Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

βοηθεια ποναω

Recommended Posts

κοριτσια θελω την βοηθεια σας . ποναει το ΔΟΝΤΙ ΜΟΥ εδω και 2 μηνες ολο με τσιπουρα και ουζα ειμαι αλλα την τελευταια εβδομδα δεν περναει με τπτ . μηπως ξερει καμια σας αλλη λυση για να μου περαση το δοντι ?

( εκτος οδοντιατρο) δεν κανει ν παρω αντιβιωση ':confused::confused::confused::confused::confused:

Διαφημίσεις

Όσον αναφορά την κύηση και την λήψη φαρμάκων, σε όλες τις οδηγίες αυτών αναγράφεται ότι λαμβάνονται υπόψιν τα οφέλοι τους σε σχέση με τις παρενεργειές τους. Αν αυτά είναι περισσότερα τότε χορηγείται το εκάστοτε φάρμακο.

Εξάλου μην ξεχνάς ότι και ο πόνος είναι στρεσογόνος για το έμβρυο. Ίσως όμως θα πρέπει να έρθεις σε συνενόηση με τον γυναικολόγο και τον οδοντίατρο.

O5X4p2.png 

popi κορίτσι μου πόσο σε καταλαβαίνω! Εγώ είμαι στην 36 βδομάδα κύησης και είμαι 25 χρονών. Τρεις φρονημήτες άρχισα να βγάζω από την στιγμή που έμεινα έγκυος με κορύφωση πριν απο 2 βδομάδες να κάνει απόστημα ο ένας που ξεπρόβαλε πιο πολύ από τους άλλους και να ζω τρομερούς πόνους!!! Μίλησα με τον γυναικολόγο μου και μου είπε ότι μόνο ντεπόν ή παναντόλ μπορώ να πάω από τον οδοντίατρο να δούμε τι μπορεί να γίνει (όλα αυτά Σάββατο και Αύγουστο μήνα που λείπουν όλοι διακοπές-αν είναι να γίνει κάτι πάντα την πιο άσχημη στιγμή διαλέγει!!!) με τα πολλά και τα λίγα τελικά Δευτέρα 8 το πρωί ήμουν στον οδοντίατρο! Η πρώτη ερώτηση ήταν αν είναι πρώτο το παιδί (ναι) και πόσο μηνών ειμαι (στον όγδοο) μου είπε οπλίσου με υπομονή, εξαγωγή δοντιού σε πρωτάρες δεν κάνουν, και πολύ καλή στοματική υγειινή, που σημαίνει βούρτσισμα μετά απο κάθε γεύμα και στοματικό διάλυμα πρωί βράδυ.... Όντως το απόστημα έφυγε (με διαβεβαίωσαν οι δυο γιατροί -γυναικολόγος και παθολόγος- ότι το μωρό δεν θα πάθαινε τίποτα λόγω του πύον) αλλά το πρήξιμο στα σημεία που βγαίνουν τα δόντια αχνό μεν αλλά υπάρχει...

Το καλό ήταν ότι δεν έκανα καθόλου πυρετό αλλά η υπομονή παρατείνεται μέχρι και μόλις τελιώσουμε τον θηλασμό! Αντιβίωση ούτε για αστείο...

Ελπίζω να σε βοήθησα με την δική μου εμπειρία, δοκίμασε την σχολαστικότητα με την στοματική σου υγιεινή, και αν δεν αποδώσει και δεν αντέχεις με τίποτα μίλα με τους γιατρούς μήπως τελικά κάνετε κάτι πάνω σε αυτό το θέμα...

eNortjKzUjI0MjAztVSyBlwwFXYC1A,,39.png

Πόπη, περαστικά σου!

Τί λύση να βρεθεί όμως εκτός του οδοντιάτρου; Πίστεψέ με, αν υπήρχε κάτι θα το έκαναν όλοι και θα ησύχαζαν! ?(Και πρώτη-πρώτη εγώ!!! ;))

Φρικάρω πολύ με τα οδοντιαρικά αλλά πήγα όταν χρειάστηκε και από τότε προληπτικά...

Το αλκοόλ δεν κάνει τπτ ουσιαστικό και δεν είναι και ό,τι καλύτερο για το μωράκι... Αντιβίωση μπορείς να πάρεις κατόπιν συννενόησης γυναικολόγου και οδοντιάτρου και ανάλογα με το τρίμηνο που βρίσκεσαι. Θα υποχωρήσει η φλεγμονή και ο οδοντίατρος θα σου πει τί θα χρειαστεί (σφράγισμα μάλλον) ώστε να απαλλαγείς μια και καλή. Ακόμη και αναισθησία υπάρχει που μπορούν να κάνουν ακίνδυνα οι εγκυμονούσες. Ο δικός μου οδοντίατρος που τον ειχα ρωτήσει, μου είχε πει πως όλα αντιμετωπίζονται όταν είσαι έγκυος.

Νομίζεις πως το μωρό δεν υποφέρει μαζί σου; Οι ορμόνες πόνου και στρες που εκκρίνονται περνούν και σ' αυτό, άσε που υπάρχει περίπτωση να χειροτερέψει το δόντι και να χρειαστεί πιο δραστικά μέτρα, κάτι που το επεύχομαι!

Οπλίσου με θάρρος και πήγαινε σε οδοντίατρο! Είναι η πιο υπεύθυνη λύση και για σένα και για το μωρό σου! ;) Καλή επιτυχία σου εύχομαι και πάλι περαστικά και με το καλό!!!:D

jp0Lp3.pngA0Yxp3.png

Να πας στον οδοντίατρο να δεις τι θα σου πει και μίλα μετά με το γυναικολόγο σου. Εγώ παντως τον προηγούμενο Αυγουστο που ήμουν στην 33 εβδομάδα άρχισε να μου πονάει το δόντι μέχρι που πρήστηκε το μισό μου πρόσωπο. Πήγα στον οδοντίατρο και έπρεπε να πάρω αντιβίωση για να ξεπρηστεί και μετά να κάνω εξαγωγή. Αστα να πάνε. Βέβαια μου είπε ότι αποφεύγουν τις εξαγωγές σε εγκύους για μην έχουν τίποτα απρόοπτο και χρειαστει να τις ξεγεννήσουν κιόλας!!! βέβαια σε συνεννόηση με το γυναικολόγο μου μετά την αντιβίωση μου την έκανε την εξαγωγή με τοπική αναισθησία και ηρέμησα. Ήταν αφόρητος ο πόνος.

Διαφημίσεις

Mου φαίνεται ότι κάποιο κορίτσι φοβάται τον οδοντίατρο. Μην ανησυχείς δεν είσαι η μόνη. Μόνο με τη μυρωδιά του ιατρείου τους αλλάζω χίλια χρώματα. Τι να κάνω που πονούσα όμως. Άσε που είχε η παραμορφωθεί το πρόσωπό μου. Πάντως να πας οδοντίατρο. Το πιθανότερο είναι να είναι κάτι απλό και να μη χρειάζεσαι φάρμακα. Κουράγιο!!!

ρε κοριτσια ολα τωρα?ειμαι 35ηκαι 4μερεσ!εκανα δεκατα σημερα 37,4!εχει πρηστει η γλωσσα μου στην αριστερη πλευρα και ειτε ειναι απο φρονιμιτη η παει για φαρρυγγιτιδα!ο γιατροσ μου ειπε κατευθειαν αμοξιλ των 500!μου ειπε να μην φοβαμαι γιατι τωρα στο τελοσ σε ολεσ τισ εγκυεσ δινει προληπτικα για τη γεννα!!μου ειπε να το παρω για 4μερεσ!τωρα στο τελοσ δεν επηρρεαζει το μωρο παρα μονο αν ηταν στην αρχη!

κοριτσια θελω την βοηθεια σας . ποναει το ΔΟΝΤΙ ΜΟΥ εδω και 2 μηνες ολο με τσιπουρα και ουζα ειμαι αλλα την τελευταια εβδομδα δεν περναει με τπτ . μηπως ξερει καμια σας αλλη λυση για να μου περαση το δοντι ?

( εκτος οδοντιατρο) δεν κανει ν παρω αντιβιωση ':confused::confused::confused::confused::confused:

ποπακι ποια εβδ εισαι?εγω στον γιο μου 30 εβδ ειχα κανει εξαγωγη φρονημιτη με ενεση ενοειται!

Διαφημίσεις

Γιατί δεν κάνει να πάρεις αντιβιωσή???Δεν απαγορεύεται,ειδικά οι αντιβιώσεις τύπου αμοξιλ(αμοξισιλίνες)και γενικά οι πενικυλίνες είναι οι αντιβιώσεις που δίνονται κυρίως στις φλεγμονές του στοματικού αλλά και του κολπικού βλενογόνου...Μάλλον μας φοβάσε λίιιιιιιιιιιιιιγο:cool::cool::mrgreen:Επείσεις τώρα στο τέλος που έχει ολοκληρωθεί η οργανογέννεση-μαζί με αυτή και η οδοντογέννεση δεν έχεις κάτι να φοβηθείς....

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...