Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τί γάλα πίνει το μικρό σας?(2-4 ετών)

Recommended Posts

Η ταυρίνη είναι συστατικό που υπάρχει και στο μητρικό γάλα (ανθρώπινο) και είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη των βρεφών.

http://www.gyn.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=40:2010-06-14-08-16-34&catid=21:2010-06-11-16-47-25&Itemid=158

5k3tp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 95
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ερωτηση....παντα το ιδιο γαλα δινετε στα παιδια σας; γιατι η δικια μου πινει οτι και να της δωσω!

φρεσκο πληρες παντα (απο τοτε που χρονισε), αλλα και ολυμπος και μεβγαλ και δελτα και αγνο, και αμερικανικης γεωργικης σχολης και οτι να ναι δηλαδη. συμπυκνωμενα δεν της εχω δωσει ποτε ειμαι κατα γενικά και μου ειχε πει και η παιδιατρος να τα αποφευγω καθως και τα υψηλης παστεριωσης (δηλαδη μονο φρεσκο φρεσκο αυτο που ληγει σε 3-4 μερες)

απο γιαουρτια παλι η κυρια δεν θελει με τιποτα τα βιολογικα,τρωει μονο της δελτα με 2% λιπαρα. τα αλλα της ξινιζουν:evil:

προτιμω τα βιολογικα γενικα αλλα δεν τα βρισκω ευκολα τωρα (μενω σε κουτσοχωρι εδω και 3 μηνες:D).της εδινα και ολυμπος βιολογικο αλλα και αυτο ειναι υψηλης παστεριωσης και το εκοψα.

για το αμερικανικης γεωργικης σχολης για πειτε λεπτομερειες!και εγω ηξερα οτι ειναι απο τα καλα!

εβαπορε νεσλακ 2+ ο γιος μου ειναι 4 και δν πινει κανενα αλλο γαλα.μια φορα ειπα να τον δοκιμασω φρεσκο και μου το εκανε εμετο.

αυτο το γαλα λιβαδερου που αναφερεται παραπανω στη θεσσαλονικη μπορουμε να το βρουμε γνωριζει καμια?

ο παιδιατρος μας ειπε οτι δν υπαρχει κανενα θεμα με το εβαπορε ετσι και το συνεχιζουμε

qOUNp2.png.

• 2 εβδομάδες μετά...

Καλησπέρα κορίτσια το θέμα μου αφορά την κουμπάρα μου που έχει ένα γιο 3,5 ετών και πίνει την ημέρα 3 μπουκάλια γάλα των 280 ml το ΝΑΝ για την ακρίβεια και η δασκάλα της είπε ότι θα τον βλάψει στα νεφρά του.Έχετε ακούσει εσείς κάτι τέτοιο γιατί ο δικός μου είναι μικρόυλης 9 μηνών και θηλάζουμε ακόμα και δεν ξέρω να την συμβουλέψω.Ευχαριστώ

:-D geomi...

Η μεγάλη μου μέχρι 2 χρονών θήλαζε και αμέσως της έδωσα φρέσκο γάλα Λύκας, το έχουν ξαδέλφια μου οπότε ξέρω τι πίνει, αν και τις αρέσουν όλα, μέχρι και το ξινόγαλο :shock:

Διαφημίσεις

emena pinei to delta advanced opou mou eipe o giatros na to pinei mexri 3 xronon diladi se dio mines tha to allaksoume kai moy eipe na tou doso to Olymbos. (kai tora pinei Olimbpos to diko mas otan teleionei to diko tou kai den exo parei kai den paraponietai. Giati to advanced exei mia pio glikia geusi

When life gives you a hundred reasons to cry, show life that you have a thousand reasons to smile...

vLTTp3.png

rLwPp3.png

Γιατι να βλαψει ρε παιδια το γαλα? Δεν ξερω τι να σας πω. Εμεις νουνου κιντ πινουμε.....ειναι το μονο που της αρεσει σε γευση.....

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

• 3 εβδομάδες μετά...

Αυτό που έχω ακούσει εγώ (χωρίς να είμαι ειδικός βέβαια) είναι ότι το ασβέστιο αποτρέπει την απορρόφηση του σιδήρου από τον οργανισμό και ίσως αυτό να δημιουργεί κάποιο θέμα σε υπερβολικές ποσότητες.

Εμείς πίνουμε:

- ο γιος μου φρέσκο γάλα από 18-20 μηνών περίπου. Εδώ και 6 μήνες περίπου του δίνω light (διάφορες μάρκες). Ευτυχώς είναι πολύ βολικός και πίνει τα πάντα, δεν είχε ποτέ πρόβλημα- μπορεί με την ίδια ευκολία να πιεί σκόνη, εβαπορέ, φρέσκο, πλήρες, ελαφρύ.

- Η μικρή μου, πίνει αποκλειστικά σκόνη, και μόνο το Almiron 2+. Οτιδήποτε άλλο και να της δώσω, δεν το δοκιμάζει καν (καμία σχέση με τον μεγάλο...). Αυτό που προσπαθώ τώρα να κάνω είναι να της αριώνω σταδιακά το δικό της με φρέσκο, μήπως και το συνηθίσει σιγά σιγά. Για να δούμε...

Πάντως η διατροφολόγος που επισκέπτομαι εγώ μου είπε ότι συστήνεται το γάλα με χαμηλά λιπαρά από τα δύο έτη και μετά, διότι σε αυτή την ηλικία τα επιπλέον λιπαρά δεν προσφέρουν κάτι παρά μόνο προβλήματα. Μέχρι τα δύο ο ρυθμός ανάπτυξης είναι τέτοιος που απαιτεί τεράστια αποθέματα ενέργειας και ο οργανισμός μπορεί να εκμεταλλευτεί τα επιπλέον λιπαρά.

Ο παιδίατρος μου είχε πει μέχρι τα δύο περίπου καλύτερα να συνεχίσουμε την σκόνη γιατί είναι πιο ενισχυμένο σε σίδηρο κλπ., χωρίς όμως να είναι δεσμευτικό (το θέμα είναι να πίνει γάλα σε ότι μορφή και να είναι). Η αλήθεια είναι βέβαια ότι δεν τον εχω ρωτήσει για πλήρες/ελαφρύ.

Θ 15/01/2008, Κ 10/4/2009

TT2qp3.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Εμένα πίνει κυρίως ενισχυμένο γάλα σόγιας και άλλες φορές σπιτικό φυτικό γάλα που του φτιάχνω εγώ (αμυγδαλόγαλα, φουντουκόγαλα κλπ).

age.png

There are two lasting bequests we can give our children. One is roots. The other is wings. ~Hodding Carter, Jr.

Φίλη stellasss, το s26 το βρίσκεις μόνο σε φαρμακεία, και αν δεν το έχει ο δικός σου φαρμακοποιός μπορείς φυσικά να του το παραγγείλεις. Είναι γάλα από την Ιρλανδία, εισαγωγέας εδώ είναι η φαρμακευτική Weyth...Οπως ξέρεις έχει μια ιδιαίτερη γεύση βανίλιας και πολλά παιδάκια δεν το δέχονται εύκολα...Είναι παντως ότι καλύτερο κυκλοφορει στην αγορά και το δίνουν μόνο πολύ ψαγμένοι παιδίατροι...Το μόνο που περιέχει νουκλεοτίδια-δομικούς λίθους των κυττάρων και πολυεκόρεστα λιπαρά οξέα μακράς αλύσσου...Θεωρείται επίσης το πιο κοντινό στο μητρικό γάλα, από όλα όσα κυκλοφορούν στο εμπόριο...Το αρνητικό του, η τσιμπημένη τιμή...Θα το βρεις στο site s26gold όπως και στο site της Wyeth...Καλημέρα

Αντί να ψάχνουμε γάλα το πιο κοντινό στο μητρικό γάλα δεν εχουμε παρά να επιλέξουμε μητρικό γάλα ένα βιντεακι με παιδιά από 0 εως 5 ετών που θηλάζουν

http://www.mitrikosthilasmos.com/2011/03/blog-post_1866.html

Ο θηλασμός είναι μια ΥΠΕΡΟΧΗ σχέση(δεν είναι γάλα σε κονσέρβα)Η κατσικούλα θηλάζει το κατσικάκι, η γαιδουρίτσα το γαιδουράκι,η γατούλα το γατάκι, γιατί οχι και ο άνθρωπος το ανθρωπάκι...

Διαφημίσεις

• 4 εβδομάδες μετά...

Kορίτσια μπείτε να δείτε ποιες εταιρίες είναι αξιόπιστες και δεν χρησιμοποιούν μεταλλαγμένα! Μπαινετε στον οδηγό καταναλωτών. και στην αναλυτικη βαθμολογία.Η λίστα ανανεώνεται κάθε εξάμηνο.

http://www.greenpeace.org/greece/el/#tab=4&st=Agriculture

AtKRp3.png

To μικρακι μου πινει το γαλα της μαμας του!!!

Οταν ομως του φτιαχνω κρεμες ή ρυζογαλο χρησιμοποιω φρεσκο κατσικισιο γαλα ΕΒΟΛ στο γυαλινο μπουκαλι.

Δεν του εχω δωσει ποτε αγελαδινο γαλα ή γαλακτοκομικο.

Οταν μεγαλωσει και ζητησει θα του δωσω να δοκιμασει.Αν και τον βλεπω να εχει συνηθισει πολυ το κατσικισιο και χαιρομαι πολυ για αυτο!!

9Gm6p2.png?qzCQ8hue

H Παναγιωτουλα πλεον πινει Ολυμπος φρεσκο.Δοκιμασε απο ενα δικο μου φρεσκο μια μερα και εδειχνε να της αρεσει οποτε απο νουλακ πλεον το εχουμε γυρισει σε φρεσκο! Οχι οτι εχουμε βεβαια και ιδιαιτερη αδυναμια στο γαλα....

κοριτσια εγω εδω και 2 μηνες δινω στα παιδια μου (2,5 και 3,5 ετων) φρεσκο προβειο γαλα απο τη δικη μας μοναδα με ζωα.δεν παρατηρησα καμια αλλαγη πανω τους(βαρος,κενωσεις) βεβαια το επεξεργαζομαι λιγο για να μην ειναι πολυ "βαρυ".

πιστευω οτι ειναι οτι πιο αγνο μπορω να τους προσφερω.πριν τους εδινα μεβγαλ και πιο πριν advance υψηλης παστεριωσης

Διαφημίσεις

κοριτσια εγω εδω και 2 μηνες δινω στα παιδια μου (2,5 και 3,5 ετων) φρεσκο προβειο γαλα απο τη δικη μας μοναδα με ζωα.δεν παρατηρησα καμια αλλαγη πανω τους(βαρος,κενωσεις) βεβαια το επεξεργαζομαι λιγο για να μην ειναι πολυ "βαρυ".

πιστευω οτι ειναι οτι πιο αγνο μπορω να τους προσφερω.πριν τους εδινα μεβγαλ και πιο πριν advance υψηλης παστεριωσης

Τα μικρά σου είναι πολύ τυχερά! Μην το συζητάς καθόλου!

6/ 11/2007: Ο μικρός Πρίγκιπας!!!

24/3/2011: Η Μπουκίτσα μας!!!

• 3 εβδομάδες μετά...
Φίλη stellasss, το s26 το βρίσκεις μόνο σε φαρμακεία, και αν δεν το έχει ο δικός σου φαρμακοποιός μπορείς φυσικά να του το παραγγείλεις. Είναι γάλα από την Ιρλανδία, εισαγωγέας εδώ είναι η φαρμακευτική Weyth...Οπως ξέρεις έχει μια ιδιαίτερη γεύση βανίλιας και πολλά παιδάκια δεν το δέχονται εύκολα...Είναι παντως ότι καλύτερο κυκλοφορει στην αγορά και το δίνουν μόνο πολύ ψαγμένοι παιδίατροι...Το μόνο που περιέχει νουκλεοτίδια-δομικούς λίθους των κυττάρων και πολυεκόρεστα λιπαρά οξέα μακράς αλύσσου...Θεωρείται επίσης το πιο κοντινό στο μητρικό γάλα, από όλα όσα κυκλοφορούν στο εμπόριο...Το αρνητικό του, η τσιμπημένη τιμή...Θα το βρεις στο site s26gold όπως και στο site της Wyeth...Καλημέρα

Ναι του λειπουν ομως πολλα συστατικα θεμελιωδη για τα συγχρονα γαλατα οπως πρε- και προβιοτικα...(το φριζολακ ειναι πληρες σε ολα αυτα)

cIWNp3.png

Επαναφέρω το θέμα για να σας πω τί έμαθα σχετικάμε το άν κάνει να δείνουμε στα παιδιά μας light γάλα. Η Αμερικανική Παιδιατρική Ακαδημία λοιπόν, η οποία είναι ένας από τους πλέον αξιόπιστους φορείς σε θέματα που αφορούν τα παιδιά, συστήνει για τα παιδιά άνω των 2 ετών το γάλα μειωμένων λιπαρών! Αρα το light όχι μόνο δεν πειράζει, αλλά συστήνεται και ως το πλέον κατάλληλο ασχέτως αν το παιδί έχει πρόβλημα βάρους ή όχι.

6/ 11/2007: Ο μικρός Πρίγκιπας!!!

24/3/2011: Η Μπουκίτσα μας!!!

Εγώ αγοράζω πάντα το 1.5% και δίνω από αυτό και στην κόρη μου που είναι 3. Ο γιος μου ακόμα πίνει γάλα σε σκόνη. Είχα διαβάσει κάπου ότι πλέον τα παιδιά τρώνε τόσα ζωικά λίπη που είναι καλύτερο να πίνουν γάλα με εμιωμένα λιπαρά. Το είχε επιβεβαιώσει και η διαιτολόγος που πήγαινα. Πάντως να σημειώσω ότι δεν με νοιάζει αν θα πιει ή όχι γάλα. Δεν το θεωρώ αναντικατάστατο. Το αντίθετο! Άλλωστε το γιαούρτι και τα τυριά είναι πολύ καλύτερα για το παιδικό έντερο.

A6s2p3.png

Kαλημερα ....Η μικρουλα μας πινει απο 12 μηνων Αdvance και ειναι 22 μηνων.Γενικα στο γαλα ειναι ευκολη .Ο,τι και να της δοσεις ειτε εβαπορε ειτε φρεσκο θα το πιει ευχαριστα.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...