Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΒΡΟΓΧΙΟΛΙΤΙΔΑ

Recommended Posts

• 1 month later...

Διαφημίσεις

• Replies 127
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

κοριτσια καλημερα. η μικρη μου 8,5 μηνων νοσηλευτηκε πριν μια βδομαδα στο παιδων με βρογχιολιτιδα για 6 μερες. βγηκαμε το σαββατο- πρωτοχρονια στο νοσοκομειο, το ζησαμε και αυτο!!της περασε ο βηχας , το αναπνευστικο της καλυτερα αλλα εχει γκρινια. ξυπναει το βραδυ και κλαιει. δεν ξερω τι εχει. ο αντρας μου λεει οτι πειναει και της φτιαχνει γαλα το οποιο το πινει. αλλα εγω νομιζω οτι κατι εχει το παιδι. χθες κοιμηθηκε στις 10 μετα απο μπανιο και φαι και 1,30 ξυπνησε. εφαγε παλι, λαγοκοιμοταν, εκλαιγε, κπλ, και καταληξαμε να κοιμηθει παλι κανονικα στις 4,30. την πρωτη μερα ειπαμε μηπως γκρινιαζει επειδη θελει χρονο να προσαρμοστει παλι στον χωρο και στο προγραμμα της, αλλα βρε κοριτσια λετε να εχει τιποτα αλλα το παιδι???το απογευμα θα το δει και η παιδιατρος.

κοριτσια καλημερα. η μικρη μου 8,5 μηνων νοσηλευτηκε πριν μια βδομαδα στο παιδων με βρογχιολιτιδα για 6 μερες. βγηκαμε το σαββατο- πρωτοχρονια στο νοσοκομειο, το ζησαμε και αυτο!!της περασε ο βηχας , το αναπνευστικο της καλυτερα αλλα εχει γκρινια. ξυπναει το βραδυ και κλαιει. δεν ξερω τι εχει. ο αντρας μου λεει οτι πειναει και της φτιαχνει γαλα το οποιο το πινει. αλλα εγω νομιζω οτι κατι εχει το παιδι. χθες κοιμηθηκε στις 10 μετα απο μπανιο και φαι και 1,30 ξυπνησε. εφαγε παλι, λαγοκοιμοταν, εκλαιγε, κπλ, και καταληξαμε να κοιμηθει παλι κανονικα στις 4,30. την πρωτη μερα ειπαμε μηπως γκρινιαζει επειδη θελει χρονο να προσαρμοστει παλι στον χωρο και στο προγραμμα της, αλλα βρε κοριτσια λετε να εχει τιποτα αλλα το παιδι???το απογευμα θα το δει και η παιδιατρος.

οχι αγαπη μου ...νομιζω οτι το παιδακι σου ειναι μια χαρα τωρα . Απλα ειναι η ηλικια που ξυπνανε ακομα για γαλα το βραδυ και ΚΥΡΙΩΣ ταλαιπωρουνται απο τα δοντακια τους. Ετσι ειναι οπως τα περιγραφεις ... Να σε ρωτησω τρωει κανονικα η προτιμαει να πινει γαλα τωρα ετσι οπως ειναι? Γιατι θυμαμαι εγω στον μικρο μου οταν ηταν τα δοντια του δεν ετρωγε παρα μονο γαλα. Ειχε γκρινια και καθε λιγο σηκωνοταν. ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΕΥΧΟΜΑΙ!

η αληθεια ειναι οτι βγαζει δοντια. την προηγουμενη βδομαδα εβγαλε το 4ο και εχουν ασπρισει και απο πανω. η δικια μου ομως δεν ξυπνουσε ποτε το βραδυ. το εκοψε στις 40μερες. οσο για το φαγητο, τρωει κανονικα και κρεμες και σουπεσ και γαλα, οπως πριν. ανησυχω παρα πολυ...

η αληθεια ειναι οτι βγαζει δοντια. την προηγουμενη βδομαδα εβγαλε το 4ο και εχουν ασπρισει και απο πανω. η δικια μου ομως δεν ξυπνουσε ποτε το βραδυ. το εκοψε στις 40μερες. οσο για το φαγητο, τρωει κανονικα και κρεμες και σουπεσ και γαλα, οπως πριν. ανησυχω παρα πολυ...

Ενταξει καθε παιδακι ειναι διαφορετικο . Θα πας σημερα στον παιδιατρο και ειμαι σιγουρη οτι θα σε καθησυχασει... ειναι μπουκωμενο , σηκωνει δεκατα μηπως? Την ημερα τι διαθεση εχει?

Διαφημίσεις

οχι δεν εχει πυρετο, ο βηχας εχει σχεδον εξαφανιστει. την ημερα ειναι καλυτερα. γκρινιαζει λιγοτερο εως καθολου

E τα δοντακια του θα ειναι ... μην κανετε μονο το λαθος να το παρετε μαζι σας στο κρεβατι . Ετσι την πατησαμε εμεις απο 10μηνων. Ο εξυπνος ο αντρουλης μου επειδη ηταν αρρωστος ο μικρος και φοβοταν να τον αφησει στο δωματιο απο εκει τον εφερε στο κρεβατι . Μετα απο 3 νυχτες το παιδι δεν ηθελε πια να κοιμαται στην κουνια του και ακομα κοιμαται μαζι μας. Ειμαι εγκυος και τρωω τις κλωτσιες καθως κανει και ανησυχο υπνο!

Καλή Χρονιά σου εύχομαι και νομίζω ότι αφού Πρωτοχρονιάτικα είσασταν με αρρώστιες, όλη την υπόλοιπη χρονιά θα τις γλιτώσετε.

Την θητεία σας εσεις την κάνατε για φέτος :D:D:D

Aλλά κοριτσακι μου δυστυχώς, θα μετρήσεις άλλα 16 δοντάκια.

Τουλάχιστον εγώ, μέτρησα ένα ένα και τα 20 δοντάκια που έβγαλαν οι δικές μου. (η κάθε μια ξεχωριστά):(

τα μωράκια κάθε λίγο και λιγάκι αλλάζουν τις συνήθειες του ύπνου τους και επηρεάζονται από πολλά, δόντια, ιώσεις, όνειρα κλπ κλπ. Φυσικά θα έχεις και τις περιόδους που θα ηρεμείς για λίγο.

Δεν είναι πολύ τραγικά τα πράγματα απλά ...δεν θα κοιμάσαι:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Να σκεφτεσαι ότι το μικρούλι σου όλη αυτή την ταλαιπωρία την περνάει χειρότερα από εσένα και δεν είναι σε θέση να την διαχειρηστεί όπως εσύ:|

...γι'αυτό σου εύχομαι υπομονή και κουράγιο. :P:p:p

και να μην αγχώνεσαι και να ανησυχείς. Το μόνο που χρειάζεται είναι η αγκαλίτσα σου.

ηρθε ο γιατρος μας χθες, την εξετασε και εχει συνερθει εντελως. παθολογικα δεν εχει τιποτα. ειναι τα δοντια ειναι και ο αποσυντονισμος απο το προγραμμα της...παντως δεν κοιμαται ρε κοριτσια. χθες απο τις 3.15 κοιμηθηκε 6. καλα το οτι την παιρνουμε στο κρεβατι ειναι δεδομενο πλεον. αλλα ουτε εκει ησυχαζει. τι να την κανω???δεν ξερω.οση ωρα ειναι ξυπνια κλαιει. ουτε ξαπλωμενη, ουτε αγκαλια , ουτε τιποτα, δεν ησυχαζει... αντε να δουμε αποψε...

κοριτσια sosss!!!επαναφερω το θεμα.χθες τελειωσανε τα φαρμακα μας και οι εισπνοες. σημερα το απογευμα λιγο βηχα και βαζω θερμομετρο 37.9. παιρνω παιδιατρο και λεει μπορει να ειναι και απο τα δοντια. να δουμε πως θα παει αποψε και να την δει αυριο. παω να τρελαθω!!!!ακομη δεν συνελθαμε απο την πρωτη και να αρρωστησει παλι!!!ουτε πηγαμε πουθενα, ουτε ηρθε κανεις ουτε τιποτα!!!!

Διαφημίσεις

Η βρογχιολίτιδα είναι λοίμωξη του κατώτερου αναπνευστικού που εμφανίζεται κυρίως στα βρέφη. Οφείλεται κυρίως στο ιο RSV αλλα και σε άλλους ιους όπώς αδενοοι. Η λοιμωξη αυτή είναι προεπεπταση μια λοίμωξης του ανώτερου αναπνευστικού ( κυρίως μύτη) .Σύνεπως είναι κολλητική.

Δεν υπαρχει ιατρικός όρος ασθματική βρογχιολίτιδα αλλά ασθματική βρογχιτιδα που είναι το γνωστό άσθμα.Τα αίτια του άσθματος είναι αρκετα αλλα δεν εχει σχεση με ιώσεις. Συνεπώς δεν είναι κολλητικό.

tnDpp3.png

77l3p3.png

Μανούλες καλημέρα,

Απευθύνομαι σε εσάς όπου τα παιδάκια σας έχουν περάσει βρογχιολίτιδα, και η ερώτησή μου είναι η εξής :

Τα ακροαστικά πάνε μαζί με τη βρογχιολίτιδα? Ή σας έχει τύχει να μην έχετε ακροαστικά αλλά να έχετε βρογχιολίτιδα?

Ευχαριστώ!

Πεινάμε περισσότερο από την έλλειψη αγάπης και εκτίμησης σ΄αυτό τον κόσμο, παρά από την έλλειψη τροφής. Η αγάπη καρπίζει όλες τις εποχές και ο καρπός της είναι προσιτός σε όλους. (Mother Tereza)

Μανούλες καλημέρα,

Απευθύνομαι σε εσάς όπου τα παιδάκια σας έχουν περάσει βρογχιολίτιδα, και η ερώτησή μου είναι η εξής :

Τα ακροαστικά πάνε μαζί με τη βρογχιολίτιδα? Ή σας έχει τύχει να μην έχετε ακροαστικά αλλά να έχετε βρογχιολίτιδα?

Ευχαριστώ!

εμένα που ο μικρός είχε σχεδόν μόνιμα βρογχιολίτιδα 1,5 χρόνο, (μάλλον πάθαινε βρογχιολίτιδες), δεν είχε ποτέ ακροαστικά και ούτε πήρε και ποτέ αντιβίωση, η παιδίατρος μας ήταν κάθετη (και την ευχαριστώ για αυτό) ότι η αντιβίωση δε θα βοηθούσε... τι να σου πω, εγώ από την άλλη 3 φορές που είχα ακροαστικά, είχα και τις 3 πνευμονία,,, δεν ξέρω αν σε άλλες περιπτώσεις σχετίζονται αυτά τα δύο

Tα ακροαστικά είναι σύμπτωμα της βρογχιολίτιδας. Σε τέτοιες περιπτώσεις οι αντιβιώσεις δεν κάνουν απολύτως τίποτα. Η αντιβίωση βοηθάει μόνο αν υπάρχει μικρόβιο.

Επίσης η βρογχιολίτιδα δεν είναι κάποια ίωση για να είναι κολλητική. Οι ιώσεις εξελίσονται σε βρογχιολίτιδες, αλλά όχι πάντα. Εμείς όποτε πάθαμε βρογχιολίτιδα, (πάρα πολλές φορές) είχαμε ίωση προηγουμένως.

Διαφημίσεις

Έκανα την ερώτηση γιατί η μικρή μου είχε ξερόβηχα από το Σάββατο και από τη Δευτέρα εξελίχθηκε σε βήχα με φλέγματα. Εχθές Τρίτη την πήγα στη γιατρό και δεν της βρήκε ακροαστικά ή κατι άλλο και μου είπε πως πιθανότατα είναι ίωση που θα κάνει κύκλο 5 ημερών.

Ωστόσο, μου είπε πως αν επιμείνουν τα συμτώματα ή χειροτερέψει η κατάσταση της μικρής μου, να ξαναμιλήσουμε διότι είχε στο νου της τη βρογχιολίτιδα... Ένα γειτονάκι που πέασε βρογχιολίτιδα, χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε κλινική της πόλης μου. Αγχώθηκα πολύ. Πυρετό δεν έχουμε. Εσείς που το περάσατε, κάνατε πυρετό? Εύχομαι να οφείλεται όντως σε ίωση ο βήχας :-(:sad::-(.....

Πεινάμε περισσότερο από την έλλειψη αγάπης και εκτίμησης σ΄αυτό τον κόσμο, παρά από την έλλειψη τροφής. Η αγάπη καρπίζει όλες τις εποχές και ο καρπός της είναι προσιτός σε όλους. (Mother Tereza)

Έκανα την ερώτηση γιατί η μικρή μου είχε ξερόβηχα από το Σάββατο και από τη Δευτέρα εξελίχθηκε σε βήχα με φλέγματα. Εχθές Τρίτη την πήγα στη γιατρό και δεν της βρήκε ακροαστικά ή κατι άλλο και μου είπε πως πιθανότατα είναι ίωση που θα κάνει κύκλο 5 ημερών.

Ωστόσο, μου είπε πως αν επιμείνουν τα συμτώματα ή χειροτερέψει η κατάσταση της μικρής μου, να ξαναμιλήσουμε διότι είχε στο νου της τη βρογχιολίτιδα... Ένα γειτονάκι που πέασε βρογχιολίτιδα, χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε κλινική της πόλης μου. Αγχώθηκα πολύ. Πυρετό δεν έχουμε. Εσείς που το περάσατε, κάνατε πυρετό? Εύχομαι να οφείλεται όντως σε ίωση ο βήχας :-(:sad::-(.....

¨οχι εμείς πυρετό δεν κάναμε από τις βρογχιολίτιδες- ήταν ξερόβηχας μόνο...

¨οχι εμείς πυρετό δεν κάναμε από τις βρογχιολίτιδες- ήταν ξερόβηχας μόνο...

Χωρίς φλέγματα?

Και εμείς με βρογχιολίτιδα είμαστε για δευτερη φορά φέτος.Δεν έκανε καθόλου πυρετό.Ξεκίνησε με ξερόβηχα μετά εγινε πιο υγρός με φλέματα.Ακόμα με εισπνεόμενα είμαστε.Περαστικά σας.

UeNTp3.png

Εμένα ξεκίνησε με βρογχιολίτιδα απο 2 μηνών με βηχα χωρίς πυρετό (κάτι δεκατα μόνο τη πρωτη φορα).Στην αρχή δεν είχε φλέμματα αλλά μετα απο λίγο αρχισε να τα βγάζει μαζί με το γάλα της. Άπειρους εμετούς η μικρή,τρελάθηκα. Πήρε αντιβίωση και για λίγο (2 εβδομάδες περιπου) ηρεμήσαμε. Μετά πάλι τα ίδια με ταχύπνοια και τα σχετικα,ευτυχως γλιτώσαμε το νοσοκομείο.

Τελικά την πηγα σε παιδοπνευμονολόγο και μου έδωσε αλλη αντιβίωση.Μετα ηρέμησε αρκετά. Ο ξερόβηχας ακομα βεβαια συνεχίζεται (4 μηνες παρακαλω) αλλά δεν έχει ακροαστικά. Βέβαια με το που την ακούω να βήχει λίγο παραπάνω αερολίν κατευθείαν και φλιξοταιντ. Περαστικά ευχομαι να ναι.

4Xjop3.png

Μου δωσαν αυτο σαν θαυματουργο.

Εγω θα το δοκιμασω παντως :D

Για το κρυωμα και τον βηχα

1 κουτ.σουπ. αλτεα

2 κουτ.σουπ. λιναροσπορο

2 κουτ.σουπ μολόχα

2 κουτ.σουπ τήλιο

2 κουτ.σουπ χαμομήλι

Σε μεγάλη κατσαρόλα, Πρώτα βράζεις το λιναρόσπορο για μισή ωρα κ μετα κ τα υπολοιπα για 15 λεπτα. Το φυλας στο ψυγειο, ζεσταινεις κ πινεις πρωιβραδυ

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Η βρογχιολίτιδα πάντα έχει ακροαστικά και για αυτό δίνουμε αερολιν ή άλλα εισπνεόμενα.Εαν δεν έχει ακροαστικά δεν υπάρχει λόγος να δώσουμε εισπνεόμενα.ό βήχας είναι παραγωγικός δηλαδή με φλέγματα.

Σε παιδία πάνω απο 1 ετους δεν εμφανίζεται συχνά η βροχιολίτιδα.Αύτο που περιγράφει μια κοπέλα οτι οταν βήχει το παιδάκι της δινει αερολίν είναι ασθατική βρογχίτιδα.

Η βρογχιολίτιδα είναι μετά απο λοιμώξη του ανώτερου αναπνευστικού . ( μύξες). Είναι υπουλη στα πολυ μικρά βρέφη (1-3 μηνών) και εξελίσεται πολύ γρήγορα και θέλει άμεση εισαγωγή στο νοσοκομείο για εισπνοές :)

tnDpp3.png

77l3p3.png

Δηλαδη μετα το 1 ετος ειναι δυσκολο ενα παιδακι να παθει βρογχιολιτιδα;;;;

Είναι πιο σπάνιο στα παιδιά πάνω του έτους.

Μην δίνεται απο μόνες εισπνεομενα πριν δει το παιδι ο γιατρος. :-P

tnDpp3.png

77l3p3.png