Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

1-7/11/2010 ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ

mlne

Recommended Posts

Καλημέρα σου

Καλή ερώτηση....:?:

Αν το βάλετε απλά στο πίνακα ανακοινώσεων μάλλον όχι... αν το μοιράσετε, δεν ξέρω:?

δεν ξερω νομικα για να σου απαντησω,αν ξερει καποια κοπελα να βοηθησει

γι αυτο εχω γραψει επανω οτι ειναι απο το βημα και την ημερομηνια εκδοσης ωστε να φαινεται απο που το εχουμε αντιγραψει..δεν πιστευω οτι υπαρχει προβλημα γιατι 1. ειναι ολοκληρο -δεν εχουμε παρει κομματια-

2. αναφερεται η εφημεριδα και η ημερομηνια -δεν το εχουμε κλεψει και εχουμε υπογραψει εμεις-

3. στην τελικη τους κανουμε και διαφημηση τσαμπα

4. το θελουμε για ενημερωση, σε εθελοντικο σκοπο.. αν ειναι τοσο μακακες..τι να πω?

οπως και οσα σας εχω στειλει αναφερουν την πηγη και ΠΡΕΠΕΙ να φαινεται απο που τα χουμε παρει..το πολυ πολυ να μου φερνεται την μικρη(αντι για τσιγαρα) στην φυλακη για να θηλασει.. τι να πω?

83hKp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλημερα σας,

margiota μηπως πρεπει να ζητησουμε αδεια για την χρηση του αρθρου του βήματος?

Καλημέρα girls! εφόσον υπάρχει η πηγή δεν έχουμε κανένα θέμα. Μόνο όταν παρουσιάζεις κάτι ως δικό σου είναι πρόβλημα.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

1)mlne

2)lucky-sylvester

3)travellingmum

4)palladin

5)Vicky-Elena

6)μικρη κινεζα

7)Annie

NOYNOY

9)Elma09

10)sisicat

11)stellas

12)lioulia+Ευα

ΑΘΗΝΑ

1)paros

2)Τινακι

3)kit_katerina

4)miriki

5)alex4

6)yogamama

7)katerina2+peony?

Angela_kgr

9)diamantaki

10)DEMS

11)kiker80

12)katerina2

13)souzi201

14)DaF ?

15) νινάκια2

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

1)Μαριρενα

2)Ασπασια

3)Ηλιαννα

4)Zaxarenia

ΚΟΡΙΝΘΟΣ

1)Στεγια

2)efitsa

3)Yianna

4)κατια81

5)τιτη

6)geoste

ΠΑΤΡΑ

1)mama xrysa

2)katgik

3)kellymania ?

4)zaharini

5)evi mou

6)Mafalda2

ΣΥΡΟΣ

margiotta+3

koxyli+1

ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Vickygirl79

ΛΑΡΙΣΑ

μαμαλευτερακι

dimitra34

leticia

ΒΟΛΟΣ

despinoula_kouz

dimel

ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Aspa

ΞΑΝΘΗ

Angicat ?

ΣΗΤΕΙΑ

Μαριρένα

dp78

1. με κορινθο δεν εχει επικοινωνησει καμια για υλικο και βλεπω οτι ειστε αρκετες!!

2. περιμενω τηλεφωνα και ονοματα απο τις υπολοιπες γιατι εχουν τετραγωνιστει τα ματια μου ολη την εβδομαδα..

leticia θελω τηλεφωνο σου και συυνενοησου με μαμαλευτερακι για να οργανωθειτε για φωτο κλπ

zaxarenia, mama xrysa, mlne , dp78 περιμενω τα ονοματα σας και τηλεφωνο για να μπορουμε να μιλαμε κι αυριο:lol:

οι υπολοιπες κοπελες που δεν αναφερονται παραπανω και εχουν βοηθησει η καθεμια με τον τροπο της την εκδηλωση,να μου στειλουν -οσες θελουν φυσικα- τα ονοματα τους..θελω να γραψω ενα ευχαριστηριο σε ολους οσους βοηθησαν..αν μου τα στειλετε τελευταια στιγμη δεν θα προλαβουν τα κοριτσια να το τυπωσουν...

83hKp3.png

Ευχαριστω για τις απαντησεις, λοιπον κι εγω χθες εστειλα στα καναλια, απλα τον συνδεσμο στο fb και στο mitrikosthilasmos, επισης εστειλα επισημη προσκληση στην Αγλαια, την Πατσουρου, τον Παπαβεντση και την Μενουνου, τους οποιους κατα μεγαλη μου παραλειψη δεν ειχα ενημερωσει νωριτερα. Ελπιζω να ερθουν.

Εντωμεταξυ, χθες χτυπησα το μικρο μου δακτυλακι (του ποδιου) και το πρωι ηταν πρησμενο κι ετρεχα στο Κεντρο Υγειας, αλλα μάλλον δεν ειναι σπασιμο.

Για οσες ρωτανε πως θα γνωριστουμε στα σημεια συναντησης, εχω την εξης προταση:

ΘΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ :cool:

MF88p3.png

Hf3jp3.png

Διαφημίσεις

Καλε θα ερθει καμια Θεσσαλονικια πιο νωρις να με βοηθησει τωρα που κουτσαινω κιολας?

Ε?

Τι βοήθεια χρειάζεσαι (πέρα από μπαστούνι:lol:);

Εγώ θα έρθω με τον γιο μου και τον άντρα μου. Δεν ξέρω πόσο νωρίτερα μπορώ να έρθω όμως...

Ξερω κι εγω. Κουβαλημα (αν φερω κουτες τελικα), στησιμο.

Θα φερετε τιποτα εσεις?

Καλα, μην φανταστειτε, οτι κι εμενα μ αφηνει.

Ελπιζω κι εγω να τα καταφερω να ειμαι εκει κατα τις 12.30-12.45 (αν και γενικα ....στηνω)

Ισως να εχω βοηθεια την αδερφη μου και τον αντρα μου.

MF88p3.png

Hf3jp3.png

Διαφημίσεις

κορίτσια τελικά δε θα έρθω. πέθανε η θεία μου πριν λίγο :cry: και θα πάω Κύπρο σήμερα

καλή επιτυχία

:cry: Λυπάμαι...

Βρήκα κούτες.Θα τις δοκιμάσω το μεσημέρι να της στησω με υφάσματα να δώ πως δείχνουν.Τώρα πάω για εκτυπωση.Πάρος σου έστειλα μαιλ.Κάποια αρχεία εξακολουθούν να μην μου ανοίγουν!

cceXp3.png

pcTFp3.png

Στη Μενεγακη εχει ρεπορταζ για τον θηλασμο

Είπαν τπτ? Δεν το πρόλαβα....

Διαφημίσεις

Ενα μεγαλο ευχαριστω και στον Δημο, στον οποιο εργαζομαι με συμβαση εδω κι ενα μήνα,

για τις εκτυπωσεις (εγχρωμα Α3) που έκανα στην κουτρα :cool:

Εστειλα μειλ στο βημα ζητωντας αδεια για τα αρθρα. Δεν απαντησαν ακομα.

Ουτε η Αγλαια, η Πατσουρου, ο Παπαβεντσης και η Μενουνου μου απαντησαν.

Τι ειπαν στην Μενεγακη?

MF88p3.png

Hf3jp3.png

ο διατροφολογος της εκπομπης ειπε οτι ειναι παγκοσμια εβδομαδα μητρικου θηλασμου.Μιλασε για το ποσο σημαντικος ειναι ο θηλασμος κ μετα ειχε μηθοι και αληθειες οσον αφορα το θηλασμο και διαφορα αλλα.Της ειχα στειλει εγω μερικα mail στην εκπομπη και ζητουσα να μιλασουνε για το θεμα,δε ξερω αν τα διαβασανε η αν ειναι τυχαιο που μιλησανε σημερα

<<φυσης ουδεν ποιει ματην>>

αν ητανε η γνωση ψωρα θα θηλαζε ολη η χωρα

Ξερω κι εγω. Κουβαλημα (αν φερω κουτες τελικα), στησιμο.

Θα φερετε τιποτα εσεις?

Καλα, μην φανταστειτε, οτι κι εμενα μ αφηνει.

Ελπιζω κι εγω να τα καταφερω να ειμαι εκει κατα τις 12.30-12.45 (αν και γενικα ....στηνω)

Ισως να εχω βοηθεια την αδερφη μου και τον αντρα μου.

Αχ αισθάνομαι πολύ αλεξιπτωτιστής τώρα...! Έχετε πει τι θα χρειαστεί και δεν το χω παρακολουθήσει; Πείτε καλέ! Να φέρω νερά; Τον αδερφό μου να βγάζει φωτό; Τι;

Αχ αισθάνομαι πολύ αλεξιπτωτιστής τώρα...! Έχετε πει τι θα χρειαστεί και δεν το χω παρακολουθήσει; Πείτε καλέ! Να φέρω νερά; Τον αδερφό μου να βγάζει φωτό; Τι;

Νερα αμεεεε!! Πινω σαν νεροφιδα! Ειδικα οταν θηλαζω.

Φερε και τον αδερφο σου, κι εγω θα φερω αντρα κι αδερφη, να βγαζουν φωτογραφιες, να μοιραζουν φυλλαδια (ελπιζω).

Εχω αναλαβει τις εκτυπωσεις και τους πινακες, εκανα και μερικα πλακατ (ασπρομαυρα και με απλο χαρτι, δεν βγηκαν πολυ καλα), αλλα αν μπορειτε να κανετε κι εσεις μερικα θα ηταν τελεια!

Βεβαια, τωρα εχω μια μικρη επιφυλαξη μηπως δεν διαλεξαμε το σωστο μέρος, η Αριστοτελους εχει μεγαλυτερη κίνηση, Σαββατο μεσημερι, αλλα εκει δεν εχει να κατσουμε.

MF88p3.png

Hf3jp3.png

Μηνυματάκια:

Θηλάζω... άρα υπάρχω!

Πίνω γάλα μόνο από.....μάμα!

Θηλάζω, θηλάζω με ακούτε που το φωνάζω?!!!

Για την οικονιμική κρίση, ο θηλασμός είναι η μόνη λύση!!!

Μητρικό Γάλα... Γιατί έτσι μας αρέσει!!!

Είχα σκεφτεί και άλλα, αλλά τα ξέχασα (αφού είμαι χαζή και δεν τα γράφω!):oops:

το Θηλάζω... άρα υπάρχω! το ειχα σκεφτει κι εγω χθες!

Ξερεις τι λένε για τα μεγαλα πνευματα?

MF88p3.png

Hf3jp3.png

ΜΗΤΡΙΚΟ ΓΑΛΑ: μεγαλωνει-μεγαλωνει γερα παιδια

Το αγελαδινο γάλα ανηκει στα μοσχαρακια!

Θηλαζω αει διδασκομενη!

ΓΑΛΑΤΟΜΗΧΑΝΗ! (για να το κολλησουμε πανω μας)

Ο θηλασμος ειναι μια υπεροχη σχεση!

MF88p3.png

Hf3jp3.png

θελω μια κοπελα να μου πει ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΝ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ απο τα δυο βιβλια της πατσουρου:

Τόμος Α΄ “Ολες οι γυναίκες μπορούν να θηλάσουν”

Μητρικός θηλασμός: Μια εμπειρία καταπληκτική για μητέρες και μωρά. Το γεννάς και μετά, αν το βάλεις στο στήθος εγκαίρως, κολλάει εκεί σαν όλη του η ύπαρξη να εξαρτιέται απ αυτό κι εσύ αισθάνεσαι να λιώνεις σταγόνα σταγόνα μέσα του. Μια εμπειρία καθηλωτική: κουράζεσαι, πιάνεσαι σ όλο σου το σώμα, κλαις, λες «μπα, αποκλείεται να τα καταφέρω», κι αυτό μεγαλώνει, παχαίνουν τα δαχτυλάκια, τα μπουτάκια, μακραίνει, αρχίζουν τα χαμόγελα, οι φωνούλες, οι λοξές ματιές ευγνωμοσύνης καθώς περνούν οι μήνες κι αυτό παραμένει γαντζωμένο στο σώμα σου. Κι έρχονται δυσκολίες, μυξούλες, πόνοι, δοντάκια κι άλλα διάφορα. Κι αυτό γαντζωμένο. Και σιγά σιγά δε θέλει να θηλάζει όλη την ώρα. Βρίσκει άλλα ενδιαφέροντα, το στήθος γίνεται πια προσωρινό καταφύγιο, μετά μόνο λίγες γλυκές σταγόνες ζωής. Και έπειτα δε θέλει άλλο να θηλάσει. Εκείνο πάει για άλλες περιπέτειες, με την καρδιά γεμάτη από τη σιγουριά πως αγαπήθηκε στο έπακρο. Κι η μαμά καμαρώνει, αγανακτεί, διαλύεται, φροντίζει, αγαπά. Καλώς ήλθατε στη μητρότητα. Στον πρώτο τόμο αυτού του βιβλίου θα διαβάσετε πώς να καταφέρετε να θηλάσετε για όσο καιρό θέλετε, παρά τις δυσκολίες της καθημερινότητας, την απίστευτη κούραση, τα ξενύχτια και τις αντικρουόμενες γνώμες όλων όσων έχουν άποψη για το μωρό σας, και να το απολαύσετε. Καλώς ήλθατε στο θηλασμό.

Τόμος Βʼ “Ειδικές περιπτώσεις και προβλήματα θηλασμού”

Το κουβαλάς μέσα σου, το γεννάς ή το υιοθετείς, εδώ και καιρό ονειρευόσουν ένα απαλό πλάσμα κουρνιασμένο στην αγκαλιά σου, να ησυχάζει με τη φωνή σου, να μοσχοβολάει, να πίνει το γάλα σου και να γαληνεύει, να του δίνεις ό,τι θα ήθελες να έχεις πάρει ή ό,τι πήρες και τώρα περισσεύει απ την καρδιά σου, ό,τι δικαιούται κάθε μωρό: αγάπη άνευ όρων και το γάλα της μαμάς του. Όμως το δικό σου μωρό μόνο κλαίει, σου πληγώνει το στήθος, δε βάζει βάρος παρά τις απίστευτες προσπάθειες σου ή πνίγεται απ το πολύ γάλα που έχεις και αρνείται το στήθος, γεννήθηκε με παρέα και δεν έχεις αρκετές θηλές κι αρκετά χέρια να τα πάρεις όλα τους αγκαλιά, είναι πρόωρο κι εσύ έμεινες με μια πληγή στην κοιλιά, με ωκεανούς αγωνίας στην ψυχή και την αγγαρεία του να αντλείς, τσακώνεσαι με τον πατέρα του και δε σε καταλαβαίνει κανείς. Στο δεύτερο τόμο του βιβλίου, οι μητέρες βρίσκουν απαντήσεις για όλα τα προβλήματα θηλασμού, όσο ιδιαίτερη και περίεργη κι αν είναι η δική τους περίπτωση. Οι δυσκολίες και τα προβλήματα του θηλασμού είναι προκλήσεις για καθεμιά από εμάς που ξεπερνά τον εαυτό της για να προσφέρει στο παιδί της γάλα, σιγουριά και μια παρακαταθήκη επαφής ώστε να είναι ικανό να νιώθει χαρά και αρμονία όποτε του δίνεται η ευκαιρία, σ όλη την υπόλοιπη ζωή του.

83hKp3.png

θελω μια κοπελα να μου πει ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΝ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ απο τα δυο βιβλια της πατσουρου:

Τόμος Α΄ “Ολες οι γυναίκες μπορούν να θηλάσουν”

Μητρικός θηλασμός: Μια εμπειρία καταπληκτική για μητέρες και μωρά. Το γεννάς και μετά, αν το βάλεις στο στήθος εγκαίρως, κολλάει εκεί σαν όλη του η ύπαρξη να εξαρτιέται απ αυτό κι εσύ αισθάνεσαι να λιώνεις σταγόνα σταγόνα μέσα του. Μια εμπειρία καθηλωτική: κουράζεσαι, πιάνεσαι σ όλο σου το σώμα, κλαις, λες «μπα, αποκλείεται να τα καταφέρω», κι αυτό μεγαλώνει, παχαίνουν τα δαχτυλάκια, τα μπουτάκια, μακραίνει, αρχίζουν τα χαμόγελα, οι φωνούλες, οι λοξές ματιές ευγνωμοσύνης καθώς περνούν οι μήνες κι αυτό παραμένει γαντζωμένο στο σώμα σου. Κι έρχονται δυσκολίες, μυξούλες, πόνοι, δοντάκια κι άλλα διάφορα. Κι αυτό γαντζωμένο. Και σιγά σιγά δε θέλει να θηλάζει όλη την ώρα. Βρίσκει άλλα ενδιαφέροντα, το στήθος γίνεται πια προσωρινό καταφύγιο, μετά μόνο λίγες γλυκές σταγόνες ζωής. Και έπειτα δε θέλει άλλο να θηλάσει. Εκείνο πάει για άλλες περιπέτειες, με την καρδιά γεμάτη από τη σιγουριά πως αγαπήθηκε στο έπακρο. Κι η μαμά καμαρώνει, αγανακτεί, διαλύεται, φροντίζει, αγαπά. Καλώς ήλθατε στη μητρότητα. Στον πρώτο τόμο αυτού του βιβλίου θα διαβάσετε πώς να καταφέρετε να θηλάσετε για όσο καιρό θέλετε, παρά τις δυσκολίες της καθημερινότητας, την απίστευτη κούραση, τα ξενύχτια και τις αντικρουόμενες γνώμες όλων όσων έχουν άποψη για το μωρό σας, και να το απολαύσετε. Καλώς ήλθατε στο θηλασμό.

Τόμος Βʼ “Ειδικές περιπτώσεις και προβλήματα θηλασμού”

Το κουβαλάς μέσα σου, το γεννάς ή το υιοθετείς, εδώ και καιρό ονειρευόσουν ένα απαλό πλάσμα κουρνιασμένο στην αγκαλιά σου, να ησυχάζει με τη φωνή σου, να μοσχοβολάει, να πίνει το γάλα σου και να γαληνεύει, να του δίνεις ό,τι θα ήθελες να έχεις πάρει ή ό,τι πήρες και τώρα περισσεύει απ την καρδιά σου, ό,τι δικαιούται κάθε μωρό: αγάπη άνευ όρων και το γάλα της μαμάς του. Όμως το δικό σου μωρό μόνο κλαίει, σου πληγώνει το στήθος, δε βάζει βάρος παρά τις απίστευτες προσπάθειες σου ή πνίγεται απ το πολύ γάλα που έχεις και αρνείται το στήθος, γεννήθηκε με παρέα και δεν έχεις αρκετές θηλές κι αρκετά χέρια να τα πάρεις όλα τους αγκαλιά, είναι πρόωρο κι εσύ έμεινες με μια πληγή στην κοιλιά, με ωκεανούς αγωνίας στην ψυχή και την αγγαρεία του να αντλείς, τσακώνεσαι με τον πατέρα του και δε σε καταλαβαίνει κανείς. Στο δεύτερο τόμο του βιβλίου, οι μητέρες βρίσκουν απαντήσεις για όλα τα προβλήματα θηλασμού, όσο ιδιαίτερη και περίεργη κι αν είναι η δική τους περίπτωση. Οι δυσκολίες και τα προβλήματα του θηλασμού είναι προκλήσεις για καθεμιά από εμάς που ξεπερνά τον εαυτό της για να προσφέρει στο παιδί της γάλα, σιγουριά και μια παρακαταθήκη επαφής ώστε να είναι ικανό να νιώθει χαρά και αρμονία όποτε του δίνεται η ευκαιρία, σ όλη την υπόλοιπη ζωή του.

Δεν ξερω, παντως ειναι υπεροχα!

MF88p3.png

Hf3jp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...