Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

θα πιεις το γαλα σου? ΘΑ ΠΙΕΙΣ ΤΟ ΓΑΛΑ ΣΟΥ, ΕΙΠΑ!!!!!!!

fistikaki

Recommended Posts

απλα οπως ειπες φιλη μου,ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΓΑΛΑ...

το λεω να το ακουσω και εγω που ειμαι με το ρολοι στο χερι και το αναλογο φαι ανα χειρας....

ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΔΕ ΠΕΙΝΑΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΕΓΩ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΩ...

(οπως ελεγε και η αδερφη μου μικρη,μαμα πειναω...αλλα πειναω σουβλακι οχι φακες...)

:mrgreen: κορυφαιο!

περαστικα σας φυστικακι και μη ψοφισεις γιατι η μικρη σου σε λατρευει και σε χρειαζεται. οκ ηταν ατυχη στιγμη δεν ηθελες ομως να συμβει οτι συνεβει.

και αφου δε το θελει το γαλα δωσε της τροφες πλουσιες σε ασβεστιο.

Οι ηλίθιοι είναι αήτητοι

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 144
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Μπάμιες; :D

Οχι! Οπως το μικρο φυστικι πεινουσε για μπισκοτο κι οχι για γαλα, ετσι και το μεγαλο φυστικι πειναει για πιτογυρο κι οχι για μπαμιες! ;)

Περα απο την πλακα.. Δεν εχουμε ολοι σιδερενιες αντοχες!

Το βλεπω απο τον εαυτο μου, απο αλλες μαμαδες, απο την κουμπαρα μου που θα κατσει να εξηγησει το ιδιο πραγμα 1 τρισεκατομυριο φορες αλλα στο τελος θα βαλει τετοια τσιριδα που τρομαζουν ακομα κι οι μεγαλοι...

Ανθρωποι ειμαστε ρε φυστικακι.... Και τα αισθηματα γι' αυτο υπαρχουν, για να νιωθουμε και να μαθαινουμε μεσα απο αυτα! Μακαρι να υπηρχε ενα button που θα απενεργοποιουσε τα ασχημα συναισθηματα... Δεν υπαρχει ομως, οποτε πρεπει να μαθουμε να ζουμε με αυτα και να τα κοντρολαρουμε!:D

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

...μετα το λυκειο(βλεπε 1ο παιδι μου 2α λυκειου)ενα θα σου πω....ΓΕΙΑ ΣΟΥ!!!!εγω να φωναζω γτ αυτο και αυτος με ηρεμο τροπο να μου λεει-καλα τωρα γτ φωναζεις σαν υστερικη-γι αυτο καλη μου φιστικι μου που σε αγαπαμε ολες εδω σου λεω οπως ειπε και μια βορεια ποιο πανω χαλαρα και ολα μες στην ζωη ειναι.και οπως λεει η μανα μου(εγω την ακουω την μαμα μου)αυτα θα γινουν κοριτσι μου σαν και εσενα εσυ δεν θα γινεις σαν κι αυτα

Αααααααα μην μου πατάς τον κάλοοοοοοο, δεν μπορώωωωωωω το μεγάλο δικό μου είναι στην Α Λυκείου και εχθες με χαρακτήρισε "σπαστικιά" και όταν εγώ αποσβολωμένη τον ρώτησα γιατί είπε κατι τετοιο εκείνος ηρεμότατα μου απάντησε γιατί έτσι συμπεριφέρθηκα αφού νομίζω ότι μιλώντας του συνεχώς για τις υποχρεώσεις του στο διάβασμα θα τον κάνω να διαβασει κιόλας..."Κάνω αυτό που μπορώ" μου είπε "και αν αυτό φαινεται λίγο σε σένα για μένα είναι πολυ..." Ήθελα να του πω χιλιάδες πράγματα, να του αποδείξω με χίλιους τρόπους το πόσο άδικο είχε αλλά δεν θα έπιανε τπτ τόπο εκείνη την στιγμή.... εφηβεία γαρ....

Και ξέρετε τι ηθελα εκείνη την στιγμή πολεμώντας με τα δολοφονικά μου ενστικτα???? Να ήταν παλι 2 χρονών και να τον κυνηγούσα να πιει το γάλα του.... κι ας έσχιζε λίγο το χειλάκι του...

Η Αγάπη ρωτά τη Φιλία :

"τι κάνεις εκεί ανόητη?"

και η Φιλία της απαντά:

"Κάνω να γελούν αυτούς που εσύ κάνεις να δακρύζουν"..

Εχμ... τώρα catrin μου αν σου πω ότι έχει δίκιο στο όσες φορές και αν του πεις ότι πρέπει να διαβάσει δεν θα τον κάνει να διαβάσει...

Κατάλαβες φυστίκι όμως; Έχει μεγαλύτερα αγγούρια μπροστά μας απ' ό,τι το γάλα ή το μπουφάν για να βγούμε έξω.

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

Αααααααα μην μου πατάς τον κάλοοοοοοο, δεν μπορώωωωωωω το μεγάλο δικό μου είναι στην Α Λυκείου και εχθες με χαρακτήρισε "σπαστικιά" και όταν εγώ αποσβολωμένη τον ρώτησα γιατί είπε κατι τετοιο εκείνος ηρεμότατα μου απάντησε γιατί έτσι συμπεριφέρθηκα αφού νομίζω ότι μιλώντας του συνεχώς για τις υποχρεώσεις του στο διάβασμα θα τον κάνω να διαβασει κιόλας..."Κάνω αυτό που μπορώ" μου είπε "και αν αυτό φαινεται λίγο σε σένα για μένα είναι πολυ..." Ήθελα να του πω χιλιάδες πράγματα, να του αποδείξω με χίλιους τρόπους το πόσο άδικο είχε αλλά δεν θα έπιανε τπτ τόπο εκείνη την στιγμή.... εφηβεία γαρ....

Και ξέρετε τι ηθελα εκείνη την στιγμή πολεμώντας με τα δολοφονικά μου ενστικτα???? Να ήταν παλι 2 χρονών και να τον κυνηγούσα να πιει το γάλα του.... κι ας έσχιζε λίγο το χειλάκι του...

0002020B.gifοταν γινουνε γονεις θα μιλησουμε την ιδια γλωσσα τελικα.μια μεγαλη αγκαλια και κουραγιο συναδελφισα

sig.asp?img=ad1

my 3 little stars are my reason to be2946785n7mfu4of95.gif

Διαφημίσεις

Ειναι ασχετο με το θεμα απλα θα ηθελα να σας το μεταφερω,εμενα η κορη μου ειναι πολυ μιζερο παιδι στο φαγητο απο 13μηνων ειχε κοψει το γαλα για μεγαλο χρονικο διαστημα,μεσα στην μαυριλα εγω,κ το παιδι μου δεν πινει γαλα κ τι να κανω.........

Τωρα εχουμε φτασει σε σημειο να μην τρωει τιποτα απολυτως απο φαγητο κ να πινει μονο γαλα 1-2λιτρα την ημερα.Ο παιδιατρος μου ειπε οτι εαν δεν της το κοψω κινδυνευει να παθει οστεοπορωση(δεν ξερω εαν το εγραψα σωστα)να παθει υπερασβεστιωση,κ να την χτυπησει στα νεφρα.Ο λογος ειναι οτι δεν τρωει καμια τροφη παρα μονο γαλα,οποτε μανουλες εμεις καταφεραμε κ καταρριψαμε τον μυθο οτι τα παιδια μεγαλωνουν μονο με γαλα

0002020B.gifοταν γινουνε γονεις θα μιλησουμε την ιδια γλωσσα τελικα.μια μεγαλη αγκαλια και κουραγιο συναδελφισα

sig.asp?img=ad1

fistikaki κάνε κουράγιο, απόχτησε γαϊδουρινή υπομονή (μακάρι να τη πουλάγανε). Σύμφωνα και με αυτά που σου έγραψε το koufetaki αργότερα στο σχολείο να δεις παρόμοιες σκηνές αποίρου κάλους.

Ακου και τα δικά μου κατορθώματα (τα νευρα μου σαν τα δικά σου φαντάσου). Μετά από πολύ άσχημη μέρα στη δουλειά φτάνω αργά σπίτι, μαζευω τα παιδιά και πάω να τσεκάρω την αντιγραφή του γιού μου (σ.σ. παιδί που βαριέται απίστευτα να γραψει και να διαβάσει, τα ΄χω γράψει αλλού). Η αντιγραφή ένα μαυρο χάλι, προσπαθώ να τον συμμαζέψω εν τω μεταξύ, τώρα που είναι αρχές της σχολικής χρονιάς. Του σκίζω το φύλλο για πρώτη φορά για να καταλάβει επιτέλους ότι τέρμα η πλάκα και πρέπει να σοβαρευτεί. Άρχισε να ουρλιάζει και να φωνάζει ότι δεν τη ξαναγράφει. Πάνω στο τραπέζι ήταν ένα λούτρινο αρκουδάκι, το περνω και του το πετάω στη μούρη. Για κακή μου τύχη και χωρίς να το ξέρω το αρκουδάκι είχε μέσα μπαταρίες μέσα στο σχετικό σκληρό κουτί τους. Το παιδί με το που του΄σκασε το αρκουδι στο κούτελο πετάχτηκε από τον πόνο, νόμιζα ότι υπερβάλει, σάστισα! Κοιτάω αμέσως το αρκούδι και τέχω να αγκαλιάσω το παιδί μου κλαίγοντας και ουρλιάζοντας ταυτόχρονα κι εγώ. Το παιδί έκανε ένα τεράστιο καρούμπαλο στιγμιάια στο κούτελο. Κλαίγαμε όλοι μαζι για καμιά ώρα και του εξηγούσα μεστα κλαμματα τι θα μπορούσαμε να έχουμε πάθει. Του πέταξα την αντιγραφή για να μη τη κάνει καθόλου και την πήρε μόνος του και την έκανε άψογη μετά. Ακόμα περισσότερα κλάμματα εγώ. Και τώρα που το γράφω κλαίω. Τα μάτια μου είναι πρισμένα από το κλάμα 2 μέρες τώρα. Το έχω μετανιώσει πικρά αλλά κατάλαβα για ακόμη μια φορά ότι τα νευρα μου και η υπομονή μου θέλουν φτιάξιμο.

Είδες; Υπάρχουν και χειρότερα!

εκεινη την ωρα ομως... δεν ξερω πως να το γραψω.. δεν ηθελα να πεσει και να χτυπησει, αλλα ΗΘΕΛΑ να τιμωρηθει που με εφερε εκτος εαυτου... αν ηταν ενας αγνωστος ενηλικος ανθρωπος θα της εριχνα μπουνια! τα νευρα μου δεν ειναι καλα, τελος...

αυτή η γαμ...νη στιγμή είναι που μας χαλάει.....

αν λύσουμε το πρόβλημα ακριβώς αυτή τη στιγμή όλα θα φτιάξουν......

Διαφημίσεις

οταν επιασα τον εαυτο μου να φωναζω σαν την παλαλη και να εχω το χερι μου στο μαλλι του παιδιου μου γτ δεν εγραφε την ριμαδα αντιγραφη τοτε καταλαβα τι κανω(οσο αφορα το σχολειο μα τι μου θυμησατε τωρα?)ετσι εκανα το φευγω μετραω ηρεμω γυρναω.

Φιστικάκι η μικρή σου μπορεί να έπεφτε και να χτυπούσε την ώρα που έτρεχε κατά πάνω σου για να σου δώσει ένα φιλί..και μια αγκαλιά.. τα παιδιά γενικώς πέφτουν και χτυπούν, και αν αρχίσουμε να ψαχνουμε γιατί και πως θα χάσουμε την μπάλα...δεν έχει νόημα...

Γιόγκα και διαλογισμό χρειαζόμαστε για να ελέγχουμε τα νεύρα μας:lol:...και κανά καφεδάκι με τις φιλενάδες μας που και που;)

...άνθρωπέ μου τί ξεφτύλα,να σου χαλάνε το όνειρο κι εσύ να τους αφήνεις

παιζει και κατι αλλο που πιανει (σε μενα)

την ωρα που χτυπιεσαι βαλε στη θεση σου καποιον αλλον να φωναζει στο παιδι σου και εσενα ως παρατηρητη

εμενα ο αντρας μου ειναι απιστευτα ηρεμος και ψυχραιμος. μια μερα που ο μικρος δεν παλευοταν με τιποτα, του λεω δεν ξερω τι θα κανεις, ασχολησου λιγο μαζι του γιατι θα τον πεταξω απο το παραθυρο. μετα απο κανενα 10λεπτο ακουω τον αντρα μου να του βαζει κατι φωνες μα κατι φωνες! ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΑ! μου κακοφανηκε παρα πολυ και ενστικτωδως μου βγηκε να παω να προστατεψω το παιδι και να ηρεμησω τον αντρα μου. εκεινη τη στιγμη βλεπεις σε σωστη διασταση τι κανεις στο παιδι, γιατι οταν εισαι εκτος εαυτου δεν καταλαβαινεις τιποτα!

ενα περιεργο πραγμα, απο τοτε, οποτε παω να εκνευριστω, μου ερχεται φλασια αυτο το συναισθημα και μαγκωνομαι

Διαφημίσεις

Αερικο και κουφετάκι τι θα κάνουμε? (οφφ τοπικ :D)

Κορίτσια κουράγιο είπαμε,

μάθαμε ορισμένες την πρώτη φορά για τα crazy two μετά για τα τρία... για τα .....τέσσερα....πεντε....δεκαπέντε....

μάθαμε τα νεύρα μας (ως τώρα..έχουμε κι άλλα)

μάθαμε τις υστερίες μας (ως τώρα..έχουμε κι άλλες)

πάθαμε και παθαίνουμε τις νείλες μας (και πόσες θα πάθουμε ακόμαααα)

Ναι μυαλό βάζουμε και διορθωνόμαστε αλλά έλα που όσα κι αν μάθουμε και αν διορθώσουμε η παλιοπηγή των νέων δυσκολιών δεν στερεύει με τπτ!!!!

Οπότε κρατάω το σλόγκαν του τοπικ παραλλαγμένο συμφωνα με τα γουστα μου και σας λέω

"Πεινάω...αλλά πεινάω καρμπονάρα και όχι φακές...";)

Η Αγάπη ρωτά τη Φιλία :

"τι κάνεις εκεί ανόητη?"

και η Φιλία της απαντά:

"Κάνω να γελούν αυτούς που εσύ κάνεις να δακρύζουν"..

Fistikaki.... οι μικροί μας τύραννοι μας βγάζουν εκτός εαυτού !!!! Πρέπει να είσαι πολύ γαΪδούρι για να μην ταράζεσαι κάποιες στιγμές, να θες να το σκοτώσεις και να σκοτωθείς (που λέει ο λόγος). Αλλά τώρα ήσασταν και οι δυό σας σε δύσκολη φάση - εκείνη άρρωστη και ανόρεξη, εσύ ανήσυχη και στενοχωρημένη - λογικό είναι να "χάσετε τη μπάλα" και οι δυό σας. Ολοι τα ίδια περνάμε. Σε τέτοιες φάσεις προσπαθώ να εστιάσω τη σκέψη μου στο γέλιο του που είναι πραγματικά η χαρά της ζωής μου !! Ισως το γαργαλήσω και λίγο εκείνη τη στιγμή για να ακούσω το γέλιο του και να πάρω κουράγιο. Σκέψου θετικά.

τι είναι αυτό είπαμε;;;;;;;;;;;

:lol::lol::lol:

Αυτό είναι αφήνουμε τα παιδιά στον αντρούλη μας (δυο φορές το μήνα, όχι τίποτε υπερβολικό) και την κοπανάμε από το σπίτι με ελαφρια πηδηματάκια αφού του δώσουμε να καταλάβει ότι αν δεν βοηθήσει την κατάσταση θα καταλήξουμε όλοι στο φρενοκομείο..

Σόρι, αλλά εγώ τον ρόλο την μάνας ηρωίδας που απαρνιέται τα πάντα για το παιδιά της και θυσιάζεται στο βωμό της οικογένειας δε θέλω να το παίξω.

Στην χειρότερη θα καταλήξω με ψυχοφάρμακα και στην καλύτερη θα ξεσπάω τα νεύρα μου στα παιδιά και αργότερα θα τα γεμίσω ενοχές (του τύπου: εγώ που θυσιάστηκα για εσας, που έφαγα τα νιάτα μου κλπ)

...άνθρωπέ μου τί ξεφτύλα,να σου χαλάνε το όνειρο κι εσύ να τους αφήνεις

Όχι δεν είναι καλά τα νεύρα σου. Το ξέρω γιατί το έζησα και εγώ, ακριβώς το ίδιο. Κάθε φορά που πλησίαζε η ώρα του γεύματος, άρχιζα να τρέμω σύγκορμη...άσε που είχα την εντύπωση οτι δεν έκανα άλλη δουλειά από το να τον ταϊζω, γιατί μέχρι να φάει τα φρούτα έφτανε μεσημέρι και μέχρι να φάει την φαρίν λακτε βράδιαζε. Βάλε σε όλα αυτά ότι με άφηνε και άυπνη ΚΑΘΕ βραδυ...ε, πόσο να αντέξει ένας άνθρωπος? Κάθε φορά που γυρνούσε το κεφάλι/έφτυνε τη μπουκιά/μου έσπρωχνε το χέρι/έριχνε το φαί στο πάτωμα, ήθελα να του αστράψω μια σφαλιάρα, να το βάλω κάτω και να το πατήσω...νευρασθενική είχα καταντήσει. Σκεφτόμουν ας έρθει Θεέ μου κάποιος, η μάνα μου, η πεθερά μου, ΚΑΠΟΙΟΣ τελοσπάντων να το πάρει από μπροστά μου, δεν θέλω ούτε να το βλέπω ούτε να το ακούω άλλο...κι όμως δεν το έκανα ποτέ, να ζητήσω τη βοήθειά τους, ούτε και τον άφησα ποτέ νηστικό. Γιατί? Μακάρι να 'ξερα...

Το θέμα είναι, δεν μπορείς να συνεχίσεις έτσι για πολύ. Βρες μια λύση, μια νταντά, έναν παιδικό, κάπως να ξεφύγεις, έστω για 3-4 ώρες την ημέρα. Δεν της αρέσουν τα παιδικά? Στρώστην μπροστά στην τηλεόραση και τάιζέ την. Διάβαζέ της παραμύθια. Δωστης να ζωγραφίζει και μπούκωνέ την. Ξαναγύρνα στα αλεσμένα και τις κρέμες, στην ανάγκη. Τίποτα από αυτά δεν πιάνει?

ξεκινησα να γραφω ενα ποστ

και ελεγα για τα νευρα μοου που μαλλον δε πανε καλα, για το παιδι που δεν πινει γαλα, που δεν τρωει και τα σχετικα, για την ανεργια, για το κυπριακο και τη βοσνια ερζεγοβινη...

ολα ειναι μαλακιες

το θεμα ειναι ενα

ενα παιδι γεματο αιματα στο πατωμα, ουσιαστικα απο το δικο μου χερι

δε ξερω..

περνας εξετασεις για να οδηγησεις ενα αμαξι, αλλα αφηνουν τον οποιονδηποτε να κανει ενα παιδι..

ενα παιδι στο πατωμα μεσα στα αιματα επειδη δεν ηθελε να πιει γαλα...

ολες οι θεωριες στη πραξη χωλαινουν... οταν ο εγκεφαλος γινεται ενα ΠΕΛΩΡΙΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΓΑΛΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙ...

την κυνηγουσα και της φωναζα για να πιει το γαλα, ή απο πεισμα μου επειδη δεν το επινε?

ε, αμα κυνηγας ενα μωρο που τρεχει τρομαγμενο, ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΜΕΡΦΥ, θα πεσει και θα χτυπησει... αυτη πρεπει να ειναι η τιμωρια του που δεν πινει το γαλα?

δε ξερω τι να πω..

να στο ανοιξω το κεφάλι τώρα? σε λίγο?? αργοτερα?? σε κανα τερμινο?? οκ εκανες μια κουλαμάρα οχι επειδή είσαι άχρηστη αλλά επειδή το μοντελάκι "παιδι με αντιβιωση + αδειο στομαχι = προβλημα" σε άγχωσε. και μενα με αγχώνει η μικρή όταν ενώ βάση βαρους πρέπει να τρώει 1250 γραμαρια τ0 24ωρο, εχει περάσει 27ωρο και ειναι ακόμη στα 980.. και εκει.. με το μπιμπερο να προσπαθώ.. όπου μια μέρα το απώθησε τοσο πολύ που απλά μου έπεσε απο τα χέρια και εσπασε το κωλομπούκαλο... και ναι θα μπορουσε να ειχε χτυπησει το πουκι ή απο το τράνταγμά της να μου...τελος πάντων ουτε που θελω να το γράψω...

ηρεμησε, χαλάρωσε, αστην να φάει εκεινη όποτε πεινάσει και τέλος..

υγ. γκουντ του μπι μπακ

Ενώ είναι γραπτός λόγος, νιώθω ότι ακούγεται. Έχει χροιά! - Marcella - http://www.parents.gr/forum/showthread.php?t=84479

[quoteΣόρι, αλλά εγώ τον ρόλο την μάνας ηρωίδας που απαρνιέται τα πάντα για το παιδιά της και θυσιάζεται στο βωμό της οικογένειας δε θέλω να το παίξω.

]

κι εχεις δίκιο!!!!!

όλοι χρειαζόμαστε το χρόνο μας!!!!

για μένα το καλό είναι ότι μου αρκεί να εχω μια ώρα την ημέρα για μένα... κι ας κάνω κάτι που γουστάρω μέσα στο σπίτι.... να διαβάσω, να ζωγραφίσω, να φτιάξω κανα παζλ κτλ κτλ....

fistikaki μου γλυκό...

1. Άλλο πράγμα η επιθυμία σου να πιει γάλα κι άλλο ο τραυματισμός του παιδιού.

Αν σκεφτείς πως εγώ έπαιζα με τα παιδιά -θυμάσαι πριν λίγο καιρό- και η μικρή χτύπησε... Δε με έκανε να νιώσω καλύτερα το ότι δεν ήμουν θυμωμένη μαζί της. Δεν ξέρω αν το κατανοείς. Ο τραυματισμός είναι που μας ανησυχεί και μας σοκάρει και όχι τα προηγούμενα συναισθήματα. Μην τα μπερδεύεις γιατί θα μπλέξεις περισσότερο συναισθηματικά χωρίς λόγο.

2. Δεν ήταν ο θυμός σου που προκάλεσε το ατύχημα.

Άλλο που επειδή δε σου άρεσε νιώθεις πως φταις γι' αυτό. Μπορεί να φταις που θύμωσες, αλλά όχι για το ότι χτύπησε. Διαφορετικά πράγματα!

3. Ο τραυματισμός που περιγράφεις φαίνεται να μην είναι σοβαρός. Το χτύπημα που περιγράφεις πρέπει να είναι ένα μωβ-μπλε φουσκωμένο πράγμα εντός του χείλους και ίσως να φέρει και 1-2 εκδορές από το χτύπημα με τα δόντια της. Αν είναι έτσι.... δεν είναι τίποτα! Περνάει σύντομα και χωρίς σημάδια ή πόνο ή ανησυχία. Έχουν κάνει τα δικά μου μύρια τέτοια χτυπήματα (είναι πολλά τα παιδιά και .... τρακάρουν και μεταξύ τους :P).

4. Λόγω ενοχών όμως, μην ενδώσεις στο να χαλάσεις σωστές διατροφικές συνήθειες. Δηλαδή... μη σκεφτείς πως "αφού δε θέλει γάλα οκ... δώσε μπισκότο." Ένα λάθος δε διορθώνεται με ένα άλλο λάθος. Οκ?

5. Δε μπορούμε να τα προβλέπουμε όλα. Γονείς είμαστε, όχι θεοί. Προσπαθούμε για το καλύτερο. Άλλοτε τα καταφέρνουμε, άλλοτε όχι.

6. Το αν σε τρομάζει ο εαυτός σου ως προς κάποια συμπεριφορά είναι υγιές σημάδι αυτογνωσίας και αυτοκριτικής. Το αν πράγματι πρέπει να τρομάζεις το ξέρεις μόνο εσύ. Εδώ μπορεί να τα διογκώνεις άθελά σου ενοχοποιώντας τον εαυτό σου. Μπορεί να είναι έτσι, μπορεί και όχι. Το αισθητήριό σου λειτουργεί όμως.... Κι αφού σου "χτυπάει κουδουνάκι".... σημαίνει πως μπορείς να δεις τι είναι δυνατό να γίνει για να βελτιωθείς στο θέμα αυτό. Κανένας μας δε γεννήθηκε τέλειος.....

7. Σε νιώθω... έχω περάσει από εκεί..... (όχι για το γάλα... αλλά για το παππούτσι που είχε μείνει παρατημένο στο σαλόνι.... τα παραπεταμένα ρούχα κτλ)... Δες, κρίνε, αποφάσισε... αλλά οι ενοχές δεν οφέλησαν κανέναν!!

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Πάντως, το γάλα δεν αποτελεί απαραίτητη τροφή για τον άνθρωπο μετά τον απογαλακτισμό του.

Το λέω γιατί βλέπω πολλές μαμάδες να τρελαίνονται για να πιουν τα παιδιά τους μια συγκεκριμένη ποσότητα γάλακτος καθημερινά, νομίζοντας ότι είναι απαραίτητο για την υγεία τους, ενώ δεν είναι έτσι...

Επίσης, πολλά παιδιά έχουν μια φυσική αποστροφή στο γάλα (μεταξύ των οποίων και εγώ ως παιδί). Μπορεί η αποστροφή αυτή να έχει να κάνει με κάποια δυσανεξία ή απλά να μην τους αρέσει. Δεν τρέχει και τίποτα.

Τέλος, ειδικά σε ιώσεις, το γάλα μπορεί να κάνει και κακό. Όλοι το ξέρουμε αυτό. Σε περιπτωση αρρώστιας καλό είναι γενικότερα να αφήσουμε τον άρρωστο να "ακούσει" το ένστικτό του. Μπορεί εμείς να νομίζουμε ότι θα του κάνει καλό η κοτόσουπα και αυτός να ζητήσει π.χ. μήλο. Ο οργανισμός του ξέρει σίγουρα καλύτερα από μας.:wink: Ειδικά κάποιες ιώσεις που χτυπάνε στο στομάχι, περνάνε καλύτερα με πλήρη αφαγία. Το λένε και οι αγγλοσάξωνες: starve a fever and feed a cold.

Αυτά, τα λέω πιο πολύ για να μην αγχώνεσαι και κυνηγάς το παιδί για να πιει το γάλα του. Και να μην σε τρώνε οι τύψεις μετά, αν τυχόν και πέσει. Που θα πέσει δηλαδή, το κυνηγάς δεν το κυνηγάς.... Αλλά τουλάχιστον να μην βρίσκεσαι εσύ από πίσω.:-P

.....δε νομίζω τάκη....

γενικα το πινει το γαλα...

εγω εχω θεμα... φρικαρω και βλεπω κοκκινο, ιδιαιτερα συχνα τωρα τελευταια...

δεν ειναι τιποτα, θα μου περασει... (ή οχι...)

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...