Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

1-7/11/2010 ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ

mlne

Recommended Posts

Για το συνάχι, ρίχνω λίγο φυσιολογικό ορό σε ένα μπουκαλάκι με σταγονόμετρο και βγάζω με το χέρι στο μπουκαλάκι λίγο μητρικό γάλα, γύρω στα 5-10ml και το διατηρώ στο ψυγείο. Βάζω απο το μείγμα στην μυτούλα της μικρής με το σταγονόμετρο.

jv42p3.png

DfUyp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

OFF TOPIC:

κοριτσια, η μικρη μου εχει λιγο συναχακι και καπου ειπατε πως χρησιμοποιειται μητρικο γαλα. Πως το κανετε αυτο?

Εγώ, αφού αδειάσω περίπου το μισό ορό από την αμπούλα, βγάζω λίγο γάλα, σταγόνα-σταγόνα από το στήθος με το ένα χέρι και με το άλλο κρατάω από κάτω την αμπούλα και το μαζεύω μέσα. Το χρησιμοποιώ άμεσα.

iCNap3.png

Καλημέρα... Εμένα μου είχε φανεί εύκολο να μαζεύω λίγο γάλα σε ένα σφηνάκι και αφού αδειάσω και την αμπούλα μέσα και ανακατευτεί τη γεμίζω μετά με τον τρόπο που γεμίζουμε τα μπουγελομπαλάκια. Πιέζω δηλαδή την αμπούλα και μετά βάζω το στόμιο μέσα στο σφηνάκι, την αφήνω και γεμίζει... Πολύ βολικό!

JQVOp3.png

Διαφημίσεις

Κοριτσια, νομιζω πως ημασταν αδικες με την μαμαλευτερακι, δεν πιστευω οτι φταιει αυτη, αλλα ο δημοσιογραφος. Ισως φταιμε κι εμεις που δεν ειχαμε σκεφτει πως να προφυλαχτουμε απο διαφορους επιτηδειους.

Και στο κατω-κατω, δεν με πειραζει αν δημοσιευτηκαν τα ονοματα καποιων που στηριζουν τον θηλασμο, απλα κολλαω στην λεξη πρωτοβουλια αντι για το σωστο υποστηριξη.

Αν θυμαμαι καλα η μαμαλευτερακι ειχε πει στο φορουμ πως ειχε ενημερωσει αυτη την μαια και τον γιατρο, το κοριτσι ετρεξε, και οτι οι μαιες θα εδιναν ενημερωτικο υλικο και ο μαιευτηρας αφισοκολλησε την προσκληση. Αν οι ανθρωποι αυτοι μας υποστηριξαν με καποιο τροπο, ας μην τους κυνηγησουμε, ειναι τοσο λιγοι αλλωστε οι γιατροι που στηριζουν τον θηλασμο.

Απλα διαπιστωνω με λυπη μου ποσο ευκολα διαστρεβλωνονται οι ειδησεις απο τα ΜΜΕ.

Τέλος, θα ηθελα να πω οτι αν γκουγλαρετε το ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΘΗΛΑΣΜΟΣ, στα περισσοτερα αποτελεσματα φαινεται καθαρα, οτι την εκδηλωση οργανωσαν θηλαζουσες μανουλες.

Εμενα αυτο μου αρκει.

Καλημέρα σας....

Και βέβαια κάναμε λάθη, δεν είμαστε και κάποιος οργανισμός στην τελική. Και νομίζω ότι τα καταφέραμε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ και είμαι περήφανη γι'αυτό...

Και εγώ όμως στην λέξη "πρωτοβουλία" κολλάω... Και βέβαια χρειαζόμασταν στήριξη της εκδήλωσης από κάποιους ειδικούς, δεν είναι και πολλοι άλλωστε υπερ του θηλασμού.Και φυσικά τους ευχαριστούμε για αυτό και εννοείτε ότι μπορούμε να το εκφράσουμε και δημόσια!

Καλημέρα... Εμένα μου είχε φανεί εύκολο να μαζεύω λίγο γάλα σε ένα σφηνάκι και αφού αδειάσω και την αμπούλα μέσα και ανακατευτεί τη γεμίζω μετά με τον τρόπο που γεμίζουμε τα μπουγελομπαλάκια. Πιέζω δηλαδή την αμπούλα και μετά βάζω το στόμιο μέσα στο σφηνάκι, την αφήνω και γεμίζει... Πολύ βολικό!

Εγώ πάλι χρησιμοποιώ σύρριγα με βελόνα - αναρροφώ στη σύρριγα λίγο γάλα από την άντληση (αφήνω για τις ώρες που λείπω στη δουλειά) και με τη βελόνα ρίχνω το γάλα στην αμπούλα (έχω αδειάσει λίγο ορό για να χωρέσει το γάλα).

Δεν ξέρω αν το ανέφερε καμια κοπέλα σε προηγούμενη σελίδα..

Φωτογραφίες από τη συνάντηση της Θεσσαλονίκης θα δείτε εδώ:

Είναι πραγματικά πανέμορφες..

zhGbp3.png

εγώ (θηλάζοντας): "βγάζει;;"

απάντηση κόρης που πίνει γάλα: "βααδει βααδει"

εγώ: "τι βγάζει;"

απάντηση:"αλα με μει" (γάλα με μέλι) :-)

Ευελπιστώντας η μικρή να με αφήσει να γράψω να πω και εγώ για την εμπειρία μου από την συνάντηση της Πάτρας.

Ήταν πολύ όμορφο το όλο event. Προσωπικά πέρασα καταπληκτικά. Προσπαθώντας να υλοποιήσουμε αυτήν την ιδέα της mlne, την οποία υπερευχαριστώ που μας ώθησε να ξεκινήσουμε όλο αυτό, συνειδητοποιήσαμε πως αν θέλουμε να αλλάξουμε κάτι πρέπει να ξεκινήσουμε από τον εαυτό μας. Όλοι μπορούμε να συμβάλλουμε με τον α ή β τρόπο.

Χάρηκα πολύ που γνώρισα τα κορίτσια του φόρουμ άλλα και όσες δεν μπαίνουν εδώ. Ήταν συγκινητικό να βλέπεις την εικόνα των μαμάδων με τα μωράκια τους και τους μπαμπάδες να βοηθούν!!! Η ώρα του ταυτόχρονου θηλασμού δε ήταν κάτι το πρωτόγνωρο!!!

mama xrysa, katgik, Rannia, να είστε όλες καλά. Νομίζω η προσπάθεια που κάναμε ήταν μια καλή αρχή. Mafalda2 και όλες οι κοπέλες που έδωσαν το παρών, η παρουσία σας ήταν πολύτιμη!

mama xrysa δυστυχώς από τον ενθουσιασμό μου ξέχασα να υπογράψω στο τετράδιο που είχες φέρει :(

Το μόνο άσχημο ήταν ότι δεν βλέπαμε πολλές εγκυούλες. Μία μόνο είδα που ήρθε για να ενημερωθεί.

Αλήθεια είδε καμιά σας το ρεπορτάζ στο PatraTV ή στο TELE TIME. Ήταν καλό; Δεν το είδα,δεν ήμουν κοντά σε τηλεόραση. Μου έστειλε μήνυμα όμως μια φίλη μου που το είδε τυχαία και μας έδωσε συγχαρητήρια!!

Και του χρόνου μας εύχομαι!!!

Διαφημίσεις

Κοριτσια, νομιζω πως ημασταν αδικες με την μαμαλευτερακι, δεν πιστευω οτι φταιει αυτη, αλλα ο δημοσιογραφος. Απλα διαπιστωνω με λυπη μου ποσο ευκολα διαστρεβλωνονται οι ειδησεις απο τα ΜΜΕ.

Κορίτσια συμφωνώ απόλυτα, οι δημοσιογράφοι διαστρεβλώνουν πάρα πολύ τα λεγόμενα πάντα, και σας το λέω και από προσωπική πείρα. Έχω γράψει άρθρο σε περιοδικό ευρείας κυκλοφορίας και δεν ξανάγραψα γιατί "έδεσαν" αυτά που είχα γράψει με ένα άλλο άσχετο θέμα και βγήκε άλλα αντί άλλων. Και σας μιλάω για γραπτό τώρα που τους το είχα δώσει, φανταστείτε στα προφορικά τι γίνεται..

Εξάλλου το βασικό είναι ότι τον στόχο μας τον πετύχαμε και νομίζω ότι για πρώτη φορά πήγε πααααααρα πολύ καλά. Του χρόνου θα είμαστε ακόμη πιο οργανωμένες:wink:

Δεν ξέρω αν το ανέφερε καμια κοπέλα σε προηγούμενη σελίδα..

Φωτογραφίες από τη συνάντηση της Θεσσαλονίκης θα δείτε εδώ:

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=168601296492234&set=a.168600926492271.37824.139791772706520#!/album.php?aid=37824&id=139791772706520

Είναι πραγματικά πανέμορφες..

Πραγματικά υπεροχές εικόνες θα σταθώ στο ότι όλες οι μαμάδες είναι πανέμορφες και μοντέρνες συγχαρητήρια σε όλες κ όπως είδα μεγάλη συμμετοχή από μπαμπάδες μπράβο σας …….

.....

Και για όσες κοπέλες δεν έχουν facebook ανέβασα τις φωτογραφίες απο Θεσσαλονίκη εδώ:

http://www.esnips.com/web/BreastfeedingThessaloniki?docsPage=1#files

zhGbp3.png

εγώ (θηλάζοντας): "βγάζει;;"

απάντηση κόρης που πίνει γάλα: "βααδει βααδει"

εγώ: "τι βγάζει;"

απάντηση:"αλα με μει" (γάλα με μέλι) :-)

Και για όσες κοπέλες δεν έχουν facebook ανέβασα τις φωτογραφίες απο Θεσσαλονίκη εδώ:

Τουλάχιστον για τις μεγάλες πόλεις, που είχαν και περισσότερη συμμετοχή, νομίζω ότι ήταν η πιο τρυφερή εκδήλωση που έχει γίνει....

Πολύ ωραίες φωτογραφίες...:D

Μόλις διάβασα το άρθρο του Οδυσσέα Ιωάννου, πολύ συγκινητικό και πολύ ζωντανές περιγραφές.. παρεμπιπτόντως, την καμηλοπάρδαλη της φωτογραφίας την έχουμε πάρει κι εμεις είναι από το ΙΚΕΑ :mrgreen:

Διαφημίσεις

Κορίτσια από Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα και Βόλο δεν μου έχετε γράψει ποιες και πως οργάνωσαν την εκδήλωση.... Σας παρακαλώ στείλτε μου όσο πιο σύντομα μπορείτε.

δεν πειραζει κοριτσια, για πρωτη φορα θα γινουν λαθη ουουου ενα σωρο...! ε ενταξει, το καταφχαριστηθηκαμε , τα μωρα μας ΣΙΓΟΥΡΑ :mrgreen: και του χρονου θα ξερουμε οτι η κοινη γραμμη με ενα δελτιακι τυπου θα μας βγαλει απο τετοια προβληματα. και αθηναιες.....θα παμε πλατεια εεεεεεεε;;;;;:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

για το dvd απο τη νετ εγω 'δεν το χω' να το ζητησω οποτε καποια αλλη....;:roll:

Υποκλείνομαι στις υπέροχες φωτογραφίες.Ειναι καλλιτεχνικότατες.Υπέροχος φωτισμός.Υπέροχες πινελιές.Υπέροχο τοπιο.Υπέροχα μικρούλια και μεγάλα παιδιά.

Ο θηλασμός είναι μια ΥΠΕΡΟΧΗ σχέση(δεν είναι γάλα σε κονσέρβα)Η κατσικούλα θηλάζει το κατσικάκι, η γαιδουρίτσα το γαιδουράκι,η γατούλα το γατάκι, γιατί οχι και ο άνθρωπος το ανθρωπάκι...

Ακουγοντας το τραγούδι της Αρλέττας που έβαλε κάποια κοπέλα, είδα κ αυτό εδώ και λέω να το κάνουμε σύνθημα για του χρόνου:P:p

Ωραια ιδέα.Επίκαιρη.

Ο θηλασμός είναι μια ΥΠΕΡΟΧΗ σχέση(δεν είναι γάλα σε κονσέρβα)Η κατσικούλα θηλάζει το κατσικάκι, η γαιδουρίτσα το γαιδουράκι,η γατούλα το γατάκι, γιατί οχι και ο άνθρωπος το ανθρωπάκι...

μπραβο στη λαρισα και μπραβο στο καναλι trt!!:mrgreen:

[YOU TUBE]yk6tPVBxkCQ[/YOU TUBE]

(τα αθηναικα μιντια μας γειωσαν:?:()

μπραβο και στο καναλι ΘΕΣΣΑΛΙΑ TV, καλυψε και αυτο την εκδηλωση και την εδειξε σε τρια δελτια ειδησεων.

δεν πειραζει κοριτσια, για πρωτη φορα θα γινουν λαθη ουουου ενα σωρο...! ε ενταξει, το καταφχαριστηθηκαμε , τα μωρα μας ΣΙΓΟΥΡΑ :mrgreen: και του χρονου θα ξερουμε οτι η κοινη γραμμη με ενα δελτιακι τυπου θα μας βγαλει απο τετοια προβληματα. και αθηναιες.....θα παμε πλατεια εεεεεεεε;;;;;:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

ετσι ετσι!!! του χρονου θα ερθουμε και εμεις ο κοσμος να χαλασει!!!!!!!

Αγγελουδια μου σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ γιατι καθε μερα μαζι σας ειναι ενα μεγαλο πανεπιστημιο χωρις ημερομηνια αποφοιτησης

και αθηναιες.....θα παμε πλατεια εεεεεεεε;;;;;:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

εννοείται στην πλατεία... αλλά εμείς... λες να θηλάζουμε κ τότε????:confused:

Οκ για το dvd στη ΝΕΤ θα πάρω εγώ...:cool:

D9kvp2.png?3X2batCM

εννοείται στην πλατεία... αλλά εμείς... λες να θηλάζουμε κ τότε????:confused:

Μπορεί όχι το ίδιο παιδάκι, προλαβαίνεις!!! ;)

Μπορεί όχι το ίδιο παιδάκι, προλαβαίνεις!!! ;)

ΧΑ ΧΑ μου έχουν μπει ήδη ιδέες με ψήνεις κ εσύ!!!:mrgreen:

Λοιπόν πήρα στη ΝΕΤ κ γίνεται να μας το δώσουν απλά επειδή δεν το δίνουν σε μεμονομένα άτομα (πχ αν κάνω εγώ την αίτηση σαν άτομο) σκεφτηκα να γράψω οτι την αίτηση την κάνει;

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΑΜΑΔΩΝ (???)τι λέτε? είστε ΟΚ ή δεν συμφωνείτε??

ακούω ιδεες ώστε να στειλω σημερα το φαξ από τη δουλεια...:)

D9kvp2.png?3X2batCM

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...