Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΒΡΟΓΧΙΟΛΙΤΙΔΑ

Recommended Posts

Πάντως το σπίτι δεν το λες κέντρο διερχομένων επειδή έρχονται οι γιαγιάδες και η νονά του παιδιού! Καλό πλύσιμο χεριών στους ενήλικες.

Όμως ρίξε μια ματιά στο σπίτι για να αποκλείσεις κάποιους παράγοντες που δεν περνούν από το μυαλό σου.....

Είχα τα παιδιά μου πριν 2 χρονιές... κάθε εβδομάδα (άντε κάθε 10 μέρες) άρρωστα!! Δεν προλαβαίναμε να συνέλθουμε από τη μια ίωση και μας έπιανε η άλλη. Τελικά μια μέρα τυχαία ανακάλυψα πως εκεί που κάθονταν τα παιδιά για να παίξουν είχε κρύο! :shock: Το σπίτι όλο ζεστό κι εκεί που κάθονταν τα παιδιά... είχε ρεύμα!!! Τελικά πρόσεξα πως σε ΟΛΟ το σπίτι τα λαστιχάκια από τις μπαλκονόπορτες δεν εφάρμοζαν εντελώς. Κι έτσι δημιουργούσαν από αυτές τις χαραμάδες μικρά ανεπαίσθητα ρεύματα αέρα. :!: Μόλις τα σφράγισα, σταμάτησαν και οι ιώσεις με τις παρενέργειές τους. (Τέλος οι ωτίτιδες, οι βρογχυολίτιδες και όλο το πακετάκι των πυρετών-σιροπιών-αντιβιώσεων).

Ρίξε αντίστοιχη ματιά στο μπάνιο ή όπου αλλού βρίσκεται το μωρό συχνά. Για να το αναγνωρίσεις προσπάθησε να καθίσεις εσύ εκεί κοντά ή να σκύψεις οπότε να μπορείς να το αισθανθείς (αν υπάρχει κάτι) με το πρόσωπο.

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Διαφημίσεις

• Replies 127
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Σε ευχαριστω και βεβαια θα το δω, εννοειτε οποιος ερχεται πλένει χέρια πριν πιασει μωρο. Νομίζω ομως οτι απο ρευμα τα παιδια δεν αρρωστενουν με ιώσεις ετσι νομιζω εγω τωρα μπορει να κάνω και λαθος!!

Μικροί μου μπόμπιρες εισαστε ολη μου η ζωή!!!!!

Θα συμφωνήσω... αλλά σφραγίζοντας τις χαραμάδες.... έκοψαν και οι ιώσεις [ο γιατρός μας έλεγε πως είναι ιώσεις. Εγώ νόμιζα πως είναι κρυολόγημα, εκείνη όμως έλεγε... ίωση σίγουρα].... (αυτά σε εμάς...) Τυχαίο?? Τι να πω?? Δεν είμαι γιατρός κι έτσι σαφώς δε μπορώ να σου πω τίποτα με βεβαιότητα.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Καλησπέρα. Το μωρό μου είναι 10 μηνών και όλο το φθινόπωρο και τον χειμώνα, είναι άρρωστος, κυρίως από βρογχιολίτιδα. Έχει πάρει πολλές φορές αντιβίωση, αφού ούτε θυμάμαι πόσες. Πριν από 15 μέρες νοσηλευτήκαμε με δύσπνοια, και μάλλον μικρή πνευμονία, δεν φαινόταν καθαρά στην ακτίνα. Αφού πήρε για άλλη μια φορά αντιβίωση, έγινε καλά. Τώρα πάλι βήχει και έχει και πολύ συνάχι. Από τότε που βγήκαμε απ' το νοσοκομείο, δεν βγήκαμε έξω, δεν ήρθε κανείς στο σπίτι μας, και έχουμε σταματήσει τον μεγάλο απ' τον παιδικό. Πως γίνεται ρε κορίτσια πάλι να βήχει. Κοντεύω να τρελαθώ. Πως γίνεται να αρρωσταίνει συνέχεια το μωρό? Σκέφτομαι να τον πάω σε πνευμονολόγο, αλλά θα γίνει τίποτα άραγε, θα δούμε βελτίωση? Έχει καμιά μανούλα παρόμοια εμπειρία?

Ο πνευμονολόγος είναι η καλύτερη επιλογή σε τέτοια περίπτωση.

Τόσο συχνές βρογχιολίτιδες δεν είχα. Όμως τα 3 από τα 4 παιδιά έχουν πάθει από μία ή δύο έως τώρα. Ακόμα και το μικρό μου, κόλλησε ίωση από τα μεγαλύτερα και το γύρισε σε βρογχιολίτιδα όταν ήταν μόλις 29 ημερών!! Ημέρες τρέλας και αγωνίας!!!! Αναπνοή αναπνοή ..... τις μέτραγα μία μία!

Τα πιτσιρίκια μου τότε αρρώστεναν κάθε 10 μέρες ή και λιγότερο. Κατ' αρχήν μόλις έκαναν μπάνιο.... την επόμενη μέρα τα είχα άρρωστα! Είχαμε μετακομίσει πρόσφατα τότε... και δεν ήξερα το σπίτι καλά. Μετά που πρόσεξα, πόρτες και χαραμάδες, μπαλκονόπορτες και μικρά ρεύματα από το τζάκι.... Σταμάτησαν αυτά να αρρωσταίνουν κι έτσι γλύτωσε και η μικρή.

Διαφημίσεις

Δεν υπάρχει χειροτερο απο το να βλεπεις το μωρακι σου να υποφέρει και να μην μπορει να παρει ανασα!!! Εμενα επαθε βρογχιολιτιδα 4 μηνων!!Θεραπεια οπως εσεις με μασκα! Παρατηρησα ομως οτι οταν ξεκινησε ο βηχας και η μυξουλα ειχαν σκάσει τα πρωτα δοντακια. Τωρα εσκασαν και τα 2 πανω και αρχισε παλι λιγο βηχαλακι. ο γιατρος μας ειπε οτι κατα την οδοντοφυια τα παιδια ειναι επιρεπη σε ιωσεις και πως λογω των εκκρισεων που παραγει ο οργανισμος κατα την οδοντοφυια δημιουργειται βηχας και μυξουλα. Οποτε για να το προλαβουμε φουλ ορο!!!!!!!! Εμενα τωρα δεν εχει μυξες αλλα του βαζω ορο για προληπτικους λογους. Δε θα αντεξω παλι να βηχει σαν 8οχρονος χρονιος καπνιστης!!! Εχει περασει καμια αντιστοιχη περιπτωση οταν βγαζατε δοντακια?

Καλησπέρα. Το μωρό μου είναι 10 μηνών και όλο το φθινόπωρο και τον χειμώνα, είναι άρρωστος, κυρίως από βρογχιολίτιδα. Έχει πάρει πολλές φορές αντιβίωση, αφού ούτε θυμάμαι πόσες. Πριν από 15 μέρες νοσηλευτήκαμε με δύσπνοια, και μάλλον μικρή πνευμονία, δεν φαινόταν καθαρά στην ακτίνα. Αφού πήρε για άλλη μια φορά αντιβίωση, έγινε καλά. Τώρα πάλι βήχει και έχει και πολύ συνάχι. Από τότε που βγήκαμε απ' το νοσοκομείο, δεν βγήκαμε έξω, δεν ήρθε κανείς στο σπίτι μας, και έχουμε σταματήσει τον μεγάλο απ' τον παιδικό. Πως γίνεται ρε κορίτσια πάλι να βήχει. Κοντεύω να τρελαθώ. Πως γίνεται να αρρωσταίνει συνέχεια το μωρό? Σκέφτομαι να τον πάω σε πνευμονολόγο, αλλά θα γίνει τίποτα άραγε, θα δούμε βελτίωση? Έχει καμιά μανούλα παρόμοια εμπειρία?

Εγώ ακριβώς τα ίδια μονο που εμένα ειναι 6,5 μηνών εμενα τον ειδε και πνευμονολόγος και μου ειπε οτι δεν εχει προβλημα μου ειπαν κιολας να κάνω μια εξέταση ιδρώτα που δείχνει αν εχει μια πάθηση στο πάνγκρεας κυστική ίνωση λεγεται καπως ετσι η οποια προκαλεί συχνα βροχιολίτιδες θα την κάνω στι 11/03 εχω αποκλιστεί σπίτι γιατι μου το είπαν οι γιατροι οχι κοσμο σπιτι αλλα ρε κοριτσια ο αντρας μου δουλευει οτι ειναι μπορει και εκεινος να το φερει τι να πω δεν ξέρω να ναι καλα τα μαναράκια μας γιατι ειναι χαλια να τα βλέπεις να υποφέρουν μαλον ειμαστε ατυχες τι να πω!!

Εμείς πριν από 15 μέρες που ήμασταν νοσοκομείο, έσκασαν και τα δύο πρώτα δόντια. Τώρα που βγάζει τα άλλα δύο, πάλι βήχει και έχει μυξούλες. Όλη την νύχτα χτυπιέται ο καημένος, και δεν μπορώ να καταλάβω αν είναι από τα δόντια ή από την μύτη, που δεν μπορεί να πάει αναπνοή. Πάντως ένα έχω καταλάβει. Όσο το προσέχουμε μην τυχόν κρυώσει, ή κολλήσει τίποτα, τόσο αρρωσταίνει. Με εμάς αυτό συμβαίνει.

Ξέχασα να πω, ότι την νύχτα ιδρώνει πάρα πολύ. Μιλάμε για πολύ ιδρώτα, λες και τον έβαλα στην μπανιέρα με τα ρούχα. Αφού μόλις τον αλλάξω, σε 10 λεπτά γίνεται πάλι μούσκεμα. Και εννοείται χωρίς καλοριφέρ. Δεν ξέρω αν έχει κάποια σχέση. Πάντως έκλεισα ραντεβού με παιδοπνευμονολόγο, και ας ελπίσουμε ότι θα πάμε καλύτερα.

Εμείς πριν από 15 μέρες που ήμασταν νοσοκομείο, έσκασαν και τα δύο πρώτα δόντια. Τώρα που βγάζει τα άλλα δύο, πάλι βήχει και έχει μυξούλες. Όλη την νύχτα χτυπιέται ο καημένος, και δεν μπορώ να καταλάβω αν είναι από τα δόντια ή από την μύτη, που δεν μπορεί να πάει αναπνοή. Πάντως ένα έχω καταλάβει. Όσο το προσέχουμε μην τυχόν κρυώσει, ή κολλήσει τίποτα, τόσο αρρωσταίνει. Με εμάς αυτό συμβαίνει.

Και εμενα ιδρώνει πολύ νομίζω ειναι απο το γάλα λογο λιπαρής μορφής τους προκαλεί ιδρώτα δεν νομίζω να εχει σχέση.

Διαφημίσεις

Ο γιατρός μου μου εχει πει οτι μυξούλες απο τα δοντια ναι αλλα βήχα οχι δεν προκαλούν τα δοντια, πολύ ορό βαζετου με δυναμη παρε ενα μπουκαλι φυσιολογικό ορο με συριγγα και πετα το με φορα μεσα πολλες φορές την μερα και βαλε και το φυσιομέρ ειναι πολύ καλο αν και φοβάμαι πως κατι καινούργιο πηρε ο μικρουλης σου.

Στο παιδων ειπα στους γιατρους οτι τον φυλαω πολυ τον μπεμπη και ολο αρρωστενη και μου λενε πως τον φυλας?? τους λεω δεν ερχονται σπιτι πολά άτομα οι γονεις μας μερα παρα μέρα και οι νονοι του μια φορα την βδομαδα και μου ειπαν τραγικο αυτο καθολου να μην ερθουν και οι γονεις αραια και που και λιγοι λιγοι, αστα και εγω νομιζα οτι τον φυλαγα!! Σου ευχομαι ναι ειναι ολα περαστικα!!

Μέχρι και την εξεταση για την κυστικη ινωση μας εδωσας για τις συχνες ιώσεις για να δουμε..

Κορίτσια πάλυ αρρωστος ειναι ο μπεμπακος και μολις πριν 15 ημερες βγήκαμε απο το νοσοκομείο θα παμε γιατρο σημερα μου εδωσαν τη σκονη σιγκουλαιρ μηπως ξερει καμια αν εχει αποτελεσματα?? και μετα απο ποσο καιρο??

Πήγαμε σε πνευμονολόγο και μας είπε να χρησιμοποιούμε την σκόνη αυτή μέχρι και τον Ιούνιο, για προφύλαξη. Επίσης εμείς νομίζαμε ότι είναι άρρωστος γιατί χουρχουρίζει συνέχεια, και βήχει καμιά φορά, και ο γιατρός μας είπε ότι αυτό είναι φυσιολογικό γιατί έχει πολύ στενούς βρόγχους, όπως όλα τα μωρά, και αν βήχει και καμιά φορά δεν πειράζει. Να μην του δώσουμε καθόλου φάρμακα, μόνο την σκόνη singulair.

Πήγαμε σε πνευμονολόγο και μας είπε να χρησιμοποιούμε την σκόνη αυτή μέχρι και τον Ιούνιο, για προφύλαξη. Επίσης εμείς νομίζαμε ότι είναι άρρωστος γιατί χουρχουρίζει συνέχεια, και βήχει καμιά φορά, και ο γιατρός μας είπε ότι αυτό είναι φυσιολογικό γιατί έχει πολύ στενούς βρόγχους, όπως όλα τα μωρά, και αν βήχει και καμιά φορά δεν πειράζει. Να μην του δώσουμε καθόλου φάρμακα, μόνο την σκόνη singulair.

Ωραια νεα μπραβο κοριτσι μου, ποσο ειναι το μικρούλη σου?? γιατι και εμενα παλυ τα ιδια και ειναι 6,5 μηνών.

Διαφημίσεις

Βοήθεια!!!!!!!!!!!!!!!!Δεν αντέχω άλλο κάθε 10 Μέρες άρρωστη η μπουμπού μου!Απο την Κυριακή Ξεκίνησε με Λαρυγγίτιδα και από εχθές έχει φοβερό βήχα με φλέματα μύτη μπουκωμένη και συνέχεια τρέχει!Τις κάνω πλύση με ορό και ξεκινήσαμε μάσκα αλλά δεν ηρεμεί καθόλου ο βήχας!Τί να κάνω???????

• 2 weeks later...

Efstratia, αν έχει λαρυγγίτιδα χρειάζεται μάσκα , υγρασία στο χώρο και επειδή συνήθως το βράδυ δυσκολεύονται στον ύπνο τους... κουκούλωμα και έξω στη βεράντα για ανασούλες ... έτσι κάναμε στην κόρη μου... αν κάποιο βράδυ την βλέπεις να ζορίζεται να ανασάνει και κλαίει... φεύγεις για το νοσοκομείο για να της κάνουν μάσκα... όταν τελειώσει το φάρμακο και δεν συντρέχει τίποτα άλλο φεύγετε για το σπίτι σας....

Αν είναι βρογχιολίτιδα...ο βήχας το δηλώνει συνήθως... έχει ο γιος μου ....... ναι,ναι από όλα έχει ο μπαξές μου... θα σου συνιστούσα να πας το παιδί σε παιδοπνευμονολόγο .... εμάς μας έκανε καλά........ υπέροχος άνθρωπος..... ακολούθησα πιστά ότι μας είπε και μπορώ να πω ότι έσωσε το παιδάκι μου που ήταν στα όρια να πάθει χρόνιο βρογχικό άσθμα...

Το singulair είναι πολύ καλό φάρμακο...... αν θέλεις στείλε μου π.μ. και θα σου δώσω τα στοιχεία της γιατρού, είναι στη Θεσσαλονίκη.

vasiliki Μου νομίζω ότι ο ιδρώτας δεν πρέπει να σε ανησυχεί, κι εμένα ο μικρός μουσκίδι, ξεσκέπαστος το βράδι βρέξει0χιονίσει, με βρογχιολίτιδα βδομάδα παρά βδομάδα... μέχρι που 1 μήνα πριν κλείσει τα 2, σταμάτησαν όλαν!!!

δεν ξέρω ποιο / ποια ή και όλα από τα παρακάτω βοήθησαν:

--ομοιοπαθητική

--ψέκασμα όλο το σπίτι με προϊόν που σκοτώνει τα ακάραια & αλλεργιογόνα γενικώς

--ίσως και ότι πλησίαζε τα 2 (η γιατρός μας είχε πει πιθανό τότε να σταματούσε, ή κοντά στα 9-10, ή θα έιχε πάντα άσθμα...)

όλα θα πάνε καλά, θέλει ψυχραιμία...

(επίσης εγώ έκαιγα και λίγες σταγόνες ευκαλυπτέλαιο & λεβάντα για να κοιμάται πιο καλά το βράδι)

καλησπερα! διαβαζω εδω για τη βρογχιολιτιδα και εχω φρικαρει λιγο..

εχω ενα μωρακι 4 1/2 μηνων. εχω επισης ενα ανηψακι στην ιδια ακριβως ηλικια και το καημενο απο την τριτη εχει βρογχιολιτιδα. τωρα το πασχα θα συναντηθουμε ολοι μαζι και τρεμει η ψυχη μου μηπως κολλησει και το δικο μου μωρακι.. ξερετε αν κολλαει και πως να το αποφυγω? γιατι οι γονεις του δε νομιζω να εχουν καταλαβει τη σοβαροτητα της καταστασης! πηρα τηλ τον παιδιατρο κ μου ειπε πως μετα τις 10 μερες δε κολλαει αλλα το θεμα ειναι πως μ.πεμπτη με μ.παρασκευη που θα ρθουν θα ειμαστε οριακα..

eNortjKzUjI0NDK1tFCyBlwwFYMC1w,,50.png

καλησπερα! διαβαζω εδω για τη βρογχιολιτιδα και εχω φρικαρει λιγο..

εχω ενα μωρακι 4 1/2 μηνων. εχω επισης ενα ανηψακι στην ιδια ακριβως ηλικια και το καημενο απο την τριτη εχει βρογχιολιτιδα. τωρα το πασχα θα συναντηθουμε ολοι μαζι και τρεμει η ψυχη μου μηπως κολλησει και το δικο μου μωρακι.. ξερετε αν κολλαει και πως να το αποφυγω? γιατι οι γονεις του δε νομιζω να εχουν καταλαβει τη σοβαροτητα της καταστασης! πηρα τηλ τον παιδιατρο κ μου ειπε πως μετα τις 10 μερες δε κολλαει αλλα το θεμα ειναι πως μ.πεμπτη με μ.παρασκευη που θα ρθουν θα ειμαστε οριακα..

καλησπέρα, και πρώτα από όλα να σου πω ότι η βρογχιολίτιδα δεν είναι κολλητική... είναι ασθένεια του αναπνευστικού προερχόμενη από τα πνευμόνια... το παιδί χρειαζεται να κάνει μάσκα... μήπως δεν κατάλαβες καλά... συγγνώμη κιόλας αλλά ο γιος μου έχει βρογχιολίτιδα και τα ξέρω από πρώτο χέρι... και ο παιδίατρος σου είπε ότι μετά 10 μέρες δεν κολλάει... λυπάμαι δεν μπορώ να το πιστέψω αυτό... κάτι δεν κατάλαβες καλά...

Καλησπέρα. Το μωρό μου που έκαμνε συνέχεια βρογχιολίτιδες, εξαιτίας του μεγάλου που πήγαινε παιδικό. Ο μεγάλος έφερνε ιώσεις στο σπίτι, και είτε είχε βήχα, είτε συνάχι, κολλούσε το μωρό, και επειδή έχει ευαισθησία στα πνευμόνια, το γυρνούσε σε βρογχιολίτιδα. Δεν πάθαινε βρογχιολίτιδα δηλαδή έτσι από το πουθενά. Τώρα που σταμάτησε ο μεγάλος από τον παιδικό, το μωρό είναι μια χαρά, και δεν ξαναρρώστησε.

τι λετε βρε κοριτσια τωρα που δεν ειναι κολλητικη? εγω γνωριζω πως ειναι κολλητικη αλλιως ο παιδιατρος δε θα μου ελεγε να προσεχω. τι να πω? φαινεται πως κανενας γονιος δε παραδεχεται οταν αρρωσταινει το δικο του παιδι..

αν δε κανω λαθος ομως εδω διαβασα πως καποια ηταν αρρωστη και κολλησε το μωρο της..

αποκλειουμε δλδ το ενδεχομενο να μεταδωσει τον ιο το αλλο μωρακι στο δικο μου..

δε νομιζω ομως να φταινε σε τπτ τα υγειη παιδακια γι αυτο κ πρεπει να κανουμε οτι ειναι δυνατον για να τα προφυλαξουμε. δεν ειναι αναγκη να αρρωστησουν απο τοσο μωρα και να τα ακολουθει ενα αερολιν για μια ζωη..

eNortjKzUjI0NDK1tFCyBlwwFYMC1w,,50.png

εχω την εντυπωση πως η βροχιολιτιδα η ιδια, δεν ειναι κολλητικη..δεν ειναι καν ιος.

απο οτι εχω καταλαβει μεχρι τωρα με την μικρη, δεν κολαει βροχιολιτιδα.

κολαει διαφορες ιωσεις, οι οποιες της γυρνανε σε βροχιολιτιδα..εχει αυτη την ευαισθησια το παιδι..θα μπορουσε να ειναι και απο αλλεργια σε κατι, απλα ακομα ειναι πολυ μικρη για να πουμε οτι εχει αλλεργιες..

καλα δεν τα εχω καταλαβει βρε παιδια? μην με μπερδευετε :rolleyes:

η μέχρι τώρα εμπειρία μου λέει τα εξής: η βρογχιολίτιδα είναι η πιθανή εξέλιξη μιας κατάστασης που ξεκινάει με καταρροή, βήχα κλπ και τα αίτια μπορεί να ποικίλλουν, μπορεί δλδ να οφείλεται σε ίωση, σε αλλεργία, σε απότομες εναλλαγές του καιρού κλπ. Οπότε λογικά η ίδια η βρογχιολίτδα δεν κολλάει, δλδ ένα παιδί με κλειστούς βρόγχους δεν μεταδίδει σε ένα άλλο το κλείσιμο το βρόγχων, όμως αν το αρχικό αίτιο ήταν ίωση και δεν έχει περάσει αρκετό διάστημα από την εκδήλωση των συμπτωμάτων, μπορεί θεωρητικά να μεταδώσει την ίωση χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι θα καταλήξει σε βρογχιολίτιδα στο άλλο παιδάκι.