλαιο θα βάλουμε ξυλόσομπες στα διαμερίσματα!!!

Εγώ πάντως ενδιαφέρομαι γιαυτήν με φούρνο να φτιάχνουμε και το φαγητό μας μιάς και θα αυξηθεί και η τιμή της κιλοβατόρας αν βέβαια θα έχουμε να πληρώσουμε και το λογαριασμο της ΔΕΗ. icon7.gifhttp://www.prity-gr.com/products/products.php?lang=bg&productid=42

Οι βουλγάρικες σόμπες εχουν την επωνυμια PRITY.Aυτή την στιγμή είναι οτι οικονομικό υπάρχει τουλάχιστον εδώ στα βόρια!!!Τι να κάνουμε έτσι που μας το πάνε το πετρέλαιο θα βάλουμε ξυλόσομπες στα διαμερίσματα!!!

Εγώ πάντως ενδιαφέρομαι γιαυτήν με φούρνο να φτιάχνουμε και το φαγητό μας μιάς και θα αυξηθεί και η τιμή της κιλοβατόρας 16% αν βέβαια θα έχουμε να πληρώσουμε και το λογαριασμό της ΔΕΗ μαζί με τα χαράτσια. icon7.gifhttp://www.prity-gr.com/products/products.php?lang=bg&productid=42

ΥΓ.Πρίν καιρό που πήγα Βουλγαρία έβλεπα τα μπουριά να βγαίνουν από τα διαμερίσματα και λέω κοίτα πως ζούνε αυτοί οι άνθρωποι σε ασοβάτιστα σπίτια...........

Εμεις πηραμε λεβιτα για ξυλα με 400? απο βουλγαρια.Περσι ειχαμε και εμεις σομπα αλλα δεν μας φτανει για ολο το σπιτι και τωρα με το μωρο πηραμε λεβιτα

aRjHp3.pngiD6Np3.png

http://prity-gr.com/products/products.php?lang=bg&productid=38# παραλαβαμε αυο εδω το θεριο χτεσ απο βουλγαρια το σαββατο θα ερθει ο μαστορασ να την τοπεθετησουμε ωρε τεραστια ειναι

.....

http://prity-gr.com/products/products.php?lang=bg&productid=38# παραλαβαμε αυο εδω το θεριο χτεσ απο βουλγαρια το σαββατο θα ερθει ο μαστορασ να την τοπεθετησουμε ωρε τεραστια ειναι

29 kw είναι τεράστια απόδοση! Είναι μεγάλο το σπίτι σας? Θα την συνδέσετε με καλοριφέρ?

29 kw είναι τεράστια απόδοση! Είναι μεγάλο το σπίτι σας? Θα την συνδέσετε με καλοριφέρ?

αυτα θελω να κουω τεραστια αποδοση ειναι 100 -120 τετραγωνικα φουρνοσ θελω να γινει εδω μεσα αχχαχαχα ναι θα την συνδεσουμε με καλορυφερ προχοση ομωσ στα μαστορια κοριτσια - αγορια γιατι δνε βαζουν πανω υλικα κ μην κανουν μπαμ ηρθε σημερα ενασ απο δω να παρω κ μια δευτερη τιμη κ μου λεει 170 ο κυκλοφωριτησ κ 150 εγω κ ειμαστε οκ δεν με αρεσε οπωσ με τα ειπε κ ξανα τηλ στον γνωστο μου κ λεω γιατι πουλακι μου εσυ 700 ευρω ενω ο αλλοσ 320 ? κ μου ειπε τι θα βαλει εκενοσ κ λεωωωωωωωω 700 θα δωσω για τν ασφαλια μου κ την απαοδοση τησ ....:-D:grin::-D

.....

εγω εδω γιατι δε βλεπω καμια σομπα;;;

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...