Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΒΡΟΓΧΙΟΛΙΤΙΔΑ

Recommended Posts

Σε παιδία πάνω απο 1 ετους δεν εμφανίζεται συχνά η βροχιολίτιδα.Αύτο που περιγράφει μια κοπέλα οτι οταν βήχει το παιδάκι της δινει αερολίν είναι ασθατική βρογχίτιδα.

Δηλαδή ο βήχας της μικρής μου τον τελευταίο μήνα χωρίς φλέμματα (όπως τις άλλες φορες) χωρίς μύξες κλπ μπορεί να είναι αυτό που λές ασθματική βρογχίτιδα? Αν ναι τι μπορεί να τι προκαλεί?

Και οι δύο παιδίατροι που την άκουσαν τον τελευταίο μήνα μου είπαν δεν έχει ακροαστικά, μόνο ρουθούνισμα και να δώσω εισπνεόμενα για 10 μέρες περίπου.

4Xjop3.png

Διαφημίσεις

• Replies 127
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Δηλαδή ο βήχας της μικρής μου τον τελευταίο μήνα χωρίς φλέμματα (όπως τις άλλες φορες) χωρίς μύξες κλπ μπορεί να είναι αυτό που λές ασθματική βρογχίτιδα? Αν ναι τι μπορεί να τι προκαλεί?

Και οι δύο παιδίατροι που την άκουσαν τον τελευταίο μήνα μου είπαν δεν έχει ακροαστικά, μόνο ρουθούνισμα και να δώσω εισπνεόμενα για 10 μέρες περίπου.

Ο παιδοπνευμονολογο την είδε αυτές τις μέρες?Πηγαίνε την πάλι και πες οτι έχει βήχα χώρις φλεγματα. Καλά έκανε και σου έδωσε εισπνεόμενα.το ερωτημά σου΄θα είναι στο παισοπνευμονολογο μέχρι ποτε θα δίνεις είσπνεόμενα( για ποσες μέρες) και σε ποίες περιπτώσεις θα δίνεις έκτατα

Η ασθματική βρογχίτιδα είναι το άσθμα.Τα αίτια είναι πολλά (π.χ σκόνη)αλλα δεν είναι λοίμωξη.:lol:

tnDpp3.png

77l3p3.png

Ο παιδοπνευμονολογο την είδε αυτές τις μέρες?Πηγαίνε την πάλι και πες οτι έχει βήχα χώρις φλεγματα. Καλά έκανε και σου έδωσε εισπνεόμενα.το ερωτημά σου΄θα είναι στο παισοπνευμονολογο μέχρι ποτε θα δίνεις είσπνεόμενα( για ποσες μέρες) και σε ποίες περιπτώσεις θα δίνεις έκτατα

Η ασθματική βρογχίτιδα είναι το άσθμα.Τα αίτια είναι πολλά (π.χ σκόνη)αλλα δεν είναι λοίμωξη.:lol:

AAA μάλιστα! Ο πνευμονολόγος δεν την είδε αυτή την φορά. Θα κλείσω ραντεβού και θα την πάω πάλι. Η παιδιατρός μου μου είχε πει οτι μπορεί να είναι και αλλεργικό αλλά δεν δίνει σε παιδιά κατω του έτους αντισταμινικά, σταγόνες κλπ. Πάντως αν και βήχει τουλάχιστον τρώει κανονικά χωρις εμετούς κλπ. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες!!!!

4Xjop3.png

AAA μάλιστα! Ο πνευμονολόγος δεν την είδε αυτή την φορά. Θα κλείσω ραντεβού και θα την πάω πάλι. Η παιδιατρός μου μου είχε πει οτι μπορεί να είναι και αλλεργικό αλλά δεν δίνει σε παιδιά κατω του έτους αντισταμινικά, σταγόνες κλπ. Πάντως αν και βήχει τουλάχιστον τρώει κανονικά χωρις εμετούς κλπ. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες!!!!

To άσθμα είναι μετα τον πρώτο χρόνο.Αυτό που περιγράφεις με ξηρό βήχα δεν είναι βρογχιολίτιδα.

Δες τον ειδικό κάποια απο αυτές τις μέρες να σου δώσει σωστές οδηγίες.:lol:

tnDpp3.png

77l3p3.png

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!

ΣΗΜΕΡΑ ΠΗΓΑΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΒΡΟΓΧΙΟΛΙΤΙΔΑ!

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΠΡΩΙ ΜΕ ΛΙΓΟ ΒΗΧΑ ΜΕ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΓΙΝΟΤΑΝ ΠΙΟ ΣΥΧΝΟΣ!

ΤΕΤΑΡΤΗ ΒΡΑΔΥ ΑΡΧΗΣΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟ 37,5 ΜΕΧΡΙ 38 ΠΥΡΕΤΟ ΚΑΙ Ο ΒΗΧΑΣ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΣ!

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΗΤΑΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΒΗΧΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΦΛΕΜΑΤΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΕΜΕΤΟ!

Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΣΟΖΑΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΗΧΑ ΚΑΙ ΣΙΝΓΚΙΟΥΛΕΡ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ!

ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΜΟΥ ΞΥΠΝΟΥΣΕ ΚΑΙ ΕΚΛΑΙΓΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΑΣΧΗΜΟ ΔΕ ΜΟΥ ΈΠΑΙΡΝΕ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ!

ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΟΛΑ ΕΜΕΤΟ!

ΕΤΣΙ ΣΗΜΕΡΑ ΞΥΠΝΗΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΒΡΑΣΜΟ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΚΑΙ ΕΒΗΧΕ ΑΣΧΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΗΓΑ!

ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΑΕΡΟΛΙΝ ΚΑΙ ΑΜΟΚΣΙΛ!ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 10 ΜΗΝΩΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕ Η ΓΙΑΤΡΟΣ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΗΘΕΛΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ!

ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΑΡΡΩΣΤΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΘΗΚΑ!:(:(:(

Διαφημίσεις

εμένα που ο μικρός είχε σχεδόν μόνιμα βρογχιολίτιδα 1,5 χρόνο, (μάλλον πάθαινε βρογχιολίτιδες), δεν είχε ποτέ ακροαστικά και ούτε πήρε και ποτέ αντιβίωση, η παιδίατρος μας ήταν κάθετη (και την ευχαριστώ για αυτό) ότι η αντιβίωση δε θα βοηθούσε... τι να σου πω, εγώ από την άλλη 3 φορές που είχα ακροαστικά, είχα και τις 3 πνευμονία,,, δεν ξέρω αν σε άλλες περιπτώσεις σχετίζονται αυτά τα δύο[/QUOT

Καλησπερα.δεν ξερω αν βοηθαει αυτο που θα σου πω αλλα εγω εχω μια κορη 6 χρονων που απο 9 μηνων εκδηλωσε ασθμα κυριωσ ο βηχασ ειναι οταν ξαπλωνει και μπουκωνει και η μυτη τησ χωρισ ομωσ ακροαστικα και σπανια εχει παρει αντιβιωση και απο εκει που πιστευα οτι το ασθμα δεβ ειναι κολλητικο βρεθηκα με την δευτερη κορη μου 2 μηνων στο νοσοκομειο με ασθμα και μου ειπαν οτι την κολλησε απο την μεγαλη μου

Εμεισ παντωσ εχουμε γινει κινητο φαρμακειο στο σπιτι.με τον καιρο το συνηθισα οτι το παιδι ειναι αλλεργικο και οτι μεγαλωνοντας αυτο υποχωρει.Οντως μεχρι τα 4 μασ πηγαινε ανα διμηνο κριση ασθματοσ μεχρι και νοσοκομειο για μασκα.Τωρα στα 6 ειναι η πρωτη φορα αποτην ανοιξη που αρρωστησε.Τωρα συνεχιζω με την μικρη 2 μηνων που κι αυτη ακολουθει με ασθμα.Τι xozal.aerolin,flixotide,zirtek,seretide....πλεον γιναμε γιατροι.........καλο κουραγιο

Καλησπέρα. Γράφω και σε αυτό το post μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε γιατί όσο περνάει η ώρα γίνομαι και χειρότερα (αφού τα αριστερό αυτί βούλωσε τελείως και δεν ακούω (μπας και προλάβω κανένανα φαρμακείο ανοιχτό).Μήπως ξέρετε τα συμπτώματα της ωτίτιδας; Τα κλασικά (γκρλινια, τράβηγμα αυτιου, μύξες και πυρετός) τα ξέρω από την κόρη μου που είχε αρρωστήσει αλλά θέλω να τα μάθω από κάποια που έχει αρρωστήσει η ίδια. Για να με καταλάβετε: Με κόλλησαν τα μικρά άσχημο συνάχι και εδώ και 5 ημέρες έχω βουλωμένα αυτιά (σαν να είμαι σε αεροπλάνο) και ακούω βουητό. Από το πρωί που ξύπνησα νιώθω να με τσιμπάει το αριστερό αυτί και όσο περνάει η ώρα το νιώθω πιο έντονα. Είναι αρχή ωτίτιδας αυτό; Έτσι νιώθατε;

μετα απο 6 μερες νοσοκομειο, την προηγουμενη παρασκευη τελειωσαν και τα φαρμακα και κυριακη παλι απο την αρχη. βηχα και συναχι. δευτερα πηγαμε σε δυο γιατρους και το αποτελεσμα?βρογχιολιτιδα ξανα!!!παλι αρχισαμε αερολιν, φλιξοταιτ, σολντεσανιλ και τωρα και σολιντερ για πρωτη φορα-απο οτι μου ειπανε αυτο ειναι για προφυλαξη και μαλλον θα το παρουμιατρος ενα-δυο μηνες μεχρι να βγει ο χειμωνας!!!μου ειπε επισης η γιατρος να αφαιρεσω απο το σπιτι οτι εχει μεσα μαλλι ή πουπουλο, παπλωματα, κουβερτες, χαλια, γιατι ειναι εστιες μικροβιων και δυσκολευουν το αναπνευστικο. ακομη καλο κανουν οι εισπνοες απο βρασμενο ευκαλυπτο και το να κοιμαται σε ανατολικο δωματιο. και κατι ακομη, μου ειπανε για κατι φυτικα προιοντα που τα δινεις προληπτικα στο μωρο και περνας τις ιωσεις στο ποδι-θα τα παραγγειλω και θα σας ςνημερωσω.

κι εμας ο μπεμπακος 3 μηνες ταλαιπωρηθηκε με βρογχιολιτιδα!!ακομη παιρνουμε flixotide.πηρα augmentin και ετσι συνηλθε!το aerolin εδινε και επαιρνε!!!στο τσακ γλιτωσαμε το νοσοκομειο!

526437xvildghyb3.gif

ΜΑΡΚΕΛΛΑ 2/10/2007, ΙΩΑΝΝΗΣ 3/6/2010, ΝΙΝΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!

EBX2p3.png

Διαφημίσεις

Ο μπεμπουλης μου γεννηθηκε με ατρησια οισοφαγου με τραχειοοισοφαγικο συρριγγιο, χειρουργηθηκε με το που γεννηθηκε και εχει ευαισθησια στο αναπνευστικο του. Παθαινει δηλαδη ευκολα λοιμωξεις του αναπνευστικου, ευτυχως ποτε με πυρετο. Τριων μηνων νοσηλευτηκε για πρωτη φορα με βροχιολιτιδα, εισπνεομενα και κορτιζονη. Το καλοκαιρι στο χωριο ξαναπερασε μια κριση που την αντιμετωπισαμε μονοι με τον παιδιατρο (αν ημαστε Αθηνα μπορει να περνουσαμε μια βολτα από το νοσοκομειο) και τον Οκτωβρη ξανα μερικες μερες μεσα με εισπνεομενα κορτιζονη και αντιβιωση. Τωρα εχουμε βρει εναν καταπληκτικο παιδοπνευμονολογο, που παραμονες Χριστουγεννων μας εσωσε από το να κανουμε γιορτες μεσα. Πλεον εχουμε καταλαβει κι εμεις τι γινεται, εχουμε νεφελοποιητη σπίτι, οχι την απλη τη μασκα, κανουμε σχεδον καθημερινα pulmicort εστω και προληπτικα. Και συμφωνα με τον πνευμονολογο και ο επομενος χειμωνας που θα κλεισει τα δυο θα ειναι δυσκολος, μετα θα ηρεμησουμε.

tndLp2.png

FgHKp2.png

• 2 months later...

Διάβασα όλα τα μηνύματά σας και τουλάχιστον κατάλαβα ότι δεν είμαι μόνη!!!:(

Η μεγάλη μου έχει βροχγίτιδα και υγρό στους πνεύμονες σύμφωνα με την παιδίατρο.

Μας έδωσε αντιβίωση (clarisid) και Μucosolvan για τα φλέγματα και Spiropen αντί για Aerolin (δεν μας κάθεται καλά αυτό το φάρμακο). Όλα αυτά τα αρχίσαμε εχθές μαζί με αντιπυρετικά (depon, Aerolin) διότι ο πυρετός για πλάκα φτάνει στο 39....:shock:

Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι διαβάζοντας τα, μη επιστημονικά, άρθρα στο διαδίκτυο κατάλαβα ότι μιλάμε για κάτι ιδιαιτέρως σοβαρό, ενώ η παιδίατρος δεν μου το παρουσίασε ακριβώς έτσι... (πιθανότατα για να μην πανικοβληθώ :rolleyes:).

Μάλλον θα έπρεπε να το ψάξω λίγο περισσότερο πηγαίνοντάς το παιδί σε κάποιο πιο ειδικό από την παιδίατρο (π.χ παιδοπνευμονολόγο:confused:).

Κατάλαβα ότι πολλές από εσάς έχετε βρεθεί σε αυτή την κατάσταση. Βελτιώνεται γρήγορα? Τι λέτε να αρχίσω να τρέχω ή να coolάρω?

• 1 month later...

γεια σας.ειμαι κρυωμενη χωρις πυρετο μονο με βηχα και συναχι απο το προηγουμενο σαβ/κο.θηλαζω αποκλειστικα τη μπεμπα μου που ειναι 2,5 μηνων.απο εχθες εχει αρχισει να βηχει οχι εντονα.το βραδυ παλι εβηξε λιγο αλλα δε ξερω μηπως επειδη βαζι το δαχτυλο της κατα τη διαρκεια πνιγεται(γιατι το παθαινει κι αυτο)επισης τωρα τελευταια πνιγεται με τα σαλακια της οποτε δε ξερω γιατι βηχει.πως θα το καταλαβω?εγω ηξερα οτι αν τη θηλαζω περνανε αντισωματα και δε κολλαει.μηπως απλα θα το περασει ελαφρα?δε ξερω.περιμενω να ξυπνησει να δω πως ειναι να παρω τη παιδιατρο.

KLinp2.pngjvcQp2.png

Διαφημίσεις

εγω ηξερα οτι αν τη θηλαζω περνανε αντισωματα και δε κολλαει.μηπως απλα θα το περασει ελαφρα?δε ξερω.περιμενω να ξυπνησει να δω πως ειναι να παρω τη παιδιατρο.

Τα μωρά που θηλάζουν περνάνε πιο ελαφριά την ίωση, αλλά αυτό δεν είναι κανόνας.

Μην το θεωρήσεις δεδομένο, εαν παρατηρήσεις ότι το μωρό είναι κακόκεφο και δεν έχει όρεξη να φάει, να το πας στο γιατρό για να αξιολογήσει την υγεία του σωστά.

Ο βήχας πολλές φορές είναι παραγωγικός και χρήσιμος, είναι μηχανισμός για να καθαρίζουν τα πνευμόνια, πχ όταν πνίγεται με τα σαλάκια του το μωρό.

Όλα καλά θα πάνε!!!

Περαστικά!

η αληθεια ειναι οτι κ εγω ταλαιπωρηθηκα πολυ με τον δικο μου. απο 10 μηνων κ μετα, επειτα απο μια ρινιτιδα κ μια ωτιτιδα που περασε μασ ταλαιπωρησε ολο το χειμωνα με βρογχιολιτιδα.

μεχρι στιγμησ εχουμε μαθει τα εξησ: πλυση με αφθονο φυσιολογικο ορο στη μυτη,

αερολιν αφοβα μεχρι κ 4 φορεσ τη μερα απο 2 ψεκασμουσ καθε φορα.

το φλουξοταιντ το πηρε συνολικα 10 μερεσ επειτα απο πιεση δικη μου να μην δωσω κορτικοστεροειδη στο μικρο για μεγαλο χρονικο διαστημα (3-4 μηνεσ), καθωσ ειμασταν σε καθημερινη βαση σε ετοιμοτητα.

επελεξα ζιρτεκ για να το βοηθησω με την πιθανοτητα τησ αλλεργιασ δινοντασ μεχρι 6 σταγονεσ την ημερα κ οχι παραπανω απο 5 μερεσ

ενα σιροπακι για το βηχα προαιρετικα που κ που

κ τελοσ οτριβιν για τη μυτη του χωρισ να εχει χρειστει να το χρησιμοποιησω καμια φορα.

πηγαμε συνολικα 4 φορεσ στο νοσοκομειο για μασκα (ξημερωματα επειτα απο πολυ δυνατο μπουκωμα) κ μασκα στην παιδιατρο τησ κατερινησ οπου πηγαινε με τουσ παππουδεσ του εν αγνοια μου(πρεπει να ειναι τουλαχιστον 10)!!!!!

μασ ξαναεπιασε κ πριν λιγεσ μερεσ κ το αντιμετωπιζω με αερολιν κ φυσιολογικο ορο.απο οσα μου εχει πει η παιδιατροσ τησ κατερινησ κ η αλλεργιολογοσ στη θεσσαλονικη μαζι με τη παιδιατρο που συνεργαζετε, κρατησα μονο αυτα!!!!!!!!!!!!!!!1δεν φορτωνω το παιδι με περιττα φαρμακα εφοσον μπορει να το αντιμετωπισει μονο του!!!!!!!!!!!!!!!!αφηστε το να τρεξει, να κλαψει κ ξαμολιστε το στη φυση με τισ ωρεσ. καλο κανει κακο δεν θα κανει........8-)8-)8-)8-)8-):cool:

γεια σας.ειμαι κρυωμενη χωρις πυρετο μονο με βηχα και συναχι απο το προηγουμενο σαβ/κο.θηλαζω αποκλειστικα τη μπεμπα μου που ειναι 2,5 μηνων.απο εχθες εχει αρχισει να βηχει οχι εντονα.το βραδυ παλι εβηξε λιγο αλλα δε ξερω μηπως επειδη βαζι το δαχτυλο της κατα τη διαρκεια πνιγεται(γιατι το παθαινει κι αυτο)επισης τωρα τελευταια πνιγεται με τα σαλακια της οποτε δε ξερω γιατι βηχει.πως θα το καταλαβω?εγω ηξερα οτι αν τη θηλαζω περνανε αντισωματα και δε κολλαει.μηπως απλα θα το περασει ελαφρα?δε ξερω.περιμενω να ξυπνησει να δω πως ειναι να παρω τη παιδιατρο.

θα σε συμβούλευα να την πας στην παιδίατρο γιατί και εγώ έλεγα ότι απλά πνίγεται με το δάκτυλο και τελικά καταλήγαμε να έχουμε βρογχιολύτιδα ( τρείς φορές σε εννέα μήνες) και πάντα κάποιος ήταν άρρωστος από το κοντινό περιβάλλον. Εμένα η παιδίατρος και η παιδοπνευμονολόγος μου είπαν ότι αν δεν τον θήλαζα θα το περνούσε πολύ πιο βαριά.

"Ο φανατισμός είναι η μόνη μορφή θέλησης που μπορεί να διαπνέει τους αδύναμους"

πηρα τη παιδιαρο και μου ειπε αν ειναι να ερθει να τη δει αυριο.εχω αγχωθει.ειναι σοβαρο?τι θα κανω?εγω φταιω!εγω τη κόλλησα.η χαζη πιστευα οτι αν τη θηλαζω δε θα κολησει.

KLinp2.pngjvcQp2.png

πηρα τη παιδιαρο και μου ειπε αν ειναι να ερθει να τη δει αυριο.εχω αγχωθει.ειναι σοβαρο?τι θα κανω?εγω φταιω!εγω τη κόλλησα.η χαζη πιστευα οτι αν τη θηλαζω δε θα κολησει.

πρώτα από όλα μην αγχώνεσα γιατί με κάνεις και αισθάνομαι τύψεις που σου είπα να μην εφησυχάζεις! και αν δεν την κόλλαγες εσύ θα την κολλούσε κάποιος άλλος, δυστυχώς δεν μπορούμε να τα έχουμε σε καραντίνα τα παιδάκια μας. Και εγώ νόμιζα ότι επειδή τον θηλάζω δεν θα αρρωστήσει ποτέ αλλά δεν ισχύει ( συμβάλλει και το γεγονός ότι γεννήθηκε με καισαρική). Σίγουρα όμως (και αυτό μου το είπε και η παιδίατρος και η παιδοπνευμονολόγος) τα παιδάκια που θηλάζουν παιρνούν πιο ελαφριά τις διάφορες ιωσούλες

Δεύτερον δεν είναι σίγουρο ότι έχει βρογχιολύτιδα, ο μόνος αρμόδιος για να το συμπεράνει ειναι η παιδίατρος. Απλά σου πρότεινα να την δει για να μην αφήνεις τις μέρες και περνούν και χειροτερέψει αν τελικά είναι βρογχιολύτιδα. Σε παρακαλώ ηρέμησε γιατί ειλικρινά από εδώ και πέρα έχεις να πάθεις πολλούς πανικούς όποτε δες το λίγο φιιιιιεεέτα (που λέει και η διαφήμιση) για το καλό το δικό σου και του παιδιού. ;)

Εύχομαι ολόψυχα να μην έχει τίποτα η μικρούλα σου και περαστικά σε σένα!

"Ο φανατισμός είναι η μόνη μορφή θέλησης που μπορεί να διαπνέει τους αδύναμους"

πρώτα από όλα μην αγχώνεσα γιατί με κάνεις και αισθάνομαι τύψεις που σου είπα να μην εφησυχάζεις! και αν δεν την κόλλαγες εσύ θα την κολλούσε κάποιος άλλος, δυστυχώς δεν μπορούμε να τα έχουμε σε καραντίνα τα παιδάκια μας. Και εγώ νόμιζα ότι επειδή τον θηλάζω δεν θα αρρωστήσει ποτέ αλλά δεν ισχύει ( συμβάλλει και το γεγονός ότι γεννήθηκε με καισαρική). Σίγουρα όμως (και αυτό μου το είπε και η παιδίατρος και η παιδοπνευμονολόγος) τα παιδάκια που θηλάζουν παιρνούν πιο ελαφριά τις διάφορες ιωσούλες

Δεύτερον δεν είναι σίγουρο ότι έχει βρογχιολύτιδα, ο μόνος αρμόδιος για να το συμπεράνει ειναι η παιδίατρος. Απλά σου πρότεινα να την δει για να μην αφήνεις τις μέρες και περνούν και χειροτερέψει αν τελικά είναι βρογχιολύτιδα. Σε παρακαλώ ηρέμησε γιατί ειλικρινά από εδώ και πέρα έχεις να πάθεις πολλούς πανικούς όποτε δες το λίγο φιιιιιεεέτα (που λέει και η διαφήμιση) για το καλό το δικό σου και του παιδιού. ;)

Εύχομαι ολόψυχα να μην έχει τίποτα η μικρούλα σου και περαστικά σε σένα!

καλα εκανες και μου το ειπες και δε φταις εσυ απο τ φυση μου ειμαι αγχωδης και μου φωναζει και ο συζηγος για αυτο.αφου κατα τη διαρκεια της εγκυμοσυνης αν και 26 χρονων εμφανισα αρκετες ασπρες τριχες απο χαζομαρες που σκεφτομουνα!πο πο τι εχω να περασω και με το παιδι.παντως βηχει αραια και που ελπιζω να το προλαβουμε και να μη ταλαιπωρηθει η ζουζουνα μου!ευχαριστω για τις ευχες και περαστικα σε μενα(στο μυαλο);)

KLinp2.pngjvcQp2.png

ο μπεμπουλης μου οταν ειχε παθει βρογχιολιτιδα εβηχε με διαρκεια και βαθος σαν μεγαλος.

η γιατρος θα το ακροαστει το παιδακι και θα καταλαβει.

τελικα η γιατρος μας ειπε οτι ειναι βρογχιολιτιδα και μας εδωσε εισπνοες αερολιν.να ρωτησω ομως κατι βρε κοριτσια.ειναι λογικο να αυξανεται ο βηχας με το αερολιν?μηπως ειναι ο σωστος μηχανισμος για να αποβαλλονται οι βλεννες ή να ανησυχησω?μου ειπε η γιατρος να τη παρω αυριο να της πω πως παει!εσας πως εξελλισοταν οταν δινατε τη θεραπεια?θα με βοηθουσατε πολυ να μου λεγατε κι εσεις!

KLinp2.pngjvcQp2.png

Καλημέρα, και πολλα περαστικα!!!! Ο γιος μου κατα τη διαρκεια του χειμώνα πέρασε 4 βρογχιολίτιδες απο 5 μηνών!Η παιδίατρος μας είχε δώσει αερολιν, φλιξοτάιντ, ατροβεν κάτι σταγόνες και φυσικά του βάζαμε πάρα πολύ ορο στη μυτούλα του! Ο βήχας κατά τη διάρκεια της θεραπείας μειωνόταν ωσπου στο τέλος δεν είχε καθόλου βήχα ούτε και βράσιμο στο στηθάκι του. Όταν του έκανα μόνο αερολίν ο βήχας γινόταν πολύ έντονος και με το που το σταμάταγα όταν τελείωνε η θεραπεία κοβόταν εντελώς! Η παιδίατρος μας είχε πει ότι το αερολίν δεν κάνει συνέχεια και όταν το σταματάς κόβεται και ο βήχας! Βέβαια πρέπει οπωσδήποτε να ακροαστεί και ο γιατρός το παιδί να δει αν έχει καθαρίσει τελείως!!! Ελπίζω να σε βοήθησα λίγο αλλα καλύτερα να ρωτάς τον παιδίατρο σου για ότι απορίες έχεις!! Γιαυτό τους έχουμε άλλωστε!! Περαστικά πολλά!!!