Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Φωτογραφίες..

dora

Recommended Posts

alcyon εφτιαξά αυτή την συνταγή , της Λαμπρινής http://hungryforhungry.blogspot.com/2008/01/blog-post_4132.html πολύ απλή και ευκολή ,οπώς λέει αι η ίδια η Λαμπρινή , δοιμασέ την ! :)

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 649
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

alcyon εφτιαξά αυτή την συνταγή , της Λαμπρινής http://hungryforhungry.blogspot.com/2008/01/blog-post_4132.html πολύ απλή και ευκολή ,οπώς λέει αι η ίδια η Λαμπρινή , δοιμασέ την ! :)

Ωχ.. συγνώμη... δίνω τα εύσημα στη Λαμπρινή λοιπόν! :D

Την είδα, θα τη συγκρίνω με αυτή που έφτιαξα και θα επανέλθω...

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

657xh6.jpg

για περάστε !.... μόλις βγήκε απο τα κάρβουνα κοτοπουλάκι , πασπαλισμένο με σκορδάκι , πικάντικο κεφαλοτύρι Κεφαλονιάς και φρέσκια ρίγανη! :)

Διαφημίσεις

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=3674

Πορτοκαλόπιτα ... 672zt1.jpg

Παρακαλούνται οι έγκυες να απομακρυνθούν...

Καθώς και όσες κάνουν δίαιτα για

αποφυγή λυποθυμίας!!

Χρήστο γιέ μου είσαι αυτός που με κρατά στην ζωή28895neov1jnyq0.gif

Φασολάδα με λουκάνικα & ψωμάκι ....

686aa7.jpg

674zg9.jpg

(μην με ρωτήσετε πως έκανα ...αυτο με την φωτό στο ψωμί ... δεν ξέρω !!!!!!! :lol: )

Επιτέλους τα κατάφερα!!

killmemd6.jpg

eatmeae4.jpg

Ξέρει καμία τι πρέπει να προσέξω για να μη "σκάει" στις "ραφές" το τσουρεκάκι μου; Κατά τα άλλα... δεν έμεινε ψίχουλο!

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Δεν το ειχα ξαναδει το τοπικ...

Εχω κατενθουσιαστει με το ταλεντο σας, εχω την εντυπωση οτι ολα ειναι νοστιμοτατα και επισης εχω και μια λιγουραααα!!!!!!food-smiley-016.gif

Alcyon τέλεια τα τσουρέκια σου !!! :D

Η μαμά μου λέει πως 2 είναι τα μυστικά για επιτυχιμένα τσουρέκια

1.Να προσθέτουμε το βούτυρο στο τέλος και

2.να μην τα παραζυμώνουμε :?

Πάντως τα δικά σου είναι πολυ καλά απο εμφάνιση και φαντάζομαι εξίσου πολύ καλά απο γεύση! :)

Διαφημίσεις

Alcyon τέλεια τα τσουρέκια σου !!! :D

Η μαμά μου λέει πως 2 είναι τα μυστικά για επιτυχιμένα τσουρέκια

1.Να προσθέτουμε το βούτυρο στο τέλος και

2.να μην τα παραζυμώνουμε :?

Πάντως τα δικά σου είναι πολυ καλά απο εμφάνιση και φαντάζομαι εξίσου πολύ καλά απο γεύση! :)

Τι να πω?! Το βούτυρο το έβαλα πράγματι ως τελευταίο συστατικό.

Αλλά όταν δεν το ζύμωνα πολύ... η ζύμη μου γινόταν νερουλή (και αναγκαζόμουν να προσθέτω κι άλλο αλεύρι έως και διπλασιασμού των ποσοτήτων!) και τα τσουρέκια μου έβγαιναν... να θρυμματίζονται πολύ εύκολα και φούσκωναν ελάχιστα.

Δοκίμασα με τα ίδια υλικά, αλλά ξεκίνησα χτυπώντας τα ασπράδια των αυγών για μαρέγκα και εκεί προσέθετα σιγά σιγά τα άλλα υλικά μου προσέχοντας να μη μου γίνει πολύ νερουλή η ζύμη. ΟΛΗ τη διαδικασία την έκανα με τους γάτζους για ζύμωμα. Από ζύμωμα του έδωσα και κατάλαβε! :lol:

Βασικά σκέφτηκα πως μαγιά + σκληρό αλεύρι, θέλουν καλό ζύμωμα για να ενεργοποιηθεί η γλουτένη. Τα υπέβαλα σε διαδικασία διόγκωσης (έως διπλασιασμού) 3 φορές, ζυμώνοντάς τα ενδιάμεσα με το μίξερ και τους γάτζους για τη ζύμη.

Στο τέλος είχα μια πολύ μαλακιά ζύμη σαν απαλό σφουγγαράκι (τόσο που φοβόμουν να την πιάσω για να δόσω σχήμα στα τσουρέκια μου :lol: ). Η διόγκωση κατά το ψήσιμο ήταν εντυπωσιακή!! (Σχεδόν τριπλασιάστηκαν σε ογκο -για να μην πω περισσότερο).

Δεν ξέρω αν έχουν νόημα τα όσα έκανα (π.χ. που ξεκίνησα χτυπώντας τα ασπράδια κτλ) αλλά επιτέλους τα πέτυχα. Το μόνο που δεν ξέρω είναι πως να αποφύγω τα σκασίματα στις "ραφές" τις πλεξίδας μου... λόγω διόγκωσης.

Συγνώμη για τις πολλές λεπτομέρειες, αλλά αναζητώ απαντήσεις... Καημό το είχα να φτιάξω πετυχημένα τσουρέκια. (Και παλιότερα ήταν νόστημα, αλλά ... τούβλα! :lol: )

Μακαρονάδα φούρνου (για αύριο)

708us6.jpg

και γλυκάκι (γενικά να υπάρχει ... :lol: )

699cg8.jpg

Afroditi D,

Γιατί πουλάκι μου τα κάνεις αυτά?

Τα βλέπω πρωινιάτικα κ μου τρέχουν τα σάλιαααααα....σλούρπ...

Γιατί βρε φιλενάδα, γιατί???????

υ.γ. Επισκέψεις δέχεστε? Λέω να πάρω την μπέμπα κ να έρθουμε να σας επισκευτούμε....

:lol::lol::lol:

Διαφημίσεις

afroditaki σου είναι ευκολο να μου γράψεις πως εχεις κανει τα μακαρόνια φούρνου?ειναι με κόκκινη σαλτσα?είμαι στη δουλειά και η φωτογραφία δεν καλοφαίνεται...και επίσης πως τα εφτιαξες???θερμοκρασία και τα σχετικά καθότι άσχετη :lol:

Αφροδίτηηηηηηηη το κλείνω κι έρχομαι :lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Μην εκνευρίζεσαι αν ο γειτονάς σου,εχει το στέρεο ανοιχτό στις 2 το πρωί,τηλεφωνησέ του στις 4 και πες του πόσο σου άρεσε...

Αλήθεια πως τα καταφερνετε και υπάρχει;

Σε εμας δεν υπάρχει (δεν μένει ποτέ) τίποτα :oops::shock::lol::lol:

Σε γιορτη να ειμαστε φισκα απο γλυκα και μετα απο 2 μερες να ψαχνουμε στο ψυγειο..... :lol::lol::lol:

Μην εκνευρίζεσαι αν ο γειτονάς σου,εχει το στέρεο ανοιχτό στις 2 το πρωί,τηλεφωνησέ του στις 4 και πες του πόσο σου άρεσε...

Εφτιαξα εχθές strudel μήλου... φώτο δεν πρόλαβα να βγάλω. Το έφαγα (κατά τα 3/4) μόνη μου... :oops: και το υπόλοιπο το έδωσα κέρασμα. Ο σύζυγος ίσα που πρόλαβε 1 κομμάτι. :oops: Μα καλά μου λέει... για την οικογένεια φτιάχνεις εσύ ή για τον εαυτό σου;! :oops::oops::oops:

Συνολικά ήταν πάνω από κιλό! Να γιατί έχω πάρει μέχρι τώρα 15-16 κιλά στην εγκυμοσύνη... :lol::lol::lol:

Αλλά ξέρω ποιος είναι ο ηθικός αυτουργός!!! Η Αφροδίτη!! :P Μπαίνω εδώ... βλέπω τα καλούδια, με πιάνει λιγούρα και .... ελλείψη εδεσμάτων τα φτιάχνω και τα καταναλώνω άμεσα.

Καλά έχω πάθει τη πλάκα μου από τη λιγούρα και μετανοιώνω την ώρα και τη στιγμή που έκανα κλικ σε αυτό το θέμα!Μα είστε με τα καλά σας????Πάλι καλά που δεν είναι βράδυ να ξυπνάω τον άντρα μου να τρέχει να μου βρει όσα λιγουρευτηκα!!!! Παρεπιπτόντως πως μπορώ να ανεβάσω και γω τη μία και μοναδική φωτό που έχω από τη φετινή βασιλόπιτα που έφτιαξα γιατί πραγμάτικα την καμάρωνα?!

sjCrp3.png

ΑΓΚΑΛΙΤΣΑ φοβερό το κείκ σοκολάτας !!!! :D

renik βράζω τα μακαρόνια αλ τεντε ... :lol: , μια ελαφρυα σάλτσα (φρεσκιά ντομάτα , κρεμιδάκι , σκορδάκι κ βασιλικό (προαιρετικά μπεικόν-ζαμπόν) , σε νουτηρωμένο πηρέξ τα μακαρόνια , ρίχνω την σάλτσα ανακατεύω και απο επάνω , μοτσαρέλα λευκή κ κασέρι τσριμένο ... στο φουρνο για 20 -30 λεπτά ) πάνω - κάτω με αέρα ...

πάντως επισκέψεις δεχόμαστε , όσες πιστές προσέλθετε !!! :D:lol:

anna_ath εδώ δες για το πως θα ανεβάσεις την φωτό : http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=4939&postdays=0&postorder=asc&start=0

:D

Να σας κεράσω και μια τυροπιτούλα:

hpnx0437ue3.jpg

w640.png

Και λίγο καρυδόπιτα,χωρίς σιρόπι και με μόνο 2 αυγά

Την έκανε η μαμά μου από τότε που είμουν παιδί.

dsci0103jx6.jpg

w800.png

716217ybmeeuyfgz.gif

Μανόλης:9/9/95_Νίκος:8/12/06

Καλά έχω πάθει τη πλάκα μου από τη λιγούρα και μετανοιώνω την ώρα και τη στιγμή που έκανα κλικ σε αυτό το θέμα!Μα είστε με τα καλά σας????Πάλι καλά που δεν είναι βράδυ να ξυπνάω τον άντρα μου να τρέχει να μου βρει όσα λιγουρευτηκα!!!! Παρεπιπτόντως πως μπορώ να ανεβάσω και γω τη μία και μοναδική φωτό που έχω από τη φετινή βασιλόπιτα που έφτιαξα γιατί πραγμάτικα την καμάρωνα?!

Να και η δική μου Βασιλόπιτα ελπίζω να καταφέρα να φανεί η φωτό!

dsc01412am5.jpg

sjCrp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...