Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΞΥΛΟΣΟΜΠΕΣ??

miamama

Recommended Posts

Να σου πω εγώ. ;)

Στο εγχειρίδιο της δικής μου ξυλόσομπας γράφει ότι το μαύρισμα αυτό είναι κατά κάποιο τρόπο φυσιολογικό κ δεν το αποφεύγεις. Αλλά βοηθάει λίγο αν, τα ξύλα που τοποθετείς, να τα τοποθετείς έτσι ώστε να μην είναι η κομμένη μεριά τους στραμμένη προς το τζάμι γιατί απο'κει βγαίνουν περισσότεροι ατμοί.

Θα πατήσεις πάνω στο όνομα σου κ θα μπεις στη σελίδα του προφίλ σου. Εκεί γράφει "δημοσιεύσεις". Θα το πατήσεις και μετά θα πατήσεις το "αναζήτηση μυνημάτων απο τον/την... ". Θα σου βγάλει όλα τα μυνήματα που έχεις γράψει μέσα στο φόρουμ. Ελπίζω να βοήθησα!!!

:Dευχαριστώ!:-D

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 629
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Γεια σε ολους και καλο χειμωνα.

Παρακολουθώ καιρό την κουβέντα σας και έχω μάθει πολλά.

Έχω τοποθετήσει prity fgw 18 και είμαι ευχαριστημένος. Να δούμε φετος πως θα μας παει

καλησπέρα tsimpas,

φαίνεσαι γνώστης... θέλω να ρωτήσω το εξής, βάλαμε ενεργειακό τζάκι - σύνδεση με καλοριφέρ, πρώτη χρονιά φέτος...

προς το παρών μια χαρά, αλλά δεν κάνει και κρύο... αλλά έχουμε ένα θέμα, λερώνουν πολύ τα τζάμια... υγροποίηση? καπνός που δεν φεύγει? συνδυασμός?

έχεις καμιά ιδέα τι φταίει και πως λύνεται?

Yγρά ξύλα ή/και έλλειψη αέρα καύσης.

Γεια σας!! τωρα που αρχιζει να χαλαει ο καιρος αρχιζω και αγχωνομαι!!

μεχρι τωρα με λιγα ξυλα το σπιτι ειχε μια θερμοκρασια 22-25 βαθμους στον εννιαιο χωρο

και 18-19 στα υπνοδωματια,

λετε αν πεσει πολυ η θερμοκρασια και φυσικα βαζω πιο πολλα ξυλα να καταφερω να ζεστανω το σπιτι με την σομπα η δεν το γλιτωνω το πετρελαιο φετος???

η λετε να παρω και εναν θερμοπομπο για το πιο μακρυνο δωματιο να το εχω σταθερα στους 18-20 να διατηρω την θερμοκρασια εκει??

YQzpp2.png

Το αγγελουδακι μας !!!!!!

aLLhp2.png

Τα μωρακια μου!!!

• 2 εβδομάδες μετά...
Γεια σε ολους και καλο χειμωνα.

Παρακολουθώ καιρό την κουβέντα σας και έχω μάθει πολλά.

Έχω τοποθετήσει prity fgw 18 και είμαι ευχαριστημένος. Να δούμε φετος πως θα μας παει

τελεια αααα ααααα

Διαφημίσεις

Γεια σας!! τωρα που αρχιζει να χαλαει ο καιρος αρχιζω και αγχωνομαι!!

μεχρι τωρα με λιγα ξυλα το σπιτι ειχε μια θερμοκρασια 22-25 βαθμους στον εννιαιο χωρο

και 18-19 στα υπνοδωματια,

λετε αν πεσει πολυ η θερμοκρασια και φυσικα βαζω πιο πολλα ξυλα να καταφερω να ζεστανω το σπιτι με την σομπα η δεν το γλιτωνω το πετρελαιο φετος???

η λετε να παρω και εναν θερμοπομπο για το πιο μακρυνο δωματιο να το εχω σταθερα στους 18-20 να διατηρω την θερμοκρασια εκει??

πωσ παει?

πωσ παει?

με το καιρο οπως ειναι τωρα δηλαδη 0-8 την ημερα και εως -5 το βραδυ ειμαστε μια χαρα,

το βραδυ βαζουμε ξυλα στις 11-12 πριν κοιμηθουμε

κατα της 2:30-3

και κατα της 6:30 που φευγω εγω για δουλεια και η θερμοκρασια στην κρεβατοκαμαρα δεν πεφτει κατω απο 18,

τωρα δεν ξερω τι θα γινει αργοτερα που θα πεφτει πιο πολυ το βραδυ :?

καλου κακου παραγγειλα εναν θερμοπομπο να βαλω στο δωματιο να τον εχω στο 18-20 να κραταει την ζεστη !!

YQzpp2.png

aLLhp2.png

Τα μωρακια μου!!!

Γεια σας και απο εμένα και καλό χειμώνα!!! Φέτος αγόρασα αυτην εδω τη σομπα prity w18 http://www.epipla-diakosmos.gr/eksoterikou-xorou/ksulosompes-sompes-Pellet/ksulosompes-me-fourno/ksulosompes-PRITY-me-fourno-kai-mpoiler-AS-PB-FGW18R-ksulosompes-PRITY-me-fourno-kai-mpoiler-AS-PB-FGW18R/flypage.tpl/index.html η οποία εμενα στοιχισε 650 ευρώ, οι σωλήνες που πήραμε κανανε γυρω στα 50 ευρω. Την βάλαμε στον ενιαιο χώρο, ολο το σπιτι μας ειναι 122 τ.μ. μαζι με τα μπαλκονια. Ο υδραυλικος, ο ηλεκτρολογος και τα υλικά που χρειαστηκαν για να συνδεθει στα καλοριφερ στοιχισαν 600 ευρω. Συνολο ολα μαζι! 1.300 ευρω. Την σομπα την εχουμε αναψει ηδη πολλες φορες μιας και εκει που μενουνε κανει κρυο, εχει παρα πολυ καλη αποδοση, ζεσταινει ολο το σπιτι, εκει που την εχουμε βαλει εχουμε κλεισει τα σωματα, εχουμε ζεστο νερο και φυσικα ψηνει τελεια φαγητα και το σημαντικοτερο δεν καπνιζει. Δεν θελω να θεωρησετε οτι κανω διαφημιση, τυχαια διαλεξα και το σαιτ που σας την δειχνω, απλα ηθελα να πω οτι ειμαι ευχαρτιστημενη με το προιον αυτο.

και η δικια μας σομπα συνδεετε με τα καλοριφερ αλλα φοβομαστε γιατι μας ειπαν οτι οι σωληνες εδω που νοικιαζουμε (στα καλοριφερ του σπιτιου) ειναι πολυ μικροι και θα εχουμε προβλημα αν συνδεσουμε την σομπα, ξερεις τιποτα πανω σε αυτο???

YQzpp2.png

aLLhp2.png

Τα μωρακια μου!!!

και η δικια μας σομπα συνδεετε με τα καλοριφερ αλλα φοβομαστε γιατι μας ειπαν οτι οι σωληνες εδω που νοικιαζουμε (στα καλοριφερ του σπιτιου) ειναι πολυ μικροι και θα εχουμε προβλημα αν συνδεσουμε την σομπα, ξερεις τιποτα πανω σε αυτο???

lene xazomares κι εγω σε καλοριφερ με tuborama την εχω σαυνδεσει κανενα προβλημα μην το καθυστερεισ και κρυωνεισ

α και μην ξεχνατε το τζαμι καθαριζετε με βρεγμενο χαρτακι και σταχτη αψογα τιποτε αλλο πιο οικολογικο εεεε

λοιπόν παρακολουθώ το θέμα ανελειπώς, αν και εγώ την επιλογή μου την έκανα πια - τελικά εστία που συνδέεται με καλοριφέρ, και θα σπάσουμε και θα ξαναχτίσουμε το τζάκι από την αρχή:o! την εστία την αγόρασα από ελλάδα, αν και skladova, καθώς βρήκα έλληνα έμπορα με περσυνές - φτηνότερες τιμές, την στιγμή που στην βουλγαρία πουλούσαν 250 ευρώ πάνω...

του χρονου τον χειμώνα θα σας πω εντυπώσεις...

και ηθρε ο χειμωνας...

σημερα παγετος εδω...

και μεσα.... τι ωραια ζεστουλα...

πηραμε την εστια, και αν και με κακη μονωση, χωρις κεραμοσκεπη με πλακα, 120 τετραγωνικα στην μεση του πουθενα, με ακατοικητο απο κατω, και παραθυρα στις 4 πλευρες

και την εγκατασταση και τον κυκλοφορητη στο ισογειο (το νερο ταξιδευει τουλαχιστον 25 μετρα μεχρι να ξαναμπει στο συστημα)

ζεσταθηκαμε!

το βραδυ σβηνει γυρω στις μια, και προς το παρων το πρωι στις 8 δεν εχει πεσει κατω απο 18...

μονο που τρωει, ειναι φαγανη, οταν το βραδυ καιει πολλες ωρες, τα ρουφαει τα ξυλα που ριχνουμε, και ας εχουμε τους αερηδες κλειστους...

κάναμε και αερόθερμο... πολυ βοηθαει, βγαζει ζεστο αερα και ζεσταινει πολυ...

το νερο για το μπανιο βεβαια δεν φτανει και για τους 4.. 1 ενηλικα και ενα μωρο ομως οκ!

και ευχομαι να ζησει χρονια πολλα! (όπως και μεις, στην ελλαδα)!

s-age.png

Διαφημίσεις

lene xazomares κι εγω σε καλοριφερ με tuborama την εχω σαυνδεσει κανενα προβλημα μην το καθυστερεισ και κρυωνεισ

α και μην ξεχνατε το τζαμι καθαριζετε με βρεγμενο χαρτακι και σταχτη αψογα τιποτε αλλο πιο οικολογικο εεεε

μια και τα συνδεσες πεσμου τι χρειαστηκε???

συνδεσεσ την σομπα με σωμα καλοριφερ η κατευθειαν με τον λεβητα??

εμεις μενουμε στον 1ο οροφο ο λεβητας ειναι στο υπογειο

μας ειπαν οτι χρειαζετε ενας κυκλοφορητης,μια σκαστρα ( να τρυπισουμε πισω απο την σομπα να βγαλουμε την σκαστρα στην αυλη )

η σομπα ειναι κοντα σε ενα σωμα αν την συνδεσουμε με αυτο λες να εχουμε προβλημα???

YQzpp2.png

aLLhp2.png

Τα μωρακια μου!!!

μια και τα συνδεσες πεσμου τι χρειαστηκε???

συνδεσεσ την σομπα με σωμα καλοριφερ η κατευθειαν με τον λεβητα??

εμεις μενουμε στον 1ο οροφο ο λεβητας ειναι στο υπογειο

μας ειπαν οτι χρειαζετε ενας κυκλοφορητης,μια σκαστρα ( να τρυπισουμε πισω απο την σομπα να βγαλουμε την σκαστρα στην αυλη )

η σομπα ειναι κοντα σε ενα σωμα αν την συνδεσουμε με αυτο λες να εχουμε προβλημα???

ΟΧΙ ΕΓΩ ΕΤΣΙ ΕΚΑΝΑ ΕΒΑΛΑ ΚΙ ΕΝΑ ΚΑΖΑΝΑΚΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟ ΤΟ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ

Να μοιραστώ και εγώ την εμπειρία μου μαζί σας. Φέτος εγκαταστήσαμε έναν ξυλολέβητα ισχύος 60.000 θερμίδων και έχουμε ειλικρινά σωθεί. Ζεσταίνει πανεύκολα ένα τρίπατο σπίτι 180 τετρ.μ. με 22-24 βαθμούς σε κάθε όροφο. Όποιος μένει σε αυτόνομο σπίτι - μεζονέτα και έχει αποθηκάκι για λεβητοστάσιο, ο ξυλολέβητας πολύ απλά μπαίνει στη θέση του υπάρχοντος λέβητα πετρελαίου, και ούτε βρωμιές δεν έχεις στο σπίτι, ούτε μπουριά. Ο μόνος μπελάς είναι που πρέπει να πας 3-4 φορές μέσα στο βράδυ για να τον παρακολουθείς και να συμπληρώνεις ξύλα. Όμως, το τελευταίο γέμισμα στις 11 το βράδυ, κρατάει το σπίτι ζεστό μέχρι το πρωί. Μα μια γλυκιά ζέστη, ρε παιδιά, κυκλοφοράμε στο σπίτι χωρίς κάλτσες. Ελπίζουμε να βγάλουμε το χειμώνα με 7-8 τόνους ξύλα, και να έχουμε έτσι μια τεράστια οικονομία σε σχέση με το πετρέλαιο. Ένα άλλο πλεονέκτημα - αν έχετε αυλή και μπορείτε να παίρνετε μεγάλες ποσότητες ξυλείας, σαφώς απολαμβάνετε και καλύτερες τιμές ανά τόνο.

793cp3.png

ΟΧΙ ΕΓΩ ΕΤΣΙ ΕΚΑΝΑ ΕΒΑΛΑ ΚΙ ΕΝΑ ΚΑΖΑΝΑΚΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟ ΤΟ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ

η διαμετρος του σωληνα που βγαινει απο την σομπα ειναι ιδια με την διαμετρο του σωληνα των καλοριφερ??

εμας ειναι περιπου μισος ο σωληνας του καλοριφερ.

οσο για τον ξυλολεβητα μακαρι να δεχοταν ο ιδιοκτητης να βαλουμε , αλλα δεν τον θελει λεει ... τι να πεισ

YQzpp2.png

aLLhp2.png

Τα μωρακια μου!!!

Καλημέρα και από εμένα!

Βρήκα το topic που έχετε ανοίξει ενώ έψαχνα να βρω λύση σε ένα θέμα που έχει προκύψει με την ξυλόσομπα που πήραμε πρόσφατα.

Το πρόβλημα λοιπόν είναι ότι όταν κάψει για αρκετή ώρα και με δυνατή φωτιά, μυρίζει ο τοίχος που βρίσκεται από πίσω της! Και μιλάμε για μια βρώμα που δεν αντέχεται.. Αναγκάζομαι έτσι να ανοίγω πόρτες και παράθυρα να ξεμυρίσει, γιατί έχουμε και ένα μωρό 7,5 μηνών σπίτι, με αποτέλεσμα να χάνεται η ζέστη.. Έφερε ο άντρας μου ένα φύλλο πετροβάμβακα (ή υαλοβάβακα δε θυμάμαι πως μου το είπε) και η μία πλευρά έχει αλουμίνιο για να το τοποθετήσουμε ενδιάμεσα! Όμως με αγχώνει λίγο αυτό, μην πάρουμε καμιά φωτιά!

Επιπλέον σήμερα για πρώτη φορά ακούσαμε ένα περίεργο τσιτσίρισμα από το μπουρί. Σαν να τηγανιζόταν κάτι! Αυτό έγινε 2 φορές και κράτησε καμιά ώρα την κάθε φορά. Πρέπει δε, να αναφέρω ότι το ταβάνι μας είναι γυψοσανίδα και από πάνω κεραμοσκεπή! Στο σημείο που περνάει το μπουρί έβαλαν (έτσι είπαν τα μαστόρια) μονωτικό, αλλά με το σημερινό αρχίζω και αγχώνομαι μήπως έχουν κάνει καμιά βλακεία και καούμε ζωντανοί! Μου φάνηκαν και λίγο ασχετούλιδες για να είμαι ειλικρινής.. :( Σας παρακαλώ βοηθείστε λίγο την κατάσταση και πείτε μου τι μπορώ να κάνω, γιατί ανησυχώ! Είναι και το μωρό που δε φταίει σε τίποτα να τραβάει τέτοια ταλαιπωρία..

Διαφημίσεις

Κανονικά μέσα από τη γυψοσανιδα και στη στέγη θέλει διπλό μπουρί για προστασία από υγροποιήσεις αλλά και το ενδεχόμενο να πάρει φωτιά το μπουρί. Έχετε διπλό μπουρί?

η διαμετρος του σωληνα που βγαινει απο την σομπα ειναι ιδια με την διαμετρο του σωληνα των καλοριφερ??

εμας ειναι περιπου μισος ο σωληνας του καλοριφερ.

οσο για τον ξυλολεβητα μακαρι να δεχοταν ο ιδιοκτητης να βαλουμε , αλλα δεν τον θελει λεει ... τι να πεισ

\

ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΜΠΟΡΑΜΑ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΟΛΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΧΩ ΩΡΑΙΑ ΖΕΣΤΟΥΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΗΚΩΝΩΜΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΟΥΡΗΜΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΨΑΧΝΩ ΑΦΟΡΜΗ ΝΑ ΒΑΛΩ ΚΑΝΑ ΞΥΛΟ ΧΑΧΑΧΑ ΕΧΕΙ -2 ΕΞΩ

Καλημέρα και από εμένα!

Βρήκα το topic που έχετε ανοίξει ενώ έψαχνα να βρω λύση σε ένα θέμα που έχει προκύψει με την ξυλόσομπα που πήραμε πρόσφατα.

Το πρόβλημα λοιπόν είναι ότι όταν κάψει για αρκετή ώρα και με δυνατή φωτιά, μυρίζει ο τοίχος που βρίσκεται από πίσω της! Και μιλάμε για μια βρώμα που δεν αντέχεται.. Αναγκάζομαι έτσι να ανοίγω πόρτες και παράθυρα να ξεμυρίσει, γιατί έχουμε και ένα μωρό 7,5 μηνών σπίτι, με αποτέλεσμα να χάνεται η ζέστη.. Έφερε ο άντρας μου ένα φύλλο πετροβάμβακα (ή υαλοβάβακα δε θυμάμαι πως μου το είπε) και η μία πλευρά έχει αλουμίνιο για να το τοποθετήσουμε ενδιάμεσα! Όμως με αγχώνει λίγο αυτό, μην πάρουμε καμιά φωτιά!

Επιπλέον σήμερα για πρώτη φορά ακούσαμε ένα περίεργο τσιτσίρισμα από το μπουρί. Σαν να τηγανιζόταν κάτι! Αυτό έγινε 2 φορές και κράτησε καμιά ώρα την κάθε φορά. Πρέπει δε, να αναφέρω ότι το ταβάνι μας είναι γυψοσανίδα και από πάνω κεραμοσκεπή! Στο σημείο που περνάει το μπουρί έβαλαν (έτσι είπαν τα μαστόρια) μονωτικό, αλλά με το σημερινό αρχίζω και αγχώνομαι μήπως έχουν κάνει καμιά βλακεία και καούμε ζωντανοί! Μου φάνηκαν και λίγο ασχετούλιδες για να είμαι ειλικρινής.. :( Σας παρακαλώ βοηθείστε λίγο την κατάσταση και πείτε μου τι μπορώ να κάνω, γιατί ανησυχώ! Είναι και το μωρό που δε φταίει σε τίποτα να τραβάει τέτοια ταλαιπωρία..

Ο ΠΕΤΡΟΒΑΜΒΑΚΑΣ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΦΩΤΙΑ Η ΥΑΛΟΒΑΜΒΑΚΑΣ

ΟΜΩΣ ΔΕΣ ΤΗΝ ΣΚΕΠΗ ΜΗΝ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕΙΣ ΕΣΥ ΠΛΗΡΩΣΕΣ ΔΙΠΛΟ ΜΠΟΥΡΙ? ΕΒΑΛΑΝ ?ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΑΛΛΑ 30 ΕΥΡΩ ΝΑ ΤΟ ΕΛΕΓΞΕΙΣ ΠΑΡΑ ΝΑ ΤΡΑΒΙΕΣΤΕ

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

Να μοιραστώ και εγώ την εμπειρία μου μαζί σας. Φέτος εγκαταστήσαμε έναν ξυλολέβητα ισχύος 60.000 θερμίδων και έχουμε ειλικρινά σωθεί. Ζεσταίνει πανεύκολα ένα τρίπατο σπίτι 180 τετρ.μ. με 22-24 βαθμούς σε κάθε όροφο. Όποιος μένει σε αυτόνομο σπίτι - μεζονέτα και έχει αποθηκάκι για λεβητοστάσιο, ο ξυλολέβητας πολύ απλά μπαίνει στη θέση του υπάρχοντος λέβητα πετρελαίου, και ούτε βρωμιές δεν έχεις στο σπίτι, ούτε μπουριά. Ο μόνος μπελάς είναι που πρέπει να πας 3-4 φορές μέσα στο βράδυ για να τον παρακολουθείς και να συμπληρώνεις ξύλα. Όμως, το τελευταίο γέμισμα στις 11 το βράδυ, κρατάει το σπίτι ζεστό μέχρι το πρωί. Μα μια γλυκιά ζέστη, ρε παιδιά, κυκλοφοράμε στο σπίτι χωρίς κάλτσες. Ελπίζουμε να βγάλουμε το χειμώνα με 7-8 τόνους ξύλα, και να έχουμε έτσι μια τεράστια οικονομία σε σχέση με το πετρέλαιο. Ένα άλλο πλεονέκτημα - αν έχετε αυλή και μπορείτε να παίρνετε μεγάλες ποσότητες ξυλείας, σαφώς απολαμβάνετε και καλύτερες τιμές ανά τόνο.

ΝΑ Ι ΝΑΙ ΝΑ ΠΡΙΣΕΨΟΥΝ ΕΥΡΩ ΝΑΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΜΑΣ ΧΧΑΧΑΧΑ

• 2 εβδομάδες μετά...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ

ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΕ ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟς

ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΞΕΡΕΙς ΕΣΥ Η ΚΑΠΟΙΟς ΑΛΛΟς ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ.ΜΕΝΩ ΣΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΟΡΟΦΟ 4ΟΡΟΦΗς ΟΙΚΟΔΟΜΗς ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ .Η ΚΑΜΙΝΑΔΑ ΤΗς ΚΕΝΤΡΙΚΗς ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΜΕ ΒΟΛΕΥΕΙ.ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΡΙΞΩ ΤΟ ΜΠΟΥΡΙ ΤΗς ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗς ΞΥΛΟΣΟΜΠΑς ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΜΙΝΑΔΑ.ΕΡΩΤΗΣΗ 1.ΤΕΧΝΙΚΑ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΗς ΣΟΜΠΑς? 2.ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟ .ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ?ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙς ΑΝ Η ΣΟΜΠΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙς ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ Η ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΒΓΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕς.ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!

Παιδια ....επεσα στις γιορτες η ολοι λυσατε το προβλημα θερμανσης σας...

πειτε μου και εμενα?

Θα σου προτεινα για πιο εξειδικευμένο φόρουμ να ρωτήσεις εδώ http://www.energ.gr

καλημερα και καλη χρονια σε ολους.εχω διαβασει αρκετες αναρτησεις απο το forum γιατι εδω και καιρο ψαχνω να βρω μια λυση για τη θερμανση του σπιτιου μου.οποιος μπορει να διαφωτισει καλοδεχουμενος μιας και ειναι η πρωτη φορα που γραφω εδω!μενω σε μια παλια πολυκατοικια στην αθηνα(με ενοικιο)και εχω μεγαλες απωλειες αφου τα αλουμινια ειναι αρχαια(φανταστειτε οτι οταν φυσαει πολυ σχεδον κουνιουνται οι κουρτινες!!!)περιμετρικα του σπιτιου δεν υπαρχει αλλο κτιριο(ειναι σαν την καλαμια στον καμπο)και η κεντρικη θερμανση δεν με καλυπτει αφου αναβουμε το καλοριφερ 2 ωρες τη μερα λογω οικονομιας.το σπιτι το ζεσταινω με αιρκοντισιον που τα δουλευω φουλ(χειμωνα καλοκαιρι)μιας και ειμαι ρετιρε και εχω απο πανω πλακα.ψαχνω λυση και η μονη εφικτη για μενα ειναι η ξυλοσομπα!το σπιτι ειναι 95τ.μ.και οι χωροι χωριζονται σε ενα μεγαλο σαλονι διαδρομο και τα υπνοδωματια(οι χωροι που με ενδιαφερει να ζεσταθουν περισσοτερο).στο σπιτι κατοικει και ενα τριχρονο ζιζανιο οποτε ειναι σημαντικο να γινει επιλογη σομπας που να μειωνει τις πιθανοτητες ατυχηματος.τισομπα θα μου προτεινατε να παρω με βαση την εμπειρια σας εχω δει διαφορες ινερνετικα αλλα εχω μπερδευτει περισσοτερο!

Ένα καλό στοιχείο της ξυλόσομπας είναι να έχει ξεχωριστή εισαγωγή αέρα για την καύση των καυσαερίων. Ο αέρας εισάγεται συνήθως στην πλάτη του θαλάμου καύσης μέσω οπών και κάνει πολύ καθαρή καύση χωρίς να παράγει καπνό. Βασική προϋπόθεση για να αποδίδει καλά η ξυλόσομπα είναι να "τραβάει" η καμινάδα π.χ. με το να είναι κατά το δυνατόν κάθετη και να έχει αρκετό ύψος. Αυτό θα σε γλυτώσει από καπνό μέσα στο σπίτι που είναι ανθυγιεινός και όχι αυτονόητος όπως θεωρούν κάποιοι αλλά και από υγροποιήσεις και υπερβολική καπνιά στα μπουριά που θα θέλουν συχνό καθάρισμα. Είναι γεγονός ότι μία καλή ξυλόσομπα θάβεται με κακή καμινάδα.

• 5 εβδομάδες μετά...
καλημερα και καλη χρονια σε ολους.εχω διαβασει αρκετες αναρτησεις απο το forum γιατι εδω και καιρο ψαχνω να βρω μια λυση για τη θερμανση του σπιτιου μου.οποιος μπορει να διαφωτισει καλοδεχουμενος μιας και ειναι η πρωτη φορα που γραφω εδω!μενω σε μια παλια πολυκατοικια στην αθηνα(με ενοικιο)και εχω μεγαλες απωλειες αφου τα αλουμινια ειναι αρχαια(φανταστειτε οτι οταν φυσαει πολυ σχεδον κουνιουνται οι κουρτινες!!!)περιμετρικα του σπιτιου δεν υπαρχει αλλο κτιριο(ειναι σαν την καλαμια στον καμπο)και η κεντρικη θερμανση δεν με καλυπτει αφου αναβουμε το καλοριφερ 2 ωρες τη μερα λογω οικονομιας.το σπιτι το ζεσταινω με αιρκοντισιον που τα δουλευω φουλ(χειμωνα καλοκαιρι)μιας και ειμαι ρετιρε και εχω απο πανω πλακα.ψαχνω λυση και η μονη εφικτη για μενα ειναι η ξυλοσομπα!το σπιτι ειναι 95τ.μ.και οι χωροι χωριζονται σε ενα μεγαλο σαλονι διαδρομο και τα υπνοδωματια(οι χωροι που με ενδιαφερει να ζεσταθουν περισσοτερο).στο σπιτι κατοικει και ενα τριχρονο ζιζανιο οποτε ειναι σημαντικο να γινει επιλογη σομπας που να μειωνει τις πιθανοτητες ατυχηματος.τισομπα θα μου προτεινατε να παρω με βαση την εμπειρια σας εχω δει διαφορες ινερνετικα αλλα εχω μπερδευτει περισσοτερο!

:?:

Σου προτείνω να δεις τις σομπες MORSO http://www.marasflame.gr/ έχω πάει την 1126 clasic και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος, η τιμή τις όμως είναι αρκετά τσιμπημένη 3000,00 άλλα είναι φανταστική. Για να καταλάβεις 140τμ σπίτι 60χρονων με ξύλινα κουφώματα και 35cm τοίχο χωρίς σπίτια γύρω μου με 9 βαθμούς έξω 21-22 μέσα, κατανάλωσα πέρσι 3 τόνους ξύλο με ώρες λειτουργίας κατά μέσο όρο από 1500-2400. καθαρισμό του μπουριού μετά από 3 χρόνια συνεχής λειτουργίας μηδέν, έβγαλε ελάχιστη κάπνα.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...