Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

1-7/11/2010 ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ

mlne

Recommended Posts

margiota μου περαστικά σας

Α, και την επομενη φορα αν συμπεσουμε με εκλογες θα πραγματοποιησουμε τις εκδηλωσεις μας, εξω απο τα μεγαλα εκλογικα κέντρα, οπου θα εχει σιγουρα κάμερες!!

Εδώ πάντως ήρθαν με μεγάλη προθυμία τα κανάλια και οι ραδιοφωνική σταθμοί έκανα αναφορά στην εκδήλωση μας δεν ξέρω αν παίζει ρολό το ότι είμαστε μικρή πόλη κ ότι ψιλογνωριζομαστε όλοι

ua

margiota μέσα στον φυσιολογικό ορό, βάλε λίγες σταγόνες μητρικό γάλα
κ σκέτο γάλα;););)

.....

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

να σε ρωτησω κατι? πως βαζεται τις υπογραφες με τα στικερς προσπαθουσα χθες ολη μερα και δεν τα καταφερα

Δες εδώ

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=60132

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=26648

margiota μέσα στον φυσιολογικό ορό, βάλε λίγες σταγόνες μητρικό γάλα

Καλά είμαι πολύ χαζή......:shock: Λες και δεν το ήξερα:?:

Και έχω αφήσει το παιδάκι μου να παιδεύετε!!!:oops:

Ευχαριστώ για την υπενθύμιση:)

Διαφημίσεις

Καναμε χαζομαρα που δεν ειπαμε την TV 100 να ερθει που ηταν και απεναντι!!!!πολυ καλο το βιντεακι!!!μπραβο!!!

Δεν βρηκα email τους, μονο τηλέφωνα, και δεν τηλεφωνησα.

MF88p3.png

Hf3jp3.png

Καλημέρες κορίτσαααα! Εδώ μαμά μικρού Μαρίνου, αυτού με το γυαλί ηλίου στο Σύνταγμα... Μπορώ να φτιάξω ένα μονταζάκι με μουσικούλα και τίτλους για την κίνηση που έγινε το Σάββατο, αρκεί να συγκεντρώσω όσο περισσότερο φωτογραφικό υλικό από όλη τη χώρα, με σκοπό αφενός να το κρατήσουμε εμείς ως ενθύμιο αλλά και να το έχουμε για του χρόνου, σαν προωθητικό υλικό/προπομπό της αντίστοιχης ενέργειας! Εεεε; Τι λέτε;

Διαφημίσεις

Λοιπον, εχω μια ιδεα!

Να φτιαξουμε μια βεβαιωση- πιστοποιητικο που να λεει περιπου,

"Πανελλαδικος Δημοσιος Θηλασμος

6 Νοεμβριου 2010

ημουν κι εγω εκει

στην (πολη)"

να συμπληρωσουμε τα ονοματα των παιδιων μας,

να τα τυπωσουμε και να τα κρατησουμε για αναμνηστικο.

Α, και την επομενη φορα αν συμπεσουμε με εκλογες θα πραγματοποιησουμε τις εκδηλωσεις μας, εξω απο τα μεγαλα εκλογικα κέντρα, οπου θα εχει σιγουρα κάμερες!!:cool:

Καλέ εσύ έχεις πολύ ωραίες ιδέες.Εισαι εμπνευση.Για συνέχισε.

Ο θηλασμός είναι μια ΥΠΕΡΟΧΗ σχέση(δεν είναι γάλα σε κονσέρβα)Η κατσικούλα θηλάζει το κατσικάκι, η γαιδουρίτσα το γαιδουράκι,η γατούλα το γατάκι, γιατί οχι και ο άνθρωπος το ανθρωπάκι...

Καλημέρες κορίτσαααα! Εδώ μαμά μικρού Μαρίνου, αυτού με το γυαλί ηλίου στο Σύνταγμα... Μπορώ να φτιάξω ένα μονταζάκι με μουσικούλα και τίτλους για την κίνηση που έγινε το Σάββατο, αρκεί να συγκεντρώσω όσο περισσότερο φωτογραφικό υλικό από όλη τη χώρα, με σκοπό αφενός να το κρατήσουμε εμείς ως ενθύμιο αλλά και να το έχουμε για του χρόνου, σαν προωθητικό υλικό/προπομπό της αντίστοιχης ενέργειας! Εεεε; Τι λέτε;

Πολύ ωραία ιδέα.Εισαι και εσύ εμνευση

Ο θηλασμός είναι μια ΥΠΕΡΟΧΗ σχέση(δεν είναι γάλα σε κονσέρβα)Η κατσικούλα θηλάζει το κατσικάκι, η γαιδουρίτσα το γαιδουράκι,η γατούλα το γατάκι, γιατί οχι και ο άνθρωπος το ανθρωπάκι...

Θυμάται κανεις απο την συγκέντρωση στο Συνταγμα ήταν μια γυναίκα.Η οποία αν ακουσα καλά ειναι η μόνη που έκανε φωτογραφιση σε μωρα στο πρώτο ημιωρο θηλασμου.Ακουσε καμία σας τιποτα για αυτό.Εψαξα και στο google αλλα δεν βρηκα τιποτα.

Κορίτσια καλησπέρα κι από μένα! :D Δεν μπόρεσα να μπω χθες γιατί είχαμε κι εμεις αρκετή γκρίνια και δακρυάκια απ' τη μικρή μάλλον λόγω δοντιών!

Είδα το βιντεάκι απ' τη Θεσσ/νικη, ήταν καταπληκτικό, μπράβο σε όποια το έφτιαξε και η μουσική φανταστική. Και οι φωτο από Κόρινθο πολύ ωραίες

Μπράβο mlne που είχες αυτή την ιδέα πολλά συγχαρητήρια, και στις άλλες κοπέλες που το οργανώσατε μεθοδικά σε τόσο λίγο χρόνο, paros, νινάκια2 -που γνωριστήκαμε κιόλας ;)-, margiota (περαστικά στο νινί), μαμαλευτεράκι μπράβο σας κορίτσια! και σε όλες τις μανούλες μπράβο δεν θέλω να ξεχάσω καμία.

travellingmum περαστικούλια!

Άντε και του χρόνου ακόμη περισσότερες, ήταν να μη γίνει η αρχή :D:D

Τη στιγμή που παιδίατροι, γυναικολόγοι και ψυχολόγοι αναγνωρίζουν τα οφέλη του αποκλειστικού μητρικού θηλασμού και προτρέπουν τις γυναίκες να μην καταφύγουν στην εύκολη λύση των συμπληρωμάτων διατροφής, χιλιάδες ελληνίδες μητέρες είναι αναγκασμένες να θηλάζουν... στα κρυφά. Ελλειψη πληροφόρησης, στερεότυπα και ταμπού της (πατριαρχικής) ελληνικής κοινωνίας φέρνουν τη νέα μητέρα μπροστά σε ένα σκληρό δίλημμα: είτε θα διακόψει κάθε κοινωνική δραστηριότητα για όσους μήνες επιθυμεί να θηλάσει, είτε θα αναγκαστεί να συμπληρώσει τη διατροφή του μωρού με βιομηχανικά προϊόντα. Βρισκόμαστε στην Ελλάδα του 2010 και διανύουμε τη «14η Επίσημη Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού» (1-7 Νοεμβρίου). Και όμως, η πραγματικότητα είναι κάθε άλλο παρά εορταστική...

«Καταλήγουμε να ντρεπόμαστε»

Η κυρία Βάσω Παρτσανάκη είναι μητέρα ενός κοριτσιού τρεισήμισι ετών και ενός αγοριού 14 μηνών, τα οποία αποφάσισε να θηλάσει, δίχως συμπληρώματα διατροφής και χωρίς να διακόψει τις κοινωνικές της δραστηριότητες. Αποτέλεσμα; Αναγκαζόταν να παίζει καθημερινά το... κρυφτό. «Ο δημόσιος θηλασμός είναι μεγάλο ταμπού στην Ελλάδα και καταλήγουμε να ντρεπόμαστε για κάτι εντελώς φυσιολογικό. Πολλές φίλες μου αναγκάζονται να πηγαίνουν παντού με το αυτοκίνητο ώστε να μπορούν να καταφύγουν εκεί αν χρειαστεί να θηλάσουν και δεν προλαβαίνουν να γυρίσουν στο σπίτι» λέει χαρακτηριστικά. Και δεν είναι η μόνη. Οπως εξηγεί στο «Βήμα» η κυρία Κατερίνα Πανταζή, παιδίατρος και πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας, η συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών που συμβουλεύει βρίσκονται διαρκώς υπό διωγμό. «Οχι μόνο δεν τολμούν να θηλάσουν δημόσια,αλλά δεν τους παρέχεται καν ένας απομονωμένος και αποστειρωμένος χώρος όπου θα μπορούσαν να θηλάσουν διακριτικά ή έστω να χρησιμοποιήσουν το θήλαστρο για να αποθηκεύσουν το γάλα τους. Ας σημειωθεί δε ότι αν το γάλα δεν αφαιρείται κάθε 4-6 ώρες ο φυσιολογικός μηχανισμός της γαλουχίας διαταράσσεται και η ποσότητα του γάλακτος μειώνεται σημαντικά» εξηγεί. «Τα μαιευτήρια δεν έχουν το κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό για να υποστηρίξουν τις νέες μητέρες στην προσπάθειά τους. Αυτές ολομόναχες ξεκινούν με τις καλύτερες προθέσεις, αλλά στην πρώτη δυσκολία απογοητεύονται και εγκαταλείπουν» αναφέρει η κυρία Λώρη Αν Ρόμπερτσον, σύμβουλος γαλουχίας από τον Καναδά, η οποία τα τελευταία δώδεκα χρόνια παραδίδει σεμινάρια σχετικά με τον θηλασμό στην Ελλάδα.

Υπό αυτές τις συνθήκες δεν είναι τυχαίο ότι σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού το ποσοστό των Ελληνίδων που θηλάζουν αποκλειστικά κυμαίνεται στο 40%50% τις πρώτες ημέρες μετά τη γέννα αλλά δεν ξεπερνά το... 1% στο τέλος των έξι μηνών! «Ως αποτέλεσμα τα νεογνά δεν χάνουν απλώς ένα μείγμα θρεπτικών συστατικών αλλά ένα “ζωντανό” διάλυμα κυττάρων, αντισωμάτων, αυξητικών παραγόντων και άλλων βιολογικά ενεργών στοιχείων που βοηθούν στην άμυνα και την ανάπτυξή τους» σχολιάζει η δρ Ελισάβετ Διαμαντή, επίκουρη καθηγήτρια Νεογνολογίας στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=364820&dt=04/11/2010#ixzz14hAzKHTX

Διαφημίσεις

Λοιπον, εχω μια ιδεα!

Να φτιαξουμε μια βεβαιωση- πιστοποιητικο που να λεει περιπου,

"Πανελλαδικος Δημοσιος Θηλασμος

6 Νοεμβριου 2010

ημουν κι εγω εκει

στην (πολη)"

να συμπληρωσουμε τα ονοματα των παιδιων μας,

να τα τυπωσουμε και να τα κρατησουμε για αναμνηστικο.

Α, και την επομενη φορα αν συμπεσουμε με εκλογες θα πραγματοποιησουμε τις εκδηλωσεις μας, εξω απο τα μεγαλα εκλογικα κέντρα, οπου θα εχει σιγουρα κάμερες!!:cool:

ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ & ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΙΔΕΕΣ.ΕΓΩ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ ΕΦΥΓΑ ΚΑΤΑ ΤΙΣ 14:30 ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ ΓΙΑΤΙ ΠΕΙΝΟΥΣΑ(ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΩ) & ΕΠΕΙΔΗ ΦΟΡΟΥΣΑ Τ-SHIRT ΠΟΥ ΕΙΧΑ & ΜΗΝΥΜΑ THE BREASTFEEDING IS NOT A CRIME ΜΕ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 6 ΑΤΟΜΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ & ΜΕ ΡΩΤΗΣΑΝ ΑΝ ΗΜΟΥΝ ΕΚΕΙ ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ.ΜΕ ΡΩΤΗΣΑΝ ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ; ΕΧΩ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΜΑΜΑΔΕΣ & ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΑΚΙ ΝΑ ΤΟ ΑΝΕΒΑΣΩ ΣΤΟ YOU TUBE ΩΣΤΕ ΟΠΟΙΟΣ ΨΑΞΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ.ΑΠΛΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΧΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΣΑΣ.

ΣΤΟ FB ΣΤΟ GROUP ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΜΑΜΑΔΕΣ ΗΔΗ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΠΙΣΗΣ Ο ΜΗΤΡΙΚΟΣ ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΣΤΟ FB ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ & ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΣΤΗΛΕΣ ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ

ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΘΗΛΑΣΜΟΥ.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΟΤΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΩΝ ΓΙΟΡΤΩΝ ΠΟΥ ΠΟΛΛΕΣ ΕΓΚΥΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ COSMOS ΛΟΓΟ ΕΥΚΟΛΙΑΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΕΚΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΝΝΟΗΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ.ΑΝ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ.

ΦΙΛΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΑΜΑΔΕΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ

Νομιζω πως ειναι καλη ιδεα,αφου εχεις υλικο φτιαξε ενα βιντεακι και ανεβασε το στο youtube,εδω,στο fb η' οπου σου ειναι πιο ευκολο και στειλε μετα και την διευθυνση απο το link για να μπορουμε να το δουμε κι εμεις!Και γενικα αφου εγινε η αρχη με αυτες τις συγκεντρωσεις θα ειναι καλη φαση αν συνεχιστουν,πρωτον θα γνωριστουμε ολες καλυτερα και δευτερον και ισως σημαντικοτερο ισως ετσι να μπορουμε να βοηθησουμε και νεες μανουλες που ειναι τωρα εγγυουλες στο να καταφερουν να θηλασουν.Αν λοιπον γινονται τετοιες συναντησεις και δειξουν ενδιαφερον και νεες μανουλες η' μελουσες μανουλες θα ειναι πολυ πολυ ομορφο.Εγω δυστηχως δεν θα ειμαι εδω ομως ηδη στο νησι που μενω προσπαθω και βοηθαω αρκετες μανουλες και η αληθεια ειναι πως ειμαστε αρκετες εκει που θηλαζουμε αποκλειστικα τα παιδακια μας.

3nr2p2.png

αχ βρε κορίτσια ήθελα τόσο πολύ να έρθω αλλά το βλαστάρι μου αφού με ξενύχτησδε όλο το βράδυ την ώρα που ετοιμαζόμασταν να ξεκινήσουμε για σύνταγμα μου κοιμήθηκε ο κύριος και ξύπνησε ωραιότατα στις 14:30!(πρωτοφανές για τα δεδομένα του). του χρόνου που θα είμαστε και μαγαλύτεροι, θα έρθουμε σίγουρα! συγχαρητήρια σε όλες τις μαμαδες που πήγανε!!!

vyLxp3.pngG7Azp3.png

Θυμάται κανεις απο την συγκέντρωση στο Συνταγμα ήταν μια γυναίκα.Η οποία αν ακουσα καλά ειναι η μόνη που έκανε φωτογραφιση σε μωρα στο πρώτο ημιωρο θηλασμου.Ακουσε καμία σας τιποτα για αυτό.Εψαξα και στο google αλλα δεν βρηκα τιποτα.

εγώ έχω βιντεάκι τον μπέμπη μου να θηλάζει μόλις γεννήθηκε...

vyLxp3.pngG7Azp3.png

σε ευχαριστω.

εχει ανεβει κανα βιντεακη απο λευκο πυργο?

Ελένη μου δεν ξέρω για κανένα βιντεάκι αλλά επειδή έχουμε αρκετές φωτογραφίες θα φτιάξω ένα σύντομα.Θα ενημερώσουμε για το που μπορείτε να το βρείτε.Οι φωτογραφίες της Θεσσαλονίκης είναι πολύ όμορφες.

Γενικά μπορούμε να δραστηροποιηθούμε αφού έγινε η αρχή & να βοηθήσουμε και τις μανούλες στα νησιά.

θα σε περιμένουμε κούκλα να δώσουμε ένα

πιο ηχηρό μήνυμα του χρόνου....!!!!

Πιστευω του χρονου θα μπορεσω καθως ο μπεμπης μου θα εχει χρονισει οποτε θα μπορω να τον βαλω αφοβα σε λεωφορειο;)

<<φυσης ουδεν ποιει ματην>>

αν ητανε η γνωση ψωρα θα θηλαζε ολη η χωρα

Κορίτσια στην Θεσ/νίκη ήταν πολύ πολύ όμορφα! Συγχαρητήρια στα κορίτσια που το οργάνωσαν! Περάσαμε πάρα πολύ όμορφα! Ο μικρός τρελάθηκε και δεν σταματούσε να τρέχει γύρω γύρω παρόλο που ήταν κουρασμένος από το ταξιδάκι του(έμεις ήμασταν που ήρθαμε από Κατερίνη). Χάρηκα πολύ που γνώρισα κάποιες από τα κορίτσια. Αν κανονίσετε για καφέ είμαι πάλι μέσα.

Δυστυχώς φύγαμε λίγο μετά τις δύο γιατί είχαμε και επιστροφή. Του χρόνου καλύτερα. Βάλτε και εδώ καμία φώτο και κανένα βίντεο για εμας που δεν έχουμε fb.

xAh6.png h1d6.png

Επιστρεψαμε και εμεις απο την Κρητη!!!

Και ενω μεχρι το πρωι που ειχα μιλησει με τηνZaharenia λεγαμε οτι θα ειμαστε οι δυο μας...κοσμοσυρροη!!!!!!!

Ηταν απλα τέλεια! Δυστυχως εγω λογω του ταξιδιου δεν ειχα φτιαξει τιποτα αλλα η Zaharenia ειχε κανει πολυ καλη δουλεια!

Το κρητη tv θα δειξει απευθειας την εκπομπη την πεμπτη δεν ξερω τι ωρα στην ιστοσελιδα του και θα δειξει (απο οτι μας ειπε η δημοσιογραφος) και φωτο!!!

Συγκινηθηκα απιστευτα με τη δυναμη που έχουμε τελικα!!!

Λεω να το καθιερωσουμε!

Μονο που δεν καταφερα να κανω ταντεμ γιατι ο μεγαλος κοιμηθηκε στο αυτοκινητο και εμεινε με τον μπαμπα να κανουν βολτες γιατι δεν βρισκαν να παρκαρουν.

Εγω εχω βιντεο του τοκετου μου και να θηλαζω μεσα στην αιθουσα αμεσως μετα τη γεννηση και των δυο μου παιδιων. Γιατι ?

Τα καλυτερα ερχονται...

2sgpp2.pngn2LTp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...