Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΤΣΜΕΔΕ & ΤΥΔΕ

Recommended Posts

Οτι αν δεν εχεις επαπειλουμενη δε σου δινουν πισω τα λεφτα των εξετασεων ....γιατι λετε? Επειδη λεει εισαι εγκυος και οχι αρρωστη και δεν ειναι υποχρεωτικο να πας στο γιατρο!!!!!!!!!!!!

Ακουσον ακουσον!!!!

Να γεννησετε στα χωραφια κατω απο τις ελιες, οπως οι γιαγιαδες μας.

:eek:

Δυστυχως φταιμε που δεν τα εχουμε κανει λιμπα εκει μεσα, να ταρακουνηθουν καποιοι Προεδροι, ΔΣ κλπ ...

Διαφημίσεις

Φυσικα εμεις φταιμε....τελος του μηνα ...εγω και ο αντρας μου (μηχανικος και αυτος) πρεπει να σκασουμε 3,000 και αν καθυστερησουμε μια μερα μας χρεωνυν τοκους....που εχω καταθεσει εξετασεις απο τον προηγουμενο Σεπτεμβριο και δεν εχω παρει μια....ποιος θα μου πληρωσει τους τοκους εμενα? Ο κυριος ΚΑΝΕΙΣ!

Γενικα εχω καταλαβει το εξης....θελει να πηγαινεις καθε φορα και να τα κανεις πουτ@ν@....να τους απειλεις οτι θα κανεις χαρτια στη διοικηση κλπ κλπ. Εγω μολις τους ειπα οτι θα κανω αναφορα στην Αθηνα τρεξανε ολοι να με εξυπηρετησουν....

Το τι θα παρεις πισω και το τι οχι....παλι ειναι προσωπικο θεμα...αυτο καταλαβα....αν τους πιεσεις απο δω, αν τους πιεσεις απο κει...σου περνανε πολλα πραγματα....Βγηκαν καποια νοσηλεια που η ελεγκτης-γιατρος τα ειχε απορριψει (απο την εγκυμοσυνη μου εννοω) και την πηρα προσωπικα τηλεφωνο και της λεω το και το (επαπειλουμενη κλπ) και μου λεει...ξαναστειλτε τα να στα περασω....Αν δεν εδινα σημασια, δε θα επαιρνα πισω τιποτα....

Να μη πω για αλλες περιπτωσεις, ασχετες της εγκυμοσυνης, με γυαλια, με ορθοπεδικα ειδη κ.ά. γιατι θα γραφω για μερες.....

Α! Παρεπιπτοντως....η κουμπαρα μου ειναι φαρμακοποιος στη Λαρισα και μου ειπε οτι εκει πλεον δε δεχονται βιβλιαρια για ΤΣΜΕΔΕ με αποφαση του συλλογου τους. Και χτες ηταν μια φιλη μου φαρμακοποιος εδω Πατρα και λεει οτι την ιδια αποφαση ειχαν παρει και για εδω .... και μαλλον θα εφαρμοστει απο αρχες του χρονου....

Τα 3,000 που θα δωσουμε (και αλλα 3,000 που ειχαμε δωσει τον Απριλιο) τι τα κανουν? Στο κ...λο τους τα βαζουν? Αντε γιατι τα χω παρει!

Η τραγική αλήθεια είναι ότι πραγματικά το τι θα πάρεις πίσω εξαρτάται από την διάθεση του ελεγκτή και αν σε συμπαθεί ή όχι. Σε εμάς είχε μια ξυνή που μου έδινε λιγότερα, μετά όταν την έβλεπα έστριβα και ξαναπήγαινα άλλη φορά...Για τα ίδια ακριβώς διαφορετικά άτομα μου δικαιολογούσαν διαφορετικά ποσα...

Συγγνωμη jannis και χωρις παρεξηγηση....και το δεχοσουν ολο αυτο? Απο που και ως που ο ελεγκτης αποφασιζει (αναλογα με τη διαθεση του? τη συμπαθεια? το πως ξυπνησε το πρωι?) τι θα κανει με τα ΔΙΚΑ ΜΑΣ χρηματα?

Φυσικα εμεις φταιμε....τελος του μηνα ...εγω και ο αντρας μου (μηχανικος και αυτος) πρεπει να σκασουμε 3,000 και αν καθυστερησουμε μια μερα μας χρεωνυν τοκους....που εχω καταθεσει εξετασεις απο τον προηγουμενο Σεπτεμβριο και δεν εχω παρει μια....ποιος θα μου πληρωσει τους τοκους εμενα? Ο κυριος ΚΑΝΕΙΣ!!

Έχεις απόλυτο δίκιο. Είναι πολύ εξοργιστικό αυτό!!!! Αλλά και το ΤΕΕ μας τι κάνει????

Τα 3,000 που θα δωσουμε (και αλλα 3,000 που ειχαμε δωσει τον Απριλιο) τι τα κανουν? Στο κ...λο τους τα βαζουν? Αντε γιατι τα χω παρει!

Και υποτίθεται ότι είναι από τα πιο υγειή ταμεία!! Να το βράσω!

azHYp2.png

vwuep3.png

Διαφημίσεις

Εγώ όποτε έχει τύχει να πάω να εισπράξω κάτι οι υπάλληλοι με κοιτάνε λες και θα τα δώσουν από τις οικονομίες τους. Πρέπει να κάνω ειδικές ασκήσεις ψυχικής ηρεμίας από την προηγούμενη νύχτα για να τα βγάλω πέρα μαζί τους. Ευτυχώς η εταιρία που δουλεύω μας έχει ιδιωτική ασφάλεια που έχει δωρεάν επισκέψεις σε γιατρούς και πλέον πηγαίνω στο ΤΣΜΕΔΕ σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις.

There is no patch for human stupidity.

Συγγνωμη jannis και χωρις παρεξηγηση....και το δεχοσουν ολο αυτο? Απο που και ως που ο ελεγκτης αποφασιζει (αναλογα με τη διαθεση του? τη συμπαθεια? το πως ξυπνησε το πρωι?) τι θα κανει με τα ΔΙΚΑ ΜΑΣ χρηματα?

Ναι ομολογώ ότι το δεχόμουν τότε, είχα άλλους "αγώνες" να δώσω και καθόλου ενέργεια για ότι δήποτε άλλο - ούτε για ξέσπασμα...

Τώρα που δεν πηγαίνω συχνά, τα συζητώ, ζητώ λεπτομέριες κάνω και κανένα καυγά αλλά ακόμη δεν έχω βγάλει άκρη με κάποια πράγματα όπως το πόσες λογοθεραπείες δικαιολογούν με χαρτί ιδιώτη γιατρού (μέγιστο / μήνα)...

Καλά η κατάσταση είναι τραγική.Δηλαδή αν όλες οι γυναίκες δηλώνουν επαπειλούμενη κύηση δεν έχουν πρόβλημα.Δέχονται τα πάντα.Λες και η εγκυμοσύνη δεν είναι θέμα υγείας. Έκανα τριπλεξ και υπέρηχο για τον θυροειδή και μου ζήτησαν να παω τους υπερήχους να τους δουν. Ποσο γελοίοι μπορεί να είναι.Και φυσικά τον υπέρηχο κοιλίας που έκανα δεν κατάφερα να τον πάω γιατί ο γιατρός είχε γράψει στη διάγνωση και για την καρδιά του μωρού. Τα λεφτά μια χαρά ξέρουν να τα παίρνουν αλλά όταν είναι να τα δώσουν δηλώνουν ότι ακόμα δεν τους έχουν στείλει λεφτα και το καλύτερο τώρα δεν έχουν και γιατρό. (ΤΣΜΕΔΕ επαρχίας) :twisted:

v0Zqp3.png 34ef5a11df.png

Καλά η κατάσταση είναι τραγική.Δηλαδή αν όλες οι γυναίκες δηλώνουν επαπειλούμενη κύηση δεν έχουν πρόβλημα.Δέχονται τα πάντα.Λες και η εγκυμοσύνη δεν είναι θέμα υγείας. Έκανα τριπλεξ και υπέρηχο για τον θυροειδή και μου ζήτησαν να παω τους υπερήχους να τους δουν. Ποσο γελοίοι μπορεί να είναι.Και φυσικά τον υπέρηχο κοιλίας που έκανα δεν κατάφερα να τον πάω γιατί ο γιατρός είχε γράψει στη διάγνωση και για την καρδιά του μωρού. Τα λεφτά μια χαρά ξέρουν να τα παίρνουν αλλά όταν είναι να τα δώσουν δηλώνουν ότι ακόμα δεν τους έχουν στείλει λεφτα και το καλύτερο τώρα δεν έχουν και γιατρό. (ΤΣΜΕΔΕ επαρχίας) :twisted:

Μόνο ΤΣΜΕΔΕ επαρχίας??? Στα παραρτήματα στην Αθήνα δεν έχουν γιατρό και πρέπει να τρέχεις στα κεντρικά. Κατά τα άλλα κάναν παραρτήματα για να εξυπηρετήσουν τον κόσμο (για να πληρώνει πιο εύκολα ... όχι για να π΄ληρώνεται!)

azHYp2.png

vwuep3.png

Μόνο ΤΣΜΕΔΕ επαρχίας??? Στα παραρτήματα στην Αθήνα δεν έχουν γιατρό και πρέπει να τρέχεις στα κεντρικά. Κατά τα άλλα κάναν παραρτήματα για να εξυπηρετήσουν τον κόσμο (για να πληρώνει πιο εύκολα ... όχι για να π΄ληρώνεται!)

Στην Αγ. Παρασκευη εχουν παντως.

Εσυ για ποιο παραρτημα λες?

Διαφημίσεις

Πήγα την Τρίτη στα κεντρικά του ΤΣΜΕΔΕ περιχαρής να πάρω το επίδομα τοκετού και να εκδώσω καινούργιο βιβλιάριο και συνταγολόγιο του νέου μας μέλους...

Τζίφος!

Οι ουρές και η ταλαιπωρία απίστευτη!

-Πήγα στο ισόγειο να πάρω κάποια νοσήλεια (στην Χαλκίδα δεν υπάρχει ελεγκτής) και μου είπαν ότι τα νούμερα έχουν κλείσει από τις 10.00

-Πήγα στον 1ο να βγάλω βιβλιάριο του μωρού αλλά είχα ξεχάσει να φέρω το δικό μου... :mrgreen: ...πηγαίντε στην άλλη ουρά να βγάλετε ασφαλιστική ενημερότητα μου λένε γιατί αλλιώς δεν μπορούμε να βγάλουμε βιβλιάριο του παιδιού... "Καλά δεν είστε online;" αναρωτιέμαι "Όχι, κύριε!"...

-Πήγα στην άλλη ουρά (11:30) και πήρα νούμερο διακόσια κάτι ενώ "έτρεχε" το 90...

...ξέρετε στο ΤΣΜΕΔΕ κάθε νούμερο μπορεί να είναι και 10 λεπτά

-Πήγα στον ημιόροφο για το επίδομα τοκετού.... Εκεί να δεις τι γινόταν! Καμμιά 80αριά συνταξιούχοι διαμαρτύροταν για την αργοπορία. Δεν είχε νούμερα!!!

Να μην τα πολυλογώ, έφυγα άπρακτος! Θα επιχειρήσω πάλι από Δευτέρα αλλά θα είμαι πιο εξοπλισμένος!

Σκέφτομαι σοβαρά να πάρω ένα ψεύτικο πιστόλι και να πάω να αρχίσω να λέω:

"Ψηλά τα χέρια, είμαι πατέρας με τέσσερα παιδιά, απαιτώ να με εξυπηρετήσετε άμεσα αλλιώς σας την άναψα!!!"

Καλό Κουράγιο!!!

• 1 χρόνο μετά...

Είμαι έγκυος στο δεύτερο παιδί και ασφαλισμένη στο ΤΣΜΕΔΕ, ρε παιδιά όταν λέτε ότι σας γράφει επαπειλούμενη ο γιατρός τι εννοείται τώρα με τα καινούρια βιβλιάρια πως γίνεται να δικαιολογήσουμε τις εξετάσεις αίματος; καλά για αυχενική, β επιπέδου και υπέρηχο καρδιάς εμβρύου είναι γύρω στα 450 ? φαντάζομαι δεν παίρνω τίποτα. Γεννάω και το 2013 όποτε θα έχουμε μπει ΕΟΠΥΥ άρα δεν παίρνω και τίποτα μονο 900?, τουλάχιστον να πάρω τίποτα από τις εξετάσεις. Τι αδικία!

και γω το 2013 γεννάω τον Μάρτιο, συγνώμη αλλά ενώ εχω διανυσει ολη την εγκυμοσυνη, και τυνγχάνει να ειμαι στην αλλαγη δεν θα πάρω τα 2.500, πάμε καλά; είμαστε σοβαροί δηλαδή; δεν εχω πάρει τιποτε απο εξετάσεις, και τις μηνιαιες τις πληρώνει απο την τσέπη μου και θα μου δώσουνε τα 900 ευρώ. Μα οταν πηγα και ρώτησα προσφατα αν δικαιολογουνε εξετασεις μου ειπανε ΟΧΙ γιατι θα πάρω το επίδομα στο τελος των 2.500 ευρώ, δε μου ανέφεραν οτι επειδή θα εχει μπει το 2013 το ΤΣΜΕΔΕ στο ΕΟΠΥΥ οτι ειμαι απο τους ατυχοους, που ενώ θα πληρώσουνε τα πάντα δεν θα πάρουνε και τιποτε.

Διαφημίσεις

φυσικα μιλατε για ιδιωτικα μαιευτηρια, ετσι?

γιατι αν γεννησετε σε δημοσιο μαιευτηριο δε δικαιουστε ουτε τα 2.500ευρω :(. εγω την πατησα, αν το ηξερα θα ειχα παει σε ιδιωτικο

WEW9p3.png

gZ5Xp3.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Με γεια μας από 1/11/12 και το ΤΣΜΕΔΕ στον ΕΟΠΠΥ, να μπω δεν έχω πρόβλημα αλλα να πληρώνω 25 ευρώ το μήνα για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και όχι 125 όπως κατι άλλα τύπου ΟΓΑ, εμ πλήρωσα ολες τις εξετάσεις κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης πάει τώρα και το επίδομα , που το χρυσοπληρώνω τόσα χρόνια.

Μαριτα εγω ημουν απο τις τελευταιες που πηρα τα 2500 το 2010.Οι ανθρωποι ειναι απλα τραγικοι.Και για να μου τα δωσουν μου εβγαλαν το λαδι.Αλλα δεν τους αφησα.Οταν τα δινουμε ειναι ολα ευκολα. Και τωρα που δεν εχουμε δουλειες μας ρωτανε απο που θα βρουμε τα λεφτα? Σαν να σου λενε μην κανεις οικογενεια για να μην πληρωνουμε εμεις... Λεφτα που δικαιουμαστε...

v0Zqp3.png 34ef5a11df.png

• 2 εβδομάδες μετά...

zou-zou-nia και marita77:

Είμαι κι εγώ μηχανικός (ελεύθερη επαγγελματίας) και δεν έχω ιδέα τι γίνεται με την εγκυμοσύνη...

Δόξα τω Θεώ, τόσα χρόνια ήμουν υγιέστατη και δε χρειάστηκε ποτέ να έχω πάρε δώσε με το ΤΣΜΕΔΕ (μια φορά τον χρόνο που πήγαινα στον γυναικολόγο για τεστ-παπ, τα πλήρωνα από την τσέπη μου τα 60 ευρώ και τέλος).

Τώρα είμαι 10 εβδομάδων έγκυος, και μέχρι στιγμής έχω πάει μόνο μία φορά στον γυναικόλογο (για υπέρηχο και επιβεβαίωση της εγκυμοσύνης). Το δεύτερο ραντεβού έπρεπε να το είχα κάνει ήδη, αλλά λόγω δουλειάς και ταξιδιών το ανέβαλα για την ερχόμενη Δευτέρα 12/11.

Διαβάζω λοιπόν ότι μέχρι τέλος του 2012 παραμένει το ΕΤΑΑ εκτός ΕΟΠΥΥ. Οπότε για το πρώτο μεγάλο πακέτο εξετάσεων και αυχενικής και ότι άλλο προκύψει μέχρι τότε, λέω να ζητήσω από τον γιατρό να μου γράψει ότι είναι επαπειλούμενη κύηση. Και να στείλω τη μάνα μου να καταθέσει τις αποδείξεις...;

Εν τω μεταξύ τους χρωστάω και 3600 από εισφορές (ε, πού να τα βρω να τα πληρώσω). Πρέπει να τα πληρώσω για να πάρω καινούριο βιβλιάριο; Εγώ ένα βιβλιάριο έχω από το 2006, άγραφο είναι ακόμη...

Ουφ, ευχαριστώ που μοιράζεστε τα φώτα σας!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...