Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Βραχύς χαλινός στα ούλα.

Recommended Posts

Το μωρό μου είναι 16 μηνών και η κλωστή ανάμεσα στο πάνω χείλος και στα ούλα, κατεβαίνει πολύ κάτω μέχρι ανάμεσα στα δόντια, και κατά συνέπεια, τα δοντάκια του έχουν βγει αραιά. Κατάλαβε κανείς τίποτα? Μια οδοντίατρος μου είπε ότι αυτό θα πρέπει να το κόψουμε κάποτε. Μήπως έχει κάποιος παρόμοια εμπειρία? και σε τί γιατρό πρέπει να πάμε?

Διαφημίσεις

Και η μικρή μου το ίδιο είχε, το είχε δει η γιατρος της οταν ηταν 7-8 μηνων και μας ειπε να παμε αμεσα σε ΩΡΛ γιατι όσο περνάει ο καιρός ο χαλινός σκληραίνει και είναι πιο επώδυνο.Πήγαμε μας το επιβεβαίωσε ο γιατρός, της εδωσε λιγο αναισθητικο νομιζω σπρευ και μετα εγω την ειχα αγκαλιτσα και αυτος με κατι σαν ψαλιδι της τον έκοψε.Παρότι η μικρή είναι δύστροπη, έκλαψε βέβαια αλλά το καταφέραμε. Μετά μας είπε ο γιατρός να περιμένουμε 10 λεπτά μήπως τυχόα αιμορραγήσει πολύ, είχε τελικά λίγο αίμα, φύγαμε απλά μας είπε να μην της δώσουμε τίποτα ξινό μην την τσούξει. Τώρα πια όλα καλά, η άρθρωσή της είναι τέλεια και το στόμα της πάει ροδάνι.

Και εμείς το ίδιο πρόβλημα έχουμε. Το είδε ο δικός μου οδοντίατρος και μου είπε ότι προς το παρόν δεν χρειάζεται να κάνουμε τίποτα. Τώρα θα κλεισω ραντεβού σε παιδοδοντίατρο να μου πει και αυτή την γνώμη της. Ο ένας λέει τώρα που είναι νωρίς ο άλλος λέει αργότερα...Μόλις πάω θα σου πω τι θα μου συστήσει.

Χτες επισκεφτήκαμε και εμείς παιδοοδοντίατρο για το ίδιο πρόβλημα με την μικρή μου. Μας είπε ότι θα το αφήσουμε από την στιγμή που το παιδί δεν έχει πρόβλημα με την ομιλία του και δεν τραβιέται το άνω χείλος όταν μιλάει. Η δικά της άποψη είναι ότι θα πρέπει να δούμε πρώτα αν βγαίνοντας τα δεύτερα δόντια αυτό το κενό εξαφανιστεί. Αν όχι, τότε μόνο θα χρειαστεί να κοπεί και αυτό περισσότερο για λόγους αισθητικής του παιδιού. Οι παιδοοδοντίατροι, μας είπε, συνήθως δεν προτείνουν να κοπεί ειδικά σε τόσο μικρή ηλικία και να μπει το παιδάκι σαυτήν την δοκιμασία. Αν πας όμως κατευθείαν σε παιδοχειρούργο, το πιθανότερο είναι να το κόψει. Έτσι εμείς θα το αφήσουμε προς το παρόν... Προσωπική μου άποψη είναι να επισκεφτείς έναν παιδοοδοντίατρο πρώτα.

Πήρα σήμερα την παιδοδοντίατρο τηλ. και μου είπε πως είναι πολύ μικρός να κάνει ακόμα κάτι, απλά θα περάσω απο εκέι τον Οκτώβρη (τότε είχε ραντεβού) για να τον δει

Διαφημίσεις

Χτες επισκεφτήκαμε και εμείς παιδοοδοντίατρο για το ίδιο πρόβλημα με την μικρή μου. Μας είπε ότι θα το αφήσουμε από την στιγμή που το παιδί δεν έχει πρόβλημα με την ομιλία του και δεν τραβιέται το άνω χείλος όταν μιλάει. Η δικά της άποψη είναι ότι θα πρέπει να δούμε πρώτα αν βγαίνοντας τα δεύτερα δόντια αυτό το κενό εξαφανιστεί. Αν όχι, τότε μόνο θα χρειαστεί να κοπεί και αυτό περισσότερο για λόγους αισθητικής του παιδιού. Οι παιδοοδοντίατροι, μας είπε, συνήθως δεν προτείνουν να κοπεί ειδικά σε τόσο μικρή ηλικία και να μπει το παιδάκι σαυτήν την δοκιμασία. Αν πας όμως κατευθείαν σε παιδοχειρούργο, το πιθανότερο είναι να το κόψει. Έτσι εμείς θα το αφήσουμε προς το παρόν... Προσωπική μου άποψη είναι να επισκεφτείς έναν παιδοοδοντίατρο πρώτα.

Αυτό μου είπε η οδοντίατρος και για την κόρη μου. Ελπίζω τελικά να μην χρειαστεί.

.pngy3DLp3.png

• 2 months later...

Χθες έπεσα τυχαία στο συγκεκριμένο thread.

Και ο δικός μου ο γιος έχει αραιοδοντία και βραχύ χαλινό άνω χείλους.

Η οδοντίατρος μας είπε να το αφήσουμε τουλάχιστον ως τα 4 - 5.

Υπάρχει λέει περίπτωση να στρώσει από μόνο του, αλλιώς θα πρέπει να γίνει

χειρουργικά με τοπική αναισθησία πριν βγάλει τα καινούργια του δοντάκια.

Χθες έπεσα τυχαία στο συγκεκριμένο thread.

Και ο δικός μου ο γιος έχει αραιοδοντία και βραχύ χαλινό άνω χείλους.

Η οδοντίατρος μας είπε να το αφήσουμε τουλάχιστον ως τα 4 - 5.

Υπάρχει λέει περίπτωση να στρώσει από μόνο του, αλλιώς θα πρέπει να γίνει

χειρουργικά με τοπική αναισθησία πριν βγάλει τα καινούργια του δοντάκια.

Εγώ που πήγα πριν 2 μήνες περίπου και μου είπε πως τελικά δεν θα χρειαστεί να κάνουμε κάτι, γιατί όντως ξεκινά και ανεβαίνει ο χαλινός.

Ρε κορίτσια έχω μπερδευτεί με το θέμα...και εξηγούμαι. Ο μικρός μου έχει λίγο αραιά δοντάκια πάνω και παρότι το είχαμε προσέξει δεν ήξερα ότι θεωρείται πρόβλημα με την έννοια ότι κανείς δεν μας είχε πει κάτι σχετικά με τον χαλινό. Νόμιζα ότι ήταν απλά έξτρα χαριτωμενιά (κουκουβααααα). Πριν κανα δυο μήνες όμως πήγαμε προληπτικά σε παιδοοδοντίατρο ο οποίος μας είπε ότι έχει λίγο βραχύ (;;;δεν θυμαμαι ακριβώς πως το αποκάλεσε) χαλινό αλλά δεν του δημιουργεί κανένα απολύτως πρόβλημα και όπως χαρακτηριστικά μας είπε μη τυχόν και σας πείσει ποτέ κάποιος για να το κόψετε....Εγώ προσωπικά έμεινα έτσι :shock:. Ωστόσο από την όλη κουβέντα κράτησα το ότι δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα και δεν ασχολήθηκα παραπάνω. Τώρα όμως έπεσα πάνω στο θέμα και σκέφτηκα να σας ρωτήσω τι πρόβλημα μπορεί να δημιουργήσει; στην εκφορά του λόγου; στα δοντάκια; πρέπει να το ψάξω παραπάνω;

xZBdp3.png

η δικια μου οδοντιατρος όταν ειδε την κορη μου ειπε οτι πρεπει να κοπει ο χαλινος γιατι τα δοντάκια της ειναι αραια (μονιμα δοντια) και δεν θα υπάρχει χώρος για τα άλλα που θα ανατήλουν. Ο παιδοδοντιατρος του παιδιου όμως ουτε που το ανέφερε και μας ειπε ότι οταν ανατηλουν τα 8 μονιμα δοντια του παιδιου να επισκεφτουμε ορθοδοντικο, για να μας καθοδηγήσει. Και εγώ μπερδεμένη ειμαι, αλλά δεν έκανα κάτι προς το παρον. Περιμένω να βγουν τα 8 και αν ειναι στραβά (μάλλον έτσι θα ειναι δυστυχώς), θα παω σε ορθοδοντικο.

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...