Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΞΥΛΟΣΟΜΠΕΣ??

miamama

Recommended Posts

Η σομπα της invicta που αναφερεις οτι ειδες στα γρεβενα , πιο μοντελο και ποσα κιλοβατ ειναι; Ενδιαφερομαι κι εγω και ειμαι στο ψαξιμο για μια σομπα της invicta.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 629
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

νησιώτη καλησπέρα, επρόκειτο για τζακόσομπα, δηλαδή αν θέλεις την επενδύεις και την κάνεις τζάκι, νομίζω 14 ή 15 kw, αλλλά τα παιδιά την είχαν γυμνή, χωρίς επένδυση, για να μήν έχουν και απώλειες. μάλιστα μου είπαν πως όλη η οικοδομή/πολυκατοικία είχε ίδιες και αν δεν ανάψουν την δικιά τους ζεσταίνεται ο χώρος που είναι η σόμπα μόνο από το μεγάλο κεντρικό μπουρί που περνάει από εκει...

αυτό που είδα εγώ έμοιζε με ένα που βλέπω στο νετ και λέγεται itaya, γιατί έτσι στεκόταν στα ποδαράκια χωρίς τίποτε γύρω γύρω, και το μπουρί γυμνό, μόνο στον πίσω τοίχο είχαν επένδυση με ψηφίδα και το αισθητικό αποτέλεσμα ηταν πολύ όμορφο... αλλά δεν θυμάμαι στα σίγουρα αν ήταν αυτό ή κάποιο άλλο μοντέλο που έμοιαζε... καλή επιτυχία στην επιλογή σου, και εγώ αν είχα τόσα χρήματα κάτι τέτοιο θα διάλεγα:-D

s-age.png

Ευχαριστω για την προθυμια σου να μου απαντησεις, αλλα δεν ησουνα σαφης, προφανως γιατι δεν γνωριζεις λεπτομεριες.Αν τα παιδια που εχουν την σομπα της invicta ειναι γνωστοι σου η φιλοι σου,αν ειναι ευκολο , οποτε ερθεις σε επικοινωνια μαζι τους, ρωτησε να σου πουν το μοντελο.Με την itaya που αναφερεις , μοιαζουν πολλα μοντελα που στηριζονται σε τεσσερα ποδια οπως ειναι οι sedan , siam , modena , altea, seville και αλλα.

Αν εχουν καποιο τηλεφωνο η e mail για περισσοτερη ενημερωση θα με βοηθουσε πολυ. Ευχαριστω

έχεις δίκιο, δεν θυμάμαι τόσες λεπτομέρειες... θα δω αν μπορώ να μάθω και θα σου πω, πάντως ξέρω πως το μοντέλο τους το υπέδειξε αυτος που τους την πούλησε αφού είδε τον χώρο τους... και θυμάμαι σίγουρα οτι μου είπαν πως πήραν αυτή με τα περισσότερα kw...

μπορεί να αργήσω λίγο, αλλά κάποια στιγμή θα σου απαντήσω. πάντως στην θέση σου δεν θα προβληματιζόμουνα τόσο, όλα τα μοντέλα τους πρέπει να είναι εξίσου καλά, η εταιρία κάνει την διαφορά, τα μοντέλα διαφέρουν στο ντιζάιν περισσότερο, και στα kw, δεν πιστεύω να υπάρχουν διαφορές στην ποιότητα...

s-age.png

Καλησπέρα παιδιά!

Εμείς πρίν κανα μήνα αγοράσαμε στην γιαγια μας μια σόμπα ξύλου από ένα κατάστημα στον Πειραιά που βρίκαμε στο ιντερνετ http://www.alatzadakis.gr/ μετά από πολύ ψάξιμο στο θέμα τιμής και εξυπηρέτησης φυσικά.

Πήραμε την Prity Κ1 (αν δεν κάνω λάθος) αρκετά οικονομικά θα έλεγα!

Αν και μικρή η συγκεκριμένη για την περίπτωσή της ειναι ότι πρέπει και ζεσταίνει μια χαρούλα!

;)

eNortjK1UjK2NDM0U7IGXDASyAKl94.png

Διαφημίσεις

Στο διαμερισμα που μενουμε υπαρχει υποδοχη για τζακι, αλλα δεν εχει βαλει η ιδιοκτητρια και δεν προκειται να βαλει. Κατα ποσο εχουμε το δικαιωμα εμεις ως ενοικιαστες να τοποθετησουμε μια τετοια σομπα χωρις να παραβουμε καποιον κανονισμο της πολυκατοικιας;

Οσοι εχετε βαλει ειστε ιδιοκτητες ή ενοικιαστες και σε μονοκατοικια ή πολυκατοικια;

• 3 εβδομάδες μετά...

γεια σου panarab, όλοι γκρεμίζουμε φέτος?

και μεις θα το σπάσουμε και θα το ξαναχτίσουμε με σύνδεση στα καλοριφέρ, και μετά θα ξανμπούμε όλοι τον γεναρη να δουμε τί κάναμε στην τελική!

τί πήρες εσύ? πώς θα το κάνεις?

s-age.png

γεια σου panarab, όλοι γκρεμίζουμε φέτος?

και μεις θα το σπάσουμε και θα το ξαναχτίσουμε με σύνδεση στα καλοριφέρ, και μετά θα ξανμπούμε όλοι τον γεναρη να δουμε τί κάναμε στην τελική!

τί πήρες εσύ? πώς θα το κάνεις?

ακόμα δεν έχω καταλήξει σε συγκεκριμένη εστία, απλά έχω καταλήξει (κατά 90%) στο τι θα κάνω σαν λύση.

πες βρε τι θα κάνεις, να ανταλλάξουμε πληροφορίες..

εμείς θα το κάνουμε με ανοιχτό δοχείο διαστολής και δοχείο αδρανείας, το οποίο βέβαια βγαίνει αρκετά ακριβό...

και δεν το έχουμε ψάξει και ακόμη...

s-age.png

Η λύση του ενεργειακού τζακιού είναι λίγο ακριβή. Το σπίτι μου είναι 2όροφο και σε ένα μαγαζί που πήγα, μου είπε πως αν τραβήξω αεραγωγό μεγαλύτερο από 3m σε μήκος, θα έχω μεγάλες απώλειες στην θερμοκρασία του αέρα που θα καταλήγει στην άλλη άκρη του αεραγωγού. Και επειδή και τα δύο τα υπνοδωμάτια του πάνω ορόφου απέχουν πάνω από 3m από τη θέση του τζακιού, μάλλον δεν βολεύει. Η περίπτωση του τζακιού λέβητα είναι ακόμη πιο ακριβή οπότε δεν την σκέφτομαι ούτε αυτή. Μάλλον καταλήγω στην ιδέα του να βάλω μια σόμπα ξύλου για να ζεστάνω τον κάτω όροφο και στα πάνω δωμάτια να βάλω από έναν θερμοπομπό, όπου θα μπορώ να τα ζεσταίνω ανεξάρτητα και όταν θα πηγαίνουμε για ύπνο. Από το ένα δωμάτιο μάλιστα περνάει ο καπνοδόχος, οπότε θα μπορώ να εκμεταλλευτώ λίγο και την δική του ζέστη. Αυτό το σενάριο νομίζω ότι θα μου βγει γύρω στο 1000άρικο και θα είμαι ικανοποιημένος.

Διαφημίσεις

εμεις παραναβ πήραμε εστία που σενέεται με καλοριφέρ, μαζι με την μεταφορα στο μπαλκόνι μας μας βγήκε 900 ευρώ. τις δουλειές θα τις κάνει ο άντρα μου (γκρεμισμα, ξαναχτίσιμο κτλ) υπολογίζουμε και 500 ευρώ σε χαλκοσωλήνες κτλ, και θα θέλαμε και ένα δοχείο αδρανείας αλλά αυτό και αν είναι ακριβό...

τελικά λόγω κόστους θα το αφήσουμε φέτος και θα δούμε από του χρόνου...

αντε να δούμε τι θα κάνουμε, και τι θα γράφουμε τον γενάρη!

s-age.png

Γεια σας παιδιά.Χρειάζομαι τη βοήθεια σας.Λοιπόν θέλω να θερμάνω σπίτι 130 τμ +30 τμ στην Κοζάνη, το οποίο είναι μονοκατοικία και κατασκευάστηκε το 2001 με μέτρια μονωση και κουφωματα αλουμινίου.Σύνολο σωμάτων 10 + 2.Θέλω να αγοράσω τη σόμπα prity wd29 που συνδέεται στο καλοριφέρ.Λέτε να με καλύψουν τα 29kw για το σπίτι?Εχει κανείς εμπειρία από παρόμοια σόμπα?Σας παρακαλώ πείτε μου τη γνώμη σας απο εμπειρία.Σας ευχαριστώ.

Γεια σας παιδιά.Χρειάζομαι τη βοήθεια σας.Λοιπόν θέλω να θερμάνω σπίτι 130 τμ +30 τμ στην Κοζάνη, το οποίο είναι μονοκατοικία και κατασκευάστηκε το 2001 με μέτρια μονωση και κουφωματα αλουμινίου.Σύνολο σωμάτων 10 + 2.Θέλω να αγοράσω τη σόμπα prity wd29 που συνδέεται στο καλοριφέρ.Λέτε να με καλύψουν τα 29kw για το σπίτι?Εχει κανείς εμπειρία από παρόμοια σόμπα?Σας παρακαλώ πείτε μου τη γνώμη σας απο εμπειρία.Σας ευχαριστώ.

ψαξε αρκετα πριν αποφασισειs, τα 29 kw ειναι πολλα αλλα αγνωστο εαν θα καλυψουν ενα σπιτι 160 τμ συνολο σε μια πολη που ο χειμωναs εινα δυσκολοs και η μονωση του σπιτιου οπωs λεs μετρια

ο κατασκευαστηs τηs prity αναφερει οτι καλυπτει η συγκεκριμενη μεχρι 300τμ

αλλα δυσκολευομαι να το πιστεψω...

Διαφημίσεις

Στο διαμερισμα που νοικιαζουμε δεν εχει τζακι, εχει ομως υποδοχη για τζακι.

Εχω μια ξυλοσομπα απο μαντεμι στο πατρικο μου, την οποια σκεφτομαι να φερω

στο διαμερισμα και να προσαρμοσω καπως τον σωληνα της στην καμιναδα τζακιου.

Γινεται κατι τετοιο; Ή ειναι μικρο ονειρο θερινης νυκτος;

Γειά σας κι απο μένα. Επειδή τελικά το ξύλο μπήκε για τα καλά στη ζωή μας, αγόρασα κι εγω πέρυσι ενεργειακή σόμπα, για οικονομία. Πήρα την sierra της bronpi. Απόλυτα ικανοποιημένος. Από τότε λοιπόν, εως και σήμερα, έψαχνα για φθηνά και καλά ξύλα στην Αττική. Βρήκα ενα σαιτ που πουλάει πολύ φθηνά (για Αττική μιλάμε πάντα). Πήρα 15 τόνους και έκανα συμφωνία οτι όποιος πάει εκ μέρους μου, να έχει επιπλέον 5% έκπτωση. Ίσως δεν είναι μεγάλη αλλά στις μέρες που ζούμε, θεωρώ πως είναι μια βοήθεια.

Επειδή δεν ξέρω αν επιτρέπεται να γράψω το σαιτ τους, όποιος ενδιαφέρεται ας επικοινωνήσει μαζί μου στο [email protected]

Γεια σας φιλοι μου θα ηθελα τη βοηθεια σας σχετικα με το θεμα της ξυλοσομπας.Σκεφτομαι να αγορασω και εγω μια ξυλοσομπα για το χειμωνα και εχω βρει μια ιταλικης εταιρειας της cadel μοντελο val0391 6.5w valentina .H τιμη της ειναι στα 550 ευρω γιατι ειναι μοντελο χρονιας 2007 .Αν καποιος γνωριζει κατι για την συγκεκριμενη εταιρια και σομπα θα ηθελα να με βοηθησει.

• 2 εβδομάδες μετά...
έχεις δίκιο, δεν θυμάμαι τόσες λεπτομέρειες... θα δω αν μπορώ να μάθω και θα σου πω, πάντως ξέρω πως το μοντέλο τους το υπέδειξε αυτος που τους την πούλησε αφού είδε τον χώρο τους... και θυμάμαι σίγουρα οτι μου είπαν πως πήραν αυτή με τα περισσότερα kw...

μπορεί να αργήσω λίγο, αλλά κάποια στιγμή θα σου απαντήσω. πάντως στην θέση σου δεν θα προβληματιζόμουνα τόσο, όλα τα μοντέλα τους πρέπει να είναι εξίσου καλά, η εταιρία κάνει την διαφορά, τα μοντέλα διαφέρουν στο ντιζάιν περισσότερο, και στα kw, δεν πιστεύω να υπάρχουν διαφορές στην ποιότητα...

Τι εγινε , εμαθες κατι περισσοτερο για το μοντελο της τζακοσομπας INVICTA απο τους φιλους σου στα Γρεβενα;

Χαίρεται,

Θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος γνωρίζει κάτι σχετικά με τις ξυλόσομπες (κασέτες ξύλου πιο συγκεκριμένα) DOVRE. Είναι Νορβηγικές. Σκέφτομαι να μετατρέψω το τζάκι μου σε ενεργειακό

Επίσης, είναι καλύτερα οι κασέτες ξύλου ή πέλετ; Αν κάποιος έχει ήδη εγκαταστήσει, μήπως μπορεί να αναφέρει και την τιμή (αγοράς συν εργατικά για εγκατάσταση) και από που την παρήγγειλε;

Ευχαριστώ!

Γεια σας φιλοι μου θα ηθελα τη βοηθεια σας σχετικα με το θεμα της ξυλοσομπας.Σκεφτομαι να αγορασω και εγω μια ξυλοσομπα για το χειμωνα και εχω βρει μια ιταλικης εταιρειας της cadel μοντελο val0391 6.5w valentina .H τιμη της ειναι στα 550 ευρω γιατι ειναι μοντελο χρονιας 2007 .Αν καποιος γνωριζει κατι για την συγκεκριμενη εταιρια και σομπα θα ηθελα να με βοηθησει.

ποσα τμ εχειs? ειναι μικρη παντωs σε θερμιδεs

Τι εγινε , εμαθες κατι περισσοτερο για το μοντελο της τζακοσομπας INVICTA απο τους φιλους σου στα Γρεβενα;

νησιώτη δεν σε ξέχασα, ήμουν πάνω πριν 10 μέρες και ρώτησα το παιδί που την έχει, αλλά δεν θυμόταν το μοντέλο... μου είπε θα ρωτήσει την σύζηγο και θα μου πει, θα επενέλθω λοιπόν

s-age.png

Παιδιά γεια σας.Θέλω τη βοήθεια σας...Έβαλα μια σόμπα μαντεμένια αθως 2...Ο μάστορας προτεινε και εβάλα μπουρια inox ελικοειδους ραφής γιατί ειπε ότι ειναι πιο γερά και καλυτερα συν οτι βγαινουν 3μετρα και βολέβουν....όμως τώρα ανακάλυψα ότι τα ελικοειδους ραφης δεν ειναι καν πιστοποιημενα για καμιναδα κι ότι ειναι επικινδυνα!!!Γιατί μπορεί να έχουν διαρροή απο τις ραφές κρατάνε λογω μη λειας εσωτερικής επιφανειας καπνα κι ότι οξειδώνονται....Τρελάθηκα!!!Το έψαξα κι είδα ότι οντως τα ελικοειδούς ραφης αναφέρονται ως αεραγωγοι κι όχι καπνοδόχοι!!!Έχει κανείς κάποια εμπειρία???Τι γίνετε???Λέω να κάνω αλλαγή και να βάλω τα κλασικά εμαγιε(τόσα χρόνια μια χαρα ήταν στις σόμπες)...Τι γνώμη έχετε για τα ελικοειδούς ραφης???Ευχαριστω πολυ!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...