Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΞΥΛΟΣΟΜΠΕΣ??

miamama

Recommended Posts

Κι εμένα με ενδιαφέρει το θέμα της ξυλόσομπας, για να μειώσω το κόστος του πετρελαίου.

Απο που μου προτείνετε να ξεκινήσω το ψάξιμο? Δεν έχω ιδέα για όλα αυτά, εκτός απο οτι έχω διαβάσει εδώ.

sj3dp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 629
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

kiknaki,

ο γνωστος υδραυλικος της φιλης σου, ειμαι σιγουρος οτι ειναι "μαστορας" μοναχα για αλλαγη χαλασμενης βρυσης !!!

Αν ειχε λιγες, πολυ λιγες γνωσεις για το αντικειμενο, θα γνωριζε οτι υπαρχει το ΔΟΧΕΙΟ ΔΙΑΣΤΟΛΗΣ το οποιο ειναι απαραιτητο σε μια συνδεση ξυλοσομπας με τα σωματα.

Ενα ups πανω στον κυκλοφορητη και ενα δοχειο διαστολης ειναι απαραιτητα και λυνουν ολα τα προβληματα!

Αυτα να τα μεταφερεις στην φιλη σου και να παρει την ξυλοσομπα που θελει ,αφου πρωτα βρει εναν υδραυλικο που ξερει δυο βασικα πραγματα για την ολη συνδεση.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Σίγουρα θα της μεταφέρω τις πληροφορίες σου.

Δώσ' μου τα χέρια σου να κρατήσω τη ζωή μου.Τάσος Λειβαδίτης.

den einai και λιγα ε

παντωσ για φτηνο και καλο σε σχεση με την τιμη οι πριτι ειναι αρκετα καλες

αλλοιως εχει τσεχικες η ιταλικες στην 2 πλη τιμη περιπου

Καλησπέρα κι απο μένα!

Ψάχνοντας για ξυλόσομπα έπεσε το μάτι μου σε αυτό εδω το site.Είχα ρωτήσει ήδη σε διάφορα καταστήματα εδώ στην Ελλάδα για την THORMA FALUN και οι τιμές που άκουσα ήταν απο 800 έως 900 ?.Η τιμή στο www.krbova-kamna.com ήταν 490 ? !!!.Οι απαντήσεις από τον υπεύθυνο, στα mail που έστελνά ,ήταν άμεσες σε ότι και αν ρωτούσα και απο την αρχή μου δημουργήθηκε η εικόνα ενός σοβαρού και αξιόπιστου eshop.Είπα λοιπόν να προχωρήσω στην αγορά με ένα κόστος μεταφοράς 147 ?(για Θεσσαλονίκη).Σήμερα παρέλαβα την σόμπα η οποία συνολικά μου κόστισε 637 ?.Ρίχνοντας μια ματιά σε όλες τις τιμές του site κατεληξα ότι αξίζει τον κόπο να παραγείλει κανείς σόμπα απο τσεχία γιατί ακόμη και με το κόστος μεταφοράς βγαίνει πολύ φτηνότερη.icon_razz.gif

Καλησπέρα!

Πρώτα να ευχαριστήσω τον schatzi_2.03.11 για την την ενημέρωση.

Αποφάσισα να αγοράσω δύο Thermo Falun AS 350 με κεραμικές επενδύσεις σε χρώμα ξύλου και οι τιμές που βρήκα στη χώρα μας είναι από 1120- 1400 ευρώ!

Επικοινώνησα με το site που αγόρασε ο schatzi_2.03.11 και δείτε την απίστευτη διαφορά που είναι 40%-70% :shock:από τις τιμές που προσφέρθηκαν από τους συμπατριώτες εμπόρους.

805 ευρώ με τα μεταφορικά από Τσεχία πλησίων των Αθηνών!:-D

Δυστυχώς κάποιοι έμποροι της χώρας μας ζουν σε ένα παράλληλο σύμπαν και δεν έχουν καταλάβει ότι επτωχεύσαμε, μέχρι να έρθει και η δική τους σειρά αλλά θα είναι αργά και γι' αυτούς.:cry:

Διαφημίσεις

Γεια σας ειμαι νεος στο φορουμ και θα ηθελα την γνωμη σας για μια σομπα.Βρηκα την cadel dream στην τιμη των 550 ευρω .Συμφερει η αγορα και ποια ειναι η γνωμη σας για την συγκεκριμενη εταιρια.

την κυριακη εχει ερθη ηξυλοσομπα prity fg apo βουλγαρια τωρα πρεπει να βρω μια μονοκοματη σοληνα για εξω απο το σπιτη φ.130 γαλβανιζε η ελλενιτ 250 μετ. αν ξερη καπιος αν ηπαρχει μονοκοματη για να κανω την ενκγατασταση

sankostas δεν ξερω να σου λυσω αυτες τις αποριες αλλα εχουμε την ιδια σομπα.απο εμπειρια λοιπον σου λεω να την καψεις πολλυ καλα πρωτα εκτος σπιτιου και μετα να την εγκαταστησεις γιατι καιγετε το χρωμα της με αποτελεσμα να μυρισει ασχημα ολο το σπιτι και να ντουμανιασει επισης!κατα τ'αλλα εχει πολλυ καλη αποδοση.εμας ειναι 10kw και ζεστενει 70 τμ σε σημειο να ανοιγουμε παραθυρα!

Όλα τα πράγματα είναι δύσκολα, προτού γίνουν εύκολα.

sankostas δεν ξερω να σου λυσω αυτες τις αποριες αλλα εχουμε την ιδια σομπα.απο εμπειρια λοιπον σου λεω να την καψεις πολλυ καλα πρωτα εκτος σπιτιου και μετα να την εγκαταστησεις γιατι καιγετε το χρωμα της με αποτελεσμα να μυρισει ασχημα ολο το σπιτι και να ντουμανιασει επισης!κατα τ'αλλα εχει πολλυ καλη αποδοση.εμας ειναι 10kw και ζεστενει 70 τμ σε σημειο να ανοιγουμε παραθυρα!

ευχαριστω αυτο λεω να κανω να την καψω 2 ωρες καλα ειναι και μετα θα την βαλω εφσον βρω προτα καμηναδα μονοκοματη 2-με 250 για να βγη πανω απο τα κεραμιδια

ευχαριστω αυτο λεω να κανω να την καψω 2 ωρες καλα ειναι και μετα θα την βαλω εφσον βρω προτα καμηναδα μονοκοματη 2-με 250 για να βγη πανω απο τα κεραμιδια να σε ρωτισω niκoleta για τον αερα να σε ρωτησω γιατι δεν ξερω που τον βαζης τον εχεις τερμα ανοιχτο και οταν βαζη στο φουρνο πως γινεται

Διαφημίσεις

sorry... δεν ειχα δει το μοντελο της σομπας σου.εμενα δεν εχει φουρνο οποτε δεν ξερω αλλα για τον αερα τον εχω τερμα ανοιχτο μεχρι να παρει καλα μπροστα και να κανει καρβουνα μετα τον κλεινω σχεδον στο μισο.αλλα νομιζω παιζουν ρολο και τα ξυλα το ποσο στεγνα ειναι.

Καλησπέρα κ πάλι!! Λοιπόν, η δική μου ξυλόσομπα με φούρνο ήρθε, χτες βράδυ την έκαψα στη βεράντα, είναι καταπληκτική!!! Komfort 21kft, απ'το πλάι δε καίει, οτι πρέπει για τα πιτσιρίκια, μειώνονται οι πιθανότητες να καούν...Επίσης να σας πω οτι όση ώρα ήταν αναμμένη, προτιμούσα να κάτσω στη βεράντα παρά να μπω μέσα, πιο ζεστά ήταν έξω!!! :P:p:p 'Εχω την εντύπωση οτι είναι πιο καλή ποιοτικώς απ'τις prity...Επίσης βρήκα κ αγόρασα ψηλή στρογγυλή γάστρα που χωράει ακριβώς στο φούρνο!!! :D Το θέμα είναι οτι κάποιος μου είπε οτι έχει σόμπα με φούρνο κ το φαι καιγόταν γιατί απο κάτω έκαιγε πολύ κ έβαλε στον πάτο του φούρνου πυρότουβλα κ έλυσε το πρόβλημα. Λέτε;;; Εσείς που έχετε σόμπες με φούρνο, καίγεται το φαι απο κάτω;;; :confused:

Καλησπέρα κ πάλι!! Λοιπόν, η δική μου ξυλόσομπα με φούρνο ήρθε, χτες βράδυ την έκαψα στη βεράντα, είναι καταπληκτική!!! Komfort 21kft, απ'το πλάι δε καίει, οτι πρέπει για τα πιτσιρίκια, μειώνονται οι πιθανότητες να καούν...Επίσης να σας πω οτι όση ώρα ήταν αναμμένη, προτιμούσα να κάτσω στη βεράντα παρά να μπω μέσα, πιο ζεστά ήταν έξω!!! :P:p:p 'Εχω την εντύπωση οτι είναι πιο καλή ποιοτικώς απ'τις prity...Επίσης βρήκα κ αγόρασα ψηλή στρογγυλή γάστρα που χωράει ακριβώς στο φούρνο!!! :D Το θέμα είναι οτι κάποιος μου είπε οτι έχει σόμπα με φούρνο κ το φαι καιγόταν γιατί απο κάτω έκαιγε πολύ κ έβαλε στον πάτο του φούρνου πυρότουβλα κ έλυσε το πρόβλημα. Λέτε;;; Εσείς που έχετε σόμπες με φούρνο, καίγεται το φαι απο κάτω;;; :confused:

Καλησπέρα,

Εχουμε και εμείς σόμπα με φούρνο (timsistem είναι η μάρκα και το μοντέλο LEDERATA PLUS) και ψήνει άψογα. Την ένταση τη ρυθμίζω απο την παροχή του αέρα

nikoleta.. ποσο ξυλο καις την ημερα για να χεις αποδοση τετοια?

ποιο μοντελο εχεις?

το μοντελο ειναι Κ12 και καιω μιαμιση σχεδον κλουβα την μερα.

Διαφημίσεις

Λοιπόν, έτοιμη η σόμπα μου. Τελικά έχουμε 10 μέτρα οριζόντια ινοξ μπουριά με 4 γωνίες κ άλλα 12 μέτρα κάθετο μπουρί, επίσης ινοξ, 15αρας διάστασης. Οχι μόνο δε καπνίζει, αλλά ακόμα κ όταν ανοίγω να βάλω ξύλο δε βλέπω καπνό!!! Οι διακόπτες αερισμού ελάχιστα ανοιχτοί κ καίει 2 κούτσουρα επι σχεδόν 5 ώρες!!! Μικρό το σπίτι κ έχουμε μια χαρά ζέστη!!! Επιτυχία αυτή η σόμπα, τσίκνισα κ ψητό στο φούρνο της σήμερα, λουκούμι έγινε!!! Αξιζε τα λεφτά της τελικά! Τη συνιστώ ανεπιφύλακτα!!! :-P:razz:

Οχι, να μη δινουμε τα χρηματα μας σε ξενα κρατη.

Να τα δινουμε στους εδω "εμπορους " που οικονομανε απο 200-300% !!!

Ας αδειαζει η τσεπη του Ελληνα και ας αισχροκερδουν μεσαζοντες.

ΣΥΝΔΕΘΗΚΕ ΣΕ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ ΕΧΩ 5 ΣΩΜΑΤΑ 90*90 ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΠΑΝΙΟΥ ΚΑΙ ΒΓΑΖΕΙ ΜΕΧΡΙ 65 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΖΕΣΤΑΙΝΕΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΔΕΝ ΚΑΠΝΙΖΕΙ

(ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΝΟΙΓΕΙ) ΔΕΝ ΛΕΡΩΝΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΟ ΤΖΑΜΙ ΚΑΙ ΖΕΣΤΑΙΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΔΕΝ ΚΡΥΩΝΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΑ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ

ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΞΥΛΟ ΚΙ ΑΝ ΡΙΞΩ ΤΟ ΚΑΙΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΤΖΑΚΙ

ΤΗΝ ΠΗΡΑ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ 430 ΕΥΡΩ

ΕΧΕΙ 4 ΜΕΤΡΑ ΜΠΟΥΡΙ ΚΑΘΕΤΟ ΣΤΗΝ ΣΚΕΠΗ ΤΑ 2 ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΟΥ ΤΟΙΧΩΜΑΤΟΣ

ΤΑ ΛΕΜΕ

ΣΥΝΔΕΘΗΚΕ ΣΕ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ ΕΧΩ 5 ΣΩΜΑΤΑ 90*90 ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΠΑΝΙΟΥ ΚΑΙ ΒΓΑΖΕΙ ΜΕΧΡΙ 65 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΖΕΣΤΑΙΝΕΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΔΕΝ ΚΑΠΝΙΖΕΙ

(ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΝΟΙΓΕΙ) ΔΕΝ ΛΕΡΩΝΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΟ ΤΖΑΜΙ ΚΑΙ ΖΕΣΤΑΙΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΔΕΝ ΚΡΥΩΝΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΑ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ

ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΞΥΛΟ ΚΙ ΑΝ ΡΙΞΩ ΤΟ ΚΑΙΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΤΖΑΚΙ

ΤΗΝ ΠΗΡΑ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ 430 ΕΥΡΩ

ΕΧΕΙ 4 ΜΕΤΡΑ ΜΠΟΥΡΙ ΚΑΘΕΤΟ ΣΤΗΝ ΣΚΕΠΗ ΤΑ 2 ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΟΥ ΤΟΙΧΩΜΑΤΟΣ

ΤΑ ΛΕΜΕ

σε ποιο σημειο στο κυκλωμα ενωθηκες? Στο κολλεκτερ η στο τελευταιο σωμα. Σε πόση ωρα λειτουργιας ζεσταίνει τα σωματα στους 65 βαθμούς?

Τι κατανάλωση ξυλων περιπου εχεις ανα ωρα λειτουργιας.

Σε ευχαριστω πολυ

σε ποιο σημειο στο κυκλωμα ενωθηκες? Στο κολλεκτερ η στο τελευταιο σωμα. Σε πόση ωρα λειτουργιας ζεσταίνει τα σωματα στους 65 βαθμούς?

Τι κατανάλωση ξυλων περιπου εχεις ανα ωρα λειτουργιας.

Σε ευχαριστω πολυ

ΣΥΝΔΕΘΗΚΕ ΣΕ ΕΝΑ ΣΩΜΑ ΠΟΥ ΤΟ ΠΕΤΑΞΑ

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 1 ΩΡΑ ΙΣΩς ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΖΕΣΤΑΙΝΕΙ ΑΜΑ ΤΟ ΓΚΑΖΩΣΕΙΣ ΜΕ ΚΑΛΑ ΞΥΛΑ - ΠΡΟΣΑΝΑΜΑΤΑ

ΚΑΙ ΘΕΛΩ 2 ΚΑΛΑ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑΚΙΑ ΚΑΘΕ ΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΤΗΡΩ ΠΕΡΙΠΟΥ 4 ΚΙΛΑ ΘΑ ΕΛΕΓΑ.ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑ ΠΑΡΑΛΗΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΑΜΑ ΘΕΛΕΙΣ ΤΟ ΑΝΑΒΕΙΣ ....ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΟΛΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΛΕΚΤΟΡ ΑΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΩΩΜΑ

ΣΥΝΔΕΘΗΚΕ ΣΕ ΕΝΑ ΣΩΜΑ ΠΟΥ ΤΟ ΠΕΤΑΞΑ

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 1 ΩΡΑ ΙΣΩς ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΖΕΣΤΑΙΝΕΙ ΑΜΑ ΤΟ ΓΚΑΖΩΣΕΙΣ ΜΕ ΚΑΛΑ ΞΥΛΑ - ΠΡΟΣΑΝΑΜΑΤΑ

ΚΑΙ ΘΕΛΩ 2 ΚΑΛΑ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑΚΙΑ ΚΑΘΕ ΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΤΗΡΩ ΠΕΡΙΠΟΥ 4 ΚΙΛΑ ΘΑ ΕΛΕΓΑ.ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑ ΠΑΡΑΛΗΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΑΜΑ ΘΕΛΕΙΣ ΤΟ ΑΝΑΒΕΙΣ ....ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΟΛΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΛΕΚΤΟΡ ΑΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΩΩΜΑ

Σε ευχαριστω φιλε μου .

Κυκλοφορητη και δοχειο διαστολής υπάρχει στην σόμπα ενσωματωμένο? η εκμεταλλεύεσαι του δικτύου?

Εχει ασφαλιστικά η ειναι εξτρά?

Κατι τελευταιο επειδη δεν εχω σομπα (σκεφτομαι να βαλω σαν την δικια σου), πόσο εχει πάει το κιλό τα ξύλα. Θελω να δω διαφορα κόστους σε σχεση με το πετρελαιο (στο περιπου)

Σε ευχαριστω φιλε μου .

Κυκλοφορητη και δοχειο διαστολής υπάρχει στην σόμπα ενσωματωμένο? η εκμεταλλεύεσαι του δικτύου?

Εχει ασφαλιστικά η ειναι εξτρά?

Κατι τελευταιο επειδη δεν εχω σομπα (σκεφτομαι να βαλω σαν την δικια σου), πόσο εχει πάει το κιλό τα ξύλα. Θελω να δω διαφορα κόστους σε σχεση με το πετρελαιο (στο περιπου)

ΔΟΧΕΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΒΑΛΑ ΑΛΛΟ ΔΙΠΛΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΙΠΕ Ο ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΣ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΤΗ ΟΥΤΕ ΤΑ ,ΜΙΣΑ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΣΕ ΚΟΣΤΟΣ ΑΠΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΜΕ 1 ΕΥΡΩ ΤΟ ΛΙΤΡΟ ΚΑΙ ΞΥΛΑ 120 ΕΔΩ.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΙΑ ΒΑΛΒΙΔΑ ΜΕ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗ ΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΚΑΙ UPS ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΟΛΑ ΜΑΖΙ 1000 Ε

ΔΟΧΕΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΒΑΛΑ ΑΛΛΟ ΔΙΠΛΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΙΠΕ Ο ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΣ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΤΗ ΟΥΤΕ ΤΑ ,ΜΙΣΑ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΣΕ ΚΟΣΤΟΣ ΑΠΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΜΕ 1 ΕΥΡΩ ΤΟ ΛΙΤΡΟ ΚΑΙ ΞΥΛΑ 120 ΕΔΩ.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΙΑ ΒΑΛΒΙΔΑ ΜΕ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗ ΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΚΑΙ UPS ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΟΛΑ ΜΑΖΙ 1000 Ε

φιλε μου τα υδραυλικα σου βγηκαν 1000 ευρω η περιεχειs και την τιμη τηs σομπαs σε αυτα?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...